|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
za @ - choć to takie nie codzienne ![]() wiem, że będzie napewno często brakować tego spokoju, ale tak bym chciała żeby Mały był już z nami.... nie mogę się doczekać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() santom tak się cieszę!!! piękna mała istostka! wasza
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-09-19 o 10:43 |
||||||
|
|
|
#2342 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Linka - to się nie dziw, że mąż padł z wydojenia Swoją drogą to niejeden o tym marzy, a jak przychodzi co do czego to po drugim numerku....zasypiają ( mój mąż) ![]() Teorema - jak zdrówko?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Luna i Isia jakie słodkie te wasze pociechy....
Cytat:
a ja aż wstyd sie przyznać ale jeszcze z wyrka sie nie wywlekłam ![]() ale zaraz to zrobie bo aż zgłodniałam zrobie sobie capucino - a co tam
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąz z tych co moze co pare dni się przytulac , i zawsze starania wyglądały tak ze ja czułam zal i złość..potrafił mi mowić ze spać mu się chce , ze rano itd. To był pierwszy cykl kiedy on się tak przyłozył do tego ze sam inicjował i to w imie fasoli. Kazał sikać na testy , sprawdzać czy to już , jak wiedział ze już to jeszcze jeden dzien się postarał " zeby nie było" tak więc na prawde jestem z niego dumna bo wiem ze dał z siebie nawet wiecej niż może i ma ochote. Mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie kurcze..bo dla mnie to było straszne..nigdy nie powiem ze starania sa najmilsze w tym wszystkim...zdecydowanie wolałabym odpocząć a nie na siłe się tulic..
|
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Santom - zmień na 1 str bo nie mogę na to patrzeć, Nuna i kocur w mamusiach a jeszcze w ciąży
. Ja nie znam dat, ale może chociaż imiona im wpisz, albo na priv niech Ci napiszą kiedy urodziły. A siebie czemu nie dopisałaś do zaciążonych? I mrauu przenieś a kandulską to bym won, nie odzywa się ![]() To tak, żebyś się nie nudziła
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie niestabilna??? gdzie misia ???? gdzie spinka????
|
|
|
|
#2347 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
MARU chciała;-) no właśnie??? Ja wczoraj też o nich myślałam. Misia całkiem chyba na mamusie uciekła:-( Do Niestabilnej nawet wczoraj pw posłałam z pytaniem gdzie znikła i co u niej , ale bez odzewu:-/ ISIA u mnie inka po ciąży już żadko gości w domu. Ale herbatki Ci zrobie:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c
no pewnie
![]() tylko może sie zejść z tym, troche tego stręcania jeszcze ma. Pozatym dużo jeszcze brakuje w pokoiku.... w sumie prawie wszystkiego, będzie tak na surowo jeszcze, ale zdjęcie wstawie
|
#2349 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki za kopniaka ![]() co do grybkow to tz uwielbiam zbierac...jednak w tym roku odpuscic musze na rzecz Dominisi ![]() Cytat:
a jaki masz lakator? ja mam reczny z aventu i strasznie podraznil mi brodawki....ktore i tak byly juz pogryzione przez niunie.... doszo do tego, ze musze smarowac mascia z antybiotykiem zeby sie wygoily.... w poradni laktacyjnej dostalam laktator elektryczny medela swing.... jest niebo a ziemia..... nic nie boli, nic nie podraznia,,,no cud miod orzeszki.....Cytat:
buty fajne, moj styl...tylko boje sie czy moja szkita wlezie..... nuna - wspolczuje placzu malutkiej mam nadzieje, ze jej przejdziedzien dobry ![]() wlasnie zjadlysmy z cyca i spimy, tzn mala spi byla dzis polozna zwazyc niuńke, wazy 2810 czyli przez tydzien przybraa ok +/- 300gr ![]() i podobnie jak Ty Lunka mowi, ze 15-20 min jedzenia to dobry czas ![]() a musze powiziec, ze mala calkowicie odrzucila butle. nie chce nic z niej ssac.... i jak ja mam ja dokarmiac? jutro jedziemy do por. laktac. to pogadam,,,moze juz nie potrzebuje dokarmiania? tylko boje sie zeby nie wisiala z kolei na cycu non stop bo jak poje to roznie ze spaniem....raz ja odloze i spi a raz zaczya kwekac i dalej by chciala... jeju polaazilabym po sklepach za jakimis ciuchami ale chyba narazie nie dam rady..... a wage sprzed ciazy tez juz praktycznie mam moze jeszcze z 1kg brakuje.... jednak mam nadzieje, ze jeszcze troce mi ubedzie przydaloby sie ;p
|
|||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile przytyłaś w ciąży?U mnie szaro,buro,zaraz będzie lało.Nic mi się nie chce w taką pogode.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze izus nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, zobaczysz jaka laska bedziesz po ciazy ![]() teraz z diety juz nici, jem kiedy mam czas i co jest ;p czesto wyglada to tak, ze jem co mi pod nos podstawia :P a i slodkie idzie czasem w ruch, choc staram sie jakos nie przesadzac bo przeciez piers jednak i polozna i w poradni lakt. mowia zeby jesc wszystko, oczywiscie w umiarkowanych ilosciach..... no to jem ;p w poradni powiedzieli, zeby nie pic alkoholu i nie jesc za duzo fastfoodow a tak to wszystko,,nawet do 5 filizanek kawy ... ja pozalam sobie na slaba jedna do poludnia...u nas slonko swieci ale chyba zimno,,, a mnie boli glowa..... |
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, dobrze. Nic się w sumie nie dzieje, czasem coś pokłuje lub pobolewa w brzuchu. Jutro usg i tylko to mnie stresuje..
Dziś mam w domu 4 fachmanów na raz i chyba zaraz oszaleje, dlaczego remonty muszą tak długo trwać i zawsze się przeciągać??? Jak do pt nie skonczy stolarz, to idziemy do sądu, a ja mam sie przecież nie stresować do jasnej cholery!!! ![]() ![]() ![]() od 4 mies nie może debil skonczyć kilku rzeczy!!!!!!
|
|
|
|
#2353 | ||
|
Zadomowienie
|
Poszłam z Lidką na spacer ale nas deszcz przegonił. pospała godzinkę i obudził ją domofon
, cholerne ulotki!!! Moja skrzynka jest na korespondencję a nie na makulaturę. Ile drzew na to jest ścinanych Jak w następnym wątku się nie pojawią to proponuję - delete. Cytat:
![]() A tu kurde same laski po ciąży. Mi z bioder mogłoby z 10 cm ubyć , a nie chce cholerstwo, uczepiło się i siedzi. Lukier, psia kość. Cytat:
||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
U mnie wszystko sie wyciszylo
![]() Co do misi to na mamusiach sie sporo udziela. Moze juz nie ma czasu na nasz watek
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
w nowym kasujemy te które nie mają się czasu odezwać
oczywiscie te co na prawde sie nie odzywają
|
|
|
|
#2357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie nie bedzie pewnie tak łatwo, tym bardziej że chyba za dużo słodyczy sobie pozwalam.... narazie mam 12 kg do przodu na 33/34 tc, ale bardziej bede sie martwić później, tym co zostanie... ![]() chociaz nie czuje po sobie tych kg i ponoc nie widac. moze dlatego ze jestem wysoka - 173. ale w biodrach czuje ze jest troszke wiecej, po moich spodniach dresowych - lekko ciaśniej sie zrobiło ![]() Cytat:
![]() nie bede Cie straszyć ile u nas czasu robił kuchnie. A ile przy tym wypadków sie trafiało biedakowi przy każdym telefonie z opierdzielem - jeśli wogole odebrał. No mówie Ci jakiego pecha mają stolarze - chcą robote robić 24 godziny na dobe ale wredny los im nie pozwala.... Cytat:
|
|
#2358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale i tak, ciagac sie po sądach, to jest jakis nienormalny czlowiek, skoro woli w ten sposób to zalatwiac.---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Ja nigdy nikogo tak nie opier***** w zyciu jak tego czlowieka. Tylko że zero reakcji. Ciekawe, czy do Bozego Narodzenia bede miec kuchnie? Ma byc u nas wigilia.............. Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-09-19 o 13:48 |
||
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej ogarniam... tyle tych rzeczy się naprodukowało w tym pokoiku, przeglądam, wywalam co sie da - tzn co stwierdzę ze nie jest niezbędne. Chciałabym pokoik zrobić taki typowo dziecięcy,bez tych gratów wszystkich co tam były, dlatego reorganizacja wszystkich szafek
ale wcześniej czy później trzeba było to zrobić. Choć jak wszystko od razu team się układało, to nawet nie było widać ile tego jest.... ale teraz widać... aż za bardzo ale jestem dzielna i działam, choć powoli ![]() a później dalsze skręcanie ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Ale trzymam kciuki żeby zabrał sie do roboty!
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
Skierko, tylko się nie przemęczaj, masz czas.
To teraz wiem, że jeśli kiedykolwiek, cokolwiek to tylko nie stolarza !!!Współczuję.
|
|
|
#2361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakos malo mi sie wydaje :/Cytat:
![]() oczywiscie zycze zeby szybko poszlo do przodu
|
||
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
robie trzecie podejscie do sukienki..ide na zakupy w poszukiwaniu tej cholernej sukienki po pracy..jak nie znajdę w największej galerii w moim miescie to sie dziś powiesze na nitce dentystycznej!!! o!!!
|
|
|
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julek ciotki tu czekają Cytat:
Heheh a tak na poważnie to mam nadzieję,że wreszcie coś znajdziesz i nam się tu pochwalisz
|
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Linka - buty należą się Color. była pierwsza w kolejce, chyba, że zrezygnuje na rzecz kogoś innego. I nie wieszaj się, toż to TYLKO kiecka. poproś Maru to Ci uszyje
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam należą ![]() A tak na poważnie to pisałam,że mam 37-38...w większości to 37 jednak. Więc jak mają się okazać za duże to szkoda by było. Maru była chyba kolejna chętna na nie.. jej rozmiar i styl jak to napisała ![]() Rezygnuję na rzecz Maru
|
|
|
#2366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pszczoua, wykurzaj tego Julka no! Miałaś nie wychodzić bez niego ze szpitala.
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Ciekawe gdzie on sie o takich sposobach naczytal Jestem zwarta i gotowa tylko czekam az synus zechce wspolpracowac Dzisiaj pelnia wiec moze...
|
|
|
|
|
#2368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do misi... szkoda, że tu się nie udziela... przykro, że jak zaciążą, to znikają OWszem, też nie mam zawsze czasu, ale chociaż się staram podczytać co u której...Cytat:
wygadam się w k...
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua, rany ile to trwa
pracujcie z Tżtem żeby przekonać to Wasze maleństwo, że po tej stronie brzucha też jest fajnie ![]() Cytat:
leci 25tc a ja 9kg do przodu jestem co prawda 6 kg miałam już do 14tc, zaprzestanie palenia i tarczyca zrobiły swoje, ale to nie zmienia faktu, że problem z wagą jest. A słodycze wciągam jak odkurzacz przemysłowy i nie umiem się powstrzymać ![]() A co do stolarzy - u rodziców kuchnię robili 4 miesiące, u mnie do dziś brakuje np obudowy rury od okapu (5 rok leci). właśnie dlatego robiąc nowe mieszkanie wzięłam kuchnię z brw.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Misia na mamusiach, niestabilna chyba się focha, a spinka nie wiem. Cytat:
Cytat:
jak nie w ciąży Teraz uciekam bo mnie czas goni, ale potem zajrzę na dłuzej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

za @ - choć to takie nie codzienne 
Najpierw mowili ze urodze do srody zeszlej, potem ze do niedzieli a jak nie to troche mi pomoga. Przyszlo co do czego i wypuscili do domu, jutro mam przyjsc na kontrole. Chcialabym juz bardzo urodzic. Kilkukrotnie mialam taka sytuacje ze w nocy przez 2 godziny mialam regularne, bolesne skurcze ktore w koncu sie wyciszaly. Dzisiaj rano znow falszywy alarm i jestem juz tym wyczerpana psychicznie i fizycznie. Po kazdej takiej akcji ze skurczami mam sluz zmieszany z krwia wiec mam nadzieje ze jest juz na tyle duze rozwarcie ze mnie jutro zostawia i jak obiecali tak pomoga 

wczoraj maz zdazyl skrecic jedna szafe przed praca, a dzis jak wroci pewnie dalej bedzie skrecał. A jago wspieram duchowo - no czasem coś potrzymam

klask i: Brawo dla Ciebie!!! 
ja pozalam sobie na slaba jedna do poludnia...

jakos malo mi sie wydaje :/
leci 25tc a ja 9kg do przodu jestem