Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 07:48   #2551
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Elo! My już w domu . Powiem wam, ze czuję się jak po wczasach, siedzenie u teścia przez tyle czasu - same plusy. Miałam opiekę nad gałganem, miałam czas na eksperymenty kulinarne, no i wszystkie szmateksy były moje. Mieszkanie w centrum jednak ma swoje plusy, wszędzie miałam blisko. Wczoraj wróciliśmy i powiem wam, że po tym remoncie to dwa tygodnie sprzątać chyba będę, żeby osiągnąć fewciowy bałagan, bo teraz to mozna nazwać co najwyżej burdelem u mitabe... No nic ale mamy ladna kabinę, z głębokim brodzikiem i kuba będzie miał się gdzie kąpać. Nawet już zamówiłam zabawkę do kąpieli - ośmiorniczki tomy, później wkleję link bo nie wiem czy bylo.

U was tez tak zimno w domu? Nie chciało mi sie wstawić

Mam do nadrobienia 600 postów, mlody śpi jeszcze więc moze doczytam.

Sent from my RM-825_eu_czech_397 using Tapatalk

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 07:51   #2552
aska27adopcje
Zadomowienie

dziendobry laseczki
mloda mnie obudzila po 6, masakra jeszcze ciemno bylo. tz jeszcze spi, a ja sie kawy napilam odkurzylam i umylam podlogi w chalupie. przeczytalysmy ju po raz setny wszystkie ksiazeczki ... jakos sie nie moge dobudzic ...
Meneq programy o zarciu a wszystkie azjatki takie chudziny :p
Silver strasznie sie ciesze ze mloda zdrowieje .. buziaki dla was i mamy .. oby szybko doszla do siebie ...

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

czyzby nowe okreslenie burdel u mitabe
Stary 2013-09-19, 08:02   #2553
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.Sorki że tak mało się udzielam ale nie mam czasu i sił
Tż ma urlop i bardzo mi pomaga.Wczoraj on był w nocy z Darią w szpitalu,a ja się wreszcie wyspałam w domu. W wolnych chwilach jeżdżę do mamy do szpitala, wczoraj też byłam. Mama dalej bez zmian :/( oprócz tego że juz próbuje chodzić... U nas dziś poudka 6.00 na pobranie krwi. Nie wiem co się wczoraj działo Darii ale cały dzień nie chciała jeść. Nic, ani mleka ani kaszki jadła o 7 rano wczoraj, potem zwymiotowała i przez cały dzien nic dopiero dziś rano o 4.30 wypiła 130 ml mleczka. Powiedziałam to oczywiście pielęgniarce i Daria dostała w nocy kroplówke. Rano muszę powiedzieć lekarzowi że nie chciala jeść.... Ehhhh....Mam dosyć! Ciągle coś.....

Edit. Zapomniałam o najważniejszym! Byłyśmy wczoraj u laryngologa i zapalenie uszek minęło! antybiotyk pomógł ale będzie go jeszcze dostawać przez 3 dni.
może to z nerwów, że tyle czasu w szpitalu... trzymam kciuki, żebyście mogły wrócić do domku buziaki dla Darii i zdrówka dla mamy
aaa i super, że zapalenie uszek minęło
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:09   #2554
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dziendobry laseczki
mloda mnie obudzila po 6, masakra jeszcze ciemno bylo. tz jeszcze spi, a ja sie kawy napilam odkurzylam i umylam podlogi w chalupie. przeczytalysmy ju po raz setny wszystkie ksiazeczki ... jakos sie nie moge dobudzic ...
Silver strasznie sie ciesze ze mloda zdrowieje .. buziaki dla was i mamy .. oby szybko doszla do siebie ...

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Nie wszystkie moja droga, tylko te w tv i te po operacjach plastycznych w Korei.
Poza tym tradycyjna kuchnia japonska jest niesamowicie zdrowa. Jeszcze jedno - porcje tez nie sa takie, jak dla chlopa panszczyznianego.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Tż ma urlop i bardzo mi pomaga.Wczoraj on był w nocy z Darią w szpitalu,a ja się wreszcie wyspałam w domu. W wolnych chwilach jeżdżę do mamy do szpitala, wczoraj też byłam. Mama dalej bez zmian :/( oprócz tego że juz próbuje chodzić... U nas dziś poudka 6.00 na pobranie krwi. Nie wiem co się wczoraj działo Darii ale cały dzień nie chciała jeść. Nic, ani mleka ani kaszki jadła o 7 rano wczoraj, potem zwymiotowała i przez cały dzien nic dopiero dziś rano o 4.30 wypiła 130 ml mleczka. Powiedziałam to oczywiście pielęgniarce i Daria dostała w nocy kroplówke. Rano muszę powiedzieć lekarzowi że nie chciala jeść.... Ehhhh....Mam dosyć! Ciągle coś.....

Edit. Zapomniałam o najważniejszym! Byłyśmy wczoraj u laryngologa i zapalenie uszek minęło! antybiotyk pomógł ale będzie go jeszcze dostawać przez 3 dni.
Spokojnie, najwazniejsze, ze uszka wyleczone. Reszta tez sie ulozy. Cale szczescie, ze tz pomaga, bo musisz tez o siebie zadbac!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:20   #2555
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Silver świetnie że uszka zdrowe...a mała może wymeczona czy jak? Teraz już będzie tylko lepiej..mówię Ci. -nie ma emotki z tuleniem

Ja się witam..mały się kręcił z 10 minut ale usnął dalej
To od dawna się nie zdarzyło aby pospal do 8...a tymczasem jest po .....i właśnie wywolalam wilka z lasu.....teraz śpiewa
lecę przygotować mu amu..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:23   #2556
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
powoli nadrabiam, bo cały dzień praktycznie spędziliśmy w ogrodzie, rodzice mają urlop i trochę mi lżej, bo Filipem się dużo zajmują; a na obiad wcinaliśmy dzisiaj pyszności z grilla
i u młodego była dzisiaj jedna z jego przyszłych dziewczyn (hope, lenka dudkowa), ale średnio była nim zainteresowana, chociaż rozgadał się przed nią jak nigdy i nawet jej ani raz nie podrapał nie umie dziewczyna docenić

szkoda, mi by chyba serce pękło a u Twoich rodziców nie mógłby przeczekać?
Lenka? Super Ty tak planujesz Fifkowi, a dla Dadusia to nie jest bliska kuzynka, to wiesz... (btw jak się dudkowa K. czuje?)

niestety nie mogą go wziąć/nie chcą?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hahah, widzę, że nas więcej..
ja jestyem na tym etapie że planuję trasę tak by ciągle skręcać w prawo albo jak najmniej w lewo - nawet teściowa dała mi ksiązkę z lat 80 chyba pod tytułem "nie bój się skretu w lewo"
jak juz nabiorę predkości - zawrotne 90 to mój max, to często nawet nie wiem na którym biegu jestem i by zrobić redukcję łapię stresa.
Generalnie biegi to dla mnie czarna magia ciągle.
Ale ruszyć na skrzyżowaniu jak silnik zgasnie to jest koszmar, ja się robię cała czerwona, i nagle zacinam się i popełniam błąd za błędem. Ja naprawdę do jazd i egzaminu podchodziłam lajtowo a nagle po porodzie co mi się stało i cała się spinam. Pamiętam jak TZ opierzylam zeby nie patrzyl sie jak ruszam spod domu jk jechalam pierwszy raz z Boryniem do rodziców.
widzę, że mamy te same schizy

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Tu bardziej chodzi mi o to ze solenizant to ten co obchodzi imieniny a jubilat urodziny..więc można do miesięcznic podpiąć jubilacikow naszych ale napewno nie solenizantow

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
skąd ja to znam...

Dziewczyny nie odzywałam się, bo jakoś nie mogę się ogarnąć chodzę i się snuję w dresie z wypchanymi kolanami i nie wiem co robić Ola trochę przychorowała i potrzebuje więcej uwagi generalnie. Ale czytam Was na bieżąco

HOPE Twoje "o chuju złoty" mnie dzisiaj rozłożyło na łopatki. biere jak swoje

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No właśnie nie

Solenizant obchodzi i urodziny, i imieniny, a jubilat jubileusz (np. 10cio lecie czegośtam)
Solenizant świętuje 14, 27, 48 urodziny i co roku imieniny. A jubilaci, to np. małżonkowie świętujący okrągłą rocznicę zawarcia związku - 5, 10, 15. I jubileusz zazwyczaj kończy się liczbą okrągłą - czyli 0 albo 5
taaak? eeee

Cytat:
Acha, jadę autobusem i przysiadł się do mnie jakiś człeń, zagaić próbuje, o chuju złoty, szkoda ze mało urodziwy

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Haha nastepna z chujem wyskakuje
Ty.. Ja nie mam chuja... Charlizz...?

Cytat:
Ellmi, nawet
Praktykuje to od... kurka nie pamiętam, no w gimnazjum już jak robiłam. Po prostu jak nie umyje codziennie to mam tłuste, swedzi mnie głowa i czuje się brudna a jak wieczorem umyje a na drugi dzień rano wychodzę to też muszę umyć bo nie wytrzymam

ja też muszę codziennie bo mam jak Ty

Cytat:

jej zdrówka Daruni i mamie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:29   #2557
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Powiem Wam coś intymnego i bardzo wstydliwego...
Za ciula jednego nie umiem wielocytować...próbowałam tyle razy i nic..i przez przeglądarkę i w aplikacji....ciemna masa ze mnie ...-nie śmiejta się ...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-19, 08:30   #2558
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Fewciu ja już egzaminy mam zdane, tylko jedynie obrona i podpis promotora w rubryce seminarium dyplomowe jutro muszę dzwonić do dziekanatu się dowiedzieć jak bd musiała jechać to nie wiem jak to zrobię bo z dnia na dzień nie ma mi kto z młodym zostać

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Aśka ja oglądam chociaz oczywiście wolę wszystkie kulinaria Gordona Ramsaya btw w oddaj fartucha to mnie zaczyna gesslerka wkurzać. robi z siebie gwiazdę, oczami wywraca
Ramsay za☠☠☠isty jest, lubilam ogladac Hell's Kitchen. Ale najfajniej zawsze ogladalo mi sie Nigelle Lawson, nie wiem czy kojarzycie? Jak ona gotowala to wszystko wydawalo sie takie banalne.

Cytat:
ehh, widzę, że nas więcej
ja nie rozumiem np. dlazego ruszania spod domu, parkinkgu nie boje sie, nic sie nie dzieje, ale na skrzyzowaniu czasem sie zacinam i koniec ..
Laski jak juz piszecie o strachu przed jazda, to dodam od siebie, ze moj strach jest na tyle duzy, ze poszlam na kurs, zaplacilam w chuj kasy, skonczylam, auto stalo na parkinku pod blokiem a ja co? Nie poszlam na egzamin baaa nawet sie na niego nie zapisalam.

Wczoraj zmiana 16-2, mala mi sie obudzila o 7, dopiero teraz padla... Dzisiaj 18-4, nie wiem jak sie wyspie na piatek AAaa do tego... spadl mi wczoraj komputer klienta ;/ czesc do wymiany...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:49   #2559
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ramsay za☠☠☠isty jest, lubilam ogladac Hell's Kitchen. Ale najfajniej zawsze ogladalo mi sie Nigelle Lawson, nie wiem czy kojarzycie? Jak ona gotowala to wszystko wydawalo sie takie banalne.

Laski jak juz piszecie o strachu przed jazda, to dodam od siebie, ze moj strach jest na tyle duzy, ze poszlam na kurs, zaplacilam w chuj kasy, skonczylam, auto stalo na parkinku pod blokiem a ja co? Nie poszlam na egzamin baaa nawet sie na niego nie zapisalam.

Wczoraj zmiana 16-2, mala mi sie obudzila o 7, dopiero teraz padla... Dzisiaj 18-4, nie wiem jak sie wyspie na piatek AAaa do tego... spadl mi wczoraj komputer klienta ;/ czesc do wymiany...
Little Nigellę znam nawet nie raz z jej przepisów korzystałam no i ostatnio głośno o niej i mężu..

przerąbane te zmiany

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:08   #2560
Lenova
Wtajemniczenie

Dzień dobry !
Widzę, że wczoraj TUGEZA na całego, baby zamiast spać to plotkuja POstaram się Was nadrobić zaraz.
JA też miałam tugezę wczoraj z Blanką o 22 się obudziła królewna i spać nie chciała, mimo iż usilnie próbowałam ją lulać ale po godzinie dałam se spokój i puściłam na dywan i sobie biegała .
O 24 zasnęła GDzie jest mój śpiący całą noc niemowlak ?

Ja się właśnie wygrzewam w łóżeczku z laptopkiem a moja mama zajmuje się Blanką , także mam w końcu czas by sobie chorować.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dziekujemy za usciski miesiecznicowe!!
Na pamiatke skonczonych 7 miesiecy zdjecie dla wszystkich cioc wizazowych
Załącznik 5414093
Prze śli czna !!!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Nie ma szans żebym nadrobiła 20stron!
Mam zapalenie okostnej więc dwie doby jak na razie wyjęte z życiorysu. Nie Spalam od niedzieli rano bo z bólu nie mogę zasnąć. Biorę antybiotyk więc może powoli troszkę przejdzie.

Życzę tylko Zdrówka dla chorych dzieci i mam oraz Buziaki dla solenizatow!
Przepraszam za pytanie ale co to jest zapalenie okostnej, czym to się charakteryzuje???
Biedna Ty, mimo że nie wiem co to to bardzo współczuje zdrówka!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przeczytałam Was ale jestem padnięta masakrycznie i idę spać już. Z pracy nie miałam jak się odezwać dzisiaj bo dostałam do realizacji pismo jak to się u nas mówi "na wczoraj" czyli mega pilne a dane trzeba było zbierać z całego województwa. Młody jęczydełko a rzadko mu się to zdarza a TŻ jeszcze nie wrócił z pracy więc kręgosłup mam do wymiany...aż mnie piecze. Miałam poleżeć w wannie ale zasnęłabym pewnie bo mi powieki lecą więc szybki prysznic i idę spać.
Buziaki
Buziaki !
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Szybkiego powrotu do zdrowia Evel Lenova Fewcia i Sarah
Dziękuje !

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane, nie mam weny na nic, dopadł mnie mega dól, ze juz chyba zawsze bede sama, do nikogo sie przytulic, do tego wyglad moich UU dobija mnie podwójnie- nigdy Pameli nie było ale teraz to juz nawet jajka sadzone są bardziej obfite..... ajjjj......

nie moge sie ogarnac, nie wyrzucajcie mnie z k. ani nie wpisujcie na liste zaginionych, staram sie chociaz podczytywac bo wbic sie w temat po dwóch dniach nie mam szans bo pedzicie niesamowicie....

ELLLMI, kochana, schowaj tym razem dumę do kieszeni, przełam sie, bo zapieczecie sie w tym zawzieciu, nieodzywaniu sie, zapedzicie sie w róg, z którego ciezko bedzie wyjsc,.... wiem cos o tym, zdarzało sie i u mnie nieraz, do niczegonas to nie zaprowadziło.....
mocnooprzytulam i mam nadzieje na dobre wiadomosci

zmykam
Kochana, to normalne, ze tak się czujesz ale wiedz że z dnia na dzień będzie tylko lepiej ,jeśli oczywiście nie będziesz się w to zagłębiać.
Jesteś taka śliczna i fajna babka, że nie ma mowy że będziesz sama!
Poza tym masz Bartula !
Kochana uszka do góry

Cytat:
Laseczki skoro mowa o prawku i aucie, ja mam od 12 lat ... o matko, ale ju stara dupa ze mnie ..
nigdy nie zapomne mojego 1 dnia za kolkiem ..
przepraszam ale MISTRZ !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:16   #2561
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekujemy za usciski miesiecznicowe!!
Na pamiatke skonczonych 7 miesiecy zdjecie dla wszystkich cioc wizazowych
Załącznik 5414093

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Nie ma szans żebym nadrobiła 20stron!
Mam zapalenie okostnej więc dwie doby jak na razie wyjęte z życiorysu. Nie Spalam od niedzieli rano bo z bólu nie mogę zasnąć. Biorę antybiotyk więc może powoli troszkę przejdzie.

Życzę tylko Zdrówka dla chorych dzieci i mam oraz Buziaki dla solenizatow!

Zdrowiej słoneczko!

Cytat:
czesc kochane, nie mam weny na nic, dopadł mnie mega dól, ze juz chyba zawsze bede sama, do nikogo sie przytulic, do tego wyglad moich UU dobija mnie podwójnie- nigdy Pameli nie było ale teraz to juz nawet jajka sadzone są bardziej obfite..... ajjjj......

nie moge sie ogarnac, nie wyrzucajcie mnie z k. ani nie wpisujcie na liste zaginionych, staram sie chociaz podczytywac bo wbic sie w temat po dwóch dniach nie mam szans bo pedzicie niesamowicie....

ELLLMI, kochana, schowaj tym razem dumę do kieszeni, przełam sie, bo zapieczecie sie w tym zawzieciu, nieodzywaniu sie, zapedzicie sie w róg, z którego ciezko bedzie wyjsc,.... wiem cos o tym, zdarzało sie i u mnie nieraz, do niczegonas to nie zaprowadziło.....
mocnooprzytulam i mam nadzieje na dobre wiadomosci

zmykam
Sylwia, to normalne, że masz takie myśli, ale zazwyczaj tylko na tym się kończy i kobiety znajdują wspaniałych partnerów. Tego Ci życzę kochana!

Cytat:
Co do wielkosci auta, wiecie co kwestia wprawy i doswiadczenia .. Mi osobiscie super sie jezdzi busem mojego n taty, wysoko sie siedzi, nic Cie nie oslepia, wspomaganie jest, kopa tez ma jak sie depnie ...
Automat tez fajna sprawa, TZ mial bmke w automacie ... fajnie sie jezdzilo, ale mialam mega stresa, ze w koncu ta lewa noga pojdzie na hamulec
Ja żeby lewej nie użyć podwijałam ją i na niej siadałam Zimny łokieć i twoja pierwsza jazda mnie rozwaliły

Cytat:

Dobrze że z Darunią lepiej, apetyt wróci. Dużo zdrowia dla mamy!

Michała uśpiłam i idę kawę zrobić sobie wreszcie. Pogoda dupiata, zimno strasznie a jeszcze nie grzeją Miałam 18 stopni rano w pokoju gdzie z małym śpimy, musiałam farelką dogrzewać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:23   #2562
Ifwka
Zakorzenienie

Hej Laseczki, moja Mała kończy dzisiaj 7 miesięcy...uff ale to zleciało

Cytat:
Dokladnie.

Yae sama zasnela, ostatni raz jej sie to zdarzylo w czerwcu... Dorasta mi...
Dlugi weekend sie zbliza, nawet nie liczylam, ze tz moze miec wolne, a tu sie okazuje, ze zamienil sie dyzurami i bedziemy mieli 3 dni dla siebie.
Super, wogóle Meneq śliczna ta Twoja córeczka i tak pięknie stoi
Cytat:
Dziewczyny ostatnio ktoras pytala o talerzyki dla maluchoq-kupilam w pepco chyba za 6zl 3 szt miseczek ze szczelnymi pokrywkami-można używać w mikrofali-pojemnosc to ok 200g-( duży słoiczek deserku)
Zielona, niebieska i różowa

Chyba musze się tam wybrac i zaopatzreyć w kilka.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja kupuję filet z łososia w biedrze i w nim nie ma ości

ja odtamtej pory jak to zobaczyłam to też nie jem pangi a jadłam w ogromnych ilościach...

jednym słowem w dupieś był głownoś widział

ooo właśnie

pospałam z Kubusiem - 1,5 h, czuję się jak nowonarodzona teraz tylko rybka do piekarnika i czekam na tż
Ja z ryb to tylko pstrąga jem z grilla, z piekarnika albo z patelni
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
E]

to szybkiego ukonczenia remontu zycze i stabilizacji

Jestem chora

rzadko choruje ale jak juz jestem to tylko spie cale dnie a teraz nie mam jak ja chce sie przytulic do mezusia

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

od tygodnia moja Niunia wstaje miedzy 7 a 8, w dzien spi 15 minut

dobrze, ze siostra ze mna mieszka, jak przyjdzie ze szkoly to sie nia zajmie zawsze troche, w nocy jak usypiam i klade a ona po 5 minutach wstaje i tak w kolko to tez zawsze przy kolejnej pobudce ja usypia
bez niej chyba bym oszalala

jedynie co moge zrobic to wizaz bo trzymam Ja na rekach a druga napitalam po klawiaturze

choc dzis musze przyznac zrobilam obiadek, umalowalam sie zrobilam pranko,
Remont to jeszcze chwilę potrwa
Zdrówka życzę no i dobrze że siostrę masz bo wiem jak samej cięzko.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kochana, nie smutaj się, wiem, jak musi Ci być ciężko teraz ale masz Bartunia - najcudowniejszego mężczyznę na świecie a ja myślę, że pewnego dnia poznasz kogoś fajnego i razem stworzycie wspaniałą rodzinę przecież Ty super babka jesteś
Współczuję kochana, ale w końcu się ułoży. Trzymam kciuki i ściskam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:25   #2563
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja też myję co drugi dzień

ale chyba jedyna nie mam prawa jazdy

A ja też nie mam

Silver, chociaż jedno zmartwienie mniej Zły czas w końcu minie!

100 lat dla Oliwii Iwfki

-------------------

Hehe, zauważyłam, że pogoda idzie takim tropem: jeden dzień brzydki, drugi dzień ładny Wczoraj było pięknie, dziś paskudnie. Jest ciemno jak w d***e, ale na szczęście nie u Murzyna tylko białego, bo cokolwiek widać

Moja córeczka dorasta Pierwszy raz od dawna wzięła ją do łóżka od razu przy pierwszym przebudzeniu, koło 1. I przed 3 już się obudziła z płaczem. Ululałam, dałam do łóżeczka i spała do 7 Ale potem znowu do łóżka i jeszcze do 8.30
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:26   #2564
aska27adopcje
Zadomowienie

moja mloda padla przed chwila, a j mialam sie polozyc z nia ale kurcze sniadanie trzeba zjesc.

Hope zle to ujelam :d

ogladam komisarza rexa na tv4. uzaleznilam sie normalnie
Stary 2013-09-19, 09:27   #2565
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Michała uśpiłam i idę kawę zrobić sobie wreszcie. Pogoda dupiata, zimno strasznie a jeszcze nie grzeją Miałam 18 stopni rano w pokoju gdzie z małym śpimy, musiałam farelką dogrzewać.
O, my dopóki nie zapalimy w piecu, to przy takiej pogodzie też mamy ok. 18 stopni w całym domu i ciepło przecie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Niemiecką wersję?
Stary 2013-09-19, 09:29   #2566
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
skąd ja to znam...

Dziewczyny nie odzywałam się, bo jakoś nie mogę się ogarnąć chodzę i się snuję w dresie z wypchanymi kolanami i nie wiem co robić Ola trochę przychorowała i potrzebuje więcej uwagi generalnie. Ale czytam Was na bieżąco

Laski właśnie wracam z teatru wreszcie jakiś RASOWY rilaxing a nie odmóżdżenie przy na wspólnej
Ja też chodzę w dresie z wypchanymi kolanami
Zdrówka dla Oli
A cóże Cię na teatr wzięło ?

Cytat:
Acha, jadę autobusem i przysiadł się do mnie jakiś człeń, zagaić próbuje, o chuju złoty, szkoda ze mało urodziwy
Następnym razem będzie boski Adonis zobaczysz !

Cytat:
a co do dresw to wlasnie sobie zamowilam dwa komplety zeby nie lazic z wypchanymi kolanami, bo zawsze przed ciaza obiecywalam sobei ze jak bede mama to nie beda ta co to lazi w dresach po domu z potarganymi kudlami, i co? wiadomo
Ale się ogarnę kiedyś
Hahaha ja też sobie to obiecywałam no i wiadomka :P

Cytat:
Niestety...po kielonku i się rozchodzimy bo łoczy się klejom
no co tu się wczoraj działo ?! Ale żeby tylko po jednym ?

Cytat:
nie znałyście tego wcześniej? hehe, to wychodzi na to, że to taki nasz sądeczański regionalizm

nieeeee, ja też i idę spać z mokrymi i rano mam siano kiedyś miałąm fazę na mycie włosów rano i nawet jak jechałam na 7 do szkoły i musiałam wstać po 5, to też myłam gdzie to rozum miało
Ja jak gdzieś wychodzę to tez tak robię
A regionalizm znałam , bo Hope już w poczekalni Z "chujem złotym" nam tu wyskakiwała
Cytat:

Supeeer że Daria już zdrowieje !
Oby jeszcze z mamą byyło lepiej... Trzymam kciuki za Was !
Stary 2013-09-19, 09:34   #2567
charlizz
Zadomowienie

Hej ho!
Obudziłam Olę o 7.15,bo mnie kaszel zaatakował ale już znowu śpi.
Kurka faaajnie w tym teatrze było, chodziłabym zdecydowanie częściej gdyby nie byłaby to tak droga impreza

Little, słabe te zmiany ale może dzięki temu więcej widzisz Małą?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:37   #2568
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Elo! My już w domu . Powiem wam, ze czuję się jak po wczasach, siedzenie u teścia przez tyle czasu - same plusy. Miałam opiekę nad gałganem, miałam czas na eksperymenty kulinarne, no i wszystkie szmateksy były moje. Mieszkanie w centrum jednak ma swoje plusy, wszędzie miałam blisko. Wczoraj wróciliśmy i powiem wam, że po tym remoncie to dwa tygodnie sprzątać chyba będę, żeby osiągnąć fewciowy bałagan, bo teraz to mozna nazwać co najwyżej burdelem u mitabe... No nic ale mamy ladna kabinę, z głębokim brodzikiem i kuba będzie miał się gdzie kąpać. Nawet już zamówiłam zabawkę do kąpieli - ośmiorniczki tomy, później wkleję link bo nie wiem czy bylo.

U was tez tak zimno w domu? Nie chciało mi sie wstawić

To super, że sobie odpoczęłaś
U mnie w domu też zimno chyba będę piecyk włącząć

Cytat:
Powiem Wam coś intymnego i bardzo wstydliwego...
Za ciula jednego nie umiem wielocytować...próbowałam tyle razy i nic..i przez przeglądarkę i w aplikacji....ciemna masa ze mnie ...-nie śmiejta się ...
Zapytaj Pstryczkową ona umie wielocytować najlepiej ...

Cytat:

Ja Odbyłam kurs, 3 razy podeszłam do egzaminu -2 razy nie wyjechałam z placu, za 3cim razem oblałam 10 min przed końcem czasu...no i do tej pory nie mam prawa jazdy
Cytat:
moja mloda padla przed chwila, a j mialam sie polozyc z nia ale kurcze sniadanie trzeba zjesc.

Hope zle to ujelam :d

Ooooo mój ulubiony serial dziećiństwa! Ale ten w niemieckiej wersjii. Byłam zakochana w tym psie i męczyłam rodziców żeby mi kupili owczarka , no ale sie nigdy nie doprosiłam

Ufff nadrobione
Stary 2013-09-19, 09:39   #2569
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
dziendobry laseczki

nienawidzę tej pory roku, że jak się człowiek budzi to ciemno:/

Cytat:

też uwielbiam Nigelle
ale masz masakryczne te zmiany:/

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry !
Widzę, że wczoraj TUGEZA na całego, baby zamiast spać to plotkuja POstaram się Was nadrobić zaraz.
JA też miałam tugezę wczoraj z Blanką o 22 się obudziła królewna i spać nie chciała, mimo iż usilnie próbowałam ją lulać ale po godzinie dałam se spokój i puściłam na dywan i sobie biegała .
O 24 zasnęła GDzie jest mój śpiący całą noc niemowlak ?

Ja się właśnie wygrzewam w łóżeczku z laptopkiem a moja mama zajmuje się Blanką , także mam w końcu czas by sobie chorować.

Prze śli czna !!!

Przepraszam za pytanie ale co to jest zapalenie okostnej, czym to się charakteryzuje???
Biedna Ty, mimo że nie wiem co to to bardzo współczuje zdrówka!

Buziaki !

Dziękuje !

Kochana, to normalne, ze tak się czujesz ale wiedz że z dnia na dzień będzie tylko lepiej ,jeśli oczywiście nie będziesz się w to zagłębiać.
Jesteś taka śliczna i fajna babka, że nie ma mowy że będziesz sama!
Poza tym masz Bartula !
Kochana uszka do góry

przepraszam ale MISTRZ !
kuruj się

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej Laseczki, moja Mała kończy dzisiaj 7 miesięcy...uff ale to zleciało

Super, wogóle Meneq śliczna ta Twoja córeczka i tak pięknie stoi

Chyba musze się tam wybrac i zaopatzreyć w kilka.

Ja z ryb to tylko pstrąga jem z grilla, z piekarnika albo z patelni

Remont to jeszcze chwilę potrwa
Zdrówka życzę no i dobrze że siostrę masz bo wiem jak samej cięzko.

Współczuję kochana, ale w końcu się ułoży. Trzymam kciuki i ściskam.
dla Oliwki

dzień dobry u nas pogoda piękna, słoneczko świeci, ale zimno strasznie, jakoś tak mroźno:/

Dziewczyny pytanie, Hani wprowadziłam gluten ponad miesiąc temu, na początku błyskawiczna z bobovity łyżeczka a teraz łyżeczka manny do obiadku. kiedy mogę podać kaszkę z gluteten, ta z holle np? tzn chodzi mi o zrobienie z kaszki posiłku, tzn wsypuje 5 łyżek i daje Małej;p
nie wiem czy to jakoś zrozumiale wytłumaczyłam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:50   #2570
hje
Zakorzenienie

Lecem sprzątać dalej

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Jeśli mnie nie będzie za max 2 godziny, to znaczy, że wpadnę już wieczorem. Więc się nie martwcie
Stary 2013-09-19, 09:51   #2571
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
Lenova slonce to widze, ze nasze dzieciaki wczoraj randke uskutecznialy bo nasz babel tez o 22 sie obudzil i buszowal do 24
Malz dzisiaj do klienta jechal wiec oczywiscie na mnie spadlo uspanie mlodego

Laski jestem wykonczona, ja juz naprawde nie wiem o co chodzi z tymi nocami, myslicie, zeby sie wybrac do lekarza??? Czy....to taki etap? bo mam wrazenie, ze jest coraz gorzej

Silver, buziaki dla was!

Sylwia, kochana, piekna, mloda i madra z Ciebie kobieta jest, na pewno sama nie bedziesz!!! poza tym...masz Bartula

Fewciu, zapalenie okostnej??? A to nie od biegania??? Bidulinko, przytulam mocno!!!

Elllmi, co za pala z Twojego tz!!!!!!!! mam nadzieje, ze sie pogodzicie

Bokeh, i jak otwarcie???

My juz po drzemerce porannej, co prawda nie byly to szalone 3godz jak wczoraj ale 1,5h tez nie pogardze

Czy wasze dzieci przy rozszerzaniu diety tez robia takie....diabelskie kupsztale??? powiem wam, ze jak otwieram pieluszke przy kupsztalu to sie boje, bo zastaje nieraz takie niespodzianki ze dorosly czlowiek by sie nie powstydzil

Babel wlasnie wyjmuje rzeczy z mojego koszyczka z szafki nocne

A sasiad spiewa swojemu Franiowi na korytarzu kolysanke
Swoja droga....to chyba samotny tatus jest, bo nigdy nie widzialam tego brzdaca z mama, a koles wiecznie zapitala z wozkiem o roznych porach, w ktorych teoretycznie powinien byc w pracy
Sylwia a szczerze Ci powiem, ze mega przystojny ten tatus jest

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:06   #2572
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie tz w☠☠☠☠il, najpierw sie prawie pobic chcial o pilota ze mna, bo liga mistrzow leci i co .. spi a ja chcialam szkole uwodzenia 2 obejrzec
To pomyśl co sie u mnie dzieje jak teraz moja mama w salonie urzęduje a ona wszystkie seriale na 2 ogląda a Tż chciałby coś innego looknąć
Cytat:

Ło, czy tylko ja na tym forum myję włosy wieczorem, zwyczajnie podczas prysznicu?
Nie jeszcze ja i do tego tylko dwa razy w tygodniu
Cytat:
to moja mama lepsza: jak jechała do większego miasta na zakupy, to stawała na parkingu pod PKP i dalej autobusami jeździła
Moja ciotka przyjeżdzała do nas, zostawiała aotu po blokiem i do następnego miasta (10km) jechała PKS bo samochodem się bała
Cytat:

Uuu ja tez i Nigelle i Hells kitchen uwielbiam, master chefa i ugotowonachy też oglądam jak tylko dzieć pozwoli.

Przerabane masz te zmiany
Cytat:

100 lat dla Oliwii Iwfki
Dzięki wszystkim za życzonka dla Oliwki
Cytat:

Dziewczyny pytanie, Hani wprowadziłam gluten ponad miesiąc temu, na początku błyskawiczna z bobovity łyżeczka a teraz łyżeczka manny do obiadku. kiedy mogę podać kaszkę z gluteten, ta z holle np? tzn chodzi mi o zrobienie z kaszki posiłku, tzn wsypuje 5 łyżek i daje Małej;p
Ja już drugi miesiąc daję 2 łyżeczki kaszki glutenowej do normalnej, potem po 2 miesiącach powinnam dawać 6 łyżeczek i potem już normalnie można glutenową; tak w poradniku bobovity było.

Co do zimna w domku, mój Tz już od kilku dni pali ale tylkko na łazienki jest puszczone ciepło żeby Małej było ciepło w kąpieli

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Czy wasze dzieci przy rozszerzaniu diety tez robia takie....diabelskie kupsztale??? powiem wam, ze jak otwieram pieluszke przy kupsztalu to sie boje, bo zastaje nieraz takie niespodzianki ze dorosly czlowiek by sie nie powstydzil
U nas tez tak jest
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:08   #2573
bokeh
Zakorzenienie

Stary 2013-09-19, 10:08   #2574
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ja ogladam wersje angielska i tak doszlam do wniosku, ze czasem to te potrawy tak sie tylko fajnie nazywaja, a w rzeczywistosci to zadne tam cuda na kiju to nie sa Come dine with me czyli angielskich ugotowanych uwielbiam To jedyny program w tv, ktory nalogowo ogladam
Też uwielbiam angielską wersję, nasza przy tym to nudy. tacy powściągliwi wszyscy...Nie zapomnę odcinka jak jedna kobitka się napiła, zasnęła z głową na stole przed deserem, później skomentowała przy wszystkich że deser jest paskudny i gorszego w zyciu nie jadła. Następnego dnia jak ją o to zapytali to powiedziała że ona sobie nie przypomina żeby wczoraj jakiś deser jadła
Cytat:

Sylwuś, to spadło na Ciebie tak nagle i wiadomo że masz czarne myśli i jesteś przybita. Ale ja wierzę że jescze poczujesz motyle w brzuchu, będziesz miała cudownego partnera a Bartuś fantastycznego tatę
Cytat:
Ja zrobiłam tak: przez miesiąc jedna łyżeczka kaszki glutenowej, przez drugi miesiąc dwie łyżeczki a później już normalnie dawałam całą porcję kaszki glutenowej.

silver- trzymaj się, najwazniejsze że Daria ma już zdrowe uszka a apetyt jej wróci, zobaczysz
fewciu - jak zdrówko?

całuję wszystki przeziębione dzieciaczki. Iguś już dużo lepiej się czuje.

mitabe - pytałaś czy zimno w mieszkaniu. Oj tak, u nas zimno, dzisiaj jedziemy kupić jakąś farelkę/grzejnik na prąd i będziemy dogrzewać zwłaszcza przed kąpielą. No i w dzień młody naubierany na cebulkę bo łazi po całym mieszkaniu a podłoga zimna.

U mnie w pracy dziś przyjechali z NFZtu i można iść po numer do tego systemu co jest wgląd do historii wizyt, leków itd. Na razie duża kolejka ale później pójdę i wezmę sobie i Igusiowi.
Stary 2013-09-19, 10:11   #2575
treselle0
Zadomowienie

dzien dobry
mam pytanie, robiłam w pd obiadki, i jeszcze zostało, nie wekowany tylko trzymany w lodowce, Młoda wczoraj nie miała apetytu. Ile Wy trzymacie obiadek domowy w lodówce?

Nie bede sie skarzyła na noc, bo była koooszmarna, drzemka poranna trwała raptem godz. z przerwa na cycka i właśnie dobiega konca No to sobie pogadałam z Wami
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:12   #2576
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Lenova, fajnie tak sobie poleżeć jak jest taka pogoda, co?

Cytat:
O, my dopóki nie zapalimy w piecu, to przy takiej pogodzie też mamy ok. 18 stopni w całym domu i ciepło przecie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Niemiecką wersję?

ciepło? ma sa kra, zimno

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja też chodzę w dresie z wypchanymi kolanami
Zdrówka dla Oli
A cóże Cię na teatr wzięło ?

trza się czasem odchamić, czyż nie?

Cytat:
Hej kochane
Lenova slonce to widze, ze nasze dzieciaki wczoraj randke uskutecznialy bo nasz babel tez o 22 sie obudzil i buszowal do 24

Laski jestem wykonczona, ja juz naprawde nie wiem o co chodzi z tymi nocami, myslicie, zeby sie wybrac do lekarza??? Czy....to taki etap? bo mam wrazenie, ze jest coraz gorzej

Silver, buziaki dla was!

Sylwia, kochana, piekna, mloda i madra z Ciebie kobieta jest, na pewno sama nie bedziesz!!! poza tym...masz Bartula

Fewciu, zapalenie okostnej??? A to nie od biegania??? Bidulinko, przytulam mocno!!!

Bokeh, i jak otwarcie???

My juz po drzemerce porannej, co prawda nie byly to szalone 3godz jak wczoraj ale 1,5h tez nie pogardze

Swoja droga....to chyba samotny tatus jest, bo nigdy nie widzialam tego brzdaca z mama, a koles wiecznie zapitala z wozkiem o roznych porach, w ktorych teoretycznie powinien byc w pracy

załatw mi numer do tego tatusia

Stary 2013-09-19, 10:13   #2577
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Lecem sprzątać dalej

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Jeśli mnie nie będzie za max 2 godziny, to znaczy, że wpadnę już wieczorem. Więc się nie martwcie
Hje no co Ty..już uciekasz? Zmyj kielonki po wczorajszym

Dziewczyny czy to pozycja wysciowa zwiastujaca...siadanie??: confused:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1379578393339.jpg (63,7 KB, 21 załadowań)

Stary 2013-09-19, 10:14   #2578
charlizz
Zadomowienie

Jesli chodzi o kaszke glutenową... ja przez pomyłkę dawałam Oli właśnie taka gęsta z 8 miarek nic jej nie jest, gluten wprowadzony na całego

Stary 2013-09-19, 10:16   #2579
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

dzięki Dziewczyny

neti u mnie Hania robi tak samo i wydaję mi się, że tak

aa silver, cieszę się, że uszka wyeczone

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:16   #2580
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

Silver, buziaki dla was!

Bokeh, i jak otwarcie???

No spoko, tż sprzadał 3 umowy więc sukces bo jednak świeżutki punkt a i tak coś poszło. W ogóle jak bym wracała do pracy to chyba bym chciała do tego Saturna Connect, małe toto, fajne mają koszule, każdy ma tablet swój do obsługi klienta bez mojego kiero nad głową... ale on pewnie nie będzie chciał mnie puścić...

Cytat:
Hej ho!
Obudziłam Olę o 7.15,bo mnie kaszel zaatakował ale już znowu śpi.
Kurka faaajnie w tym teatrze było, chodziłabym zdecydowanie częściej gdyby nie byłaby to tak droga impreza

Little, słabe te zmiany ale może dzięki temu więcej widzisz Małą?

Ja tez bardzo lubie teatr o wiele bardziej niż kino. Jest taka namacalna więź ze sztuką

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości