Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 21:53   #2491
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Fewciu masakra, mam nadzieje, ze szybko antybiotyk zadziala ... bidulko kochana ...

Meneq Yae

Buziaki dla wszystkich solenizantow dzisiejszych ...

ogladacie master szefa, jak slysze co oni chca gotowac to czuje sie jak kulinarna blondynka
ja też
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Fewciu ja już egzaminy mam zdane, tylko jedynie obrona i podpis promotora w rubryce seminarium dyplomowe jutro muszę dzwonić do dziekanatu się dowiedzieć jak bd musiała jechać to nie wiem jak to zrobię bo z dnia na dzień nie ma mi kto z młodym zostać

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Aśka ja oglądam chociaz oczywiście wolę wszystkie kulinaria Gordona Ramsaya btw w oddaj fartucha to mnie zaczyna gesslerka wkurzać. robi z siebie gwiazdę, oczami wywraca
mnie ona od zawsze irytuje :/
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja też lubię te kulinarne programy, tylko kurcze... od razu się głodna robię
Natomiast Polski Turniej Wypieków to dla mnie po prostu parodia, doskonale wiedzą co będa piekli i mają tydzień na zastanowienie się i wypróbowanie, mogą nawet mieć kartki z przepisami KAŻDY jest się w stanie przez tydzień wyuczyć pieczenia jednego ciasta
ja tak samo
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale fajna niespodzianka

Hmmm...jesli chodzi o apteczke to wzielam jedynie Ibum, Panadol w czopkach i Dentinox (+oczywiscie rzeczy codziennego uzytku).

Pakujac sie mialam w glowie to, jak wyglada nasz dzien (np rano kaszka, wiec potrzebuje miseczke, lyzeczke, sliniak; wieczorem kąpiel, wiec potrzebny bedzie recznik, waciki, krem, itp) i w mysl tego staralam sie pakowac.
Wzielam tez zapas wody BD, zeby robic na niej mleko.

Polecam zrobienie listy
ooo lista, właśnie to jest to, ja na każdy wyjazd pakuję się z listą
Cytat:
Laseczki skoro mowa o prawku i aucie, ja mam od 12 lat ... o matko, ale ju stara dupa ze mnie ..
nigdy nie zapomne mojego 1 dnia za kolkiem .. mialam sejcento, jechalam z przyjaciola, pewniaczek, muza na fula, zimny lokiec skrecalam z podporzadkowanej ulicy w lewo, jechalo auto BUS , ale myslalam, ze zdaze przed nim .. jak juz skrecalam to wiedzialam juz, ze nie zdaze, przyjaciola zaczela sie drzec, ja cale zycie przed oczami, zegnalam sie juz ... koles nie chcac walnac we mnie, bo bym dostala centralnie w moje drzwi to wyjechal innemu na czolowke na przeciwlegly pas ... mialam wypadek z mojej winy, 2 auta skasowane, ale nie moje ... nikt nie wiedzial o nim bardzo dlugo, przyznalam sie dopiero po roku, jak przyszlo do placenia ubezpieczenia i okazalo sie, ze mam zwyzki
jaka historia, właśnie takich sytuacji bardzo się boję...
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane, nie mam weny na nic, dopadł mnie mega dól, ze juz chyba zawsze bede sama, do nikogo sie przytulic, do tego wyglad moich UU dobija mnie podwójnie- nigdy Pameli nie było ale teraz to juz nawet jajka sadzone są bardziej obfite..... ajjjj......

nie moge sie ogarnac, nie wyrzucajcie mnie z k. ani nie wpisujcie na liste zaginionych, staram sie chociaz podczytywac bo wbic sie w temat po dwóch dniach nie mam szans bo pedzicie niesamowicie....

ELLLMI, kochana, schowaj tym razem dumę do kieszeni, przełam sie, bo zapieczecie sie w tym zawzieciu, nieodzywaniu sie, zapedzicie sie w róg, z którego ciezko bedzie wyjsc,.... wiem cos o tym, zdarzało sie i u mnie nieraz, do niczegonas to nie zaprowadziło.....
mocnooprzytulam i mam nadzieje na dobre wiadomosci

zmykam
Kochana, nie smutaj się, wiem, jak musi Ci być ciężko teraz ale masz Bartunia - najcudowniejszego mężczyznę na świecie a ja myślę, że pewnego dnia poznasz kogoś fajnego i razem stworzycie wspaniałą rodzinę przecież Ty super babka jesteś
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
o boże, Aską jestes moim mistrzem .. ale rozumiem, ja mam wizje kolizji przy kazdym wjezdzie na skrzyzowanie, niczego tak sie nie boje ze mi silnik zgasnie
ja mam 3 stresy:
1 - że mi zgaśnie
2- że nie będę mogła zmienić biegu (nie wiem czemu często zamiast 3 wbija mi się 1 albo odwrotnie)
3- że będę musiała skręcić w lewo i nie wyczuję odległości i mnie ktoś trachnie :/

ja mam prawko od jakiegoś czasu ale bardzo mało jeżdżę, ostatnio tż kupił nowe autko i dał mi się przejechać. Kolumbryna taka, że nic nie widziałam ani z przodu ani z tyłu, do tego pomyliły mi się biegi i nie umiałam zaparkować powiedziałam, że więcej z siebie idiotki robić nie będę i ma mi kupić jakieś sejszento, będę mogła je do woli obijać

fewciu duuuuużo zdrówka

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-09-18 o 22:04
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:55   #2492
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Po pierwsze...czy ten isofix jest lepszy niż fotelik bez czy jak?
Po drugie..WITAJ FEWCIU-ZDROOOOOWFKA!

SyLWIA trzymaj się-jescze się będziesz tuliła zobaczysz..a na razie tulę ja

LADY Czapka boska...muszę ja kliknąć

Blogerko ja też jak jechałam pierwszy też to sr...lam po gaciach...teraz już lepiej(prawko mam 1,5r)..choc jak jadę do rodziców do Warszawy to jest ok..ale dalej na Warszawe bym się bała do centrum-chyba ze obok z tzetem

Coś jeszcze miałam napisać ale zapomnialam.lece sie myc..

A co do dzisiejszych jubilatkow małych..buziaczki dla szkrabkow (to nie są solenizanci)

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
pwiem Ci tak, wpinanie w isofixa to jest bajka bo pieprzenie sie z tymi pasami, zwłaszcza jak dziecko sie drze nie jest przyjemnscia, ja cala zawsze sie spocę - tz ma isofixa, ja na pasy wpinam
no i isofix wydaje mi sie dużo bezpieczniejszy.

a co do jazdy, ja dopiero moze 10ty raz jechalam sama - prawko mam juz prawie rok

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-09-18 o 21:56
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:56   #2493
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki skoro mowa o prawku i aucie, ja mam od 12 lat ... o matko, ale ju stara dupa ze mnie ..
nigdy nie zapomne mojego 1 dnia za kolkiem .. mialam sejcento, jechalam z przyjaciola, pewniaczek, muza na fula, zimny lokiec skrecalam z podporzadkowanej ulicy w lewo, jechalo auto BUS , ale myslalam, ze zdaze przed nim .. jak juz skrecalam to wiedzialam juz, ze nie zdaze, przyjaciola zaczela sie drzec, ja cale zycie przed oczami, zegnalam sie juz ... koles nie chcac walnac we mnie, bo bym dostala centralnie w moje drzwi to wyjechal innemu na czolowke na przeciwlegly pas ... mialam wypadek z mojej winy, 2 auta skasowane, ale nie moje ... nikt nie wiedzial o nim bardzo dlugo, przyznalam sie dopiero po roku, jak przyszlo do placenia ubezpieczenia i okazalo sie, ze mam zwyzki
o ja pitole rządzisz !! <3<3<3

Cytat:
masz rację, muszę się przemóc w końcu i nie [przejmować niepowodzeniami jak dzisiaj
No pewnie, nie ma nic lepszeog niż posiadanie prawka! kurna, zero ograniczeń wsiadasz i jedziesz gdzie chceysz!!

Nauczysz sie nauczysz mnie uczył tzt na początku- mało brakowało a doszłoby do rozstania, ale teraz wiem ze moge jechać gdzie chce, czy to nad morze czy w góry teraz jak jedziem my gdzieś daleko, to zawsze ja prowadze. A najlepszym sposobem na nauczenie się i przestanie się bać jest pojechanie w długa trasę. Ja pojechałam 320 km i wróciłam, co prawda..mandat dostałam za szybką jazdę, ale przynajmniej..przestałam się bać jeździć i złapałam orient na drodze.

Kurna, siedze na trybiae awaryjnym w kompie;/ cos mi nie halo w kompie;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:59   #2494
hje
Zakorzenienie

Neti, no właśnie też mi się tak zdaje
Bo dzieciaczki nie obchodzą jeszcze pełnych urodzin, tylko kolejne miesiące, czyli jubileusze = czyt. jubilaci

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

O, a teraz przeczytałam jeden artykuł i wychodzi na to, że tu nie ma ani solenizantów, anu jubilatów
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:01   #2495
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja też

mnie ona od zawsze irytuje :/

ja tak samo

od lista, właśnie to jest to, ja na każdy wyjazd pakuję się z listą

jaka historia, właśnie takich sytuacji bardzo się boję...

Kochana, nie smutaj się, wiem, jak musi Ci być ciężko teraz ale masz Bartunia - najcudowniejszego mężczyznę na świecie a ja myślę, że pewnego dnia poznasz kogoś fajnego i razem stworzycie wspaniałą rodzinę przecież Ty super babka jesteś

ja mam 3 stresy:
1 - że mi zgaśnie
2- że nie będę mogła zmienić biegu (nie wiem czemu często zamiast 3 wbija mi się 1 albo odwrotnie)
3- że będę musiała skręcić w lewo i nie wyczuję odległości i mnie ktoś trachnie :/

ja mam prawko od jakiegoś czasu ale bardzo mało jeżdżę, ostatnio tż kupił nowe autko i dał mi się przejechać. Kolumbryna taka, że nic nie widziałam ani z przodu ani z tyłu, do tego pomyliły mi się biegi i nie umiałam zaparkować powiedziałam, że więcej z siebie idiotki robić nie będę i ma mi kupić jakieś sejszento, będę mogła je do woli obijać

fewciu duuuuużo zdrówka
hahah, widzę, że nas więcej..
ja jestyem na tym etapie że planuję trasę tak by ciągle skręcać w prawo albo jak najmniej w lewo - nawet teściowa dała mi ksiązkę z lat 80 chyba pod tytułem "nie bój się skretu w lewo"
jak juz nabiorę predkości - zawrotne 90 to mój max, to często nawet nie wiem na którym biegu jestem i by zrobić redukcję łapię stresa.
Generalnie biegi to dla mnie czarna magia ciągle.
Ale ruszyć na skrzyżowaniu jak silnik zgasnie to jest koszmar, ja się robię cała czerwona, i nagle zacinam się i popełniam błąd za błędem. Ja naprawdę do jazd i egzaminu podchodziłam lajtowo a nagle po porodzie co mi się stało i cała się spinam. Pamiętam jak TZ opierzylam zeby nie patrzyl sie jak ruszam spod domu jk jechalam pierwszy raz z Boryniem do rodziców.
Stary 2013-09-18, 22:01   #2496
nafiyqa
Zakorzenienie

Zapomnialabym - Yae dzis swietuje

Co do prawka - ja mam jakies 1,5 roku, a sama jechalam...raz.
I to w sytuacji megatstresowej.
Tata byl z siostra na rowerze, po 30min dzwoni, nie slyszalam co mowi, bo slychac bylo jedynie dziki krzyk siostry.
Okazalo sie, ze wywrocila sie, krew sika na wszystkie strony, siostra nie da rady wrocic, wiec mam brac auto i po nich jechac Hahaha
W stresie bylam strasznym, bo nie wiedzialam nawet gdzie sa (ciezko bylo ustalic, bo to polna droga).

Ale dojechalam! I nawet wrocilam sama z siostra O dziwo lepiej mi sie jechalo niz z tata siedzacym obok

Wlasciwie wcale nie jezdze (ostatnio jeszcze przed ciaza), nie jestem pewna siebie za kierownica.
Hmm mam problem z taka plynnoscia ruchow, a najbardziej boje sie...ruszania i parkowania :/

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-18 o 22:08
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:09   #2497
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
o boże, Aską jestes moim mistrzem .. ale rozumiem, ja mam wizje kolizji przy kazdym wjezdzie na skrzyzowanie, niczego tak sie nie boje ze mi silnik zgasnie
Nie musze dodawac, ze przez dlugi czas przyjaciola nie wsiadala do mnie do auta

Sylwus, wiem, ze teraz zawalil Ci sie caly swiat, ale napewno pozbierasz sie do kupy .. Jestes, piekna, madra, zaradna kobieta i masz najwspanialszego faceta pod sloncem Bartulka ... Napewno znajdzie sie ktos, kto pokocha takie 2 skarby jak wy [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Bo dzieciaczki nie obchodzą jeszcze pełnych urodzin, tylko kolejne miesiące, czyli jubileusze = czyt. jubilaci

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

O, a teraz przeczytałam jeden artykuł i wychodzi na to, że tu nie ma ani solenizantów, anu jubilatów
To w takim razie kogo mamy

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-09-18 o 22:10
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:09   #2498
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hahah, widzę, że nas więcej..
ja jestyem na tym etapie że planuję trasę tak by ciągle skręcać w prawo albo jak najmniej w lewo - nawet teściowa dała mi ksiązkę z lat 80 chyba pod tytułem "nie bój się skretu w lewo"
jak juz nabiorę predkości - zawrotne 90 to mój max, to często nawet nie wiem na którym biegu jestem i by zrobić redukcję łapię stresa.
Generalnie biegi to dla mnie czarna magia ciągle.
Ale ruszyć na skrzyżowaniu jak silnik zgasnie to jest koszmar, ja się robię cała czerwona, i nagle zacinam się i popełniam błąd za błędem. Ja naprawdę do jazd i egzaminu podchodziłam lajtowo a nagle po porodzie co mi się stało i cała się spinam. Pamiętam jak TZ opierzylam zeby nie patrzyl sie jak ruszam spod domu jk jechalam pierwszy raz z Boryniem do rodziców.
mam identycznie, a co do jazd z tż - miałam tak jak Deli, niewiele brakowało a byłoby rozstanie
a co to za książka? Można gdzieś ją dostać?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:10   #2499
blogerka
Wtajemniczenie

deli - uczenie się jazdy z TZ, nie dziękuję. Zaczynalam z byłym, skutek był taki, że doszłam do wniosku ze jestem beznadzieja i na kierowce sie nie nadaje.
Pozniej probowalam z TZ, po tym jak juz mialam jazdy i? pojechalam tez pewna na miasto, szło jak z płatka .. samochód gasł, skrzyzowanie, srodek miasta, sznur aut z nami. ja sie zablokowalam. w koncu za 3 razem auto odpalilo, ja sie poplkalam, ale tz kazal mi jechac dalej do domu, cala noc myslalam o tym ze odwolalam jutrzejsze jazdy .. ostatecznie tego nie zrobilam ale dlugo nie moglam dojsc do siebie, hahaha
Stary 2013-09-18, 22:11   #2500
aska27adopcje
Zadomowienie

Moja przyjaciola kupe czasu robila tak, ze jak jechala do marketu, stawala na samym koncu parkingu, bo bala sie zaprkowac miedzy autami
Stary 2013-09-18, 22:12   #2501
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapomnialabym - Yae dzis swietuje

Co do prawka - ja mam jakies 1,5 roku, a sama jechalam...raz.
I to w sytuacji megatstresowej.
Tata byl z siostra na rowerze, po 30min dzwoni, nie slyszalam co mowi, bo slychac bylo jedynie dziki krzyk siostry.
Okazalo sie, ze wywrocila sie, krew sika na wszystkie strony, siostra nie da rady wrocic, wiec mam brac auto i po nich jechac Hahaha
W stresie bylam strasznym, bo nie wiedzialam nawet gdzie sa (ciezko bylo ustalic, bo to polna droga).

Ale dojechalam! I nawet wrocilam sama z siostra O dziwo lepiej mi sie jechalo niz z tata siedzacym obok

Wlasciwie wcale nie jezdze (ostatnio jeszcze przed ciaza), nie jestem pewna siebie za kierownica.
Hmm mam problem z taka plynnoscia ruchow, a najbardziej boje sie...ruszania i parkowania :/
ehh, widzę, że nas więcej
ja nie rozumiem np. dlazego ruszania spod domu, parkinkgu nie boje sie, nic sie nie dzieje, ale na skrzyzowaniu czasem sie zacinam i koniec ..
Stary 2013-09-18, 22:13   #2502
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
pwiem Ci tak, wpinanie w isofixa to jest bajka bo pieprzenie sie z tymi pasami, zwłaszcza jak dziecko sie drze nie jest przyjemnscia, ja cala zawsze sie spocę - tz ma isofixa, ja na pasy wpinam
no i isofix wydaje mi sie dużo bezpieczniejszy.

a co do jazdy, ja dopiero moze 10ty raz jechalam sama - prawko mam juz prawie rok
Ja to ostatnio balam się jak kupiliśmy tego sharana..ze wieki i że,automat...no jeśli o manewrt chodzi to nie tak łatwo..ale jesli o jazdę sama..to automat to poezja...

A co do isofixa...podobno ten fotelik romero z linka co wklejalam zapina sie latwiutko..ale ja jeszcze na żywo nic nie sprawdzałam ani z iso abi bez.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:16   #2503
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
mam identycznie, a co do jazd z tż - miałam tak jak Deli, niewiele brakowało a byłoby rozstanie
a co to za książka? Można gdzieś ją dostać?

To jakaś stara ksiązka, z lat 80.
Stary 2013-09-18, 22:17   #2504
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:

Tu bardziej chodzi mi o to ze solenizant to ten co obchodzi imieniny a jubilat urodziny..więc można do miesięcznic podpiąć jubilacikow naszych ale napewno nie solenizantow

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-18, 22:18   #2505
aska27adopcje
Zadomowienie

Co do wielkosci auta, wiecie co kwestia wprawy i doswiadczenia .. Mi osobiscie super sie jezdzi busem mojego n taty, wysoko sie siedzi, nic Cie nie oslepia, wspomaganie jest, kopa tez ma jak sie depnie ...
Automat tez fajna sprawa, TZ mial bmke w automacie ... fajnie sie jezdzilo, ale mialam mega stresa, ze w koncu ta lewa noga pojdzie na hamulec
Stary 2013-09-18, 22:18   #2506
hje
Zakorzenienie

Cytat:
To w takim razie kogo mamy
Może po prostu świętujących?
Stary 2013-09-18, 22:18   #2507
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Ja to ostatnio balam się jak kupiliśmy tego sharana..ze wieki i że,automat...no jeśli o manewrt chodzi to nie tak łatwo..ale jesli o jazdę sama..to automat to poezja...

A co do isofixa...podobno ten fotelik romero z linka co wklejalam zapina sie latwiutko..ale ja jeszcze na żywo nic nie sprawdzałam ani z iso abi bez.
a ja od początu nastawiałam się na automat, jeżdziłam TZ samochodem i to jest bajka! ruszasz i on sam jedzie a ta zmiana biegow, dramat. Podczas kursu mialam swiadomosc ze jakos musze to przezyc a pozniej przesiadam sie na automatyczna. I chuja z tego wyszło :P
Stary 2013-09-18, 22:19   #2508
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
czesc kochane, nie mam weny na nic, dopadł mnie mega dól, ze juz chyba zawsze bede sama, do nikogo sie przytulic, do tego wyglad moich UU dobija mnie podwójnie- nigdy Pameli nie było ale teraz to juz nawet jajka sadzone są bardziej obfite..... ajjjj......

nie moge sie ogarnac, nie wyrzucajcie mnie z k. ani nie wpisujcie na liste zaginionych, staram sie chociaz podczytywac bo wbic sie w temat po dwóch dniach nie mam szans bo pedzicie niesamowicie....

ELLLMI, kochana, schowaj tym razem dumę do kieszeni, przełam sie, bo zapieczecie sie w tym zawzieciu, nieodzywaniu sie, zapedzicie sie w róg, z którego ciezko bedzie wyjsc,.... wiem cos o tym, zdarzało sie i u mnie nieraz, do niczegonas to nie zaprowadziło.....
mocnooprzytulam i mam nadzieje na dobre wiadomosci

zmykam
mam w swoim otoczeniu 2 silne, niesamowite kobiety, ktore znalazly sie w podobnym polozeniu jak ty, obie po kilku latach od rozstania- kwitnace i przede wszystkim szczesliwe, w dojrzalszych zwiazkach. Obie maja kolejne dzieci z ńowymi partnerami. Przyjdzie czas i na Ciebie, trzymaj sie dzielnie kochana.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:20   #2509
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
skąd ja to znam...

Dziewczyny nie odzywałam się, bo jakoś nie mogę się ogarnąć chodzę i się snuję w dresie z wypchanymi kolanami i nie wiem co robić Ola trochę przychorowała i potrzebuje więcej uwagi generalnie. Ale czytam Was na bieżąco

HOPE Twoje "o chuju złoty" mnie dzisiaj rozłożyło na łopatki. biere jak swoje

Deli, ja do kąpieli do tej pory zużyłam hippa tylko i jestem w trakcie musteli

Aska, Ty to jesteś...

Blogerko, mi na egzaminie zgasł na skrzyżowaniu 3 razy i co Ty na to? ale ja od początku jeździłam tylko dieslem a tu trza było jakimś benzyniakiem zdawać ale zdałam i od tamtej pory mi nie straszne to ze może zgasnąć, potem mi tylko raz zgasł, od razu jakiś tłuk mnie strabił ,wysyłam z założenia, ze się nie pali i se franio poczeka

Laski właśnie wracam z teatru wreszcie jakiś RASOWY rilaxing a nie odmóżdżenie przy na wspólnej

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:20   #2510
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Tu bardziej chodzi mi o to ze solenizant to ten co obchodzi imieniny a jubilat urodziny..więc można do miesięcznic podpiąć jubilacikow naszych ale napewno nie solenizantow
No właśnie nie

Solenizant obchodzi i urodziny, i imieniny, a jubilat jubileusz (np. 10cio lecie czegośtam)
Solenizant świętuje 14, 27, 48 urodziny i co roku imieniny. A jubilaci, to np. małżonkowie świętujący okrągłą rocznicę zawarcia związku - 5, 10, 15. I jubileusz zazwyczaj kończy się liczbą okrągłą - czyli 0 albo 5

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-18 o 22:24
Stary 2013-09-18, 22:21   #2511
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
a ja od początu nastawiałam się na automat, jeżdziłam TZ samochodem i to jest bajka! ruszasz i on sam jedzie a ta zmiana biegow, dramat. Podczas kursu mialam swiadomosc ze jakos musze to przezyc a pozniej przesiadam sie na automatyczna. I chuja z tego wyszło :P

Najlepsza puenta jaka mozna sobie wymarzyc
Stary 2013-09-18, 22:22   #2512
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Acha, jadę autobusem i przysiadł się do mnie jakiś człeń, zagaić próbuje, o chuju złoty, szkoda ze mało urodziwy

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:23   #2513
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
skąd ja to znam...

Dziewczyny nie odzywałam się, bo jakoś nie mogę się ogarnąć chodzę i się snuję w dresie z wypchanymi kolanami i nie wiem co robić Ola trochę przychorowała i potrzebuje więcej uwagi generalnie. Ale czytam Was na bieżąco

HOPE Twoje "o chuju złoty" mnie dzisiaj rozłożyło na łopatki. biere jak swoje

Deli, ja do kąpieli do tej pory zużyłam hippa tylko i jestem w trakcie musteli

Aska, Ty to jesteś...

Blogerko, mi na egzaminie zgasł na skrzyżowaniu 3 razy i co Ty na to? ale ja od początku jeździłam tylko dieslem a tu trza było jakimś benzyniakiem zdawać ale zdałam i od tamtej pory mi nie straszne to ze może zgasnąć, potem mi tylko raz zgasł, od razu jakiś tłuk mnie strabił ,wysyłam z założenia, ze się nie pali i se franio poczeka

Laski właśnie wracam z teatru wreszcie jakiś RASOWY rilaxing a nie odmóżdżenie przy na wspólnej

hahahahahahhaha, kurde ... gdybu nie fakt ze to rodzinne miasto i sie balam ze ktos znajomy zbaczy co na drogach wyczyniam to tez bym moze to olala

a co do dresw to wlasnie sobie zamowilam dwa komplety zeby nie lazic z wypchanymi kolanami, bo zawsze przed ciaza obiecywalam sobei ze jak bede mama to nie beda ta co to lazi w dresach po domu z potarganymi kudlami, i co? wiadomo
Ale się ogarnę kiedyś

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-09-18 o 22:27
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:24   #2514
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
hope pisałaś, że Wy puzzle piankowe macie z tej aukcji co i my, czy Wasze też tak niesamowicie śmierdziały?
moje też śmierdziały i na próbę jednego wyszorowałam i wysuszyłam, ale nic to nie dało; po jakimś czasie przestały same z siebie śmierdzieć

Cytat:
jak kiedyś pokazywałam t. (bo u nas też nierówne takie jakby bąbelki ma na miesjcu trójek i czwórek) to powiedziała, że to gruczoły ślinowe...

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nie pochwalilam sie chyba jaka mam dzis super zmiane w pracy. 16-2 lub 18-4 rano ofkors jeszczze nie powiedzieli na ktora idziemy.
o masakra, nie wiem która lepsza

Cytat:
strasznie zazdroszcze osobom, ktore maja psy lagodne ... bo ja narazie nie mam pewnosci, ze chiko jej nie zzaatakuje ... mam nadzieje, ze niedlugo juz te obawy sie skoncza ...
my mamy labka i niby te psy są łagodne i dobre dla rodzin z dziecmi, ale z drugiej strony straszne postrzeleńce; i ja nie boję się o to, że młodego dziabnie, tylko, że go zadepta i poturbuje podczas zabawy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
powiedzcie mi przestawiły Wam dzieci sobie godziny zasypiania na późniejsze? czy dalej zasypiają tak jak wcześniej? u mnie Hania zasypiała kiedyś o 19 i spała z przerwami na jedzenie do 6-7 a teraz jak zaśnie o 19 to budzi się w nocy conajmniej na godzinę zabawy! więc musi chodzić spać przed 21... wtedy nie rozbudza się i nie wiem co z tym fantem zrobić
zawsze zasypiał 20:00 - 20:30 i dalej bez zmian

Cytat:
Marsi, Bokeh - posze do was, bo tak mi sie wydaje, ze wy najwieksze kuchary - robilyscie kiedys tarte ??? ja jadlam u kolezanki i chce odwzorowac, byla z lososiem i sosem z mozarelli, smietany i jajka ... a 2 rodzaj byl ze szparagami i tez zalany starta mozarelka, z jajem i smietana ...
ja nie kuchara, ale się wbiję w temat, bo robiłam kilka razy z tego przepisu i fajna wyszła http://kuchnialidla.pl/product/Szybk...a-i-pomidorami

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
pytanie; jakich plynów używacie do kąpieli dzieciaczków?
teraz mam nivea sensitive

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Męzy mnei sytuacja z Tż ale wkur.. . mnie strasznie w niedzielę i jeszcze wczoraj, a ja zapierd... szybko z pracy bo do dziecka, jak już Mała pójdzie spac to się jego mamą zajmuję (kąpanie, kolacja, tabletki itp) lekcjami Młodej i jeszcze obiad na drugi dzień, o 22 padam na pysk, w nocy wstaje do Małej, on ani razu nie raczy, i jeszcze kur... ma pretensje.
o masakra, niezły bajzel ogarniasz sama, podziwiam

Cytat:
Dzieki dziewczyny za kciuki - okazem zdrowia jestem podobno
no i tak ma być

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dlugi weekend sie zbliza, nawet nie liczylam, ze tz moze miec wolne, a tu sie okazuje, ze zamienil sie dyzurami i bedziemy mieli 3 dni dla siebie.
fajnie wam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:25   #2515
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
[/B]

Najlepsza puenta jaka mozna sobie wymarzyc
To Ci powiem cos wiecej, mi instruktorka ciagle mowila "a co jesli nie? jesli bedziesz musiala jezdzic manualnem" ale ja nie, za chiny nie, tylko automat. I masz Ci los hahaha

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Acha, jadę autobusem i przysiadł się do mnie jakiś człeń, zagaić próbuje, o chuju złoty, szkoda ze mało urodziwy

lepszy rydz niż nic
Stary 2013-09-18, 22:27   #2516
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Nie ma szans żebym nadrobiła 20stron!
Mam zapalenie okostnej więc dwie doby jak na razie wyjęte z życiorysu. Nie Spalam od niedzieli rano bo z bólu nie mogę zasnąć. Biorę antybiotyk więc może powoli troszkę przejdzie.

Życzę tylko Zdrówka dla chorych dzieci i mam oraz Buziaki dla solenizatow!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedulka, zdrowiej szybciutko

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Moc buziakow dla dzisiejszych jubilatow

Alez ona urocza!

Szybkiego powrotu do zdrowia Evel Lenova Fewcia i Sarah

dziekuje

Cytat:

a bedziesz go ogladala na zywo?
jak tak to daj znać prosze
bo skoro lepszy od Recaro to chyba tez zakupię

Jesli chodzi o prawko to mam dlugo juz na poczatku balam sie jezdzic jak kazd yale duzo jezdzilam i pojade w kazdych warunkach a u nas jak snieg spadnie a plugi wyjezdzaja pozno albo i wcale albo i nie daja rade
i smigam, zakopie sie to sie odkopuje i dalej, ale mam nadzieje, ze tak zim juz nie bedzie

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

i zdalam za pierwszym razem
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:30   #2517
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
No właśnie nie

Solenizant obchodzi i urodziny, i imieniny, a jubilat jubileusz (np. 10cio lecie czegośtam)
Solenizant świętuje 14, 27, 48 urodziny i co roku imieniny. A jubilaci, to np. małżonkowie świętujący okrągłą rocznicę zawarcia związku - 5, 10, 15. I jubileusz zazwyczaj kończy się liczbą okrągłą - czyli 0 albo 5
Ooooo...proszę-dr google podpowiedzial...no proszę...to ja zostane przy swojej wersji..bo tego nie spamietam

Sarah chyba jutro podjedziemy poogladac to dam znac.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-18 o 22:33
Stary 2013-09-18, 22:30   #2518
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:

Haha nastepna z chujem wyskakuje
Stary 2013-09-18, 22:31   #2519
ezzo
Zadomowienie

Aska twoja historia z pierwsza jazda pobija wszystkie jakie do tej pory slyszalam!
Ja mam prawko juz cos około 10 lat, przejechalam tysiace km i calkiem calkiem ze mnie kierowca, za to do mistrza parkowania mi daleko! Mamy diabelsko waskie miejsce parkingowe, z dwoch stron betonowe kolumny- dzieki bogu obite guma, za kazdym razem jak mam tam wjechac to jestem spocona ze stresu( a mam czujniki arkowaniab) a wczoraj jak wujezdzalam to przyhaczylam bokiem na szczescie gumowe obicie zamortyzowalo otarcie
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 22:33   #2520
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo...proszę-dr google podpowiedzial...no proszę...top ja zostane przy swojej wersji..bo tego bitew spamietam
Ciul z tym. Tyle teorii, a w praktyce i tak większość właśnie mówi, że solenizant świętuje imieniny, a jubilat urodziny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości