Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 09:59   #3271
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Oliath- dla Lilo za 3mce.

Kubusiu- to fajnie

Ona- tak zgadzam sie z tym terrorem, ale ja nie odrozniam u mego syna kiedy on to robi bo on praktycznie placze tylko jak chce jesc. Jak ma kupe to poprostu nie chce usnac. Jak mu sie g na zakretach nie wyrabia to odpycha sie nogami bo sie denerwuje i robi e! E! E!

Elaine- owszem jesli moj syn cos skrzeknie czy wrzasnie to nie lece w panice. Nawet tlaczylam sama to Tz ostatnio, ze dzieci tez wydaja z siebie dzwieki jakies. Gugaja cos etc. I nie znaczy ze juz bedzie syrena. Bo jak maly tylko z siebie dzwiek wydobedzie to Tz juz ma strach w oczach
Ale...nie dopuszczam do tego zeby wrzeszczal jak opentany bo se musi pokrzyczec. No sorry. On za mna teskni, a ja se mam siedziec na luzie i a pokrzycz se :/

Ja za chwile och*jeje normalnie. Wyskakiwalam spod prysznica na pogotowiu bo maly zalaczyl ostro syrene. Dalam mu cycek. Zjadl i jak tylko go z reki spuszczam to wrzask. Dobra znow cycek i poszedl do lozeczka i w doopie was mam nie bede spal, ale se lezal. Ja lezalam gola na lozku i dumalam myc sie czy nie To Tz sie na mnie rzucil i dziabnal raz dwa I zaraz syn zalaczyl syrene wiec na biegu umyc cycka i synusiowi teraz dac
Biedne te moje cycki takie sa rozchwywtywane.

No zeby bylo lepiej to o 9rano mam gina. Jest 3. Syn spi na lozku na moim ramieniu. Tz wykapany, a ja leze na plasko i dumam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:00   #3272
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nie chce zapeszać ale moje dziecko śpi!!!!! no chyba od początku tygodnia nie spał o tej godzinie tylko marudził do 11-12 godziny. Wypije kawke i pędem biorę się za pakowanie rzeczy z szafek i komód, tyle tego jest że mnie to przeraża najgorsze jest to, że wiekszość mebli musimy rozkręcać bo tak nie przewieziemy, no masakra.

Noc u nas ok, Młody zasnął o 21, obudzil się o 2, zjadł i o 2.30 już spał,a ja jeszcze ściągnęłam resztę laktatorem i wypiłam herbatke na laktację. Poszłam spać o 3. Potem wstał o 5.30 zjadł, drzemka w naszym łóżku na brzusiu u mamusi, potem mleczko i teraz śpi

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git
Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" moja słodka dziewczynka

Potem pojechaliśmy do moich rodziców bo to tylko 100 km od chirurga, ale masakra była w drodze. Maja darła sie jak opetana. Co chwila musieliśmy stawać. Nawet zaliczyła przewijanie w bagażniku
U rodziców padła i spała cały czas, drogę powrotną tez cała przespala. Wróciliśmy przed 20 i biedna była tak wymeczona dzisiejszym dniem ze po kąpieli padła i spi nadal.

uwaga bede sie chwalić
Moja córeczka uśmiecha sie do mnie świadomie
gdy sie tulimy i mówię jej jak bardzo ja kocham to przesyła mi najcudowniejszy uśmiech świata wczoraj też obdarowała mnie bezzebnym uśmiechem gdy siedzialam druga godzinę w nocy usypiajac ja i tracąc nerwy, a Maja spojrzała na mnie, dłuższa chwile popatrzyla, potem zrobiła oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha. No i jak tu sie złościć
Super, że z pępuszkiem ok

Gratuluję świadomego uśmiechu u mnie Adaś też zacesza świadomie ale do taty bardziej bo Tż zawsze jakieś głupie miny robi i wydaje strasznie dziwne odgłosy ja jestem ta od cycka czyli powaga

w ogole to wczoraj zauważyliśmy z Tż pewną rzecz. Jak Młody jest głodny, ale tak w miarę to jak ja z nim się bawie/siedzę/gadam to generalnie więcej płacze, jak Tż się nim zajmuje to jest ok, cieszy się, macha tymi kończynami, wczoraj ja szykowałam kąpiel a oni się bawili na łóżku i ok, weszłam do pokoju, Młody usłyszał mój głos, spojrzał i zaczął płakać przypomniało mu się, że jest głodny

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczny, masakra, mam gorączkę. Było 38,9, godzinę temu a teraz po paracetamolu 38,6 jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Współczuje, kciuki za gina i oby było lepiej

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Moje dziecie konczy dzis okragly miesiac!!!

Najlepsze zyczenia z okazji ukonczenia miesiaca dla Edwarda jakierki oraz Kubusia Arrabbiaty!
najlepszego dla wszystkich dzisiejszych jubilatów
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A my dzis wlasnie konczymy 3 miesiace
Najlepszego dla Lilo

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Samanta: a ja wychodzę z założenia ze dziecko jest dzieckiem i czasem popłakać musi. Tak jak ev czy oliath nie lece do małego na pierwsze kwilenie bo nie mogłabym nawet siku zrobić czasami. Chociaż mój Igi jest spoko i mało płacze - przy zakładaniu czapki czy w wózku. Ale czasami cwaniak chce wymusić noszenie
Ja uważam tak samo. Czasami jak coś robię, a Adaś płacze a nic mu się nie dzieje, to kończe to co zaczęłam i dopiero ide do niego. No chyba że się zanosi i jest mega płacz to idę od razu

Cytat:

A ja jestem chora gardło mnie boli okropnie i na dodatek dwie 8 mi wychodzą (cholera od 10 lat wyjść nie mogą) i nie moge mowić, jeść ani przełykać sliny obym Mai nie zaraziła
Zdrówka

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901216]

My odpalilismy sezon kominkowy ubielbiam kominek!!!!
[/QUOTE]

my już chyba od początku września przepalamy i też to uwielbiam, będzie mi w bloku brakować kominka. A najlepsze jest to, że mój ojciec kazał Tż ten kominek zniszczyć, bo jemu się nie podoba zrobil to specjalnie, bo wie, ile pracy, wysiłku kosztował ten kominek Tż bo wszystko zrobił sam

Dobra uciekam myc zęby i biorę się za pakowanie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:01   #3273
kooocur
Zakorzenienie

Pan skoku nas namierzył i tym sposobem w nocy spałam godzinę...

Która to wysłała do Szczecina???: pala:

Młody piszczy, wierzga nogami, marudzi, spać nie może, jeść chce i nie chce zarazem..

no i siedzi ze śliniakiem bo jest wciąż mokry...

Śpi tylko u mnie na rękach i odłożony budzi się...

To już 3 dzień będzie, ale od nocy to dopiero jest hardcore...

Dziwi mnie tylko bo nie wyciąga po nic rączek...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:02   #3274
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Moje dziecie konczy dzis okragly miesiac!!!
za wiek!

Cytat:
Również za wiek!!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Zbieram zadek - psa trzeba wyprowadzić i do marketu jechać, bo Norbert idzie jutro na urodziny do koleżanki z przedszkola, a nie mamy jeszcze prezentu - co kupić 5-latce???
Może coś z motywem modnej bajki? Albo w empiku lub smyku są takie rzeczy typu "zrób to sam" i tam jest np pluszak, którego samemu trzeba pomalować pisakami z zestawu itp?

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Czy to normalne że po szczepieniu mamy zielone kupki mieliśmy szczepienie na nfz tylko.
, też szczepiliśmy tylko na nfz, ale nic takiego się nie pojawiło...

Cytat:
A ja jestem chora gardło mnie boli okropnie i na dodatek dwie 8 mi wychodzą (cholera od 10 lat wyjść nie mogą) i nie moge mowić, jeść ani przełykać sliny obym Mai nie zaraziła
No 8 kup sobie bobodent - ząbkowanie i na wyrastanie ósemek
Cytat:
Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
na stronie jest napisany taki tekst
Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .

Wierzycie w takie cuda ?

Szczerze mówiąc to nie bardzo... Ale ja w ogóle taka mało ufna jestem

Witam się!
Dziś karmienia o 1 i 5, więc jest dobrze. Mama ubrana, wymalowana, zaraz coś zjem i biorę się za krupnik

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:03   #3275
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
To nici z pracy. Ja się do ciebie nie porównuję bo ty cyborg pracy jakiś jesteś. Ja się cieszę, że pranie mi nie zalega (prasuję wszystko bo lubię jak mi ładnie na półkach leży), że mam ogarnięte, ugotowane, że kostka na podwórku odchwaszczona i zamieciona i takie tam. Do prac plastycznych się nie nadaję, choć chętnie bym coś porobiła.
Sisssss mi wlasnie zalega gora prasowania grunt, ze czysto, choc wiadomo, jak to jest z szorstkowlosym BIAŁYM psem w domu i podloga CIEMNY ORZECH, na dodatek to sosnowe deski, wiec pazurami je ryje, padalec

Chamstewko z tą torebką
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:06   #3276
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ja za chwile och*jeje normalnie. Wyskakiwalam spod prysznica na pogotowiu bo maly zalaczyl ostro syrene. Dalam mu cycek. Zjadl i jak tylko go z reki spuszczam to wrzask. Dobra znow cycek i poszedl do lozeczka i w doopie was mam nie bede spal, ale se lezal. Ja lezalam gola na lozku i dumalam myc sie czy nie To Tz sie na mnie rzucil i dziabnal raz dwa I zaraz syn zalaczyl syrene wiec na biegu umyc cycka i synusiowi teraz dac
Biedne te moje cycki takie sa rozchwywtywane
.

Sam
leże i kwicze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:06   #3277
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Naszyjniek na prawde jest ładny, ma zapięcie takie na wtyk że tak to ujmę, jak zahaczy się rączką to się rozpina, ale ja boje się mu to założyć co by się nie udusił , Siostra tż- a mówi że w u niech w Niemczech co drugi niemowlak to nosi ale ja się jakoś boję, Może faktycznie mu zawiesze w łóżeczku
Masz rację, ja tez bym w zyciu nie zapiela dziecku nic na szyjce
Kubulek
Stary 2013-09-20, 10:11   #3278
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42900761]Ja planowalam do 3 mca, a potem mieszanie, ale 3 mce kończymy jutro, a mi sie odwidzialo i chce jak najdłużej.

Wysłane z aplikacji mobilneno no no - ja tez bede pomalu sztuj Wizaz Forum.[/QUOTE]

no no no - ja z kolei myslalaam ze do 6 tego mca pociagne ale ogolne zmeczenie daje mi znac - no i Leon mimo butli nie jest najlatwiejszym dzieckiem do karmienia w nocy np byl glodny non-stop od 3 do 6 rano i chyba wyteabil 200ml w sumie a ja potem padlam i o 6 juz nie odciagnelam pokaemu...
ech a tak chcialam karmic cyckiem
Stary 2013-09-20, 10:11   #3279
Oliath
Zakorzenienie

Hyhy, moja aukcja na Allegro idzie jak cieple buleczki.

Okaze sie, ze drozej sprzedam niz kupilam

A to dopiero niewielka czesc szafy Lilo

Tzn wszystkie najslodsze bluzeczki i sukienusie jeszcze nie wystawione :p
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:13
Stary 2013-09-20, 10:16   #3280
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

No zeby bylo lepiej to o 9rano mam gina. Jest 3. Syn spi na lozku na moim ramieniu. Tz wykapany, a ja leze na plasko i dumam
jak czytam twoje posty to zawsze śmieje się do lapka

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:18   #3281
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ale masz fajnego podróżnika 1200 km Maja jednak z tych dzieci którym najlepiej sie spi w lozeczku a na spacerach w wózku czy w foteliku w aucie jest tyyyyle rzeczy do obejrzenia że szkoda czasu na spanie

misiaczka 1200 km bylo w jedna strone moj jeszcze woli spac, a ponadto jechalam noca, wiec za wiele nie mial co ogladac raz, ze tylem do kierunku jazdy, dwa noca na autostradzie w Niemczech ciemno i nie ma nic ciekawego za oknem. A ty zdrowiej biedaku

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901413]

A'propos kladzenia na brzuszku to jak maluch nie chce i jet histeria to babka na rehabilitacji poradzila zeby klasc malucha na brzuszku ale na swoich udach, glowka wyzej, nozki nizej, wtedy dzieci bardziej to akceptuja [/QUOTE]
moj tak tez nie lubi - probowalam. No nic i tak na chwile klade go, ale jak zaczyna plakac obracam.

A ja ide z Aleksem do przychodni na 11.45, katar mu troszke splynal do gardelka i zwymiotowal. Chce zeby pani dr go obejrzala. Musze isc do rejonowej bo moja pani dr ma urlop az do 2 pazdziernika brrr jak ja nie lubie tych naszych "specjalistow" z przychodni. Ale lepszy rydz niz nic.

samm

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:21   #3282
katarzynkajg
Zadomowienie

Moje dziecko śpi już 2 godziny

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-20, 10:22   #3283
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja na chwilę, bo mały śpi i w locie, sprzątam, piorę i gotuję

Czeka mnie zakup nawilżacza powietrza, bo sezon grzewczy zaraz ruszy, możecie coś polecić?

dla wszystkich miesięcznic

Kejt trzymam kciuki, żeby to zapalenie, gorączka szybko przeszły
Elaine widziałam, że mnie zacytowałaś ale nie ma Twojego odniesienia
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:24   #3284
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Kubusiu- to fajnie

Ona- tak zgadzam sie z tym terrorem, ale ja nie odrozniam u mego syna kiedy on to robi bo on praktycznie placze tylko jak chce jesc. Jak ma kupe to poprostu nie chce usnac. Jak mu sie g na zakretach nie wyrabia to odpycha sie nogami bo sie denerwuje i robi e! E! E!

Elaine- owszem jesli moj syn cos skrzeknie czy wrzasnie to nie lece w panice. Nawet tlaczylam sama to Tz ostatnio, ze dzieci tez wydaja z siebie dzwieki jakies. Gugaja cos etc. I nie znaczy ze juz bedzie syrena. Bo jak maly tylko z siebie dzwiek wydobedzie to Tz juz ma strach w oczach
Ale...nie dopuszczam do tego zeby wrzeszczal jak opentany bo se musi pokrzyczec. No sorry. On za mna teskni, a ja se mam siedziec na luzie i a pokrzycz se :/

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:33   #3285
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
na stronie jest napisany taki tekst
Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .

Wierzycie w takie cuda ?

W bursztyn wierzę. Moja babcia jak ma jakieś bóle, zakłada swój naszyjnik i jej po jakimś czasie przechodzi. Nie bierze nic przeciwbólowego do tego. Co do dzieci, znajoma ma roczniaka i on od ok pół roku nosi taki naszyjnik non stop tylko, że jest krótki więc nie ma szans się nim zaczepić, przydusić.

Cytat:
Sisssss mi wlasnie zalega gora prasowania grunt, ze czysto, choc wiadomo, jak to jest z szorstkowlosym BIAŁYM psem w domu i podloga CIEMNY ORZECH, na dodatek to sosnowe deski, wiec pazurami je ryje, padalec

Chamstewko z tą torebką
Moje psy w sezonie wiosenno- letnim śpią na dworze, ale jesień i zima są w domu: york i pudel. Nie muszę chyba mówić co się dzieje jak wracają ze śniegu z łapami oblepionymi tym śniegiem (pudel). Przedsionek zawsze zababrany.

Ok idę suszyć włosy i na pocztę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:35   #3286
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc, Sis, ja jestem lepsza, bo nie spie od 4.45 najpierw karmienie i odbijanie (SAMYM MOIM MLECZKIEM ), potem sniadanie dla meza, potem umylam gary i lodowke , teraz będę szorowac kolyske do malowania, bo maz mi wczoraj kupil sprzet mam nadzieje, ze zanim Lala i Lilo wstana o 9, pierwsza warstwa bedzie dosychac tylko nie wiem, GDZIE tą kobyłę ukryc na czas renowacji, bo ma byc niespodzianka dla Lali, a u mnie salon otwarty, kuchnia otwarta... chyba do wiatrolapu sie usmiechne, 150x150 cm kurza jego twarz
O matko, Oliath, widzę wróciłas do starych nawyków
Ogromny szacunek, zwłaszcza jak przelecę wzrokiem po swoim mieszkanku i zatrzymam się np. na zlewie zawalonym brudnymi garami
Cytat:
Tydzien temu skonczylysmy 12 tygodni, ale Lilo slabo z tą glowka ;/ ona w ogole nie lezy na brzuszku, bo zaraz ryk, wiec w ogole nie cwiczy podnoszenia i nadal dzięciołuje i nie jestem pewna, czy by usiadla ciagnieta za rączki

Wieczorem sie zwazymy i zmierzymy

Acha, i wciaz uzywamy pampków dwójek (ale to juz ostatnia paczka, bo zaczynaja sie odciskac na fałdziatych udeczkach ) i smoczków z jedną dziurką
dla Lilo za wiek

Co do leżenia na brzuszku - to tak jak Dotka napisała - nawet zalecane jest kładzenie dziecka na TWARDEJ powierzchni. Czyli żadnych materacach, łóżkach, etc. Tylko właśnie np. na stole czy podłodze. Wiadomo, że trzeba podożyć jakiś kocyk czy matę, ale powierzchnia dalej jest twarda. Alik też woli leżeć na podłodze niż na łóżku
Cytat:
Z tej okazji sesja w zoomie
Nasza ślicznotka
Cytat:
Ale masz fajnego podróżnika 1200 km Maja jednak z tych dzieci którym najlepiej sie spi w lozeczku a na spacerach w wózku czy w foteliku w aucie jest tyyyyle rzeczy do obejrzenia że szkoda czasu na spanie

współczuję
Mi co jakiś czas wyżyna się któraś z 4(!!!) ósemek, więc doskonale z znam ból. Polecam płukanki z soli czy rumianku, nieco pomagają.
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
my już chyba od początku września przepalamy i też to uwielbiam, będzie mi w bloku brakować kominka. A najlepsze jest to, że mój ojciec kazał Tż ten kominek zniszczyć, bo jemu się nie podoba zrobil to specjalnie, bo wie, ile pracy, wysiłku kosztował ten kominek Tż bo wszystko zrobił sam

Dobra uciekam myc zęby i biorę się za pakowanie
Tez ogromnie zazdroszcze kominka, marzę, że kiedyś będę miała
A na złość ojcu specjalnie bym zostawiła, widzę, że nawet na odchodnym nie odpuszcza

W ogóle gratuluje decyzji o przeprowadzce, bo zapomniałam ci wcześniej napisać, na pewno będzie wam lepiej, a przede wszystkim dużo spokojniej

U nas dzisiaj nocka taka se. Po kąpieli Ali zasnął pięknie na 3,5h, potem karmienie - też ładnie zasnął, ale po drugim jak wstał zaczęło sie pałowanie. 1,5h wkładania smoczka do buzi, a okazało się, że mały był głodny No tragicznie durna matka

A właśnie dziewczyny, kiedy po raz pierwszy kładłyście maluszki w leżaczku?

Mamy ten z fisher price, nie rozkładany na płasko, mały w niedzielę kończy 3 tyg i zastanawiam się czy powoli będę mogła go wsadzac czy nie bardzo. Bo już ma coraz mniej drzemek w dzień i czasami nie mam jak się za robotę wziąć

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:38
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:36   #3287
kooocur
Zakorzenienie

Mamuśki czy któraś robi za zimę słoiczki dla swoich dzieci?? Jabłuszko, marchewka???

Czy będziecie kupować gotowce??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:45   #3288
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
W bursztyn wierzę. Moja babcia jak ma jakieś bóle, zakłada swój naszyjnik i jej po jakimś czasie przechodzi. Nie bierze nic przeciwbólowego do tego. Co do dzieci, znajoma ma roczniaka i on od ok pół roku nosi taki naszyjnik non stop tylko, że jest krótki więc nie ma szans się nim zaczepić, przydusić.

Ok idę suszyć włosy i na pocztę.
Ten naszyjnik tez jest krótki średnice ma jak tż dłoń powiedzmy ale ja i tak się boje

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mamuśki czy któraś robi za zimę słoiczki dla swoich dzieci?? Jabłuszko, marchewka???

My na pewno nie bedziemy kupować, wole sama zrobić i wiem przynajmniej co tam pakuję do słoiczka

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-20, 10:47   #3289
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Hyhy, moja aukcja na Allegro idzie jak cieple buleczki.

Okaze sie, ze drozej sprzedam niz kupilam

A to dopiero niewielka czesc szafy Lilo

Tzn wszystkie najslodsze bluzeczki i sukienusie jeszcze nie wystawione :p
tylko się cieszyć, zarobisz na kolejne rzeczy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:49   #3290
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej. Dzwonilam do lekarza, dostanę antybiotyk. Oby szybko zadziałał.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:55   #3291
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

tylko się cieszyć, zarobisz na kolejne rzeczy
Będę się cieszyć, jesli zarobie choc na CZĘŚĆ tych, ktore JUZ kupilam
Kubulek
Stary 2013-09-20, 10:57   #3292
moonlightdancer
Rozeznanie

Dzien dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
A właśnie jutro wiedźma przylatuje na miotle, muszę sobie zaparzyć wiadro melisy. Pewnie znowu się skończy jakąś awanturą, albo ja się poklócę przez nią z tż, albo my z nią....

Moja dzwoni do tz i mowi ze chce zobaczyc mala i mamy przyjechac do nich i to w godzinach ktore jej odpowiadaja. A jaka jest obraza ze nie ma mnie tam na kolacjach rodzinnych... no ale halo oni sie schodza dopiero okolo 22 i rozjezdzaja w nocy. TZ na bank wysluchuje ze inne dzieci moga byc a nasza nie no ale tak to jest jak sie zone skads bierze

Cytat:
Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git
Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" moja słodka dziewczynka

uwaga bede sie chwalić
Moja córeczka uśmiecha sie do mnie świadomie gdy sie tulimy i mówię jej jak bardzo ja kocham to przesyła mi najcudowniejszy uśmiech świata wczoraj też obdarowała mnie bezzebnym uśmiechem gdy siedzialam druga godzinę w nocy usypiajac ja i tracąc nerwy, a Maja spojrzała na mnie, dłuższa chwile popatrzyla, potem zrobiła oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha. No i jak tu sie złościć
za pepusia i usmiechy

Cytat:
Czesc, Sis, ja jestem lepsza, bo nie spie od 4.45 najpierw karmienie i odbijanie (SAMYM MOIM MLECZKIEM ), potem sniadanie dla meza, potem umylam gary i lodowke , teraz będę szorowac kolyske do malowania, bo maz mi wczoraj kupil sprzet mam nadzieje, ze zanim Lala i Lilo wstana o 9, pierwsza warstwa bedzie dosychac tylko nie wiem, GDZIE tą kobyłę ukryc na czas renowacji, bo ma byc niespodzianka dla Lali, a u mnie salon otwarty, kuchnia otwarta... chyba do wiatrolapu sie usmiechne, 150x150 cm kurza jego twarz
Ja o 6 karmie z zamknietymi oczami a gdzie tu wstawac wczesniej i zapierdzielac z motorkiem w tylku.

dla wszystkich niemowlaczkow dzisiejszych i za 3mies Lilo
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:59   #3293
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

widze, ze mnie nikt nie czyta

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:59   #3294
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

A właśnie dziewczyny, kiedy po raz pierwszy kładłyście maluszki w leżaczku?

Mamy ten z fisher price, nie rozkładany na płasko, mały w niedzielę kończy 3 tyg i zastanawiam się czy powoli będę mogła go wsadzac czy nie bardzo. Bo już ma coraz mniej drzemek w dzień i czasami nie mam jak się za robotę wziąć
mój miał chyba około 2 miesięcy

Cytat:

kupować nie będę, raczej na bieżąco bo mam marchewkę zamrożoną od mamy z ogródka

Synek
Stary 2013-09-20, 11:04   #3295
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

My na pewno nie bedziemy kupować, wole sama zrobić i wiem przynajmniej co tam pakuję do słoiczka
A ja będę kupowała. Małgosię na tym wychowałam i jest ok. Oni mają naprawdę restrykcyjne normy i nie wkładają tam byle czego. Mam koleżankę chemiczkę która to sprawdzała na własną rękę i była w szoku jak się trzymają norm.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:16   #3296
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
A ja będę kupowała. Małgosię na tym wychowałam i jest ok. Oni mają naprawdę restrykcyjne normy i nie wkładają tam byle czego. Mam koleżankę chemiczkę która to sprawdzała na własną rękę i była w szoku jak się trzymają norm.
Wiele moich koleżanek tez na tym wychowały dzieci jest wszystko ok ale ja wole sama ugotować, nie zajmie mi to nie wiadomo ile czasu.

Zmykam bo Szmoniu sie obudził

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-20, 11:21   #3297
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Młody już wykąpany, postękuje sobie w łóżeczku... ciekawe czy zaśnie, wypił mi całą pierś co do kropelki, więc liczę chociaż na 2h

Idzia, widzę, że mamy takie samo podejście
Ja w szpitalu dosłownie ryczałam, jak w momencie totalnej bezsilności podałam małemu mm
Sama nie wiem, czemu tak reaguję, nie mam absolutnie NIC przeciwko mamo karmiącym mm, zresztą same wiecie, ale gdybym miała teraz na nie przejść chyba dostałabym kolejnego ataku baby bluesa
Dlatego cieszę się, że to moje karmienie było i jest takie książkowe i że właśnie nie miałam żadnego problemu z karmieniem po cc.

No, jedynym minusem jest to, że karmię przez nakładki, ale powoli staram się je odstawić, no i mały ciągle jednak dostaje moje mleko
To my podobne jestesmy

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jesli chodzi o kp to ja karmie swoim ale odciagam laktaorem ;/ troche to uporczywe bo gdzien 2 h na dobe mam wyjete ;/ ale odciagam ok 800ml, jedno karmienie wieczorem jest mm no i mam zapas zawsze na ok 3 karmiena, wiec to co odciagne to wkladam do lodowki a wyciagam do picia z poprzenich odciagniec, mam wtedy przede wszystkim komfort psychiczny ze gdyby cos, jakis wyjazd czy goscie to nie musze siedzien z lakatorem, tylko moge to przesunac na pozniejsze godziny
dobrze nawet ze karmie z mutelki bo od pazdzeirnika wracam na uczelnie, sa to co drugi weekend zjazdy ale zawsze kilak godzin mnie nie bedzie, no i tez wiem ile maly wypija, moge chodzic w normalnych biustonoszach i tp bez wkladek bo mi nic nie cieknie )

czy Wasze dzieci tez sie tak slinia? robia babeli i wyciagaja jezyk na zewnatrz? moj maly dzisiaj co chwile puszczal sline tak jakby mial jej za duzo i nawet kilka razy sie zachlysnal, w ogole wczoraj skonczylismy 9 tyg a moj maly caly czas pije niespokojnie, przy butli sie prezy, prostuje i musze go kolysac bo tak to wypycha butle ;/
Moj sie slini mniej wiecej od niedzieli, i babelko tez sa

Cytat:
Dotka, na lozku... moze sprobuje na macie rzeczywiscie

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

... jak przydzwoni dzieciolem w matę to dopiero bedzie ryk ...
brawa za 3 miechy
kladz mala na sobie i leż z nia, tak zeby na brzuszku byla to moze przyzwyczai sie. U nas tez byl problem z leżeniem na brzuszku, a teraz spi na nim w dzien, sam domaga sie kladzenia. Właśnie leży na brzusiu godzinkę juz, spi slodko i taaakie piekne baczki leca

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej. Dzwonilam do lekarza, dostanę antybiotyk. Oby szybko zadziałał.

biedactwo, wiem co czujesz, oby szybko przeszło

My dzis pierwsze karmienie po 1, kolejne po 4, a nastepne juz rano o 8.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:30   #3298
Samantha7
Zakorzenienie

Evee- dla Aleksa
Mij maly tez lubi jezdzic. Wkladam go w fotelik i juz jest odplyw. On chyba lubi miec ciasno

I na brzuchu tez srednio lubi lezec. Albo wychyla glowe tak ze na plecy laduje albo macha ta dynka na wszystkie strony albo wlasnie buzie wtula w mate i szuka cycka. Sapie jak pisek wtedy, a jak nie dam mu smoka szybko to syrena jest.

Mialam cos napisac i zapomnialam

Moja @ sie juz skonczyla. Serio nie wiem co to bylo ale dzis nie bylo nic. Jak jutro przed ginem cos mi znow wycieknie to sie wsciekne.

Wykapalam sie i ogarnelam kape i spadam lulu bo mam jeno ze 3h pewnie.

Takze good night zzzzz

---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ----------

Kejt- dobrze ze cos dostaniesz na te cycki. Oby pomoglo

Ja bede robic bo mam nawet mikserek specjalny i pojemniczki, ale bede tez kupowac tyle, ze nie jakies gerbery, a lepsiejsze. Takie z organicznych upraw

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:36   #3299
moonlightdancer
Rozeznanie

Sam az moje dziecie mialo zaciesz bo tak sie smialam

Cytat:

Ja bede kupowac. Nie mam ogrodu z warzywkami ale i tak bym raczej nic sama nie robila.

Pytanko: Ma ktorys z dzidziusiow bialy sutek? Moja ma jeden jakis dziwny, taka biala kulka. Pojawilo sie to tydzien po porodzie i do tej pory jest. Oczywiscie jak bylam na kontroli to zapomnialam zapytac
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 11:46   #3300
fiazo
Zakorzenienie

ale mój dzieć dziś markotny...spać nie chce, mam nadzieje że nie zbliża się do nas Pan Skok

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości