|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Lila wykąpana, drzema u babci
|
|
|
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42873342] Zrobiłam kotlety, jak TZ będzie, to postawie ryż i zrobię grillowana cukinie - można przy kp? Ale wypas obiad... [/QUOTE] Ja jadłam ![]() Cytat:
Ale niech on wróci z pracy ...i pożałuje, że się w ogóle urodził
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to mi elaboraty strzela, że to piwo, etc.![]() Co do ubierania - mam tak samo nigdy nie wiem czy dobrze Alka ubrałam, zreszta mam tak sama ze sobą, co dopiero z nim ![]() Dlatego ciągle sprawdzam mu karczek, ale jeszcze nidgy nie by spocony ani zimny, wiec po cichu wierzę, że chyba nie jestem taka tragiczna pod tym względem ![]() U mnie na spacerach jest spokój, jutro spróbuje wyjsc na jakis dłuższy, bo tak to chodze max godzinke Czas się wykąpac, bo ledwo na ślipia patrzę
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam budyń na szybko, bo byłam pewna, że Miś się obudzi, a on nadal słodko śpi.
Wpadłam się pochwalić. Ustaliliśmy z księdzem datę chrztu i chrzcimy się 29.09.2013 . Michaś będzie ochrzczony w swoje imieniny. Teraz trzeba wszystko w tym krótkim czasie ogarnąć.
|
|
|
|
#2946 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
O kurde to nie wiedziałam, ale w sumie jak czytałam o kolkach,to właśnie substancja czynna Debridatu jest lekiem na kolki, więc nie może być az tak źle.. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, więcej nie pomogę w takim razie.
Czy tylko ja mam wrażenie, że każdy gorszy dzień u naszych maleństw przypisujemy skokom? A one biedne możliwe niczemu nie winne, po prostu nasze maluchy takie marudne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ustalenie daty[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42873342] Zrobiłam kotlety, jak TZ będzie, to postawie ryż i zrobię grillowana cukinie - można przy kp? Ale wypas obiad... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mozna. ja w ogole czytalam, że ok 3-4 miesiaca powinno się już jesc wiekszosć rzeczy. ja jem praktycznie wszystko i nie zauwazyłam, żeby to jakoś na mała wpływało. Z reszta nie wierze,ze kobiety, ktore karmią 2 lata mają jakies restrykcyjne diety. Cebula i czosnek MOGA zmieniac smak mleka, ale nie musza. Tak samo groch itp. MOGA wzdymać. W tym tyg zjadłam tabliczkę czekolady, bo tak mi sie chcialo, z tz bylam na kebabie i sosie czosnkowym. Cebule surowa tez jadlam. Nasze maluchy juz maja poznawac smaki Cynamonku- biedni jestescie... mocne, żeby było już tylko lepiej..Ewusia- super, że do domku już Tweed- wydaje mi się, że spoko ubierasz małego
|
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
Potem za wszystko bedziemy winic zeby
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie ciesze, ze droga w miare ![]() na ciebie zawsze mozna liczyc a takiej jelitowki nigdy nie mialam nie zycze nikomuCytat:
i brawa za pomidorowke - moja ulubiona zupa ![]() Moje dzieci wykapane spia, wiec jak tylko twardo usna ide wezme i ja prysznic, wstawie pralke na nocne pranie i w kime. Nie spalam od wczoraj od 8 rano. W sumie cos tam w aucie oko przymknelam, ale takie spanie na czuja to nie spanie, a w dzien mi sie jakos nie zlozylo polozyc ![]() Aleksowi odciagnelam glutki i spi - aniolek. Marysia jutro do zlobka - zadowolona, bo co rano wstawala u TZ ona idzie do dzieci. Oliath przyszly mi ciuszki od janexnet - swietne i rzecz jasna wylicytowane za grosze dziekuje.
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie co? Wykichajcie sie z tą swoją Chodakowską! ![]() zaraz umrę. ręce mnie tak bolą, ze nie umiem pisać a jak jutro nie dam rady wziać na ręce dziecka to sie z wami policzę ![]() ![]()
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam najgorsze problemy zeby ze schodow zejsc. Musze trzymac sie barierki jak schodze z mala
|
|
#2955 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nie...i właśnie.. Dziewczyny! Potrzeba mi jakiejś mobilizjacji żeby się wziąść za ćwiczenia.. rozleniwiłam się kurde Co do naszego auta to wiecie jakie są korzyści że w tygodniu korzysta z niego też szef tż??Kupił jakiś lepszy olej, klocki hamulcowe i jakieś tam jeszcze szmery bajery ^^ będzie zamawiał amortyzatory, ubezpieczenie auta na jego firmę czyli dużo mniejsze Ojj podoba mi się, jego kieszeni to nie gryzie a nam daje oszczędnościU Nas tak, Igor dziś po szczepieniu, biedactwo się zapowietrzało z krzyku ale po przytulaskach już ok. Waży : 4600 Mierzy : 55cm Ja byłam u gina i też jest wsio ok. Pytałam go o spirale i wyskoczył mi kwotą 750 zł oO czyli prywatnie..to chyba znaczy że na nfz nie ma zamiaru zakładać jeśli bym kupiła To na razie zostają gumki bo banku nie okradnę żeby to założyć a pierwsze chce chrzest ogarnąć.
|
||||||||
|
|
|
#2956 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za datę, też mamy wtedy chrzciny Franuś będzie zaczynał wówczas 4 miesiąc ![]() Cytat:
![]() Piszecie o debidacie i chyba też poproszę pediatrę o przepisanie, bo u nas z kupkami jest ciężko i bywa, że pojawiają sie po 4 dniach Ciasto w piekarniku ale jeszcze coś szukam bo mi masła zostało ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42875968]Sahol to ja pamiętam, ze mi dali w aptece jak mi wychodziła 8, więc chyba faktycznie mocny. [/QUOTE] |
||
|
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42876430]To samo mi mówi mama, ze on musi poznawać nowe smaki, a ja sie jakoś boję...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] wiem, ze się boisz, ale musisz próbować. To jest tak jak z dorosłymi. mój tz ma sensacje żołądkowe po nawet małej ilości kapusty, ja za to moge ja pochłaniac i popić mlekiem a nic mi nie jest. Bób tez jadłam i małej nic nie było. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ide się teraz napchac czymś, bo ten skalpel wyssał ze mnie wszystko
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() idę nadrabiać ten cały spam
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ewusia super, że wszystko ok Enlevee ciuszki od kuzynki dostaliśmy Eveewe - ale super TŻ zareagował Sorry, że nie cytuję, ale przeleciałam Was po łebkach i lecę spać. Dziś znów całe popołudnie byłam poza domem, a Wy tak się rozbrykałyście ze spamem, że szok ![]() Nic nie ćwiczyłam, lejcie mnie. Nawet nie miałam kiedy. A dżoging po sklepach się liczy? ![]() Dobranoc Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-18 o 21:09 |
|||
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
zaglądam na chwilkę. Mam sporo stron do nadrobienia, będę w nocy przy karmieniu czytać. Dzisiaj cały dzień poza domem spędziliśmy - znajomi nas odwiedzili i zmobilizowali ![]() Cytat:
słodziak ![]() Tweed: fajny Alik ![]() Oliath:nie jestem zaskoczona, że do Ciebie zadzwonili. Lilo jest oryginalna i fotogeniczna
|
|
#2962 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nowego małego Obywatela i dla mamusi za ogarnięcie tylu rzeczy na raz ![]() Cytat:
za ustaloną datę chrztuona dla Was również ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Igorka i za wizytę u gina---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-18 o 21:14 |
||||||
|
|
|
#2963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za przewrót![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Ku uciesze szybka historyjka z dnia dzisiajeszego i spadam bo Adaś zaliczył wymioty dzisiaj a teraz mąż go stara się położyć spać więc idę zdychać z moim cyckiem na kanapę
Mam dość- proszę mnie dobić Wczoraj miałam pobieraną krew żeby sprawdzić czy może ja mam anemię i może to ma wpływ na wagę Adaśka. Wróciliśmy do domu, dzwoni telefon- przychodnia. Pani pyta czy możemy wrócić bo ona musi mi pobrać krew jeszcze raz bo pomyłkowo wzięła nie ten kolor fiolki co potrzeba... No niestety nie mogliśmy wrócić więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.Dzisiaj rano dzwoni telefon- znowu przychodnia. Ja mówię "Dzień dobry" a pielęgniarka, że właśnie nie taki dobry... Mnie o mało serce bić nie przestało bo pewnie coś z moimi wynikami nie tak... No ale nieee... Pani zapomniała przykleić naklejkę z moimi danymi na fiolkę i prosi żeby przyjechać dzisiaj bo ona musi znowu mi krew pobrać. Stwierdziłam, że ją chyba porypało i po krótkiej wymianie zdań znowu przyjechała do nas do domu pobrać mi krew ![]() Jeszcze coś tam biadoliła pod nosem po tym jak ją poprosiłam żeby była cicho bo mi dziecko śpi- no przecież nie można przyzwyczajać dziecka do totalnej ciszy w ciągu dnia... No może nie można- ale jeśli dziecko jest po szczepieniu, które nie do końca dobrze zniosło to chcę zapewnić mu maksymalny komfort do snu tym bardziej, że Mały spał bardzo niespokojnie i co chwilę się wybudzał... Kij jej do tego jak wychowuję dziecko ![]() -Kurtyna-
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz wstawiam drugie ciacho do pieca
![]() A to zrobię jak schudnę http://siepieczeigotuje.blogspot.com...aniliowym.html Aaa i ciasta są dla mojego męża, on też się odchudza Dobranoc |
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż przyniósł pudełko z płatkami kangus, wzięłam garść i jedna wpadła mi między cyce.. wypięłam się przed nim i mówię 'bierz...'
a on 'od razu z mlekiem?' |
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że nie zapomniała po co przyszła.. chce Cię wpędzić w dodatkową anemię po tyle pobraniach? ![]() Cytat:
![]() a Ty jakie robisz? ładnie się odchudzacie ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Dzwoniłam dzisiaj do przychodni i nadal nie zwolniło się żadne miejsce na szczepienie.. ani na jutro, ani na przyszły czwartek.. zła jestem, że takie durne zasady tam panują, a przecież dziecko musi być zaszczepione w jakimś konkretnym terminie ![]() Umówiłam się z mamą, żeby jutro ze mną i z Małym tam poszła poprosić pediatrę o przyjęcie nas. Mam lekkiego stracha, wcześniej nie myślałam o szczepieniach, że mogą być groźne..a teraz strasznie się boję z co pakuję Małego. W dodatku uświadomiłam sobie, że do tej pory nie wybraliśmy i nie kupiliśmy termometru, a muszę przecież mieć, żeby sprawdzać Małego czy aby gorączki nie miał. Zostanę sama z nim do wieczora i nie będę mogła podejść do apteki po jakikolwiek.. Nawet nie wiem co w razie czego mogę dziecku podać na gorączkę czy bóle czy opuchlizny..i też nie mam nic w domu ![]() Rany jaka ja jestem durna, że wcześniej się tym nie zajęłam, nie przygotowałam.. Moje głupie na ostatnią chwilę Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-18 o 21:46 |
||
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam Nivea na każdą pogodę - sprawdzony przy Norbercie, a i Sroka dobrze się o nim wypowiadała
Cytat:
I właśnie znowu załączyłam piec, bo mam tak zimne dłonie, że aż mi szkoda nimi dotykać Młodego.[/QUOTE]Weronika jest zmarzluchem - jak bym ją w domu położyła w body z długim, to zaraz jej broda lata, więc się cieplej ubieramy a w nocy śpi pod kołdrą. Dzś u nas było 7C - mała miała body z krótkim, welurkową bluzeczkę / kaftanik i swetrek, rajstopy i jeansy, czapkę wiosenno-jesienną i welurowe bamboszki. Do tego kocyk z Biedry i maska |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
ufff nadrobiłam i dobrze że to zrobiłam bo ja kp i chcę jak najdłużej to robić a ostatnio na przeziębienie piłam szałwię
dobrze że mnie oświeciłyściecynamon_owa za cierpliwość do niezwykle rozgarniętej pielęgniarki---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
a swoją drogą moja Zuzę też chrzciliśmy w jej imieniny
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

i ta 70 co kupiłam jest mi teraz akurat. sądzę, że będzie Ci za luźna. ale podaj ile masz cm to porównam u mnie jak jest.

Ale niech on wróci z pracy
...i pożałuje, że się w ogóle urodził
Michaś będzie ochrzczony w swoje imieniny.
stwierdzam, że chyba mnie nie lubi
ale poczytałam o nim sporo na różnych forach, o składzie, Wy też tu piszecie, że ok...poczekam z naszymi metodami do końca tygodnia, jak nie będzie minimalnej poprawy spróbujemy z Debridatem. Dziękuję za odp 

mocne, żeby było już tylko lepiej..
nie zycze nikomu
12.06.2010

otóż powiedziała, ze huśtawka owszem fajna, ale on NA PEWNO sie do niej tak przyzwyczai ze potem bedzie sie darl jak jej nie bedzie.