|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() a to dlaczego wam ten nalot robi??? tak co jakiś czas czy teraz jakoś specjalnie? ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42885122]Rodziła- właśnie we 2 chodziłyśmy w ciąży na uczelnię w tym samym czasie. Z tym, że ona mieszka obok przychodni i biegała do lekarza jak miała katar, a ja byłam w 1 ciąży na IP raz- jak mnie z bólu skręcała i miałam 39stopni- okazało się, że to zastój w nerce. Teraz jestem jakaś bardziej wyczulona, wcześniej się niczego nie bałam. Wiem wiem, ale kurcze, żebym to ja na 100% wiedziała, że to cc będzie, a tak to tylko pani dr coś wspomniała- wolałabym mieć skierowanie ![]() W 1 ciąży miałam właśnie tego paciorkowca, ale leczyła mi g ![]() Tego ostatniego to też się właśnie boję... Bo teraz to co? Ja sobie moge mówić, że muszę mieć cc, że boli mnie blizna, że nie miałam wymazu, że mam 4 raz infekcję, że poprzednio nie było postępu porodu i że pan dr mówił, że taka uroda mojej szyjki, że się nie rozwiera- Nie mam na to żadnego papierka, potwierdzenia ![]() no tak to może być ta sama sytuacja jak u mnie:/ współczuję ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
O rany, ale się tu dzieje!!! A ja od 2 dni zasypiam nad komputerem jak tylko ze SR wracamy
![]() Domichyba jestem ostatnia ![]() dzidzia dla Was również gratulacje!!!! dużo sił dla Ciebie, odpoczywaj, a synek niech szybciutko przybiera na wadze!!!! Trele teraz Ty ![]() ![]() ![]() ![]() nasturcja ![]() ![]() Cytat:
![]() maomamidobrze, że nic Wam się nie stało!!!!!! a za obronę już zaczynamy trzymać ![]() ![]() U nas wszystko ok, choć bardzo intensywny ten tydzień, dużo spraw do ogarnięcia a popołudniami SR, we wtorek siedzieliśmy ponad 3 godziny na wykładzie o porodzie z panem dr, który od lat w szpitalu pracuje, żartowniś jakich mało(ot choćby : my zalecamy paniom w ciąży, żeby się oszczędzały, więcej leżały , ale oczywiście dopiero wtedy jak ugotują mężowi pyszny obiadek i ogarną domek-bo wtedy czują się spełnione ![]() Tomasz mi podczas wykładu w brzuchu figlował, potem wieczorem nic(jak na niego to dziwne), a w nocy mnie obudziło takie szaleństwo, że się wystraszyłam, że coś mu się dzieje! Dopiero moja i tż łapka na brzuchu i głaskanie pomogły, się dzieć uspokoił, a mój mąż stwierdził, że maluch przespał swoją wieczorną porcję zabawy i się ostro o nią upominał jak się przebudził ![]() A wczoraj na SR były ćwiczenia z pielęgnacji noworodków, stwierdzam, że w kąpaniu lalek jesteśmy ekspertami już ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam Cię jeszcze pytać czy mówili coś w Narutowiczu o planie porodu?? Czy można przyjść ze swoim, czy oni w ogóle coś takiego respektują jak się przyniesie??? Był właśnie kurier z moją naklejką, wszystko fajnie tylko że pani napisała że w ramach rekompensaty wyśle drugą a tu du*pa jest jedna naklejka. A jeszcze dostałam od niej kilka dni temu maila że czeka na zapłatę i nie wiem czy to mail wygenerowany automatycznie bo Pani niestety ale znowu nie odpisuje ![]()
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Też go wyślę do apteki jak coś
![]() Wy też macie takie ilości śluzu? Cały czas muszę z wkładką łazić, bo w innym wypadku chodziłabym z mokrym tyłkiem ![]() Dobija mnie ta pogoda ![]() Pewnie już większość z Was widziała zdjęcia ze ślubu/wesela i pleneru na fb. Dostaliśmy około 500 zdjęć, aż ciężko było coś wybrać i wrzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to Dzień dobry wszystkim Dwupakom
![]() ja noc do duuuuu.py ![]() wczoraj calusieńki dzień nie do zbicia i zatrzymania.. odczuwam że Maluch jest głową w górze i chyba jeździ tam ile wlezie..pół nocy nie spałam bo nie wiedziałam co mam zrobić ze sobą.. do tego mój pies...wkur.... mnie łażeniem, zaglądaniem, szturchaniem.. no wszystkim..obudziłam się o 4 i koniec.. "czwarta nad ranem.. może sen przyjdzie.. może mnie odwiedzi.." jakoś tak w piosence leciało. Śniła mi się moja Kochana nie żyjąca już Babcia więc chyba trzeba lecieć na cmentarza, bo we śnie się na siebie obraziłyśmy i pokłóciłyśmy ![]() drugie pół "nocy" męczyły mnie mega skurcze w łydki i stopę.. myślałam że ocipieje- taki ból.. już mi nic na nic nie pomaga ![]() Miłego dzionka Kobietki.. potem wpadnę podczytać co nie co ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Miki, tez mam tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Pozytywa napewno nie wystawię choćby za czas jaki czekałam na pierwszy kontakt ze sprzedającym, bo ja owszem zapomniałam dopisać jaki kolor naklejki ale babka się dopiero po dwóch tygodniach do mnie odezwała więc już wtedy wiedziałam że napewno nie będzie pozytywa, miałam wystawić neutralny ale nie wiem sama już. Może się królewna do mnie odezwie
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze iść obczaić te focie ![]() hahaha dokładnie
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Miki ja też... biegam co chwilę wymieniać wkładki :x
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
![]() Przypomniał mi się mój sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() anulka- mi tez wlasnie przykro. Bo w pierwszej ciazy to jeszcze dbal i na rekach nosil a teraz jakbym w ciazy nie byla. I jak podam to jako argument, ze nalezy mi sie troche odpoczynku przed porodem, to on twierdzi ze przesadzam ![]() Tak na szybko-lekarka mnie zobaczyla i sie przerazila. Stwierdzila, ze wygladam jak zombi. POdlaczyli mnie pod ktg nie wiem po co, bo jest zepsute i mierzylo tylko tetno maluszka.I tez o mnie zapomnieli- odlaczyli mnie po 40 minutach a ja tam co chwile im przysypialam i chrapalam. jejku, jaki obciach. Za to na usg maly sie zakrywal tak perfidnie rekoma, dwoma na raz, ze az ginka sie brechtala, ze to wyglada na perfidne chowanie twarzy. W koncu udalo sie zrobic fotke, na ktorej zabral raczki na chwilke od twarzy, po czym znow zaczal ssac kciuka i sie przy tym usmiechnal ![]() ![]() Uciekam po syna. Domii-maz nadal adrenalina zyje ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-19 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałąm smutny sen, obudziałam sie z płaczem, wiec nie opowiadam. jakie 4-5 lat temu jakieś 40 minut przed kolacją wigilijną przyszła jakas baba i zapytała czy kupimy odn iej kilo parówek za 6 zł.a moja mama jej mówi ze dzisiaj sie nie je parówek, a na świeta mieso ma, a ona opwiedziała ; jak to sie nie je, przecież to obowiązkowe danie na stole. ...
![]() |
#742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się w 32 tc czyli 8 m-cu ![]() bardzo proszę o magiczne kciuki za wizytę dziś, żeby mi się tam już nic nie otwierało bo zwariuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Na szybkiego witam sie z telefonu.
Dzisiaj zaczynamy 33 tydzien! Trzymam kciuki za wizyty ![]() Zly dzien mam,katar dokucza,lydka,kluje mnie w piczce a jeszcze mysze do Up jechac.Zapomnialam ze termin mialam wczoraj.Mam nadzieje ze nie zrobia problemow. MIlEGO DNIA |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mężowi zrób terapie wstrząsową i powiedz że dzis to chyba dziewczyna była a nie chłopiec, to może się obudzi a potem powiedz co ci leży na sercu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
De
![]() ![]()
#747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Masz pytanie dotyczące urlopu rodzicielskiego?
Zapraszamy od teraz do godziny 13:00 kliknij w -> Pamiętnik Mamy - Blog gdzie ekspert Kancelarii Premiera... NA FACEBOOK!! jak któras chce skorzystać ![]()
#749 |
Wtajemniczenie
|
Matulu ja mam dzisiaj chyba tasiemca w brzuchu, non stop jestem głodna
![]()
#750 |
Zakorzenienie
|
Uff to dobrze, że sama nie jestem
![]() Ale mi włosy na brzuchu rosną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Widzę, że wczoraj stuknął 33 tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.