Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 08:18   #2821
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Pierwsza
U nas dziś na tapecie pobudki co godzina czyli ten drugi ząbek się przebija na bank. Co prawda Krzyś nie chce pokazać paszczęki, płacze, kładzie palce do pysiaka i jest niegrzeczny ale i tak go kocham. dałam przeciwbólowe i posmarowałam dziąsełka. teraz słuchamy kołysanek z yt on gaworzy lalalalalalalalalalala ale zaraz zarządzę akcje "spać"
Padam.......
kurczę, chętnie też bym zarządziła akcję "spanie" ale Kubuś obecnie konsumuje misia -grzechotkę i jest w ferworze zabawy, raczej kurczę nie przejdzie :/
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No u nas nocka calkiem calkiem, ale zzawsze jest tak, ze jak mlody spi, to ja spac nie moge
Pobudki srednio co 2,5-3godz raz sie obudzilam z panika hehe ze on spi i co sie dzieje

A spac nie moglam z bolu podbrzusza, rany jak boli masakra :'( jak na okres juz od paru dni..... Nie wiem, czym to spowodowane ale nie podoba mi sie w ogole :'(

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
haha, synek Cię zaskoczył
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale waga urodzeniowa jeszcze niepodwojona...

Nie wiem, rzadko u nas mierza dlugosc...

Ja po domu zawsze chodze w tym, w czym bylam na zewnatrz.
Nie znosze sie przebierac, brrrr.

To sie t.zdziwi, bo przeciez chude mleko masz

Jakie kupilas? Wrzucisz linka?
Kurcze, szkoda, ze sie nie przydadza...

U nas noc piekna
Kuba zasnal o 21, obudzil sie o 4:30 i 6:30 Teraz jeszcze dojada i jest szansa na kolejny sen
kupiłam takie
http://allegro.pl/show_item.php?item=3526853228
wiesz co, teraz już jej przeszło, teraz jest akcja "zakrztusi się" mleko samo dawałam źle, bo za chude, teraz jak daję coś innego łyżeczką to, że się zakrztusi, kiedyś przy niej karmiłam Kubusia, to powiedziała, że ona na to nie może patrzeć
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Neti, jaki fotelik żeście oglądali? Recaro są właśnie mocno zabudowane, ale chyba dzięki temu bezieczniejsze. My sie zastanawiamy nad romerem albo recaro właśnie. Sama nie wiem.

Widziałam, że na tapecie temat odparzeń. U nas niestety też się zrobiło, wczoraj zobaczyłam. Podejrzewam, że od pieluch BD, które ostatnio kupiłam. Wychodziło by na to, że żadne nam nie służą oprócz pampersa
Sypię mąką i staram się częściej pieluchę zmieniać mam nadzieje, że zejdzie. W razie W, to tormentiol jest bez recepty? Bo nie ciekawie to wygląda.
A co do smarowania do zawsze bepanthenu używam na zmiane z tym nivea sos jak jakieś podrazenie się robiło. Ale teraz to jest masakra. Nawet latem jak było odparzenie, to nie aż takie jak teraz.

U nas w nocy też pobudki z placzem, nie wiem co sie dzieje. Czy to jakieś przestymulowanie, czy kolejne zęby idą. TAKI ETAP?

Nie zabieram się nawet za cytowanie, bo nie mam szans odpowiedzieć na to co bym chciała.
A co do przebierania się, to ja też od razu jak wracam ze spaceru itp, to sie przebieram w dres jak lump

Noooo, ogólnie melduję, że żyję i tyle...
Jak uda mi sie sprzedać na all huśtawkę, to fundnę małę tego jeździka szczeniaka z FP. Bo oglądałam inne i one faktycznie takie balkoniki, a na tym tam jak marsi mówi może pojeździć

aha,
Szaja, zdrówka dla dziewczynek!
debrah, , żeby się u Was poprawiło z karmieniem poza UU.

więcej grzechów nie pamiętam
tormentiol jest bez recepty, tylko trzeba stosować z rozsądkiem, bo teoretycznie można go stosować dopiero powyżej 3 r.ż ze względu na czteroboran sodu, który jest toksyczny i wchłania się ze skóry. Można stosować zamiennik bez tego czteroboranu Tormental
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:27   #2822
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Młody mi dziś przespał całą noc od 20 do 6:20 bez pobudek po 6 zjadł i spał jeszcze do 7:30

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:36   #2823
aska27adopcje
Zadomowienie

Lady czytalam ze pisalas o fajkach ... nie wiem czy pamietacie moj debiut na tym watku, pidalam ze popalam w ciazy, zjechalyscie mnie rowno ...
Przed ciaza palilam 1,5-2 paki dziennie, zaczelam majac 16 lat wiec 13 lat jarania. jak mloda sie urodzila nie moglam sobie darowac ze zdazalo mi sie zapalic w ciazy. dziekowalam bogu za zdrowa coreczke. obiecalan sobie ze bede karmic jak najdluzej. na poczatku zylam mysla ze jak skoncze kp to od razu zaczne jarac ... ale kurde taka owedzona matka ... moja przyjaciola pali i jak wraca taka smierdzaca do malej .. nie chcialaby. tak ... poza tym patrzac realbue ... nie stac mnie na palenie .. wychodzi ponad 400 zl miesiecznie. wole kupic cos za to malej ... teraz zyje mysla ze juz nigdy nie zapale ...
Stary 2013-09-20, 08:39   #2824
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

w kwestii odparzeń, to ja w szpitalu tylko używałam sudocremu bo tam niczym mi dziecka nie smarowały!!! Argument? Smółka nie odparza!
Jak przyjechaliśmy z odparzeniem do domu to od razu mój tata nam linomag kupił i moment zeszło!
Do tej pory się linomagiem smarujemy jak coś się dzieje.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
jest!!! jest!!! w jysku!!! promocja!

bo na fusion z ikei to nas dłuuuugo nie będzie stać
mówiłam sprawdź w Jysk

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Lady czytalam ze pisalas o fajkach ... nie wiem czy pamietacie moj debiut na tym watku, pidalam ze popalam w ciazy, zjechalyscie mnie rowno ...
Przed ciaza palilam 1,5-2 paki dziennie, zaczelam majac 16 lat wiec 13 lat jarania. jak mloda sie urodzila nie moglam sobie darowac ze zdazalo mi sie zapalic w ciazy. dziekowalam bogu za zdrowa coreczke. obiecalan sobie ze bede karmic jak najdluzej. na poczatku zylam mysla ze jak skoncze kp to od razu zaczne jarac ... ale kurde taka owedzona matka ... moja przyjaciola pali i jak wraca taka smierdzaca do malej .. nie chcialaby. tak ... poza tym patrzac realbue ... nie stac mnie na palenie .. wychodzi ponad 400 zl miesiecznie. wole kupic cos za to malej ... teraz zyje mysla ze juz nigdy nie zapale ...

chociaż ja ostatnio się ledwo powstrzymałam przez te nerwy z uczelnią..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:43   #2825
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Debrah, alez u nas jest dokladnie tak samo.... Z tymze mnie czas nie goni, bo na uczelnie/do pracy nie wracam, prawdopodobnie jeszcze z 8miesiecy w domu bede z Malym, ale....no w dzien chociaz chcialabym odstawic kp....
Maly zje, ale zawsze, zawsze musi dopchac cyckiem. Dziisaj np, pol kromeczki z lurpakiem (srodeczek, bez skorki) no wydaje mi sie, ze dla takiego brzdaca to duzo? Ale ryk, wyjec, wiecej nie chcial, soczku nie, herbatki nie, wody nie, mm nie - cyc!
Wczoraj malz chcial go uspac na noc - histeria 40min, cyc pomogl. Potem sie obudzil z placzem, od razu cyc. Tutaj akurat nie pomoglo wiec malz go wzial mocno tulil spiewal kolysanki to usnal. Ale po kolejnych 40min juz sie nie dalo, M.nie umial uspac, histeria kolejny raz, i kolejny raz cyc.
Wczoraj obiadku swojego nie chcial - a przyprawy dodalam (lisc laurowy, ziele angielskie) ale jak zrobilam nam obiad, zasmazany makaronik z szyneczka i smietana ( !!!!!! ) to sie zajadal jak wariat (nie bijcie, probujemy doslownie wszystkiego, zeby cokolwiek jadl....) A i to wszystko z reki, wieksze kawalki, na stojaco (z krzeselka kompletnie nie korzystamy bo sie wyrywa i nie chce w nim jesc). Progres byl jednodniowy - 6godzin bez piersi, potem 4godziny, karmilam 3razy plus noc, na drugi dzien za to szczekoscisk i tylko piers, nic wiecej. ludze sie, ze sam odrzuci cycka, mimo, ze srednio sie na to zanosi...
Problem jest u nas tez taki, ze ostatnio mlody nie zasnie w dzien bez UU. No nie ma szans. Ewentualnie na spacerze. Ale juz sie zimno zaczyna robic wiec po 40min drzemki mlodego ja wymiekam i czmycham do domu:P

Co do stopek - my te skarpecioszki ze skorzana podeszwa lub skarpetki z absemjak cieplej to boso

Zlalo nas na spacerze ale ze Pietraszko nie spal w domu od prawie 4godz to wytrzymalam ta jego drzemke w ulewie:P ot takie poswiecenie dla dziecka

Dziewczyny jak ja Wam wspólczuje z tym karmieniem. moja zje wszystko co jej dam: 150 kasz, 190 obiadku, i do tego jeszcze maly deserek lub jogurt, tylko pić nie za bardzo chce i kupki twrade robi. Ale jednocześnie zazdroszcze tego kp bo ja dłużej chciałam a nie dało rady
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Debrah my rajstopki z abs lub skarpetki. Mam wszędzie panele ale zimne okropnie są.
A dziś to ma rajstopki i skarpetki i chyba jej jakieś spodnie założę.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Moja mama teraz Małą ubiera to rajstopki jej po domu zakłada, bo potem jak na pole ida to tylko jakieś spodenki i jest ok bo gołe nóżki nei wystają jak się spodnie podwiną.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

ja tylko wpadam i narzekam...ale co poradzę że tak się wszystko wali
Jakby jeszcze było mało....Daria dostała biegunki. Lekarz powiedział że prawdopodobnie zaraziła się w szpitalu od jakiegoś dziecka.

Miała dziś pobieraną krew z paluszka żeby zbadać co jej jest. Nic dalej nie chce jeść ani pić. Wczoraj raz zwymiotowała a od dziś biegunka Dostaje kroplówki żeby się nie odwodniła.
Idź tu z dzieckiem do szpitala to zaraz złapie nowe choroby.....

Jedyne pocieszenie to to że z uszkami ok (tak jak Wam dziś pisałam) i wyniki z moczu wyszły też dobre więc bakterii już nie ma.

Gdyby nie to choróbsko to może byśmy już wyszły.
A lekarka powiedziała że do poniedziałku NAPEWNO będziemy w szpitalu a co dalej to zobaczymy. Zależy jak Daria będzie się czuć.

Wspólczuje i dużo zdrówka dla Małej a dla Ciebie siły i wytrwałosci
Cytat:
Debrah - mniej więcej 4 razy? Tylko że to są naprawdę śladowe ilości
Młody jak wstaje z małżem to z nim zjada tak 10-20 płatków kukurydzianych, potem ze mną śniadanko czyli właśnie kawałek chlebka/bułeczki z lurpakiem, k. 14 staram się dawać obiadek, tzn zaczynam dawać bo to się ciągnie i ciągnie, nawet do 17 po drodze cyc zawsze, jak małż wraca dajemy mu obiad z naszego talerza, jakiś deserek w postaci owocka i tyle.... No ale i tak zawsze musi dojeść cyckiem. Pić nie chce z niczego i nic, łyżeczka/widelec be.

Wiesz, do roku chciałabym odstawić w dzień, bo kurczę jak nasz przyciśnie z kasą to będę musiała do pracy wrócić, a wtedy z dnia na dzień go nie odstawię.

Dostałam ofertę pracy - miałabym się opiekować u mnie w domu 16 miesięcznym bobasem....
Jak Ty sobie byś poradziła jeszcze z tekim dzieckiem przy Twoim niejadku???
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Co do spania to ja wczoraj czytałm, że to normalne że dzieci które śpią całą noc to wyjątki a te które się budzą są większością. Dzieci sprawdzają czy , mama jest blisko, czy są bezpieczne, lub mają tzn lęki nocne ...moze to i prawda ?

[
Też to wczoraj czytałam
Cytat:

Powiem Wam, że ostatnio ciągle się ścinam z tż. Tak z tym, który należy do tych niemalże idealnych mężów. No ale jednak ;/
W ogóle nic mu nie mogę powiedzieć, na temat tego że martwię się O Blankę, że wydaje mi się że coś jej jest czy coś tam...on od razu na mnie krzyczy że ciągle jej szukam chorób, że wymyślam i co najgorsze że poewnie jak mi lekarz powie że Blance coś jest to będę szczęśliwa.... W sumie może i ma trochę racje bo ja jestem nadwrażliwa i jak widze coś niepokojącego to mam czarne wizję, no ale jestem matką do cholery i martwię sie o swoje dziecko. Nie wybaczyłabym sobie gdybym coś zbagatelizowała.

Teraz sytuacja, że Blanka ma te gorsze noce i do tego ma takie dziwne ruchy głowy takie coś jakby chciała podrapać ucho o ramię i tak często robi i do tego jak się do mnie przytula to szoruje twarzą o mnie. Mi się wydaje że coś ją swędzi mimo że nei ma krost albo coś z uszami. Już do 3 miesiecy mamy w domu skierowanie do alergologa w związku ze skazą ale do tej pory nei poszliśmy bo terminy są na za rok To mówię że chce pójść prywatnie a ten mnie nawrzeszczał, że chyba nie wiem że mamy mega debet na koncie i że jak chce to żebym sobie poszła do pracy i zarobiła wrrrr ale na jego grzałki srałki do elektronicznego papierosa co ma kasę! Skompidupiec.
W poniedziałek mamy wizytę u neurologa ( doczekaliśmy się 4 miesiące) to ten się już ze mnie śmieje że zawale tego lekarza pytaniami, no i dobra...
Przepraszam za wywody ale musiałam sobie ulżyć
Kurcze to nieciekawie, przecież lepiej wcześniej reagować. Inna sprawa z tymi specjalistami tragedia żeby z dzieckiem tyle czekać.
Cytat:
Cześć dziewczyny !!!
Nadrabiam troszeczkę. Krzysiowi chyba drugi ząbek powoli idzie i mega marud się włączył ehhh na dodatek spać malizna nie chce
Z nowości to pięknie idzie nam rozszerzanie diety. Wszystko prócz szpinaku jest ok
Ja właśnie wróciłam od fryzjera. Jest power jest moc jest rudy Jak to tak nic w naturze nie ginie !!! Bokeh uciekła z rudego koloru a ja się na niego zafarbowałam hehehe
Mam pytanie ile wasze dzieci w ciągu całej doby średnio śpią? mój około 13 no w porywach 14 h ( meneg Twoja córcia chyba najmłodsza możesz się wypowiedzieć ?)
no a teraz lecimy z tym koksem sruuuuuuuuuu
Moja młodsza jeden dzień od Yae. Spi od 19.30/20.00 do 6 rano z przerwami oczywiście ale nie żeby się na długo rozbudzała. Po 9 do 40 min drzemki, około 13 dłuższe spanie max do 2 godzin, i przed 18 jeszcze z pół godziny drzemka.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Debrah, a herbatki/soczki z butelki? też niet? powiem Wam, ze moja Amelka uwielbia soczki i herbatki.
Kurde moja właśnie baaaardzo mało pije
Cytat:
Szaja zdrówka dla Dorotki !

Sto lat dla Ifkowej Oliwki !!!

Kurczę tak czytam o Waszych problemach z niejadkami i w głowie mi się to nie mieści z moim obżarciuchem, ona by dosłownie zjadła wszystko .Do jedzenie rączki wyciąga i nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazic. Ale zapewne musi to być bardzo frustrujące
Oby w końcu maluchy odkryły pociąg do jedzonka
Moja też obżartuch
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Debrah ja myślę że podawanie butelki też nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem. My podawaliśmy butelkę z moim mlekiem,a to na zakupach byliśmy,a to coś tam,a to korepetycje i nie mogłam jej karmić i mąż podawaj moje mleko z butelki. I po pewnym czasie mała zupełnie odrzuciła piers Więc to też chyba moja wina Nie martw się. Liczę że wszystko się ułoży jak wrócisz do szkoły
Też się zgadzam, bo tak mi kazali Małą dokarmiać i dokarmiać że wogóle cyca odrzuciła a ja jeszcze chciałam karmić ale ona na widok cycka głowę odwracała i czekała na butle, nie dało się "zmusić".
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:45   #2826
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Młody mi dziś przespał całą noc od 20 do 6:20 bez pobudek po 6 zjadł i spał jeszcze do 7:30
pięknie strasznie zazdroszczę, u nas pobudki co 2 h :/ chociaż w sumie to lepsze niż co pół godziny
Cytat:
a ja trzymam kciuki, żebyś już nie zapaliła

u nas obraza wielka na prawego cycka :/
Stary 2013-09-20, 08:55   #2827
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Czesc!
Wczoraj obiecalam Wam zdjecie. Prosze bardzo. Yae zadbala, zeby bylo jeszcze wiecej dziur do podziwiania...
ImageUploadedByWizaz Forum1379660123.928951.jpg
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:55   #2828
aska27adopcje
Zadomowienie

Dla tyxh co lubia komisarz rex na tv4 sie wlasnie zaczyna
Stary 2013-09-20, 08:55   #2829
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Laski ja się wykończę! Dzisiaj Spalam zawrotne dwie godziny.

Lady ja właśnie się zastanawiam co z moim bieganiem będzie Mariusz wraca do domu o 18 więc już zaraz będzie ciemno o tej godzinie. A ja z wiadomych względów nie pójdę biegać po ciemku,nie wychodzę sama jak jest ciemno.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:56   #2830
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo!!
Stary 2013-09-20, 08:56   #2831
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
dIendoberek laseczki
u nas nocka wporzo znkilkoma pobodkami na zmiane cycka. mloda strasznie sie wiercil, raz jak sie obidzilam to glowe miala przy moich kolanavh ... troche sie przerazilam ...
czy jak piszecie z tel to wasze dzieci probuja wam go wyrwac .. moja teraz sie ze mna szarpie z taka.sila i wsciekloscia ...
strasznie!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kupiłam takie
http://allegro.pl/show_item.php?item=3526853228
wiesz co, teraz już jej przeszło, teraz jest akcja "zakrztusi się" mleko samo dawałam źle, bo za chude, teraz jak daję coś innego łyżeczką to, że się zakrztusi, kiedyś przy niej karmiłam Kubusia, to powiedziała, że ona na to nie może patrzeć
Fajne!

Bosz, co za baba!!!
Jakbys co najmniej krzywde mu robila!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:07   #2832
aska27adopcje
Zadomowienie

Fewciu bidulko a czy antybiotyk juz dziala i mniej boli?? nie spisz przez Blanke czy zapalenie ??
Stary 2013-09-20, 09:10   #2833
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej kochane, Amelka wczoraj poszla spac o 21.30 ;/ zwykle chodzi po 19........... wstała o 2... chciala sie bawic... pozniej o 3 .. pozniej co chwile.. o 5 czas na noszenie i robienie herby ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kurna, wchodze do kuchni a tam znowu te male muszki, qrwa nie moge se z nimi poradzic, wszystko trzymam w lodówce, nie wiem skąd te cioty małe :[[[[[[[[[

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:20   #2834
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

hje Hania ma uczulenie na szyjce od 3 czy 4 miesięcy i zniknąć nie chce:/ raz jest lepiej raz gorzej. mieliśmy nawet maść robioną na zamówienie, ale nie pomogła za bardzo. moim zdaniem najlepszy alantan w zasypce, mąka też dobra ale np u nas z szyi się zsypuję cała i tam nic nie zostaję. także ja polecam alantan
U mnie na szyjce cały czas odparzenia, codziennie sypię mąką i nie sa strasznie czerwone ale jak raz zapomne to od razu prawie rana się robi. Myślałam że jak Oli będzie głowe wyżej zadzierać to problem zniknie ale nie... caly czas z tym walczymy.
Cytat:
A ja po urodzeniu Krzysia po raz pierwszy w życiu czuję się tak kobieco ( ah te piersi !) że zaczęłam bardziej dbać o siebie i dresy to już przeszlość

Lady u nas też listonosze paczek nie noszą, tłumaczą się tym że jakby tak każdemu trzeba by było nosic paczki to trzeba by było oddzielny etat stworzyć i do tego auto a tak wygodnie to TY musisz do nich sie karnąć ehhhh takie to są oszczędności naszym kosztem
Moje cycki to jeszcze mniejsze niż były (jak tylko przestałam karmić) jestem tym załamana.

u nas listonosz samochodzikiem śmiga i zawsze paczki przywozi ale może to dlatego że na wsi inaczej nie da rady???
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Co do dresów, to ja ZAWSZE w domu chodzę w dresach, nienawidzę w dżinasach + jakieś bluzki typowo domowe. A Wy dziewczyny nie-dresowe ubieracie się tak normalnie w domu jak i na wyjścia?
Ja po domu też dresy albo leginsy bo wygodniej, zresztą szkoda mi tak w jakichś wyjściowych spodniach z Małą się po podłodze tarzać.
Cytat:
MYŚLĘ, że dałabym radę, ale pewnie i tak wyjdzie w praniu. Co mnie przeraża - spacery - jak ogarnąć dwójkę dzieci tak naprawdę jeszcze wózkowych? hm hm hm
Podwójny wózek
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Ja się najbardziej wzruszam przy tym fragmencie na końcu, jak kobita mówi: "Pierwsze słowo? .... Mama " Ojesus
Taaa u mnie chyba bedzie Baba bo teraz babcie numer jeden i najwiecej czasu z Małą spędza. Przygnębia mie to bardzo.
Cytat:
Kurna, dziewczyny, toście mnie podłamały My od początku na sudocremie jedziemy. Tak jak pisałam, nie używam go przy każdym przewijaniu, tylko kiedy Pola zrobi kupencję, i to też nie zawsze. A tak tylko zmiana pampera. Od wszystkich wkoło słyszałam, że sudocrem najlepszy na smarowanie, żeby brać od początku. A że właśnie jak się odparzenie zrobi i tak, to wtedy linomag, bo lepszy.

Jak wyszło pierwsze odparzenie, to pomógł linomag. Jak drugie, to linomag nie, ale mąka. I oba schodziły góra po 4 dniach.

A teraz właśnie to na odparzenie nie wygląda, bo czerwone ale mega suche, a przecież odparzenie się robi, kiedy jest za mokro
No i najbardziej pasuje reakcja na pampera, tylko którego
Ja też od początku sudocrem używam i niegdy nie miałam problemu... no raz było odparzenie ale to moja wina bo wszystkich fałdek dokładnie nie przemywałam, pomógł wtedy tormentiol. I od tego czsasu myję pupę wodą, husteczki rzadko. Na noc bepanthen bo długo w pieluszce tej samej a w dzień sudocrem i jest ok.
Cytat:
Młody mi dziś przespał całą noc od 20 do 6:20 bez pobudek po 6 zjadłSuper i spał jeszcze do 7:30
Super, aż zazdroszczę.

U mnie ciężko wczoraj było ululać Małą, w kąpieli zmęczona trze oczka, a jak tylko zjadła to tak nogami waliła w łóżezku ża aż całe się trzęsło i z karuzelą ostro gadała zamiast spac. Wreszcei po 20 zasnęła, ale po północy z płaczem się obudziła, nic nie pomagało ani śpiewanie ani na ręce dopiero dałam 30 mleka i wreszcie zasnęła, ale za to przed 6 się obudziła chyba z głodu ( mogłam głupia po północy noramlną porcję jej dać ) i mama ją nakarmiła bo ja już do pracy musiałam wychodzić i już Klusek nie usnął.

Szajka zdrówko dużo dla Dorki

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
kurna, wchodze do kuchni a tam znowu te male muszki, qrwa nie moge se z nimi poradzic, wszystko trzymam w lodówce, nie wiem skąd te cioty małe :[[[[[[[[[
To tez moja zmora jest, nie wiem już jak z nimi walczyć, i jeszcze okno mi cały czas zasrewają
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:26   #2835
aska27adopcje
Zadomowienie

Deli wspolcUje i nocmi i tych choler w kuchni. u mnie sie pojawoaja jak zostawie owoce rozkrojone ... przynioslam 3 kartony ciuszkow mlodej, musze sie zabrac za podZielenie ciuchow i porobiebie zdjec ..

dziewczyny macie jakis sposob na stare plamy?? niestety kiedys nie zapieralam mydelkiem plam od razu i niektore body z okresu niemowlecego mam w plamach po kupie ... pomoze wymoczenie w wybielaczu???
Stary 2013-09-20, 09:30   #2836
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wczoraj obiecalam Wam zdjecie. Prosze bardzo. Yae zadbala, zeby bylo jeszcze wiecej dziur do podziwiania...
Załącznik 5416162
mała zdolniacha
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
strasznie!

Fajne!

Bosz, co za baba!!!
Jakbys co najmniej krzywde mu robila!
wiesz, w sumie to przestałam się tym jakoś przejmować, chociaż nie powiem, zdołowała mnie tym trochę. Ale uwaga jakby ONA dała mu kawałek chlebka albo czegoś innego to by mu się nic nie stało, to wszystko przez to, że te łyżeczki mają taką ogromną pojemność

Aśka te książki co czytasz, to można gdzieś ściągnąć albo kupić po okazyjnej cenie?

dzieć śpi, ja też idę.

fewciu jak się czujesz?

szaja jak nocka?
Stary 2013-09-20, 09:30   #2837
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane, Amelka wczoraj poszla spac o 21.30 ;/ zwykle chodzi po 19........... wstała o 2... chciala sie bawic... pozniej o 3 .. pozniej co chwile..

Moze resztki w smietniku lub zlewie?
Stary 2013-09-20, 09:33   #2838
nancykenator
Zakorzenienie

ahaa neti , bo Ty wczoraj bodajże pisałaś, że masz tak dużo ciuszków po Antonio, czasem szpitale robią zbiórkę dla dzieciaczków potrzebujących. Jak byliśmy z Małym u kardiologa, to dostaliśmy taką karteczkę, że jeśli mamy jakieś ubranka do wydania (obuwie, zabawki) to chętnie przyjmą właśnie dla dzieciaczków, które potrzebują. I niedługo idziemy na echo serca więc to co mamy a czego nie zostawimy to oddamy
Stary 2013-09-20, 09:41   #2839
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Moze resztki w smietniku lub zlewie?
zlew to na pewno nie. Ale smietnik fakt, wyrzucilam wczoraj pudeleczko po jogurcie...

Co do odparzeń, moja Amelka nigdy nie miała. Smarowałam ja kremem bambino i sudocremem. Teraz jej smaruje co jakiś czas bambino.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-20 o 09:42
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:45   #2840
aska27adopcje
Zadomowienie

Nancy ja je kupowalam w biedrlonce, zabce, tesco, raz w rosmanie ... napissze ci tytuly i autorow moze da sie sciagnac ... ale strasznie ciezkie sa .. ale niestety taki jestb zycie ..

Moj pomocnik dorwal sie do katrtonu i pomaga w segregacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12997_605563596161052_1933352381_n.jpg (67,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1231308_605563569494388_1174969249_n.jpg (58,5 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-09-20, 09:45   #2841
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Fewciu bidulko a czy antybiotyk juz dziala i mniej boli?? nie spisz przez Blanke czy zapalenie ??
Dzisiaj dwa w jednym. Blanka od 24 kasłała
i kichała okropnie Więc chyba i nas dopadła choroba. Na 14.30 umówiłam nas do lekarza.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mała zdolniacha

wiesz, w sumie to przestałam się tym jakoś przejmować, chociaż nie powiem, zdołowała mnie tym trochę. Ale uwaga jakby ONA dała mu kawałek chlebka albo czegoś innego to by mu się nic nie stało, to wszystko przez to, że te łyżeczki mają taką ogromną pojemność

Aśka te książki co czytasz, to można gdzieś ściągnąć albo kupić po okazyjnej cenie?

dzieć śpi, ja też idę.

fewciu jak się czujesz?

szaja jak nocka?
dziękuje,ciut lepiej ale nadal boli Do tego mam gorączkę od rana

Marsi jak myszy? Udało się pozbyć?

Dziewczyny ja myślę że Blanka już nie będzie raczkować. Ona już nie uważa leżenia na brzuszku,tylko od razu siada. Wiem że nie wszystkie dzieci raczkują... Ale ona nawet nie pełzała. Nic.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:57   #2842
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc!
Załącznik 5416162
hahaha dobra jest

pokój Wam rozjaśnia, dekoratorka mała
Stary 2013-09-20, 09:58   #2843
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba jednak nie jest tak źle ze mną i zdjęcia zrobilam i zgralam na kompa tadam
a jak się chwalić to na całego i wrzucę jeszcze kilka fotek małego a co :P
ale słodziak a kolor super!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Deli..dziękuję Ci..Ty jedna

Hje a te odparzenia gdzie dokładnie?
HJE MISIAEELy mamy podraznienia na policzkach, ramionach, klatce piersiowej i pod kolanami..w niektórych miejscach jest tylko zaczerwienienie a w niektorych też b.sucha skóra-ponieważ wcześniej w 6tyg życia mielusmy problem z ciemieniuchą-która jako łojotokowe zapalenie była na calej buzi -wyglądało okropnie-to teraz znow u tego samego dermatologa byliśmy-powiedział ze to to samo co wtedy tylko inaczej teraz się objawia..dała leki..(mupirox, hydrocortyzon i lipo..cos tam- jeden sterydowy).trochę poschodzilo ale nie wszytsko...i to jakby sie nasila i przycicha-to już 2 miesiące..albo i 3-.Więc udamy sie już teraz do alergologa bo może być to uczulenie lub AZS.
Zaraz poszukam zdjecia jak okropnie Antosio wyglądał z ta ciemieniucha, wtedy jak to się zaczęło trafiliśmy na zapalenie płuc i w szpitalu kontynuowalismy leczenie i po 10 dniach nie było śladu-ostanie zdj.zrobione w szpitalu-jakieś 2 tygodnie po tych pierwszych.

o matko, ale się biedny Antonio namęczył

Cytat:
Kurna, dziewczyny, toście mnie podłamały My od początku na sudocremie jedziemy. Tak jak pisałam, nie używam go przy każdym przewijaniu, tylko kiedy Pola zrobi kupencję, i to też nie zawsze. A tak tylko zmiana pampera. Od wszystkich wkoło słyszałam, że sudocrem najlepszy na smarowanie, żeby brać od początku. A że właśnie jak się odparzenie zrobi i tak, to wtedy linomag, bo lepszy.

Jak wyszło pierwsze odparzenie, to pomógł linomag. Jak drugie, to linomag nie, ale mąka. I oba schodziły góra po 4 dniach.

A teraz właśnie to na odparzenie nie wygląda, bo czerwone ale mega suche, a przecież odparzenie się robi, kiedy jest za mokro
No i najbardziej pasuje reakcja na pampera, tylko którego

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Neti, z przodu, na pipce.
Jeju, biedny Antoś Okropnie to wyglądało
Cytat:
Acha, czyli jeszcze ustalmy. Puder wysusza, a maść zazwyczaj powinna nawilżać
my też na początku tylko sudocrem albo bepanthen pote właśnie się naczytałam, że tak nie wolno bo się skóra przyzwyczai i jak będą odparzenia to nie wyleczy: /
dlatego od dłuższego czasu puder albo BP.

Cytat:
To ja jeszcze coś dodam od siebie na te odparzenia.
Blanka praktycznie raz w tygodniu ma odparzenie no i najlepiej działa tormentiol niestety, ale nam lekarka powiedziała, że można ale ostrożnie. Daje jej raz dziennie a w ciągu dnia Bephanten i schodzi. Ten bephantem naprawde dobra rzecz ale droga jak pierun ;/

Jesteśmy po godzninnych płaczkach i histeriach Biedna moja gile jej z nos leciały i nie mogła oddychać. No i co spróbowaliśmy jej wyciągnać te gluty. Ja ją trzymałam małż odciągał tzn próbował, dziewczyny to jest histeria taka że cały blok i pewnie osiedle słyszało. MASAKRA , i sama nie jestem w stanie tego zrobić ni chu chu. Ja nie wiem jakiego już sposobu uzyc na ten katar ((
bidactwo

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hje ja też na początku przy każdej zmianie pampersa smarowałam sudocremem albo linomagiem. Jak się zrobiło odparzenie to te specyfiki.nie pomogły bo skóra się do nich przyzwyczaiła. Zaczęliśmy używać pudru i to zadziałało.
I teraz przy każdej zmianie zasypuje pudrem.

Nocka ok, ale coś spać nie mogłam.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
no to u nas tak samo

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Laski ja się wykończę! Dzisiaj Spalam zawrotne dwie godziny.

Lady ja właśnie się zastanawiam co z moim bieganiem będzie Mariusz wraca do domu o 18 więc już zaraz będzie ciemno o tej godzinie. A ja z wiadomych względów nie pójdę biegać po ciemku,nie wychodzę sama jak jest ciemno.

trzyma kciuki żeby szybko przeszło

Cytat:
Nancy ja je kupowalam w biedrlonce, zabce, tesco, raz w rosmanie ... napissze ci tytuly i autorow moze da sie sciagnac ... ale strasznie ciezkie sa .. ale niestety taki jestb zycie ..

dzień dobry
u nas nocka praktycznie bez żadnej pobudki teraz kolejna drzemka ja zupkę gotuję i się zastanawiam czy mogę dodać kawałek pomidora?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:04   #2844
treselle0
Zadomowienie

czesc. Powiem tylko, ze ciezki ten tydz. Nie dosc, ze w nocy pobudka za pobudka to w dzien ciezko Oli zasnac i spi krótko. Wczoraj w sumie 1,5h, ehhh. Zazdrozcze jej tej energii Cos mialam jeszcze napiac, tylko nie pamietam co
Mykam ponadrabiac...
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:04   #2845
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hahaha dobra jest

pokój Wam rozjaśnia, dekoratorka mała
To nikt jej nie powiedzial, ze to mozna rozsunac??
W lecie troche chronilo od zaru na dworze a w zimie przed zimnem. Teraz bedzie trzeba cos wykombinowac, bo od okna bedzie wialo...
Stary 2013-09-20, 10:04   #2846
marsi11
Zakorzenienie

hello,

ufff, wreszcie piątekczek
mamy dziś z moim TZ wieczorem wychodne, nasi przyjaciele mają ogłosić przed naszą paczką,że będą mieć dzidziusia
a najlepsze jest to,że nikt nie wiem o co kaman tylko my i jak ustawialiśmy spotkanie ( bo ciężko było wszystkich zebrać w kupe) to zaczęły się plotki,że pewnie ja jesrem w 3 ciąży

Moje maleństwo piknie nockę przespało i apetyt po chorobie wrócił na miejsce- tylko obraził się na butelkę, aż strach przed dzisiejszym wieczorem
Leonard jest niesamowicie śmieszny, wszystko co znajdzie na podłodze dużego gabarytu- karton, poduszkę, wiaderko to pcha- hehehe iczyli robi sobie chodzik pchacz

Cytat:
bede karmic jak najdluzej. na poczatku zylam mysla ze jak skoncze kp to od razu zaczne jarac ... ale kurde taka owedzona matka ... moja przyjaciola pali i jak wraca taka smierdzaca do malej .. nie chcialaby. tak ... poza tym patrzac realbue ... nie stac mnie na palenie .. wychodzi ponad 400 zl miesiecznie. wole kupic cos za to malej ... teraz zyje mysla ze juz nigdy nie zapale ...
no ja też boję się,że polegnę
tylko że jak ja paliłam to nigdy nie przy dziecku- fajka dopiero po całm dniu na balkonie jak Sammy już spał

Cytat:
Czesc!
Załącznik 5416162
ale agentka
a swoją drogą do dorodna kobitka z naszej Yae, nózia konktet

Cytat:
A co z tą ospą? To nie to? Bo bym Dawida zaraziła od niej, żeby spokój później był.
a w łeb chcesz

Cytat:
a ja myślę nad tą pracą miałabym niezłą wprawkę do opieki nad drugim swoim
kiedy Sammy był mały miałam wiele koleżanek, które własnie zajmowały się dzieciakiem za kasę
był zachwycone, sprobuj

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Co do dresów, to ja ZAWSZE w domu chodzę w dresach, nienawidzę w dżinasach + jakieś bluzki typowo domowe. A Wy dziewczyny nie-dresowe ubieracie się tak normalnie w domu jak i na wyjścia?
no ja nigdy po domuw dresach nie chodziłam, wyjątkiem była końcówka ciąży
nie lubię, chodzę po domu w tym, co do sklepu, pracy itp
wyjątkiem są oczywiście oficjalne stroje na służbowe spotkania, wtedy się przebieram bo srednio mi wygodnie i śmieję się wtedy,że zrzucam "kajdany"

Cytat:
Chyba jednak nie jest tak źle ze mną i zdjęcia zrobilam i zgralam na kompa tadam
a jak się chwalić to na całego i wrzucę jeszcze kilka fotek małego a co :P
bardzo łądnie
kochana, masz piegi???
mamy bardzo podobny typ urody

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

też Ci się dredy robią? no to piona dzisiaj właśnie rozczesywałam, bo dwa kołtuny były jak chodziłam do pracy i nie chciało mi się nic z tymi dredami robić, to żeby nie było ich widać, to w koku chowałam

:
padłam

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Widziałam, że na tapecie temat odparzeń. U nas niestety też się zrobiło, wczoraj zobaczyłam. Podejrzewam, że od pieluch BD, które ostatnio kupiłam. Wychodziło by na to, że żadne nam nie służą oprócz pampersa
Sypię mąką i staram się częściej pieluchę zmieniać mam nadzieje, że zejdzie. W razie W, to tormentiol jest bez recepty? Bo nie ciekawie to wygląda.
A co do smarowania do zawsze bepanthenu używam na zmiane z tym nivea sos jak jakieś podrazenie się robiło. Ale teraz to jest masakra. Nawet latem jak było odparzenie, to nie aż takie jak teraz.
zachęcam wszystkie dziewczyny borykające się z odparzeniami żeby szarpnąć się na krem na odparzenia Mustela

po ostatnich przebojach jak Leo mial begunkę dupka była okropnie czerwona aż po jajka i luloka- gruba warstwa na noc i rano nie było śladu
fajnie też się sprawuje zasypka Altek
u nas ani penathen ani sudocrem się nie sprawdza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:10   #2847
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

hhaaha drugie zdjęcie bomba dewastator ;D
Stary 2013-09-20, 10:16   #2848
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

widzisz, jaką masz pomocnicę
ooo dzięki
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,

ufff, wreszcie piątekczek
mamy dziś z moim TZ wieczorem wychodne, nasi przyjaciele mają ogłosić przed naszą paczką,że będą mieć dzidziusia
a najlepsze jest to,że nikt nie wiem o co kaman tylko my i jak ustawialiśmy spotkanie ( bo ciężko było wszystkich zebrać w kupe) to zaczęły się plotki,że pewnie ja jesrem w 3 ciąży

Moje maleństwo piknie nockę przespało i apetyt po chorobie wrócił na miejsce- tylko obraził się na butelkę, aż strach przed dzisiejszym wieczorem
Leonard jest niesamowicie śmieszny, wszystko co znajdzie na podłodze dużego gabarytu- karton, poduszkę, wiaderko to pcha- hehehe iczyli robi sobie chodzik pchacz

no ja też boję się,że polegnę
tylko że jak ja paliłam to nigdy nie przy dziecku- fajka dopiero po całm dniu na balkonie jak Sammy już spał

ale agentka
a swoją drogą do dorodna kobitka z naszej Yae, nózia konktet

a w łeb chcesz

kiedy Sammy był mały miałam wiele koleżanek, które własnie zajmowały się dzieciakiem za kasę
był zachwycone, sprobuj

no ja nigdy po domuw dresach nie chodziłam, wyjątkiem była końcówka ciąży
nie lubię, chodzę po domu w tym, co do sklepu, pracy itp
wyjątkiem są oczywiście oficjalne stroje na służbowe spotkania, wtedy się przebieram bo srednio mi wygodnie i śmieję się wtedy,że zrzucam "kajdany"

bardzo łądnie
kochana, masz piegi???
mamy bardzo podobny typ urody

padłam

zachęcam wszystkie dziewczyny borykające się z odparzeniami żeby szarpnąć się na krem na odparzenia Mustela

po ostatnich przebojach jak Leo mial begunkę dupka była okropnie czerwona aż po jajka i luloka- gruba warstwa na noc i rano nie było śladu
fajnie też się sprawuje zasypka Altek
u nas ani penathen ani sudocrem się nie sprawdza
w każdej plotce jest ziarenko prawdy
Stary 2013-09-20, 10:22   #2849
LadyWhisper
Zakorzenienie

U nas identiko, sudocrem jeszcze pogarszal sprawe

Hope, gratulacje dla Dadiego za pikna nocke!!!

Aska, pamietam, jak to pisalas ale byl szum na watku wtedy hehehe
Kochana, ja popalalam dlugo, z 5lat??? I zawsze bylo to popalanie tylko do piwka, jedna do trzech fajek w tygodniu maks, a i tak zazwyczaj potrafilam miec jedna paczke na 2-3 miesiace. Takze nie boje sie nalogowego palenia, chce jedna fajeczka sie nacieszyc do grzanca jak beda mega wielkie sniegi i mi przejdzie

Pospalismy standardowo 1,5godz i jestesmy gotowi na walke z kolejnym dniem

Fewciu, kochana, zdrowka slonce Ty nasze, bidulinko sie nameczysz i dla Blaneczki tez
Co do biegania...doskonale Cie rozumiem i jak tylko robi sie ciemno to nie wbiegam do parku, mimo, ze jak trenowalam to treningi na takim zad.upiu robilam ze strach sie bac, cud, ze przez tyle lat sie nic nie stalo no, raz mnie dziki zaatakowaly ale zwialam :P
Teraz biegam glownymi ulicami przy dworcu, supermaketach wiec teoretycznie bezpiecznie, no i bede wychodzic jak tylko malz bedzie wracal z pracy k. 16.30, ale niedlugo o 16 bedzie juz ciemno
Rano nie wchodzi w gre z naszymi cudownymi mega spioszkami

Marsi, jak tam Twoje cwiczenia? kaloryfer sie pokazuje???

Cala :nonono: wracaj tu do nas grzede bo brakuje nam tutaj Ciebie i Julaska!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:28   #2850
charlizz
Zadomowienie

Dziewczyny, pije sobie wczoraj sok z Lidla i tak sobie czytam etykietę: Naturalny sok przecierowy, marchwiowo jabłkowo pomarańczowy. Skład: woda, przecier z marchwi 35%, zageszczone soki z jabłek i pomarańczy, cukier, kwas cytrynowy, witamina C, witamina A. Nie zawiera barwników i konserwantow.
43kcal, 0,5g białka, 10g weglowodanów z czego cukier 7,5g. Wit C > 30mg

Myślę sobie fajny, gdyby nie ten cukier to dałabym Oli. Wyciagam pierwszego lepszego Bobofruta po 6. miesiącu. jabłkowo marchwiowo morelowy. i czytam. ot z ciekawości.

Skład: sok jabłkowy, woda, marchew,morele,jabłka, cukier, witamina c.

48kcal, białko 0g, weglowodany 11,2g w tym cukry 9,6g. Wit C 25mg.

No i co, po pierwsze, myślałam, że wszystkie Bobofruty są bez cukru. A on chyba ma go więcej niż ten mój ''dorosły" sok?

I tak przy okazji nasunęło mi się pytanie: kiedy zamierzacie zamienić bobofruty i inne specjalne soczki na takie typu kubuś itp.?
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości