Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 09:54   #691
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hehehe to ja mam takie same obawy
Poprzednio nic się nie ruszało i dopiero po oxy dowiedziałam się co to skurcze, a pęcherz przebiła mi położna, bo gin się uparł że mam już urodzić i tyle

Obserwuj te pstrykania i jakby co reaguj
a ja dopiero po przekłuciu pęcherza poczułam skuuuurcze
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
ach zapomniałam powiedzieć, że po wczorajszej wizycie wszystko ok, podłączyli mnie pierwszy raz pod ktg i położna o mnie zapomniała ze 25 min tam leżałam choć kartka już dawno skończyła się drukować zapisy super choć śmiała się, że łobuz bo uciekał jej i nie mogła serducha uchwycić na początku infekcja poszła precz po lekach i lekarz mówi, że wszystko jest super ale bez szczegółów czyli rozumiem to tak, że wszystko pozamykane na tip top... poskarżyłam mu się trochę na te skurcze z nerwów i o bóle w kroczu ale tylko się roześmiał i powiedział, że kiedy mam narzekać jak nie w ciąży a te objawy są normalne... przepisał jedynie nospę forte i kolejne opakowanie żelaza i tyle... aha i mówił coś o jakimś nowo wprowadzonym badaniu ale na co to zupełnie nie pamiętam ale wiem, że te bakterie mogą znajdować się w drogach rodnych kobiety i pobiera się wymaz do badania na ich obecność, oczywiście koszt 40zł i mam się zastanowić do następnej wizyty czy chcę te badanie robić ale on bardzo poleca i namawia... sama nie wiem co zrobić???
ciekawe cyz mój zaleci te badania

super że okej wszystko
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
ale miałam sen! Trele urodziła i wysłała nam... filmik z porodu I to było tak: kichnęła i ... chluuup - dzidziolek już był

piękny sen!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
cO DO ODWIEDZIN Po porodzie. Już rozmawiałam z mężem. MOże być on, moja mama i MOJE rodzeństwo (tu na miejscu mam tylko 2) ale rodziny męża nie chce, dopiero na tydzień/dwa po porodzie do domu na herbate mogą wpaść i zobaczyć ( choć to też tylko siostra męża) a tak to żadne wizyty w szpitalu. Moja mamę bardzo bym chciała w szpitalu mieć, tak samo męża. Rodzeństwo może być, ale nie musi.(choć siostra na pewno wpadnie) Moja mama może niestety nie zdążyć.. ale jednak licze ze mały sie wstrzyma i bedzie czekał na babcię :P
grzeczny chłopczyk, poczeka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 09:54   #692
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
To już wiemy w takim razie, żeby tych papierków nie kupować.
Dobrze, że lekarze zadowoleni ze stanu małego. Dacie radę Na opis porodu cierpliwie poczekamy.

Oj nie dziwie Ci się, że jesteś wkurzona na całego. Tym bardziej, że to już któraś noc z rzędu. Przemęcz się ten dzisiejszy dzień, a wieczorem porozmawiaj na spokojnie z mężem.
I właśnie dlatego druga ciąża wydaje mi się o niebo trudniejsza niż pierwsza. Ja mogę nie spać całą noc i odsypiać w dzień. Przy dziecku już nie będę miała takiej możliwośći...

Fajny, mam podobny. Cena jeszcze fajniejsza

Domi ale Ty pozytywny człowiek jesteś

Jeszcze chciałam napisać odnośnie Damiana, ale oczywiście mi nie zacytowało. Dobry z niego mąż

No chociaż jedna zareagowała na mój pomysł

Witam z rana. Zaraz muszę zadzwonić do sprzedawcy odnośnie mojego łóżeczka. No trochę sobie w kulki lecą. I tak byłam cierpliwa, ale teraz to już lekko podkurzona jestem.

Noc nawet spoko, tylko Filip miał napady ADHD i dwa razy mnie obudził. Teraz złośliwie trzyma mi nogę pod żebrem

Aaa a wczoraj jak wrócił mąż, wydawało mi się, że mnie skurcz łapie i głośno mówię ZABIJE JE CHYBA Tż zdziwiony był lekko, ale nie chciało mi się tłumaczyć, co Wy tu wczoraj tworzyłyście
Śmiem twierdzić że nie robi tego już złośliwie moja mała trzyma mi nogi pod żebrami już od dłuższego czasu no i wczoraj w szpitalu na USG też tak było, doktorek powiedział że lepiej to nie będzie bo jakoś się musi poskładać to maleństwo w brzuchu, a główka na dole więc niestety nózie jakoś tak same się układają pod żeberkami

Cytat:
ale miałam sen! Trele urodziła i wysłała nam... filmik z porodu I to było tak: kichnęła i ... chluuup - dzidziolek już był
Oj Trele to by Cię chyba ozłociła gdyby miała faktycznie tak przyjemny, krótki i łatwy poród jak w Twoim śnie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:01   #693
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
ach zapomniałam powiedzieć, że po wczorajszej wizycie wszystko ok, podłączyli mnie pierwszy raz pod ktg i położna o mnie zapomniała ze 25 min tam leżałam choć kartka już dawno skończyła się drukować zapisy super choć śmiała się, że łobuz bo uciekał jej i nie mogła serducha uchwycić na początku infekcja poszła precz po lekach i lekarz mówi, że wszystko jest super ale bez szczegółów czyli rozumiem to tak, że wszystko pozamykane na tip top... poskarżyłam mu się trochę na te skurcze z nerwów i o bóle w kroczu ale tylko się roześmiał i powiedział, że kiedy mam narzekać jak nie w ciąży a te objawy są normalne... przepisał jedynie nospę forte i kolejne opakowanie żelaza i tyle... aha i mówił coś o jakimś nowo wprowadzonym badaniu ale na co to zupełnie nie pamiętam ale wiem, że te bakterie mogą znajdować się w drogach rodnych kobiety i pobiera się wymaz do badania na ich obecność, oczywiście koszt 40zł i mam się zastanowić do następnej wizyty czy chcę te badanie robić ale on bardzo poleca i namawia... sama nie wiem co zrobić???
udanej wizyty

To ile standardowo trwa ktg w Pl??
Tu podpinają i kartka leci dopóki nie wyłączą maszyny i raz to z 1,5h leżałam bo położne były zajęte

Cytat:
Może za to czekanie tak właśnie będzie miała

Kto by tak nie chciał...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-09-19 o 10:03
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:02   #694
anka_85
Zakorzenienie

Hello Brzuchatki!

wstałam ale jeszcze pospałabym z 4 godziny... ja myślałam że u trele coś się rozkręciło, po tym wczorajszym księżyciu a tu dalej cisza

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:02   #695
nasturcja7667
Zadomowienie

Ale macie tempo!!

Śniło mi się, że Trele urodziła!! A do szpitala pojechała jednak taksówką! Majka na świat przyszła 20.09 nad ranem. Trele- strzeż się!!

Rybko, no właśnie mam taki zamiar "wybadać rynek". Pierwszą bajkę to dla Ani, potem kolejną na urodziny chrześnicy mojego męża. Jak się spodobają, to zacznę zbierać zamówienia na "pod choinkę". Tylko w sumie druk takiej bajki jest drogi- żeby była okładka i jakiś lepszy papier [taki zwykły a'la ksero, to się podrze szybko]. Ale może się przyjmie. Nie wiem, ile takie bajki mogą kosztować

Witam się! Mam dziś gości, więc mało mnie będzie- nie szaleć mi!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:03   #696
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha to ja bym chciałą taki poród. taki szybki
mój tez nie był najgorszy dziś mi się śniło, że przeczytałam, że urodziłam u nas na wątku

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:03   #697
maomami
Wtajemniczenie

Kurde czuje się dzisiaj jak wrak, kości na dole mnie wszystkie bolą przy każdym wstawaniu masakra, jak chodzę to tak samo, żebra mnie bolą po prawej stronie, prawa ręka, lewą mam trochę zdartą i kolana mnie dzisiaj bolą bo mam też obdarte. Wczoraj nic nie bolało, a dzisiaj zaczynam odczuwać że chyba jednak wczoraj z jakąś większą siłą gruchnęłam na ulicy bo mnie boli tu i ówdzie

Stary 2013-09-19, 10:05   #698
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Hello Brzuchatki!

wstałam ale jeszcze pospałabym z 4 godziny... ja myślałam że u trele coś się rozkręciło, po tym wczorajszym księżyciu a tu dalej cisza
ja też bym chętnie pospała
o 4 tz wstawał i nie umiałam zasnąć, a jak zasnęłam ok 5.30 to o 6 natalka wstała

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ale macie tempo!!

Śniło mi się, że Trele urodziła!! A do szpitala pojechała jednak taksówką! Majka na świat przyszła 20.09 nad ranem. Trele- strzeż się!!
ojeeeeej Trele pilnuj się

Rybko, no właśnie mam taki zamiar "wybadać rynek". Pierwszą bajkę to dla Ani, potem kolejną na urodziny chrześnicy mojego męża. Jak się spodobają, to zacznę zbierać zamówienia na "pod choinkę". Tylko w sumie druk takiej bajki jest drogi- żeby była okładka i jakiś lepszy papier [taki zwykły a'la ksero, to się podrze szybko]. Ale może się przyjmie. Nie wiem, ile takie bajki mogą kosztować

próbuj musiałabys się dowiedzieć w drukarniach ile takie cuda kosztują, może taniej byłoby samej kupić droższy papier i drukować a np. dawać tylko do oprawienia
Stary 2013-09-19, 10:06   #699
anka_85
Zakorzenienie

Gratki za tygodnie ja dzisiaj oficjalni w 32 jestem

Dzidzia, trzymam kciuki za okruszka, odpoczywaj, mały wojownik da rade zgromadzić więcej małego ciałka i już niebawem będziecie w domku!

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:08   #700
nasturcja7667
Zadomowienie

Miałam Was zapytać.. Od kilku dni, jak próbuję się obrócić na bok, to coś "przeskakuje" w dole kręgosłupa i bardzo boli. Aż taki paraliżujący na kilka sekund ból. I to obojętne, na który bok. Normalne to to w ciąży, czy mam robic afere po lekarzach?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:09   #701
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurde czuje się dzisiaj jak wrak, kości na dole mnie wszystkie bolą przy każdym wstawaniu masakra, jak chodzę to tak samo, żebra mnie bolą po prawej stronie, prawa ręka, lewą mam trochę zdartą i kolana mnie dzisiaj bolą bo mam też obdarte. Wczoraj nic nie bolało, a dzisiaj zaczynam odczuwać że chyba jednak wczoraj z jakąś większą siłą gruchnęłam na ulicy bo mnie boli tu i ówdzie
Bidulka wychodzi wczorajsze fiknięcie...oby szybko przeszły wszystkie dolegliwości

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Gratki za tygodnie ja dzisiaj oficjalni w 32 jestem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 10:11   #702
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
udanej wizyty

Tu podpinają i kartka leci dopóki nie wyłączą maszyny i raz to z 1,5h leżałam bo położne były zajęte

Kto by tak nie chciał...

Ja KTG miałam z 40 minut
Cytat:
Ale macie tempo!!

Koszt już w sprzedaży? nie wiem, nie mam pojęcia, ale widziałam takie książeczki na takich tekturkach, typowo dla dwu-trzy latków za ok 5-8 zł wiec chyba nie dużo. Fakt tam 3 bajeczki takie krótkie, ale ludzie kupują. Póki dziecia nie mam to niestety w tym rynku sie nie orientuje.
ale widziałam tez wiele bajek które miały kartki tj. z bloku technicznego, a okładkę grubszą- tektura a na niej te kolorowe napisy,postacie itd.. Może to taniej wyjdzie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
mój tez nie był najgorszy dziś mi się śniło, że przeczytałam, że urodziłam u nas na wątku
haha
Ja mam nadzieje ze każda z nas bedzie miałą krótki i wspaniały poród

ej miał być u mnie ten kurier i go jeszcze nie było.. czekam do jutra a jak nie to
a włąsnie,bo jak zamawiałam, ale ja nie mam konta na all to mogą mnie oszukać? ;>
Stary 2013-09-19, 10:12   #703
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.
Opisu porodu na razie Wam nie dam. Musze się zdystansowac.

Maly jeszcze nie ma imienia.
A papierki lakmusowe nie zadzialaly.w piatek o 14 miałam pierwszy wyciek ze skrawkami czopa i nie wykryly.2h potem już był strumień.

Z tego co wiem to neonatolodzuly są zadowoleni ze stanu Małego.ale to jest loteria. Zaraz może być gorzej. Jest maciupki.

Boli mnie brzuch, wiadomo. Ł zdążył dojechać, kupił maseczki i mógł wejść do Robaczka.

Beatko zgadza się. Alisa 18.08 a Mały 18.09
Chciałam dodać fotkę, ale nie idzie.
Jest podobny do siostry

Oby po raz kolejny 18 się okazała szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ale mam nerwa Pobije zaraz mojego meza. Zasnelam wreszcie o 23 30. O 1 30 obudzil sie z placzem moj syn. Poprosilam meza by wstal do niego, bo wiem ze jak ja wstane i sie rozbudze to nici z dalszego spania, nie zasne juz. Moj maz zasypia od razu. Zreszta to juz kolejna noc, podczas ktorej nie moglam spac. Wstal ale maly mnie wolal i tzet przytargal go do naszego lozka. I maly zamiast spac, rozgadal sie, wiercil, wiec nici ze spania. Choc prosilam meza, by w nocy go do nas nie przynosil, bo sie przyzwyczai i bedzie tak co noc. Jak grochem o sciane. Przenioslam malego do jego lozka, posiedzialam przy nim, zasnal. Ja natomiast do 6 nie zmruzylam juz oka. Po kilku nieprzespanych nocach mam juz zawroty glowy. Nieskoordynowane ruchy. O 8 30 mam gina, wiec wiedzialam, ze jezeli juz zasne to maks do 6 45. Udalo mi sie w koncu o 6 zasnac o 6 15 maz prowadzi mi malego z gory do salonu, gdzie sie polozylam na kanape. 15 minut wiec pospalam Z tych nerwow i zmeczenia wydarlam sie na niego, ze moglby sam pomyslec zajac sie choc pol godziny dzieckiem i dac mi sie przespac. Jak tak dalej pojdzie, to sie w tej ciazy z mezem rozwiode Nawet nie wie, ze mam wizyte, wyjechal mi z tekstem ze przeciez zaraz maly idzie do 12 do przedszkola to sobie pospie. Tylko ja bede o 11 po wizycie dopiero w domu a o 11 45 musze biec po Daniela.Faktycznie sobie pospie Do tego wiem, ze mam dzis mase spraw do zalatwienia i zero mozliwosci polozenia sie choc na chwile. To sie wyzalilam
oj współczuję, nie dość ze się nie wysypiasz to mąż tego nie rozumie...

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Zaraz przyniosa mi Jasia wiec pisze na szybko . Czujemy sie swietnie, pokarm zaczyna mi leciec tylko Jasko ma problemy ze zlapaniem cyca, ale powolutku sie odnajdziemy w tym wszystkim

Dzidzia gratuluje po raz kolejny niczym sie nie martw, synka masz silnego !!
Jasiek zacznie ssać nauczy się

Cytat:
Apropo ktoras sie pytala czy krwawie. Tak ale jest tego niewiele mniej niz podczas okresu.

Chcialam takze dodac ze mam najwspanialszego meza na swiecie, wykapal mnie wczoraj, zadbal o mnie bo wygladalam tragicznie po czym stwierdzil ze jeszcze bardziej mnie kocha i nie wyobraza sobie zycia beze mnie i Jasia .
jaki kochany

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42883970]
Jakie to jest głupie jak się już rodziło i się boi, że się nie pozna teraz porodu Też tak właśnie mam. Miałam skurcze co 5 minut, ale niezbyt bolesne, wody ciekły troszkę i pojechaliśmy, ale w szpitalu za 1 razem stwierdzono, że nie ciekną, ale kazałam sprawdzić jeszcze raz i papierek pokazał, że jednak są, właśnie od góry wyciekały, a dopiero na łóżku mi odpłynęły po całości.

A co do odwiedzania po porodzie to powiem Wam, że ja nikogo nie chciałam widzieć prócz męża.
I teściowie to uszanowali, ale moja mama to miała pretensje, że nie powiedziałam, że jedziemy do porodu bo by z nami pojechała! (Jeszcze jej tam brakowało!!!) I przyjechała do mnie na 2 dzień i jak nas wypisywali- ale wcale jej nie potrzebowałam... Tylko, że ona taka jest, że uważa, że jest konieczna wszędzie i zawsze. A ja czułam, że to był tylko nasz czas..[/QUOTE]Oj ja bym chyba też przegapiła poród w takim razie
Może trzeba całej rodzinie powiedzieć jak już będziemy w domu, żeby uniknąć pielgrzymek do szpitala jak znam moją mamę, gotowa jest wziąć urlop żeby u mnie siedzieć

Cytat:
Ale macie tempo!!

czyli mówisz, że Trele powinna zacząć rodzić dziś wieczorem albo w nocy?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:19   #704
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
ja też pisałam

Nemosek ale miałaś dzień, oby dziś lepszy się trafił

Motylek za wizytę

Babku
dziękuję
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42884257]Ja to nawet zwykłego wymazu nie miałam robionego w tej ciąży... I już nie wiem sama czy dlatego, że pani dr zapomniała, czy dlatego, że już mnie na cc skazała. Głupio mi tak upominać się u lekarza z 30letnim doświadczeniem o każde badania...[/QUOTE]
wiesz co, tego wymazu przy cc to on ci nie zaproponuje bo te bakterie dziecko może złapać przy naturalnym porodzie i wtedy jak wykryte zostały przy tym badaniu co teraz mi polecił to wiedzą żeby podać dziecku antybiotyk po porodzie, tak mi to tłumaczył
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
pewnie o paciorkowce chodzi,ale sie dziwie,ze masz to na zasadzie wyboru,myslalam,ze teraz to kazdemu robia...przynajmniej polozna tak mowila na SR,ze to dosc nowe,ze wczesniej sie nie wymagalo,ale teraz sie robi

ciekawe co Trele na ten Twoj sen
być może o to chodzi ale on jakimiś skrótami mówił tą nazwę... no i powiedział, że mam prawo wyboru i się zasanawiam, w sumie to nie duża kasa ale coś czuję, że u mnie to i tak będzie cc bo z Olkiem miałam i byłoby to stratą kasy wtedy... no nic, mam jeszcze 3 tygodnie żeby pomyśleć, może któraś jeszcze będzie miała więcej info na ten temat to łątwiej będzie podjąć decyzję
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a ja dopiero po przekłuciu pęcherza poczułam skuuuurcze

ciekawe cyz mój zaleci te badania

super że okej wszystko

piękny sen!

grzeczny chłopczyk, poczeka
potwierdzam, u mnie też po przebiciu wód skórcze skoczyły pod niebiosa z bólem, aż tż raz ugryzłam z bólu i w sumie to się tego boję najbardziej, że wymęczą mnie do porodu naturalnego a potem i tak cc

to jest chyba nowe badanie i mojemu to się przypomniało jak już miałam wychodzić więc może jeszcze nie zawsze pamiętają lekarze żeby poinformować???
Cytat:
udanej wizyty

Kto by tak nie chciał...

też myślałam, że zapis trwa tyle ile jestem podłączona ale u mnie wczoraj w pewnym momencie kartka się zatrzymała i już nic się nie drukowało i tak leżałam jeszcze od tego momentu z 10min i słuchałam małego

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:19   #705
maomami
Wtajemniczenie

Ja wczoraj tez miałam KTG 40 minut, to chyba najkrótszy czas, chociaż nie wiem nie znam się, w każdym razie nudno było

Stary 2013-09-19, 10:19   #706
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Hej.

A papierki lakmusowe nie zadzialaly.w piatek o 14 miałam pierwszy wyciek ze skrawkami czopa i nie wykryly.2h potem już był strumień.

Z tego co wiem to neonatolodzuly są zadowoleni ze stanu Małego.ale to jest loteria. Zaraz może być gorzej. Jest maciupki.

Boli mnie brzuch, wiadomo. Ł zdążył dojechać, kupił maseczki i mógł wejść do Robaczka.

Jest podobny do siostry

Kciuki za Was oboje! Oby 18. była ta szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość

No i witamy się w 31 tyg.

Poza tym gratuluje wszystkim wizyt i lecę nadrabiać.
za tydzień

Cytat:
Dzien dobry
Zaraz przyniosa mi Jasia wiec pisze na szybko . Czujemy sie swietnie, pokarm zaczyna mi leciec tylko Jasko ma problemy ze zlapaniem cyca, ale powolutku sie odnajdziemy w tym wszystkim

Dzidzia gratuluje po raz kolejny niczym sie nie martw, synka masz silnego !!
Cytat:
Apropo ktoras sie pytala czy krwawie. Tak ale jest tego niewiele mniej niz podczas okresu.

Chcialam takze dodac ze mam najwspanialszego meza na swiecie, wykapal mnie wczoraj, zadbal o mnie bo wygladalam tragicznie po czym stwierdzil ze jeszcze bardziej mnie kocha i nie wyobraza sobie zycia beze mnie i Jasia .
Na pewno niedługo się Jasiek nauczy Kurczę, ale zazdroszczę, że już możecie go pooglądać i przytulać! A taki mąż to tylko sobie wymarzyć! Super Jak już urządzasz sobie spacerki małe to zaraz oboje będziecie mieli bateryjki naładowane i do domu się cieszyć sobą!

Ja się dzisiaj witam z humorem średnim, bo pogoda kijowa, TŻ pojechał w delegację, a ja zaraz lecę sprzątać, bo właściciel mieszkania dzisiaj przychodzi po kaskę I dopiero się obudziłam! Nie mam pojęcia dlaczego dzisiaj tak długo spałam...

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:22   #707
Olenka_24
Zadomowienie

Dzień doberek Mamusie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Ja ma termin na 28 listopada ale ze względu na oczy lekarz stwierdził że kilka dni wcześniej a nawet tydzień zrobimy cc
Ania a jakie masz problemy z oczami?
Pytam bo ja też mam problemy ze wzrokiem

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Domii miło się czyta Twoje wiadomości , tak posnoszą na duchu
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:22   #708
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Jest podobny do siostry

Trzymamy za Ciebie i maluszka kciuki wiadomo, że jak 1,5 kg to okruszynek mój tż zrobił minę ze shreka jak mu powiedziałam ile waży: taki maciupki?
Cytat:
udanej wizyty

Kto by tak nie chciał...

jak ja leżałam i dziewczyny miały to do czasu aż położna nie odłączyla machinki

Ok, miałam wejść na wątek: ja, mój brzuch i Eric, ale niestety zostaliśmy wyprzedzeni przez ból głowy Ale macie Erica w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg flat-eric-car-ride-o.jpg (9,0 KB, 7 załadowań)

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:23   #709
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale macie tempo!!

może na początek wystarczy się uśmiechnąć do Anouli zrobić jakiś fajny szablonik i upychac wszystko na jednej stronie albo po dwóch stronach jak dłuższe i zalaminować

Cytat:

Cytat:
Miałam Was zapytać.. Od kilku dni, jak próbuję się obrócić na bok, to coś "przeskakuje" w dole kręgosłupa i bardzo boli. Aż taki paraliżujący na kilka sekund ból. I to obojętne, na który bok. Normalne to to w ciąży, czy mam robic afere po lekarzach?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:24   #710
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
a włąsnie,bo jak zamawiałam, ale ja nie mam konta na all to mogą mnie oszukać? ;>
A to jak zamawiałaś?

Co do odwiedzin w szpitalu. Ja już zapowiedziałam, że w pierwszy dzień jest ZAKAZ absolutny. Tylko mąż. A później pozwolę na odwiedziny najbliższej rodziny (rodzice, rodzeństwo). Chociaż wcale mi się nie uśmiecha (tzn moją mamę i siostrę to chętnie zobaczę, bo i mi pomogą jak coś, podpowiedzą co i jak, ale teściowej i całej reszty bym tam nie potrzebowała). No, ale z drugiej strony później jak wyjdę ze szpitala to prosto do Wrocławia i nie będą mieli możliwości odwiedzin, więc niech chociaż w tym szpitalu się nacieszą. Chyba, że zrobią w szpitalu ograniczenie odwiedzin, bo to przecież sezon grypowo-chorobowy będzie.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-09-19 o 10:27
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:24   #711
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Dzien dobry
Witam sie z rana , oczywiscie w komplecie ta pelnia to dzis ?
Do 3.30 nie spalam napewno
Jestem wykonczona
Ale za to wyczailam ze dzis w Lidlu mam promocje na dzidziusiowe - I jak tylko dojde do siebie to lece sznupac bo podobno te butelki z TT z kołeczkiem sa 2za 4£ I duzo innych ..

Do tego czeka mnie dzis sprzatanie , bo jutro wlasciciel robi najazd
Bedzie smiesznie bo my mu pol chaty do gory nogami przewrocilismy a on nic o tym nie wie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:28   #712
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Uu.. NO to odpoczywaj, widocznie musiałaś porządnie się potłuc..
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A to jak zamawiałaś?

Co do odwiedzin w szpitalu. Ja już zapowiedziałam, że w pierwszy dzień jest ZAKAZ absolutny. Tylko mąż. A później pozwolę na odwiedziny najbliższej rodziny (rodzice, rodzeństwo). Chociaż wcale mi się nie uśmiecha. No, ale z drugiej strony później jak wyjdę ze szpitala to prosto do Wrocławia i nie będą mieli możliwości odwiedzin, więc niech chociaż w tym szpitalu się nacieszą. Chyba, że zrobią w szpitalu ograniczenie odwiedzin, bo to przecież sezon grypowo-chorobowy będzie.
No zamawiałam normalnie, bez konta, teraz tak można. Dostałam wszystko na @ przelew zrobiłam, potwierdzenie przelewu też mam. ale tydzień czekam.. aż musze obaczić ile na tej aukcji ma czasu..
Stary 2013-09-19, 10:29   #713
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

weronisiek, a koleżanka to w ciąży była kiedyś? Bo lekko podwyższona temperatura ciała dla kobiet w ciąży to normalny objaw. W zasadzie to gdzieś ok.37,5 stopnia uważa się w ciąży dopiero za stan podgorączkowy. No, ale obserwuj się

Też się boję, że ominę objawy porodu. Tym bardziej, że do tego szpitala, w którym chcę rodzić mam jakieś 80 km i nie mogę sobie pozwolić na to, żeby nie zareagować w porę
Rodziła- właśnie we 2 chodziłyśmy w ciąży na uczelnię w tym samym czasie. Z tym, że ona mieszka obok przychodni i biegała do lekarza jak miała katar, a ja byłam w 1 ciąży na IP raz- jak mnie z bólu skręcała i miałam 39stopni- okazało się, że to zastój w nerce.
Teraz jestem jakaś bardziej wyczulona, wcześniej się niczego nie bałam.

Cytat:
wiesz co, tego wymazu przy cc to on ci nie zaproponuje bo te bakterie dziecko może złapać przy naturalnym porodzie i wtedy jak wykryte zostały przy tym badaniu co teraz mi polecił to wiedzą żeby podać dziecku antybiotyk po porodzie, tak mi to tłumaczył

potwierdzam, u mnie też po przebiciu wód skórcze skoczyły pod niebiosa z bólem, aż tż raz ugryzłam z bólu i w sumie to się tego boję najbardziej, że wymęczą mnie do porodu naturalnego a potem i tak cc
Wiem wiem, ale kurcze, żebym to ja na 100% wiedziała, że to cc będzie, a tak to tylko pani dr coś wspomniała- wolałabym mieć skierowanie

W 1 ciąży miałam właśnie tego paciorkowca, ale leczyła mi g przed porodem.

Tego ostatniego to też się właśnie boję... Bo teraz to co? Ja sobie moge mówić, że muszę mieć cc, że boli mnie blizna, że nie miałam wymazu, że mam 4 raz infekcję, że poprzednio nie było postępu porodu i że pan dr mówił, że taka uroda mojej szyjki, że się nie rozwiera- Nie mam na to żadnego papierka, potwierdzenia
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:30   #714
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

ale u mnie zimno wrrrrr ... niech zaczną w końcu grzać bo

lece coś porobić bo dzień zleci a tu nic nie zrobione, o jakimś obiadku nie wspomminam nawet
Stary 2013-09-19, 10:31   #715
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Cytat:
Cytat:
Ale macie tempo!!

Trele to już wszystko powinnaś wiedzieć kiedy urodzisz
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:33   #716
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
może na początek wystarczy się uśmiechnąć do Anouli zrobić jakiś fajny szablonik i upychac wszystko na jednej stronie albo po dwóch stronach jak dłuższe i zalaminować
tak myślałam o tym i może na początku warto spróbować zareklamować się trochę w internecie na jakiś blogu. Poza tym wydanie czegoś na własną rękę nie jest wcale takie tanie. Opłaca się druk hurtem, ale jak drukować małe ilości egzemplarzy to wychodzą bardzo duże sumy. Sama za książeczkę z fotografiami z camery obscury na zaliczenie z fotografii płaciłam ponad 50 zł format 15 na 15 cm. Jak bajeczki się spodobają "testerom" warto spróbować skontaktować się z wydawnictwami zajmującymi się właśnie książeczkami dla dzieci (przy okazji tego artykułu co wspomniałam wczoraj wymienione jest kilka).
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:38   #717
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

lece coś porobić bo dzień zleci a tu nic nie zrobione, o jakimś obiadku nie wspomminam nawet
u mnie w centrum już grzeją od dzisiaj.
A u mnie na osiedlu podobno od nowego miesiaca

Nasturcja- Idź z Rinco do DDTVN. Ty bedziesz kulać wiersze, a Rinco szydełkować czapy Oni tam mają cykl taki tematycznie o dzieciach i innych. powiedz ze robisz wiersze na zamowienie, oni Cię wypromują
Stary 2013-09-19, 10:39   #718
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

U nas niby od dzisiaj mają grzać, bo zimno jak nie wiem :/ Rano jak wstaję to mam wrażenie, że okna pootwierane są!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:40   #719
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

AdOosienka - no dziewczyno mam nadzieje ze Twoje sny sa prorocze

NASTURCJA - Twoje Tez

Moj Tz za to stwierdzil pewnie ze to Od poczatku bedzie materialistka (po mamie ) I urodzi sie w jego wyplate - we wtorek

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:40   #720
ola_k11
Zadomowienie

Dzidzia kciuki za zdrówko małego zaciśnięte. Ja wierzę, że będzie dobrze, bo mam chrześniaka który urodził się w 30tc o wadze 1090g i jest obecnie zdrowym 4,5latkiem

Ja już po wizycie. Było usg i w skrócie jest wsio ok. Junior waży 1478g. Wg USG termin porodu przesunął mi się o 2 dni wcześniej.

Dziś nie posłałam synka do przedszkola, bo ma taki kaszel wykrztuśny i katar lecący, że strach. Siedzi w domu w rajstopach, ciepłych spodniach i cieplej bluzie i się grzeje. Daję mu te leki co mam. Zobaczę może jutro pójdę na kontrolę do pediatry.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Trele teraz pora na Ciebie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości