|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A my dzis wlasnie konczymy 3 miesiace
Tydzien temu skonczylysmy 12 tygodni, ale Lilo slabo z tą glowka ;/ ona w ogole nie lezy na brzuszku, bo zaraz ryk, wiec w ogole nie cwiczy podnoszenia i nadal dzięciołuje i nie jestem pewna, czy by usiadla ciagnieta za rączki ![]() Wieczorem sie zwazymy i zmierzymy ![]() Acha, i wciaz uzywamy pampków dwójek (ale to juz ostatnia paczka, bo zaczynaja sie odciskac na fałdziatych udeczkach ) i smoczków z jedną dziurką
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Z tej okazji sesja w zoomie
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Ona no wiadomo same beda chcialy siedziec to beda nic na sile
![]() oliath a gdzie kladziesz mala na brzuszku bo ja kladlam na lozku naszym i byl ryk odrazu a wczoraj polozylam na macie na ziemi i polezala dlugo nawet bez placzu itp.. tylko ja znowu dawalam malej rece na bok bo sie boje i niewiem jak wsumie dawac pod spod zeby sie podpierala...ma ktos instrukcje?:-P ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- No i gratki za wszystkie miesiace i tygodnie
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, na lozku... moze sprobuje na macie rzeczywiscie
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- ... jak przydzwoni dzieciolem w matę to dopiero bedzie ryk
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
jak przebiega renowacja kolyski?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a zeby wychodza zawsze od 1?i moze byc tak ze dziecko chetnie je i wogole?pytam bo Zauwazylam u Zuzi na dziasle na dole na miejscu 2lub3 takie czerwone leciutkoi w tym wystajaxe biale cos taki stozek czy niewiem jak to nazwac ale dotykalam lekko i chyba ja nie boli to...i niewiem czy to zabek czy co?
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Oliath wlasnie tu ktoras dziewczyna mowila ostatnio zebt na twardym klasc ... hm jak przydziecioluje w podloge to sie nauczy zeby trzymac glowe wysoko i sztywno
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się rankiem
![]() Mała poszła spać po 19, obudziła się o 23:30, zjadła i ok północy już spała smacznie, potem jadła o 3 i o 6:30. Zdrzemnęła się i teraz znów jadła, ale raczej mało, bo coś bączki ją męczą (matka wariatka jadła wczoraj warzywa z patelni z ryżem i pieczarkami i kanapki ze szczypiorkiem Zbieram zadek - psa trzeba wyprowadzić i do marketu jechać, bo Norbert idzie jutro na urodziny do koleżanki z przedszkola, a nie mamy jeszcze prezentu - co kupić 5-latce??? |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko od paru dni sie skaplo ze mozna soe na mogach podnosic tzn opiera na nozkach i dupke podnosi do gory...haha ile smiechu jak robi tak w waniencd i przy okazji myje glowke bo cala zanurza w wodzie prawie hahah
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta: a ja wychodzę z założenia ze dziecko jest dzieckiem i czasem popłakać musi. Tak jak ev czy oliath nie lece do małego na pierwsze kwilenie bo nie mogłabym nawet siku zrobić czasami. Chociaż mój Igi jest spoko i mało płacze - przy zakładaniu czapki czy w wózku. Ale czasami cwaniak chce wymusić noszenie
![]() Jakierka,arabiatta,kubusi owa: najlepszego dla dzieciaczków!! Ona: hihi..zbieral zbierał i wyprodukował ![]() Oliath: ty to jesteś wariatka )najlepszego dla lilo!Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super. Biedna Maja wymeczyla sie troszki, ale najwazniejsze ze w powrotna droge spala. A moj 1200 km w jedna strone spal i jadl - ciesze sie, bo inaczej bym jechac nie mogla.Cytat:
Witam sie - Mery w zlobku, ja kawusie koncze. Zaraz myje glowe, pakuje TZ paczke i trzeba na poczte skoczyc. Moj maz pracuje w gorach i w wiekszosci wysiada i wyladowywuje towar, a tam mega deszcze, musialam mu nabyc dobra kurtke przeciwdeszczowa. Wczoraj oblecialam sklepy i w 4F pan podpowiedzial gdzie jest ich outlet i tam pojechalam i nabylam. Boska ta kurtka, cieniutka a jaka ciepla. Maz bedzie zadowolony. jutro mam znow spotkanko z kolezankami i ich dziecmi- ale bedzie wesolo. Mam nadzieje ze elektryk mi szybko naprawi to zwarcie co mi wycieraczki robia i pala bezpieczniki i pojade. Bo jak nie musze od mamy pozyczyc auto i skoczyc, bo beda Marysi rowiesnicy to sie pobawia .
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zęby to wolna amerykanka - teoretycznie wychodzą zwykle dolne jedynki, potem górne jedynki, i za koleją, ale... u każdego dziecka może być inaczej - koleżanki mała dłuższy czas była wampirem, któr miał tylko górne dwójki ![]() Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-09-20 o 08:12 |
||
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
od razu się przyznaje że nie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście Czy to normalne że po szczepieniu mamy zielone kupki mieliśmy szczepienie na nfz tylko. Wiem tylko ze Tymuś Ewusi wyszedł ze szpitala i bardzo się cieszymy z tego Neni - brawa za obwody ![]() Enleve ja cie kobieto podziwiam za to że znajdujesz tyle czasu na ćwiczenia
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiącMój też położony na brzuchu robi wielka awanturę i tak głowy nie chce podnosić. Ale jak go wezmę na swój brzuch to jakoś dźwiga, mimo, że w pionie ładnie trzyma główkę A Lilo jest śliczna
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maja jednak z tych dzieci którym najlepiej sie spi w lozeczku a na spacerach w wózku czy w foteliku w aucie jest tyyyyle rzeczy do obejrzenia że szkoda czasu na spanie A ja jestem chora gardło mnie boli okropnie i na dodatek dwie 8 mi wychodzą (cholera od 10 lat wyjść nie mogą) i nie moge mowić, jeść ani przełykać sliny
|
|
|
#3259 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Młodyvdziś wstał o 4.40 zjadł i stwierdził że to idealna pora na zabawę. Dobrze że mamy podświetlaną karuzelę.
Cytat:
dla wszystkich maluszków z okazji ukończonych tygodni i miesięcy!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3261 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42891480]Dziewczyny trzymamy magiczne kciuki za Dominiczka Kallisto, w srode bedzie mial operacje serduszka Co prawda już po operacji ale i tak trzymamy aby wszystko było w porządku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za miesięcznicę Cytat:
dla Lilo Co do podnoszenia główki to mój Szymcio kiepsko sobie radzi, podnosi główkę nisko i przeważa go na lewą stronę tak jakby chciał się obrócić na plecki ale za to w pionie bardzo ładnie trzyma główkę i juz nie wymaga podtrzymywania. Mela pytałaś o karmienie to my karmimy tylko mm ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
A zębów współczujemy mnie 2 dni ostatnio bolał ząb ale ja jestem taka boidupa że szkoda gadać, dentysta to dla mnie zło konieczne, nie ma nic gorszego nawet poród to pikuś [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901216]Dzien dobry ![]() Maly spi na tarasie, ja pije kawke ![]() My odpalilismy sezon kominkowy ubielbiam kominek!!!! Maly pospal 40 minut !! [/QUOTE]Ale ci zazdroszczę tego tarasu i kominka, ech zostaje nam na razie blok z pierdzącymi sąsiadami za ścianą (tak wszystko słychać) i centralne ogrzewanie |
||||||
|
|
|
#3262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Katarzynkajg - tez sie ciesze z kominka A'propos kladzenia na brzuszku to jak maluch nie chce i jet histeria to babka na rehabilitacji poradzila zeby klasc malucha na brzuszku ale na swoich udach, glowka wyzej, nozki nizej, wtedy dzieci bardziej to akceptuja
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-20 o 09:25 |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901413]Pisala ze w przyszla srode bedzie operacja...
A'propos kladzenia na brzuszku to jak maluch nie chce i jet histeria to babka na rehabilitacji poradzila zeby klasc malucha na brzuszku ale na swoich udach, glowka wyzej, nozki nizej, wtedy dzieci bardziej to akceptuja [/QUOTE]A to w takim razie trzymamy ![]() Mój śpi chętnie na brzuszku ale żeby poleżeć i poćwiczyć to 2 minuty i jest płacz. Spróbujemy wypróbować ten sposób z udkach
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Mój pięknie podnosi się na łokciach ale tylko jak leży na mnie. Jak go kładę w łóżeczku to stęka strasznie i zamiast ćwiczyć ssie pięść i leży plackiem
Rehabilitant powiedział żeby ręką dociskać bioderka do podłoża wtedy dziecku jest łatwiej. Radził też podtrzymywać łokcie żeby się nie rozjeżdżały. Ptyś dostał wczoraj pianino z odgłosami zwierząt i melodyjkami, na którym gra się nogami. Przywiązałam mu w łóżeczku a on tak wierzga tymi kopytkami i zaciesza że chyba zaraz sama ze śmiechu zejdę. Mój mały Chopin... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, wylicytowałam wczoraj torebkę. Ucieszyłam się, patrzę w mailu adres firmy w mieście 10 km ode mnie, to piszę, że w takim razie odbiorę osobiście! Niestety, firma jest w Łasku, a magazyn gdzies hen daleko i odebrać nie mogę!
To nici z pracy. Ja się do ciebie nie porównuję bo ty cyborg pracy jakiś jesteś. Ja się cieszę, że pranie mi nie zalega (prasuję wszystko bo lubię jak mi ładnie na półkach leży), że mam ogarnięte, ugotowane, że kostka na podwórku odchwaszczona i zamieciona i takie tam. Do prac plastycznych się nie nadaję, choć chętnie bym coś porobiła. Cytat:
za wiek. Moja poleży nawet pół godz na brzuszku, ale nie może być głodna. I jak ma humor to ładnie podnosi główkę, a jak gorszy to po prostu leży.Cytat:
Właśnie wykańczam suszarkę. Chcę, żeby mała pospała więc suszara chodzi od godz... co ją wyłączę to mała budzi się po 5 min.
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
na stronie jest napisany taki tekst Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .
Wierzycie w takie cuda ? |
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 okropieństwo[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901216]Dzien dobry ![]() Maly spi na tarasie, ja pije kawke ![]() Piekna Lilo wyjmuj czasem i zrob zdjecie usteczek ![]() My odpalilismy sezon kominkowy ubielbiam kominek!!!! Maly pospal 40 minut !! [/QUOTE]a u nas odpalony ezon grzewczy w blokuo kominku marze w swoim mieszknku...moze sie kiedys dorobie |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym, ze wierzę w bursztyny, to normalnie zwyczajnie je uwielbiam na dodatek. Przepiekny naszyjnik, choc pewnie Szymcio troszke poczeka, zanim go wlozy ![]() Ja bym powiesila gdzies na/ przy lozeczku ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- TESO, Lilo przez wiekszosc czasu jest BEZ smoka, spi tez bez, bo wypluwa po zasnieciu - ale na fotach rzeczywiscie non stop smokoli ciekawe ![]() O, teraz lezy bez cycolka i konwersuje z laleczkami-szmaciankami (rzecz jasna wczesna PRL) A kolyska juz rozkrecona, wyszorowana ACE i obsycha przed pierwsza warstwa EDIT: Zrobię Lilo zdjecie w tej kolysce jak skonczę
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-20 o 09:58 |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Naszyjniek na prawde jest ładny, ma zapięcie takie na wtyk że tak to ujmę, jak zahaczy się rączką to się rozpina, ale ja boje się mu to założyć co by się nie udusił , Siostra tż- a mówi że w u niech w Niemczech co drugi niemowlak to nosi ale ja się jakoś boję, Może faktycznie mu zawiesze w łóżeczku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

i nie jestem pewna, czy by usiadla ciagnieta za rączki 
) i smoczków z jedną dziurką 

12.06.2010
Czy to normalne że po szczepieniu mamy zielone kupki
mieliśmy szczepienie na nfz tylko.
Wygląda na to że Antek zaczął ząbkować. Szczerze to ja mam nadzieję że to ząbkowanie bo jeśli nie to ja już się poddaję. Tyle przeszliśmy i żeby choć tydzień spokoju był ?? Nie!! po prostu mam dość a jak Tosiek musi mieć dość to mi się chce wyć jak sobie pomyślę 
Maja jednak z tych dzieci którym najlepiej sie spi w lozeczku a na spacerach w wózku czy w foteliku w aucie jest tyyyyle rzeczy do obejrzenia że szkoda czasu na spanie
gardło mnie boli okropnie i na dodatek dwie 8 mi wychodzą (cholera od 10 lat wyjść nie mogą) i nie moge mowić, jeść ani przełykać sliny
8 okropieństwo