Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 21:59   #2971
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dzoan, beznadziejnie z tą przychodnią... Mam nadzieję, że z mamą coś zdzialacie

Cynamonku no Ty to się masz z tą opieką zdrowotną. Bardzo dobrze,że sama nie jezdzilas. Buziaki i kciuki dla A.

Ja to jestem jednak durna matka, zamiast odpocząć i przejść na mm teraz wymyśliłam patent z przystawianiem Fi do piersi.
Na razie jest w miarę, ale jak się nie uda to już mnie zmuscie do mm, bo oszaleje z tym wymyslaniem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:10   #2972
luksia
Zadomowienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
witam

tesknila ktoras?? pewno nie

powrocilam z Niemcorow. Maz z niespodzianki zadowolony. Przyjechal z pracy, my godzine przed nim, on otwiera drzwi a tu Marysia stoi przede mna i ja z Aleksem na raczkach. A moj tz i w ryk. Pyta skad sie tu wzielismy, to mowie "wiesz wyskoczylam z dziecmi do Tesco na zakupy i wpadlismy przy okazji" i tak, tydzien pobytu 6 dni jelitowki i 5 dni @ tak trafic tylko ja moglam aaaaaaaaaaaaa i popsul mi sie w dzien przyjazdu telefon, stracilam WSZYSTKIE nr telefonow. ogolem wyjazd super, troszke droga meczaca ale da sie zniesc. Ponadto pogoda tam kiepska i dzieciaki maja katar. Chwala temu kto wymyslil Katarek - szybciutko glutki odciagniete i mlody spi jak aniolek. Nastepna wycieczka prawdopodobnie w grudniu, o ile TZ uda sie wpasc zrobic dowod, bo niestety shaltowali nas w drodze powrotnej i dostalam upomnienie, ze z dziecmi to tylko na dowod lub paszport.

Nie nadrobie - wybaczcie. Ledwo dycham. Malo ze o 7 przyjechalismy, nic nie spalam, to mi sie zachcialo odkurzac wlasnie i podlogi wszedzie myc - no chora na glowe jestem, ale jak mam za to pachnaco w domu. Jutro tylko kurze ogarne.
cóż za cudowna reakcja
aż mi się za moim zatęskniło a tu jeszcze dokładnie dwa tygodnie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

idę spać bo padam na pysk
paa

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:11   #2973
Agrafka86
Wtajemniczenie

Anulka no to trzymam kciuki za chrzest

Dzoan spokojnie. Zapytasz pani doktor jeżeli was przyjmie i jak będziesz wracać z mamą to wstąpisz do apteki i kupisz

Cynomonku ale bym się wkurzyla

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:30   #2974
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mąż przyniósł pudełko z płatkami kangus, wzięłam garść i jedna wpadła mi między cyce.. wypięłam się przed nim i mówię 'bierz...' a on 'od razu z mlekiem?' ..po chwili podsunął mi pudełko i 'nalejesz mi mleka?'
Hahaa, dobre

Stary 2013-09-18, 22:31   #2975
dzoan
Zakorzenienie

malaczarna walki ciąg dalszy ? trzymam kciuki by się udało a w razie czego na Twoje życzenie nakopiemy Ci do pupy, żebyś dała sobie spokój i przeszła na mm przyjemność po naszej stronie

Dopiję karmi malinowe i się kładę.. muszę wstać wcześniej, przed wyjściem męża do pracy.. umyję na spokojnie głowę i zacznę z sobą coś robić, bo nie wiem jaki humor będzie miał jutro Mały..jeszcze nie da mi się ogarnąć do przychodni musimy tam być przed 11...
w razie czego proszę o kciuki i za przyjęcie nas i dla Olka, żeby łatwo przeszedł samo szczepienie i po

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:35   #2976
lachryma
Zakorzenienie

Dzoan, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. Oby się wszystko udało bez problemów.

Mykam spać, mała pojadla i ładnie kima.

Stary 2013-09-18, 22:35   #2977
mela1234
Zakorzenienie

Kciuki dla potrzebujących.
Dobranoc

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:44   #2978
dzoan
Zakorzenienie

Dobranoc

Stary 2013-09-18, 23:05   #2979
surka
Zakorzenienie

Cytat:
malaczarna walki ciąg dalszy ? trzymam kciuki by się udało a w razie czego na Twoje życzenie nakopiemy Ci do pupy, żebyś dała sobie spokój i przeszła na mm przyjemność po naszej stronie

Dopiję karmi malinowe i się kładę.. muszę wstać wcześniej, przed wyjściem męża do pracy.. umyję na spokojnie głowę i zacznę z sobą coś robić, bo nie wiem jaki humor będzie miał jutro Mały..jeszcze nie da mi się ogarnąć do przychodni musimy tam być przed 11...
w razie czego proszę o kciuki i za przyjęcie nas i dla Olka, żeby łatwo przeszedł samo szczepienie i po

Lilka śpi od 3 godzin i nie wiem czy kłaść się spać, czy czekać aż obudzi ją głód

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Jednak uciekam spać bo nawet kropienie oka jej nie obudziło

Dobrej nocki

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:36   #2980
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Uff Laurka spi.Tz wrócił , malej przeszly wszystkie bolesci.Masowalam jej dziasla.Tak wyczytalam w ksiazeczce ze szpitala.Jutro zadzwonie do poloznej i sie poradze co kupic.Postaram sie wejść na kompa to ponadrabian.Dzis nie manmam siły. Wybaczcie.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

No i kciuki dla potrzebujacych!

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Kejt brawa za walkę z kp zabko

Eweewe super ze spotkaliscie sie z mezem, cudna niespodzianka
Stary 2013-09-19, 00:12   #2981
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zaraz wstawiam drugie ciacho do pieca
A to zrobię jak schudnę http://siepieczeigotuje.blogspot.com...aniliowym.html

Aaa i ciasta są dla mojego męża, on też się odchudza

Dobranoc

Szalejesz Ale na.mnie.dieta podobnie dziala- jem za dwoch i same niedozwolone rzeczy

A moj maz.zawsze odchudzabsie od jutra

Cytat:
Mąż przyniósł pudełko z płatkami kangus, wzięłam garść i jedna wpadła mi między cyce.. wypięłam się przed nim i mówię 'bierz...' a on 'od razu z mlekiem?' ..po chwili podsunął mi pudełko i 'nalejesz mi mleka?'

KISS- mozesz posmarowac miejsce odczynu Altacetem w zelu

KAROLAJN- ale masz elegantke Sliczna Niunia

CYNAMONKU-

To i ja Wam cos napisze

Jestem dzisiaj z Wojtusiem na zakupach w naszym wiejskim sklepie. Pakuje zakupy przy kasie a moj syn- Mamusiu po co kupilas chipsy przeciez tata i tak nam zje Mina kasjerki bezcenna A to jeszcze nawet nie byly nasze chipsy tylko osoby w kolejce za nami

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja mam Nivea na każdą pogodę - sprawdzony przy Norbercie, a i Sroka dobrze się o nim wypowiadała

Wojtek po Nivea mial non stop przemrozona buzie w zimie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja to jestem jednak durna matka, zamiast odpocząć i przejść na mm teraz wymyśliłam patent z przystawianiem Fi do piersi.
Na razie jest w miarę, ale jak się nie uda to już mnie zmuscie do mm, bo oszaleje z tym wymyslaniem

Jeszcze przyszlo mi do glowy ze po orgazm jest dobry na.swobodny wyplyw mleka

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 01:10   #2982
ita83
Wtajemniczenie

witam na nocnym karmmieniu - zaraz sesja odciagania ech warjactwio z tym odciaganiem bo Leon je 30 min potem 20 min do odbicia 20 minut odciaganie potem mycie i wyparzanie laktatora czyli kolejne 20 minut zanim wroce do wyrka i zasne wychodzi ze miedzy karmieniami mam 1 godz snu tylko.

jeszcze kilka tyg i przejde .a mm.

DZIEWCzYNY karmiace mm - barszo bylyscie krytykowane? bo mnie to non stop rodzinka krytykuje juz teraz jak wspominam tylko o przejsciu .a sztuczne. cxzasami to sie naprawde jak jKas wyrodnatka czyje
Stary 2013-09-19, 01:51   #2983
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Szalejesz Ale na.mnie.dieta podobnie dziala- jem za dwoch i same niedozwolone rzeczy

KISS- mozesz posmarowac miejsce odczynu Altacetem w zelu

KAROLAJN- ale masz elegantke Sliczna Niunia

CYNAMONKU-

To i ja Wam cos napisze

Jestem dzisiaj z Wojtusiem na zakupach w naszym wiejskim sklepie. Pakuje zakupy przy kasie a moj syn- Mamusiu po co kupilas chipsy przeciez tata i tak nam zje Mina kasjerki bezcenna A to jeszcze nawet nie byly nasze chipsy tylko osoby w kolejce za nami

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Wojtek po Nivea mial non stop przemrozona buzie w zimie

Jeszcze przyszlo mi do glowy ze po orgazm jest dobry na.swobodny wyplyw mleka
Sytuacja w sklepie świetną

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam na nocnym karmmieniu - zaraz sesja odciagania ech warjactwio z tym odciaganiem bo Leon je 30 min potem 20 min do odbicia 20 minut odciaganie potem mycie i wyparzanie laktatora czyli kolejne 20 minut zanim wroce do wyrka i zasne wychodzi ze miedzy karmieniami mam 1 godz snu tylko.

DZIEWCzYNY karmiace mm - barszo bylyscie krytykowane? bo mnie to non stop rodzinka krytykuje juz teraz jak wspominam tylko o przejsciu .a sztuczne. cxzasami to sie naprawde jak jKas wyrodnatka czyje
mnie nikt nie krytykował

To sobie pospałam, pierwsze karmienie za mną, a mała jęczy :banghead:

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Słuchamy sobie komika morskiego i oglądamy obrazki na suficie z projektora od karuzeli. Nie ma to jak rozwijać więź matki z córka o 2 nad ranem

Stary 2013-09-19, 02:47   #2984
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Witam się przy pierwszym karmieniu! Zasypiam na siedząco.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 03:48   #2985
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Znowu zasnelam przy spiacym na brzuszku Artku...

Po karmieniu, Mały jest niespokojny, oby zasnął.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 04:08   #2986
misiaczka555
Wtajemniczenie

o 3 było u nas karmienie. Potem Maja wyrzygała pól tego co zjadla, potem stękała bo kupę robiła, potem przewijanie i tak oto jest 4 a ja nadal nie śpię bo księżniczka się wyspala

A jutro na 10 znowu na kontrol pępka. Zawsze są jakieś cyrki w nocy jak muszę wcześnie rano wstać

Spij Majka śpij

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 05:32   #2987
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

no dobra, nadrabiania cz1
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
ewusia mocne kciuki

Mała obudzona teraz lezy na kocyku i cos tam do mnie gada

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

i zdjecie mojego lwiątka
slodka)))
Cytat:
Sliczności

Wiecie,że mój Fi ma już w ok. 80% brązowe oczy?

Właśnie odciągam pokarm- 40 min. już jedną pierś - musiałam wymasować grudy po moim wspaniałym KP.
no to nieźle,poka zdjęcia. Zmienia mu się cala barwa czy po prostu miejscami robią się juz brązowe?
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejka dziś byłam u pediatry i mały przybiera na wadze chodź tak krótko doi i często. W 9 dni przyprał 380g i mówiła ze ładnie nabiera. Jestem trochę zła bo dostał wysypki pod szyjką i na zgięciach pod łokciami. I teraz nie wiem czy od proszku DZIDZIUS mówiła zebym używała BIAŁY JELEŃ, czy od jedzenia bo trochę duzo nabiału jadłam. I kazała nie kapać w mydle bambino i oliwką smarować tylko kupić oliatum. TAK tylko terz nie będe wiedziala od czego ma tą wysypke...nabiał odstaiony zobaczymy...JA myslalam że to potówki bo cały czas ma zgięte raczki i wiadomo pod szyjka też nie bardzo skóra ma czym oddychać.

No i na głowce ma krwiczka widziałam ze ma guzka powinien mu się wchłonac mam isć zobaczyc w piatek czy się zmniejsza. I yta mnie czy go nie upusciłam masakra bo na wypisie nic nie ma i połozna nie odnototowała. bO TAK GO BADALA. A ja zapomnialam powiedzieć. OHHH
pięknie przybiera!

Cytat:
W sumie masz dobre podejście. Ja nie mogę kp, to się męczę z laktatorem i z chęcią rzuciłabym to w cholerę, ale moje serce mówi "twoje mleko najlepsze"

do ok. roku.

Ja tam cicho nie jestem Tak w ogóle, to po ciąży mam lepsze doznania niż przed nią i w trakcie Chyba dlatego, że długi był czas posuchy :P

Ach i Fi waży 5140, więc w 2 tygodnie przybrał 300 g. Trochę mało, ale w sumie i tak jest w 75 centylu :p
Ładna waga Fi)
Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka urodziła martwe dziecko... w 5 miesiącu...
(((
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
jak wyglada takie badanie? ja mam w czwartek za tydz ...

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

wygooglowalam co to jest ten tłuszczak.. i jak tu sie nie martwic ..

TŁUSZCZAK-NIEGROZNY NOWOTWÓR ( jakos te dwa słowa mi do siebie nie pasuja... nowotwor to wogole.. ) pojde chyba do lekarza i zapytam...

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Dobrze ze juz Tymusiowi lepiej.. i napewno jutro tez badania wyjda ok.
Ucałuj Synka od Ciotek wizazowych

Ja dlatego tak strasznie sie boje i co chwile patrze na mała jak ma głowke czy sie nie zachlusnela czy coś a ona juz taka ruchliwa i zauwazam ze wygodnie jej spac z głowką do góry a nie na zaden bok...

czy wy odkadacie do spania dzieci w nocy jak im sie np nie odbije??
my w ogóle nie odbijamy chyba ze Galganek bardzo łapczywie pije i do tego jeszcze poplakuje (jak juz jest bardzo zmęczony),to wtedy w trakcie karmienia się zdarza.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Ewusia

My wróciliśmy Mama była dzielna

Pani pediatra powiedziała, że Peter jakiś taki duży jak na swój wiek

w skończonym 13 tygodniu ważymy 5870 i mierzymy 63 cm
no wyrasta nasze Gluciatko))
Brawa dla mamy ze dzielna byla

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Słyszalyście że zima ma być bardzo mrozna? Oby nie, przynajmniej bez przesady.

niestety też tak słyszałam,temp -35 nawet mi się obila o uszy...masakra! Aż mi zimno...
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Przybywam żeby urodzinowe soczki postawić
Antonio skończył dziś 12 tydzień czyli tzw czwarty trymestr zakończony i teraz już musi być tylko lepiej i rzeczywiście od kilku dni Antoś jest po prostu normalnym niemowlaczkiem trochę pośpi troche pomarudzi trochę się pouśmiecha

Więc
Na prezent dostał nalepki na ścianę do pokoju i nowe pajacyki a nalepki tak mu się spodobały, że pół dnia je oglądał i nie chciał spać w końcu padł

No to idę Was nadrabiać
najlepszego dla Antosia!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 05:34   #2988
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Drugie karmienie w trakcie. Mąż też właśnie wrócił z pracy. Kazał obudzić się o 8 bo do Sądu ma jechać. Szał od 5 do 8 pośpi całe 3 h! I czemu mam się znowu martwic?

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 06:28   #2989
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej,witam sie na drugim karmieniu samej trudno mi uwierzyc,ze to drugie,a nie 5 o tej porze. Czyzby moje dziecie dorastalo I przestalo jesc co 1-1.5h?

ITA ja na Twoim miejscu raczej nie mialabym zadnych wyrzutow sumienia przechodzac na mm,przy takim trybie sciagania. Trzymaj sie.dzielnie!

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Dodam tylko ze to karmienie bylo jakas godzinke temu,bo w miedzyczasie przewijanie I dziec ma teraz oczy jak 5zl,usypiamy sie...

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 06:45   #2990
Samantha7
Zakorzenienie

Ita - a co to kogo obchodzi. Twoje dziecko i Twoje ciało. Ty decydujesz. To nie oni odciagaja i nie śpią po nocach tylko Ty wiec gowno im do tego.
W ogóle jednym uchem wpadło drugim wyszło i nie słuchaj ich.

Moj syn dzis sie uwzial na spanie w huśtawce i ma gdzies łóżko,łóżeczko.

Ledwo co skończyłam polog imjuz dostałam @

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 06:45   #2991
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

ja karmie mieszanie nic nikomu do tego jak karmie

Cytat:

Jestem dzisiaj z Wojtusiem na zakupach w naszym wiejskim sklepie. Pakuje zakupy przy kasie a moj syn- Mamusiu po co kupilas chipsy przeciez tata i tak nam zje Mina kasjerki bezcenna A to jeszcze nawet nie byly nasze chipsy tylko osoby w kolejce za nami [COLOR="Silver"]

:
Wojtus wymiata

a wiesz ze nasz na 2 imie bedzie Wojciech?

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Uff Laurka spi.Tz wrócił , malej przeszly wszystkie bolesci.Masowalam jej dziasla.Tak wyczytalam w ksiazeczce ze szpitala.Jutro zadzwonie do poloznej i sie poradze co kupic.Postaram sie wejść na kompa to ponadrabian.Dzis nie manmam siły. Wybaczcie.

Eweewe super ze spotkaliscie sie z mezem, cudna niespodzianka
biedne zabeczki

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ku uciesze szybka historyjka z dnia dzisiajeszego i spadam bo Adaś zaliczył wymioty dzisiaj a teraz mąż go stara się położyć spać więc idę zdychać z moim cyckiem na kanapę

Wczoraj miałam pobieraną krew żeby sprawdzić czy może ja mam anemię i może to ma wpływ na wagę Adaśka.
Wróciliśmy do domu, dzwoni telefon- przychodnia. Pani pyta czy możemy wrócić bo ona musi mi pobrać krew jeszcze raz bo pomyłkowo wzięła nie ten kolor fiolki co potrzeba... : No niestety nie mogliśmy wrócić więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.
Dzisiaj rano dzwoni telefon- znowu przychodnia. Ja mówię "Dzień dobry" a pielęgniarka, że właśnie nie taki dobry... Mnie o mało serce bić nie przestało bo pewnie coś z moimi wynikami nie tak... No ale nieee... Pani zapomniała przykleić naklejkę z moimi danymi na fiolkę i prosi żeby przyjechać dzisiaj bo ona musi znowu mi krew pobrać. Stwierdziłam, że ją chyba porypało i po krótkiej wymianie zdań znowu przyjechała do nas do domu pobrać mi krew :
Jeszcze coś tam biadoliła pod nosem po tym jak ją poprosiłam żeby była cicho bo mi dziecko śpi- no przecież nie można przyzwyczajać dziecka do totalnej ciszy w ciągu dnia... No może nie można- ale jeśli dziecko jest po szczepieniu, które nie do końca dobrze zniosło to chcę zapewnić mu maksymalny komfort do snu tym bardziej, że Mały spał bardzo niespokojnie i co chwilę się wybudzał... Kij jej do tego jak wychowuję dziecko
[/CENTER]
paranoja....ona wogole nie myli co robi.....

Cytat:
jakbys to widziala to dopiero bys ryczala tez sie ciesze, ze droga w miare

)
.
ja tez teskniłam i mialam Cie wywolywac

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zjadłam budyń na szybko, bo byłam pewna, że Miś się obudzi, a on nadal słodko śpi.

Wpadłam się pochwalić. Ustaliliśmy z księdzem datę chrztu i chrzcimy się 29.09.2013 . Michaś będzie ochrzczony w swoje imieniny. Teraz trzeba wszystko w tym krótkim czasie ogarnąć.
super my 13.10 kto jeszcze wtedy chrzci bedziemy razem swetowac

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
No to mi za wiele nie pomogłaś :my z fabryki nie bierzemy (niestety) ale pocieszające, że klocki tylko się u Was starły

[B]Madi wiedz, że Cię wspominam, mimo że jesteś w rozjazdach
Sammi Ciebie tez nam tu brakuje bardzo, współczuje przezyc z synciem. Obyscie cos zaradzili

PS. miło mi sie zrobło po Twoim wpisie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Nakarmiłam mlodego z jednej piersi i ściągnęłam własnie 160 ml a jeszcze leci, tylko nie ściągam dalej bo nie chce sobie biedy narobić. Nawet nie obejrzałam się kiedy naleciało tyle.
Idzia brakuje nam tu Ciebie.

Cytat:
U nas kiepsko
Temperatura spadla bez czopka więc super. Adaś budził sie często w nocy. Raz tak zaczął przeraźliwie piszczec, że nie wiedzieliśmy co sie dzieje...
Dzisiaj śpi niespokojnie przez cały dzień. Dosłownie leje sie przez ręce Biedactwo... Poplakuje, jest nieobecny. Spadł mu też apetyt a ja nie wpadlam na to żeby odciagac pokarm. Efekt jest taki, że mam ponad 38st gorączki, pierś czerwona, tkliwa, czuje sie jakbym miała grypę. 3 raz mam juz taki problem- cały czas ta sama pierś
W środę mamy stawić sie z Młodym do szpitala- oby wpadli na to dlaczego Adaś nie przybiera na wadze i nie rosnie.
Mam dość Mój mały, biedny Aniolek
Boję sie kolejnych szczepień. Póki co mamy za sobą
5w1, pneumo i rota. Buu...

moje biedne Cynamonki

sciskam Was mocno

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Wychodzimy:: wszystkie badania wyszły bardzo dobrze
Dziękujemy za magiczne kciuki
swietna wiadomosc Ewusiu

ja Wam powiem ze wiejskie powietrze dziala cuda. dziecko mi po 4-5 h spi
Spadam pospac bo o 6 sie karmilismy a matka nadrabia spam juz 45 min

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ita - a co to kogo obchodzi. Twoje dziecko i Twoje ciało. Ty decydujesz. To nie oni odciagaja i nie śpią po nocach tylko Ty wiec gowno im do tego.
l:
no dokładnie.

hello sam

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 06:52   #2992
surka
Zakorzenienie

Witam się po drugim karmieniu. Lila właśnie uspokaja się w moich ramionach.

Sam współczuję @.

Stary 2013-09-19, 07:08   #2993
ona8686
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Cytat:
rany.. co za sierota dobrze, że nie zapomniała po co przyszła.. chce Cię wpędzić w dodatkową anemię po tyle pobraniach?

o kurcze jakie pyszne ciacho! też chciałabym je zrobić, ale trochę za dużo zabawy
a Ty jakie robisz? ładnie się odchudzacie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Dzwoniłam dzisiaj do przychodni i nadal nie zwolniło się żadne miejsce na szczepienie.. ani na jutro, ani na przyszły czwartek.. zła jestem, że takie durne zasady tam panują, a przecież dziecko musi być zaszczepione w jakimś konkretnym terminie
Umówiłam się z mamą, żeby jutro ze mną i z Małym tam poszła poprosić pediatrę o przyjęcie nas. Mam lekkiego stracha, wcześniej nie myślałam o szczepieniach, że mogą być groźne..a teraz strasznie się boję z co pakuję Małego. W dodatku uświadomiłam sobie, że do tej pory nie wybraliśmy i nie kupiliśmy termometru, a muszę przecież mieć, żeby sprawdzać Małego czy aby gorączki nie miał. Zostanę sama z nim do wieczora i nie będę mogła podejść do apteki po jakikolwiek.. Nawet nie wiem co w razie czego mogę dziecku podać na gorączkę czy bóle czy opuchlizny..i też nie mam nic w domu Rany jaka ja jestem durna, że wcześniej się tym nie zajęłam, nie przygotowałam.. Moje głupie na ostatnią chwilę
Zrobiłam coś z jabłkami, ale wyszły dwa zakalce całę szczęście mąż wszyskożerny

Ależ sie macie z tą przychodnią

Cytat:

Kombinujesz
aby jednak się udało

Cytat:

1.
2.
3.

Cytat:

Cytat:

Wcale nie byłam po prostu siła wyższa, dziecka głodzić nie będę.

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:

Moj syn dzis sie uwzial na spanie w huśtawce i ma gdzies łóżko,łóżeczko.

A tak fajnie było bez @ współczuje...

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 07:34   #2994
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Rany jak strasznie się wstaje o 7 rano Umyłam głowę, zjadłam śniadanie (uszykowane przez męża ) i idę robić make-up, póki gówniarzeria śpi

Po nocy stwierdzam, że Olek musi być ciepłolubny..spał pod swoją kołderką z rożka i pod moja ciężką grubą kołdrą i się nie spocił nawet Ale zabrałam mu tę jego kołderkę, bo bez przesady nie będę wiedziała w co zimą go opatulać

Cytat:
dobre

Cytat:

nikomu nic do tego jak karmisz i nie musisz się tłumaczyć!

mnie ostatnio zaskoczyło jak na chrzcinach ciocia męża do mnie z lekkim szokiem na twarzy :'to ty karmisz piersią?'

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Słuchamy sobie komika morskiego i oglądamy obrazki na suficie z projektora od karuzeli. Nie ma to jak rozwijać więź matki z córka o 2 nad ranem
to Ci córcia noc zorganizowała

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
o 3 było u nas karmienie. Potem Maja wyrzygała pól tego co zjadla, potem stękała bo kupę robiła, potem przewijanie i tak oto jest 4 a ja nadal nie śpię bo księżniczka się wyspala

A jutro na 10 znowu na kontrol pępka. Zawsze są jakieś cyrki w nocy jak muszę wcześnie rano wstać

Spij Majka śpij
kolejna marudna córcia.. ach te nasze księżniczki.. a książątka śpią..bąki, kupa, beki, rzygi przez sen...w końcu faceci

Cytat:
jeszcze tylko tego Ci brakowało do szczęścia

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zrobiłam coś z jabłkami, ale wyszły dwa zakalce całę szczęście mąż wszyskożerny

Stary 2013-09-19, 07:54   #2995
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej zaraz bd nadrabiac triszke

Zuzia juz nakarmiona wuprozniona ahahah a ja pije kawke...

bylysmy wczoraj ze szw na szczwpieniu to akurat zwazylam mala i wazy 5700) 700gr ponad w 2tyg...

ita...mnie ogolnie mowia ze wszystko co bylo najlepsze dla maluszka dalam mu w ciagu 2miesiecy karmienia..:-P nawet tz nie krytykuje ani nic...chociaz myslalam ze bedzis cos mowil raz mu sie wymklo ze mam karmic tto mu powiedzial zeby wystawil i sam karmil hahahha najbardziej moja mama ma ale ze nie karmie..tzn nie mowi mi nic nie dogryza tylko powiedziala ze jest zla bo myslala ze bd karmic do 6msc a najlepsze jest to ze ona wogole mnie nie karmila piersia i mowie do niej na to zeby zobaczyla jaka ma piekna madra i cudowna corke wychowana na mm:-P haha

a innych opinie mam gleboko w tylku to moj wybor a nie bede sie zazynac i odciagac i podawac i nie przesypiac nawet 2h bo tez oprocz kp jest zycie gdzie caly dzien trzeba sie zajmowac maluszkiem ogarnac dom obiad i mnostwo innych rzeczy chociazby takich jak wyjscie na spacer z dzieckiem...zamiast zabawy z laktatorem lub przykladaniem dziecka co momencik.
Ja podkreslam szczesliwa mama to szczesliwe dziecko
A jak ktos krytykuje to niech spada wpuszczaj jednym uchem wypuszczaj drugim.Jakbym miala sie przejmowac tym co mowia ludzie to wiecie

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:08   #2996
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
witam

tesknila ktoras?? pewno nie

powrocilam z Niemcorow. Maz z niespodzianki zadowolony. Przyjechal z pracy, my godzine przed nim, on otwiera drzwi a tu Marysia stoi przede mna i ja z Aleksem na raczkach. A moj tz i w ryk. Pyta skad sie tu wzielismy, to mowie "wiesz wyskoczylam z dziecmi do Tesco na zakupy i wpadlismy przy okazji" i tak, tydzien pobytu 6 dni jelitowki i 5 dni @ tak trafic tylko ja moglam aaaaaaaaaaaaa i popsul mi sie w dzien przyjazdu telefon, stracilam WSZYSTKIE nr telefonow. ogolem wyjazd super, troszke droga meczaca ale da sie zniesc. Ponadto pogoda tam kiepska i dzieciaki maja katar. Chwala temu kto wymyslil Katarek - szybciutko glutki odciagniete i mlody spi jak aniolek. Nastepna wycieczka prawdopodobnie w grudniu, o ile TZ uda sie wpasc zrobic dowod, bo niestety shaltowali nas w drodze powrotnej i dostalam upomnienie, ze z dziecmi to tylko na dowod lub paszport.

Nie nadrobie - wybaczcie. Ledwo dycham. Malo ze o 7 przyjechalismy, nic nie spalam, to mi sie zachcialo odkurzac wlasnie i podlogi wszedzie myc - no chora na glowe jestem, ale jak mam za to pachnaco w domu. Jutro tylko kurze ogarne.
wyobraziłam sobie jak twoj maz sie wzruszył i mało sama sie nie wzruszyłam
szkoda tylko ze takie przygody spotkały, ale najwazniejsze ze byliscie razem

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
My też niedawno wróciliśmy ze spacerku, pogoda w kratkę - jak świeci słońce jest ok, jak zajdzie i wieje to zimno. Ja ubrałam Adasia w cienkie body z długim rękawem, na to kurteczka cieplejsza, a na dół spodnie z polaru i skarpetki. Też staram się nie przegrzewać co moja mamę doprowadza do szału wkurza mnie bo jak wejdzie do nas a Mały leży bez kocyka i jest mu ok to zaraz go opatula
I co mnie jeszcze wkurza, to że jak młody płacze dłużej niż minutę to z dołu woła albo przychodzi i pyta sie czemu to dziecko tak płacze ostatnio jej powiedziałam, że dostał lanie bo tak mnie już to wkurza

Dziewczyny jak często macie zamiar zmieniać smoczka do ciumkania??? bo czytałam gdzies że powinno sie co miesiąc i nie wiem czy zmieniać już??? dla mnie to on jest jeszcze ok.
co do bavki to ma tupet
a smoczki to dla mnie temat odległy

dzien dobry
u mnie deszczu ciag dalszy czyli jestesmy kolejny dzien uziemieni
pogadałam wczoraj z tz i wylałam swoje zale, moze bedzie dzis lepiej, ale za to wczoraj skonczyly sie przytulankami

wracam do nadrabiania

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:15   #2997
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ku uciesze szybka historyjka z dnia dzisiajeszego i spadam bo Adaś zaliczył wymioty dzisiaj a teraz mąż go stara się położyć spać więc idę zdychać z moim cyckiem na kanapę Mam dość- proszę mnie dobić

Wczoraj miałam pobieraną krew żeby sprawdzić czy może ja mam anemię i może to ma wpływ na wagę Adaśka.
Wróciliśmy do domu, dzwoni telefon- przychodnia. Pani pyta czy możemy wrócić bo ona musi mi pobrać krew jeszcze raz bo pomyłkowo wzięła nie ten kolor fiolki co potrzeba... No niestety nie mogliśmy wrócić więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.
Dzisiaj rano dzwoni telefon- znowu przychodnia. Ja mówię "Dzień dobry" a pielęgniarka, że właśnie nie taki dobry... Mnie o mało serce bić nie przestało bo pewnie coś z moimi wynikami nie tak... No ale nieee... Pani zapomniała przykleić naklejkę z moimi danymi na fiolkę i prosi żeby przyjechać dzisiaj bo ona musi znowu mi krew pobrać. Stwierdziłam, że ją chyba porypało i po krótkiej wymianie zdań znowu przyjechała do nas do domu pobrać mi krew
Jeszcze coś tam biadoliła pod nosem po tym jak ją poprosiłam żeby była cicho bo mi dziecko śpi- no przecież nie można przyzwyczajać dziecka do totalnej ciszy w ciągu dnia... No może nie można- ale jeśli dziecko jest po szczepieniu, które nie do końca dobrze zniosło to chcę zapewnić mu maksymalny komfort do snu tym bardziej, że Mały spał bardzo niespokojnie i co chwilę się wybudzał... Kij jej do tego jak wychowuję dziecko

-Kurtyna-
ale głąb z tej baby i dobrze, ze sama przyjechala - jej wina, niech sobie jezdzi i pobiera, a to jak wychowujesz Adaska to Twoja sprawa. Ja tez czasem jak maly ma gorszy dzien prosze o cisze zeby spal, ale on jest mega odporny na halas bo Marysia - te teges jak zacznie spiewac, krzyczec to klekajcie narody.
Cytat:

Dzwoniłam dzisiaj do przychodni i nadal nie zwolniło się żadne miejsce na szczepienie.. ani na jutro, ani na przyszły czwartek.. zła jestem, że takie durne zasady tam panują, a przecież dziecko musi być zaszczepione w jakimś konkretnym terminie
Umówiłam się z mamą, żeby jutro ze mną i z Małym tam poszła poprosić pediatrę o przyjęcie nas. Mam lekkiego stracha, wcześniej nie myślałam o szczepieniach, że mogą być groźne..a teraz strasznie się boję z co pakuję Małego. W dodatku uświadomiłam sobie, że do tej pory nie wybraliśmy i nie kupiliśmy termometru, a muszę przecież mieć, żeby sprawdzać Małego czy aby gorączki nie miał. Zostanę sama z nim do wieczora i nie będę mogła podejść do apteki po jakikolwiek.. Nawet nie wiem co w razie czego mogę dziecku podać na gorączkę czy bóle czy opuchlizny..i też nie mam nic w domu Rany jaka ja jestem durna, że wcześniej się tym nie zajęłam, nie przygotowałam.. Moje głupie na ostatnią chwilę
Kochana nie martw sie o wszystko, nie da sie wszystkiego na raz, ja sukcesywnie przy Marysi kupowalam. Na goraczke i przeciwbolowe sa czopki dla takich maluchow jak nasze, a jak skoncza 3 miesiac to i syropki, wtedy wiecej jest. Termometr kupisz wszedzie, nawet po drodze z przychodni na pewno masz apteke. A co do szczepien u mnie zawsze sie umawia z wyprzedzeniem, wiec ja jakos 2 tyg wczesniej umawialam i Aleks w pierwsze szczepienie mial 7 tyg a nie 6 jak "niby" powinno byc.

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
cóż za cudowna reakcja
aż mi się za moim zatęskniło a tu jeszcze dokładnie dwa tygodnie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

idę spać bo padam na pysk
paa
2 tygodnie - co to jest, ale trzymaj sie dzielnie, to juz niedlugo. moj jednak przyjedzie w grudniu. ale musze go poprosic zeby moze na koniec listopada przyjechal zrobic dowod malemu, to wtedy ze szwagrem w grudniu na swieta sie zabiore.

Cytat:

przy pierwszym dziecku usilowano mi wmowic ze jestem ta zla i niedobra, bo dziecko nie chce ssac piersi. Ale ze ja z tych pyskatych, to mi mogli.... ten tegesa teraz mowie, ze skonczyl mi sie pokarm i koniec. Tyle ile mogl dobrego, tyle dostal ode mnie
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja tez teskniłam i mialam Cie wywolywac

A i zapomnialam sie pochwalic ze taka cala wielka skrzynke slodyczy przywiozlam od meza, musze troszke rozdac po rodzinie, bo sama nie podolam a ponadto odchudzac sie mam i tak jak wy mam zamiar cwiczyc z Chodakowska.Podobno cuda dzialaja te cwiczenia.

Dzien dobry wogole

Marysia w zlobku, biegla wrecz do niego i taka uradowana. Aleksowi wlasnie wyciagnelam gluty i lezy w lezaczku szczesliwy, a ja popijam kawusie (wreszcie z ekspresu) a kaw az 5 przywiozlam od meza, wiec mam co pic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:27   #2998
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pewnie robiłabym to samo. Wymyślała sposoby do skutku. Trzymam kciuki

Cytat:
Oj, współczuję.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:33   #2999
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Dziwna ta przychodnia

Nie martw się-pediatra na pewno powie Ci co robić w razie gorączki i co kupić. Gorączka jest, gdy dziecko ma 38,5 - mierzone normalnie i 39 gdy mierzysz w tyłku-dopiero wtedy się zbija.
Ale wątpię, że Mały będzie miał gorączkę

Termometr fajny jest Microlife nc 100

I trzymam kciuki

Malaczarnakejt widzę, że nie chcesz się poddać

Dotkaa śliczna waga Zu

Cynamonowa - brak słów Ja też ostatnio przeszłam cyrki z pobieraniem krwi, a co najlepsze potem zapomniałam wziąć tych wyników do pediatry

--------
Mój Mały wymiotował w nocy i krztusił się mocno
Chyba zaszkodziły mu moje cukierki z musującym nadzieniem

Miałam iść dziś z nim do pracy, bo moja szefowa chciała go zobaczyć, ale nie w takim razie nici z wycieczki.

Z dobrych wieści- mam mniej o kolejne pół kilo i poleciały mi obwody
Przyznać się-która ćwiczy za mnie?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:37   #3000
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Z dobrych wieści- mam mniej o kolejne pół kilo i poleciały mi obwody
Przyznać się-która ćwiczy za mnie?
Niech i za mnie ktoś poćwiczy!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości