|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" Potem pojechaliśmy do moich rodziców bo to tylko 100 km od chirurga, ale masakra była w drodze. Maja darła sie jak opetana. Co chwila musieliśmy stawać. Nawet zaliczyła przewijanie w bagażniku U rodziców padła i spała cały czas, drogę powrotną tez cała przespala. Wróciliśmy przed 20 i biedna była tak wymeczona dzisiejszym dniem ze po kąpieli padła i spi nadal. uwaga bede sie chwalić ![]() Moja córeczka uśmiecha sie do mnie świadomie
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Sam każdy zauważył że teściowa nie teges, a ja pytam ile m kw ma twoj dom że smsy do siebie piszecie?
![]() Przeciekłam. Moje przescieradlo wygląda już jakbym popuscila kilka razy tylko trochę wyżej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-20 o 00:26 |
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczny, masakra, mam gorączkę. Było 38,9, godzinę temu a teraz po paracetamolu 38,6
jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciukiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3214 |
|
Konto usunięte
|
Kejt ale to z piersi? Zaciśnięte.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3215 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ząbkowanie... trwa ok 2 lat pojedyncze zęby wychodzą różnie - czaem niezauważenie, czasem maluch marudzi kilka dni / tygodniCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3216 |
|
Konto usunięte
|
A książka to Pierwszy rok życia dziecka.
Odciągnięte, idę się kimnąć na pół h. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42899982]Kejt ale to z piersi? Zaciśnięte.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse raczej tak. Troszkę leci, mam mały zastój, ale pierś boli w środku. Jakby Fi za mocno zassal. Klujacy bol do samych żeber. Nic innego mi nie jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3218 |
|
Wtajemniczenie
|
nocna zmiana wita
wlasnie odciagam pokarm -- Leo zjadl o 21 120 a o 19.30 100ml - jak tak dalej pojdzie bedzie szerszy niz dlugi a dzieki jak zwykle za wsparcie duchowe co do przejscia na mm na was zawsze mozna liczyc
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
witam przy drugim karmieniu
Ira a jak tam sąsiadka i jej synek? Przychodzą na obiady? Kejt współczuję temp i bólu. Kapustę przykladasz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-20 o 02:38 |
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam na 2 karmieniu. Wlasnie,ita,jak tam sasiedzi?
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ---------- Kejt trzymam kciuki za Ciebie,a raczej za Twoje cycki. Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- PRZEOGROMNE KCIUKI ZA DOMINIKA KALLISTO!!!!duzo zdrowka dla Niego!!! Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez karmienie Wlasnie.
Pozdro nocne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
no i u mnie kolejne karmienie
co do sasiadsow to biedaczysko sie xhyba obraIlo - jakos dziwniw mi nie brakuje ich.ja to.chyba naprawdw kosMarna jestwm ;-)
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
to sie nasze maluchy zgraly
Perse ty ttez odciagasz widze - ile masz zamiar karmic malego bo ja zaczne ograniczac moj pokarm jak tylko leo skonczy miesiac
|
#3225 |
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie
ps.piekna pelnia ksiezyca! Lysy zaglada do okien.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak miałam z tym uśmiechem. Byłam mega zła i mowie "spać synu" , a on taki banan na buzce i pozamiatane ![]() Cytat:
Tz mi wysyłał SMS dlatego, ze ja byłam wlasnie w łazience, a nie bedzie mi wchodził przecież bo nie chciał zeby matka jego słyszała. Choć szczerze to często smsujemy ,ale jak on jest w pracy. Ja nie cierpię gadać przez telefon, a w domu nie ma czasu co jest co raz bardziej denerwujace dla mnie. Niedługo bez kitu będę z kuchni do salonu za polscianka slac SMS czy chce herbaty ![]() Cytat:
![]() Matko niech cos zrobią z tymi cyckami. Moze da radę do jakoś przetkac czy co Jak tesciowa przyjechała to ja stwierdziłam , ze zeby krócej byc w jej towarzystwie to spieprzam kupić pieluchy małemu. Mały spał ofc. Za ok.20min. Tz pisze , ze mały wstał i kweka. Odp., zeby go przytulil i , ze za 10-15min.bede, a ten do mnie "ale mialas tylko pieluchy kupić" Sztylety od razu milalam w oczach No i on , ze jego matka sie małym zajmuje. Mysle trudno. Wchodzę do domu ona go trzyma tak jakby przy swoim cycku tzn.tej wyschnietej wypalonej przez slonce skórze. Ja mowie, ze zaraz go wezmę tylko ręce umyje. Biorę go , a ona mi tak go podaje jakby mi go dać nie chciała. Do tego ta kobieta w ogóle zębów chyba nie myje Serio masakra normalnie zawsze ma taki oddech tragiczny ![]() No i ja małemu cycka bo wiadomo był głodny moj Misio, a ona zza drzwi,moze on jest taki grzeczniutki i ze dzieci musza sobie pokrzyczec i ofc Tz juz te teorie podlapal ![]() Wiec mu mowie,ze gowno prawda i ze jak mi kiedyś dopuści podczas mojej nieobecności do tego,ze mały bedzie krzyczał to z dupy nogi powyrywam. Ze chyba tłumaczyłam mu,ze jak dziecko płacze tzn.ze moze cos chce lub go cos boli bo mówić nie umie, ze moze czuje sie samotne etc. Tesciowa to jakas rabnieta jest Pffff pokrzyczec trochę musi i gardło zdrzemnac i traume miec jakas. Fuck wiecej go nie zostawie. Ch* niech gadają, ze jestem matka kwoka w d* ich mam. Jak maja mi dziecko skrzywdzić Mały sie od dwóch dni usral za przeproszeniem na huśtawke i nie ma lepszego miejsca na spanie. Tv gra i muzyczka w huśtawce i najlepsze kimanie
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-09-20 o 05:41 |
|||
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Samantha
wspolczuje poraz kolejny tesciowej I bije brawa za wyrwanie sie po pieluchy. :thumbup:Moje dziecie konczy dzis okragly miesiac!!! Ja wczoraj po raz pierwszy od urodzenia zostawilam go samego(tzn z babcia) w domu na godzinke. Fajnie bylo wyjsc ale szybko wrocilam,bo tesknil za cyckiem czy to dzis ten magiczny czas gdy staje sie niemowlaczkiem? I zegnamy noworodka. Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Najlepsze zyczenia z okazji ukonczenia miesiaca dla Edwarda jakierki oraz Kubusia Arrabbiaty! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
za wypad i za niemowlaczka Trzeba nam następnym razem z jednego cycka w domu zostawić ![]() Przylaczam sie do życzeń dla Kubusia i Edzia
|
|
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
To ja jeszcze raz sie witam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W łóżku na spiocha? ![]() Ja w nocy zasypiam z małym przy cycku o 6rano nie daje rady poprostu.
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety Franek tak ma Także z dalszym pogrubionym się zgadzamCytat:
za miesiąc Dzień dobry w końcu słonko za oknem ![]() Moje dziecię zrobiło jak zwykle pobudkę o 5:30 zjadło i wyprodukowało 5 dniowe kupsko myślałam, że padnę jak to zobaczyłam i poczułam a Franek miał zaciesz od ucha do ucha...
|
||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie śpię od 6. Mała obudziła się na cyca, poza tym widziałam, że auto stoi, a męża nie ma więc zastanawiałam się gdzie jest, że nie przyszedł spać (na nockę robił) zamiast od razu zadzwonić to głupia myślę i zaczynam się denerwować. A ten na grzyby poszedł. Głupia ja! Chlebek do maszyny wstawiłam, kawałek ciasta zjadłam i zastanawiam się czy w ogóle jest sens ćwiczyć te mięśnie brzucha skoro one się rozeszły i potrzebują czasu na zejście spowrotem? Bo z wagi nie chcę schodzić. A księżyc dzisiaj w nocy rzeczywiście dawał bo na dwór wychodziłam i latarki nie potrzebowałam, a widziałam wszystko gdzie co jest bez problemu, nawet moją yorczkę mimo, że w większości jest czarna.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-20 o 07:17 |
|
|
|
#3233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
cudowne są takie chwile Cytat:
Franuś się wtula, patrzy tymi swoimi ciemnymi oczkami Cytat:
ja słyszałam, że mleko należy podać zaraz po zrobieniu, a w jakiejś książce wyczytałam, że zrobione może stać najdłużej tylko 30min. Potem to już nawet nie chciałabym tego podgrzewać, bo przecież i smak inny i zepsuć się może, sama bym nie chciała tego pić.. Ja dopajam między karmieniami nawet jak się tego nie domaga, napije się troszkę to dobrze, jak nie to trudno, spróbuje później. Ale u nas to ze względu na wcześniejsze zaparcia. A herbata, zauważyłam, że jak stoi dość długo to robi się mętna. |
||||
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc, Sis, ja jestem lepsza, bo nie spie od 4.45
mam nadzieje, ze zanim Lala i Lilo wstana o 9, pierwsza warstwa bedzie dosychac tylko nie wiem, GDZIE tą kobyłę ukryc na czas renowacji, bo ma byc niespodzianka dla Lali, a u mnie salon otwarty, kuchnia otwarta... chyba do wiatrolapu sie usmiechne, 150x150 cm kurza jego twarz
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-20 o 07:34 |
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11-12 tygodni (niuanse) W wieku 12 tygodni dziecko uczy sie rozumieć delikatne różnice np. w tonie głosu i zachowywać sie zróżnicowanie. Ruchy dziecka są bardziej „miękkie”, kiedy wyciąga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowę śledząc jakiś ruch. Nowe umiejętności:
![]() Co do prężenia, spróbuj go wtedy odbić i ponownie podać jedzonko, bo to raczej jest związane z jelitami. Ach i u nas Pan Skok chyba spakował walizki i czeka na wylot także jeszcze chwilka i go nie będzie ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-20 o 07:30 |
||
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
zuzia pojedzona i spi ja dopijam kawke i sniadanie zjem![]() dzis ladniejsza pogoda to pojdziemy na spacer ![]() ostatnio zauwazylam ze niunia szczegolnie w nocy strasznie placze przy butli..myslalam ze moze jej sie smoczek znudzil no ale jadla z niego wczesniej ladnie i jak zalapiw tp tez je ladnie...myslalam ze moze 1dziurka to zamalo?niewiem ale po dzisiejszej nocy stwierdzam ze moja niunia chyba poprostu lubi chlodne mleko...bo jak jej daje butle na poczatku to soe drze a pozniej juz ok...nie robilam jej bardzo coeplego no ale to co ona poje jest zimne...:-/ zazwyczaj daje 40ml goracej i do 120zomnej i myslalam ze jest ideale...a tu zonk.zobaczymy. wogole szkoda ze nie ma smoczkow ktorw do glowy mozna przywiazac hahaha 40minut w nocy siedzialam i wkladalam smoczek malek bo co usnela to wylatywal. Dzis moze chodakowska zrobie pojde na sol a wieczorem chcialam wyskoczyc na piwko Mela daj spokoj z grzybami moja mama to taka grzybiara ze ja podziwiam wstaje o 4rano i jedzir do jakis lasow i zbiera grzyby nie mowiac o tym ze caaalyyy zamrazalnik mam w grzybach a w sezonie suszarka do grzybow idzie non stop..jezdzi na slask itp dajciez spokoj:P Ale macie przygody z tesciowymi...mi na szczescie nie sypie zlotych rad i wogole a myslalam ze bd gorzej i nawet nie powiedziala zlego slowa ze nie kp..mowila tylko ze dobrze 2msc wystarczy itp a jak jej corka pare miesiecy temu przestala w2msc karmic to tyyyleeee sie nagadala
|
|
|
|
#3237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za skończone tygCytat:
ja za to dziś w nocy zalałam swoje dziecko płakał strasznie , dałam mu troche jesc i odłożyłam na chwilę(chyba przewinąć) i myślę co jest co tak kapie, a to mleko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za miesiąc dla wszystkichwitam z synem na rekach, własnie skonczył jeść i zasypia kolejny dzien z deszczem |
|||||
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Ona to dziecko kak tam pisze garnie sie do siedzenia kak ciagniemy za raczki czyli juz nie trzeba glowki tak bardzo podtrzymywac?
wlasnie sie zastanawialam kiedy dzoecko juz moze bardziej soedzoec niz lezec tak w polsiedzenie... |
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaa szit, Lala juz nie spi
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje np.bardzo sztywno trzyma głowę jak je trzymam na rękach ale asekuracyjnie podtrzymuje a z siedzeniem, to czekam aż samo będzie próbować, na siłę nie będę go sadzać, na wszystko przychodzi odpowiedni czas. Koniec drzemki, Franuś woła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciuki
dla Dominiczka
Wygląda na to że Antek zaczął ząbkować. Szczerze to ja mam nadzieję że to ząbkowanie bo jeśli nie to ja już się poddaję. Tyle przeszliśmy i żeby choć tydzień spokoju był ?? Nie!! po prostu mam dość a jak Tosiek musi mieć dość to mi się chce wyć jak sobie pomyślę
buuuuuuu
pojedyncze zęby wychodzą różnie - czaem niezauważenie, czasem maluch marudzi kilka dni / tygodni

Serio masakra normalnie zawsze ma taki oddech tragiczny
za wypad i za niemowlaczka