|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać wczoraj. Mąż był u księdza w sprawie chrztu. Poprosił o ochrzczenie małego a ksiądz na to:
K: Myślałem, że on już ochrzczony, że zrobiliście to gdzieś indziej, bo na spacery z nim chodzicie. No hello. Miałam nie chodzić, bo jeszcze nie ochrzczony. Nasz ksiądz proboszcz zabobony rozpowszechnia. ![]()
|
|
|
|
#3003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba połowa wątku ha ha h a W tym im My Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka ok, mała poszła spać ok 19,30, pobudka na cyca o 23,30, 3 i 6,40.
Wczoraj byliśmy na konsultacji u laryngologa, wg niego drenaż uszu to ostateczność, póki co leczymy... niestety jesteśmy lżejsi o 300zł a, zapomniałam... mała waży już 4880g - 2 kg w 8 tygodni - wiwat cycuszki
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle macie fajną datę chrztu- w naszą rocznicę ślubu ![]() Też chcieliśmy chrzcić tego dnia, ale nie wyszło. Cytat:
![]() Kciuki za leczenie
|
||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
wybaczcie ze mało sie udzielam, podczytuje tylko z telefonu najczęściej co tam u Was. u nas w sumie bez wiekszych zmian, jakos leci z dnia na dzien. malaczarna powodzenia z kp ale pamietaj, ze niezaleznie jaka decyzje podejmiecie, to ma byc dla Was dobre i Wam pasowac, nie obwiniaj sie, jesli kp nie wyjdzie. cynamonowa z pobieraniem krwi to mialas przeboje, normalnie az ciezko uwierzyc, w taka niekompetencje!! masakra Anulka ja bym pocwiczyla, ale mi sie nie chce:P no i czasu nie mam! ITA nie przejmuj sie krytyką odnośnie karmienia mm, no daj spokoj. to Twoje zycie, Twoje dziecko i to Wam ma pasowac i Wy macie byc szczesliwi! |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej !
Chłopaki i pies śpią, wiec miałam chwile, zeby nadrobić uffff ale popisalyscie, wiec tak: kiss dobrze ze jesteś, trzymam ogromne kciuki zeby skończyły sie problemy i malutka nie płakała. ![]() cynamonku ale głupie babsko z tej pielęgniarki.. Nic jej do tego jak dziecko wychowujesz, Twój dom, Twoje zasady dzoan idiotyczną ta przychodnia, prosić sie trzeba gdyby coś sie działo po szczepieniu to mozna paracetamol taki dla dzieci, nie martw sie, lekarz Ci wszystko powie.anulka za ustalenie chrzcin ! Jak mogliście z dzieckiem wychodzić na spacery jak diabeł jeszcze nie przepędzony?dotka za wagę Zuzi, niezły klocuszek ![]() eveewe super, ze niespodzianka sie udała i reakcja męża super.. Współczuje natomiast jelitowki i @ neni za Twoja wagę.. No i zeby Kubutek juz nie miał żadnych problemów ![]() roxi za wagę małej i kciuki za leczenie!ita nie daj sobie wmówić ze mm to Niedobra matka !!! Nieważne czym karmisz Leonka, macie byc oboje szczęśliwi !!! Gdzie jest belushi ?? Dziecko jeszcze dosypia obok mnie, tz tez chociaż za chwile wstaje do pracy Wczoraj zasnął o 22:30 i pierwsza pobudka była o 4:50, a następnie o 7:30 zeby go do lozka wziąć na dospanie, nawet jeszcze o jedzenie nie krzyczy ![]() Ja tez z Wami wytrwale ćwiczę, wczoraj sie zmachalam jak dziki osioł na fitnessie i dzisiaj wieczorem idę najpierw na pilates a potem na fitness zastanawiam sie czy w wolnym czasie jeszcze z Wami chodakowskiej nie uskuteczniac, ale pewnie mi nie wyjdzie ![]() Ohoooo malenstwo sie chyba budzi powoli w ogóle taki z niego cycek mamusi sie zrobił ze ja piernicze, ciagle by tylko chciał byc przy mamie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-19 o 09:15 |
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dobry
![]() Neni, brawo za wagę i wymiary, dieta Ci służy u mnie też kolejne pół kilo mniej. W cm nie mierzylam, ale czuję że jest mniej.Anulka, fajnego macie księdza. Taki Natanek ![]() Ita, mnie nikt nie krytykował. Mąż był za, bo miał dosyć tego, że ja miałam dosyć moja mama coś tam raz przebaknela, ale ja nawet nie skomentowałam i jest cisza.U nas tylko jedna pobudka o 4tej. Także znowu jestem wyspana. Widzę, że pogoda depresyjna dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzilam sie w nocy z takim glodem ze dramat a teraz zjadlam cala guseppe 4sery mmmmmm...Zuzia spi a ja lece ogarnac dopoki jest czas.ktoras tu pisala ze dziecko moze nie lubic lezec na brzuchu bo ma za miekko a ja Zu kladlam na lozku zobaczymy jak polize na ziemi tyle ze po jakim czasie wy po jedzeniu kladziecie maluszki ma brzuchu?
i nadal nie mofe sie zebrac za to becikowe niewiem jak wypelnic te papiery:-/ i jak nie zdarze we wrzesniu to w pazdzierniku potrzebuje papiery za 2012? |
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to która jeszcze tylko piersia karmi? Z ciekawości pytam ile kp, ile mm, a ile mieszanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-19 o 09:29 |
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
ja karmię mieszanie ze wzg na żółtaczkę-zalecenie lekarza |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam u majówek, że na pierwszej stronie bodajże mają taką informację, która jak karmi-może u nas też byśmy sobie tak zrobiły? Enlevee - w wolnym czasie? To Ty masz jeszcze jakiś wolny czas? Podziwiam!Lachryma brawa za pół kilo
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Mela ja tylko piersią karmie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z rana. Noc na cycku, ale... chyba jednak odpuszczam. może jestem za słaba psychicznie i fizycznie. Niby przysysa się ok, tylko taaaak mocno, że cycki mnie szczypią w staniku |
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny za pocieszające słowa
Uśpiłam Małego, niech odpocznie przed tym co go dzisiaj czeka. A ja się doszykuję, czekam na mamę, na auto od męża i jedziemy. Dzwoniłam do przychodni, miejsc nadal nie ma, trudno..będziemy się prosić.. Mam małego stresa.. mela ja też tylko kp |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla małej
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Madi ja też tęsknie i też brakuje mi wizazu. Zaczelam sie lepiej wyrabiac to czytam was, ale przewaznie juz nie daje rady napisac nic ![]() My chrzcimy 13.10, wiec witaj w klubie ![]() Dzis mamy druga dawke WZW B. Powiedzcie mi czy razem z ta szczepionka jeszcze jest inna? Bo wg kalendarza szczepien to w 2 miesiacu jest jeszcze 3w1 ![]() Ale sie boje, idziemy na 13:20
|
|
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
Skok nas opuścił
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Dzoan kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3024 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Jak dobrze obudzić się we własnym domu ![]() Dziś głowa mnie boli, a mega zimno się zrobiło, mamy taki chłod w mieszkaniu, że marzną mi ręce i siedzę skulona, Tymuś ciepłolubny, wczoraj nam płakał z zimna, na szybko go kąpaliśmy. Dziś ubrany w dres polarkowy i chyba mu względnie ciepło. A w mieszkaniu same nieszczęścia: jacyś sąsiedzi remont robią i naleciało nam przez wentylację jakiegoś mega intensywnego zapachu jakby lakieru czy czegoś, wietrzyć się nie da bo zimno, pranie nie schnie. Mamy 21 stopni i 65% wilgotności, ja się pytam kiedy do cholery rozpocznie sie sezon grzewczy. TŻ pojechał dziś w desperacji kupić jakis mały grzejnik falerkę, bo ja już piekarnikiem na termoobiegu trochę grzałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super waga i przyrost Niedawno je odkryłam i mam zachomikowaną jeszcze 1 butelkę w lodówce Ale jest tak zimno, ze chyba niebawem otworzę sezon na grzane piwo a dziś otwarłam sezon na miód do herbatyCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś jedziemy jeszcze do pediatry bo mamy masę zaleceń poszpitalnych, tymuś zaczął dużo ulewać i musimy uściślić czy kupić mu mleko AR. Neurolog zabroniła nam kłaść go na brzuchu ze wzgledu że podobno zbyt mocno wygina główkę do tyłu i mamy skierowanie do rehabilitacji, musimy jeszcze tą sprawę omówić z naszą pediatrą, bo nawet p. ordynator w szpitalu po zbadaniu Tymusia powiedziała TŻ że ona nie zauważyła, że coś nie tak z tym odginaniem główki, więc teraz sami nie wiemy co robić.
|
|
|
#3025 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i za leczenie ![]() Cytat:
Cytat:
Można zrobić, ale w pierwszych 2 postach już się nie zmieści |
||||
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello Madi
![]() Mnie tez sie Wojtus podoba No fajnie az trzy dni ![]() Z przerwami jakimiś tam. Cytat:
Nie wspomnę juz o pieprzeniu sie z butelkami. Dobrze, ze juz mam butelki za sobą ![]() Dzięki za współczucie, a podobno przy kp tak szybko sie nie dostaje @
|
|
|
#3027 | |||
|
Rozeznanie
|
Witamy
Cytat:
Mi opinia rodziny kolo d..y lata no chyba ze moj wlasny maz ma jakies dziwne teorie, wtedy moge przedyskutowac sprawe. Cytat:
Taka polska z zielenia, lasem, rzeczka itp... Juz sie nie moge doczekac przyjazdu do PL i coraz czesciej planuje zostac na miesiac minimum wlasnie ze wzgledu na pogode. Cytat:
Dziewczyny jak usypiacie dzieci na noc? W dzien to ok nie usypiam specjalnie i dziecko sypia juz max 2h w dzien. Jak mloda padnie mi na rece lub przy cycku to przenosze do lozeczka i wsio. Natomiast usypianie na noc to katorga. Zasypia i budzi sie po 3-5 minutach i tak walczymy z 2 lub 3 godziny. Smoczek beeee, o zasnieciu samej w lozeczku nie ma mowy. W nocy za to jest ok bo jak juz usnie na dobre to pozwala sie mamie tez wyspac. |
|||
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- ja pitole co to za baba
![]() Współczuje Eve- super, ze wyjazd sie udał ![]() Ja nie ćwicze. Gin mi nie dał zielonego światła na to wiec nie ryzykuje,ale korci mnie na rower. Zdycham tak kocham rowerek
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Michaś będzie ochrzczony w swoje imieniny. 

Ojj podoba mi się, jego kieszeni to nie gryzie a nam daje oszczędności
To na razie zostają gumki bo banku nie okradnę żeby to założyć a pierwsze chce chrzest ogarnąć.
więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.
i za przyjęcie nas i dla Olka, żeby łatwo przeszedł samo szczepienie i po 
No hello. Miałam nie chodzić, bo jeszcze nie ochrzczony. Nasz ksiądz proboszcz zabobony rozpowszechnia.