Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 20:16   #2701
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie lubi sokow ani herbat, krzywi sie i pluje..

Jedyne co pije to woda z niekapka, troszkę.

Dola mam jak rów mariański... Mama jutro z małą zostaje, ale też cala wydygana i zmartwiona co będzie z jedzeniem..
I tylko się osluchalam że powinnam wcześniej uczyć z butelki, karmić mieszanie, bo teraz problem jest... Że karmienie piersią to właśnie na zmianę bo potem problemy są bo sie dziecko przyzwyczaja.. i że jeśli karmić to NA PEWNO NIE wiecej niż rok ( mama sie radzi koleżanek z pracy) - no ja planowałam karmić rok, ale ogólnie wiecie o co chodzi - tak sie poczułam jakby to moja wina była. Bo sie uparłam na wyłączne kp i teraz inni będą mieć z tego tytułu kłopot.

Zrobiłam butle. Wyla, kopala, plula, krzyczała aż sie zakrztusila własną śliną...

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
szaja, ania - zdrówka dla dziewczynek

Debrah - pokaż co sobie kupiłaś, zwłaszcza kurtki jestem ciekawa.
I jeszacze odnośnie pytania to Iguś ma na stópkach albo skarpetki z ABSem albo ze skórzaną podeszwą. No ale i to i to się ściąga i trzeba na okrągło poprawiać

jaka-pokaż się w nowej fryzurze

Co do niejadków to Iguś też wybredny bardzo i ilości raczej małe zjada na raz. Jak mu smakuje jakaś zupka to max pół dużego słoiczka na raz, jak niezbyt smakuje to taki słoiczek na 3 razy Kaszka na 100 ml to maksymalnie. Deserek też pół słoiczka max. No ale jakoś daje radę jak jestem w pracy.
Dzisiaj przykładowo:
ostatni raz go karmiłam w nocy o 4:20, zawsze jest cyc przed 7 przed moim wyjściem do pracy, dzisiaj nie chciał! o 7:30 teściowa mówiła że zjadł kaszkę (na około 100 ml mleka), później około 10 pół jogurciku takiego dla dzieci (kupiłam właśnie w razie takich awarii gdyby kasza i obiadek to było za mało pod moją nieobecność), i o 13 pół słoiczka dużego obiadku, o 15:30 cyc, o 17 trochę musu z jabłek, o 19:30 cyc przed spaniem. W nocy zwykle 2-3 karmienia, na szczęście coraz częściej 2.

Fewciu, mam nadzieje, ze Ty czujesz sie juz lepiej?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:22   #2702
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Dola mam jak rów mariański... Mama jutro z małą zostaje, ale też cala wydygana i zmartwiona co będzie z jedzeniem..
I tylko się osluchalam że powinnam wcześniej uczyć z butelki, karmić mieszanie, bo teraz problem jest... Że karmienie piersią to właśnie na zmianę bo potem problemy są bo sie dziecko przyzwyczaja.. i że jeśli karmić to NA PEWNO NIE wiecej niż rok ( mama sie radzi koleżanek z pracy) - no ja planowałam karmić rok, ale ogólnie wiecie o co chodzi - tak sie poczułam jakby to moja wina była. Bo sie uparłam na wyłączne kp i teraz inni będą mieć z tego tytułu kłopot.

Zrobiłam butle. Wyla, kopala, plula, krzyczała aż sie zakrztusila własną śliną...

To nie jest Twoja wina

A moze się okazać tak jak Diewczyny pisały, ze jak Ciebie nie będzie, nie będzie Cię czuła, to wtedy zje od Mamy ładnie

trzymam kciuki za to
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:27   #2703
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas to samo - wszystko (poza sławetnymi malinami z klubu ) i w kazdej ilosci
Strasznie wspolczuje mamusiom niejadkow, to naprawde musi byc meczace jak dziecko nie chce nic zjesc

Zdrowka dla chorowitkow

silver, wytrzymaj jeszcze troszke!

Ifwka, buziaki dla Oliwki

My dzis sie szczepilismy - placzu nie bylo, ledwo podkowka i jekniecie dumna jestem z mojego duzego synka!
I szalona waga - 7200 :/ wciaz malo...

I mamy inny problem - Kubuś nie ma jeszcze zebow, a tak mnie sciska dziaslami, ze szok (boli nawet przez nakladki, az krew sie pojawia) :/
I to wlasciwie przy kazdym karmieniu, jak juz nie chce jesc :/
ooo a u nas maliny i gruszki to totalny hit!
Ja niby już nie karmie ale Blanka jak mi palucha czasami ściśnie to mam gwiazdy w oczach także współczuje
Brawa za szczepeienie.Dzielny chłopak!

Cytat:

Kurcze biedna Amelcia
Co do tego co Ci mama mówiła to mojej bratowej tak w anglii wszyscy lekarze pielęgniarki tak mówią.Nie to żeby z kp zrezygnować tylko żeby wcześniej pokazywać różne smaki, ile w tym prawdy to nie wiem

Ja mam problem z Blanką bo ona ma katarek a w ogóle nie da sie zblizyc do twarzy i nie moge jej glutów wyciągnać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:31   #2704
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie wspolczuje mamusiom niejadkow, to naprawde musi byc meczace jak dziecko nie chce nic zjesc

Zdrowka dla chorowitkow

My dzis sie szczepilismy - placzu nie bylo, ledwo podkowka i jekniecie dumna jestem z mojego duzego synka!

I mamy inny problem - Kubuś nie ma jeszcze zebow, a tak mnie sciska dziaslami, ze szok (boli nawet przez nakladki, az krew sie pojawia) :/
za wagę, wcale nie taką malutką co pediatra na taką wagę?
u nas też kiedyś tak było, ale u nas minęło. I pamiętam, że kiedyś o tym pisałaś i szczerze powiedziawszy to myślałam, że u Ciebie też minęło... Bidulka jesteś
Cytat:

nie martw się, Amelcia wreszcie kiedyś skojarzy o co chodzi z tym jedzeniem i jeszcze będzie jadła aż jej się uszy będą trzęsły a kubeczkiem próbowałaś karmić? tylko nie tym niekapkiem, takim czymś
http://medela.strefamarek.allegro.pl...niemowlat.html ?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:40   #2705
hje
Zakorzenienie

Szaja, biedna malutka...

Debrah, ciężka sytuacja, ale kiedyś w końcu MUSI minąć

Ja z Polą problemu nie mam żadnego, ona by jadła cały czas i dużo. 5 minut wcześniej wtrąbi 220 ml kaszki, ale i tak jak tylko widzi, że ktoś je, to od razu otwiera buzię i mlaska

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja mam problem z Blanką bo ona ma katarek a w ogóle nie da sie zblizyc do twarzy i nie moge jej glutów wyciągnać
Kochana, tu chyba niestety nie ma innego wyjścia, jak tylko na siłę. U nas jest tak, że biorę Polę na kolana, główkę daję na wysokości mojego ramienia, tak żeby się wtuliła, ręką otaczam główkę, a dłonią przytrzymuję brodę, blokując przy tym jej rączki. Nie robię tego mocno, tak żeby tylko opór stawić, no i jakoś dajemy radę.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:52   #2706
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
u mnie prawie to samo, tylko ze nie ma krwi. Ale jak sciska, to tak podnosi wzrok na mnie i ucieszona. Dobra ide kąpać bo juz marud. Jutro tzt wraca, wreszcie................. .....
Taki etap, prawda?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas też kiedyś tak było, ale u nas minęło. I pamiętam, że kiedyś o tym pisałaś i szczerze powiedziawszy to myślałam, że u Ciebie też minęło... Bidulka jesteś
Minelo
A od kilku ladnych dni znow to samo...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:55   #2707
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
co prawda mój jest taki sobie (na pewno Laurka robi lepszy ) ale mogę Ci wysłać, tylko nie wiem, w jakim stanie dojdzie...
Dzieki, na pewno jest smaczny!!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kurde laski ale się wściekłam, pamiętacie pisałam wam o nawiedzonej listonoszce nie? I teraz owszsem, dzwoni ładnie dwoma krótkimi dzyngami (po tym jak jej zwróciłam uwagę) to jej otwieram i kurde, czekam na przesyłkę, dzisiaj jej otworzyłam a ta dup awizo do skrzynki!!! No wredne nawiedzone babsko!!!!!!!!!! i muszę zapitalać jutro z młodym na drugi koniec miasta na pocztę! A w domu byłam, klatkę jej otworzyłam, to chyba LOGICZNE, że w domu jestem?!
Kogos z PP wyslalabym na przeszkolenie do Jp. Poczta to jest instytucja a obsluga klienta - wprost bajka. Jesli nie ma Cie w domu, to listonosz zostawia awizo, ale... Poczta jest roznoszona codziennie (sic!), ba kilka razy dziennie (sic!) i czasami probuja doreczyc do skutku. Co sie dzieje z niedoreczona przesylka? Jest oczywiscie na poczcie do odbioru, ale nie slyszalam, zeby ktokolwiek cos takiego robil: na awizo jest nr telefonu i tam sie dzwoni i zalatwia ponowne doreczenie w odpowiadajacym Tobie terminie. Wygoda niesamowita!

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Mam pytanie ile wasze dzieci w ciągu całej doby średnio śpią? mój około 13 no w porywach 14 h ( meneg Twoja córcia chyba najmłodsza możesz się wypowiedzieć ?)
Yae jest z 18.02 i sa jeszcze mlodsze dzieci...
W nocy spi ok. 9-10h, w ciagu dnia lacznie z 2-3h (ale tylko przy piersi, na spacerach lub w samochodzie; inaczej moglaby nie spac wcale...)

Cytat:
co do tż to jakbyś Kochana pisała o moim... wraca z pracy, posiedzi chwilę z Małym, potem kąpiel Kubusiowa i po kąpieli, on idzie przed kompa a ja przed tv. On siedzi na motoallegro i ogląda samochody (nie wiem po co, dopiero co jeden kupiliśmy i na więcej nas nie stać, ale kij), w międzyczasie uwali się na kanapie i ja patrzę a on już chrapie w najlepsze. Budzę go, bo on rano wstaje o 6. Poza tym jak idzie o 3 w nocy się kąpać, to mi Małego budzi. On nie wstaje, kiedyś przebudzał się do Małego, podawał mi go do karmienia a teraz . Trochę się odsuwamy od siebie przez to...
Widze tylko jedno wyjscie - rozmowa!!
Chocby Cie to nie interesowalo, to moze warto posiedziec razem z tz?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
tak
Hania tak miała jak Jej jedynki szły na dole-
http://img716.imageshack.us/img716/544/3sc5.jpg
Dziekuje! Yae ma na razie bardzo niewielkie zmiany, ale wyglada tak samo.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Taaa, jasne
Z przyjemnoscia rozwiaze spor z nancy ;-)

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja też cały czas przy małej (chociaż parę razy i tak się uderzyła) i cały czas stawała przy mnie/na mnie no i teraz jakby nie miała wyczucia, że puszczenie oznacza upadek, no bo przeważnie ja łapałam, albo upadała na łóżku (mamy taki drabinkowy zagłówek) a więc miękko. Muszę teraz troszkę się odsunąć...
Raz dwa zalapie o co chodzi. Yae w kilka dni zaczela bardzo balansowac cialem i lapac rownowage. Pociesznie to wyglada

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hmm oni czasem nie noszą paczek jak są wiekszego gabarytu, ale też bym się wkurzyłą :P
Dopoki beda listonosze chodzic pieszo, to tak bedzie niestety. U nas wszyscy na skuterach lub niewielkimi samochodami.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:56   #2708
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Przykro mi

Fewciu, mam nadzieje, ze Ty czujesz sie juz lepiej?
Dziękuje że pytasz Czuje się troszkę lepiej choć nadal boli jak cholera. Mam nadzieję że uda mi się dzisiaj spać

Debrah ja myślę że podawanie butelki też nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem. My podawaliśmy butelkę z moim mlekiem,a to na zakupach byliśmy,a to coś tam,a to korepetycje i nie mogłam jej karmić i mąż podawaj moje mleko z butelki. I po pewnym czasie mała zupełnie odrzuciła piers Więc to też chyba moja wina Nie martw się. Liczę że wszystko się ułoży jak wrócisz do szkoły

Lenova ja też myślę że troszkę na siłę spróbuj. Bo chwilą płaczu Blanki a nosek czysty i Mała będzie lepiej spać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:58   #2709
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Debrah trzymam kciuki za jutro. Może będzie tak jak dziewczyny piszą, jak Cie nie będzie to może zje od babci.

Silver zdrówka dla Darii i mamy

Szaja dla dziewczynek również dużo zdrówka.

Zdrówka dla wszystkich chorych mam i dzieciaczkow

Zuzia była dziś taka grzeczna. Spędziłyśmy super dzień. A może to od mojego nastawienia zależy ? Bo zawsze jak wypada dzień gotowania obiadu to ona wtedy marudzi, bo muszę ja dać do łóżeczka lub krzesełka a ona nie lubi tam siedzieć. A dziś była prawie cały czas na podłodze i taka szczęśliwa.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-19 o 21:00
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 20:59   #2710
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=nafiyqa;42895924]Taki etap, prawda?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------
QUOTE]

oby.
A, jeszcze nie spi;( a mam gore ciuchow do prasooooowania...;(

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:00   #2711
hje
Zakorzenienie

☠☠☠☠a, pisałam Wam z jakiś miesiąc temu, że Pola ma odparzenie. Dziś w końcu doszłam do wniosku, że to raczej uczulenie Bo nie ma żadnych ran, krewka nie leci, ani nic. Jest "tylko" zaczerwienienie i w dodatku mega suche. Czyli gdyby było odparzenie, to chyba by już dawno zeszło? Sypię mąką ziemniaczaną chyba 4 dzień i nic.
Czyli musi być uczulenie.
Tylko pytanie: na Dady, których używaliśmy od samiuśkiego początku, a potem zamieniliśmy na miesiąc na Pampersy i po powrocie na Dady się to zrobiło. Czy jednak na Pampersy mogło wyjść po takim czasie?

No i co jest dobre na takie uczulenie? Do smarowania/sypania?
Stary 2013-09-19, 21:06   #2712
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42891037]Dorka ma gardełko rozwalone, jeszcze na szczęście nie angina ale blisko, antybiotyk ospamox dostała. Lekarka mówi, że musi boleć piersi nie chce, ostatni raz w nocy o 3 jadła, kaszkę łyżeczką zjada w miarę, ale teraz jadła też i plakała równocześnie, bidulka moja głodna i boli... Położyłam lulać.

Lady, a macie jakiś targ blisko? jak nie to do Będzina zapraszam, spokojnie zamówicie, tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają handlować i kupować w środy i w soboty.[/QUOTE]

biedna Mała
oby antybiotyk pomógł

Cytat:
Kochana, ja już bym nawet dała to nieszczęsne mm - ale ona nie wypije z butelki;(
Okazuje się, że muszę jechać JUTRO na uczelnię, od 16 do 21:10 - same ćwiczenia i cóż?
Moja ma zostanie, ale już się boi co to będzie...i że muszę ją uczyć mleko z butelki pić - ale uczyć to ja sobie mogę, a ona może nie chcieć
Doła mam, nie wiem co zrobić

Mam w domu mm, dostałam 2jkę przy wypisie ze szpitala, mam NAN. Może tak z głupa zrobię wieczorem żeby zobaczyć czy pociągnie cokolwiek ze smoczka butelkowego....może się coś zmieniło..
Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Szaja zdrówka dla Dorotki !

Sto lat dla Ifkowej Oliwki !!!

Kurczę tak czytam o Waszych problemach z niejadkami i w głowie mi się to nie mieści z moim obżarciuchem, ona by dosłownie zjadła wszystko .Do jedzenie rączki wyciąga i nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazic. Ale zapewne musi to być bardzo frustrujące
Oby w końcu maluchy odkryły pociąg do jedzonka

Kurczę chyba zaraziłam Blankę nosek ma wilgotny i kilka razy juz kaszlnęła
U nas to samo z jedzeniem. Hania jak widzi to aż się trzęsie a jak ja coś jem to tak się patrzy jakby też chciała;p żal mi Jej zawsze wtedy bo nie zawsze mogę Jej dać;p

Cytat:

Zdrowka dla chorowitkow

za wagę i szczepienie
i wcale nie jest taki malutki a jak z długością?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn kosmetyki włosowe bo otwarli u nas Hebe i kupiłam litrowy szampon arganowy z kallosa i litrowa odzywkę keratynową jeden za 7,99 jeszcze jedną maskę proteinową mleczną i plyn micelarny z tołpy i pastę do zębów i za wszystko zapłaciłam 39 zł
o kurde ale fajne zakupy
ja to czasem wolę sobie nakupować kosmetyki jak ciuchy

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Daj znac jak sie kosmetyki sprawdza Ciagle szukam szamponu idealnego i znalezc nie moge
ja też:/

Cytat:

oj biedna Mała
jeszcze bardziej trzymam za Was kciuki jutro

[QUOTE=Delicjanka;42896090]
Cytat:
Taki etap, prawda?

QUOTE]

oby.
A, jeszcze nie spi;( a mam gore ciuchow do prasooooowania...;(
ja właśnie skończyłam prasowanko
oczywiście najwięcej ciuchów Hanulca;p

teście dzisiaj przyjechali z ciotką, i teściu i ciotka chorzy, jak mi Hanie zarazili to zatłukę

hje Hania ma uczulenie na szyjce od 3 czy 4 miesięcy i zniknąć nie chce:/ raz jest lepiej raz gorzej. mieliśmy nawet maść robioną na zamówienie, ale nie pomogła za bardzo. moim zdaniem najlepszy alantan w zasypce, mąka też dobra ale np u nas z szyi się zsypuję cała i tam nic nie zostaję. także ja polecam alantan

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-19 o 21:10
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:07   #2713
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

nie martw się, Amelcia wreszcie kiedyś skojarzy o co chodzi z tym jedzeniem i jeszcze będzie jadła aż jej się uszy będą trzęsły a kubeczkiem próbowałaś karmić? tylko nie tym niekapkiem, takim czymś
http://medela.strefamarek.allegro.pl...niemowlat.html ?
Tym kubeczkiem bardzo niewygodnie sie karmi...
A probowalas karmic przez sam smoczek? Yae byla niesmoczkowa a musialam jej podawac witamine K w sporej ilosci, to wkladalam sam smoczek od butelki do buzi i niewielkie ilosci wlewalam do niego. Spisal sie tutaj smoczek taki, co to piers imituje. Pila, ze az milo.
http://www.betta.co.jp/products/deta...product_id=336
Stary 2013-09-19, 21:08   #2714
hje
Zakorzenienie

Aga, my przedwczoraj miałyśmy taki dzień, też pisałam, że Pola grzeczna jak nigdy ostatnio
Robiłam tylko takie rzeczy, przy których Pola też mogła być i obserwowała, przy okazji non stop mnie widziała. Na podłodze się bawiła, na łóżku, na łóżeczku. Co chwila się tuliłyśmy, wygłupiałyśmy. Non stop była okazja do śmiechu No i też pogoda ładna była, więc troszkę na polu pobyłyśmy. Nie zapłakała ani razu, marudziła troszkę tylko jak była głodna, śpiąca, albo znudzona.
A tak dzień naprawdę piękny I też mi się właśnie wydaje, że to przez to, że nie zawracałam sobie niczym głowy i nie denerwowałam się, że muszę coś zrobić, a w tym czasie ją zostawić, czyli ona moich nerwów też nie odczuwała
Ale cudne są takie dni, prawda?
Stary 2013-09-19, 21:08   #2715
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
szaja, ania - zdrówka dla dziewczynek

Debrah - pokaż co sobie kupiłaś, zwłaszcza kurtki jestem ciekawa.
I jeszacze odnośnie pytania to Iguś ma na stópkach albo skarpetki z ABSem albo ze skórzaną podeszwą. No ale i to i to się ściąga i trzeba na okrągło poprawiać

jaka-pokaż się w nowej fryzurze

Co do niejadków to Iguś też wybredny bardzo i ilości raczej małe zjada na raz. Jak mu smakuje jakaś zupka to max pół dużego słoiczka na raz, jak niezbyt smakuje to taki słoiczek na 3 razy Kaszka na 100 ml to maksymalnie. Deserek też pół słoiczka max. No ale jakoś daje radę jak jestem w pracy.
Dzisiaj przykładowo:
ostatni raz go karmiłam w nocy o 4:20, zawsze jest cyc przed 7 przed moim wyjściem do pracy, dzisiaj nie chciał! o 7:30 teściowa mówiła że zjadł kaszkę (na około 100 ml mleka), później około 10 pół jogurciku takiego dla dzieci (kupiłam właśnie w razie takich awarii gdyby kasza i obiadek to było za mało pod moją nieobecność), i o 13 pół słoiczka dużego obiadku, o 15:30 cyc, o 17 trochę musu z jabłek, o 19:30 cyc przed spaniem. W nocy zwykle 2-3 karmienia, na szczęście coraz częściej 2.
Kurtka:

http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/p%...3p1324411.html (ja zapłaciłam 15% mniej - zniżka pracownicza, ale i tak w życiu tyle za kurtkę nie dałam, mam nadzieję, że mi posłuży...) I liczę, że będzie ciepła, skoro tam jest puch, patrzyłam pod kątem wypełnienia, co by nie marznąć, ma super futrzany kaptur.

Na żywo wygląda zdecydowanie fajniej.

Spodnie (też -15%)
http://www.zara.com/pl/pl/trf/spodni...2p1410104.html
(na zdjęciu wyglądają jakoś dziwnie, nie zbyt ładnie, na żywo lepiej - od kilku sezonów szukam spodni z nadrukiem kwiatowym, tych idealnych, albo nie było albo cena zabiła, teraz też zabiła, ale uciułane lżej jakoś wydać niż pieniądze z tych " na życie". Podobają mi się zwłaszcza te zamki u góry.)
I sweter:
http://www.zara.com/pl/pl/trf/spodni...2p1410104.html

A teraz mam kompletny szlaban, zwykle rozsądnie planuję wydatki i nie wydaję tyle jednorazowo, bo mnie nie stać po prostu, teraz się opłacało odkładać i wyciągnąć zaskórniaka, dopiero kiedy spłaciłam szkołę. Tż kazał mi tego nie ruszać skoro odkladałam i daliśmy radę spłacić inaczej, nie powiem, kochany jest. Bo normalnie to wiadomo, że zapłaciłabym szkołę i inne pilne rzeczy zamiast ciuchów, bo są rzeczy ważne i wazniejsze.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
To nie jest Twoja wina

A moze się okazać tak jak Diewczyny pisały, ze jak Ciebie nie będzie, nie będzie Cię czuła, to wtedy zje od Mamy ładnie

trzymam kciuki za to
Ale dziewczyny kochane, pamiętajcie, że ja chodziłam do szkoły odkąd tylko wyszłam ze szpitala po narodzinach dziecka - co 2 tygodnie miałam zjazd na studiach. Przez pierwsze 4mce normalnie jadła z butelki pokarm który odciągałam i zamrażałam. Potem, z dnia na dzień (!!!) zbuntowała się na butlę, jakby zapomniała jak się z niej pije. I...koniec.
Więc próbowałam sposobów typu "niech jej da mleko ktoś inny" bo przecież kiedy byłam w szkole to ona zostawała z Tż lub którąś z babć - więc oni ją karmili. Jadła aż nagle przestała i koniec.

Dziś też jak butelkę zrobiłam to dałam Amelcię mamie i tą butlę, bo u mnie by szukała cycusia - nie pomogło.

Może czasu trzeba, może się przyzwyczai, wiem, Marsi - tylko jak to zrobić? No bo jak ma się przyzwyczaić to co, mam ją przetrzymać i nie dać piersi tylko butelkę? Nie da się (
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:09   #2716
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Debrah trzymam kciuki za jutro. Może będzie tak jak dziewczyny piszą, jak Cie nie będzie to może zje od babci.

Silver zdrówka dla Darii i mamy

Szaja dla dziewczynek również dużo zdrówka.

Zdrówka dla wszystkich chorych mam i dzieciaczkow

Zuzia była dziś taka grzeczna. Spędziłyśmy super dzień. A może to od mojego nastawienia zależy ? Bo zawsze jak wypada dzień gotowania obiadu to ona wtedy marudzi, bo muszę ja dać do łóżeczka lub krzesełka a ona nie lubi tam siedzieć. A dziś była prawie cały czas na podłodze i taka szczęśliwa.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Od nastawienia na pewno wiele zalezy!!
Stary 2013-09-19, 21:09   #2717
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, na pewno będzie dobrze... Wydaje mi się, że parę dni się pomęczycie i mała załapie..... Trzymam za was serdecznie kciuki, bo wiem, co przechodzicie

a ja myślę nad tą pracą miałabym niezłą wprawkę do opieki nad drugim swoim

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:15   #2718
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hje Hania ma uczulenie na szyjce od 3 czy 4 miesięcy i zniknąć nie chce:/ raz jest lepiej raz gorzej. mieliśmy nawet maść robioną na zamówienie, ale nie pomogła za bardzo. moim zdaniem najlepszy alantan w zasypce, mąka też dobra ale np u nas z szyi się zsypuję cała i tam nic nie zostaję. także ja polecam alantan
O kurde, mam takie cuś
No ale chyba też wychodzi na to, że pampery trzeba zmienić?
Stary 2013-09-19, 21:15   #2719
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Debrah, na pewno będzie dobrze... Wydaje mi się, że parę dni się pomęczycie i mała załapie..... Trzymam za was serdecznie kciuki, bo wiem, co przechodzicie

a ja myślę nad tą pracą miałabym niezłą wprawkę do opieki nad drugim swoim
Ale co radzisz, uczyć pić z butli 8 miesięczne dziecko? Jak?
Wszelkie rady cenne...

Ad pracy: znasz to dziecko? Jakby to dokładniej miało wyglądać?

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:16   #2720
jakajakaja5
Raczkowanie

No dobrnęłam do końca

Małego przeczołgałam do 19 a potem szybka kąpiel i przy cycu odleciał ufff
Jutro jadę do teściów pomóc mężowi przy pracy i będziemy również oblewać szampanem kupno nowego busa . wszyscy się śmieją że trzeba będzie rozbić tego szampana o auto ale on to chyba będzie go oblewać jak na wyścigach sasasasa a ja będę robic dokumentację
Powiem Wam pomysł trafiony w 10! jak wieść rozeszła się po naszej miejscowości to bus ma zapełniony grafik na co najmniej miesiąc
Co do zdjęcia nowej fryzury to cierpliwości dziewczęta ! Ja może i mam dryg do kwiatków ale do kompa za cholere!! Tz (nota bene informatyk a ma tak tępą pod tym względem żonę ehhh)wyjechał juz do rodziców więc będę kombinować.... może mi sie uda

Cytat:
Ja też chodzę w dresie z wypchanymi kolanami
A ja po urodzeniu Krzysia po raz pierwszy w życiu czuję się tak kobieco ( ah te piersi !) że zaczęłam bardziej dbać o siebie i dresy to już przeszlość

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42883734]Tak zagladam tyłm. Dnpotkra chnra mocno wlasnie mi na brzuchu spi lekarz od 13[/QUOTE]

Zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Muszę sie pochwalić..wczoraj zrobilam porzadek z ciuszkami malego..odlozylam te dla drugiej dzidzi (kiedys), cześć do sprzedania i oczywiście zostaly 2 siatki do oddania komus potrzebujacemu, bo wywalic szkoda a nie bede takich rzeczy sprzedawac bo to rzezczy w stanie bardzo dobrym - i dobrym +..muszę dać gdzieś info ze oddam za paczke chusteczek.

Ja bym na gumtree napisała tam jest taki dział "oddam za darmo" albo rzeczywiście polożna środowiskowa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42887518]Meneq, tak, może. No i też od brudu, pewnie. Ziemniak bardzo rzadko uczula jednak.

Dziewczyny, ja się poważnie nad ospą zastanawiam o_O u nas to tak wygląda, tylko kropek może z 7 jest, + 3 na dłoni.

http://i.pinger.pl/pgr441/d23b56ca00...01272-w602.jpg[/QUOTE]

No nieciekawie to wygląda. ja się nie znam ale trzeba to szybko skonsultować

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

ja tylko wpadam i narzekam...ale co poradzę że tak się wszystko wali
Jakby jeszcze było mało....Daria dostała biegunki. Lekarz powiedział że prawdopodobnie zaraziła się w szpitalu od jakiegoś dziecka.

Miała dziś pobieraną krew z paluszka żeby zbadać co jej jest. Nic dalej nie chce jeść ani pić. Wczoraj raz zwymiotowała a od dziś biegunka Dostaje kroplówki żeby się nie odwodniła.
Idź tu z dzieckiem do szpitala to zaraz złapie nowe choroby.....

Jedyne pocieszenie to to że z uszkami ok (tak jak Wam dziś pisałam) i wyniki z moczu wyszły też dobre więc bakterii już nie ma.

Gdyby nie to choróbsko to może byśmy już wyszły.
A lekarka powiedziała że do poniedziałku NAPEWNO będziemy w szpitalu a co dalej to zobaczymy. Zależy jak Daria będzie się czuć.

Kochana trzymaj sie !!!!!!!!!!!!!!! Bardzo Ci współczuje

Cytat:
kurde laski ale się wściekłam, pamiętacie pisałam wam o nawiedzonej listonoszce nie? I teraz owszsem, dzwoni ładnie dwoma krótkimi dzyngami (po tym jak jej zwróciłam uwagę) to jej otwieram i kurde, czekam na przesyłkę, dzisiaj jej otworzyłam a ta dup awizo do skrzynki!!! No wredne nawiedzone babsko!!!!!!!!!! i muszę zapitalać jutro z młodym na drugi koniec miasta na pocztę! A w domu byłam, klatkę jej otworzyłam, to chyba LOGICZNE, że w domu jestem?!

Silver, współczuję, ehhh, przytulam mocno!!!
Lady u nas też listonosze paczek nie noszą, tłumaczą się tym że jakby tak każdemu trzeba by było nosic paczki to trzeba by było oddzielny etat stworzyć i do tego auto a tak wygodnie to TY musisz do nich sie karnąć ehhhh takie to są oszczędności naszym kosztem
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:17   #2721
Delicjanka
Zakorzenienie

Debrah, swietna kurtka.
Ja muszę oddać swój płaszczyk do pralni;]
Ostatnio przymierzalam te sneakers'y w bershce, kurna fajne..ale smiesznie w nich wygladalam.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:18   #2722
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a, pisałam Wam z jakiś miesiąc temu, że Pola ma odparzenie. Dziś w końcu doszłam do wniosku, że to raczej uczulenie Bo nie ma żadnych ran, krewka nie leci, ani nic. Jest "tylko" zaczerwienienie i w dodatku mega suche. Czyli gdyby było odparzenie, to chyba by już dawno zeszło? Sypię mąką ziemniaczaną chyba 4 dzień i nic.
Czyli musi być uczulenie.
Tylko pytanie: na Dady, których używaliśmy od samiuśkiego początku, a potem zamieniliśmy na miesiąc na Pampersy i po powrocie na Dady się to zrobiło. Czy jednak na Pampersy mogło wyjść po takim czasie?

No i co jest dobre na takie uczulenie? Do smarowania/sypania?
moze tormentiol sprobuj
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:21   #2723
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

ja już z butli nie uczę - staram się podawać z lovi 360 - coś tam pochłepta - ale i tak zawsze potem pierś.

W tej chwili dzieckiem się opiekuje moja kumpela, ona chce zmienić pracę (do żłobka ma ofertę) a ja bym ją miała zastąpić. Po nowym roku. Opieka u mnie w domu, 7.40 - 15.40. Boję się, że jak mi przyniosą tego chłopczyka (wtedy będzie miał 2latka) to....nie ogarnę dwóch bąbli na raz, skompromituję się, skończę zamknięta w łazience wyjąc w niebogłosy mam jeszcze trochę czasu do namysłu i się gryzę z myślami strasznie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Deli, czemu śmiesznie???

Debrah, za spodnie bym się dała pokroić też na takie ostatnio zachorowałam cudne są!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:21   #2724
Ewik86
Zakorzenienie

Tak sobie popijam winko czytając Was i chyba się ubzdryngoliłam

Domcia wstała dziś przed 6 Kilka tygodni wcześniej jadła ok 6 mleczko, odkładałam ją i spała do 7, a od kilku dni daję jej mleczko i nie da rady jej już odłożyć, bo albo się kręci i się budzi albo od razu się budzi. A poza tym dziś o tej 6 była głodna, ale jak jej próbowałam dać mleczko to płacz i nic nie zjadła

Silver biedna Daria - jak nie uszka, to biegunka Ucałuj ją mocno

Szaja buziaki też dla chorej Dorci

Debrah kurczę, nie potrafię nic mądrego doradzić

jakaja pochwal się nową fryzurą!

A jutro idziemy z Domcią na bilans - ciekawe ile ta moja niedobrota waży

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:21   #2725
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
O kurde, mam takie cuś
No ale chyba też wychodzi na to, że pampery trzeba zmienić?
jak po pampach Wam się coś takiego zrobiło to ja bym wróciła do dady

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-19, 21:22   #2726
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Dziewczyny, już jestem, któraś tęskniła??
Nadrobie jak sie położę, na razie karmie małego...znaczy właśnie usnął
Bylam w realu..kupilam ten lovi 360 +niekapek za 34 zl..to drogo?
No i bodziaki po 6zl jak na ta cenę jakość jest naprawdę niezła.., chusteczki pampersa 6szt za 25zl..i jeszcze inne promocje....

p.s. Antonio wszedl ciut w kadr

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-19 o 21:24
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:23   #2727
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
moze tormentiol sprobuj
Sarah, ale on chyba na odparzenia jest?
Stary 2013-09-19, 21:25   #2728
Ewik86
Zakorzenienie

Co do dresów, to ja ZAWSZE w domu chodzę w dresach, nienawidzę w dżinasach + jakieś bluzki typowo domowe. A Wy dziewczyny nie-dresowe ubieracie się tak normalnie w domu jak i na wyjścia?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 21:25   #2729
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Tak sobie popijam winko czytając Was i chyba się ubzdryngoliłam

A jutro idziemy z Domcią na bilans - ciekawe ile ta moja niedobrota waży
Pijus

O, też macie bilans 9cio miesięczniaka?

Misiael, właśnie o to chodzi, że nie wiem, od których się zrobiło
Stary 2013-09-19, 21:29   #2730
misiaeel
Wtajemniczenie

tormentiolem bym nie smarowała, mi np lekarka nie pozwoliła go stosować.

hje no to ja już nie wiem spróbuj tego alantanu i zobacz czy są jakieś zmiany na lepsze

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości