|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Debrah my rajstopki z abs lub skarpetki. Mam wszędzie panele ale zimne okropnie są.
A dziś to ma rajstopki i skarpetki i chyba jej jakieś spodnie założę. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
![]() ja tylko wpadam i narzekam...ale co poradzę że tak się wszystko wali ![]() Jakby jeszcze było mało....Daria dostała biegunki. Lekarz powiedział że prawdopodobnie zaraziła się w szpitalu od jakiegoś dziecka. Miała dziś pobieraną krew z paluszka żeby zbadać co jej jest. Nic dalej nie chce jeść ani pić. Wczoraj raz zwymiotowała a od dziś biegunka Idź tu z dzieckiem do szpitala to zaraz złapie nowe choroby..... ![]() Jedyne pocieszenie to to że z uszkami ok (tak jak Wam dziś pisałam) i wyniki z moczu wyszły też dobre więc bakterii już nie ma. Gdyby nie to choróbsko to może byśmy już wyszły. A lekarka powiedziała że do poniedziałku NAPEWNO będziemy w szpitalu a co dalej to zobaczymy. Zależy jak Daria będzie się czuć.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-19 o 14:31 |
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A widzę że będą jej się przebijać dolne ząbki. Lekarz też to powiedział.
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
T. jest menagerem/kierownikiem regionalnym w firmie z lodami goframi itd
Debrah - mniej więcej 4 razy? Tylko że to są naprawdę śladowe ilości Młody jak wstaje z małżem to z nim zjada tak 10-20 płatków kukurydzianych, potem ze mną śniadanko czyli właśnie kawałek chlebka/bułeczki z lurpakiem, k. 14 staram się dawać obiadek, tzn zaczynam dawać po drodze cyc zawsze, jak małż wraca dajemy mu obiad z naszego talerza, jakiś deserek w postaci owocka i tyle.... No ale i tak zawsze musi dojeść cyckiem. Pić nie chce z niczego i nic, łyżeczka/widelec be.Wiesz, do roku chciałabym odstawić w dzień, bo kurczę jak nasz przyciśnie z kasą to będę musiała do pracy wrócić, a wtedy z dnia na dzień go nie odstawię. Dostałam ofertę pracy - miałabym się opiekować u mnie w domu 16 miesięcznym bobasem....
|
#2647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka,
i znow nadrabianko.... kurcze ale ten czas zapitala, jutro juz piatek, jeszcze tydz i październik ![]() Cytat:
ale weź cos tez na biegunke bo w takiej temp dziecko w razie W w momencie ci sie odwodniCytat:
![]() a a propo uu - ja mam 2 piegi od urodzenia. da sie z tym zyc Cytat:
Cytat:
![]() my jutro idziemy popoludniu na osluchanie [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42876790]cudny jest Dorka też tak nóżki krzyżuje chwilami [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
nooooo, gitesowo ciagnie gluta, nie ma co! |
||||||
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=s i l v e r;42881584]Hej.Sorki że tak mało się udzielam ale nie mam czasu i sił
![]() Tż ma urlop i bardzo mi pomaga.Wczoraj on był w nocy z Darią w szpitalu,a ja się wreszcie wyspałam w domu. W wolnych chwilach jeżdżę do mamy do szpitala, wczoraj też byłam. Mama dalej bez zmian :/( oprócz tego że juz próbuje chodzić... U nas dziś poudka 6.00 na pobranie krwi. Nie wiem co się wczoraj działo Darii ale cały dzień nie chciała jeść. Nic, ani mleka ani kaszki jadła o 7 rano wczoraj, potem zwymiotowała i przez cały dzien nic dopiero dziś rano o 4.30 wypiła 130 ml mleczka. Powiedziałam to oczywiście pielęgniarce i Daria dostała w nocy kroplówke. Rano muszę powiedzieć lekarzowi że nie chciala jeść.... Ehhhh....Mam dosyć! Ciągle coś.....Edit. Zapomniałam o najważniejszym! Byłyśmy wczoraj u laryngologa i zapalenie uszek minęło! zdrowka dla Mamy i Daruni Cytat:
Cytat:
za 7 msc
|
||
|
|
|
#2650 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do spania to ja wczoraj czytałm, że to normalne że dzieci które śpią całą noc to wyjątki a te które się budzą są większością. Dzieci sprawdzają czy , mama jest blisko, czy są bezpieczne, lub mają tzn lęki nocne ...moze to i prawda ? Cytat:
![]() Musimy się znowu razem odchamić , na grzańca póść ... Cytat:
aaaaa uwielbiam !!! Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42886326]dzięki i innym dziewczynom też ![]() Agatka w miarę, temp. nie ma, wysłałam do mojej mamy bo nie dawałam rady ogarnąć obu, z których jedna spała na mnie (stąd pijane pisanie ). Ale...Lekarka po 13 będzie dopiero, już mam kartę wyciągniętą, ale nie wiem, czy czasem się jej 3 rzeczy jednocześnie nie nakładają. Temp. 38 z hakiem, w uchu max bodajże 38,2. Normalnie daje się zbijać, ale muszę przemiennie ibum i paracetamol, bo 6h po ibumie nie daje rady, wzrasta + do tego mega płacz, więc coś boli. Na buzi ma kilka kropek = tak, wyglądają mi na ospowe. Agatce też na buzi wyszły, a ja sama bardzo lekko to przechodziłam. Agata ma anginę do tego, więc młoda teoretycznie też może mieć. Ale do tego hektolitry śliny lezą i łapska w paszczy. I - szok, piersi nie chce! kaszkę łyżeczką zjadła, sporo, 3.4 porcji jakoś. Głupieję. Spała przed chwilą na mnie na brzuchu, brzuchem do mnie, odkładana - placz. W nosidle - placz, teraz po czopku i kaszce usnęła o dziwo sama. Agu wyekspediowana do mojej mamy, bo brakuje mi 4 rąk, mama siedziała u mnie wcześniej ale jednak za duży rejwach był. Padam. Teraz padła sama spać, ale paracetamol w tyłek dałam, musiałam ciąć czopka bo za dużą dawkę miałam w domu. ja za kinem nie przepadam, nudzi mnie poza tym do bohaterów się przywiązuję i jak mi się spodoba ktoś to zła jestem, że już koniec filmu A propos prawka, mój teść 60l, ostatnio prawko zdał chyba z 9 podejść, ale zdał. Za to teorię od razu bezbłędnie.[/QUOTE]O kurczaki, to nieciekawie masz. ZDRÓWKA dla Wszystkich No i gratulacje ogromne dla teścia ! ![]() Cytat:
ja też tak robię ;]Kurczę to problem faktycznie z tym jedzeniem, A w razie Wu nie ma możliwości by teściowa Ci przywiozła Małą na uczelnie by nakarmić?? A co do wstawania moja Blanka też na kolanach wstaje i się rozjeżdza i gdziekolwiek czy na dywanie cyz na kanapie to wszędzie się rozjeżdza a zazwyczaj ma skarpetki z antypoślizgiem. [ |
||||||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Menq..ile przesyłka? Wysle Ci priorytetem
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:57 |
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zebys i Ty mogla wreszcie odpoczac ![]() Gabi przeziebiona
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę dużo dużo siły ![]() Powiem Wam, że ostatnio ciągle się ścinam z tż. Tak z tym, który należy do tych niemalże idealnych mężów. No ale jednak ;/ W ogóle nic mu nie mogę powiedzieć, na temat tego że martwię się O Blankę, że wydaje mi się że coś jej jest czy coś tam...on od razu na mnie krzyczy że ciągle jej szukam chorób, że wymyślam i co najgorsze że poewnie jak mi lekarz powie że Blance coś jest to będę szczęśliwa.... Teraz sytuacja, że Blanka ma te gorsze noce i do tego ma takie dziwne ruchy głowy takie coś jakby chciała podrapać ucho o ramię i tak często robi i do tego jak się do mnie przytula to szoruje twarzą o mnie. Mi się wydaje że coś ją swędzi mimo że nei ma krost albo coś z uszami. Już do 3 miesiecy mamy w domu skierowanie do alergologa w związku ze skazą ale do tej pory nei poszliśmy bo terminy są na za rok W poniedziałek mamy wizytę u neurologa ( doczekaliśmy się 4 miesiące) to ten się już ze mnie śmieje że zawale tego lekarza pytaniami, no i dobra... Przepraszam za wywody ale musiałam sobie ulżyć |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
kurde laski ale się wściekłam, pamiętacie pisałam wam o nawiedzonej listonoszce nie? I teraz owszsem, dzwoni ładnie dwoma krótkimi dzyngami (po tym jak jej zwróciłam uwagę) to jej otwieram i kurde, czekam na przesyłkę, dzisiaj jej otworzyłam a ta dup awizo do skrzynki!!! No wredne nawiedzone babsko!!!!!!!!!! i muszę zapitalać jutro z młodym na drugi koniec miasta na pocztę! A w domu byłam, klatkę jej otworzyłam, to chyba LOGICZNE, że w domu jestem?!
Silver, współczuję, ehhh, przytulam mocno!!!
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Marzy mi sie przespana noc...
Tz na dyzurze, to ide wczesniej spac. Do jutra! |
|
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
co prawda mój jest taki sobie (na pewno Laurka robi lepszy
) ale mogę Ci wysłać, tylko nie wiem, w jakim stanie dojdzie...Cytat:
może rotawirus? Współczuję, obyście jak najszybciej wyszły do domku ![]() Cytat:
Lenova to normalne, że się martwisz. Szkoda, że tż tak reaguje, a pediatrze mówiłaś, że tak się "drapie"? |
||
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę sobie ponarzekać?
jest mi źle wszystko na mojej głowie, tż się stara i pomaga ale i tak go całymi dniami i wieczorami nie ma bo chce dorobić codziennie Karinka lub Maja się budzi o 5.30 i koniec spania + wstawanie w nocy do Karinki : "Mamusiu przytul mnie" albo "Mamusiu daj mi mojego misia" albo do Majusi zeby dać jej smoczek. Padam na pyszczek. Jeszcze nie mogę się wyleczyć i się męczę... Nawet mi się odniechciewa iść na ten panieński Tyle mam do zrobienia przed niedzielą, a normalnie spływa to dziś po mnie jak po kaczce ![]() Nienawidzę takich dni, gdy człowiek czuje się beznadziejny i wszystko w około się wydaje beznadziejne... buuuu... No to się wypisałam
|
|
|
|
#2659 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !!!
Nadrabiam troszeczkę. Krzysiowi chyba drugi ząbek powoli idzie i mega marud się włączył ehhh na dodatek spać malizna nie chce Z nowości to pięknie idzie nam rozszerzanie diety. Wszystko prócz szpinaku jest ok ![]() Ja właśnie wróciłam od fryzjera. Jest power jest moc jest rudy Jak to tak nic w naturze nie ginie !!! Bokeh uciekła z rudego koloru a ja się na niego zafarbowałam heheheMam pytanie ile wasze dzieci w ciągu całej doby średnio śpią? mój około 13 no w porywach 14 h ( meneg Twoja córcia chyba najmłodsza możesz się wypowiedzieć ?) no a teraz lecimy z tym koksem sruuuuuuuuuu Cytat:
no i widać ślady zbrodni na ścianie heheheCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i jeszcze jedno co do tż. Też mnie wkurza ostatnio , bo wieczorem jak wraca z pracy o 20 , to zazwyczaj coś razem zjemy albo i nie. I on siada przed tv a ja na kompa albo odwrotnie. Nie oglądamy nic razem, bo nie mamy wspólnych programów. Ja lubie seriale,filmy, on discovery. Aczkolwiek czasem bywało tak że oglądaliśmy razem film. I jak się go pytam wieczorem czy coś ze mną obejrzy to nigdy nie chce bo mowi ze go moje rzeczy nie ineteresują. Nawe spać nie chodzimy razem bo on siedzi do 24 czy 1 i czasem przysnie na kanapie , a mi sie juz od 23 oczy kleją i mowie mu zeby tez szedł spac bo zawsze ma problem rano ze wstawaniem. To on twierdzi że nie jest śpiący po czym gnije na kanapie. I jak go budze w nocy by przypilnował Blanki jak ja ide jej robic mleko to ledwo na oczy patrzy albo czasem zaśnie.Cud że Blanka jeszcze z łóżka nie spadła. No to go proszę żeby wcześniej chodził spać to nie uparty wół . Nie wiem może to dlatego że Blanka z nami śpi i opn wie że na nic w łóżku nie może liczyć to woli na kanapie gnić. A mnie to tak denerwuuuuje . No ale co mam zrobić jak książe nie będzie szedł spać na siłę kiedy nie jest śpiący no i tak to.---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
z tym, ze ja mam tylko jedno dziecię także i tak podziwiam że dajesz radę i nie śpisz na stojąco w dzień.Oby ta jesienna pogoda i chandra szybko minęła
|
||
|
|
|
#2661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W sam raz
![]() Cytat:
![]() Ooo, a od kiedy on tak robi? Pola już chyba z 3 tyg., wczoraj tak już, już prawie usiadła, ale jej się odwidziało i bach na brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale z otwieraniem okien to samo, non stop, przynajmniej ten mikrouchył musi być, a tak to w dzień uchylone na największym [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42883734]Tak zagladam tyłm. Dnpotka chnra mocno wlasnie mi na brzuchu spi lekarz od 13[/QUOTE] Jak po lekarzu? ![]() Skąd wiesz ![]() Cytat:
Trzymajcie się ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Lenova, ale pała z Twojego tż. Niech go śnieg spali ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Acha, jak dzisiaj dzień marudzenia, to i ja dołączę. Tż zadzwonił i powiedział, że pewnie wrócą dopiero w środę, a nie jutro. Muszą czekać, aż gościu da im zaliczki, bo bez tego nie będą nawet mieli za co jechać. A tak się napaliłam, przemeblowanie w pokoju zrobiłam specjalnie na jego powrót, a muszę czekać
|
||||
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszę Cię, jutro będzie lepiej to wszystko ta przebrzydła jesień :/ szaro buro i plucha do tego :/ fuuuuuj Cytat:
zapytaj neuro, zobaczymy co Ci powie ![]() co do tż to jakbyś Kochana pisała o moim... wraca z pracy, posiedzi chwilę z Małym, potem kąpiel Kubusiowa i po kąpieli, on idzie przed kompa a ja przed tv. On siedzi na motoallegro i ogląda samochody (nie wiem po co, dopiero co jeden kupiliśmy i na więcej nas nie stać, ale kij), w międzyczasie uwali się na kanapie i ja patrzę a on już chrapie w najlepsze. Budzę go, bo on rano wstaje o 6. Poza tym jak idzie o 3 w nocy się kąpać, to mi Małego budzi. On nie wstaje, kiedyś przebudzał się do Małego, podawał mi go do karmienia a teraz ciekawe, jak tam Dorka szaji? |
||
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą cała szczęśliwa byłam, bo zjadł łyżkę kaszy jaglanej ugotowanej przeze mnie A rano suszoną morelę memłał. Są postępy ![]() Lady ostatnio chyba pisałaś, że na bezrobotne pójdziesz, bo Pietraszko nie je, i tylko cyca pije butelki nie. Kochana, jeszcze 4 miesiące, myślę że nasze dzieci wreszcie załapią co to jedzenie. Poza tym, jak już nie ma wyjścia to może wychowawczy by Cię ratował? No ale ja wierzę, że dzieciaki zaczną jeść. |
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko, z tymże mi się umowa skończyła z dniem porodu i i tak po macierzyńskim albo do pracy, albo właśnie na bezrobotne
![]() dzisiaj obiadek ładnie wchodzi
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, widziała gdzieś któraś takie coś w ostatnim czasie???
Parę lat temu było to mega popularne a teraz ni chuchu nigdzie znaleźć nie umiemy
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wydaje mi się, że kiedyś widziałam takie coś w jakimś markecie budowlanym chyba w praktikerze...
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
silver trzymaj sie Kochana i duzo zdrówka dla Darii
ja coraz częsciej zaczynam myśleć o powrocie do pracy to znaczy szukaniu nowej bo do starej nie wracam, mały najprawdopodobniej zostanie w domu z moim tata i tak myśle że najwcześniej w styczniu zacznę szukać tak na poważnie bo narazie bałabym sie go z nim zostawić czy któras z was miała może depilacje laserowa robiona albo zna kogoś kto miał? możecie coś na ten temat powiedziec?
|
#2668 |
|
Konto usunięte
|
Dorka ma gardełko rozwalone, jeszcze na szczęście nie angina ale blisko, antybiotyk ospamox dostała. Lekarka mówi, że musi boleć
piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja głodna i boli... Położyłam lulać.Lady, a macie jakiś targ blisko? jak nie to do Będzina zapraszam, spokojnie zamówicie, tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają handlować i kupować w środy i w soboty.
|
|
|
|
#2669 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42883734]Tak zagladam tyłm. Dnpotka chnra mocno wlasnie mi na brzuchu spi lekarz od 13[/QUOTE]
zdrówka dla Dorki ![]() też chyba zacznę sprzedawać rzeczy po Hani Cytat:
Cytat:
Hania tak miała jak Jej jedynki szły na dole- http://img716.imageshack.us/img716/544/3sc5.jpg Cytat:
![]() Cytat:
![]() najważniejsze, że z uszkami już dobrze trzymajcie się Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za rozszerzanie i fryzjera
|
|
#2670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42887518]Meneq, tak, może. No i też od brudu, pewnie. Ziemniak bardzo rzadko uczula jednak.
Dziewczyny, ja się poważnie nad ospą zastanawiam o_O u nas to tak wygląda, tylko kropek może z 7 jest, + 3 na dłoni. http://i.pinger.pl/pgr441/d23b56ca00...01272-w602.jpg[/QUOTE] Mam nadzieję że to nie ospa, daj znać jak po lekarzu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aaaa nie wiedziałam. No widzisz, w końcu załapie. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

po drodze cyc zawsze, jak małż wraca dajemy mu obiad z naszego talerza, jakiś deserek w postaci owocka i tyle.... No ale i tak zawsze musi dojeść cyckiem. Pić nie chce z niczego i nic, łyżeczka/widelec be.

Dorka też tak nóżki krzyżuje chwilami
za dzielne nadrabianie 

, bo w naszej kiepskiej sytuacji pracowej może powinnam tą kasę na koncie trzymać jak dotąd...eh no ale potrzebowałam kurtki więc to inwestycja na więcej niż jeden sezon 

Zebys i Ty mogla wreszcie odpoczac
Tyle mam do zrobienia przed niedzielą, a normalnie spływa to dziś po mnie jak po kaczce
ma sa kra, zimno