Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 13:23   #841
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mam trochę wolnego więc piszę.
Nic dzisiaj nie zrobiłam od rana no może trochę,przewieźliśmy łózko,komodę,biurko,kompa i wory.Ale ja tutaj nie chcę spać ja chce do domu Dobija mnie ten burdel...
Byłam w UP i okazało sie że z terminem nie robia problemów,jakis prookół napiszą,ale tak naprawde w to miałam.Chyba się nade mna zlitowały jak mnie zobaczyły zaryczaną,z czerwonymi i zapuchniętymi oczami Bo od rana mam kryzys!!!I to jaki i to przez wszystkich,począwszy od tz a skończywszy na mnie.
Teraz juz jest lepiej, ale mam dość.Wiem że teraz to nie
odpowiednia chwila ale przynajmniej tutaj mogę troche zluzować i pomarudzić.

Fajny pomysł

/ostatnio się zaklinowałam prawie że tylko że kolanami

Niech Mały nabiera sił,tyle przeżyliście.Całuję mocno i przekazuję pozytywne fluidki

Dużo zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj bardzo nieładnie sie zachował,bardzo egoistycznie!!!
łojjjj, za dużo Ci się nazbierało ale nie martw się inni też się remontują i mają jeszcze gorzej, oprócz normalnego burdelniku np. brak ściany

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:30   #842
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Witam sie z rana , oczywiscie w komplecie ta pelnia to dzis ?
Do 3.30 nie spalam napewno
Jestem wykonczona
Ale za to wyczailam ze dzis w Lidlu mam promocje na dzidziusiowe - I jak tylko dojde do siebie to lece sznupac bo podobno te butelki z TT z kołeczkiem sa 2za 4£ I duzo innych ..

Do tego czeka mnie dzis sprzatanie , bo jutro wlasciciel robi najazd
Bedzie smiesznie bo my mu pol chaty do gory nogami przewrocilismy a on nic o tym nie wie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jest zguba

Kiedy rodzisz no

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dzidzia kciuki za zdrówko małego zaciśnięte. Ja wierzę, że będzie dobrze, bo mam chrześniaka który urodził się w 30tc o wadze 1090g i jest obecnie zdrowym 4,5latkiem

Ja już po wizycie. Było usg i w skrócie jest wsio ok. Junior waży 1478g. Wg USG termin porodu przesunął mi się o 2 dni wcześniej.

Dziś nie posłałam synka do przedszkola, bo ma taki kaszel wykrztuśny i katar lecący, że strach. Siedzi w domu w rajstopach, ciepłych spodniach i cieplej bluzie i się grzeje. Daję mu te leki co mam. Zobaczę może jutro pójdę na kontrolę do pediatry.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Trele teraz pora na Ciebie
za wizytę

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Też go wyślę do apteki jak coś

Wy też macie takie ilości śluzu? Cały czas muszę z wkładką łazić, bo w innym wypadku chodziłabym z mokrym tyłkiem

Dobija mnie ta pogoda Przez nią codziennie boli mnie głowa. Wczoraj na wieczór znowu złapała mnie migrena, na szczęście chwilowa.

Pewnie już większość z Was widziała zdjęcia ze ślubu/wesela i pleneru na fb. Dostaliśmy około 500 zdjęć, aż ciężko było coś wybrać i wrzucić
A może wrzucisz parę fotek tutaj bo jestem anty fb
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Przypomniał mi się mój sen Byliśmy z mężem u moich rodziców na wigilię, ja z brzuchem ogromnym(coś w tym jest, w końcu termin na 28.12 Ale ... w kuchni stało coś co przypominało małą lodówkę i jak się z góry na nią patrzyło to było widać relację na żywo co maluch w brzuchu wyprawia I moi rodzice cały czas tam stali i się zachwycali!ziewa, o! przeciąga się! o!ssie kciuk! A tu już godzina 15 a cała kolacja wigilijna w lesie! Mówię mamie, że może by się zabrać bo w sumie mam ochotę na barszczyk z uszami, rybkę i pierogi, a mama na to:a tam, schabowe się na szybko usmaży i będzie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:30   #843
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
usmialam sie, poprawilas mi humor

anulka
- mi tez wlasnie przykro. Bo w pierwszej ciazy to jeszcze dbal i na rekach nosil a teraz jakbym w ciazy nie byla. I jak podam to jako argument, ze nalezy mi sie troche odpoczynku przed porodem, to on twierdzi ze przesadzam

Tak na szybko-lekarka mnie zobaczyla i sie przerazila. Stwierdzila, ze wygladam jak zombi. POdlaczyli mnie pod ktg nie wiem po co, bo jest zepsute i mierzylo tylko tetno maluszka.I tez o mnie zapomnieli- odlaczyli mnie po 40 minutach a ja tam co chwile im przysypialam i chrapalam. jejku, jaki obciach. Za to na usg maly sie zakrywal tak perfidnie rekoma, dwoma na raz, ze az ginka sie brechtala, ze to wyglada na perfidne chowanie twarzy. W koncu udalo sie zrobic fotke, na ktorej zabral raczki na chwilke od twarzy, po czym znow zaczal ssac kciuka i sie przy tym usmiechnal I znow mielismy skok, bo maly wazy 2580 g Ma pucolowate policzki ale reszte w sumie w normie. Wiec lekarka mowi, ze pewnie przez nastepne dwa tygodnie nie przybierze nic, bo teraz tak przybral.

Uciekam po syna.

Domii-maz nadal adrenalina zyje Super, ze tak o ciebie dba. Odpoczywaj.
Duży Christian

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
widzę że kot lubi pooglądać

za kombinezon, jest śliczny

witam się w 32 tc czyli 8 m-cu

bardzo proszę o magiczne kciuki za wizytę dziś, żeby mi się tam już nic nie otwierało bo zwariuję
za ósemeczkę na przodzie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
za koeljy tydzień, trzymam kciuki za UP, i kuruj się

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

trzymam i gratuluję 8 miesiąca
Staram się trzymać,ale ostatnio mi nie wychodzi.Nic.....

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Staram sie Was nadrabiac chociaz troszke. Przepraszam ze nie odnosze sie do kazdej z osobna ale mam nadzieje ze rozumiecie . Gratuluje wszystkich udanych wizyt, wspolczuje przykrych dolegliwosci ciazowych, trzymam kciuki za szybki porod Trele i jestem myslami z Wami wszystkimi
Za co przepraszasz kobieto Masz wyrzuty sumienia
Daj spokój,przebywaj jak najdłużej z synkiem,cieszcie się sobą we trójkę.
Teraz juz\ż są inne priorytety

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 13:31   #844
metkaa
Zakorzenienie

nemosek

Messsuah
ja sie nie znam wiec nie pomoge
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:35   #845
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie nadążam za wami, pisze jednego posta na wątek echhh aż wstyd

u mnie 27 tc i jak na razie wszystko oki tylko ,że.... od jakiś 3 dni boli mnie w pachwinach między udami, też tak macie ? wiecie co to może być? wizyte mam za tydzień i nie wiem czy wcześniej zgłaszać to lekarzowi

ogólnie to wygląda tak... nic mnie nie kłuje w środku, ani nie boli kręgosłup tylko w pachwinach wewnątrz uda czuje taki dyskomfort i ból jak chodzę w sumie to na okrągło, takie uczucie jakbym cały dzień przejeżdziła na rowerze albo konno.....

nie wiem czy się martiwc czy to normalne ?
Ja tak mam od jakiegoś czasu, we wtorek byłam u gina i okazało się, że mam skróconą szyjkę i ten ból (takie jakby rozciąganie mięśni i zakwasy) jest tym spowodowany. Tak jest u mnie, nie wiem czy zawsze są tylko takie powody.
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:38   #846
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
właśnie o tym mówiłam, że jak się chcę jakieś małe nakłady produkować to niestety ale to kosztuje :x a mnie już ponisło z wydawaniem książek
a z rymowankami to myślę ze dasz sobie radę chętnie poczytam wierszyk o Ani Anulki
A co wydałaś?
chyba kiedys pisałaś ale zapomniałam

Cytat:
pocieszaj się tym że jeszcze kilka dni i Jaś bedzie już z wami w domu tylko pamiętaj się dopytać czy przesypia noce

CZekam na chałwę

I właśnie otrzymałam zgodę na Indywidualny tryb nauki w tym roku:) teraz muszę zadzwonić do dziekanatu i zapytać czy mam chodzić i zbierać podpisy u wykładowców.

Jedna rzecz z głowy
Cytat:
Nie Jas nie jest w inkubatorze. Byl przez kilka godzin po porodzie ale pozniej go przelozyli . Tutaj po prostu tak jest ze zabieraja dzieci i przywoza co jakis czas zeby w miedzyczasie matka mogla sobie odpoczac, tym bardziej ze po porodach my wszystkie wygladamy jak kaleki i same niewiele narobimy przy dzieciaczkach przez te pierwsze dni
A moj Jas dostaje dodatkowo te kroplowki 2 razy dziennie i go dokarmiaja dlatego mi go zabieraja
Ale to pewnie ze względu na cc nie możesz go miec przy sobie
Nawet jak poprosisz to nie możecie byc razem?A w razie czego zadzowinic żeby ktos po niego przyszedł?

100 pytań do,wiem

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja już po usg. Przepływy bez zmian cieszę się, że się nie pogarsza i jeszcze trochę ponoszę Maję
Dostałam zdjęcie buźki - podobna do tatusia cały czas jest główką w dole

Aaa i spotkałam na korytarzu sąsiadkę z łóżka obok co miała cc w poniedziałek. Urodziła chłopak coś koło 3700 i zaprosiła mnie, żebym go zobaczyła śliczniusi spał sobie spokojnie, wyglądał na takiego maluszka, że teraz to sobie nie mogę wyobrazić takiego 1,5kg szkraba...

Ojej to dopiero był okruszek...najważniejsze że zdrowy jest

Super, że wszystko ok i ładnie rośnie synuś

Zdróweczka dla starszaka

De - ładnie Christian przybier
Powiedz mężowi że masz nakaz leżenia i odopczywania

Super że przepływy się nie pogarszają
Pokazałabyś nam fotkę

Nasturcja
A jak golisz wlosy to nie odrastaja ci sztywniejsze i ciemniejsze?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 13:40   #847
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
łojjjj, za dużo Ci się nazbierało ale nie martw się inni też się remontują i mają jeszcze gorzej, oprócz normalnego burdelniku np. brak ściany

oh dziewczyny, w przyszłym tygodniu już będziemy układać płytki w łazience
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 13:45   #848
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

Wszystkie teraz te remonty mają Supcio, że płytki już będą!
Nemosek - tak dużo roboty to i siły mogą trochę opuścić. Spróbuj się jakoś w ciągu dnia przez chwilę chociaż odprężyć
Niunia - co w końcu z tymi drzwiami? Pisałaś, że wybrane już i w ogóle, a potem, że jednak ich nie wzięliście - co jest?:/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:45   #849
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jestem w szpitalu w Tbg. Wszyscy tutaj baaardzo mili. Oddzial swiezo po remoncie wiec jest przytulnie. Opieka 24/7, staralam sie unikac srodkow przeciwbolowych kiedy az tak bardzo nie bolalo zeby nikt nie krzyczal wiec mi grzecznie wyjasnily ze one sa po to zeby mi pomoc i zebym prosila o srodki kiedy tylko ich potrzebuje
Korzystaj dokładnie,Małemu nie zaszkodzisz a sobie pomożesz czuć się lepiej i w pełni cieszyć Jasiem

Cytat:
dziewczyny! mam dla Was dżentelmena Domii i jego minki
Ale usteczka słodziaśne.
Kohhany szkrabek
Już bym chciała tulić Titka..dałby mi powera nie moge sie doczekać.
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja właśnie zobaczyłam swój plan, 2 zjazdy w październiku, 3 w listopadzie... nie wiem jak dam radę

a zajęcia od 8 -19.30 ;/
Łatwo nie będzie ale będzie ok
Cytat:

Dla dobra Jaska moglabym tu siedziec nawet do konca miesiaca . Ale na szczescie az tyle siedziec tutaj nie musimy a do wtorku juz coraz blizej, jutro juz piatek wiec zleci
W weekend więcej czasu i spokojniej to pewnie mezul będzie dzień i noc przesiadywał
Ale macie cudownie,tak we trójeczkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 13:46   #850
aaby
Zakorzenienie

Dzidzia, ogromne gratulacje dla Was! Niech teraz synek rośnie w siłę, a Ty szybciutko dochodź do siebie, bo masz już dwójkę wspaniałych szkrabów, które Cię potrzebują

Domi, małego tylko schrupać!

Nowa część i już tyle stron Oszalałyście!
Dopiero się odzywam, bo wczoraj jakoś dzień zleciał i nawet nie miałam kiedy wejść. Dziś lenistwo od rana, wpadła mama "na chwilę" - siedziała 2,5h Wszystko super, tylko naprawdę jakoś nie mam ochoty na takie długie niezapowiedziane wizyty Zwłaszcza, że mąż ma urlop, więc wolę ten czas spędzić z nim... No ale już sobie poszła
A o 18 wizyta Ciekawe, co tam u Niny - choć patrząc na wagę Christiana od De aż się boję

iskra - gratulacje! Też byłam na Bezpiecznym Maluchu wczoraj Super, że wylosowałaś fotelik! Fajne jest to, że wylosował ktoś, kto go faktycznie nie ma - ja tam po cichu na materac liczyłam, no ale nawet próbek nie wylosowałam
A co do podatku, to nie musisz płacić Wartość nagrody jest za niska.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:51   #851
acelinka
Zakorzenienie

Lineczko ja sięcieszę że robicie wymarzony remont, ale jak czytam płytki w łązience, brak ,sciany to mam dreszcze i odruch wymiotny
bożesz jak dobrze ze to za mną. Chociaz i tak nadal siedze w burdelu bo nie dokończone to i tamto ... 2 dni wolnego tż załtwiłyby wszystko, ale gdzie tam 2 dni wolnego w jego pracy

nemosku przytulam mooooocno

ja sie zwijam, po natalke do przedszkola, a potem mamy trase do takiej przyszywanej babci a po 18 mam wizyte ciekawe cóż gin tam dziś wypatrzy
nie wiem czy tz z natalką by ze mna nie pojechali bo tż w tej ciązy jeszcze nie był na usg, bo zawsze jest ejszcze pracy tylko nie wiem czy Nati gabinetu nie rozniesie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:56   #852
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
to siębabka popisała

dobrze, że wszystko ok,a mi koleżanka powiedziała na te moje smety, że nie da się drugi raz zrobić pierwszego wrażenia, ale żal i tak jest

ups, a dziś miałao być lepiej

Nasturacja może w ogóle świadczyć usługę w zakresie twórczości, wierszyk na maila, a resztą to niech się rodzice martwią i robią dalej jak chcą i uważam że pomysł z tv bardzo dobry

kupuj szybko i walczcie, bo jak Jaś taki cwany jak ładny, to się jeszcze do butkli przyzwyczai

I właśnie otrzymałam zgodę na Indywidualny tryb nauki w tym roku teraz muszę zadzwonić do dziekanatu i zapytać czy mam chodzić i zbierać podpisy u wykładowców.

No miało być lepiej,a jest coraz gorzej .Nie no zbieram się do kupy bo zaraz się rozlecę jak chińska porcelana.
Nie wiem śmiać się czy płakać
Nienormalnam

Cytat:

Haha no nie mam i raczej nie będę prosić męża żeby przywiózł drukarkę

Pliss
Już Ci wysyłam pw

Nie no weź niech przywiezie.Zrobisz furorę na oddziale

kopie sie w
Siedzę w tym syfku i pisze zamiast sprzątać
Nie ma co jeść:/ i w czym
Zaraz zmykam na obiad bo nie wytrzymam.Pewnie jakieś pierogi z Biedry trzeba zrobić na szybkiego w domku.

Ale smęty lecą w rmf fm.....

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
ja mam dziurę nie tylko w żołądku

no problem :P już poszło

ojeju, nemosku pogoń kryzy, ciesz się mieszkankiem! nie marwt się ja też mm straszy bajzel ale już bliżej jak dalej i prawdopodobnie w przysżłym tygodniu będą układane płytki w łazience

a mi dzisiaj przyszło pismo z PUP'u.. ojej jak mi przykro że mnie wyrejestrowali
Właściwie nie wiem po co tam jechałam
Zapyziałego grosza nawet nie mam i jeszcze czas i kasę tracić na dojazd

Przeciez jak maz pójdzie do pracy to mnie ubepieczy nie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 14:02   #853
sorento
Rozeznanie

nemosek

Oparłam sobie kubek z soczkiem na brzuchu i dostałam nagłego kopa od śpiocha Chyba zaprotestował, że nie jest stoliczkiem Dobrze, że upiłam, bo bym miała mały potop

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:02   #854
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świ

A właśnie może któraś mamusia będzie zorientowana.
Pytałam w szpitalu i mam przynieść dokument potwierdzający ubezpieczenie, no ale ja miałam umowe jako niania, no i w sumie nie mam żadnego takiego dokumentu potwierdzającego moje ubezpieczenie bo na tej umowie jest tak że podatek płaciłam sobie sama a ubezpieczenie płacili mi pracodawcy, na l4 i podatek i tą składke ściąga sobie Zus od razu.
Przecież to że jestem ubezpieczona jest w rejestrze. i nie wiem co mam mieć ze sobą żeby im przedstawić że jestem ubezpieczona

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:05   #855
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
u mnie w centrum już grzeją od dzisiaj.
A u mnie na osiedlu podobno od nowego miesiaca

Nasturcja- Idź z Rinco do DDTVN. Ty bedziesz kulać wiersze, a Rinco szydełkować czapy Oni tam mają cykl taki tematycznie o dzieciach i innych. powiedz ze robisz wiersze na zamowienie, oni Cię wypromują
z tym DDTVN to nie glupi pomysl,powaznie,dzis przeciez byla babka co ciuchy/spodnice dla dzieci projektuje...a zajmuje sie tym od lutego 2013-wiec jakas swieza w tym temacie-a jaka reklame odrazu sobie zrobila

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Moj Tz za to stwierdzil pewnie ze to Od poczatku bedzie materialistka (po mamie ) I urodzi sie w jego wyplate - we wtorek

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Było usg i w skrócie jest wsio ok. Junior waży 1478g. Wg USG termin porodu przesunął mi się o 2 dni wcześniej.

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no tak to może być ta sama sytuacja jak u mnie:/ współczuję może chociaż ze względu na tą bliznę zrobią ci cc i teraz w sumie nie wiem czy to o paciorkowca chodzi bo on powiedział, że tej bakterii nie leczy się w ciąży...
ja slyszalam,ze wlasnie jesli wyjdzie paciorkowiec to sie go leczy antybiotykami jeszcze podczas ciazy,przy koncowce,zeby dzieciak przechodzac przez kanal rodny sie nie zarazil,bo wtedy on na dziendobry musial by dostac antybiotyki jak cos (tak uslyszalam na SR,przekazuje-ale moze warto doczytac)

przy pewnym cc to chyba w takim razie wiekszego znaczenia nie ma,bo i tak maluch sie nie pcha dolem na swiat

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tak na szybko-lekarka mnie zobaczyla i sie przerazila. Stwierdzila, ze wygladam jak zombi. POdlaczyli mnie pod ktg nie wiem po co, bo jest zepsute i mierzylo tylko tetno maluszka.I tez o mnie zapomnieli- odlaczyli mnie po 40 minutach a ja tam co chwile im przysypialam i chrapalam. jejku, jaki obciach. Za to na usg maly sie zakrywal tak perfidnie rekoma, dwoma na raz, ze az ginka sie brechtala, ze to wyglada na perfidne chowanie twarzy. W koncu udalo sie zrobic fotke, na ktorej zabral raczki na chwilke od twarzy, po czym znow zaczal ssac kciuka i sie przy tym usmiechnal I znow mielismy skok, bo maly wazy 2580 g Ma pucolowate policzki ale reszte w sumie w normie. Wiec lekarka mowi, ze pewnie przez nastepne dwa tygodnie nie przybierze nic, bo teraz tak przybral.
za wizyte i ladna wage trzymajcie sie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Uff to dobrze, że sama nie jestem

Ale mi włosy na brzuchu rosną Pewnie wina hormonów, bo przed ciążą aż tak nie miałam. Normalnie ścieżka do Leszka, z tym że Leszka brak

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Widzę, że wczoraj stuknął 33 tydzień Już coraz bliżej końca
co do wkladek-ja od wielu lat i tak nosze je codziennie,bo czuje sie zdecydowanie lepiej,wiec teraz to tylko jeszcze bardziej sie upewniam,ze bez nich ani rusz.
Wlosy niestety i u mnie na brzuchu nie wyglada to za ladnie,mimo ze nie sa jakies takie kruczo-czarne no ale sa wyraznie i niezbyt ladne,ale nic z tym nie robie. Licze,ze to hormony i po ciazy problem zniknie- nie chce golic,zeby sie nie zmacnialy,ani wyrywac-to glownie z powodu malej przyjemnosci tego zabiegu

Cytat:
Jas byl ze mna przez dluzszy czas napatrzec sie na niego nie moglam . Pokarm pieknie zaczyna mi leciec ale musze zainwestowac w kapturki bo biedak sobie sutka zlapac nie moze tymi malutkimi slodkimi usteczkami

Cytat:
dziewczyny! mam dla Was dżentelmena Domii i jego minki
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:05   #856
nemosek
Zakorzenienie

Jak Was czytam to mi już lepiej.
Działacie jak dobry narkotyk żeby nie było nigdy nie próbowałam

Anoulka Nie zacytowało mi,rzeczywiście masz rację ja sie użalam a co ma powiedzieć Lineczka,ścianę jej zabrali

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Nemosek wygadaj się nam, wypłacz, a jutro już będzie lepiej niedługo w mieszkanku będzie porządek, zadomowicie się, urządzicie mieszkanko po swojemu i będziecie się cieszyć, później jeszcze synuś się pojawi i w ogóle będzie cudownie

Musze włączyć optymizm

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
nemosek

Messsuah
ja sie nie znam wiec nie pomoge

Cytat:

To bliżej niż dalej.Co Wam jeszcze zostało?

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wszystkie teraz te remonty mają Supcio, że płytki już będą!
Nemosek - tak dużo roboty to i siły mogą trochę opuścić. Spróbuj się jakoś w ciągu dnia przez chwilę chociaż odprężyć
Niunia - co w końcu z tymi drzwiami? Pisałaś, że wybrane już i w ogóle, a potem, że jednak ich nie wzięliście - co jest?:/
Własnie się odprężam i Wam marudzę

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzidzia, ogromne gratulacje dla Was! Niech teraz synek rośnie w siłę, a Ty szybciutko dochodź do siebie, bo masz już dwójkę wspaniałych szkrabów, które Cię potrzebują

Domi, małego tylko schrupać!

Nowa część i już tyle stron Oszalałyście!
Dopiero się odzywam, bo wczoraj jakoś dzień zleciał i nawet nie miałam kiedy wejść. Dziś lenistwo od rana, wpadła mama "na chwilę" - siedziała 2,5h Wszystko super, tylko naprawdę jakoś nie mam ochoty na takie długie niezapowiedziane wizyty Zwłaszcza, że mąż ma urlop, więc wolę ten czas spędzić z nim... No ale już sobie poszła
A o 18 wizyta Ciekawe, co tam u Niny - choć patrząc na wagę Christiana od De aż się boję

iskra - gratulacje! Też byłam na Bezpiecznym Maluchu wczoraj Super, że wylosowałaś fotelik! Fajne jest to, że wylosował ktoś, kto go faktycznie nie ma - ja tam po cichu na materac liczyłam, no ale nawet próbek nie wylosowałam
A co do podatku, to nie musisz płacić Wartość nagrody jest za niska.

za wizytę

Daj znać oczywiście

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 14:07   #857
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Pytałam w szpitalu i mam przynieść dokument potwierdzający ubezpieczenie, no ale ja miałam umowe jako niania, no i w sumie nie mam żadnego takiego dokumentu potwierdzającego moje ubezpieczenie bo na tej umowie jest tak że podatek płaciłam sobie sama a ubezpieczenie płacili mi pracodawcy, na l4 i podatek i tą składke ściąga sobie Zus od razu.
Przecież to że jestem ubezpieczona jest w rejestrze. i nie wiem co mam mieć ze sobą żeby im przedstawić że jestem ubezpieczona

teoretycznie powinien dzialac przeciez ten EWUS, ichniejszy system co to spowoduje,ze szpitale beda nowoczesniejsze...
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:10   #858
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
ja myślę że tylko ona wie

zjadłam jogurt 2 drożdżówki i jestem jeszcze głodna idę na kanapkę z pasztetem i pomidorkiem

dlaczego to tak wieje?
Ja zrobiłam sobie na obiad makaron z kurczakiem , szpinakiem i fetą z sosem śmietanowym - i co - nie smakowało mi Ale tą kanapkę z pasztetem i pomidorkiem to bym chętnie wszamała

Cytat:
Mam trochę wolnego więc piszę.
Nic dzisiaj nie zrobiłam od rana no może trochę,przewieźliśmy łózko,komodę,biurko,kompa i wory.Ale ja tutaj nie chcę spać ja chce do domu Dobija mnie ten burdel...
Byłam w UP i okazało sie że z terminem nie robia problemów,jakis prookół napiszą,ale tak naprawde w to miałam.Chyba się nade mna zlitowały jak mnie zobaczyły zaryczaną,z czerwonymi i zapuchniętymi oczami Bo od rana mam kryzys!!!I to jaki i to przez wszystkich,począwszy od tz a skończywszy na mnie.
Teraz juz jest lepiej, ale mam dość.Wiem że teraz to nie
odpowiednia chwila ale przynajmniej tutaj mogę troche zluzować i pomarudzić.
Wyżal się, przynajmniej trochę Ci ulży

Cytat:
Maomami szczerze mówiąc to pierwsze słyszę o czymś takim od kiedy jest ewuś - weź może zadzwoń tam i zapytaj się czy ich szpital nie dysponuje tym rejestrem ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:12   #859
nasturcja7667
Zadomowienie

Nemosku, no odrastają, ale serio z takimi kłakami jak miałam się nie dało dosłownie w kilka dni, urosły mi takie jak TŻ na brzuchu pępka nie było widać. Mogłam sobie warkoczyki pleść. Więc tak od 3 miesięcy to golę regularnie. Bo jak inaczej.. Wstyd i hańba
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 14:13   #860
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Lineczko ja sięcieszę że robicie wymarzony remont, ale jak czytam płytki w łązience, brak ,sciany to mam dreszcze i odruch wymiotny
bożesz jak dobrze ze to za mną. Chociaz i tak nadal siedze w burdelu bo nie dokończone to i tamto ... 2 dni wolnego tż załtwiłyby wszystko, ale gdzie tam 2 dni wolnego w jego pracy

nemosku przytulam mooooocno

ja sie zwijam, po natalke do przedszkola, a potem mamy trase do takiej przyszywanej babci a po 18 mam wizyte ciekawe cóż gin tam dziś wypatrzy
nie wiem czy tz z natalką by ze mna nie pojechali bo tż w tej ciązy jeszcze nie był na usg, bo zawsze jest ejszcze pracy tylko nie wiem czy Nati gabinetu nie rozniesie

Marnie dzisiaj pocieszam bo sama smęcę,ale Wy też niedługo będziecie po .A w weekend może trochę nadrobicie?

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nemosek

Oparłam sobie kubek z soczkiem na brzuchu i dostałam nagłego kopa od śpiocha Chyba zaprotestował, że nie jest stoliczkiem Dobrze, że upiłam, bo bym miała mały potop

Mama co sobie stolik z brzucha robisz?

Cytat:
A nie wystarczy podać pesel?

Tz przygotowuje ściane pod klejenie tapety i jest cały czerwony.Przeraziłam sie jak go zobaczyłam,myslałam że sobie twarz poharatał.
a to resztki farby

Muszę sobie dzisiaj podpiac normalnego kompa a nie laptopa.Bo nie wychodzi mi to pisanie

No tak syf w chałupie ale komp podłączony musi być!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 14:14   #861
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Lineczko - email nie doszedł

Jakaś zamuła mnie ogarnęła...chyba skoczę do bufetu po jakiegoś batonika

Stary 2013-09-19, 14:18   #862
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
a ewuś nie wystarczy?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:19   #863
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam sobie na obiad makaron z kurczakiem , szpinakiem i fetą z sosem śmietanowym - i co - nie smakowało mi Ale tą kanapkę z pasztetem i pomidorkiem to bym chętnie wszamała

Wyżal się, przynajmniej trochę Ci ulży

Maomami szczerze mówiąc to pierwsze słyszę o czymś takim od kiedy jest ewuś - weź może zadzwoń tam i zapytaj się czy ich szpital nie dysponuje tym rejestrem ?

Ale głodna jestem,zbieram się na obiad który muszę dopiero kupić

Już nie marudzę bo to nic w porównaniu z tym jakie problemy maja inni.

Dziękuję Wam za słowa pocieszenia po raz kolejny!
Dla mnie są bardzo ważne jak nie mogę sobie poradzić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 14:21   #864
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
A co wydałaś?
chyba kiedys pisałaś ale zapomniałam
ja nic tylko wyprodukowałam jedną książkę na zaliczenie i projektowałam okładki chodziło o to że chciałam już Nasturcję do wydawnictw wysyłać, żeby wydać jej rymowanki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:21   #865
Taszanta
Zakorzenienie

Ufff... nadrobiłam
Dzidzia, gratulacje!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Apropo ktoras sie pytala czy krwawie. Tak ale jest tego niewiele mniej niz podczas okresu.

.
To ja, dzięki za info, a musisz nosić te jednorazowe majtki czy możesz mieć swoją bieliznę?

Dziewczyny czy polecacie karuzelę do łóżeczka? Znalazłam taką ładną używaną i się zastanawiam czy brać, czy to w ogóle do czegoś się przyda i dzieciaczka zainteresuje czy to raczej gadżet do odkurzania?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:23   #866
89Beatka
Wtajemniczenie

Nemosek masz dziś zły dzień, jutro będzie lepiej, za dużo spraw na raz na głowie. Zrób sobie ciepłą herbatkę, coś słodkiego i przejdzie, no i wizaż oczywiście
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:23   #867
nasturcja7667
Zadomowienie

Maomami, nie potrzeba już żadnego dokumentu odkąd jest eWUŚ, i na pewno wszystkie krakowskie szpitale mają dostęp do bazy. Poza tym: w myśl ustawy każda ciężarna ma prawo do darmowych świadczeń [takich jak ubezpieczony.] Jeśli będą chcieli koniecznie jakiegoś papierka, to moja mama mówi, żeby to zgłosić do NFZ. Bo to znaczy, że oni lecą w kulki i de facto nie chce się im włączyć komputera.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:25   #868
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Lineczko - email nie doszedł

Jakaś zamuła mnie ogarnęła...chyba skoczę do bufetu po jakiegoś batonika

Cukier doda Ci powera Przypomnialaś mi mam batona musli w torbie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja nic tylko wyprodukowałam jedną książkę na zaliczenie i projektowałam okładki chodziło o to że chciałam już Nasturcję do wydawnictw wysyłać, żeby wydać jej rymowanki
No własnie wiedziałam że coś takiego robiłaś.Gdzieś tam mi świtało

Tż podtrzymał mnie na duchu,powiedział parę kojących zdań i az chce się życ!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-19, 14:27   #869
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Cukier doda Ci powera Przypomnialaś mi mam batona musli w torbie

No własnie wiedziałam że coś takiego robiłaś.Gdzieś tam mi świtało

Tż podtrzymał mnie na duchu,powiedział parę kojących zdań i az chce się życ!
no pisałam przy okazji sesji [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Nemosek a ja na pocieszenie Ci powiem że zazdroszczę Ci przeprowadzki wiem, że są przy tym problemy i nie zawsze jest lekko, ale jak już wszystko jest na swoim miejscu jaką radość to sprawia.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:27   #870
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ufff... nadrobiłam
Dzidzia, gratulacje!!!!!!!!!!!!!

To ja, dzięki za info, a musisz nosić te jednorazowe majtki czy możesz mieć swoją bieliznę?

Dziewczyny czy polecacie karuzelę do łóżeczka? Znalazłam taką ładną używaną i się zastanawiam czy brać, czy to w ogóle do czegoś się przyda i dzieciaczka zainteresuje czy to raczej gadżet do odkurzania?
Ja zamierzam kupić albo najlepiej dostać,ale używać w późniejszym czasie od około 2-3 miesiąca.

Cytat:
Nemosek masz dziś zły dzień, jutro będzie lepiej, za dużo spraw na raz na głowie. Zrób sobie ciepłą herbatkę, coś słodkiego i przejdzie, no i wizaż oczywiście

Już mi lepiej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości