Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 07:41   #3241
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

A my dzis wlasnie konczymy 3 miesiace
Tydzien temu skonczylysmy 12 tygodni, ale Lilo slabo z tą glowka ;/ ona w ogole nie lezy na brzuszku, bo zaraz ryk, wiec w ogole nie cwiczy podnoszenia i nadal dzięciołuje i nie jestem pewna, czy by usiadla ciagnieta za rączki

Wieczorem sie zwazymy i zmierzymy

Acha, i wciaz uzywamy pampków dwójek (ale to juz ostatnia paczka, bo zaczynaja sie odciskac na fałdziatych udeczkach ) i smoczków z jedną dziurką
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:47   #3242
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wow karmisz co godzinke?

W łóżku na spiocha?

Ja w nocy zasypiam z małym przy cycku o 6rano nie daje rady poprostu.
Pewnie,ze w lozku :p karmie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:50   #3243
Oliath
Zakorzenienie

Z tej okazji sesja w zoomie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1560.jpg (44,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1617.jpg (48,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1619.jpg (49,5 KB, 18 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-09-20, 07:52   #3244
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ona no wiadomo same beda chcialy siedziec to beda nic na sile

oliath a gdzie kladziesz mala na brzuszku bo ja kladlam na lozku naszym i byl ryk odrazu a wczoraj polozylam na macie na ziemi i polezala dlugo nawet bez placzu itp..
tylko ja znowu dawalam malej rece na bok bo sie boje i niewiem jak wsumie dawac pod spod zeby sie podpierala...ma ktos instrukcje?:-P

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

No i gratki za wszystkie miesiace i tygodnie

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:54   #3245
Oliath
Zakorzenienie

Dotka, na lozku... moze sprobuje na macie rzeczywiscie

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

... jak przydzwoni dzieciolem w matę to dopiero bedzie ryk ...
Kubulek
Stary 2013-09-20, 07:56   #3246
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Tydzien temu skonczylysmy 12 tygodni, ale Lilo slabo z tą glowka ;/ ona w ogole nie lezy na brzuszku, bo zaraz ryk, wiec w ogole nie cwiczy podnoszenia i nadal dzięciołuje i nie jestem pewna, czy by usiadla ciagnieta za rączki

Acha, i wciaz uzywamy pampków dwójek (ale to juz ostatnia paczka, bo zaczynaja sie odciskac na fałdziatych udeczkach ) i smoczków z jedną dziurką
Wszystkiego co najlepsze z okazji ukonczenia 3 miesiaca jak przebiega renowacja kolyski?

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:58   #3247
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny a zeby wychodza zawsze od 1?i moze byc tak ze dziecko chetnie je i wogole?pytam bo Zauwazylam u Zuzi na dziasle na dole na miejscu 2lub3 takie czerwone leciutkoi w tym wystajaxe biale cos taki stozek czy niewiem jak to nazwac ale dotykalam lekko i chyba ja nie boli to...i niewiem czy to zabek czy co?

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Oliath wlasnie tu ktoras dziewczyna mowila ostatnio zebt na twardym klasc ...

hm jak przydziecioluje w podloge to sie nauczy zeby trzymac glowe wysoko i sztywno

Zuza

Razem
Stary 2013-09-20, 07:58   #3248
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Według mnie każde dziecię jest inne moje np.bardzo sztywno trzyma głowę jak je trzymam na rękach ale asekuracyjnie podtrzymuje a z siedzeniem, to czekam aż samo będzie próbować, na siłę nie będę go sadzać, na wszystko przychodzi odpowiedni czas.

Koniec drzemki, Franuś woła
dokładnie tak, każde dziecie inne

Cytat:

Cytat:

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:00   #3249
roxi1980
Zakorzenienie

Meldujemy się rankiem
Mała poszła spać po 19, obudziła się o 23:30, zjadła i ok północy już spała smacznie, potem jadła o 3 i o 6:30. Zdrzemnęła się i teraz znów jadła, ale raczej mało, bo coś bączki ją męczą (matka wariatka jadła wczoraj warzywa z patelni z ryżem i pieczarkami i kanapki ze szczypiorkiem )

Zbieram zadek - psa trzeba wyprowadzić i do marketu jechać, bo Norbert idzie jutro na urodziny do koleżanki z przedszkola, a nie mamy jeszcze prezentu - co kupić 5-latce???

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:02   #3250
d0tkaaa
Zakorzenienie

Moje dziecko od paru dni sie skaplo ze mozna soe na mogach podnosic tzn opiera na nozkach i dupke podnosi do gory...haha ile smiechu jak robi tak w waniencd i przy okazji myje glowke bo cala zanurza w wodzie prawie hahah

Zuza

Razem
Stary 2013-09-20, 08:03   #3251
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Samanta: a ja wychodzę z założenia ze dziecko jest dzieckiem i czasem popłakać musi. Tak jak ev czy oliath nie lece do małego na pierwsze kwilenie bo nie mogłabym nawet siku zrobić czasami. Chociaż mój Igi jest spoko i mało płacze - przy zakładaniu czapki czy w wózku. Ale czasami cwaniak chce wymusić noszenie

Jakierka,arabiatta,kubusi owa: najlepszego dla dzieciaczków!!

Ona: hihi..zbieral zbierał i wyprodukował

Oliath: ty to jesteś wariatka)najlepszego dla lilo!

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:06   #3252
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git
Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" moja słodka dziewczynka

Potem pojechaliśmy do moich rodziców bo to tylko 100 km od chirurga, ale masakra była w drodze. Maja darła sie jak opetana. Co chwila musieliśmy stawać. Nawet zaliczyła przewijanie w bagażniku
U rodziców padła i spała cały czas, drogę powrotną tez cała przespala. Wróciliśmy przed 20 i biedna była tak wymeczona dzisiejszym dniem ze po kąpieli padła i spi nadal.

uwaga bede sie chwalić
Moja córeczka uśmiecha sie do mnie świadomie
gdy sie tulimy i mówię jej jak bardzo ja kocham to przesyła mi najcudowniejszy uśmiech świata wczoraj też obdarowała mnie bezzebnym uśmiechem gdy siedzialam druga godzinę w nocy usypiajac ja i tracąc nerwy, a Maja spojrzała na mnie, dłuższa chwile popatrzyla, potem zrobiła oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha. No i jak tu sie złościć
i super. Biedna Maja wymeczyla sie troszki, ale najwazniejsze ze w powrotna droge spala. A moj 1200 km w jedna strone spal i jadl - ciesze sie, bo inaczej bym jechac nie mogla.

Cytat:

nie martw sie - moj tez nie lezy na brzuszku, a jak poloze to tylko odrobinke podnosi glowke bo ryczy i nie ma sily. Ale jak wezme go pionowo, to mocuje sie z glowka, odchyla i probuje trzymac pionowo sam. Sliczna ta Twoja corka

Witam sie - Mery w zlobku, ja kawusie koncze. Zaraz myje glowe, pakuje TZ paczke i trzeba na poczte skoczyc. Moj maz pracuje w gorach i w wiekszosci wysiada i wyladowywuje towar, a tam mega deszcze, musialam mu nabyc dobra kurtke przeciwdeszczowa. Wczoraj oblecialam sklepy i w 4F pan podpowiedzial gdzie jest ich outlet i tam pojechalam i nabylam. Boska ta kurtka, cieniutka a jaka ciepla. Maz bedzie zadowolony.

jutro mam znow spotkanko z kolezankami i ich dziecmi- ale bedzie wesolo. Mam nadzieje ze elektryk mi szybko naprawi to zwarcie co mi wycieraczki robia i pala bezpieczniki i pojade. Bo jak nie musze od mamy pozyczyc auto i skoczyc, bo beda Marysi rowiesnicy to sie pobawia.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:11   #3253
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a zeby wychodza zawsze od 1?i moze byc tak ze dziecko chetnie je i wogole?pytam bo Zauwazylam u Zuzi na dziasle na dole na miejscu 2lub3 takie czerwone leciutkoi w tym wystajaxe biale cos taki stozek czy niewiem jak to nazwac ale dotykalam lekko i chyba ja nie boli to...i niewiem czy to zabek czy co?

zęby to wolna amerykanka - teoretycznie wychodzą zwykle dolne jedynki, potem górne jedynki, i za koleją, ale... u każdego dziecka może być inaczej - koleżanki mała dłuższy czas była wampirem, któr miał tylko górne dwójki Samopoczucie może być różne - są dzieci, którym mama raz na jakiś czas po prostu znajduje nowy ząbek w buzi, a są takie, które każdego zęba okupują 39-stopniową temperaturą. U nas były płacze i jęki - jedynki dolne wyszły "planowo", potem szły na raz górne jedynki z dwójkami (koszmar!), potem dolne dwójki w miarę normalnie, a potem w okolicy roczku szły UWAGA jednoczasowo wszystkie trójki z czwórkami (8 zębów) - gorączka, brak apetytu, sraczka (bo wszystko lądowało w paszczy), skończyło się szpitalem, bo schudł 2kg!!! w 3 tygodnie - nawodnili, zęby się przebiły i jak ręką odjął... i miałam roczniaka z 16 zębami

Cytat:
Oliath wlasnie tu ktoras dziewczyna mowila ostatnio zebt na twardym klasc ...

hm jak przydziecioluje w podloge to sie nauczy zeby trzymac glowe wysoko i sztywno
życie jest brutalne

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-09-20 o 08:12
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:18   #3254
katarzynkajg
Zadomowienie

Hej dziewczyny
od razu się przyznaje że nie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście , u nas już 7 dzień jak jest Pan skok, do tego 2 dni temu mieliśmy szczepienie, gorączka była, płaczliwość wieczorem a wczoraj mega kolka na dodatek nas nawiedziła Czy to normalne że po szczepieniu mamy zielone kupki mieliśmy szczepienie na nfz tylko.

Wiem tylko ze Tymuś Ewusi wyszedł ze szpitala i bardzo się cieszymy z tego .
Neni - brawa za obwody
Enleve ja cie kobieto podziwiam za to że znajdujesz tyle czasu na ćwiczenia

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:20   #3255
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

za miesiąc
Mój też położony na brzuchu robi wielka awanturę i tak głowy nie chce podnosić. Ale jak go wezmę na swój brzuch to jakoś dźwiga, mimo, że w pionie ładnie trzyma główkę
A Lilo jest śliczna

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:27   #3256
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
to sie nasze maluchy zgraly

Perse ty ttez odciagasz widze - ile masz zamiar karmic malego bo ja zaczne ograniczac moj pokarm jak tylko leo skonczy miesiac
Ja planowalam do 3 mca, a potem mieszanie, ale 3 mce kończymy jutro, a mi sie odwidzialo i chce jak najdłużej.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:43   #3257
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Tari super ostatnie zdanie

moon moja czy by usnela o 20czy o 23 to i tak wstake 6,20-6,40
Wojtek tak wstawal 5-6 rano. OLA za to 8- 9

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Powinien wołać "malaczarnakejt, malaczarnakejt"

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć,
Padam na pysk Wygląda na to że Antek zaczął ząbkować. Szczerze to ja mam nadzieję że to ząbkowanie bo jeśli nie to ja już się poddaję. Tyle przeszliśmy i żeby choć tydzień spokoju był ?? Nie!! po prostu mam dość a jak Tosiek musi mieć dość to mi się chce wyć jak sobie pomyślę Nie wiem ile trwa to cholerne ząbkowanie buuuuuuu

Kalisto

My też chodzimy spać o 20.
Biedactwo malutkie. Oby Wam sie polepszylo

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:05   #3258
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
i super. Biedna Maja wymeczyla sie troszki, ale najwazniejsze ze w powrotna droge spala. A moj 1200 km w jedna strone spal i jadl - ciesze sie, bo inaczej bym jechac nie mogla.
Ale masz fajnego podróżnika 1200 km Maja jednak z tych dzieci którym najlepiej sie spi w lozeczku a na spacerach w wózku czy w foteliku w aucie jest tyyyyle rzeczy do obejrzenia że szkoda czasu na spanie

A ja jestem chora gardło mnie boli okropnie i na dodatek dwie 8 mi wychodzą (cholera od 10 lat wyjść nie mogą) i nie moge mowić, jeść ani przełykać sliny obym Mai nie zaraziła

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:07   #3259
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dzien dobry

Maly spi na tarasie, ja pije kawke

Cytat:
Piekna Lilo tylko ciagle z tym smokiem wyjmuj czasem i zrob zdjecie usteczek

My odpalilismy sezon kominkowy ubielbiam kominek!!!!

Maly pospal 40 minut !!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:09   #3260
taribari
Zadomowienie

Dzień dobry! Młodyvdziś wstał o 4.40 zjadł i stwierdził że to idealna pora na zabawę. Dobrze że mamy podświetlaną karuzelę.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

2h?? ja słyszałam, że mleko należy podać zaraz po zrobieniu, a w jakiejś książce wyczytałam, że zrobione może stać najdłużej tylko 30min. Potem to już nawet nie chciałabym tego podgrzewać, bo przecież i smak inny i zepsuć się może, sama bym nie chciała tego pić..
U mnie na mleku jest tak napisane i w szpitalu też tak mówili. Jak na początku miał mleko dla wcześniaków to można było 30 minut.

dla wszystkich maluszków z okazji ukończonych tygodni i miesięcy!

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:20   #3261
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi. Widze ze wiekszosc kladzie dzieciaki do spania okolo 19-20stej. A o ktorej wtedy wstajecie? Bo my mamy kapanie 21-22 no i usypiamy w okolicach polnocy ale wtedy wstajemy o 9. Wiecej mi nie pospi. W dzien tez malo spi. Od 15 do polnocy wcale nie spi... ja bym mogla dluzej pospac.
My kąpiemy o godzinie 20 potem jest cała kosmtologia, jedzonko i tulimy do spania. Szymuś spi wtedy do godziny 6, od 6 już jesteśmy na nogach zawsze.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42891480]Dziewczyny trzymamy magiczne kciuki za Dominiczka Kallisto, w srode bedzie mial operacje serduszka [/QUOTE]
Co prawda już po operacji ale i tak trzymamy aby wszystko było w porządku

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

czy Wasze dzieci tez sie tak slinia? robia babeli i wyciagaja jezyk na zewnatrz? moj maly dzisiaj co chwile puszczal sline tak jakby mial jej za duzo i nawet kilka razy sie zachlysnal, w ogole wczoraj skonczylismy 9 tyg a moj maly caly czas pije niespokojnie, przy butli sie prezy, prostuje i musze go kolysac bo tak to wypycha butle ;/
Tak mój się ślini okropnie, jak trzymam go na rękach twarzą do dołu to mu cieknie ślina aż na podłoge. A bąbelki też puszcza

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczny, masakra, mam gorączkę. Było 38,9, godzinę temu a teraz po paracetamolu 38,6 jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Moje dziecie konczy dzis okragly miesiac!!! Ja wczoraj po raz pierwszy od urodzenia zostawilam go samego(tzn z babcia) w domu na godzinke. Fajnie bylo wyjsc ale szybko wrocilam,bo tesknil za cyckiem czy to dzis ten magiczny czas gdy staje sie niemowlaczkiem? I zegnamy noworodka.

.
za miesięcznicę

Cytat:

dla Lilo
Co do podnoszenia główki to mój Szymcio kiepsko sobie radzi, podnosi główkę nisko i przeważa go na lewą stronę tak jakby chciał się obrócić na plecki ale za to w pionie bardzo ładnie trzyma główkę i juz nie wymaga podtrzymywania.

Mela pytałaś o karmienie to my karmimy tylko mm

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

A ja jestem chora gardło mnie boli okropnie i na dodatek dwie 8 mi wychodzą (cholera od 10 lat wyjść nie mogą) i nie moge mowić, jeść ani przełykać sliny obym Mai nie zaraziła
Zdrówka życzymy
A zębów współczujemy mnie 2 dni ostatnio bolał ząb ale ja jestem taka boidupa że szkoda gadać, dentysta to dla mnie zło konieczne, nie ma nic gorszego nawet poród to pikuś
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901216]Dzien dobry

Maly pospal 40 minut !! [/QUOTE]
Ale ci zazdroszczę tego tarasu i kominka, ech zostaje nam na razie blok z pierdzącymi sąsiadami za ścianą (tak wszystko słychać) i centralne ogrzewanie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-20, 09:22   #3262
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Co prawda już po operacji ale i tak trzymamy aby wszystko było dobrze
mm
Pisala ze w przyszla srode bedzie operacja...

Katarzynkajg - tez sie ciesze z kominka

A'propos kladzenia na brzuszku to jak maluch nie chce i jet histeria to babka na rehabilitacji poradzila zeby klasc malucha na brzuszku ale na swoich udach, glowka wyzej, nozki nizej, wtedy dzieci bardziej to akceptuja

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-20 o 09:25
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:25   #3263
katarzynkajg
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901413]Pisala ze w przyszla srode bedzie operacja...

A'propos kladzenia na brzuszku to jak maluch nie chce i jet histeria to babka na rehabilitacji poradzila zeby klasc malucha na brzuszku ale na swoich udach, glowka wyzej, nozki nizej, wtedy dzieci bardziej to akceptuja [/QUOTE]
A to w takim razie trzymamy
Mój śpi chętnie na brzuszku ale żeby poleżeć i poćwiczyć to 2 minuty i jest płacz. Spróbujemy wypróbować ten sposób z udkach

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-20, 09:30   #3264
taribari
Zadomowienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Mój pięknie podnosi się na łokciach ale tylko jak leży na mnie. Jak go kładę w łóżeczku to stęka strasznie i zamiast ćwiczyć ssie pięść i leży plackiem
Rehabilitant powiedział żeby ręką dociskać bioderka do podłoża wtedy dziecku jest łatwiej. Radził też podtrzymywać łokcie żeby się nie rozjeżdżały.

Ptyś dostał wczoraj pianino z odgłosami zwierząt i melodyjkami, na którym gra się nogami. Przywiązałam mu w łóżeczku a on tak wierzga tymi kopytkami i zaciesza że chyba zaraz sama ze śmiechu zejdę. Mój mały Chopin...

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:42   #3265
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie co, wylicytowałam wczoraj torebkę. Ucieszyłam się, patrzę w mailu adres firmy w mieście 10 km ode mnie, to piszę, że w takim razie odbiorę osobiście! Niestety, firma jest w Łasku, a magazyn gdzies hen daleko i odebrać nie mogę! I albo to ściema, żeby jeszcze za przesyłkę zgarnąć, albo naprawdę tak jest.

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaa szit, Lala juz nie spi
To nici z pracy. Ja się do ciebie nie porównuję bo ty cyborg pracy jakiś jesteś. Ja się cieszę, że pranie mi nie zalega (prasuję wszystko bo lubię jak mi ładnie na półkach leży), że mam ogarnięte, ugotowane, że kostka na podwórku odchwaszczona i zamieciona i takie tam. Do prac plastycznych się nie nadaję, choć chętnie bym coś porobiła.

Cytat:

za wiek. Moja poleży nawet pół godz na brzuszku, ale nie może być głodna. I jak ma humor to ładnie podnosi główkę, a jak gorszy to po prostu leży.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Samanta: a ja wychodzę z założenia ze dziecko jest dzieckiem i czasem popłakać musi. Tak jak ev czy oliath nie lece do małego na pierwsze kwilenie bo nie mogłabym nawet siku zrobić czasami. Chociaż mój Igi jest spoko i mało płacze - przy zakładaniu czapki czy w wózku. Ale czasami cwaniak chce wymusić noszenie
Ja też nie lecę na każde kwęknięcie. Czasem mam wyrzuty sumienia, i zastanawiam się czy przy Małgosi też taka "nie czuła" byłam, ale z tego co pamiętam owszem, też pozwalałam zapłakać.

Właśnie wykańczam suszarkę. Chcę, żeby mała pospała więc suszara chodzi od godz... co ją wyłączę to mała budzi się po 5 min.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:43   #3266
katarzynkajg
Zadomowienie

Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
na stronie jest napisany taki tekst
Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .

Wierzycie w takie cuda ?

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-09-20, 09:51   #3267
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz fajnego podróżnika 1200 km Maja jednak z tych dzieci którym najlepiej sie spi w lozeczku a na spacerach w wózku czy w foteliku w aucie jest tyyyyle rzeczy do obejrzenia że szkoda czasu na spanie

8 okropieństwo

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901216]Dzien dobry

Piekna Lilo tylko ciagle z tym smokiem wyjmuj czasem i zrob zdjecie usteczek

Maly pospal 40 minut !! [/QUOTE]a u nas odpalony ezon grzewczy w bloku
o kominku marze w swoim mieszknku...moze sie kiedys dorobie

Synek
Stary 2013-09-20, 09:57   #3268
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .

Wierzycie w takie cuda ?

A poza tym, ze wierzę w bursztyny, to normalnie zwyczajnie je uwielbiam na dodatek.

Przepiekny naszyjnik, choc pewnie Szymcio troszke poczeka, zanim go wlozy

Ja bym powiesila gdzies na/ przy lozeczku

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

TESO, Lilo przez wiekszosc czasu jest BEZ smoka, spi tez bez, bo wypluwa po zasnieciu - ale na fotach rzeczywiscie non stop smokoli ciekawe

O, teraz lezy bez cycolka i konwersuje z laleczkami-szmaciankami (rzecz jasna wczesna PRL)

A kolyska juz rozkrecona, wyszorowana ACE i obsycha przed pierwsza warstwa

EDIT: Zrobię Lilo zdjecie w tej kolysce jak skonczę
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-09-20 o 09:58
Stary 2013-09-20, 09:58   #3269
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Wierzycie w takie cuda ?

bursztyn ma jakies własciwosci ale zeby odczas zabkowania pomagały , nie wiem

Synek
Stary 2013-09-20, 09:59   #3270
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

A poza tym, ze wierzę w bursztyny, to normalnie zwyczajnie je uwielbiam na dodatek.

Przepiekny naszyjnik, choc pewnie Szymcio troszke poczeka, zanim go wlozy

Ja bym powiesila gdzies na/ przy lozeczku
Naszyjniek na prawde jest ładny, ma zapięcie takie na wtyk że tak to ujmę, jak zahaczy się rączką to się rozpina, ale ja boje się mu to założyć co by się nie udusił , Siostra tż- a mówi że w u niech w Niemczech co drugi niemowlak to nosi ale ja się jakoś boję, Może faktycznie mu zawiesze w łóżeczku

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości