Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 23:33   #3211
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git
Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" moja słodka dziewczynka

Potem pojechaliśmy do moich rodziców bo to tylko 100 km od chirurga, ale masakra była w drodze. Maja darła sie jak opetana. Co chwila musieliśmy stawać. Nawet zaliczyła przewijanie w bagażniku
U rodziców padła i spała cały czas, drogę powrotną tez cała przespala. Wróciliśmy przed 20 i biedna była tak wymeczona dzisiejszym dniem ze po kąpieli padła i spi nadal.

uwaga bede sie chwalić
Moja córeczka uśmiecha sie do mnie świadomie
gdy sie tulimy i mówię jej jak bardzo ja kocham to przesyła mi najcudowniejszy uśmiech świata wczoraj też obdarowała mnie bezzebnym uśmiechem gdy siedzialam druga godzinę w nocy usypiajac ja i tracąc nerwy, a Maja spojrzała na mnie, dłuższa chwile popatrzyla, potem zrobiła oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha. No i jak tu sie złościć

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 00:17   #3212
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Sam każdy zauważył że teściowa nie teges, a ja pytam ile m kw ma twoj dom że smsy do siebie piszecie?

Przeciekłam. Moje przescieradlo wygląda już jakbym popuscila kilka razy tylko trochę wyżej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-20 o 00:26
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 01:20   #3213
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziewczny, masakra, mam gorączkę. Było 38,9, godzinę temu a teraz po paracetamolu 38,6 jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciuki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 01:22   #3214
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kejt ale to z piersi? Zaciśnięte.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 01:25   #3215
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
dla Dominiczka

Dzieki za odpowiedzi. Widze ze wiekszosc kladzie dzieciaki do spania okolo 19-20stej. A o ktorej wtedy wstajecie? Bo my mamy kapanie 21-22 no i usypiamy w okolicach polnocy ale wtedy wstajemy o 9. Wiecej mi nie pospi. W dzien tez malo spi. Od 15 do polnocy wcale nie spi... ja bym mogla dluzej pospac.
ok 7

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja podeszłam do kp na totalnym luzie-wyjdzie to super, a jak nie - to też super.
I chyba dzięki temu podejściu nie miałam żadnych problemów- poza nawałem na początku oczywiście.

Mój Mały dalej ulewa
ja do kp miałam nastawienie "zadaniowe" - powiedziałam, że zrobię wszystko, żeby karmić, bo muszę i już. I wywalczyłam.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć,
Padam na pysk Wygląda na to że Antek zaczął ząbkować. Szczerze to ja mam nadzieję że to ząbkowanie bo jeśli nie to ja już się poddaję. Tyle przeszliśmy i żeby choć tydzień spokoju był ?? Nie!! po prostu mam dość a jak Tosiek musi mieć dość to mi się chce wyć jak sobie pomyślę Nie wiem ile trwa to cholerne ząbkowanie buuuuuuu

Kalisto

My też chodzimy spać o 20.
współczuję, ząbkowanie jest już możliwe - mój Norbert miał 1 ząbek tuż po skończeniu 3 miesięcy
a ząbkowanie... trwa ok 2 lat pojedyncze zęby wychodzą różnie - czaem niezauważenie, czasem maluch marudzi kilka dni / tygodni

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ghia, kciuki!!!

Swoją droga jak mój syn płacze, to zamiast "mamą" wola "ghiaaa ghiaaa"!! Gdzie popelnilam błąd?

Kaśka - zabiłaś mnie...

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ślini się strasznie Dziś nawet chodziliśmy w takim mięciutkim bawełnianym śliniaczku
He he he a czasami mu nawet piana idzie z dziubka i zastanawiam się czy nie ma wścieklizny:rolleyes: [COLOR="Silver"]
przestań myć mu "zęby" mydłem - pienienie z paszczy powinno ustać

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 01:36   #3216
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A książka to Pierwszy rok życia dziecka.
Odciągnięte, idę się kimnąć na pół h.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 01:36   #3217
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42899982]Kejt ale to z piersi? Zaciśnięte.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse raczej tak. Troszkę leci, mam mały zastój, ale pierś boli w środku. Jakby Fi za mocno zassal. Klujacy bol do samych żeber. Nic innego mi nie jest.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 02:01   #3218
ita83
Wtajemniczenie

nocna zmiana wita wlasnie odciagam pokarm -- Leo zjadl o 21 120 a o 19.30 100ml - jak tak dalej pojdzie bedzie szerszy niz dlugi

a dzieki jak zwykle za wsparcie duchowe co do przejscia na mm

na was zawsze mozna liczyc
Stary 2013-09-20, 02:37   #3219
mela1234
Zakorzenienie

witam przy drugim karmieniu

Ira a jak tam sąsiadka i jej synek? Przychodzą na obiady?

Kejt współczuję temp i bólu. Kapustę przykladasz?

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-20 o 02:38
Stary 2013-09-20, 02:44   #3220
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Witam na 2 karmieniu. Wlasnie,ita,jak tam sasiedzi?

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ----------

Kejt trzymam kciuki za Ciebie,a raczej za Twoje cycki.

---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

PRZEOGROMNE KCIUKI ZA DOMINIKA KALLISTO!!!!duzo zdrowka dla Niego!!!

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 03:28   #3221
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U mnie tez karmienie Wlasnie.
Pozdro nocne

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 05:05   #3222
ita83
Wtajemniczenie

no i u mnie kolejne karmienie co do sasiadsow to biedaczysko sie xhyba obraIlo - jakos dziwniw mi nie brakuje ich.

ja to.chyba naprawdw kosMarna jestwm ;-)
Stary 2013-09-20, 05:06   #3223
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U mnie tez

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 05:21   #3224
ita83
Wtajemniczenie

to sie nasze maluchy zgraly

Perse ty ttez odciagasz widze - ile masz zamiar karmic malego bo ja zaczne ograniczac moj pokarm jak tylko leo skonczy miesiac
Stary 2013-09-20, 05:34   #3225
kubus puchatek
Rozeznanie

Witam ponownie ps.piekna pelnia ksiezyca! Lysy zaglada do okien.

Stary 2013-09-20, 05:38   #3226
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git
Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" moja słodka dziewczynka

Potem pojechaliśmy do moich rodziców bo to tylko 100 km od chirurga, ale masakra była w drodze. Maja darła sie jak opetana. Co chwila musieliśmy stawać. Nawet zaliczyła przewijanie w bagażniku
U rodziców padła i spała cały czas, drogę powrotną tez cała przespala. Wróciliśmy przed 20 i biedna była tak wymeczona dzisiejszym dniem ze po kąpieli padła i spi nadal.

uwaga bede sie chwalić
gdy sie tulimy i mówię jej jak bardzo ja kocham to przesyła mi najcudowniejszy uśmiech świata wczoraj też obdarowała mnie bezzebnym uśmiechem gdy siedzialam druga godzinę w nocy usypiajac ja i tracąc nerwy, a Maja spojrzała na mnie, dłuższa chwile popatrzyla, potem zrobiła oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha. No i jak tu sie złościć
Super

Tez tak miałam z tym uśmiechem. Byłam mega zła i mowie "spać synu" , a on taki banan na buzce i pozamiatane

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Sam każdy zauważył że teściowa nie teges, a ja pytam ile m kw ma twoj dom że smsy do siebie piszecie?

Przeciekłam. Moje przescieradlo wygląda już jakbym popuscila kilka razy tylko trochę wyżej

Mela, nie duzy apartament. 2 sypialnie , salon połączony z jadalnia i kuchnia oraz standardowo łazienka niestety jedna tylko.
Tz mi wysyłał SMS dlatego, ze ja byłam wlasnie w łazience, a nie bedzie mi wchodził przecież bo nie chciał zeby matka jego słyszała.

Choć szczerze to często smsujemy ,ale jak on jest w pracy. Ja nie cierpię gadać przez telefon, a w domu nie ma czasu co jest co raz bardziej denerwujace dla mnie. Niedługo bez kitu będę z kuchni do salonu za polscianka slac SMS czy chce herbaty

Cytat:
Dziewczny, masakra, mam gorączkę. Było 38,9, godzinę temu a teraz po paracetamolu 38,6 jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciuki

Matko niech cos zrobią z tymi cyckami. Moze da radę do jakoś przetkac czy co

Jak tesciowa przyjechała to ja stwierdziłam , ze zeby krócej byc w jej towarzystwie to spieprzam kupić pieluchy małemu. Mały spał ofc. Za ok.20min. Tz pisze , ze mały wstał i kweka. Odp., zeby go przytulil i , ze za 10-15min.bede, a ten do mnie "ale mialas tylko pieluchy kupić" Sztylety od razu milalam w oczach
No i on , ze jego matka sie małym zajmuje. Mysle trudno.
Wchodzę do domu ona go trzyma tak jakby przy swoim cycku tzn.tej wyschnietej wypalonej przez slonce skórze. Ja mowie, ze zaraz go wezmę tylko ręce umyje. Biorę go , a ona mi tak go podaje jakby mi go dać nie chciała. Do tego ta kobieta w ogóle zębów chyba nie myje Serio masakra normalnie zawsze ma taki oddech tragiczny

No i ja małemu cycka bo wiadomo był głodny moj Misio, a ona zza drzwi,moze on jest taki grzeczniutki i ze dzieci musza sobie pokrzyczec i ofc Tz juz te teorie podlapal
Wiec mu mowie,ze gowno prawda i ze jak mi kiedyś dopuści podczas mojej nieobecności do tego,ze mały bedzie krzyczał to z dupy nogi powyrywam. Ze chyba tłumaczyłam mu,ze jak dziecko płacze tzn.ze moze cos chce lub go cos boli bo mówić nie umie, ze moze czuje sie samotne etc.

Tesciowa to jakas rabnieta jest Pffff pokrzyczec trochę musi i gardło zdrzemnac i traume miec jakas. Fuck wiecej go nie zostawie. Ch* niech gadają, ze jestem matka kwoka w d* ich mam.
Jak maja mi dziecko skrzywdzić

Mały sie od dwóch dni usral za przeproszeniem na huśtawke i nie ma lepszego miejsca na spanie. Tv gra i muzyczka w huśtawce i najlepsze kimanie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-09-20 o 05:41
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 06:00   #3227
kubus puchatek
Rozeznanie

Czesc Samantha wspolczuje poraz kolejny tesciowej I bije brawa za wyrwanie sie po pieluchy. :thumbup:

Moje dziecie konczy dzis okragly miesiac!!! Ja wczoraj po raz pierwszy od urodzenia zostawilam go samego(tzn z babcia) w domu na godzinke. Fajnie bylo wyjsc ale szybko wrocilam,bo tesknil za cyckiem czy to dzis ten magiczny czas gdy staje sie niemowlaczkiem? I zegnamy noworodka.

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Najlepsze zyczenia z okazji ukonczenia miesiaca dla Edwarda jakierki oraz Kubusia Arrabbiaty!

Stary 2013-09-20, 06:34   #3228
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Czesc Samantha wspolczuje poraz kolejny tesciowej I bije brawa za wyrwanie sie po pieluchy. :thumbup:

Moje dziecie konczy dzis okragly miesiac!!! Ja wczoraj po raz pierwszy od urodzenia zostawilam go samego(tzn z babcia) w domu na godzinke. Fajnie bylo wyjsc ale szybko wrocilam,bo tesknil za cyckiem czy to dzis ten magiczny czas gdy staje sie niemowlaczkiem? I zegnamy noworodka.

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Najlepsze zyczenia z okazji ukonczenia miesiaca dla Edwarda jakierki oraz Kubusia Arrabbiaty!

Hej

za wypad i za niemowlaczka

Trzeba nam następnym razem z jednego cycka w domu zostawić

Przylaczam sie do życzeń dla Kubusia i Edzia

Stary 2013-09-20, 06:59   #3229
kubus puchatek
Rozeznanie

To ja jeszcze raz sie witam

Stary 2013-09-20, 07:03   #3230
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jeszcze raz sie witam

Wow karmisz co godzinke?

W łóżku na spiocha?

Ja w nocy zasypiam z małym przy cycku o 6rano nie daje rady poprostu.

Stary 2013-09-20, 07:10   #3231
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Matko niech cos zrobią z tymi cyckami. Moze da radę do jakoś przetkac czy co

Jak tesciowa przyjechała to ja stwierdziłam , ze zeby krócej byc w jej towarzystwie to spieprzam kupić pieluchy małemu. Mały spał ofc. Za ok.20min. Tz pisze , ze mały wstał i kweka. Odp., zeby go przytulil i , ze za 10-15min.bede, a ten do mnie "ale mialas tylko pieluchy kupić" Sztylety od razu milalam w oczach
Wchodzę do domu ona go trzyma tak jakby przy swoim cycku tzn.tej wyschnietej wypalonej przez slonce skórze. Ja mowie, ze zaraz go wezmę tylko ręce umyje. Biorę go , a ona mi tak go podaje jakby mi go dać nie chciała. Do tego ta kobieta w ogóle zębów chyba nie myje Serio masakra normalnie zawsze ma taki oddech tragiczny

No i ja małemu cycka bo wiadomo był głodny moj Misio, a ona zza drzwi,moze on jest taki grzeczniutki i ze dzieci musza sobie pokrzyczec i ofc Tz juz te teorie podlapal
Wiec mu mowie,ze gowno prawda i ze jak mi kiedyś dopuści podczas mojej nieobecności do tego,ze mały bedzie krzyczał to z dupy nogi powyrywam. Ze chyba tłumaczyłam mu,ze jak dziecko płacze tzn.ze moze cos chce lub go cos boli bo mówić nie umie, ze moze czuje sie samotne etc.
Albo jest małym terrorystą i wymusza ręce
Niestety Franek tak ma ale już starszy, bardziej zaciekawiony światem i jak już go kładę i zaczyna się płacz, bo to nie rączki to zajmuje go czymś i zapomina Także z dalszym pogrubionym się zgadzam

Cytat:
za miesiąc

Dzień dobry w końcu słonko za oknem
Moje dziecię zrobiło jak zwykle pobudkę o 5:30 zjadło i wyprodukowało 5 dniowe kupsko myślałam, że padnę jak to zobaczyłam i poczułam a Franek miał zaciesz od ucha do ucha...

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:15   #3232
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Nie śpię od 6. Mała obudziła się na cyca, poza tym widziałam, że auto stoi, a męża nie ma więc zastanawiałam się gdzie jest, że nie przyszedł spać (na nockę robił) zamiast od razu zadzwonić to głupia myślę i zaczynam się denerwować. A ten na grzyby poszedł. Głupia ja!
Chlebek do maszyny wstawiłam, kawałek ciasta zjadłam i zastanawiam się czy w ogóle jest sens ćwiczyć te mięśnie brzucha skoro one się rozeszły i potrzebują czasu na zejście spowrotem? Bo z wagi nie chcę schodzić.

A księżyc dzisiaj w nocy rzeczywiście dawał bo na dwór wychodziłam i latarki nie potrzebowałam, a widziałam wszystko gdzie co jest bez problemu, nawet moją yorczkę mimo, że w większości jest czarna.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-20 o 07:17
Stary 2013-09-20, 07:23   #3233
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

biedna Ty, a dzisiaj jak?

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

uwaga bede sie chwalić
cudowne są takie chwile

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

a jeszcze odnośnie kp to ja uwielbiam karmić piersią. Lubie ten kontakt, patrzec jak wsuwa, na te oczka wpatrzone we mnie, te łapki zaciśnietę w piąstki albo trzymające za piersi. Dlatego tak bardzo walcze o pokarm. Właśnie pije karmi przyszła mi też herbatka i kawka bocianek (ktora jest obrzydliwa ). Pije więcej wody i zobaczymy.
Obawiałam się, że ten kontakt jak tu piszesz zniknie kiedy przejdziemy na butlę, ale nie Franuś się wtula, patrzy tymi swoimi ciemnymi oczkami i łapie moje paluszki i je trzyma

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ja daje wtedy kiedy dobitnie domaga sie jeść a jeszcze nie pora. Wychodzi 2-3 razy dziennie. Skoro mleko po zrobieniu może stać 2 h to herbatka spokojnie też.

2h?? ja słyszałam, że mleko należy podać zaraz po zrobieniu, a w jakiejś książce wyczytałam, że zrobione może stać najdłużej tylko 30min. Potem to już nawet nie chciałabym tego podgrzewać, bo przecież i smak inny i zepsuć się może, sama bym nie chciała tego pić..

Cytat:

A jak z dopajaniem? Między każdym karmieniem coś podajecie? I jeszcze pytanie odnośnie herbatki, bo napisane jest, żeby podawać świeżo przygotowaną. Ile taka może stać w butelce?
Ja dopajam między karmieniami nawet jak się tego nie domaga, napije się troszkę to dobrze, jak nie to trudno, spróbuje później. Ale u nas to ze względu na wcześniejsze zaparcia. A herbata, zauważyłam, że jak stoi dość długo to robi się mętna.

Franuś
Stary 2013-09-20, 07:27   #3234
Oliath
Zakorzenienie

Czesc, Sis, ja jestem lepsza, bo nie spie od 4.45 najpierw karmienie i odbijanie (SAMYM MOIM MLECZKIEM ), potem sniadanie dla meza, potem umylam gary i lodowke , teraz będę szorowac kolyske do malowania, bo maz mi wczoraj kupil sprzet mam nadzieje, ze zanim Lala i Lilo wstana o 9, pierwsza warstwa bedzie dosychac tylko nie wiem, GDZIE tą kobyłę ukryc na czas renowacji, bo ma byc niespodzianka dla Lali, a u mnie salon otwarty, kuchnia otwarta... chyba do wiatrolapu sie usmiechne, 150x150 cm kurza jego twarz
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-09-20 o 07:34
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:31   #3235
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

czy Wasze dzieci tez sie tak slinia? robia babeli i wyciagaja jezyk na zewnatrz? moj maly dzisiaj co chwile puszczal sline tak jakby mial jej za duzo i nawet kilka razy sie zachlysnal, w ogole wczoraj skonczylismy 9 tyg a moj maly caly czas pije niespokojnie, przy butli sie prezy, prostuje i musze go kolysac bo tak to wypycha butle ;/

11-12 tygodni (niuanse)

W wieku 12 tygodni dziecko uczy sie rozumieć delikatne różnice np. w tonie głosu i zachowywać sie zróżnicowanie. Ruchy dziecka są bardziej „miękkie”, kiedy wyciąga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowę śledząc jakiś ruch.

Nowe umiejętności:
  • Potrafi skoordynować ruchy oczu i głowy śledząc ruch przedmiotu czy osoby
  • Podnosi sie do pozycji siedzącej trzymając sie Twoich dłoni
  • Odpycha sie obiema nóżkami leżąc w foteliku lub na kocu
  • Łapie przedmioty obiema raczkami
  • Wkłada wszystko do buzi
  • Ogląda i bawi sie rączkami
  • Zauważa, że może piszczeć i zmienia ton głosu
  • Robi bąble ze śliny
  • Wyraźnie daje do zrozumienia, że jest znudzone, gdy np. - zbyt długo patrzy na ta sama zabawkę
Mój też zaczął puszczać bąble ze śliny wcześniej, ale wiadomo, że to wszystko jest orientacyjne
Co do prężenia, spróbuj go wtedy odbić i ponownie podać jedzonko, bo to raczej jest związane z jelitami.

Ach i u nas Pan Skok chyba spakował walizki i czeka na wylot także jeszcze chwilka i go nie będzie

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Czesc, Sis, ja jestem lepsza, bo nie spie od 4.45 najpierw karmienie i odbijanie (SAMYM MOIM MLECZKIEM ), potem sniadanie dla meza, potem umylam gary i lodowke , teraz będę szorowac kolyske do malowania, bo maz mi wczoraj kupil sprzet mam nadzieje, ze zanim Lala i Lilo wstana o 9, pierwsza warstwa bedzie dosychac tylko nie wiem, GDZIE tą kobyłę ukryc na czas renowacji, bo ma byc niespodzianka dla Lali, a u mnie salon otwarty, kuchnia otwarta... chyba do wiatrolapu sie usmiechne, 150x150 cm kurza jego twarz
A u Ciebie znowu motorek się załączył

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-09-20 o 07:30
Stary 2013-09-20, 07:31   #3236
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej zuzia pojedzona i spi ja dopijam kawke i sniadanie zjem

dzis ladniejsza pogoda to pojdziemy na spacer

ostatnio zauwazylam ze niunia szczegolnie w nocy strasznie placze przy butli..myslalam ze moze jej sie smoczek znudzil no ale jadla z niego wczesniej ladnie i jak zalapiw tp tez je ladnie...myslalam ze moze 1dziurka to zamalo?niewiem ale po dzisiejszej nocy stwierdzam ze moja niunia chyba poprostu lubi chlodne mleko...bo jak jej daje butle na poczatku to soe drze a pozniej juz ok...nie robilam jej bardzo coeplego no ale to co ona poje jest zimne...:-/ zazwyczaj daje 40ml goracej i do 120zomnej i myslalam ze jest ideale...a tu zonk.zobaczymy.

wogole szkoda ze nie ma smoczkow ktorw do glowy mozna przywiazac hahaha 40minut w nocy siedzialam i wkladalam smoczek malek bo co usnela to wylatywal.

Dzis moze chodakowska zrobie pojde na sol a wieczorem chcialam wyskoczyc na piwko

Mela daj spokoj z grzybami moja mama to taka grzybiara ze ja podziwiam wstaje o 4rano i jedzir do jakis lasow i zbiera grzyby nie mowiac o tym ze caaalyyy zamrazalnik mam w grzybach a w sezonie suszarka do grzybow idzie non stop..jezdzi na slask itp dajciez spokoj:P

Ale macie przygody z tesciowymi...mi na szczescie nie sypie zlotych rad i wogole a myslalam ze bd gorzej i nawet nie powiedziala zlego slowa ze nie kp..mowila tylko ze dobrze 2msc wystarczy itp a jak jej corka pare miesiecy temu przestala w2msc karmic to tyyyleeee sie nagadala

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:31   #3237
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

czy Wasze dzieci tez sie tak slinia? robia babeli i wyciagaja jezyk na zewnatrz? moj maly dzisiaj co chwile puszczal sline tak jakby mial jej za duzo i nawet kilka razy sie zachlysnal, w ogole wczoraj skonczylismy 9 tyg a moj maly caly czas pije niespokojnie, przy butli sie prezy, prostuje i musze go kolysac bo tak to wypycha butle ;/
tak ślini się, ale to normalne
za skończone tyg

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

sorry
ja za to dziś w nocy zalałam swoje dziecko
płakał strasznie , dałam mu troche jesc i odłożyłam na chwilę(chyba przewinąć) i myślę co jest co tak kapie, a to mleko

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Super

Mela, nie duzy apartament. 2 sypialnie , salon połączony z jadalnia i kuchnia oraz standardowo łazienka niestety jedna tylko.
Tz mi wysyłał SMS dlatego, ze ja byłam wlasnie w łazience, a nie bedzie mi wchodził przecież bo nie chciał zeby matka jego słyszała.

Choć szczerze to często smsujemy ,ale jak on jest w pracy. Ja nie cierpię gadać przez telefon, a w domu nie ma czasu co jest co raz bardziej denerwujace dla mnie. Niedługo bez kitu będę z kuchni do salonu za polscianka slac SMS czy chce herbaty

Tesciowa to jakas rabnieta jest Pffff pokrzyczec trochę musi i gardło zdrzemnac i traume miec jakas. Fuck wiecej go nie zostawie. Ch* niech gadają, ze jestem matka kwoka w d* ich mam.
Jak maja mi dziecko skrzywdzić

Mały sie od dwóch dni usral za przeproszeniem na huśtawke i nie ma lepszego miejsca na spanie. Tv gra i muzyczka w huśtawce i najlepsze kimanie
przyomnialas mi moją pierwsza wizyte u tz w domu, matka wysłała do niego sms czy chce herbate, a była za ścianą

Cytat:

za miesiąc dla wszystkich

witam z synem na rekach, własnie skonczył jeść i zasypia
kolejny dzien z deszczem nawet nie ma jak na spacer wyjsc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:34   #3238
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ona to dziecko kak tam pisze garnie sie do siedzenia kak ciagniemy za raczki czyli juz nie trzeba glowki tak bardzo podtrzymywac?
wlasnie sie zastanawialam kiedy dzoecko juz moze bardziej soedzoec niz lezec tak w polsiedzenie...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:35   #3239
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaa szit, Lala juz nie spi
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:39   #3240
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ona to dziecko kak tam pisze garnie sie do siedzenia kak ciagniemy za raczki czyli juz nie trzeba glowki tak bardzo podtrzymywac?
wlasnie sie zastanawialam kiedy dzoecko juz moze bardziej soedzoec niz lezec tak w polsiedzenie...
Według mnie każde dziecię jest inne moje np.bardzo sztywno trzyma głowę jak je trzymam na rękach ale asekuracyjnie podtrzymuje a z siedzeniem, to czekam aż samo będzie próbować, na siłę nie będę go sadzać, na wszystko przychodzi odpowiedni czas.

Koniec drzemki, Franuś woła

Franuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości