|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Oliath-
dla Lilo za 3mce.Kubusiu- to fajnie ![]() Ona- tak zgadzam sie z tym terrorem, ale ja nie odrozniam u mego syna kiedy on to robi bo on praktycznie placze tylko jak chce jesc. Jak ma kupe to poprostu nie chce usnac. Jak mu sie g na zakretach nie wyrabia to odpycha sie nogami bo sie denerwuje i robi e! E! E! Elaine- owszem jesli moj syn cos skrzeknie czy wrzasnie to nie lece w panice. Nawet tlaczylam sama to Tz ostatnio, ze dzieci tez wydaja z siebie dzwieki jakies. Gugaja cos etc. I nie znaczy ze juz bedzie syrena. Bo jak maly tylko z siebie dzwiek wydobedzie to Tz juz ma strach w oczach ![]() Ale...nie dopuszczam do tego zeby wrzeszczal jak opentany bo se musi pokrzyczec. No sorry. On za mna teskni, a ja se mam siedziec na luzie i a pokrzycz se :/ Ja za chwile och*jeje normalnie. Wyskakiwalam spod prysznica na pogotowiu bo maly zalaczyl ostro syrene. Dalam mu cycek. Zjadl i jak tylko go z reki spuszczam to wrzask. Dobra znow cycek i poszedl do lozeczka i w doopie was mam nie bede spal, ale se lezal. Ja lezalam gola na lozku i dumalam myc sie czy nie To Tz sie na mnie rzucil i dziabnal raz dwa I zaraz syn zalaczyl syrene wiec na biegu umyc cycka i synusiowi teraz dac Biedne te moje cycki takie sa rozchwywtywane. No zeby bylo lepiej to o 9rano mam gina. Jest 3. Syn spi na lozku na moim ramieniu. Tz wykapany, a ja leze na plasko i dumam
|
|
#3272 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nie chce zapeszać ale moje dziecko śpi!!!!! no chyba od początku tygodnia nie spał o tej godzinie tylko marudził do 11-12 godziny. Wypije kawke i pędem biorę się za pakowanie rzeczy z szafek i komód, tyle tego jest że mnie to przeraża Noc u nas ok, Młody zasnął o 21, obudzil się o 2, zjadł i o 2.30 już spał,a ja jeszcze ściągnęłam resztę laktatorem i wypiłam herbatke na laktację. Poszłam spać o 3. Potem wstał o 5.30 zjadł, drzemka w naszym łóżku na brzusiu u mamusi, potem mleczko i teraz śpi Cytat:
Gratuluję świadomego uśmiechu u mnie Adaś też zacesza świadomie ale do taty bardziej bo Tż zawsze jakieś głupie miny robi i wydaje strasznie dziwne odgłosy ja jestem ta od cycka czyli powaga![]() w ogole to wczoraj zauważyliśmy z Tż pewną rzecz. Jak Młody jest głodny, ale tak w miarę to jak ja z nim się bawie/siedzę/gadam to generalnie więcej płacze, jak Tż się nim zajmuje to jest ok, cieszy się, macha tymi kończynami, wczoraj ja szykowałam kąpiel a oni się bawili na łóżku i ok, weszłam do pokoju, Młody usłyszał mój głos, spojrzał i zaczął płakać ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepszego dla Lilo Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901216] My odpalilismy sezon kominkowy ubielbiam kominek!!!! [/QUOTE] my już chyba od początku września przepalamy i też to uwielbiam, będzie mi w bloku brakować kominka . A najlepsze jest to, że mój ojciec kazał Tż ten kominek zniszczyć, bo jemu się nie podoba Dobra uciekam myc zęby i biorę się za pakowanie |
|||||
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Pan skoku nas namierzył i tym sposobem w nocy spałam godzinę...
![]() Która to wysłała do Szczecina??? ![]() : pala:Młody piszczy, wierzga nogami, marudzi, spać nie może, jeść chce i nie chce zarazem.. no i siedzi ze śliniakiem bo jest wciąż mokry... ![]() Śpi tylko u mnie na rękach i odłożony budzi się... ![]() To już 3 dzień będzie, ale od nocy to dopiero jest hardcore... Dziwi mnie tylko bo nie wyciąga po nic rączek...
|
|
|
|
#3274 | ||||
|
Raczkowanie
|
za wiek!Również za wiek!!Cytat:
Cytat:
, też szczepiliśmy tylko na nfz, ale nic takiego się nie pojawiło...Cytat:
![]() Cytat:
Witam się! Dziś karmienia o 1 i 5, więc jest dobrze. Mama ubrana, wymalowana, zaraz coś zjem i biorę się za krupnik
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi wlasnie zalega gora prasowania grunt, ze czysto, choc wiadomo, jak to jest z szorstkowlosym BIAŁYM psem w domu i podloga CIEMNY ORZECH, na dodatek to sosnowe deski, wiec pazurami je ryje, padalec Chamstewko z tą torebką
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sam leże i kwicze
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42900761]Ja planowalam do 3 mca, a potem mieszanie, ale 3 mce kończymy jutro, a mi sie odwidzialo i chce jak najdłużej.
Wysłane z aplikacji mobilneno no no - ja tez bede pomalu sztuj Wizaz Forum.[/QUOTE] no no no - ja z kolei myslalaam ze do 6 tego mca pociagne ale ogolne zmeczenie daje mi znac - no i Leon mimo butli nie jest najlatwiejszym dzieckiem do karmienia w nocy np byl glodny non-stop od 3 do 6 rano i chyba wyteabil 200ml w sumie a ja potem padlam i o 6 juz nie odciagnelam pokaemu... ech a tak chcialam karmic cyckiem
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Hyhy, moja aukcja na Allegro idzie jak cieple buleczki.
Okaze sie, ze drozej sprzedam niz kupilam ![]() A to dopiero niewielka czesc szafy Lilo Tzn wszystkie najslodsze bluzeczki i sukienusie jeszcze nie wystawione :p
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-20 o 10:13 |
|
|
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj jeszcze woli spac, a ponadto jechalam noca, wiec za wiele nie mial co ogladac raz, ze tylem do kierunku jazdy, dwa noca na autostradzie w Niemczech ciemno i nie ma nic ciekawego za oknem. A ty zdrowiej biedaku[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901413] A'propos kladzenia na brzuszku to jak maluch nie chce i jet histeria to babka na rehabilitacji poradzila zeby klasc malucha na brzuszku ale na swoich udach, glowka wyzej, nozki nizej, wtedy dzieci bardziej to akceptuja [/QUOTE]moj tak tez nie lubi - probowalam. No nic i tak na chwile klade go, ale jak zaczyna plakac obracam. A ja ide z Aleksem do przychodni na 11.45, katar mu troszke splynal do gardelka i zwymiotowal. Chce zeby pani dr go obejrzala. Musze isc do rejonowej bo moja pani dr ma urlop az do 2 pazdziernika brrr jak ja nie lubie tych naszych "specjalistow" z przychodni. Ale lepszy rydz niz nic.![]() samm
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko śpi już 2 godziny
|
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja na chwilę, bo mały śpi i w locie, sprzątam, piorę i gotuję ![]() Czeka mnie zakup nawilżacza powietrza, bo sezon grzewczy zaraz ruszy, możecie coś polecić? dla wszystkich miesięcznic Kejt trzymam kciuki, żeby to zapalenie, gorączka szybko przeszły Elaine widziałam, że mnie zacytowałaś ale nie ma Twojego odniesienia
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Ok idę suszyć włosy i na pocztę.
|
|
#3286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromny szacunek, zwłaszcza jak przelecę wzrokiem po swoim mieszkanku i zatrzymam się np. na zlewie zawalonym brudnymi garami ![]() Cytat:
dla Lilo za wiek![]() ![]() Co do leżenia na brzuszku - to tak jak Dotka napisała - nawet zalecane jest kładzenie dziecka na TWARDEJ powierzchni. Czyli żadnych materacach, łóżkach, etc. Tylko właśnie np. na stole czy podłodze. Wiadomo, że trzeba podożyć jakiś kocyk czy matę, ale powierzchnia dalej jest twarda. Alik też woli leżeć na podłodze niż na łóżku Nasza ślicznotka Cytat:
![]() Mi co jakiś czas wyżyna się któraś z 4(!!!) ósemek, więc doskonale z znam ból. Polecam płukanki z soli czy rumianku, nieco pomagają. Cytat:
![]() A na złość ojcu specjalnie bym zostawiła, widzę, że nawet na odchodnym nie odpuszcza ![]() W ogóle gratuluje decyzji o przeprowadzce, bo zapomniałam ci wcześniej napisać, na pewno będzie wam lepiej, a przede wszystkim dużo spokojniej U nas dzisiaj nocka taka se. Po kąpieli Ali zasnął pięknie na 3,5h, potem karmienie - też ładnie zasnął, ale po drugim jak wstał zaczęło sie pałowanie. 1,5h wkładania smoczka do buzi, a okazało się, że mały był głodny ![]() No tragicznie durna matkaA właśnie dziewczyny, kiedy po raz pierwszy kładłyście maluszki w leżaczku? Mamy ten z fisher price, nie rozkładany na płasko, mały w niedzielę kończy 3 tyg i zastanawiam się czy powoli będę mogła go wsadzac czy nie bardzo. Bo już ma coraz mniej drzemek w dzień i czasami nie mam jak się za robotę wziąć
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-09-20 o 10:38 |
||||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki czy któraś robi za zimę słoiczki dla swoich dzieci?? Jabłuszko, marchewka???
Czy będziecie kupować gotowce?? |
|
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- My na pewno nie bedziemy kupować, wole sama zrobić i wiem przynajmniej co tam pakuję do słoiczka |
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej. Dzwonilam do lekarza, dostanę antybiotyk. Oby szybko zadziałał.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Będę się cieszyć, jesli zarobie choc na CZĘŚĆ tych, ktore JUZ kupilam
|
#3292 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim
Cytat:
Moja dzwoni do tz i mowi ze chce zobaczyc mala i mamy przyjechac do nich i to w godzinach ktore jej odpowiadaja. A jaka jest obraza ze nie ma mnie tam na kolacjach rodzinnych... no ale halo oni sie schodza dopiero okolo 22 ![]() Cytat:
za pepusia i usmiechyCytat:
Ja o 6 karmie z zamknietymi oczami a gdzie tu wstawac wczesniej i zapierdzielac z motorkiem w tylku. dla wszystkich niemowlaczkow dzisiejszych i za 3mies Lilo
|
|||
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze mnie nikt nie czyta
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupować nie będę, raczej na bieżąco bo mam marchewkę zamrożoną od mamy z ogródka |
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
A ja będę kupowała. Małgosię na tym wychowałam i jest ok. Oni mają naprawdę restrykcyjne normy i nie wkładają tam byle czego. Mam koleżankę chemiczkę która to sprawdzała na własną rękę i była w szoku jak się trzymają norm.
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmykam bo Szmoniu sie obudził |
|
|
|
|
#3297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kladz mala na sobie i leż z nia, tak zeby na brzuszku byla to moze przyzwyczai sie. U nas tez byl problem z leżeniem na brzuszku, a teraz spi na nim w dzien, sam domaga sie kladzenia. Właśnie leży na brzusiu godzinkę juz , spi slodko i taaakie piekne baczki leca ![]() Cytat:
My dzis pierwsze karmienie po 1, kolejne po 4, a nastepne juz rano o 8. |
||||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Evee-
dla AleksaMij maly tez lubi jezdzic. Wkladam go w fotelik i juz jest odplyw. On chyba lubi miec ciasno ![]() I na brzuchu tez srednio lubi lezec. Albo wychyla glowe tak ze na plecy laduje albo macha ta dynka na wszystkie strony albo wlasnie buzie wtula w mate i szuka cycka. Sapie jak pisek wtedy, a jak nie dam mu smoka szybko to syrena jest. Mialam cos napisac i zapomnialam ![]() Moja @ sie juz skonczyla. Serio nie wiem co to bylo ale dzis nie bylo nic. Jak jutro przed ginem cos mi znow wycieknie to sie wsciekne. Wykapalam sie i ogarnelam kape i spadam lulu bo mam jeno ze 3h pewnie. Takze good night zzzzz ![]() ---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- Kejt- dobrze ze cos dostaniesz na te cycki. Oby pomoglo ![]() Ja bede robic bo mam nawet mikserek specjalny i pojemniczki, ale bede tez kupowac tyle, ze nie jakies gerbery, a lepsiejsze. Takie z organicznych upraw
|
|
#3299 | |
|
Rozeznanie
|
Sam
Cytat:
Pytanko: Ma ktorys z dzidziusiow bialy sutek? Moja ma jeden jakis dziwny, taka biala kulka. Pojawilo sie to tydzien po porodzie i do tej pory jest. Oczywiscie jak bylam na kontroli to zapomnialam zapytac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

dla Lilo za 3mce.

bo Tż zawsze jakieś głupie miny robi i wydaje strasznie dziwne odgłosy
ja jestem ta od cycka czyli powaga
jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciuki
gardło mnie boli okropnie i na dodatek dwie 8 mi wychodzą (cholera od 10 lat wyjść nie mogą) i nie moge mowić, jeść ani przełykać sliny

, też szczepiliśmy tylko na nfz, ale nic takiego się nie pojawiło...
mi wlasnie zalega gora prasowania

Maja jednak z tych dzieci którym najlepiej sie spi w lozeczku a na spacerach w wózku czy w foteliku w aucie jest tyyyyle rzeczy do obejrzenia że szkoda czasu na spanie
moj jeszcze woli spac, a ponadto jechalam noca, wiec za wiele nie mial co ogladac raz, ze tylem do kierunku jazdy, dwa noca na autostradzie w Niemczech ciemno i nie ma nic ciekawego za oknem. A ty zdrowiej biedaku
12.06.2010

dla Aleksa