|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Nie wiem :p czekam na propozycje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej
Szymek dziś 2 karmienia zaliczył zjadł o 21.30 obudził się o 1.30 a potem o 5 i pospał do 7. Niestety Pan skok nas nie opuszcza to już 5 dzień ![]() jestem wykończona bo od tych 5 dni akurat jestem prawie ciągle sama. U nas też zimno jak diabli ale spaceru dziś nie odpuszczę bo wczoraj jednak się nie udało wyjść. Cytat:
![]() Dzoan za bioderka, uśmiałam sie z cyca i szczebelka |
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam oleje i tez uzywam mineralow. Ewentualnie w zime na wyjscia bb cream misha, ale sprowadzam z Korea zeby miec pewnosc, ze oryginalny. I tez wlasnie mialam meg tradzik, a jak zaczelam uzywAc naturalnych kosmetykow i samorobek to od razu byla poprawa. Wlasnie juz se obmyslam krem na zime bo mi wysuszylo skore bardzo po ciazy. Dla Tz co zime robie krem z lanolina bo on ma skorupe w zime na twarzy. Mozna uzyc na pupcie dziecka jak jest odparzenie u Tz swietnie dzialalo ![]() Kejt- a Ty chcesz ten pokarm zahamowac? To wit. B 6 cos kiedys ktos mowil. Wspolczuje pieprzenia sie z laktatorem zwlaszcza jak tak malo Ci leci.
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Mój Tż mial wczoraj przygodę, złapał gumę w kole samochodowym, zagląda do bagażnika a tam koła zapasowego nie ma, koło zostało w piwnicy
długo nie myśląc zostawił auto na parkingu Aldika (spory kawałek drogi od domu) i przyszedł na piechotę do domu wziął koło pod pachę ![]() zosia samosia
|
|
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był napięty, bo zestresowany. W przyszłym tyg. zobaczy go moja znajoma, to się okaże, czy faktycznie ma wzmożone. Przystawiałam go bez bólu. Ściągnął prawie cały zastój z jednej piersi. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki ile z Was wczoraj ćwiczyło????
![]() Przyznać się!! Kto dziś dołącza do grona???? |
|
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia - trzymamy kciuki za szybki powrót do domu i za zdrowie Tymusia
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci jak sie zdenerwuja tzn. Jak wierzgaja tak nozkami to tak sapia jak pieski?
Kuzwa moj maly czasem spi z otwarta buzia A teraz lezy mi na ramieniu po kp i charczy. Nie no ja nie zasne czuje , jeszcze Tz przylazl do nas steskniony i chrapie jak dzik
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
:brzyda l:Cytat:
Taaa sapie i jeszcze pierdzi buzia jak się zaczyna nudzić.... |
|||
|
|
|
#2834 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Cytat:
Cytat:
Co do spirali to myslalam ze takie rzeczy sa niemozliwe. A jako ze postanowilismy wstrzymac sie 2 lata ze staraniami o rodzenstwo dla corki to powaznie sie nad spirala zastanawialam. Teraz mnie to przeraza troche. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42864185]Wczoraj w książce Pierwszy rok życia dziecka przeczytałam mądre zdanie, no może Ameryki nie odkrywam, ale: dla wszystkich, którzy sie martwią, ze mają nie posprzatane - dom jeszcze będzie czysty, ale Wasze dziecko już nigdy nie będzie miało 2 tygodni, miesiąca, dwóch... Mnie takie myśli bardzo podnoszą na duchu, jak widzę w pokoju okruszki a w kuchni brudny piec...[/QUOTE] Ja akurat musze miec czysto i godzinka dziennie max na sprzatanie wystarczy aby wszystko lsnilo... no chyba ze ktos ma wille z 20 pokojami. Narzekam tylko ze mam mniej czasu na ksiazki, nauke jezykow itp. ale skoro mam czas na wizaz to chyba zle nie jest. |
|||||
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Aha czyli wsio wpariatkie
![]() Wyganiam Tz z lozka a on ze nie i chrapie. Zatluke zaraz. Ofc ja spac nie musze Margosiu- dla Pitera za 3mce
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam dziś do przychodni i sa dziś szczepienia a więc idziemy się szczepić
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez. Stal sie ostatnio mega agresywny. Dzis obcielam mu cudem pazurki bo cycki mialam pochlastane. Chwila nie uwagi i cap sutek w raczce.
No i kwicze jak sie odpycha nogami od czegos na czym lezy i robi yyy yyy i pierdy ida wraz z tym rowno
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42864185] no może Ameryki nie odkrywam, ale: dla wszystkich, którzy sie martwią, ze mają nie posprzatane - dom jeszcze będzie czysty, ale Wasze dziecko już nigdy nie będzie miało 2 tygodni, miesiąca, dwóch... Mnie takie myśli bardzo podnoszą na duchu, jak widzę w pokoju okruszki a w kuchni brudny piec...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Się zgadzam, choć od nie dawna tak do tego podchodzę. Na początku denerwował mnie bałagan, naczynia w zlewie. Teraz jak nie ma obiadu, to też nic się nie dzieje. ![]() Cytat:
Jak czas mi pozwoli, to też poćwiczę. ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mój Michaś miał już swój rytm dnia. Pierwsza drzemka rano zawsze krótka: 40 minut, później dwie dłuższe (2-3 h). Zasnął jak zwykle po 8. zjadłam i wstawiłam szybko pranie, bo zaraz miał się budzić, a tu nic. Śpi dalej. Coś mu się zmienia czy może to oznaczać np. jakieś osłabienie organizmu, przeziębienie...:confused : Dziecko nie śpi- źle, śpi- też źle....Już ponad dwie godziny śpi, a jadł już 3 godziny temu... |
||
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MARGOSIA - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PITERA NASZEGO PIERWORODNEGO ZA 3. Mce U nas pan skok chyba się wyprowadził, od wczoraj Tymuś nie jeczy, nie marudzi, bawi się uśmiecha, je i śpi jeszcze nie wiadomo czy dziś wyjdziemy do domu bo wciąż czekamy na wyniki eeg i na usg. Rano badała Tymusia neurolog i stwierdziła że zbyt mocno odchyla główkę do tyłu, zabronila kłaść go na brzuchu i powiedziala że zaleca rehabilitację i będzie miał wyznaczone ćwiczenia. Na pocieszenie wczoraj pani ordynator powiedziała Tż, że ona nic podobnego nie zauważyła u Tymusia i że pani neurolog trochę przesadza. Dziś usłyszeliśmy wstępną diagnozę, że najprawdopodobniej Tymuś zakrztusil się od ulania i stąd te problemy z oddechem. Ma spać na boczku i główkę wyżej niż reszta cialka. Noc minęła spokojnie, popełniliśmy dyżury z Tz w czuwaniu przy Tymusiu.Nasz kawaler jutro skończy 12 tygodni A dziś ważył 5750gram i przytył 1 kg w 20 dni ma 62 cm, ale w ubranka na 62 cm się ledwie mieści więc w większości używamy już 68cm![]() Przepraszam ze tylko o nas piszę, nłzy telefonu bardzo ciężko z cytowaniem, pocytowalam i mi wcięło, a już nie pamiętam co chciałam napisać do Was. Buziaki
|
|
|
#2841 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko przejdz na mm. Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42862637]U nas 22 i 2. I kurdeeee długo oczekiwana kupa, po której usnal, muszę go przewinac na spiocha... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No to sie tym razem nasze dzieci nie.zgraly bo Ola wstala.na pierwsze karmienia o 4 a potem o 7:30. Tylko glupia matka poszla spac o 1 ![]() Cytat:
I mize jak laktstorem nie idzie do przystawiak Fi do uczucia ulgi w piersiach? Cytat:
Cytat:
Cwiczylam wczoraj i juz jestem po dzisiejszej porcji vwiczen. Musialam tylko przerwac wnpolowie cwiczen brzucha oo sie wyjec wlaczyl Brzuch zrobie pozniej ![]() A zmierzylyscie sie zeby wiedziec czy cwiczenia dzialaja? Ja jeszcze nie ![]() a moja wyciera z tylu tak macha ta lepetynka ![]() Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-18 o 10:44 |
|||||
|
|
|
#2842 | ||||
|
Zadomowienie
|
Pewnie Babydream na zimę
![]() Cytat:
Mój TŻ się śmieje że mi kiedyś coś wybuchnie jak zacznę robić swoje mikstury heheCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() my już mamy posprzątane ![]() dziś wyspana bo Antoś jadł co 2 godziny nie co godzine czy 1,5 Tylko troszkę się boję bo Tomek chory i maż dostał katar a nie chcę zeby Antek się zaraził
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-09-18 o 10:51 |
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() dawno mnie nie było ale przezywamy gehennę z małym momentami w poniedziałek mieliśmy prywatną wizytę domową wyszukanego i ponoć - genialnego - pediatry (który swoją drogą ceni się - za 40min wizyty 160 zł ). Stwierdził to samo co i moja pediatra - mały cierpi z powodu pracy jelitek, jak się kurczą to go boli... To, że maluszek praktycznie nie śpi w dzień nie robi na nikim wrażenia. Podajemy BioGaję i Bobotic (ten pediatra kazał przed każdym karmieniem 15 kropli) i mam spróbować przystawiać co 2-2,5h zamiast co 3. Narazie poprawy nie widać. Poza tym widzę, że mały męczy się z kupkami, raz zrobi gęstą, raz rzadką...czekamy tydzień, jak nie będzie lepiej bedziemy działać coś więcej. I ten lekarz też stwierdził, że kolki to nie są bo brzuszek miękki. Powiem Wam dziewczyny, że płakać mi się chce momentami, że nie potrafię mu pomóc...i szczerze zazdroszczę mamom maluszków, które tak nie cierpią. Kuba, gdy ma może z 5 minut bez prężenia i płaczu grucha sobie i ciągle się do mnie uśmiecha. Ale nie mogę się nacieszyć takimi chwilami za często...W tym lub następnym tygodniu kupujemy też wreszcie samochód, bo odkąd skradziono nam poprzedni korzystamy z firmowego Tż, a nie jest przystosowany do wożenia maluszka i jego klamotów. I jak nie lubię aut kombi tak tym razem taki raczej kupimy. Prawdopodobnie Forda Mondeo. Ma nawet fajną te sylwetkę choć ja kombi i tak zawsze nazywam karawanami Z fajnych rzeczy to Tż kupił w poniedziałek kolczyki ze złota (Kejt piona), poniekąd na pamiątkę urodzenia Kubusia, są śliczne ale leżą na komodzie, bo ja ciągle z małym siedzę i nie w głowie mi zachwycanie się nad nimi . Co nie znaczy, że się nie cieszę...jak znajdę chwilkę czasu to Wam wrzucę pokazać ![]() Chrzciny przesuwają się u nas chyba na listopad lub niedzielę przed Bożym Narodzeniem (bo w święta chyba nie chcemy) - chrzestny ma zjazdy na uczelni, a chrzestna musi zaplanować lot z Londynu, poza tym wierzymy, że do tego czasu kolki nas opuszczą ![]() Przepraszam, że tak tylko o sobie ale nie mam czasu, uwierzcie mi...chyba załapałam dołka, pierwszy raz od baaaardzo dawna ![]() Z tego co pamiętam dzoan pytałaś o neurologa - nie jest obowiązkowy, my byliśmy na wizycie spr czy mały nie pręży się przez wzmożone napięcie, u nas okazało się być ok pod tym względem Będę wisieć na pasku ale raczej podczytywać DLA WSZYSTKICH OKRĄGŁYCH TYGODNI I MIESIĘCZNIC MALUSZKÓW
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
hej Kochane
dluuugo mnie nie było ,ale mała zabiera mi prawie cały czas wolny a wieczorem nie mam nawet siły czasem czyta , wybaczcie ![]() W niedzielę malutka miałą chrzciny , cała impreza wyszła super, a malutka przespała całą mszę poza tym jeden kok już za nami, a malutka po tym chrzcie jakby grzeczniejsza sie zrobiła ![]() dzisiaj szczepienie, mam nadzieję że malutka dzielnie je zniesie i nie będzie miała po niej żadnej gorączki ani nic prosimy o kciukipozdrawiamy wszystkie mamusie i dzieciaczki |
|
|
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PERSE - bardzo ładnie napisane o obowiązkach domowych, ja wcześniej ciągle chciałam mieć czysto i każdy mały śmieć denerwował, a teraz żyje z teorią ze dom jest do mieszkania a nie do sprzątania i sprzątam jaj rzeczywiście mam trochę czasu, sprzątam raczej na szybko, nie bawię się w szoriwanie podłóg na kolanach
|
|
|
#2847 | |||
|
Zakorzenienie
|
obudzili mi sasiedzi syna, wziełam go na brzuch i razem splismy-uzależmiam go od siebie
![]() właśnie dzwoniła tesciowa juz po cerfurze biega i kupuje kombinezon dla wnuczka, ale za to poprosiła o zgode [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42864185] Wczoraj w książce Pierwszy rok życia dziecka przeczytałam mądre zdanie, no może Ameryki nie odkrywam, ale: dla wszystkich, którzy sie martwią, ze mają nie posprzatane - dom jeszcze będzie czysty, ale Wasze dziecko już nigdy nie będzie miało 2 tygodni, miesiąca, dwóch... Mnie takie myśli bardzo podnoszą na duchu, jak widzę w pokoju okruszki a w kuchni brudny piec... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]dobre słowa w tej ksiazce u mnie połozne w sr podobnie mówiły ja sprzatam tylko jak tz jest i zmuszam go do pomocy Cytat:
zaoszczedzic chciał na taxi Cytat:
wczoraj babcia myslal ze kupe robi, a ja do niej ze to buzia Cytat:
i dalsze
|
|||
|
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
o widze ze ćwiczycie....ja nie ćwiczę już warze 59 kg spadło mi 9,5 kg. Zaraz po porodzie warzyłam 61. A nie chcę cwiczyć bo wiecie akim byłam sucharem chcę zeby coś zostało
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam wlasnie o tym bezdechu i to jest tak, ze dzieci, ktore urodzily die przed terminem - ponad polowa ich- sa najbardziej zagrozone oraz te, w ktorych rodzinie byl taki przypadek lub gdy matka pali lub palila papierosy.
Dzieci czesto zapominaja oddychac gdyz nie maja dobrze wykstalconego ukl. Jesli jest ok.15sekund brak oddechu i jest sporadycznie to ok,ale powinno sie zglosic to lekarzowi. No i czesto sa narazone te dzieci, ktore spia na jakis poduszkach z miskami w lozeczku niedaleko buzi, te ktore spia na brzuszku, te ktore sa za grubo ubrane i przegrzane i te ktore sa grubo nakryte czyms. Radziej do bezdechu dochodzi u dzieci,ktore spia na pleckach z buzia na boku- spoko a moj maly ostatnio lubi na wznak kimac No i dla komfortu psychiki poleca sie monitory oddechu i sa teraz takie co do pieluszki mozna przypiac i nawet maja jakas funkcje, ze jak jest bezdech to pobudzaja dziecko do oddechu. Wyglada na to, ze kupie bo jest 4rano,a ja nie spie. Niestety takie akcje mnie zawsze schizuja i czasem mysle, ze lepiej tu nie wchodzic i nic nie czytac, a z drugiej strony lepiej wiedziec zeby byc gotowym na wszystko. Co zrobic na bezdech? Zlapac dziecko mocno pochylic glowa w dol potrzasnac klepiac w plecki. Jesli nie oddycha to reNimowac metoda usta usta i wezwac pogotowie. Ewusiu- nie przejmuj sie cytowaniem. Mysl o Was i o tym zeby wszystko z Tymusiem dobrze bylo
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

jest tragicznie, modlę się o brak zapalenia ;(
za bioderka, uśmiałam sie z cyca i szczebelka 

oby wszystko bylo ok i sie nie powtorzylo...
Trzymajcie się dzielnie.