|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzoan, beznadziejnie z tą przychodnią... Mam nadzieję, że z mamą coś zdzialacie
![]() Cynamonku no Ty to się masz z tą opieką zdrowotną. Bardzo dobrze,że sama nie jezdzilas. Buziaki i kciuki dla A. Ja to jestem jednak durna matka, zamiast odpocząć i przejść na mm teraz wymyśliłam patent z przystawianiem Fi do piersi. ![]() Na razie jest w miarę, ale jak się nie uda to już mnie zmuscie do mm, bo oszaleje z tym wymyslaniem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
aż mi się za moim zatęskniło a tu jeszcze dokładnie dwa tygodnie ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- idę spać bo padam na pysk ![]() paa
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka no to trzymam kciuki za chrzest
![]() Dzoan spokojnie. Zapytasz pani doktor jeżeli was przyjmie i jak będziesz wracać z mamą to wstąpisz do apteki i kupisz Cynomonku ale bym się wkurzyla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarna walki ciąg dalszy ? trzymam kciuki by się udało
a w razie czego na Twoje życzenie nakopiemy Ci do pupy, żebyś dała sobie spokój i przeszła na mm przyjemność po naszej stronie ![]() Dopiję karmi malinowe i się kładę.. muszę wstać wcześniej, przed wyjściem męża do pracy.. umyję na spokojnie głowę i zacznę z sobą coś robić, bo nie wiem jaki humor będzie miał jutro Mały..jeszcze nie da mi się ogarnąć do przychodni musimy tam być przed 11... w razie czego proszę o kciuki i za przyjęcie nas i dla Olka, żeby łatwo przeszedł samo szczepienie i po
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. Oby się wszystko udało bez problemów.
Mykam spać, mała pojadla i ładnie kima. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki dla potrzebujących.
Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka śpi od 3 godzin i nie wiem czy kłaść się spać, czy czekać aż obudzi ją głód ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Jednak uciekam spać bo nawet kropienie oka jej nie obudziło ![]() Dobrej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Uff Laurka spi.Tz wrócił , malej przeszly wszystkie bolesci.Masowalam jej dziasla.Tak wyczytalam w ksiazeczce ze szpitala.Jutro zadzwonie do poloznej i sie poradze co kupic.Postaram sie wejść na kompa to ponadrabian.Dzis nie manmam siły. Wybaczcie.
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- No i kciuki dla potrzebujacych! ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Kejt brawa za walkę z kp zabko Eweewe super ze spotkaliscie sie z mezem, cudna niespodzianka
|
#2981 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szalejesz Ale na.mnie.dieta podobnie dziala- jem za dwoch i same niedozwolone rzeczy ![]() A moj maz.zawsze odchudzabsie od jutra ![]() Cytat:
KISS- mozesz posmarowac miejsce odczynu Altacetem w zelu KAROLAJN- ale masz elegantke Sliczna Niunia CYNAMONKU- ![]() To i ja Wam cos napisze ![]() Jestem dzisiaj z Wojtusiem na zakupach w naszym wiejskim sklepie. Pakuje zakupy przy kasie a moj syn- Mamusiu po co kupilas chipsy przeciez tata i tak nam zje A to jeszcze nawet nie byly nasze chipsy tylko osoby w kolejce za nami ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
Wojtek po Nivea mial non stop przemrozona buzie w zimie ![]() Cytat:
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
witam na nocnym karmmieniu - zaraz sesja odciagania ech warjactwio z tym odciaganiem bo Leon je 30 min potem 20 min do odbicia 20 minut odciaganie potem mycie i wyparzanie laktatora czyli kolejne 20 minut zanim wroce do wyrka i zasne wychodzi ze miedzy karmieniami mam 1 godz snu tylko.
jeszcze kilka tyg i przejde .a mm. DZIEWCzYNY karmiace mm - barszo bylyscie krytykowane? bo mnie to non stop rodzinka krytykuje juz teraz jak wspominam tylko o przejsciu .a sztuczne. cxzasami to sie naprawde jak jKas wyrodnatka czyje
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To sobie pospałam, pierwsze karmienie za mną, a mała jęczy :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Słuchamy sobie komika morskiego i oglądamy obrazki na suficie z projektora od karuzeli. Nie ma to jak rozwijać więź matki z córka o 2 nad ranem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy pierwszym karmieniu! Zasypiam na siedząco.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2985 |
|
Konto usunięte
|
Znowu zasnelam przy spiacym na brzuszku Artku...
Po karmieniu, Mały jest niespokojny, oby zasnął. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
A jutro na 10 znowu na kontrol pępka. Zawsze są jakieś cyrki w nocy jak muszę wcześnie rano wstać Spij Majka śpij
|
|
#2987 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
no dobra, nadrabiania cz1
Cytat:
)))Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
(((Cytat:
Cytat:
))Brawa dla mamy ze dzielna byla Cytat:
Cytat:
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Drugie karmienie w trakcie. Mąż też właśnie wrócił z pracy. Kazał obudzić się o 8 bo do Sądu ma jechać. Szał od 5 do 8 pośpi całe 3 h! I czemu mam się znowu martwic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej,witam sie na drugim karmieniu
samej trudno mi uwierzyc,ze to drugie,a nie 5 o tej porze. Czyzby moje dziecie dorastalo I przestalo jesc co 1-1.5h?ITA ja na Twoim miejscu raczej nie mialabym zadnych wyrzutow sumienia przechodzac na mm,przy takim trybie sciagania. Trzymaj sie.dzielnie! Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Dodam tylko ze to karmienie bylo jakas godzinke temu,bo w miedzyczasie przewijanie I dziec ma teraz oczy jak 5zl,usypiamy sie... Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Ita - a co to kogo obchodzi. Twoje dziecko i Twoje ciało. Ty decydujesz. To nie oni odciagaja i nie śpią po nocach tylko Ty wiec gowno im do tego.
W ogóle jednym uchem wpadło drugim wyszło i nie słuchaj ich. Moj syn dzis sie uwzial na spanie w huśtawce i ma gdzies łóżko,łóżeczko. Ledwo co skończyłam polog imjuz dostałam @
|
|
#2991 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wiesz ze nasz na 2 imie bedzie Wojciech? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my 13.10 kto jeszcze wtedy chrzci bedziemy razem swetowac![]() Cytat:
![]() PS. miło mi sie zrobło po Twoim wpisie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() sciskam Was mocno ![]() Cytat:
![]() ja Wam powiem ze wiejskie powietrze dziala cuda. dziecko mi po 4-5 h spi ![]() Spadam pospac bo o 6 sie karmilismy a matka nadrabia spam juz 45 min ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
hello sam
|
|||||||||||
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po drugim karmieniu. Lila właśnie uspokaja się w moich ramionach.
Sam współczuję @. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2993 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
całę szczęście mąż wszyskożerny Ależ sie macie z tą przychodnią ![]() Cytat:
aby jednak się udało Cytat:
![]() 2. ![]() 3. ![]() Cytat:
Cytat:
po prostu siła wyższa, dziecka głodzić nie będę.---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() A tak fajnie było bez @ współczuje...
|
|||||||
|
|
|
#2994 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Rany jak strasznie się wstaje o 7 rano Umyłam głowę, zjadłam śniadanie (uszykowane przez męża ) i idę robić make-up, póki gówniarzeria śpi Po nocy stwierdzam, że Olek musi być ciepłolubny..spał pod swoją kołderką z rożka i pod moja ciężką grubą kołdrą i się nie spocił nawet nie będę wiedziała w co zimą go opatulać ![]() Cytat:
Cytat:
mnie ostatnio zaskoczyło jak na chrzcinach ciocia męża do mnie z lekkim szokiem na twarzy :'to ty karmisz piersią?' Cytat:
![]() Cytat:
a książątka śpią..bąki, kupa, beki, rzygi przez sen...w końcu faceci jeszcze tylko tego Ci brakowało do szczęścia ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zaraz bd nadrabiac triszke
Zuzia juz nakarmiona wuprozniona ahahah a ja pije kawke... ![]() bylysmy wczoraj ze szw na szczwpieniu to akurat zwazylam mala i wazy 5700 ) 700gr ponad w 2tyg... ita...mnie ogolnie mowia ze wszystko co bylo najlepsze dla maluszka dalam mu w ciagu 2miesiecy karmienia..:-P nawet tz nie krytykuje ani nic...chociaz myslalam ze bedzis cos mowil raz mu sie wymklo ze mam karmic tto mu powiedzial zeby wystawil i sam karmil hahahha najbardziej moja mama ma ale ze nie karmie..tzn nie mowi mi nic nie dogryza tylko powiedziala ze jest zla bo myslala ze bd karmic do 6msc a najlepsze jest to ze ona wogole mnie nie karmila piersia i mowie do niej na to zeby zobaczyla jaka ma piekna madra i cudowna corke wychowana na mm:-P haha a innych opinie mam gleboko w tylku to moj wybor a nie bede sie zazynac i odciagac i podawac i nie przesypiac nawet 2h bo tez oprocz kp jest zycie gdzie caly dzien trzeba sie zajmowac maluszkiem ogarnac dom obiad i mnostwo innych rzeczy chociazby takich jak wyjscie na spacer z dzieckiem...zamiast zabawy z laktatorem lub przykladaniem dziecka co momencik. Ja podkreslam szczesliwa mama to szczesliwe dziecko A jak ktos krytykuje to niech spada wpuszczaj jednym uchem wypuszczaj drugim.Jakbym miala sie przejmowac tym co mowia ludzie to wiecie
|
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko ze takie przygody spotkały, ale najwazniejsze ze byliscie razem Cytat:
![]() a smoczki to dla mnie temat odległy dzien dobry u mnie deszczu ciag dalszy czyli jestesmy kolejny dzien uziemieni pogadałam wczoraj z tz i wylałam swoje zale, moze bedzie dzis lepiej, ale za to wczoraj skonczyly sie przytulankami wracam do nadrabiania |
||
|
|
|
#2997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz mowie, ze skonczyl mi sie pokarm i koniec. Tyle ile mogl dobrego, tyle dostal ode mnieA i zapomnialam sie pochwalic ze taka cala wielka skrzynke slodyczy przywiozlam od meza, musze troszke rozdac po rodzinie, bo sama nie podolam a ponadto odchudzac sie mam i tak jak wy mam zamiar cwiczyc z Chodakowska.Podobno cuda dzialaja te cwiczenia.Dzien dobry wogole Marysia w zlobku, biegla wrecz do niego i taka uradowana. Aleksowi wlasnie wyciagnelam gluty i lezy w lezaczku szczesliwy, a ja popijam kawusie (wreszcie z ekspresu) a kaw az 5 przywiozlam od meza, wiec mam co pic.
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, współczuję. |
|
|
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw się-pediatra na pewno powie Ci co robić w razie gorączki i co kupić. Gorączka jest, gdy dziecko ma 38,5 - mierzone normalnie i 39 gdy mierzysz w tyłku-dopiero wtedy się zbija. Ale wątpię, że Mały będzie miał gorączkę ![]() Termometr fajny jest Microlife nc 100 I trzymam kciuki ![]() Malaczarnakejt widzę, że nie chcesz się poddać ![]() Dotkaa śliczna waga Zu ![]() Cynamonowa - brak słów Ja też ostatnio przeszłam cyrki z pobieraniem krwi, a co najlepsze potem zapomniałam wziąć tych wyników do pediatry -------- Mój Mały wymiotował w nocy i krztusił się mocno ![]() Chyba zaszkodziły mu moje cukierki z musującym nadzieniem Miałam iść dziś z nim do pracy, bo moja szefowa chciała go zobaczyć, ale nie w takim razie nici z wycieczki. Z dobrych wieści- mam mniej o kolejne pół kilo i poleciały mi obwody ![]() Przyznać się-która ćwiczy za mnie? |
||
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

a tu jeszcze dokładnie dwa tygodnie 

i za przyjęcie nas i dla Olka, żeby łatwo przeszedł samo szczepienie i po 

nowotwor to wogole.. ) pojde chyba do lekarza i zapytam...

bo czytałam gdzies że powinno sie co miesiąc i nie wiem czy zmieniać już??? dla mnie to on jest jeszcze ok.
12.06.2010