Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 14:28   #871
ania_cz79
Raczkowanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

[QUOTE=Olenka_24;42884929]Dzień doberek Mamusie

Ania a jakie masz problemy z oczami?
Pytam bo ja też mam problemy ze wzrokiem[COLOR="Silver"]
[QUOTE]

Ja miałam dwa razy wylew w oku i zapalenie nerwu wzrokowego mam duże blizny na gałce obok siatkówki. Okulista stwierdził że istnieje zagrożenie odklejenia się siatkówki.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:29   #872
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Maomami, nie potrzeba już żadnego dokumentu odkąd jest eWUŚ, i na pewno wszystkie krakowskie szpitale mają dostęp do bazy. Poza tym: w myśl ustawy każda ciężarna ma prawo do darmowych świadczeń [takich jak ubezpieczony.] Jeśli będą chcieli koniecznie jakiegoś papierka, to moja mama mówi, żeby to zgłosić do NFZ. Bo to znaczy, że oni lecą w kulki i de facto nie chce się im włączyć komputera.
Dziękuje. Tak mi się cały czas wydawało że przecież jestem w rejestrze więc o co im chodzi.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:30   #873
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
no pisałam przy okazji sesji [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Nemosek a ja na pocieszenie Ci powiem że zazdroszczę Ci przeprowadzki wiem, że są przy tym problemy i nie zawsze jest lekko, ale jak już wszystko jest na swoim miejscu jaką radość to sprawia.

A Wy kiedy działacie z przeprowadzką?
Mam nadzieję że czegoś nie pomyliłam,czekacie na przyjazd rodziców z urlopu tak?

Zmykam na obiadzik

Do pózniej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:31   #874
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
dzidzia urodziła!!!!!
1560g, 44cm 7/8pkt
Dzidzia Gratuluję dzidziusia!!!!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że własnie popełniłam mega zakupy i chyba już wszystko mamy (jeszcze tylko w aptece się kupi octenisept i sól fizjologiczną), a oto lista:
2 koszule do karmienia,
2 staniki do karmienia,
klapki do szpitala/pod prysznic,
Oillan do kąpieli,
Kremik na każdą pogodę,
szczotkę i grzebyk do włosków,
patyczki higieniczne dla niemowląt,
Frida aspirator i Frida spray do noska,
Sudocrem,
cążki do paznokietków,
pas poporodowy,
termometr kąpielowy,
podkłady poporodowe,
kremik do brodawek,
smoczek Lovi uspokajający 0+,
pieluszki Pampers newborn,
majtki poporodowe Seni,
Dzidziuś do koloru i do białego,
płyn do płukania,
Ziajka natłuszczająca do kąpieli,
podkłady do przewijania,
herbatka na laktację,
20 szt. pieluch tetrowych,
przewijak miękki na komodę,
łóżeczko turystyczne,
rożek usztywniany,
niania elektroniczna
(ostatnie 4 to prezenty od teściów :P )
No to jesteś już gotowa. A staniki to kupowałaś o miseczkę większe niż teraz?
Stary 2013-09-19, 14:32   #875
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziękuje. Tak mi się cały czas wydawało że przecież jestem w rejestrze więc o co im chodzi.
Mama mi jeszcze mówi [jest u mnie teraz, tzn już się zbiera,ale ja wykorzystuję cały czas], że możesz sobie iść do oddziału NFZ w krakowie i dostaniesz login i hasło i można sobie samemu sprawdzić się w bazie w dowolnym momencie przez internet, czy jesteś jako ubezpieczony. Ale skoro jesteś na l4 to musisz być ubezpieczona, więc ona nie wie o co im biega w tym szpitalu. Zwłaszcza, ze możesz być nieubezpieczona i rodzić w całym kraju za darmo, bo jest taka ustawa.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:35   #876
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A Wy kiedy działacie z przeprowadzką?
Mam nadzieję że czegoś nie pomyliłam,czekacie na przyjazd rodziców z urlopu tak?

Zmykam na obiadzik

Do pózniej
w ten weekend na pewno już śpimy "u siebie", może TŻ będzie miał wenę to go przeprowadzimy w ten weekend, ale on teraz sporo pracuje, więc w weekend jest zmęczony i nic mu się nie chce. Po przyszłym tygodniu może będzie chwilę w Krakowie to coś podziałamy. Muszę wszystko dokładnie pomierzyć, żeby zobaczyć czy da się poprzestawiać meble tak jak by nam pasowało, później jakieś łóżko zamówić. Ja TŻ tez podsunęłam pomysł malowania boazerii w przedpokoju, na co on stwierdził, że może być tak zerwać to drewno, rozwalić zabudowaną boazerią szafę położyć tam gładzie i pomalować. Byłoby przestronniej a ta szafa i tak jest mało praktyczna. Ale nie wiem kiedy to będzie, na razie rodzice są przeprowadzeni. Ja już będę od tego weekendu gospodynią
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:40   #877
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wszystkie teraz te remonty mają Supcio, że płytki już będą!
kiedyś trzeba, a że dziecko w drodze to trzeba zrobić
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Lineczko ja sięcieszę że robicie wymarzony remont, ale jak czytam płytki w łązience, brak ,sciany to mam dreszcze i odruch wymiotny
bożesz jak dobrze ze to za mną. Chociaz i tak nadal siedze w burdelu bo nie dokończone to i tamto ... 2 dni wolnego tż załtwiłyby wszystko, ale gdzie tam 2 dni wolnego w jego pracy
u nas pewnie byłby już finisz ale teść nam sam robi więc on przyjeżdża 2-3 razy w tygodniu, ostatnimi czasy przyjeżdżał z moim szwagrem i mu pomaga ale co to za robota przez 3 godziny dziennie
Cytat:
Właściwie nie wiem po co tam jechałam
Zapyziałego grosza nawet nie mam i jeszcze czas i kasę tracić na dojazd

Przeciez jak maz pójdzie do pracy to mnie ubepieczy nie?
to było nie jechać, ubezpieczenia mieć nie musisz jak jesteś w ciąży
ja jestem zgłoszona u męża ale jakieś dziwne ubezpieczenie mają i się okazuje że nie mogę posługiwać się jego ubezpieczeniem, a czemu to nie mam pojęcia.. i pomyśleć że On pracuje w dużej, znanej firmie ubezpieczeniowej
Cytat:
A właśnie może któraś mamusia będzie zorientowana.
Pytałam w szpitalu i mam przynieść dokument potwierdzający ubezpieczenie, no ale ja miałam umowe jako niania, no i w sumie nie mam żadnego takiego dokumentu potwierdzającego moje ubezpieczenie bo na tej umowie jest tak że podatek płaciłam sobie sama a ubezpieczenie płacili mi pracodawcy, na l4 i podatek i tą składke ściąga sobie Zus od razu.
Przecież to że jestem ubezpieczona jest w rejestrze. i nie wiem co mam mieć ze sobą żeby im przedstawić że jestem ubezpieczona
nie musisz mieć świstka że jesteś ubezpieczona po 1. teraz już RMUA nie dają i teraz sobie s-prawdzają w EWUŚ
Cytat:
Anoulka Nie zacytowało mi,rzeczywiście masz rację ja sie użalam a co ma powiedzieć Lineczka,ścianę jej zabrali

To bliżej niż dalej.Co Wam jeszcze zostało?
nie no bez przesady :P z własnej nie przymuszonej woli nie mam ściany, ale tylko do jutra:P

zostało już tak: drugi raz wygipsować ścianę w sypialni, gipsowanie korytarza i łazienki (sufit), wycięcie rurek na ogrzewanie w łazience no i płytki a potem już taka kosmetyka którą TŻ sam zrobi typu malowanie potem z mamą będziemy tapetować pokój małej no i podłogę w sypialni trzeba zrobić i koniec :P
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Lineczko - email nie doszedł
wysłałam jeszcze raz, może jak podawałaś maila to coś źle bo skopiowałam ten co mi wysłałaś :p
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy polecacie karuzelę do łóżeczka? Znalazłam taką ładną używaną i się zastanawiam czy brać, czy to w ogóle do czegoś się przyda i dzieciaczka zainteresuje czy to raczej gadżet do odkurzania?
ja mam karuzelę, ale ją zamontuje jak mała będzie miała coś w okolicach 3 miesięcy bo wcześniej nie będzie widziała co to itd

przekimałam się trochę i mnie mama telefonm obudziła :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:42   #878
nasturcja7667
Zadomowienie

Włączyłam dziś pierwszy raz ogrzewanie. Mamy na gaz, regulowane takim programatorem. I stwierdzam, że nie ma to jak komfort Ustawiłamsobie na 21.5 st. I nagrzał do tej temp, wyłączył się i teraz tylko co 15 minut piec włącza się na kilka chwil, by podtrzymać temperaturę Grzejniki cieplutkie, pranko schnie
Stary 2013-09-19, 14:43   #879
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Dzidzia Gratuluję dzidziusia!!!!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

No to jesteś już gotowa. A staniki to kupowałaś o miseczkę większe niż teraz?

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:44   #880
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Włączyłam dziś pierwszy raz ogrzewanie. Mamy na gaz, regulowane takim programatorem. I stwierdzam, że nie ma to jak komfort Ustawiłamsobie na 21.5 st. I nagrzał do tej temp, wyłączył się i teraz tylko co 15 minut piec włącza się na kilka chwil, by podtrzymać temperaturę Grzejniki cieplutkie, pranko schnie
zazdroszczę ja dziś trochę marznę, za oknem 10 stopni a za malo dziś gotowałam to się kuchnia nie nagrzała :x moze tesciowa włączy na noc ogrzewanie :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:44   #881
lineczka1989
Zakorzenienie

muszę iść wziąć się i posprzątać po przycieraniu ściany a tak mi się nie chce wychodziż z pod koca ze o matko święta
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 14:47   #882
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po usg. Przepływy bez zmian cieszę się, że się nie pogarsza i jeszcze trochę ponoszę Maję
Dostałam zdjęcie buźki - podobna do tatusia cały czas jest główką w dole

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny! mam dla Was dżentelmena Domii i jego minki
ale sliczny

Cytat:

teraz to już chyba trochę za późno na zabezpieczanie się
świetny komentarz : hahaha:

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie nadążam za wami, pisze jednego posta na wątek echhh aż wstyd

u mnie 27 tc i jak na razie wszystko oki tylko ,że.... od jakiś 3 dni boli mnie w pachwinach między udami, też tak macie ? wiecie co to może być? wizyte mam za tydzień i nie wiem czy wcześniej zgłaszać to lekarzowi

ogólnie to wygląda tak... nic mnie nie kłuje w środku, ani nie boli kręgosłup tylko w pachwinach wewnątrz uda czuje taki dyskomfort i ból jak chodzę w sumie to na okrągło, takie uczucie jakbym cały dzień przejeżdziła na rowerze albo konno.....

nie wiem czy się martiwc czy to normalne ?
szczerze powiedziawszy nie wiem co to może być. Najlepiej jak zadzwonisz do swojego gina i zapytasz.

Cytat:
A właśnie może któraś mamusia będzie zorientowana.
Pytałam w szpitalu i mam przynieść dokument potwierdzający ubezpieczenie, no ale ja miałam umowe jako niania, no i w sumie nie mam żadnego takiego dokumentu potwierdzającego moje ubezpieczenie bo na tej umowie jest tak że podatek płaciłam sobie sama a ubezpieczenie płacili mi pracodawcy, na l4 i podatek i tą składke ściąga sobie Zus od razu.
Przecież to że jestem ubezpieczona jest w rejestrze. i nie wiem co mam mieć ze sobą żeby im przedstawić że jestem ubezpieczona
z tego co ja wiem, to wystarczy mieć DO i po nr pesel sprawdzają w ewuś ale jak mimo wszystko wymagają zaświadczenia to idź do zus niech Ci wystawią zaświadczenie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:56   #883
Olenka_24
Zadomowienie

[QUOTE=ania_cz79;42890204][QUOTE=Olenka_24;42884929]Dzień doberek Mamusie

Cytat:

Ja miałam dwa razy wylew w oku i zapalenie nerwu wzrokowego mam duże blizny na gałce obok siatkówki. Okulista stwierdził że istnieje zagrożenie odklejenia się siatkówki.
Ja mam na lewym oku wadę -4,5 a na prawym -9 i dodatkowo plamy na rogówce przez które nawet jak mam soczewki na pełną wadę to nie widzę idealnie ostro tym okiem. I nie wiem właśnie co z moim porodem bo jeżdżę do takiej prywatnej kliniki gdzie na wizytę u mojego lekarza prawie rok czekam. I teraz 10 września miałam mieć wizytę u niego ale dzień wcześniej zadzwonili ją odwołać. Ja na to że jestem w 8 miesiącu ciąży i muszę mieć wizytę no to mnie na ten sam dzień do innej zapisali.
Jak weszłam to kobita się mnie zapytała czy ja wogóle mam wadę wzroku i po co przyszłam A jak się zapytałam czy nie ma mojej kartoteki to się przyznała że nie zapoznała się z nią Ogólnie stwierdziła w czasie wizyty, że ona nie widzi wskazań do cc. jak mąż się jej zapytał czy mi się wada nie pogorszyła to się kobita zapytała " a jak tu jest wogóle wada ? " No niech to szlag Tyle kasy płacimy za wizytę , tyle się czeka a tu totalna niekompetencja.
Teraz musimy szukać konsultacji gdzie indziej bo tej kobicie nie udam już po jej pytaniach .

Ja mogę rodzić naturalnie, nie ma problemu tylko chcę być spokojna że z moim wzrokiem będzie ok - a nie jestem teraz

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-09-19 o 14:59
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:57   #884
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Ufff... nadrobiłam
Dzidzia, gratulacje!!!!!!!!!!!!!

To ja, dzięki za info, a musisz nosić te jednorazowe majtki czy możesz mieć swoją bieliznę?

Dziewczyny czy polecacie karuzelę do łóżeczka? Znalazłam taką ładną używaną i się zastanawiam czy brać, czy to w ogóle do czegoś się przyda i dzieciaczka zainteresuje czy to raczej gadżet do odkurzania?
Słyszałam, że tak od 3 miesiąca dzieci są baaaaardzo zainteresowane tymi miśkami na karuzeli i w ogóle My planujemy mieć taką karuzelkę dla Kubusia

Cytat:
Maomami, nie potrzeba już żadnego dokumentu odkąd jest eWUŚ, i na pewno wszystkie krakowskie szpitale mają dostęp do bazy. Poza tym: w myśl ustawy każda ciężarna ma prawo do darmowych świadczeń [takich jak ubezpieczony.] Jeśli będą chcieli koniecznie jakiegoś papierka, to moja mama mówi, żeby to zgłosić do NFZ. Bo to znaczy, że oni lecą w kulki i de facto nie chce się im włączyć komputera.
Dokładnie tak jest. Już nie trzeba żadnych papierków z ubezpieczeniem, bo wszystko mają w kompie. I faktycznie chyba im się kompa nie chce włączyć, bo na pewno eWUSia obsługują... Nawet w mojej szkole rodzenia sprawdzali w eWUSiu czy mogę korzystać z ich usług za darmo na podstawie ubezpieczenia xD

Ryba - możesz mi zmienić wizytę z USG jednak na 09.10 g.16:00? TŻ koniecznie chce ze mną iść, a tydzień wcześniej jest na jakichś tam targach w Krakowie i musimy się przesunąć na następną środę:/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-09-19 o 15:00
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:57   #885
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Dziś od rana miałam trochę roboty więc tak Was podczytywałam z doskoku...,z tego co pamiętam:

Domi
, Jasiek jest przesłodki Do wtorku jakoś to zleci i później będziesz mogła go wziąść do domu-zazdroszczę!
Nemosek, współczuję nastroju, na pocieszenie chociaż przytulę
paulinaizabela, dobrze że sytuacja stabilna...
Iskra, ale fajnie Ci się trafiło z tą nagrodą,szczęściara
za wizyty, dzieciaczki pięknie rosną
za tygodnie!

Zaraz wraca Tż,zjemy obiad i musimy podjechać na pocztę,do Biedry i na chwilę do banku.. także zapewne dziś tak cały dzień będe z doskoku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:03   #886
maomami
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytanko jesteście kochane
Idę trochę odpocząć bo rano wcześnie wstałam, a jeszcze mnie wszystko boli po tym wczorajszym felernym upadku

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:19   #887
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

A mnie jakiś dołek złapał i musiałam sobie poryczeć

Nie mam weny na pisanie to zagłębię się w książkę...

Stary 2013-09-19, 15:19   #888
Antibia86
Rozeznanie

Dziewczynki pewnie juz było ale wczoraj cały wieczor spedziłam na czytaniu i zgupiałam:

CO KUPIC DO HIGIENY INTYMNEJ? lactacid odpada bo po nim miała spore problemy....czytałam o korze dębu np biały jeleń, mydło marsylskie....i juz nie wiem....a i czytałam ze do szpitala wziasc trzeba zel po prysznic ale bezzapachowy...to jaki bo ja mambardzo wrazliwa skore....

a i TRELE!!!!!bo widziała u Ciebie na foto kosz na zuuzyte pieluszki.....zastanawiam się czy to kupic?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:25   #889
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dziewczynki pewnie juz było ale wczoraj cały wieczor spedziłam na czytaniu i zgupiałam:

CO KUPIC DO HIGIENY INTYMNEJ? lactacid odpada bo po nim miała spore problemy....czytałam o korze dębu np biały jeleń, mydło marsylskie....i juz nie wiem....a i czytałam ze do szpitala wziasc trzeba zel po prysznic ale bezzapachowy...to jaki bo ja mambardzo wrazliwa skore....

a i TRELE!!!!!bo widziała u Ciebie na foto kosz na zuuzyte pieluszki.....zastanawiam się czy to kupic?
Ja mam do intymnej: żel biały jeleń z szałwią, a pod prysznic: biały jeleń hipoalergiczny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 15:25   #890
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

Ja mam plyn do higieny z Ziaji z serii Mamma mia, a zel pod prysznic mozesz sobie bialego jelenia kupic on jest bezzapachowy

A kosz na pieluszki mozna chyba kupic na allegro

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-19, 15:26   #891
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

A ja sobie siedze u fryzjera i czekam na swoja kolej i oczywiscie ciagle Was nadrabiam
Stary 2013-09-19, 15:30   #892
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy X

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A ja sobie siedze u fryzjera i czekam na swoja kolej i oczywiscie ciagle Was nadrabiam
Co bedziesz robila z wlosami?

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-19, 15:35   #893
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wszystkie teraz te remonty mają Supcio, że płytki już będą!
Nemosek - tak dużo roboty to i siły mogą trochę opuścić. Spróbuj się jakoś w ciągu dnia przez chwilę chociaż odprężyć
Niunia - co w końcu z tymi drzwiami? Pisałaś, że wybrane już i w ogóle, a potem, że jednak ich nie wzięliście - co jest?:/
Byliśmy we wtorek w sklepie. Dlugo sie nie un mieliśmy zdecydować. W końcu wybraliśmy. Juz chcieliśmy zapłacić, by nam przycieli i wczoraj mielibyśmy je odebrać.ale koles w sklepie powiedzial, ze spokojnie mozemy zapłacić następnego dnia i na miejscu przytna.
Njo to wróciliśmy do domu, wczoraj wzięliśmy kombika mojej mamy i pojechaliśmy po drzwi. Ładujemy na wozek i oglądamy drzwi. Przez folie bylo widac niedorobki: uszkodzone rogi okienek,powbijane gwoździe na wylot przy okienkach, zle zamontowane okienka ituleje wentylacyjne. Z 5 drzwi, które potrzebowaliśmy, tylko 2 wybraliśmy dobrych

Dobrze ze nie kupilismy ich we wtorek bo przyciętych byśmy oddac nie mogli

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:37   #894
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

No i proszę, kolejne dziecię forumowe, ale cos za szybko widzę dzieci nam się rodzą tak im spieszno zobaczyć mamusie)) i witam się w 29 tyg)) 78 dni zostało) dzis mi się napina brzuch to co 10 min co 5 min, wziełam no spe bo te skurcze mam od 3 godzin ech....
Stary 2013-09-19, 15:46   #895
niunia32
Zakorzenienie

Cos mnie glowa pobolewa. Zrobię sobie chyba kawke. Przydałoby sie cos do niej, jakies pycha ciasto - przyznać sie, ktora ma
W domu mam nie zaspecjalne podróbki pryncypalek.

Nic mi sie nie chce, po 18 jeszcze na basen

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

za wszystkie tygodnie :-*

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 15:47   #896
nasturcja7667
Zadomowienie

Przyszła mi paczka od r_p77! Fajne rzeczy, tylko ta poduszka rogal trochę lipna. Zastanawiam się, czy nie zwrócić.
Stary 2013-09-19, 15:51   #897
lineczka1989
Zakorzenienie

Dlaczego jak wychodzi slonce to nie od rana tylko po poludniu kiedy juz nie moge zrobic prania?

Nasturcja a co z ta poduszka nie tak?

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-19, 15:52   #898
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego jak wychodzi slonce to nie od rana tylko po poludniu kiedy juz nie moge zrobic prania?

Nasturcja a co z ta poduszka nie tak?

Wypełniona jest tymi kulkami styropianowymi, ale dość dużymi i przez to bardzo sztywna jest. Ciężko ją zgiąć, czy dopasowac.
Stary 2013-09-19, 16:02   #899
ania_cz79
Raczkowanie

[QUOTE=Olenka_24;42890660][QUOTE=ania_cz79;42890204]
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dzień doberek Mamusie

Ja mam na lewym oku wadę -4,5 a na prawym -9 i dodatkowo plamy na rogówce przez które nawet jak mam soczewki na pełną wadę to nie widzę idealnie ostro tym okiem. I nie wiem właśnie co z moim porodem bo jeżdżę do takiej prywatnej kliniki gdzie na wizytę u mojego lekarza prawie rok czekam. I teraz 10 września miałam mieć wizytę u niego ale dzień wcześniej zadzwonili ją odwołać. Ja na to że jestem w 8 miesiącu ciąży i muszę mieć wizytę no to mnie na ten sam dzień do innej zapisali.
Jak weszłam to kobita się mnie zapytała czy ja wogóle mam wadę wzroku i po co przyszłam A jak się zapytałam czy nie ma mojej kartoteki to się przyznała że nie zapoznała się z nią Ogólnie stwierdziła w czasie wizyty, że ona nie widzi wskazań do cc. jak mąż się jej zapytał czy mi się wada nie pogorszyła to się kobita zapytała " a jak tu jest wogóle wada ? " No niech to szlag Tyle kasy płacimy za wizytę , tyle się czeka a tu totalna niekompetencja.
Teraz musimy szukać konsultacji gdzie indziej bo tej kobicie nie udam już po jej pytaniach .

Ja mogę rodzić naturalnie, nie ma problemu tylko chcę być spokojna że z moim wzrokiem będzie ok - a nie jestem teraz
To nie ciekawą masz sytuację, ja też mówiłam że mogę rodzic ale dla pewności chciałam sprawdzić, jak się okazało nie jest to do końca bezpieczne, również bałam się o swój wzrok a raczej o to żeby wylew się nie powtórzył przy wysiłku. Leczenie takiego wylewu i zapalenia i jest długie i polega na szpikowaniu sterydami. Nie wyobrażam sobie iść się leczyć na oko i zostawić małe dziecko, co dalej...Lepiej zapobiegać. Moja okulistka na początku była sceptycznie nastawiona, ale jak się jej zapytałam czy daje mi pewność że moje oczy są bezpieczne to już nie była taka odważna.
Oczywiście nie chodziło o wymuszenie skierowania na cc wręcz nastawiałam się że tak bym chciała sn ale z drugiej strony bałam się konsekwencji.

Musisz to skonsultować z lekarzem jakimś poważnym człowiekiem bo oni potrafią gadać ale potem ktoś inny ponosi konsekwencje.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:04   #900
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

A o 18 wizyta Ciekawe, co tam u Niny - choć patrząc na wagę Christiana od De aż się boję

kciuki za wizytę

Cytat:

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Przeciez jak maz pójdzie do pracy to mnie ubepieczy nie?

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Oparłam sobie kubek z soczkiem na brzuchu i dostałam nagłego kopa od śpiocha Chyba zaprotestował, że nie jest stoliczkiem Dobrze, że upiłam, bo bym miała mały potop
moja też nie daje sobie w kaszkę dmuchać, jak tylko coś na brzuchu oprę lekko- kop

Cytat:
Ufff... nadrobiłam

Dzieciaki bardzo lubią, tylko nie od samego początku

Cytat:
Cukier doda Ci powera Przypomnialaś mi mam batona musli w torbie

No własnie wiedziałam że coś takiego robiłaś.Gdzieś tam mi świtało

Tż podtrzymał mnie na duchu,powiedział parę kojących zdań i az chce się życ!
Tyto chociaz TŻta na lepszy model nie musisz wymieniać

Cytat:
ale fajnie, i super, że mozesz decydować od kiedy zacząć i kiedy skończyc grzac, a nie jak u nas, jak teraz zimno, to jeszcze ładny kawałek czasu tzreba czekać, aż zaczną, a potem na wiosnę już dawno zakręcone wszystko, bo za gorąco, a oni dalej grzeją i tak co roku

Cytat:
A mnie jakiś dołek złapał i musiałam sobie poryczeć

Nie mam weny na pisanie to zagłębię się w książkę...

prześpij się może wstaniesz w lepszym nastroju

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
ale milutko

Mnie też teraz jakoś tak naszło, bo teraz u Ani ta angina i tak sobie przypomniałam jak w zeszłym roku było, tydzień przedszkola, dwa choroby w domu i jak sobie zdałam sprawę, że w tym znów tak może być i jak tak będzie znosić wszystko z przedszkola przy Małej, to ja nie wiem. Chroni się takiego malucha przed skupiskami ludzi i w ogóle, a jak takie infekcje ciągle w jednym domu przeciez to kilka ładnych tych pierwszych miesięcy, to okres infekcji w przedszkolach ehh

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości