Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 11:29   #871
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry
czekamy na wypis
dzis pierwszy raz moj syn najadl sie do syta moim mlekiem
brodawki mam cale zakrwawione

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moja Myszka dzisiaj kończy 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Na własne życzenie od wczoraj od połowy dnia jestem kaleką Mieliśmy iść z tż do kina i miałam kawałek podjechać autobusem. Akurat był na przystanku jak jeszcze miałam kawałek, więc postanowiłąm podbiec i to nie było najlepszym pomysłem Najpierw poczułam kłucie kości wokół pipki. Ale ok, wsiadłam, usiadłam sobie i wydawało się git. Po czym jak wysiadłam, to mi eksplodował kręgosłup i biodra. Miałam do przejścia 200 m i się poryczałam, tż mnie prawie niósł do samochodu. Nie wiem co mi się stało, ale nie mogłam się ruszyć, a najbardziej boli jak chcę podnieść nogę. Boli mnie w krzyżu + oba biodra i poachwiny i tak mi promieniuje aż do kolan Od połowy dnia wczoraj leżę, z tym że na plecach, bo nie byłam w stanie wytrzymać na boku. Dziecko się całą noc tak szamotało w brzuchu że szok, a ja miałam schizę, że ma za mało tlenu, bo leżę na plecach. Teraz jest minimalnie lepiej, ale modlę się, żeby poród zaczekał, aż mi to minie, bo na sto procent bym nie była w stanie wdrapać się na samolot, nie mówiąc już o jakimś wysiłku fizycznym. I jestem szczerze mówiąc przerażona. Idę dalej leżeć chyba
oj to "ładnie" się urządziłaś.
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem taka szczesliwa byl wlasnie u mnie lekarz i mowi ze dzisiejsze wyniki badan sa super i mnie moze wyposcic do domu na tydzien nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy
super!

Cytat:
taka mi się podoba, ale krótka i zaraz pęcherz przeziębię
http://allegro.pl/kurtka-puchowa-pik...560002785.html
wygląda bardzo fajnie, ale rzeczywiście przy takiej pizgawicy trochę krótka

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Też tak myślałam, ze jakby co, to na IP pojadę, ale trochę mi głupio... nie potrafię wkręcać Jakoś wolałabym "oficjalnie" zrobić... A w ogóle KTG tylko w szpitalu czy w normalnym gabinecie można zrobić?

A w ogóle kupiłam sobie dzisiaj sweter w Lidlu - czarny golf - tylko się zastanawiam, bo w M mogę chodzić teraz, a w S generalnie gdybym się uparła to też, ino lekko kusy jest. I dumam, który zostawić - większe i dłuższe M, które później będzie takie do półdupków, czy S, która będzie normalna?

U mnie na obiad zupa z soczewicy i kurak w porach i pieczarkach
U mojego gina w gabinecie mam normalnie KTG

Ja bym chyba wymieniła bo ty już jesteś na mecie prawie, to długo go nie ponosisz

A ja się właśnie zabieram u mnie dziś będą pieczarki faszerowane ryżem, warzywami i mielonym mięsem
a na zupkę chętnie wpadnę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:30   #872
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dla tż-ta

Serio sama nie sięgasz? Ja miałam mega duży brzuch i tydzień przed porodem robiłam pedicure
może to od wzrostu zależy, nie wiem, ale jak siądę w wannie i mam nogi wyprostowane to nie sięgam, poza tym miło było jak Tz sie mną zajął
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a nie 1 palec = 1cm? misia ty wiesz
zależy, ale zazwyczaj 1 palec do 1,5 cm. chyba że męski gruby to 2 cm.
Poza tym gdyby 1 palec= 1 cm, to do zbadania całego rozwarcia ja bym musiała dwie dłonie włożyć.
Cytat:
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę. Gratuluję Kasi i Shure

Na własne życzenie od wczoraj od połowy dnia jestem kaleką Mieliśmy iść z tż do kina i miałam kawałek podjechać autobusem. Akurat był na przystanku jak jeszcze miałam kawałek, więc postanowiłąm podbiec i to nie było najlepszym pomysłem Najpierw poczułam kłucie kości wokół pipki. Ale ok, wsiadłam, usiadłam sobie i wydawało się git. Po czym jak wysiadłam, to mi eksplodował kręgosłup i biodra. Miałam do przejścia 200 m i się poryczałam, tż mnie prawie niósł do samochodu. Nie wiem co mi się stało, ale nie mogłam się ruszyć, a najbardziej boli jak chcę podnieść nogę. Boli mnie w krzyżu + oba biodra i poachwiny i tak mi promieniuje aż do kolan Od połowy dnia wczoraj leżę, z tym że na plecach, bo nie byłam w stanie wytrzymać na boku. Dziecko się całą noc tak szamotało w brzuchu że szok, a ja miałam schizę, że ma za mało tlenu, bo leżę na plecach. Teraz jest minimalnie lepiej, ale modlę się, żeby poród zaczekał, aż mi to minie, bo na sto procent bym nie była w stanie wdrapać się na samolot, nie mówiąc już o jakimś wysiłku fizycznym. I jestem szczerze mówiąc przerażona. Idę dalej leżeć chyba
Może idź lepiej do lekarza, bo to może byc coś poważnego. Boli Cię z przodu spojenie ???

Bedziecie ze mnie dumne: wyparzyłam laktator, smoczki i butelki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:30   #873
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny jestem taka szczesliwa byl wlasnie u mnie lekarz i mowi ze dzisiejsze wyniki badan sa super i mnie moze wyposcic do domu na tydzien nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy
super

Poczytałam, co tam naskrobałyście, ale jakoś nie ma weny odpisywać.
Może tylko tyle, że u nas na SR położna mówiła, że 1 palec, to to samo, co 1,5cm rozwarcia.
Zgadzam się co do pogody wrześniowej, w zeszłym roku było o niebo lepiej, dziś u mnie 8st, a poza tym jest tak mega w kratę: jeden dzień słońce, drugiego deszcz. Zasadniczo popołudniu palimy w piecu.

Wracam do prasowania, chyba sobie do tego jakiś film zapodam.

A i jeszcze: papalinka uważaj na siebie, leż i odpoczywaj; matal wczoraj pisałaś jak dusisz mięso, coś tam z majerankiem było, możesz napisać jeszcze raz?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:31   #874
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
I ja się witam... przy kawusi
kawusią
Cytat:
dzien dobry
czekamy na wypis
dzis pierwszy raz moj syn najadl sie do syta moim mlekiem
brodawki mam cale zakrwawione

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

aj uciekla mi wiadomosc

wiecie ze dzien przed porodem obdwod brUcha mialam 110 a wczoraj 105
a pan doktor powiedzial ze mam malutki brzuszek hehehe

jejku jak.sie ciesze ze bede juz w domu
super że dziś wychodzicie
Cytat:
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę. Gratuluję Kasi i Shure

Biedactwo, ja z moją rwą kulszowa ,najpierw poszłam do internisty, później do ortopedy mnie wysłał ,ani jeden ani drugi mi nie pomógł bo nie można leków ani maści w ciąży na rwę kulszową, jedynie apap, na szczęście po ok 2 tyg samo przeszło
Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Noc beznadziejna. Czy Wy też się budzicie przy każdym przewracaniu się z boku na bok? Czuję się jak żuczek
ja tak się budziłam jak spaliśmy u teściów w weekend, na twardym materacu,w domu mam miękki materac i nie mam problemów z przekręcaniem przez sen

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:31   #875
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
super informacje!!!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

jo_asiek, ja zdejmuję "na biedronkę", czyli kładę się na plecach i dopiero manewruję odnóżami - o schylaniu się nie ma mowy
Czy ja dobrze kojarzę, że robiłaś wczoraj ciasto "wiewiórka"? Mogłabyś podesłać z jakiego przepisu ciacho i czy robiłaś polewę czekoladową?
"na biedronkę" ładnie to określiłaś hihi Co do ciasta, to tak - robiłam je wczoraj i dziś już niewiele zostało (rodzice i mąż zachwyceni smakiem). Wykorzystałam ten przepis http://wfioletowejkuchni.blogspot.co...o-zdrowie.html stosując zwykły cukier, zwykłą mąkę, ominęłam też wiórki kokosowe. Ciasto wyszło wysokie i obłędnie dobre. Polewy czekoladowej nie robiłam (aczkolwiek przeszło mi to przez myśl). Do środka wrzuciłam całą tabliczkę pokruszonej gorzkiej czekolady i chyba trochę więcej bakalii niż w przepisie (wrzucałam na oko).

Coś mnie ostatnio wzięło na pieczenie, teraz w planach mam sernik - krople rosy Może jutro się za niego wezmę.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:31   #876
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
U nas też bilirubina nie jest idealna Jeździmy na kontrole, boję się, żeby nie skończyło się lampami Mam nadzieję, że jutro okaże się, że poziom spada

Ale w sumie zazdroszczę, bo ja swoje sztuczne sutki muszę myć, wyparzać itd.
Ja też lecę na kapturkach. Bez nich nie daje rady. A teraz jeszcze Filip lubi wisieć mi na cycu więc mnie bolą.

A jaki ma poziom bilirubiny?
Właśnie widziałam foto Twojego Julka i miałam Ci pisać że widać że lekko podżółcony.
Jutro Filip kończy 4 tygodnie i dalej ma żółtaczkę.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:32   #877
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mnie biorą jutro
nie wiem jak z Samba, bo Niemcy już wymyślają.. ale z drugiej strony skoro ona też była przenoszona, to może na to sens

u mnie to myślę, na bank by nic nie dało, skoro ja 2tyg przed terminem urodzona

spoko, leci już od 2,5tyg. raczej się ciągnie jak flaki z olejem i nic

właśnie, właśnie.
2 lata temu ślby miałyśmy i pogoda jak marzenie
a teraz, brak słów...

ok, umyłam się i podłogi w kuchni i w łazience. jedyne co mnie zaczęło męczyc to zaje.bista zgaga że mi kwasy się do przełyku cofają
i dziecko w brzuchu zaczęło się naprężać. pomóc chce matce w porządkach czy co?

reszte nawet jakbym chciała, to raz, że przez tą zgagę nie dam rady, a dwa czas się zbierać na kolejne bezsensowne KTG

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

zapomnialam dodac, ze u mnie wczoraj byla piekna pogoda. poszlam na 4h i to byl spacer z przeszkodami. ciagle szukanie i proszenie sie o kibel
na jedną babe to juz spuściłam klątwę cieżarnej - żeby wrzodów na du.pie dostała i sraki na mieście, tak żeby ją tez nikt nie wpuścił do klopa!
to fajnie ze chociaz sie ciagnie bo ja dalej na prozno wypatruje swego w ogole to ja dalej bez wkladek latam i majteczki czysciutke

trzymam kciuki za ktg
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:32   #878
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Właśnie takie twist-off, ale na ulotce pisze,że nie dawać bezpośrednio do buzi
chodzi producentowi o to ze czasami ktorejs matce zwyczajnie kapsulka wyslizgnie sie z dloni i wpadnie dziecku do gradla, co moze spowodowac krztuszenie itd. wiecie, taka asekuracja przed ew pozwem ze czegos producent nie napisal...

a wiecie skad mit ze najwiecej ciepla uchodzi przez glowe? badano utrate ciepla na zolnierzach amerykanskich. postawili ich na mrozie i noktowizor! no i co wyszlo? ze najwoiecej ciepla traci sie rpzez glowe... dlaczgo? bo tylko na glowie zolnierze nei mieli nic ubrane wniosek: jakby wystawic golego zolnierza to pewnie czym innym by najbardziej tracil ciepło... tak naprawde by szybko obnizyc temterature ciala wystarczy mocno oziebic przedramiona (krew stad szybko wraca do serca i leci dalej - jak jest zimniejsza to wlasnie to zimno szybciej po calym organizmie sie rozchodzi). od taka dygresja na temat czapeczek...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:34   #879
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O rany
Biedactwo, byłaś u lekarza??
Oby poród poczekał

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Z tym, że Nan lubi zapierać, ale jest najtańsze

Widzisz, to moze byc prawda, bo maly pil je w nocy i ma jakies problemy z brzuszkiem. Myslisz, ze ktore lepsze z reszty - hipp czy bebilon?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-19, 11:34   #880
ladanseuse14
Zakorzenienie

moja kochana potrafi lezac na brzuszku podniesc glowke i ja dac na druga strone jestem z niej taka dumna
Stary 2013-09-19, 11:35   #881
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Nie... Mi wszystkie moje znajome odradzają Praski... może nie miały szczęścia do położnych/lekarzy więc ja nie chce ryzykować.

Chcę rodzić na Solcu bo tam ostatnio ode mnie rodziły i zachwycone są. Ale nastawiam się również, że z moim szczęściem ani na Solcu ani w Praskim może nie być miejsca więc jestem otwarta na wszelkie inne szpitale.

70 kg- ja zawsze byłam przyzwyczajona, że moja waga oscyluje wokół 50 kg a teraz jak stanę to nie mogę uwierzyć w taki szybki przyrost- szczególnie, że przez pierwsze pół roku ciąży miałam +2, a teraz jest kg/tydzień... No i to wina jamochłona, który powrócił....
moja znajoma rodziła na Solcu i była bradzo zadowolona

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-19, 11:36   #882
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Ja bym chyba wymieniła bo ty już jesteś na mecie prawie, to długo go nie ponosisz

A ja się właśnie zabieram u mnie dziś będą pieczarki faszerowane ryżem, warzywami i mielonym mięsem
a na zupkę chętnie wpadnę
Rusałka, a Ty chodzisz normalnie na NFZ? I we Wrocławiu?
Na raize w domu mam oba i zastanawiam się, który oddać
Pieczarki faszerowane brzmią super, ana zupkę zapraszam

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Bedziecie ze mnie dumne: wyparzyłam laktator, smoczki i butelki
klask i:

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
"na biedronkę" ładnie to określiłaś hihi

Co do ciasta, to tak - robiłam je wczoraj i dziś już niewiele zostało (rodzice i mąż zachwyceni smakiem). Wykorzystałam ten przepis http://wfioletowejkuchni.blogspot.co...o-zdrowie.html stosując zwykły cukier, zwykłą mąkę, ominęłam też wiórki kokosowe. Ciasto wyszło wysokie i obłędnie dobre. Polewy czekoladowej nie robiłam (aczkolwiek przeszło mi to przez myśl). Do środka wrzuciłam całą tabliczkę pokruszonej gorzkiej czekolady i chyba trochę więcej bakalii niż w przepisie (wrzucałam na oko).

Coś mnie ostatnio wzięło na pieczenie, teraz w planach mam sernik - krople rosy Może jutro się za niego wezmę.
To nie ja, to Bartek Stwierdził, że kiedy próbuję się ubrać, wyglądam tak pociesznie i bezbronnie jak odwrócona na plecy biedronka machająca nóżkami

Dziękuję bardzo za przepis
Znalazłam w sieci kilka, ale zdecydowanie wole sprawdzony

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:37   #883
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
taka mi się podoba, ale krótka i zaraz pęcherz przeziębię
http://allegro.pl/kurtka-puchowa-pik...560002785.html
Ogolnie, jakos tak sie zimno zrobilo...pamietam, ze w sobote porodowa biegalam w letniej sukience

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-19, 11:37   #884
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
moja kochana potrafi lezac na brzuszku podniesc glowke i ja dac na druga strone jestem z niej taka dumna

a jak tam spacerki ? spacerkujecie już ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-19, 11:37   #885
misia332
Zakorzenienie

Kornelito się w końcu obudził i nie wiem co zrobił, ale w środku piczki mnie wszystko szczypie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:38   #886
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Rusałka gratki za 9 miesiąc

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-19, 11:38   #887
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A jaki ma poziom bilirubiny?
Właśnie widziałam foto Twojego Julka i miałam Ci pisać że widać że lekko podżółcony.
Jutro Filip kończy 4 tygodnie i dalej ma żółtaczkę.
bo przy kp żółtaczka może się utrzymywac do 3 miesiecy i to jest ok o ile poziom bilirubiny powoli ale jednak spada. u Was idzie w górę, więc dlatego trzeba pomyśleć o innym rozwiązaniu.

Kaska - gratki za 2 tygodnie

a u nas dziś Hania kończy 4 tygodnie czyli przestaje być noworodkiem

co do diety to ja akurat jem ostrożnie, z racji obawy o brzuszek i w celu pozbycia się kg więc jem różne mięsa gotowane lub pieczone, ziemniaki, makaron, czasem naleśniki, przestestowany mam dżem brzoskiwionowy, z nabiału jem żółty ser lub serki do smarowania (ale tu ostrożnie), jabłka (zaczęłam od gotowanych ale surowe już też przestestowane - jest ok), banany, sucharki , czasami jakieś herbatniki lub ciastka z cukrem, jakiegoś rogala maślanego np no i z zup to rosół, krupnik i dziś spróbuje pomidorową a i raz zjadłam 2 kawałki pizzy domowej i też było ok
a i na pewno z ciast można jabłecznik sypany

a co do wagi... w ciąży zyskałam +14kg, a teraz mam -15 kg jeszcze kolejne 15 i będę wyglądać jak człowiek

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:39   #888
ladanseuse14
Zakorzenienie

amelka bylysmy 2 razy

kaska Twoj dzis 2 tyg a moja jutro 3
Stary 2013-09-19, 11:39   #889
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornelito się w końcu obudził i nie wiem co zrobił, ale w środku piczki mnie wszystko szczypie.
pewnie go budziłaś i się odegrał

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-19, 11:40   #890
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Widzisz, to moze byc prawda, bo maly pil je w nocy i ma jakies problemy z brzuszkiem. Myslisz, ze ktore lepsze z reszty - hipp czy bebilon?
ja mam bebilon
Cytat:
super mój ma 2 tygodnie a głowę dźwiga chyba za szybko? ogólnie silny strasznie jest

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ogolnie, jakos tak sie zimno zrobilo...pamietam, ze w sobote porodowa biegalam w letniej sukience
no niestety

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:41   #891
nemosek
Zakorzenienie

Witam sie na szybkiego z telefonu

Dzisiaj 33 tydzien zaczynamy!

za wizyty trzymam.

Bede nadeabiac wieczorkiem.Milego dnia dwupaczki

Sory pomylulam watek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-19 o 11:42
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:42   #892
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
nie chwalac sie moj maciej uczynil to w drugiej dobie na co ja wpadlam w panike
po prostu w jakas nerwowke bo dziecku trzeba trzynac glowe a nie zeby dziecko samo sobie podnosilo

a co do mleka to mama zakupila mi tego gerbera i nie wiem co teraz
wyrzucic czy zuzyc czy jak?
niby w necie opinie ma.dobre. ale ja nie chce zeby tyle wegli moje dziecko jadlo

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:43   #893
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
to fajnie ze chociaz sie ciagnie bo ja dalej na prozno wypatruje swego w ogole to ja dalej bez wkladek latam i majteczki czysciutke

trzymam kciuki za ktg
No tylko, że leniwie dość. 2 dni jakieś tam są strzępki, a potem 2 kolejne nic, 1 dzień coś się ciągnie,a potem przez 3 dni nic...

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-09-19, 11:43   #894
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam sie na szybkiego z telefonu

Dzisiaj 33 tydzien zaczynamy!

za wizyty trzymam.

Bede nadeabiac wieczorkiem.Milego dnia dwupaczki

Sory pomylulam watek
hehe

[/RIGHT]
Stary 2013-09-19, 11:43   #895
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
super mój ma 2 tygodnie a głowę dźwiga chyba za szybko? ogólnie silny strasznie jest
w leżeniu na brzuchu dźwiga? i jeśli tak, to czy długo trzyma w górze stabilnie czy raczej dziobakuje?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-09-19, 11:46   #896
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dziś 19, pełnia, ,także czekamy na wysyp
Samba ,Inwersja mam nadzieję że pełnia ruszy Waszych Leniuszków

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-09-19, 11:46   #897
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
w leżeniu na brzuchu dźwiga? i jeśli tak, to czy długo trzyma w górze stabilnie czy raczej dziobakuje?
ej przerazacie mnie
a to zle?
moj obraca glowe z jednej strony na druga i momentami ma podniesiona calkiem.i sie rozglada
ale fakt ze mu sie ta glowa troche trzesie (dziobakuje?)

w ogole poozne mi uspily syna w nocy na brzucu i tak spal 5godz
mowia ze tak nie wolno
a on tylko w tej pozycji sie uspokaja
o co chodzi?

[/RIGHT]
Stary 2013-09-19, 11:48   #898
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziś 19, pełnia, ,także czekamy na wysyp
Samba ,Inwersja mam nadzieję że pełnia ruszy Waszych Leniuszków
Tja , prędzej może (z podkreśleniem może) kroplówka z mocy

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-09-19, 11:52   #899
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

[QUOTE=rusałka_1;42885106]

/QUOTE]
A przypomnij do kogo chodzisz? Może pójdę raz do kogoś innego bo ta moja i jej wielkomówność mnie już do szału doprowadza. Chciałabym wyjść z wizyty i mieć wszystko opowiedziane jak niektóre z was. Ktg też bym nie pogardziła
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chodzi producentowi o to ze czasami ktorejs matce zwyczajnie kapsulka wyslizgnie sie z dloni i wpadnie dziecku do gradla, co moze spowodowac krztuszenie itd. wiecie, taka asekuracja przed ew pozwem ze czegos producent nie napisal...

a wiecie skad mit ze najwiecej ciepla uchodzi przez glowe? badano utrate ciepla na zolnierzach amerykanskich. postawili ich na mrozie i noktowizor! no i co wyszlo? ze najwoiecej ciepla traci sie rpzez glowe... dlaczgo? bo tylko na glowie zolnierze nei mieli nic ubrane wniosek: jakby wystawic golego zolnierza to pewnie czym innym by najbardziej tracil ciepło... tak naprawde by szybko obnizyc temterature ciala wystarczy mocno oziebic przedramiona (krew stad szybko wraca do serca i leci dalej - jak jest zimniejsza to wlasnie to zimno szybciej po calym organizmie sie rozchodzi). od taka dygresja na temat czapeczek...
Matko kobieto mądra Jeden post a człowiek tak dokształcony
Cytat:
ja mam bebilon

no niestety
Ja pamiętam jak w szpitalu jeszcze brałam małego do odbicia a ten głowa do góry i zadowolony, też się stresowałam że za szybko się wybija z tym dźwiganiem

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
ej przerazacie mnie
a to zle?
moj obraca glowe z jednej strony na druga i momentami ma podniesiona calkiem.i sie rozglada

mowia ze tak nie wolno
o co chodzi?
No właśnie mój też tak robił.

Ale na twoim brzuchu , czy jego brzuszku ? Bo jak na jego to pewnie strach przed uduszeniem, jak leży tak to łatwiej główkę w coś wtulić. A pewnie lepiej mu tak bo brzuszek się masuje.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:52   #900
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
ej przerazacie mnie
a to zle?

mowia ze tak nie wolno
o co chodzi?
się nie ma czym przerażać generalnie chodzi o ewentualne problemy z napieciem mięśniowym, ale na to składa się jeszcze cała masa innych czynników, które obserwuje się w późniejszych tygodniach/miesiącach.
głowa w pozycji na brzuchu powinna się ejszcze trząść i właśnie dziobakować czyli dziecko unosi i za chwile opada ta głowa na ziemie, często nosem stąd dziobakowanie
a co do spania na brzuchu to noworodek raczej tak nie powinien, chyba że się go ma na oku.... dlatego w dzień ok a w nocy lepiej nie

Hania

94,5....70,5....65

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości