Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 22:53   #2431
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Nie no bez przesady, to są ośmiolatki, ośmiolatki molestowały? Rozumiem 11-12-13 latek, ale skąd ośmiolatki miały w sobie świadomość seksualną i na tyle rozbudowany popęd? Można jedynie wysnuwać smutny wniosek skąd.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:00   #2432
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Nie no bez przesady, to są ośmiolatki, ośmiolatki molestowały? Rozumiem 11-12-13 latek, ale skąd ośmiolatki miały w sobie świadomość seksualną i na tyle rozbudowany popęd? Można jedynie wysnuwać smutny wniosek skąd.
A ja w to wierze. Swiadomosc seksualna tu nie ma nic do rzeczy, zreszta dzieci wcale nie sa takie asekualne. Czynnikiem decydujacym zapewne faktycznie nie byl poped plciowy, lecz agresja i sadystyczna satysfakcja z ponizenia. Uderzyli w sfere seksualna, bo tak mogli ja najdotkliwiej upokorzyc i skrzywdzic.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:11   #2433
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Nie chcę cyca roznaleśnikować^^.

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42873425]Ej a wy też tak macie, że mimo poduszki to jeszcze kładziecie głowę na rękę z kawałkiem kołdry? Bez tego nie zasnę.[/QUOTE]
Ha, jeśli śpię w pozycji innej niż trumienna, to na boku z głową na poduszce, jaśku, ręce i kołdrze.

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
To regionalizm?
Jak byłam mała to tak mówiłam na kołdrę
Też tak mówiłam w dzieciństwie^^.

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ja jestem zawsze w majtkach ze względów higienicznych.
Nie no, jeśli wkładam rajstopy bądź spodnie, to majtki również - właśnie ze względów higienicznych. Mówiłam wyłącznie o sytuacjach kiedy mam gołe nogi albo pończochy.
Stary 2013-09-18, 23:14   #2434
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
A ja w to wierze. Swiadomosc seksualna tu nie ma nic do rzeczy, zreszta dzieci wcale nie sa takie asekualne. Czynnikiem decydujacym zapewne faktycznie nie byl poped plciowy, lecz agresja i sadystyczna satysfakcja z ponizenia. Uderzyli w sfere seksualna, bo tak mogli ja najdotkliwiej upokorzyc i skrzywdzic.
Zdrowe dzieci oraz dzieci niedoświadczone molestowaniem seksualnym nie mają w sobie chęci seksualnego sadystycznego upokorzenia i skrzywdzenia rówieśników - nie w takim wieku.
Stary 2013-09-18, 23:17   #2435
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowe dzieci oraz dzieci niedoświadczone molestowaniem seksualnym nie mają w sobie chęci seksualnego sadystycznego upokorzenia i skrzywdzenia rówieśników - nie w takim wieku.
Seksualnosc byla tylko narzedziem, sadyzm siedzi w tych malych potworach.
Stary 2013-09-18, 23:24   #2436
201604181004
Konto usunięte

Małe potwory to ty możesz mieć w gaciach, to są co najwyżej dzieci

:facepalm: http://www.tvn24.pl/katowice,51/jest...bu,355552.html
Stary 2013-09-18, 23:33   #2437
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
mnie po prostu zastanawia - jak to jest i co za debil wymyślił że system kar i nagród jest taki sam dla 6 latków w 1 klasie podstawówki i dla 17-20 letnich durniów/jełopów
no jak?
taki 17-18-19-20 latek się nie posra na myśl o uwadze do dziennika, telefonie do mamy, a lacha do dziennika spłynie po nim jak po kaczce.
Mnie tez to dziwi

Cytat:
i w ogóle dodam że jestem jakimś świętym wyjątkiem który uważa że gimnazja to fajna sprawa. widzę że jak dzieci od początku gimnazjum są dobrze kierowane to im to wychodzi na dobre. jest podział na grupy z językami obcymi - w podstawówce rzadko jest, jest nowa klasa, zdobywa się pozycje w grupie - jeśli grupa lansuje pozytywne wzorce to można zacząć "wszystko z nową kartą", nie ma się łatki przyklejonej przez nauczycieli, traktuję się ich nieco poważniej...
naprawdę, nie spotkałam jeszcze ani jednej klasy gimnazjum na którą bym tak narzekała jak narzekam na ponadgimnazjalnych.
Fajnie, ze sa osoby, ktore mysla jak Ty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:38   #2438
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to są dzieci i zwyrodnialcy jednocześnie. Ja Tobie do gaci nie zaglądam, więc nie grzeb w moich.
Stary 2013-09-18, 23:39   #2439
201604181004
Konto usunięte

Dobra, a teraz niech wszyscy gryzą się w język

Pójdę już, dobranoc.
Stary 2013-09-18, 23:42   #2440
Bela03
Zadomowienie

Czyli dziecko nie może być psychopatą? Przecież tego typu zaburzenia nie biorą się nagle w dorosłym życiu.
Według mnie wzięli to skądś, ale ja się tak zastanawiam. W szkole nie wiedzieli, że z nimi coś nie tak? Jeśli były symptomy a rodzice olewali powinni byli kuratorium czy kogos zawiadomić. I nie karać tych chłopców, ale próbować wyprowadzić na ludzi
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:44   #2441
201708160922
Konto usunięte

Nawet Korczak uważał, że nie wszystkie dzieci da się uratować. Wierzę, że są dzieci po prostu złe.
Stary 2013-09-18, 23:47   #2442
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Czyli dziecko nie może być psychopatą? Przecież tego typu zaburzenia nie biorą się nagle w dorosłym życiu.
Według mnie wzięli to skądś, ale ja się tak zastanawiam. W szkole nie wiedzieli, że z nimi coś nie tak? Jeśli były symptomy a rodzice olewali powinni byli kuratorium czy kogos zawiadomić. I nie karać tych chłopców, ale próbować wyprowadzić na ludzi
Nie jestem ani psychologiem rozwojowym ani pedagogiem, ale z mojej minimalnej wiedzy w takiej sytuacji to co zrobił wzięło się albo z doświadczeń (najpewniej) albo z choroby psychicznej/zaburzeń (w co wątpię, żeby nagle dwóch kolegów z podwórka ośmiolatków na coś cierpiało w tym samym czasie chociaż może te dwie rzeczy się po prostu nałożyły).
Rodzice - wiesz, nie wszyscy mają kochających rodziców którzy się tobą interesują.
A szkoła - tak jak pisałam, szkoła to jest jakaś beka generalnie

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nawet Korczak uważał, że nie wszystkie dzieci da się uratować. Wierzę, że są dzieci po prostu złe.
No. Są złe dzieci i źli dorośli. Dziecko może mieć już od urodzenia spaprane życie jeśli np jest synem z kazirodczego związku heroinistki. O piciu w ciąży nie wspominając. Lista wad rozwojowych i dysfunkcji u takiego dziecka może być dłuższa niż sklepowy paragon z zakupami na rok...
Stary 2013-09-18, 23:48   #2443
201708160922
Konto usunięte

Cytat:

:facepalm: http://www.tvn24.pl/katowice,51/jest...bu,355552.html
Że niby jak się nakrył płytą?
Stary 2013-09-18, 23:48   #2444
201604181004
Konto usunięte

Nie wiem słuchałam tego i sie zastanawiałam. No sam raczej tego nie zrobił
Stary 2013-09-18, 23:49   #2445
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
No, chociaż jedna z Was
Jasne, że nie wszystkie są takie, to margines. Tylko jak raz piszą o karach cielesnych, a za dwie strony bronią sprawców takiego czynu "to tylko dzieci" to mnie skręca.
Stary 2013-09-18, 23:51   #2446
Bela03
Zadomowienie

Ja czytałam, że go pobili i wrzucili. Ale to dwa dni temu pisali, może jakieś nowe wiadomości.

Może 11 - latek psychol, a młodsi za nim podążali? Ja tylko mam nadzieję, że będą próbować ich wyprostować
Stary 2013-09-18, 23:51   #2447
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
jestem za przywróceniem kar cielesnych w szkole od późnego gimnazjum w górę. jakby w takim technikum jeden drugiemu po mordzie dał żeby zamknął japę, albo jakby mu włożyć do mordy kostkę mydła za prześladowanie słabszego kolegi, zdecydowanie byłoby to bardziej wychowawcze niż jakaś śmieszna uwaga czy nagana. jakby sobie taki jełop pokopał rowy albo glinę gołymi rękami w ramach resocjalizacji zamiast dawać mu kretyńskie "karne zadanka" to by mu dupa szybciej zmiękła. jakby miał ponosić cegły na budowę sierocińca to też nie byłby takim kozakiem jak wtedy gdy grozi mu się obsranym minusem. jezu.

Podejrzewam, że jeśli taki typ zasłużył na karę cielesną to równie dobrze mógłby Ci oddać. W moim liceum jeśli ktoś gadał to zwyczajnie był wypraszany z sali, w 90% przypadkach kończyło się na "przepraszam" i była cisza.

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2013-09-18 o 23:53
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:53   #2448
201604181004
Konto usunięte

No ale to są tylko dzieci. Mogą to być złe dzieci, ze skłonnościami sadystycznymi, ale to nadal dzieci. Które pewnych rzeczy nie są w stanie pojąć, w ogóle nie wiem po co to piszę toć to jest aż oczywiste nie wiem kiedy ostatnio miałaś kontakt z ośmiolatkiem ale no niestety nawet jak jest zły do szpiku kości od urodzenia i z piątego pokolenia wstecz to jednak coś musiało ich do tego popchnąć. Sami z siebie na ten genialny pomysł nie wpadli, podejrzewam że gdyby byli sadystami to w tym wieku skupili by się na zdobywaniu pozycji ew męczeniu słabszych/zwierząt a nie na seksualnych gwałtach (mają pojęcie seksualności ale nie kieruje nimi popęd aż w takim stopniu, bez jaj. mogą być uświadomieni seksualnie ale nie są w stanie tego pojmować jak dorosły)

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że jeśli taki typ zasłużył na karę cielesną to równie dobrze mógłby Ci oddać. W moim mieście nauczycielka chciała rzucić kluczami w ławkę bo gadali, trafiła chłopaka w twarz i wyleciała z pracy. W moim liceum jeśli ktoś gadał to zwyczajnie był wypraszany z sali, w 90% przypadkach kończyło się na "przepraszam" i była cisza.
Nie można wyrzucić ucznia z sali bo jest się za niego odpowiedzialnym.

A jakbym dostała kluczem w twarz to też bym się zeźliła.

I nie wiem czy zauważyłaś to mycie japy mydłem było pół żartem pół serio i bardziej skupiłam się na fizycznej pracy w wyższym celu niż "biciu dla bicia"
edit: no ale to przepraszam jest niestety gje warte. To nie oznacza nawet minimalnej chęci poprawy bo tak jak w 90% przypadków ta osoba za pięć minut zacznie robić to samo

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Ja czytałam, że go pobili i wrzucili. Ale to dwa dni temu pisali, może jakieś nowe wiadomości.

Może 11 - latek psychol, a młodsi za nim podążali? Ja tylko mam nadzieję, że będą próbować ich wyprostować
Prędzej bym tę wersję łyknęła, że byli pod wpływem starszego, niż że wpadli na to sami z siebie bo są "źli"
Stary 2013-09-18, 23:55   #2449
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak przypuszczam. No i oczywiście, trzeba im ułatwić wyjście na prostą, zająć się musi nimi psycholog. Ale kara być jakaś musi. Nie cielesna, bo jestem absolutną przeciwniczką, ale jakieś prace społeczne czy coś takiego - jak najbardziej.
Stary 2013-09-18, 23:57   #2450
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Też tak przypuszczam. No i oczywiście, trzeba im ułatwić wyjście na prostą, zająć się musi nimi psycholog. Ale kara być jakaś musi. Nie cielesna, bo jestem absolutną przeciwniczką, ale jakieś prace społeczne czy coś takiego - jak najbardziej.
Resocjalizacja przez sprzatanie w schronisku, podwójny efekt

U nas wywalali z sali i co jakiś czas sprawdzali. Ale to w ZSO
Stary 2013-09-19, 00:03   #2451
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:

I nie wiem czy zauważyłaś to mycie japy mydłem było pół żartem pół serio i bardziej skupiłam się na fizycznej pracy w wyższym celu niż "biciu dla bicia"
edit: no ale to przepraszam jest niestety gje warte. To nie oznacza nawet minimalnej chęci poprawy bo tak jak w 90% przypadków ta osoba za pięć minut zacznie robić to samo
Nie wiem, nie wgłębiałam się w to nigdy. U mnie było za drzwi i nieobecność w dzienniku
Rozumiem o co Ci chodzi, u mnie po prostu tak było i się sprawdzało, ale wiadomo - młodzież jest różna, ja byłam raczej w babskiej klasie, na 30 dziewczyn miałyśmy 5 chłopa
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 00:04   #2452
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Podejrzewam, że jeśli taki typ zasłużył na karę cielesną to równie dobrze mógłby Ci oddać. W moim liceum jeśli ktoś gadał to zwyczajnie był wypraszany z sali, w 90% przypadkach kończyło się na "przepraszam" i była cisza.
Nie można wypraszać z sali - nauczyciel bierze odpowiedzialność za dziecko, nawet dorosłe,

Cytat:
No ale to są tylko dzieci. Mogą to być złe dzieci, ze skłonnościami sadystycznymi, ale to nadal dzieci. Które pewnych rzeczy nie są w stanie pojąć, w ogóle nie wiem po co to piszę toć to jest aż oczywiste nie wiem kiedy ostatnio miałaś kontakt z ośmiolatkiem ale no niestety nawet jak jest zły do szpiku kości od urodzenia i z piątego pokolenia wstecz to jednak coś musiało ich do tego popchnąć. Sami z siebie na ten genialny pomysł nie wpadli, podejrzewam że gdyby byli sadystami to w tym wieku skupili by się na zdobywaniu pozycji ew męczeniu słabszych/zwierząt a nie na seksualnych gwałtach (mają pojęcie seksualności ale nie kieruje nimi popęd aż w takim stopniu, bez jaj. mogą być uświadomieni seksualnie ale nie są w stanie tego pojmować jak dorosły)

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Prędzej bym tę wersję łyknęła, że byli pod wpływem starszego, niż że wpadli na to sami z siebie bo są "źli"
Ja to rozumiem i ogólnie się zgadzam, twierdzę tylko, że są ludzie źli, tak po prostu. Mam/miałam kontakt z dziećmi stanowiącymi zagrożenie dla innych, zdecydowana większość, jeśli nie wszyscy mieli/mają patologiczną sytuację rodzinną. I zgadzam się z Tobą, że w tym przypadku mówimy o rzeczy niebywałej. Przemoc seksualna w tym wieku to dla mnie jakiś kosmos. Pokazywanie władzy, znęcanie się, tak. Ale przemoc seksualna?!
Stary 2013-09-19, 00:44   #2453
201604181004
Konto usunięte

No to tym razem ja zgadzam sie z toba

A co do dziennika - to nie jest tak latwo wywalic kogos z lekcji. Po prostu.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...SK%2F130919570

no to akurat prawda, biedronki mnożą się jak grzyby po deszczu
Stary 2013-09-19, 07:55   #2454
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
U mnie też. Choć właściwie nie trzeba było nikogo wypraszać, bo wszyscy byli na ogół grzeczni. Ale w moim mieście liceum to była inna bajka niż technikum i zawodówka. Tam to dyrektor lał uczniów po mordach. Nie skutkowało.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-09-19 o 07:57
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:54   #2455
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość

Ciri pilnuj siostry i nie pozwól jej studiować pedagogiki
Mi wypominają przedszkolanki i rodzina, że jak w przedszkolu rozmawialiśmy kto kim chce być w przyszłości to odpowiedziałam:
"Nigdy nie będę naucycielem! Bo tak nie mozna! Te dziecka są takie spólne! Ciągle wzescą i pani nie słuchają! Nie będę naucycielem!"
No i masz.
Ja tak sobie myślałam na matematyce w 1 gimnazjum, z której to miałam poprawkę i mogłam nie zdać do następnej klasy.. "a pewnie zostanę nauczycielką.. " no i mało się pomyliłam, bo będę studiować pedagogikę z resocjalizacją i profilaktyką społeczną, i bardzo chciałabym zostać pedagogiem szkolnym
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:51   #2456
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ja tak sobie myślałam na matematyce w 1 gimnazjum, z której to miałam poprawkę i mogłam nie zdać do następnej klasy.. "a pewnie zostanę nauczycielką.. " no i mało się pomyliłam, bo będę studiować pedagogikę z resocjalizacją i profilaktyką społeczną, i bardzo chciałabym zostać pedagogiem szkolnym
A ty przypadkiem nie znosisz dzieci?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:12   #2457
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Nie można wypraszać z sali - nauczyciel bierze odpowiedzialność za dziecko, nawet dorosłe,

Ja to rozumiem i ogólnie się zgadzam, twierdzę tylko, że są ludzie źli, tak po prostu. Mam/miałam kontakt z dziećmi stanowiącymi zagrożenie dla innych, zdecydowana większość, jeśli nie wszyscy mieli/mają patologiczną sytuację rodzinną. I zgadzam się z Tobą, że w tym przypadku mówimy o rzeczy niebywałej. Przemoc seksualna w tym wieku to dla mnie jakiś kosmos. Pokazywanie władzy, znęcanie się, tak. Ale przemoc seksualna?!
Nie do końća rozumeim co masz na myśli, że są ludzie źli, dzieci sa po prostu złe.
Wg jednostki, które są złe, cli s urodzonymi psychopatami to kwestia strasznie rzadka.
Są jednak dzieci dorośli, ktorych okoliczności życiowe ' pomogły' w rozwoju masakrycznych skłonności.
I są to jednostki zdemoralizowane czasami w strasznie młodym wieku.
I z tym się jak najbadziej zgodzę.

Tinkerbell
jak chcesz po reso byc pedagogiem szolnym- to lepiej sprawdź ustawę, czy akceptują reso czy potrzebujesz np. jakiejś opiekuńczej czy czegoś w tym sensie.

Kiedyś chciałam uczyc Teraz nikt by mnie do szkoły nie zaciągną
Ewentualnie, gdybym miała ze studentami pracować
A wcześniejsze stopnie edukacji... dzieciaki są różne, ale współpraca rodzicami bywa strasznie ciężka.
Stary 2013-09-19, 10:25   #2458
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Po lekturze ostatnich stron, że dzieci są takie i owakie, dziwię się, że ktoś kto nie lubi dzieci, chce z nimi pracować. Mnie przerażałaby praca z mocno niepełnosprawnymi osobami i się w to nie pcham .

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:32   #2459
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Po lekturze ostatnich stron, że dzieci są takie i owakie, dziwię się, że ktoś kto nie lubi dzieci, chce z nimi pracować. Mnie przerażałaby praca z mocno niepełnosprawnymi osobami i się w to nie pcham .

W szkołach jest mnóstwo osób które nie lubią dzieci. Widać to niestety jak na dłoni Dzieciaki się często boją chodzić do szkoły, bo sfrustrowana swoją pracą pani traci cierpliwość albo ma wszystko z dupie.

Ale nie piję tu do nikogo stąd.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:35   #2460
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
W szkołach jest mnóstwo osób które nie lubią dzieci. Widać to niestety jak na dłoni Dzieciaki się często boją chodzić do szkoły, bo sfrustrowana swoją pracą pani traci cierpliwość albo ma wszystko z dupie.

Ale nie piję tu do nikogo stąd.
Niestety z takimi pamiamiczesto miałam styczność jako dziecko. Tez do nikogo nie pije, niech każdy robi, co chce. Tylko naszła mnie taka refleksja.

Sent from my A1-810 using Wizaz Forum mobile app
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości