Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 23:20   #2791
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

spoko Kochana, wszystkie tu się jeszcze uczymy oby Polusi jak najszybciej przeszło to uczulenie/odparzenie

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-09-19 o 23:21
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:22   #2792
sarah67
Zadomowienie

neti

ogladalas fotelik?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:22   #2793
hje
Zakorzenienie

Oby

Uff... Emocje opadły
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:24   #2794
nancykenator
Zakorzenienie

:d
Stary 2013-09-19, 23:24   #2795
hje
Zakorzenienie

Acha, czyli jeszcze ustalmy. Puder wysusza, a maść zazwyczaj powinna nawilżać
Stary 2013-09-19, 23:30   #2796
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
neti

ogladalas fotelik?
Ha..zajezdzamy dziś do sklepu...już pod koniec wszystkich zakupow i co?? Antonio zasnął...daliśmy.mu spokój-znaczy nie mierzylismy...ale oglądałam..ladnie wykonany..naprawdę porzadny w prownaniu z recaro ktori chcialam wcześniej-większy szerszy...chyba kupimy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oby

Uff... Emocje opadły
Dobra dawaj na druga...noge i ide wcisnąć swoją nogę pomiędzy małża nogi...on tego niecierpi.....sasasasasas ssasasasaaa..dobranoc

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Acha, czyli jeszcze ustalmy. Puder wysusza, a maść zazwyczaj powinna nawilżać
Tak...kup bepanthen..albo faktucznie tanszy najpierw alantan,Ale w kremie!! Nie puder ..

Pa dziolchy...pa,Wisienko ..dziś znow zmywasz...tak mi wyliczance wypadlo

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-19 o 23:31
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:31   #2797
nancykenator
Zakorzenienie

puder, krochmal, nadmanganian potasu, mąka ziemniaczana - wysuszają
maść Alantan - natłuszcza ( ja używałam też na pękające brodawki na początku karmienia wtedy używałam alantanu plus maści)
kremy z tlenkiem cynku na odparzenia, które już są.
Stary 2013-09-19, 23:32   #2798
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

masz tylko tyle, bo do łóżka nie dojdziesz

Mówisz Tu Cię zaskoczę, ale lubię zmywać naczynia, więc mogę i szkło
Stary 2013-09-19, 23:33   #2799
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
puder, krochmal, nadmanganian potasu, mąka ziemniaczana - wysuszają
maść Alantan - natłuszcza ( ja używałam też na pękające brodawki na początku karmienia wtedy używałam alantanu plus maści)
kremy z tlenkiem cynku na odparzenia, które już są.
Jest też dobra medela ale to juz,wsio droższe-niech hje ten alantan najpierw wezmie..

Paaaa

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-19, 23:34   #2800
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Dziękuję Wam wszystkim za rady Jednak forum to jest COŚ

I ja śmigam na łózio... Do jutra!
Stary 2013-09-19, 23:34   #2801
nancykenator
Zakorzenienie

alantan w kremie nawilża, w maści natłuszcza, także zależy co chcesz osiągnąć, takie coś znalazłam
http://www.alantan.pl/produkty-alant...iedy-krem.html

a jeśli mówisz, że zmiana jest sucha to raczej natłuścić musisz...

Black, dobrze gadam?

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-09-19 o 23:35
Stary 2013-09-19, 23:35   #2802
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
masz tylko tyle, bo do łóżka nie dojdziesz

Mówisz Tu Cię zaskoczę, ale lubię zmywać naczynia, więc mogę i szkło
Dobra to już, wiem..Ty stoisz na,zmywaku
Ja też lubie zmywac...ale moi się nutę chce..dobra lecę pa pa

Stary 2013-09-19, 23:38   #2803
hje
Zakorzenienie

Cytat:
alantan w kremie nawilża, w maści natłuszcza, także zależy co chcesz osiągnąć, takie coś znalazłam
http://www.alantan.pl/produkty-alant...iedy-krem.html

a jeśli mówisz, że zmiana jest sucha to raczej natłuścić musisz...
Tak, to u nas będzie maść

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dobra to już, wiem..Ty stoisz na,zmywaku
Ja też lubie zmywac...ale moi się nutę chce..dobra lecę pa pa
To będziemy się zamieniać Ja wczoraj i dziś, Ty jutro i w sobotę

Pa!
Stary 2013-09-19, 23:44   #2804
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka laleczki, witam sie wieczorem ... Kurna jestescie nasamowite 7 stron od rana ...
Z tego co pamietam to komisarz Rex jest niemiecki, leci codziennie o 9 na tv4 jesli ktoras lubi

Debrah przerabane z tym rozszerzaniem diety Amelciowej, pamietam jak niedawno ja Ci glowe suszylam, ze moja nie chce jesc ... Ale robilam tak jak dziewczyny pisaly, nie poddawalam sie, codziennie probowalam. Mialam nie dawac kaszek, ale, ze mala drobna to wprowadzilam jej ... na ;poczatku jadla po 2-3 lyzki, a teraz doszlysmy juz do 60 ml, daje lyzeczka, roibie taka gestawa ... pozniej jest obiadek i owocek, ale i tak cyc tez musi byc

Lady podziwiam Cie, ze umiesz funkcjonowac jak mlody nie spi Ci w nocy, dobrze, ze chociaz ma drzemki i 1 spanie po nocy dluzsze, ze ty tez sie mozesz z nim

Meneq Yae cudowna, TZ pokazalam to byl w szoku, ze ma takie wlosieta dlugie .. jak stoi pieknie lobuziczka mala

Neti Antoniusz tez swietna fryzure ma na fotce, no i body rewelacja .. super napis i jaki prawdziwy

Szajus zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla Dorki, bidulka

Silver
super, ze Darusia juz ma zdrowe uszka, teraz szybko pozbedziecie sie biegunki i wrocicie do domku

Byla mowa o tym w czym maluchy smigaja .. moja albo w skarpetkach zwyklych albo w tych z antyposlizgiem, rajstopki, albo kapciochy ... Moja sie nie slizga jakos w zwyklych skarpetach
Stary 2013-09-19, 23:45   #2805
nancykenator
Zakorzenienie

to ja też zmykam, była pobudka przed chwilą, był cyc to może chociaż godzinka spania nas czeka
Stary 2013-09-19, 23:46   #2806
Lenova
Wtajemniczenie

To ja jeszcze coś dodam od siebie na te odparzenia.
Blanka praktycznie raz w tygodniu ma odparzenie no i najlepiej działa tormentiol niestety, ale nam lekarka powiedziała, że można ale ostrożnie. Daje jej raz dziennie a w ciągu dnia Bephanten i schodzi. Ten bephantem naprawde dobra rzecz ale droga jak pierun ;/

Jesteśmy po godzninnych płaczkach i histeriach Biedna moja gile jej z nos leciały i nie mogła oddychać. No i co spróbowaliśmy jej wyciągnać te gluty. Ja ją trzymałam małż odciągał tzn próbował, dziewczyny to jest histeria taka że cały blok i pewnie osiedle słyszało. MASAKRA , i sama nie jestem w stanie tego zrobić ni chu chu. Ja nie wiem jakiego już sposobu uzyc na ten katar ((
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:49   #2807
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To ja jeszcze coś dodam od siebie na te odparzenia.
Blanka praktycznie raz w tygodniu ma odparzenie no i najlepiej działa tormentiol niestety, ale nam lekarka powiedziała, że można ale ostrożnie. Daje jej raz dziennie a w ciągu dnia Bephanten i schodzi. Ten bephantem naprawde dobra rzecz ale droga jak pierun ;/

Jesteśmy po godzninnych płaczkach i histeriach Biedna moja gile jej z nos leciały i nie mogła oddychać. No i co spróbowaliśmy jej wyciągnać te gluty. Ja ją trzymałam małż odciągał tzn próbował, dziewczyny to jest histeria taka że cały blok i pewnie osiedle słyszało. MASAKRA , i sama nie jestem w stanie tego zrobić ni chu chu. Ja nie wiem jakiego już sposobu uzyc na ten katar ((
a czym odciągacie? Widziałam, że dziewczyny bardzo polecają katarka chyba, że Blanka boi się odkurzacza

dobra, ja już teraz naprawdę spadam
Stary 2013-09-20, 00:00   #2808
elllmi
Zakorzenienie

hej
chciałam nadrobić dzisiejszy dzień, ale wymiekam, tylko kilka stron mi się udało i spadam spać;
młody mi dzisiaj zasnął w dzień na 3 godziny, byłam w szoku, bo te czasy dawno już u nas minęły

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Edit. Zapomniałam o najważniejszym! Byłyśmy wczoraj u laryngologa i zapalenie uszek minęło! antybiotyk pomógł ale będzie go jeszcze dostawać przez 3 dni.
najważniejsze, że z uszkami ok, będzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Lenka? Super Ty tak planujesz Fifkowi, a dla Dadusia to nie jest bliska kuzynka, to wiesz... (btw jak się dudkowa K. czuje?)
z K. trochę lepiej, wybudzili ją na trochę i kontaktowała, poznawała ich, a teraz będzie mieć drugi zabieg, tylko nie wiem dokładnie kiedy

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Michała uśpiłam i idę kawę zrobić sobie wreszcie. Pogoda dupiata, zimno strasznie a jeszcze nie grzeją Miałam 18 stopni rano w pokoju gdzie z małym śpimy, musiałam farelką dogrzewać.
u nas tata dzisiaj zapalił w piecu, bo paskudnie w domu było; i od razu lepiej, jak tak cieplutko

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej Laseczki, moja Mała kończy dzisiaj 7 miesięcy...uff ale to zleciało

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja też rozczesuje dopiero jak mi się zrobi mega dred z tyłu głowy
zazwyczaj nawet nie wiem gdzie mam szczotkę, ostatnio szybciej znajlazłam psią
też Ci się dredy robią? no to piona dzisiaj właśnie rozczesywałam, bo dwa kołtuny były jak chodziłam do pracy i nie chciało mi się nic z tymi dredami robić, to żeby nie było ich widać, to w koku chowałam

resztę jutro nadrobię
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 00:07   #2809
Kija80
Zadomowienie

Uff nadrobiłam wreszcie ale zrobiło się za późno na cytowanie. Tylko jedno - Debrah spróbuj podać mm łyżeczką. Ja od trzech dni testuję nutramigen. Oczywiście cały czas się karmimy ale w związku z problemami z rozszerzaniem diety i naszym azs uznałam że musimy spróbować nutrę pod kątem kaszek, na czymś je muszę robić a swojego nie jestem w stanie odciągnąć. U nas generalnie do tej pory była próba z marchewką miesiąc temu (potworny odruch wymiotny, zjadła góra pół łyżeczki), próba z sinlakiem (odstawiony bo są podejrzenia że mógł mieć wpływ na te wymioty przez które byłyśmy w szpitalu, wtedy z włosem ) i od poniedziałku próba z brokułem - chyba przeszedł ale szału nie ma, zje mi może ze dwie łyżeczki. Coś musiałam wymyślić bo od paru dni mam wrażenie że mi się młoda niezbyt najada, pewnie uboga dieta albo stres szpitalny zrobiły swoje. No i padło na nutramigen. Przygotowałam, podaję - szczękościsk i ryk. Zmieniam smoczki, jeszcze gorzej. Ja załamana, jak już przez przypadek ze smoka coś się wylało do buzi to od razu odruch wymiotny i ksztuszenie tą kropelką. W końcu w desperacji chwyciłam łyżeczkę i moje dziecię chłepcząc jak kotek wypiło 60 A dziś to nawet 130 się udało. Cholernie niewygodna metoda ale u nas zadziałała. Każde dokarmianie zaczynam od butli- bez rezultatu, po czym wyjmuję łyżeczkę i dziecko aż mi się do niej wyrywa, musiałam znaleźć taką głęboką bo płytką za wolno jej się wlewało i się złościła. No i już wiem czemu nawet na największych upałach nie chciała nic pić... U nas to jest na razie tylko takie dokarmianie (przed lub po zawsze jest cyc) ale widzę że ona po prostu jest łyżeczkowa a nie butelkowa.
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 05:22   #2810
jakajakaja5
Raczkowanie

Pierwsza
U nas dziś na tapecie pobudki co godzina czyli ten drugi ząbek się przebija na bank. Co prawda Krzyś nie chce pokazać paszczęki, płacze, kładzie palce do pysiaka i jest niegrzeczny ale i tak go kocham. dałam przeciwbólowe i posmarowałam dziąsełka. teraz słuchamy kołysanek z yt on gaworzy lalalalalalalalalalala ale zaraz zarządzę akcje "spać"
Padam.......
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 06:31   #2811
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

No u nas nocka calkiem calkiem, ale zzawsze jest tak, ze jak mlody spi, to ja spac nie moge
Pobudki srednio co 2,5-3godz raz sie obudzilam z panika hehe ze on spi i co sie dzieje

A spac nie moglam z bolu podbrzusza, rany jak boli masakra :'( jak na okres juz od paru dni..... Nie wiem, czym to spowodowane ale nie podoba mi sie w ogole :'(

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:02   #2812
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
za wagę i szczepienie
i wcale nie jest taki malutki a jak z długością?
Ale waga urodzeniowa jeszcze niepodwojona...

Nie wiem, rzadko u nas mierza dlugosc...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Co do dresów, to ja ZAWSZE w domu chodzę w dresach, nienawidzę w dżinasach + jakieś bluzki typowo domowe. A Wy dziewczyny nie-dresowe ubieracie się tak normalnie w domu jak i na wyjścia?
Ja po domu zawsze chodze w tym, w czym bylam na zewnatrz.
Nie znosze sie przebierac, brrrr.

Cytat:
dziewczyny, na mojej piersi rośnie grubson jednak, mało tego, że waży jakieś 8800 (pomiar z wagi łazienkowej) to jeszcze kozaczków jesiennych nie mogę mu zapiąć, bo ma za grube łydki i 4 dyszki poszłyyyyy....
To sie t.zdziwi, bo przeciez chude mleko masz

Jakie kupilas? Wrzucisz linka?
Kurcze, szkoda, ze sie nie przydadza...

U nas noc piekna
Kuba zasnal o 21, obudzil sie o 4:30 i 6:30 Teraz jeszcze dojada i jest szansa na kolejny sen

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:02   #2813
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hje ja też na początku przy każdej zmianie pampersa smarowałam sudocremem albo linomagiem. Jak się zrobiło odparzenie to te specyfiki.nie pomogły bo skóra się do nich przyzwyczaiła. Zaczęliśmy używać pudru i to zadziałało.
I teraz przy każdej zmianie zasypuje pudrem.

Nocka ok, ale coś spać nie mogłam.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:44   #2814
aska27adopcje
Zadomowienie

dIendoberek laseczki
u nas nocka wporzo znkilkoma pobodkami na zmiane cycka. mloda strasznie sie wiercil, raz jak sie obidzilam to glowe miala przy moich kolanavh ... troche sie przerazilam ...
czy jak piszecie z tel to wasze dzieci probuja wam go wyrwac .. moja teraz sie ze mna szarpie z taka.sila i wsciekloscia ...
Stary 2013-09-20, 07:44   #2815
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Neti, jaki fotelik żeście oglądali? Recaro są właśnie mocno zabudowane, ale chyba dzięki temu bezieczniejsze. My sie zastanawiamy nad romerem albo recaro właśnie. Sama nie wiem.

Widziałam, że na tapecie temat odparzeń. U nas niestety też się zrobiło, wczoraj zobaczyłam. Podejrzewam, że od pieluch BD, które ostatnio kupiłam. Wychodziło by na to, że żadne nam nie służą oprócz pampersa
Sypię mąką i staram się częściej pieluchę zmieniać mam nadzieje, że zejdzie. W razie W, to tormentiol jest bez recepty? Bo nie ciekawie to wygląda.
A co do smarowania do zawsze bepanthenu używam na zmiane z tym nivea sos jak jakieś podrazenie się robiło. Ale teraz to jest masakra. Nawet latem jak było odparzenie, to nie aż takie jak teraz.

U nas w nocy też pobudki z placzem, nie wiem co sie dzieje. Czy to jakieś przestymulowanie, czy kolejne zęby idą. TAKI ETAP?

Nie zabieram się nawet za cytowanie, bo nie mam szans odpowiedzieć na to co bym chciała.
A co do przebierania się, to ja też od razu jak wracam ze spaceru itp, to sie przebieram w dres jak lump

Noooo, ogólnie melduję, że żyję i tyle...
Jak uda mi sie sprzedać na all huśtawkę, to fundnę małę tego jeździka szczeniaka z FP. Bo oglądałam inne i one faktycznie takie balkoniki, a na tym tam jak marsi mówi może pojeździć

aha,
Szaja, zdrówka dla dziewczynek!
debrah, , żeby się u Was poprawiło z karmieniem poza UU.

więcej grzechów nie pamiętam

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:50   #2816
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamusie. Ja tylko na chwilę powiedzieć Wam że żyje i wkrótce wracam. Sqrw.iele zabrali mi internet bo miałam za mało na koncie. Specjalnie doładowałam ale pakietu to już nie załadowali... Czekam póki co

Pozdrawiam wszystkie mamcie i dzieciaczki. Buźki
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:00   #2817
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

CALA
Więc po pierwsze-co do pieluch..wczoraj wieczorem pisalam właśnie-kupilismy BD na sprobowanie-po 2 dniach odparzenie w pachwince-odstawilam je-zeszło idparzenie i znow je,zalozylam-po 2dniach znow odparzenie.więc już man pewność ze to pieluchy.więc u nas pampersy,dada i huggies(te sa waskie jakies) sa ok-BD odpadają.
i tez uzywam bephanten kub linus.

Co do dresu-ja w domu zawsze w,dresie-tak nauczona jestem od małego-z uwagi na wygode.

Co do fotelika, cala widzialas te opinie co wstawialam? Wstawić raz jeszcze?
Oglądałam recaro i romer(chcielismy recaro)...recaro waski jest i wydaje mi sie ze jak dziecko będzie większe może być mu ciasno-ma za to isofox, romer nie ma-ale faktycznie wpina sie pasami w moment i naprawde stabilnie jest przymocowany.
Obicie tez fajne,porzadnie,zrobione. ..no dla mnie romer fajniejszy.w testach tez dobrze wypada.

Cala...a o jakin chodziku/jezdziku piszesz-co marsi pisala?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Aha zapomnialam napisać-Cześć mamusie-

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-20 o 07:59
Stary 2013-09-20, 08:06   #2818
aska27adopcje
Zadomowienie

co do odparzen moja Blanka jest jakas super odporna ... uzywalismy wszystkich pieluch o ktorych piszecie i nic sie nie dzialo .. do smarowania uzywam kremu z babydream, sudokremu, czasami kremu do twarzy z bd bo nakupilam zapas i trzeba zuzyc albo balsamu z oleum. zdazy sie ze niczym nie posmarujemy ... uzywam pampkow i tych premium care ...

mamy juz taki swoj rytual i widze ze mloda na niego czeka. dostaje ten wafelek ryzowy jagodowy i sobie szamie i popija soczkiem :d
Stary 2013-09-20, 08:08   #2819
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cala znalazłam http://m.ceneo.pl/produkt,19612831,opinie,1,d1.html

Stary 2013-09-20, 08:11   #2820
aska27adopcje
Zadomowienie

kupuje ksiazki takie z serii pisane przez zycie ... teraz mam pusta kolyska .. o yym jak porwano matce niemowle ... mam nadzieje ze mloda da mi przeczytac ...
czesc Neti ... dzieki Antoniemu ju Cie kojarze z fb .. ta ladna blondi to Ty :d

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości