ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 16:24   #2431
teorema
Wtajemniczenie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Dziękuje Dziś bedziemy swietować sushi wegetarianskim, ciachem i szampanem bezalkoholowym

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Heh tak sobie myślę, ogólnie obawiam się długich starań, i na takie się nastawiam, a jakby się tak od razu udało to bym chyba w szoku była, i chyba bym miała jeszcze więcej obaw

Wiecie może jak to jest po braniu tabsów czy owulacja jest od razu, czy dopiero w cyklu liczonym od krwawienia z odstawienia?
U mnie zawsze byla od razu, zreszta tak wlasnie zaszlam w ciaże w tym cyklu: zaraz po odstawieniu tabletek
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:42   #2432
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Dziękuje Dziś bedziemy swietować sushi wegetarianskim, ciachem i szampanem bezalkoholowym

U mnie zawsze byla od razu, zreszta tak wlasnie zaszlam w ciaże w tym cyklu: zaraz po odstawieniu tabletek

A miałaś normalne krwawienie z odstawienia, ostatnie?
Stary 2013-09-20, 17:05   #2433
Sophia_1
Zadomowienie

Hej Dziewczeta
Wczoraj tak pieknie wszystko nadrobilam, mialam pocytowane i zaczelam odpowiadac, az moj maz wylaczyl router zapominial, ze oprocz niego ktos jeszcze moze kozystac...
Teraz juz nie pamietam co komu mialam, ale zaraz szybko nadrobie jeszcze raz.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:24   #2434
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
A miałaś normalne krwawienie z odstawienia, ostatnie?
Po skonczeniu ostatniej tabletki miałam krawienie z odstawienia, a 2 tyg pozniej owulację, z której udało się zajść w ciąże Chyba o to pytasz, tak? Czy ja coś slabo kontaktuje? (--> moze tak być, bo robię się niebezpiecznie rozkojarzona pod wieczór ostatnio :/)
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:25   #2435
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
A ja poczyniłam wlaśnie ciążowe zakupy na all. Kupiłam spodnie i spódnicę. Mam nadzieję, że będą dobre i nie będę musiała zwracać.
Pokaż
Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość

witam się w piątkowe popołudnie
u mnie 3dc, w środę rano zdążyłam zrobić jeszcze test (oczywiście negatywny był) a w południe już @ przylazła :/ do tego komputer mi się popsuł i generalnie dolina była...
dzisiaj odebraliśmy wyniki męża... chyba nie jest za dobrze, nie wiele z tego wszystkiego rozumiem (dostaliśmy 4 strony opisu jego białej armii) ale zdiagnozowano Asthenozoospermie 2 stopnia...
umówiliśmy się od razu do mojego gina na wizytę w przyszły czwartek i zobaczymy co on nam mądrego powie
Mam nadzieje że szybko się z tym uporacie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 18:55   #2436
Linka1984
Zakorzenienie

wlazłam do domu..połozyłam WAS ( komputer) na kuchennym stole..i bede robiła gołabki i barszcz biały
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:02   #2437
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

20.09 o godz. 13.55 przyszedl na swiat Julek. Mierzy 55 cm, wazy 2920g. Porod ekspres - niecala godzina od pojawienia sie bolesnych skurczow Czujemy sie dobrze. Zdjecie wstawie do K po wyjsciu ze szpitala
Stary 2013-09-20, 19:06   #2438
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczeta
Wczoraj tak pieknie wszystko nadrobilam, mialam pocytowane i zaczelam odpowiadac, az moj maz wylaczyl router zapominial, ze oprocz niego ktos jeszcze moze kozystac...
Teraz juz nie pamietam co komu mialam, ale zaraz szybko nadrobie jeszcze raz.
A to mąż no.
Pozdrowienia i buziaki dla Agatki

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Pokaż

Mam nadzieje że szybko się z tym uporacie.
Pokaze jutro, bo dzis juz chyba nie zasiade do kompa.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
wlazłam do domu..połozyłam WAS ( komputer) na kuchennym stole..i bede robiła gołabki i barszcz biały
Powodzenia

A ja ogladam sobie kuchnie tv, a tz szuka auta...

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
20.09 o godz. 13.55 przyszedl na swiat Julek. Mierzy 55 cm, wazy 2920g. Porod ekspres - niecala godzina od pojawienia sie bolesnych skurczow Czujemy sie dobrze. Zdjecie wstawie do K po wyjsciu ze szpitala
Oooooooo! Ale wiadomosci! Gratulacje dla rodzicow! Waga ladna i dlugosc tez. Brawo!

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:14   #2439
Kejthx
Zadomowienie

Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:

Julek Pszczoua Super, cały dzień na Was polowalam GRATULACJE!!!! Fajnie, że tak szybko się odezwałaś
Czekamy, jak wrócicie do domciu!!!
Dzastin, teraz Twoja kolej!!!

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Dziewczyny moje kochane, ja zapewne znikne gdzieś do sr-czw. Mam troszkę na głowie...
Pozdrawiam, myślami jestem z Wami!!! Trzymajta się!!!

Edytowane przez Kejthx
Czas edycji: 2013-09-20 o 19:15
Kejthx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:15   #2440
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
ale expres!!!!!!!! GRATULUJĘ !!!!!
Stary 2013-09-20, 19:50   #2441
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
: jupi:

Zupa krem z dyni gotowa....

Ide na Skalpel Chodakowskiej....spałam 40 minut z 36 ostatnich godzin...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:51   #2442
Sophia_1
Zadomowienie

[QUOTE=magbes;4288542]
oby laktacja sie rozkrecila, na pewno tak bedzie a jaki masz lakator? ja mam reczny z aventu i strasznie podraznil mi brodawki....ktore i tak byly juz pogryzione przez niunie.... doszo do tego, ze musze smarowac mascia z antybiotykiem zeby sie wygoily.... w poradni laktacyjnej dostalam laktator elektryczny medela swing.... jest niebo a ziemia..... nic nie boli, nic nie podraznia,,,no cud miod orzeszki.....[\QUOTE]
No wlasnnie mam taki aventu :/ przyjemne to to nie jest....

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie ze średnimi wiadomościami
na USG synek pozostał 100% synkiem, widziałam jego cudowne narządy tylko że ma zastój w nereczkach i żylaka żyły pępkowej podobno na tym etapie ciąży ten żylak nie niesie żadnych niebezpieczeństw, a zastój po porodzie może zniknąć. Mały waży 1611g
A co do mnie to szyjka się co prawda bardziej nie rozwiera, ale się skróciła w 25 tyg miała 35mm, a teraz ma 27mm, więc gin stwierdził że 1.10 zakładamy pessar ;/ no i to tyle, miała któraś doświadczenie z pessarem, czy po założeniu mozna normalnie funkcjonować czy trzeba leżeć.
nigdy nie mialam stycznosci z kims kto mial zakladany, ale zapewne ogranicza Twoja aktywnosc

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
hej Wam
witam sie po kilku dniowej przerwie.Ufff nadrobilam 12 stron w ponad 2 h.Udalo sie,bo Synus spal.Widze,ze jesien juz w pelni u wiekszosci z nas,zamiast przebywac gdzies poza domem,to kukamy i klikamy na wizazu

Sophia wielkie gratki! Zycze Ci jak najwiecej przepieknych urokow macierzynstwa.Niech Agatka zdrowo rosnie

Santom

Isiajak tam Twoja miesiaczka i jak karmienie w tym czasie? Odczuwasz roznice?
Co do nieprzespanych nocy,to mozemy zalozyc klub nocnych Markow
chociaz,musze pochwalic mojego Szonusia,bo z niedzieli na pon i z pon na wtorek przespal do 4 rano to byl wielki szok.Ale trwal bardzo krotko

Dzis skonczony 9 miesiac za nami,2 dolne zabki juz sobie rosna,gorna prawa jedynka juz chyba tez idzie,mysle tak na 80 pro.
Maly ma 75 cm,a wage musze zobaczyc pozniej.
Zabkowanie daje nam teraz porzadnie wkosc.Maly jest czesto marudny,ze spaniem ogolnie tez cienko.Coraz czesciej zaczyna wszystko wymuszac placzem i wszedzie robi sie Go pelno.I widze,ze coraz czesciej zaczyna mowic swiadomie mama,ale to trwa od kilku dni.Od miesiaca krolowal TATA

od wczoraj jestesmy na urlopie i jak zawsze mamy "szczescie" do pogody

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

toz to juz standard w kazdym zlobku

na katar..leczony i nieleczony trwa tyle samo

to idziemy razem w dniach,ja tez mam 12 dc.Obstawiam moje dni okolo 20 dnia,ale oczywiscie zaczynamy wczesniej

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Dziewczyny czy jest ktoras z Was fryzjerka?
9 mcy!!!! Ale zlecialo.

Cytat:
Napisane przez kandulska Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mam nadzieję,że mnie pamiętacie
niestety od jakiegoś czasu czuję się fatalnie,okropnie i tragicznie
Mdłości,mdłości i jeszcze raz mdłości oraz wymioty się mnie uczepiły i szczerze mówiąc nie jestem w stanie normalnie funkcjonować..
Jeszcze jak na złość mąż wyjechał na 3 dni w delegacje..muszę dziecku jedzenie szykować..co wiąże się z zaglądaniem do lodowki
Obiecuję,że jak tylko mi się poprawi będę zaglądać częsciej
ściskam
Kochana, trzymaj sie, to minie. Mi pomagala herbata z imbirem, zycia w prawdzie nie ratowala, ale pomagala.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Heja,
Witam się w 2 dc Wczoraj byłam u gina i miałam mieć taki krótki zabieg przed kolejnym transferem i doopa, bo zanim do gina dojechałam to mnie zalało. W 23 dc i pomimo brania lutka!!! Tak więc wszystko się odwleka o kolejny cykl.
Mam ciepełko w domku wczoraj w ruch poszło grzanie, więc koniec z kocami i skarpetami.

aaa pisałam już, że dziecko mam chore? No to piszę

sija
To lipa

Matko, moja doba ma za malo godzin ide nadrabiac dalej, tylko wczesniej szybki prysznic, bo dziecko usnelo.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:02   #2443
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
pewnie zauważyłyście że zawsze pisze w paru postach, przepraszam ale nigdy nie wiem na ile jeszcze starczy mi czasu

właśnie coś mnie trafia bo moje dziecie po raz enty obraca się w łóżeczku na brzuch, a na brzuchu nie zaśnie, bo jest za ciekawski i nawet jak ma już zamknięte oczy to leży na wyprostowanych rękach, ani myśli przyłożyć głowe do materaca
w końcu sie wkurzyłam, sprałam po pupsku (uwielbia to) i wycałowałam po karku tak że się chichrał jak mało kiedy niech ma, należało mu się lańsko
i teraz w miarę spokojnie leży więc przewiduje sen w niedługim czasie

oho widzę głowe nad łóżeczkiem...

Cytat:
No to się będzie działo. A niemowlak ile miesięcy ma?
8 miesięcy, moja kuzynka miała taki sam termin jak ja pierwszej ciąży... ale patrząc na Adrianka nie myślę już że moje powinno być takie, powinno być takie jakie jest

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Luna - jak po nocy? Pewnie dałaś radę, bo kto jak kto ale Ty!!!
Dzięki za wiarę
noc ok, było troche zachodu bo młodzi jedzą kolacje o tej samej porze wiec pierwszy dostał butle ten który krzyczał głośniej
później był problem bo Kamilek zasypiał a Adrianek sobie robił jaja więc co jego jęk to mój się przebudzał i zasypiał od nowa. Na szczęście nie było żadnych złości. Rano Kamilek obudził się o 4:30 na cyca i zasnął, a Adrianek o 5 na kaszkę i zasnął i tak spaliśmy do 7 więc elegancko jestem wyspana

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:17   #2444
bazile
Zadomowienie

Cytat:
GRATULACJE!!!
tyle dni sie nameczylas,to sie bardzo ciesze,ze w nagrode poszlo szybko.
Duzo zdrowka i sil dla Was.Wracajcie szybciutko do domku.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Luna moj widze,ze czasami potrzebuje krotkich wariacji jak nie moze zasnac.Wtedy tarmosze Go na lozku,turlam bardzo sie przy tym cieszy itp i po 10 min jest gotowy do spania.

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-09-20 o 20:12
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:22   #2445
Luna0
Zakorzenienie

No i tyle zdążyłam, reszte jutro

Cytat:
Mój mąz z tych co moze co pare dni się przytulac , i zawsze starania wyglądały tak ze ja czułam zal i złość..potrafił mi mowić ze spać mu się chce , ze rano itd. To był pierwszy cykl kiedy on się tak przyłozył do tego ze sam inicjował i to w imie fasoli. Kazał sikać na testy , sprawdzać czy to już , jak wiedział ze już to jeszcze jeden dzien się postarał " zeby nie było" tak więc na prawde jestem z niego dumna bo wiem ze dał z siebie nawet wiecej niż może i ma ochote. Mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie kurcze..bo dla mnie to było straszne..nigdy nie powiem ze starania sa najmilsze w tym wszystkim...zdecydowanie wolałabym odpocząć a nie na siłe się tulic..
Oj wziął się TŻ do roboty
a starania może i są super ale jak trwają do 3-6 miesięcy bo dłużej to już frustracja, złość, żal i tak dalej...

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dzien dobry
wlasnie zjadlysmy z cyca i spimy, tzn mala spi byla dzis polozna zwazyc niuńke, wazy 2810 czyli przez tydzien przybraa ok +/- 300gr
i podobnie jak Ty Lunka mowi, ze 15-20 min jedzenia to dobry czas
a musze powiziec, ze mala calkowicie odrzucila butle. nie chce nic z niej ssac.... i jak ja mam ja dokarmiac? jutro jedziemy do por. laktac. to pogadam,,,moze juz nie potrzebuje dokarmiania?
tylko boje sie zeby nie wisiala z kolei na cycu non stop bo jak poje to roznie ze spaniem....raz ja odloze i spi a raz zaczya kwekac i dalej by chciala...
no to brawo, pięknie przybiera z takim przyrostem to raczej dokarmiania nie potrzebuje... ja bym nie dokarmiała jeśli się nie upomina i zobaczyła za tydzień czy ładnie przyrosła na samym cycu

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dzieki diecie cukrzycowej niewiele, okolo 8kg takze izus nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, zobaczysz jaka laska bedziesz po ciazy
teraz z diety juz nici, jem kiedy mam czas i co jest ;p czesto wyglada to tak, ze jem co mi pod nos podstawia :P a i slodkie idzie czasem w ruch, choc staram sie jakos nie przesadzac bo przeciez piers jednak i polozna i w poradni lakt. mowia zeby jesc wszystko, oczywiscie w umiarkowanych ilosciach..... no to jem ;p w poradni powiedzieli, zeby nie pic alkoholu i nie jesc za duzo fastfoodow a tak to wszystko,,nawet do 5 filizanek kawy ... ja pozalam sobie na slaba jedna do poludnia...

u nas slonko swieci ale chyba zimno,,, a mnie boli glowa.....
5 filiżanek kawy to chyba przesada.. ja wiem jak po dwóch słabych się trzęsę i nie nakarmiłabym wtedy dziecka.. ale jedną słabą jak najbardziej. zresztą najważniejsze to obserwować dziecko, jeśli nie jest bardziej pobudzone itp to ok

Cytat:
Fajnie że na kp można jeść prawie wszystko
nie zawsze, jednak trzeba uważać. Ale coraz więcej jest opinii że powinno się jeść prawie wszystko. Ja miałam tego pecha że nie mogłam prawie nic

Linka a Ty masz jakieś informacje jak to jest z tym KP? Czy faktycznie jedzenie ma taki wpływ na mleko?

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
a ja dalej ogarniam... tyle tych rzeczy się naprodukowało w tym pokoiku, przeglądam, wywalam co sie da - tzn co stwierdzę ze nie jest niezbędne. Chciałabym pokoik zrobić taki typowo dziecięcy,bez tych gratów wszystkich co tam były, dlatego reorganizacja wszystkich szafek ale wcześniej czy później trzeba było to zrobić. Choć jak wszystko od razu team się układało, to nawet nie było widać ile tego jest.... ale teraz widać... aż za bardzo ale jestem dzielna i działam, choć powoli
a później dalsze skręcanie [COLOR="Silver"]
Ja już chyba od 2 miesięcy zbieram się żeby ogarnąć "Kamilka" pokój czyli graciarnie i zrobić mu prawdziwy pokoik.. dobrze że CIebie czas goni to przynajmniej nie będziesz odwlekać jak ja

Cytat:
No wlasnie byl TZ i mowil ze mam zrobic pare przysiadow, wziac dlugi prysznic i zrobic sobie masaz hehe Ciekawe gdzie on sie o takich sposobach naczytal Jestem zwarta i gotowa tylko czekam az synus zechce wspolpracowac Dzisiaj pelnia wiec moze...
Ma racje, a przed przysiadami szklanka mocnej kawy. Ja kurcze nie wiedziałam tego w ciązy i podłogi szorowałam, głupia

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wiem, wiem o co chodzi. Nie nie, aztak się nie rozszaleję, bo bardzo chcę kp. Nie wiem właśnie, czy to skok, bo dziś kończy 13 tyg i chyba żaden na ten czas nie przypada... ciągle popłakuje, krótko śpi... Mąż powiedział, że wydziwia i ją rozpieszczę, ale jej musi coś być, skoro tak płacze... Jutro mamy termin szczepień, to ją przebadam...
Nie można rozpieścić niemowlaka.. ona nie widziwia bo jej sie tak podoba albo żeby dać popalić rodzicom tylko widocznie czegoś potrzebuje. Nie słuchaj TŻ

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-09-20, 20:40   #2446
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Oj wziął się TŻ do roboty
a starania może i są super ale jak trwają do 3-6 miesięcy bo dłużej to już frustracja, złość, żal i tak dalej...

Linka a Ty masz jakieś informacje jak to jest z tym KP? Czy faktycznie jedzenie ma taki wpływ na mleko?

Wziął wział...szkoda ze tak poźno...wczzesniej nie raz mowił ze zmeczony,ze to ze temto..jakby nie dosierała do niego powaga sytuacji. Przed operacją powiedzialam mu ze ja ide sie pokroic a czuje się jakby była w tym sama..ja sie staram,ja przezywam a on nic..więc powaznie potraktował sprawę. Miło mi...na prawde mi milo , teraz wiem ze nie sama z tym wszystkim jestem.Jestem 2 dni po owulacji a tak wierze w te ciąże...ze dziś będać w sklapie kupiłam 2 opakowania ibupromu...chyba Wy wszystie bardziej wierzycie niż ja...

Apropo KP to mam nawet taki wykładzio na swoich zajeciach..więc powiem tak , materiałów, zakazów , zalecen znam wiele..ale czy to naprawde działa?? zdaje mi sie ze tak..ale tak na 100% powiem Wam jak bede miała malucha na cycku a jakie masz pytania?? moze cos uda mi sie chociaz z teoretycznej strony powiedziec jako dietetyk

barszcz biały nazywany przeze mnie zurkiem gotowy , ale kwasny mi wyszedł gołabki sie dusza a ja sbie łykne martini pomaranczowe ze spritem i lodem..jeden plus braku ciazy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kawał.jpg (67,9 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-09-20 o 20:55
Stary 2013-09-20, 20:55   #2447
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jak u Was????Lepiej już??

Ja miałam na myśli raczej jabłuszka- właśnie z działki znajomych i marchewkę.

Zazdroszczę pewnego źródła. My mieliśmy brać od dziadka męża, ale jak na złość w tym roku 3 jabłka na drzewie. W zeszłym się uginało, tyle było owoców.

Cytat:
W słoiczkach dla dzieci nie ma cukru, nie takiego jak my słodzimy, to cukry które występują normalnie w owocach i warzywach. Ja zrobiłam mojej marchew (od wujka- ekologiczna). Resztę kupuję w słoikach, bo tak, na targu to nie wiem skąd i co kupuję ani czym to było pędzone, że takie piękne!

Ma 6 miesięcy i parę dni. owijać??? Czym i po co?
A to już duży dzidziuś, pewnie już się nie da zawinąć,a zresztą nie wiem czy to by coś dało. A chodzi o to, że jak dzieci są niespokojne, np. często się w nocy wybudzaja, to można spróbować owinąć malucha w kocyk, albo pieluszkę flanelowa. Amerykanie wymyślili woombie, możesz przegooglowac Leon jak był mały, to nie dał się zawinąć, taki wrzask (nic nowego ), ale ostatnio wybudzaly go rączki - jeszcze lekki odruch moro. Postanowiłam znowu spróbować z owjaniem (chodzi o schowanie rączek) i śpi cudownie. Od ok. 21-8:30 z przerwa na jedzenie ok. 5-6, po której jeszcze zasypia. Dziś pobił rekord i spał do 9:45.

A jak u nas? Całkiem dobrze. Leon cudownie się śmieje na głos, próbuje się franca podnosić, chociaż nie ma nawet trzech miesięcy. Ważył wczoraj 6660g. No i nienawidzę zimy i takiej beznadziejnej jesieni. Chyba wpadnę w depreche, jak nie będę mogła wyjść na dwór.

Teorema, cudownie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:55   #2448
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Linka dawaj martini! Jacie kręcę, ale mam ochote na jakiegos drinka. Przed ciąża z mężem czasem sobie pilismy drinka wieczorkiem na rozluznienie. A staranka po takim rozluznieniu to dopiero byla przyjemnosc
Ja kupilam tez skladniki na barszcz bialy, tylko jeszcze z rana do miesnego po biala kielbaske skocze.
Zjadlam czekoladke i synek sie niezle rozbrykal. Ale skubany uspokaja sie kiedy przykladam dlon do brzucha.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-20, 21:00   #2449
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Heja,
Witam się w 2 dc Wczoraj byłam u gina i miałam mieć taki krótki zabieg przed kolejnym transferem i doopa, bo zanim do gina dojechałam to mnie zalało. W 23 dc i pomimo brania lutka!!! Tak więc wszystko się odwleka o kolejny cykl.
Oj, Kwicia

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

No i jak ten jeleń szukam od ludzi po działkach. Jabłek, marchewek...

Zawsze co do Was siądę to moje dziecko robi kupe: rolleyes:
Zapraszam do mnie po zbiory jesienne
Miałam mówić, że powiedziałabym że Marcelek nas olewa, ale nie znam odpowiednik, ale Nuna mnie wyręczyła

Cytat:
Witam i ogłaszam iż od dwóch dni nie biorę już tabletek antykoncepcyjnych tak się złożyło iż zapomniałam przedostatniej tabletki z opakowania i stwierdziłam że skrócę sobie cykl i już ostatniej też nie brałam, no i zaczyna się staranie Nie wiem czemu jestem jakoś dość pozytywnie nastawiona, będzie co ma być, wczoraj było bzykanko ale myślę że jeszcze przed krwawieniem z odstawienia to raczej szans na ciążę nie ma, no ale zobaczymy Trzymajcie dziewczyny na mnie kciuki, właśnie czekam na to krwawienie a później zaczynamy, i oby się udało
Witaj wśród staraczek

Cytat:
o taką kupiłam halke wygląda rewelacyjnie , pięknie modeluje a do tego się w tym wygląda całkiem całkiem..a nie jak w zbroi wyszczuplającej
I jeszcze majtaski dałam - rewelacyjne!!!! nie mam 4 połdupków pod sukienką i brzuszek płaski
Ale chyba nie takie zdjecie chodziło tylko Twoje

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
No dobrze:
a więc mam 2,5-milimetrowego alienka z serduszkiem Nie przypomina jeszcze misia haribo, ale poczekam, co robić

Uff, co to był za stres nie do opisania.

Trzymam, trzyma, trzymam!!!
Super!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Halka wyszczuplająca super, ale że ją i w XS produkują to przegięcie
A Ty myślisz, że XSki to nie chcą kupować takich rzeczy?
Cytat:
JUHU!!!!!!!
Wywołały chyba dziewczyny Juliana

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość

Dziewczyny moje kochane, ja zapewne znikne gdzieś do sr-czw. Mam troszkę na głowie...
A my z Tobą

Cytat:
Cześć dziewczyny
pewnie zauważyłyście że zawsze pisze w paru postach, przepraszam ale nigdy nie wiem na ile jeszcze starczy mi czasu
A ja myślałam, że wiesz, że jak zacytujesz za dużo to Ci nie załapie wszystkiego

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:02   #2450
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka dawaj martini! Jacie kręcę, ale mam ochote na jakiegos drinka. Przed ciąża z mężem czasem sobie pilismy drinka wieczorkiem na rozluznienie. A staranka po takim rozluznieniu to dopiero byla przyjemnosc
Ja kupilam tez skladniki na barszcz bialy, tylko jeszcze z rana do miesnego po biala kielbaske skocze.
Zjadlam czekoladke i synek sie niezle rozbrykal. Ale skubany uspokaja sie kiedy przykladam dlon do brzucha.
barszcz zrobilam po Twojemu i jest pycha mam pomysł na kolejny obiad!!!! ja coś to wal sprzedam pomysł
aaa..taaaa chociaz alkohol mi został z tego wszystkiego...
Stary 2013-09-20, 21:10   #2451
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
JupiiiiJulek witaj na świecie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:17   #2452
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz

Cytat:
barszcz zrobilam po Twojemu i jest pycha mam pomysł na kolejny obiad!!!! ja coś to wal sprzedam pomysł
aaa..taaaa chociaz alkohol mi został z tego wszystkiego...
Dawaj tego pomysla. Drogo mnie to bedzie kosztowalo?
A niedzielny obiad mam z glowy, bo mama nas do siebie zaprosila
Zazyczylam sobie zupe ogorkowa i kurczaka po chinsku

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-20, 21:19   #2453
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ale chyba nie takie zdjecie chodziło tylko Twoje
aaaale ze co ??? mam sie rozebrac i Wam fote strzelic??

Cytat:
JupiiiiJulek witaj na świecie
i kolejnego slodkiego szkraba mamy na watku niedlugo już Twój Dominiś będzie z nami

ide robić sos pomidorowy do gołąbasków
Stary 2013-09-20, 21:43   #2454
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeej poślij mi tu gołąbki!!!!!:-D

Cytat:

Jupiiii!!!!! gratuluje mamusiu! JULEK WITAJ Z NAMI:-*
A poród eksprez,tylko dzieci ci rodzić!

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Julek Pszczoua Super, cały dzień na Was polowalam GRATULACJE!!!! Fajnie, że tak szybko się odezwałaś
Czekamy, jak wrócicie do domciu!!!
Dzastin, teraz Twoja kolej!!!

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

:-*

Cytat:
Cześć dziewczyny

właśnie coś mnie trafia bo moje dziecie po raz enty obraca się w łóżeczku na brzuch, a na brzuchu nie zaśnie, bo jest za ciekawski i nawet jak ma już zamknięte oczy to leży na wyprostowanych rękach, ani myśli przyłożyć głowe do materaca
w końcu sie wkurzyłam, sprałam po pupsku (uwielbia to) i wycałowałam po karku tak że się chichrał jak mało kiedy niech ma, należało mu się lańsko
i teraz w miarę spokojnie leży więc przewiduje sen w niedługim czasie

oho widzę głowe nad łóżeczkiem...

8 miesięcy, moja kuzynka miała taki sam termin jak ja pierwszej ciąży... ale patrząc na Adrianka nie myślę już że moje powinno być takie, powinno być takie jakie jest

Dzięki za wiarę
noc ok, było troche zachodu bo młodzi jedzą kolacje o tej samej porze wiec pierwszy dostał butle ten który krzyczał głośniej
później był problem bo Kamilek zasypiał a Adrianek sobie robił jaja więc co jego jęk to mój się przebudzał i zasypiał od nowa. Na szczęście nie było żadnych złości. Rano Kamilek obudził się o 4:30 na cyca i zasnął, a Adrianek o 5 na kaszkę i zasnął i tak spaliśmy do 7 więc elegancko jestem wyspana
ha ha ha widać nie taki diabeł straszny jak go malują

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:45   #2455
Luna0
Zakorzenienie

a jednak miałam jeszcze sekundke

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
W końcu po pracy!

Nie tak szybko
Maru ma 38/39, więc wszystko zależy czy to duże 38 czy małe i jaki jest czub
Bo ja mam palucha dużego dużego i jak but ma czub to on tam wchodzi i jest 38, jak nosek jest ścięty to 39
Anyway, stopę mam na ok 24,5-25cm (z paluchem).
Może Linka spróbuje zmierzyć długość buta i jakby było małe 38 to akurat będzie na Color
Dobra ja biore, łaski nie robicie. Często noszę za małe 37 lub za duże 38 i żyje więc mi bez różnicy
oczywiście żartuje, nie bijcie mnie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie ze średnimi wiadomościami
na USG synek pozostał 100% synkiem, widziałam jego cudowne narządy tylko że ma zastój w nereczkach i żylaka żyły pępkowej podobno na tym etapie ciąży ten żylak nie niesie żadnych niebezpieczeństw, a zastój po porodzie może zniknąć. Mały waży 1611g
A co do mnie to szyjka się co prawda bardziej nie rozwiera, ale się skróciła w 25 tyg miała 35mm, a teraz ma 27mm, więc gin stwierdził że 1.10 zakładamy pessar ;/ no i to tyle, miała któraś doświadczenie z pessarem, czy po założeniu mozna normalnie funkcjonować czy trzeba leżeć.
no niestety nie wszystko bywa tak super na tym usg, wiem po sobie, ale będzie dobrze pessar dobra sprawa, przynajmniej będziesz zabezpieczona i napewno będziesz musiała się bardzo oszczędzać. Może nie całkiem leżeć ale raczej spacery trzeba sobie odpuścić to juz naprawde niedługo
cieszę się że gin nie chce ryzykować i Ci to zaloży

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Luna chyba Ty chciałaś wiedzieć coś więcej na temat mojej pracy w żłobeczku, co Cię konkretnie interesuje? Tylko błagam nie pytaj czy wiążemy i kneblujemy dzieci...
U mnie dziś 12 dc, czyli 12 dzień z Castagnusem, nie czuję się po nim ani lepiej ani gorzej...tak raczej normalnie
Dziewczymy znacie coś dobrego na katar : może być jakiś medykament albo coś z metod naturalnego leczenia...nie wyrabiam z chusteczkami już a mój nos wygląda jak d.upa pawiana
Konkretnie to ile razy dziennie dajecie klapsów na jedno dziecko?
ŻARTUJE
jestem ciekawa jak sobie radzicie, ile was jest, jakie dzieciaczki itp. czy zasypiają razem. Zawsze chciałam pracować w żłobku

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
hej Wam
witam sie po kilku dniowej przerwie.Ufff nadrobilam 12 stron w ponad 2 h.Udalo sie,bo Synus spal.Widze,ze jesien juz w pelni u wiekszosci z nas,zamiast przebywac gdzies poza domem,to kukamy i klikamy na wizazu

Dzis skonczony 9 miesiac za nami,2 dolne zabki juz sobie rosna,gorna prawa jedynka juz chyba tez idzie,mysle tak na 80 pro.
Maly ma 75 cm,a wage musze zobaczyc pozniej.
Zabkowanie daje nam teraz porzadnie wkosc.Maly jest czesto marudny,ze spaniem ogolnie tez cienko.Coraz czesciej zaczyna wszystko wymuszac placzem i wszedzie robi sie Go pelno.I widze,ze coraz czesciej zaczyna mowic swiadomie mama,ale to trwa od kilku dni.Od miesiaca krolowal TATA
Super że pierwsze słowa padają a młody stety niestety coraz mądrzejszy więc na więcej sobie pozwala
mój niewiele mniejszy jak Twój

Cytat:
Heja,
Mam ciepełko w domku wczoraj w ruch poszło grzanie, więc koniec z kocami i skarpetami.

sija
eh

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nuna, ja wagę sprzed ciąży miałam chyba po trzech tygodniach od porodu. Jak przestałam karmić 4kg przyszły z powrotem.
Ja identycznie! tylko że karmie raz dziennie

Cytat:
Wczoraj chciałam być sprytna i na noc o 21,30 przez sen dałam małej butlę, zamiast pierś. Nic to nie dało, o 01,30 pobudka na karmienie. Mało wypiła, bo 80 ml może to dlatego? Na cycku też tyle mi spi, więc co to za różnica? Myślałam, że ma MM pośpi co najmniej do 3-4w nocy.
Coś marudzi, muszę chyba położyć ją spać.
Mało, powinna przynajmniej ze 150ml. Chociaż mój śpi bez znaczenia ile wypije czy 100 czy 200. Ale z reguły jednak dzieci lepiej śpią jak pojedzą a 80 ml to malusio

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Doczytałam tylko ze Julek już jest!!
GRATULACJE Pszczoua
jesteś ekspres babka

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-09-20, 21:53   #2456
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Pszczoua gratulacje!!! Witamy Julka
Stary 2013-09-20, 21:58   #2457
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra ja biore, łaski nie robicie. Często noszę za małe 37 lub za duże 38 i żyje więc mi bez różnicy
oczywiście żartuje, nie bijcie mnie

ide mierzyć wkładke
Stary 2013-09-20, 22:01   #2458
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
aaaale ze co ??? mam sie rozebrac i Wam fote strzelic??
Cos nie tak?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:10   #2459
Linka1984
Zakorzenienie

hmmm wyciągnełam wkladke i na płasko mierząc wyszło mi 26cm
Stary 2013-09-20, 22:23   #2460
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
hmmm wyciągnełam wkladke i na płasko mierząc wyszło mi 26cm
Z ciekawości zmierzyłam moje buty w środku, no i takie czółenko na obcasie wysokim ma prawie 26 cm a płaski sportowy ma 25, może długość zależy też od kształtu buta.
Wygląda na to, że na mnie by były w sam raz
Któraś jeszcze ma taką płetwę?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości