![]() |
#1501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ej, a ja dzisiaj się wyjątkowo czuję dobrze
![]() ![]()
#1502 |
Zadomowienie
|
Ja tez jak narazie mam sie dobrze, chyba za wczesnie jak na mdlosci
![]() A moja pociecha dzisiaj konczy 5 lat ![]()
#1503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie miałyście juz badania i jakie leki musicie przyjmować?
Ja do tej pory zanim dowiedziałam sie o ciazy brałam kwas foliowy, teraz kazała mi brać femibion natal 1 to jakis kompleks witamin dla kobiet w ciazy i niestety dopochwowo luteine. Jeśli chodzi o badania to mialam robione 2 razy usg wewnętrzne i mam skierowanie na : grupe krwi, cukier, i mocz. Dziewczyny jeśli na Waszym u usg do tej pory był tylko pecherzyk ciazowy to sie nie martwcie na pewno zaraz bedzie zarodek z serduszkiem. Ja tez sie okropnie stresowałam bo okres mialam 15 lipca a jak bylam 9 wrzesnia na badaniach to nic oprocz pecherzyka nie bylo i babeczka kazala mi z dystansem do tego podejść. Wczoraj bylam 2 raz na badaniu a tam piekny zarodek z serduszkiem. Nie zawsze mozna sie sugerowac ostatnia miesiaczka jesli ktos ma nieregularne cykle to wszystko moze sie opoznić mi z miesiaczki termin porodu dala 22 kwietnia a z usg na 12 maja wiec roznica jest ogromna. Duzym bledem jest zbyt szybka wizyta u lekarza, gdzie wtedy nic nie widac a tylko człowiek sie martwi. U mnie bylo bardzo ciezko wyznaczyc dni plodne dlatego jesli ktoras z Was tez ma problem z regularnym cyklem to niestresujcie sie ze cos jest nie tak. Wiadomo ja tez z mezem sie bardzo martwilam i babka za to na mnie troche pokrzyczala bo stres nie jest wskazany.... tak troche od tematu odeszłam. wiec jak mozecie napiszcie jakie witaminki bierzecie i jakie badania juz miałyscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Misia ostatnio zapałała miłością do puzzli. Ja ledwo żyje, a ta ciągle: Mama, układamyyyy?! Muszę się zebrać w sobie i pomóc dziecku. Czasami chce układać te same puzzle 5 razy pod rząd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-19 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj pierwszy raz miałam spotkanie z kibelkiem. (5 t6d). nie wiem od rana jakoś było mi niedobrze ale tak tylko troszke...
oglądałm jeszcze na Yt : http://www.youtube.com/watch?v=wxrxwSCB31U i może to też sie przyczyniło, jadłam obiad i po chwili ..... skończyło sie w łazience... |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Jestem po USG.
Ciąża zagrożona , krwiak ma 38x18mm , zarodek 4mm (ale powiedział że widzi tak bijące serduszko choć jeszcze ciężko określić). Chciał mnie znów wysłać do szpitala , ale pozwolił leżeć w domu. TŻ-towi dał zaświadczenie o opiece nad dzieckiem , powiedział że jak w pracy nie przyjmą mu od ginekologa to mamy się zgłosić do pediatry. Dał mi też skierowanie do szpitala jakby pojawiło się znów krwawienie. A jakby go nie było to za tydzień znów mam się zgłosić na USG. Dziewczyny boję się ;( i ryczeć mi się chce ![]() trzymajcie nadal kciuki za Nas |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Jagna idziemy łeb w łeb ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | ||||
Zakorzenienie
|
Monika7903 strasznie mi przykro
![]() ![]() Cytat:
![]() I też odkłądamy szczepienie wciąż młody zasmarkany, kaszle albo biegunka i mowy nie ma ![]() A z przyjaciółką super wyszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A badania cukier, vwr coś tam :p, krew, mocz i ja mam antygen rh bo ja rh- a Olaf z plusem się urodził. Cytat:
![]() Nikii trzymam kciuki ![]() A ja tu przyszłam się pochwalić moim drugim mariankiem bądź marianką ![]() W ogóle na jaką ginekolożkę trafiłam, musiałam zmienić i taka konkretna baba, że w szoku byłam ![]() ![]() Tylko z usg wyszło 8 tydzień i 5 dni, ja sobie liczyłam 9 tydzień :p A tu jeszcze tak daleko do końca... ![]() ![]() O dziwo dziś mdłości odpuściły, chyba stres trzyma ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-09-19 o 14:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
ab_cd ja biore tylko kwas, ale w pierwszej ciąży jak bardzo wymiotowałam brałam wiecej witamin.
Z badań narazie robiłąm tylko krew i mocz sama, za tydzień skierowania będe miała (glukoza, hiv, toxo, wzw b, gr krwi jak nie masz robionej, przeciwciała i pewnie cos tam jeszcze, cytomegalie warto zrobić, cytologię jak nie była w ostatnim czasie robiona) |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Nikii bardzo Wam kibicuje, wiem, że jest ciężko, pewnie Oskar chce też ciągle z Tobą się bawić, a ty nie możesz i to też dobija, ale trzeba zacisnąć zęby i jakoś to przeżyć, nie ma wyjścia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jagna, wszystkiego najlepszego dla córci! ![]() ![]() ![]() Mamusiom, które czują się marnie współczuję ![]() ![]() Ja też biorę tylko kwas foliowy. Witaminy, z tego co pamiętam to bierze się od 12 tygodnia ![]() Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ajć już nie mogę doczekać sie kiedy zobaczę swoje ![]() ![]()
![]() |
#1518 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1519 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Madziula -jaki maluszek ![]() ![]() Zabiję męża mojego kochanego. Miał wcześniej wrócić z pracy (wcześniej dla niego to 15). Jak go nie było tak go nadal nie ma ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Nikii będzie dobrze, dziudziul silny jest
![]() A jakieś leki bierzesz? Cytat:
![]() Mój Tż tak wraca cały tydzień 17-18, a codziennie "jutro będę wcześniej" ![]() P.S. w stopce masz 2 rocznice naszego ślubu ![]()
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Duphaston 3x 1
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ![]() Musi być dobrze , ale też jednocześnie mam już czarne myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do imienia Radosław - ogólnie, RADOSŁAW jest okropne, ale Radek jest super ![]() ![]() ![]() ![]() A co do wracania Tż jeszcze... Mój wraca do domu podobnie jak Twój, bywa nawet, że później- dużo później więc widzę, że się rozumiemy ![]() A jeszcze z innej beczki - zabieracie Tżtów na pierwsze usg??? Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-19 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pociesz się ze ja mam mdłości od roku, już się do nich przyzwyczilam ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() CV Cytat:
![]() Cytat:
Z witamin biore omega 3, 6, 9 zobaczymy co mi dziś lekarz zleci |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam jak najmocniej sie tylko da ![]() Muffinka90 rzeczywiscie ![]() Madziuula slicznosci masz w brzuszku ![]()
![]() |
#1526 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie, dolaczam do Was.
W tym watku po raz pierwszy, choc na wizazu juz 10 lat ![]() Fasolka ma 6 lub 7 tygodni, 12 milimetrow, beta hcg z wczoraj to 13500, jutro powtorzenie badania beta hcg. Poki co bola mnie piersi, siusiu chodze 15x na dzien, no i jestem taaka zmeczona ![]() Dodatkowo mieszkamy z TZ w miejscu, gdzie jest teraz 40 w cieniu, a 50 bylo miesiac temu, co nieco utrudnia komfort ciazy ![]() No ale jestem dobrej mysli, czekam na mdlosci, ktorych jeszcze nie doswiadczylam! Termin mam na maj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() U nas imie dla dziewczynki wybrane- Hania ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
![]() Cytat:
ciekawe czy bedzie coś widac jutro na usg... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Ja miałam dziś kryzys z mdłościami. Tragedia!!! Cytat:
![]() ![]() A tak na marginesie to nie wiem co się dziś ze mną dzieje. Oprócz mdłości mam dziś potworne bóle pleców!!! Nie są to skurczowe bóle z pleców na brzuch, ale ciągły tępy ból pleców. Promieniuje na nogę. Noga boli jak by na grypę, jakby reumatycznie. Wygląda mi to na korzonki. I mam nadzieję żę to tylko korzonki a nie że coś złego dzieje się z ciążą. Nie mogę nic wziąć przeciwbólowego, wzięłam tylko apap, nie mogę się żadną maścią nasmarować. Więc nie wyobrażacie siobie jak cierpię! Łzy mi same z bólu lecą. Plecy mam okryte wełnianym paskiem, może wygrzanie pomoże.
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do witamin, to mój gin powiedział, że na razie za wcześnie, a te witaminki mogą wywoływać/wzmacniać nudności więc się nie prosiłam więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kolejny misio-żelek ![]() U mnie od południa mdłości dużo mniejsze, ale... jakieś choróbsko się przyczepiło ![]() Na razie łyknęłam sobie rutinoscorbin i wypiłam 2 herbaty z cytryną i wracam do łóżeczka... Sylwia.gda, gratuluję i witam ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- dwakolory, bidulko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.