|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
tak mi fiknął jak w kuchni stałam a on w salonie siedział (otwarte mam) i szczęście miałam go na oku ![]() Sola jedna rzecz dziś sprawiła że Jan zawrócił z przedpokoju z powrotem do pokoju i to w jakim tempie wzięłam wtedy na ręce jego kolegę
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Padam mam dość tego tygodnia jeszcze tylko jutro gardło mnie boli jak jasna cholera a muszę jutro moją klasę na piknik zabrać nie mam siły nadrabiać ((
|
|
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Nie nadrabiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto to wymyślił![]() zdrówka
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zdrowiej kochana |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ;-) Trzymaj się!
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musso - ja ale musiałam ![]() Moonie - 30 jap
|
|
|
|
|
#3638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze 2 tygodnie, bo dopiero co zaczął. Ale muszę go pochwalić, bo dzisiaj zabrał małą na długi spacer, byli na placu zabaw. Ja w tym czasie mogłam porobić co tylko chciałam, a więc posprzątałam mieszkanie Cytat:
![]() Cytat:
To chyba w poniedziałek nikt nie przyjdzie do szkoły po tym pikniku w 10 stopniach
|
||||
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą moi teściowie już odliczają do wakacji ![]() Ide spać. Jutro wpada do mnie koleżanka z 6-cio miesięcznym synkiem więc być może będzie mnie mniej. Tak że sija
|
|
#3640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic sie nie dzialo??? u nikogo? Czesc i czolem kluski z rosolem Od razu ekscesy z czym to sie Dzinek kojarzy? zwykle zyciowe dzienne osiagniecia prosze opisac Cytat:
![]() Nie moze byc? Kochacie mnie troszke?
|
|
#3641 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas ostatnio drzwi sie noga maczana przesteplowaly tak wywijalaCytat:
a wy mi tu piszecie ze nic ![]() trzeba bedzie zawrocic i przejrzec wasza tworczosc Cytat:
![]() zdrowka Brawa za miesiece skonczone i nowe umiejetnosci dla wszystkich pociech ktore sie kwalifikuja ![]() U mnie nic ciekawego sie nie dzialo ![]() Kluska umie pic ze slomki, latwo poszla nauka , zajarzyla bardzo szybko. I jak tylko widzi nocnik to wola e ee, tlumaczy mamie do czego on ![]() Dobranoc
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
pospaliśmy prawie do 8 było marudzenie jak tż wychodził do pracy o 5:30, to przerzuciłam się do dzieciaków na wyrko i tak se kimaliśmy jak śledzie![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- zapomniałam dodać, że mój synek ma nowa ksywkę ''zgrzytek'' odkąd ma zęby na dole i u góry to sobie nimi puka o siebie specjalnie i się śmieje z tego
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Majka- biednaś Ty-pikniki w taką pogodę Chyba, że sama to wymyśliłaś?![]() No i nie pamiętam więcej... My jednak dzisiaj idziemy z małym do dermatologa, bo to średnio znika...wogóle kaszle bidaczek od tego kataru-tyle czasu już to trwa martwię się o Niego...
|
|
|
|
#3644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
ostatnio mialysmy dwie proby, szalu nie bylo
![]() Cytat:
nie cierpie tegoCytat:
![]() dla kluskija mam problem z nauka malej ze slomki ![]() Tomi to w minute zalapal, no i Tomi jej non stop bidon zabiera, bo z jego starego mala ma popijac musze zamowic nowe ale nie wiem kurka czy ona zalapie w koncu a ona ma problem przez ta warge chyba gorna chociaz nie jestem pewnabidulka mala, nie dosc ze czeka ja aparat to jeszcze gorne wedzidelko ma tak nisko zrosniete myslicie ze to moze byc powod?? bo tak z doidy pije bez problemu (trzymam jej zeby byla sucha ![]() bo ile mozna ja przebierac)
|
||
|
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam w którym momencie nas opuściłaś O moim porodzie chyba wiesz ![]() Tyci tyci ![]() Ja niestety czasem tak mam, że czytam, ale nie widzę - bo zwykle jak czytam to jedno oko mam na laptopa a drugie na Izę i nie zauważyłam pytania ![]() Jeśli chodzi o twarożkowe sprawy to ja nie mam oporów w tym temacie. Miodu trochę się boję, bo mnie czasem boli po nim brzuch. Choć to raczej dotyczy wersji herbaty z miodem i cytryną, a takie to dobre ![]() ---- My już po spacerku. Piękna pogoda, ale trochę zimno ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() A masz po Tomku ten kubek 360, bo kojarzę, że pisałaś, że go masz, ale nie podpasował Wam. On też podobno dobry na zgryz. Może jego szybciej załapie? A jak nie chcesz to może rób tak jak ja z niekapkiem - dawałam aż w końcu załapała. Trwało to z tydzień. Ja też trzymam jeszcze doidy w ręku, choć ostatnio częściej jakoś tak daję z tego 360
|
||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
aa no tak, byłam w Jurze K-Cz na wycieczce i siedziałam Moonie na głowie
![]() za słomkę. Może też kupię Uli bidon Ma problem z podnoszeniem niekapka do góry, jak jej trzymam to pije, jak jej zostawiam to zaczyna go gryźć dla fun'u ![]() ja dawałam chleb z masłem i bieluchem, do tego pomidor. Ze dwa razy. Zjadła, nic jej nie było po tym, nawet zadowolona. A teraz kupiłam deserki z gerbera jabłka i banany z twarożkiem, ale to sie chyba nei liczy Cytat:
![]() przez to wędzidełko?? Cześć! Spałyśmy dzis do 8,45, z przerwą o 23 na cyca i 5,30 na cyca i zabawę Ula oporządzona, mama oporządzona, w piekarniku siedzi placek z majonezu by Moonie, Ula jak zwykle wspina mi sie po spodniach. Chyba zaczne chodzić po domu w legginsach
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała ma je, aż do ząbków i ma aktualnie diastemę 360 jej dawalam ale wolała je gryźć od dołu ![]() bede jej dawac bidon, mam nadzieje ze zalapie ![]() ostatnio zaczynam jej dawac troszke mm rano i wieczorem (candie Tomkowa) , bo w listopadzie mam zamiar ja odstawic i nawet pila troszke , po 30 ml mniej wiecej, ale z doidy pila a chcialam, zeby potem pila mleko z bidonu bo to jednak wygodniej ![]() Cytat:
zgadzam sie z tymostatnio codziennie piore masakra
|
||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za☠☠☠iste
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tatusiu odziedziczyla ![]() a wędzidelko gratis nawet nie wiedzialam, ze tak mapediatra po roczku ma nas skierowac dalej z tym, czasem nacinaja a my dzis 4 pobudki ![]() zeby nie bylo ze ciumka, to naprawde je głodzilla jedna
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
dawałam, wypluł
![]() Cytat:
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
u nas wczorajszy wieczor sponsorowala literka R jak RYK ile ja sie nameczylam, zeby tego potworka malego uspic, dopiero po ibufenie jakos sie udalo ale po 3h tradycyjnie pobudka i sie bawimy pewnie bede teraz w weekend rzadziej zagldac bo mezus przyjechal ![]() ![]() ja nie dawalam jeszcze twarogu, na razie tylko jogurt naturalny |
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też ma dosyć nisko, ale nie wiem czy ma diastemę czy nie. Z tym, że u nas dopiero rośnie pierwsza górna jedynka, a druga jeszcze się nie przebiła. Z tym, że wydaje mi się, że dużo dzieci ma przerwę między jedynkami w mleczakach - ale w sumie aż tak nie zwracałam uwagi ![]() Właśnie patrzyłam i tz ma dosyć nisko, ale nie ma diastemy i generalnie ma ładny zgryz, a ja z kolei mam wysoko. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Ale póki co to narazie zachowuję resztki zdrowego niekapkowego rozsądku
|
||
|
|
|
#3656 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miodu dałam na początek na pusto, ciut na spróbowanie i wybadanie czy go nie uczuli, ale nic nie wyskoczyło, to daję ![]() u nas też pogoda ładna, słoneczko świeci i chyba się wybierzemy na spacerek jak Kuba wstanie z drzemki.. wiatr niby wieje, ale okno mam otwarte na ościerz i nie telepie mnie z zimna (tak, jak np. wczoraj )Cytat:
a jak chce sam napic się z butelki, to nie przechyla jej do góry, tylko bierze smoka bo buzi i ciągnie samo powietrze ![]() oby nam się udało z bidonem, to już całkiem wyeliminujemy butelki (posiłki Kuba od 1,5 miesiąca spożywa z łyżeczki, z butelki pije jedynie piciu). pomidorka jeszcze nie dawałam w postaci "do gryzienia", może niedługo spróbujemy? ![]() aaa, koleżanka mi ostatnio opowiadała, że swojemu synowi dawała jajecznicę z wkrojoną parówką i jadł... ![]() albo ja jestem przewrażliwiona, albo moje koleżanki nie przejmują się zbytnio zaleceniami żywienia... ![]() wyżej wymieniony chłopczyk ma prawie rok (za tydzień kończy). a 7 miesiącu dawała mu do jedzenia kopytka, podczas gdy ja Kubie dopiero wprowadzałam mu delikatne grudki w pokarmie...
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Ja też nie kieruję się schematem, ale uważam, że dziecko to nie śmietnik. A tak przy okazji wczoraj czytałam o otyłości u dzieci. Ktoś w komentarzu napisał, że podobno kaszki dla dzieci Nestle ( te z cukrem) mają więcej cukru niż baton lion. Aż z ciekawości muszę kiedyś zobaczyć. |
||
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kopytka i kluchy jemy od dawna, wczoraj np. były knedle ze śliwkami i kapusta z pomidorami
|
|
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Z burzą hormonalną
![]() Cytat:
Ju noł. Aczkolwiek idziemy dzisiaj jeszcze raz poszukać. Babci się przypomniało, że lazła jeszcze jedną ulicą, na której nie szukałyśmy. Demencja ![]() Nie pamiętam ile Cię nie było ale jakby co to Ewka ma 2 dolne jedynki, bije brawo, giba się na czworakach i nie może ruszyć tudzież pełza do tyłu, wreszcie A ja umieram na katar i kaszel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do tego młoda nie śpi od 7:15 i nie za bardzo zanosi się na drzemkę. Póki co sobie gra na bębenku
|
|||
|
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale moja teściowa i jej mama regularnie dbają o moje zapasy tej kaszki. dokupują co trochę. mówię 1500 razy, żeby nie kupowały, bo nie będę już Kubie ich dawac a one: "ale nie odstawiaj mu tak ich, one mają dużo witamin, zobacz co tam pisze..." no kur.... ![]() jak napiszą, że dziecko po zjedzeniu tej kaszki będzie sr.ało za przeproszeniem sztabkami złota, to też uwierzą... wytłumaczcie mi to, ludzie niby starsi, doświadczeni a głupi, jak but z lewej nogi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

Więc trzeba być czujnym 

mam dość tego tygodnia
((

kto to wymyślił
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

ale musiałam 

I teraz pomyka na czterech jak nomen omen Perszing (nasz kot). Zdecydowanie naśladownictwo 
Szukałam ja, szukała babcia i wcięło

pospaliśmy prawie do 8
martwię się o Niego...