|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Dziękuje
![]() ![]() Dziś bedziemy swietować sushi wegetarianskim, ciachem i szampanem bezalkoholowym ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
A miałaś normalne krwawienie z odstawienia, ostatnie?
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczeta
![]() Wczoraj tak pieknie wszystko nadrobilam, mialam pocytowane i zaczelam odpowiadac, az moj maz wylaczyl router Teraz juz nie pamietam co komu mialam, ale zaraz szybko nadrobie jeszcze raz.
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
|
Po skonczeniu ostatniej tabletki miałam krawienie z odstawienia, a 2 tyg pozniej owulację, z której udało się zajść w ciąże
Chyba o to pytasz, tak? Czy ja coś slabo kontaktuje? (--> moze tak być, bo robię się niebezpiecznie rozkojarzona pod wieczór ostatnio :/)
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
wlazłam do domu..połozyłam WAS ( komputer) na kuchennym stole..i bede robiła gołabki i barszcz biały
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
20.09 o godz. 13.55 przyszedl na swiat Julek. Mierzy 55 cm, wazy 2920g. Porod ekspres - niecala godzina od pojawienia sie bolesnych skurczow
Czujemy sie dobrze. Zdjecie wstawie do K po wyjsciu ze szpitala
|
|
|
|
#2438 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Pozdrowienia i buziaki dla Agatki ![]() Pokaze jutro, bo dzis juz chyba nie zasiade do kompa. ![]() Cytat:
![]() A ja ogladam sobie kuchnie tv, a tz szuka auta... ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Julek Pszczoua Super, cały dzień na Was polowalam GRATULACJE!!!! Fajnie, że tak szybko się odezwałaś Czekamy, jak wrócicie do domciu!!! Dzastin, teraz Twoja kolej!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Dziewczyny moje kochane, ja zapewne znikne gdzieś do sr-czw. Mam troszkę na głowie... Pozdrawiam, myślami jestem z Wami!!!
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2013-09-20 o 19:15 |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupa krem z dyni gotowa.... Ide na Skalpel Chodakowskiej....spałam 40 minut z 36 ostatnich godzin... |
|
|
|
|
#2442 | ||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=magbes;4288542]
oby laktacja sie rozkrecila, na pewno tak bedzie a jaki masz lakator? ja mam reczny z aventu i strasznie podraznil mi brodawki....ktore i tak byly juz pogryzione przez niunie.... doszo do tego, ze musze smarowac mascia z antybiotykiem zeby sie wygoily.... w poradni laktacyjnej dostalam laktator elektryczny medela swing.... jest niebo a ziemia..... nic nie boli, nic nie podraznia,,,no cud miod orzeszki.....[\QUOTE]No wlasnnie mam taki aventu :/ przyjemne to to nie jest.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Matko, moja doba ma za malo godzin ide nadrabiac dalej, tylko wczesniej szybki prysznic, bo dziecko usnelo.
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() pewnie zauważyłyście że zawsze pisze w paru postach, przepraszam ale nigdy nie wiem na ile jeszcze starczy mi czasu ![]() właśnie coś mnie trafia bo moje dziecie po raz enty obraca się w łóżeczku na brzuch, a na brzuchu nie zaśnie, bo jest za ciekawski i nawet jak ma już zamknięte oczy to leży na wyprostowanych rękach, ani myśli przyłożyć głowe do materaca ![]() w końcu sie wkurzyłam, sprałam po pupsku (uwielbia to) i wycałowałam po karku tak że się chichrał jak mało kiedy ![]() i teraz w miarę spokojnie leży więc przewiduje sen w niedługim czasie ![]() oho widzę głowe nad łóżeczkiem... ![]() 8 miesięcy, moja kuzynka miała taki sam termin jak ja pierwszej ciąży... ale patrząc na Adrianka nie myślę już że moje powinno być takie, powinno być takie jakie jest ![]() Dzięki za wiarę ![]() noc ok, było troche zachodu bo młodzi jedzą kolacje o tej samej porze wiec pierwszy dostał butle ten który krzyczał głośniej ![]() później był problem bo Kamilek zasypiał a Adrianek sobie robił jaja więc co jego jęk to mój się przebudzał i zasypiał od nowa. Na szczęście nie było żadnych złości. Rano Kamilek obudził się o 4:30 na cyca i zasnął, a Adrianek o 5 na kaszkę i zasnął i tak spaliśmy do 7 więc elegancko jestem wyspana
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tyle dni sie nameczylas,to sie bardzo ciesze,ze w nagrode poszlo szybko. Duzo zdrowka i sil dla Was.Wracajcie szybciutko do domku. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Luna moj widze,ze czasami potrzebuje krotkich wariacji jak nie moze zasnac.Wtedy tarmosze Go na lozku,turlam bardzo sie przy tym cieszy itp i po 10 min jest gotowy do spania. Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-20 o 20:12 |
|
|
|
|
#2445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No i tyle zdążyłam, reszte jutro
Cytat:
![]() a starania może i są super ale jak trwają do 3-6 miesięcy bo dłużej to już frustracja, złość, żal i tak dalej... Cytat:
z takim przyrostem to raczej dokarmiania nie potrzebuje... ja bym nie dokarmiała jeśli się nie upomina i zobaczyła za tydzień czy ładnie przyrosła na samym cycu ![]() Cytat:
nie zawsze, jednak trzeba uważać. Ale coraz więcej jest opinii że powinno się jeść prawie wszystko. Ja miałam tego pecha że nie mogłam prawie nic Linka a Ty masz jakieś informacje jak to jest z tym KP? Czy faktycznie jedzenie ma taki wpływ na mleko? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo KP to mam nawet taki wykładzio na swoich zajeciach..więc powiem tak , materiałów, zakazów , zalecen znam wiele..ale czy to naprawde działa?? zdaje mi sie ze tak..ale tak na 100% powiem Wam jak bede miała malucha na cycku ![]() barszcz biały nazywany przeze mnie zurkiem gotowy , ale kwasny mi wyszedł gołabki sie dusza
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-09-20 o 20:55 |
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Zazdroszczę pewnego źródła. My mieliśmy brać od dziadka męża, ale jak na złość w tym roku 3 jabłka na drzewie. W zeszłym się uginało, tyle było owoców. Cytat:
A chodzi o to, że jak dzieci są niespokojne, np. często się w nocy wybudzaja, to można spróbować owinąć malucha w kocyk, albo pieluszkę flanelowa. Amerykanie wymyślili woombie, możesz przegooglowac Leon jak był mały, to nie dał się zawinąć, taki wrzask (nic nowego ), ale ostatnio wybudzaly go rączki - jeszcze lekki odruch moro. Postanowiłam znowu spróbować z owjaniem (chodzi o schowanie rączek) i śpi cudownie. Od ok. 21-8:30 z przerwa na jedzenie ok. 5-6, po której jeszcze zasypia. Dziś pobił rekord i spał do 9:45.A jak u nas? Całkiem dobrze. Leon cudownie się śmieje na głos, próbuje się franca podnosić, chociaż nie ma nawet trzech miesięcy. Ważył wczoraj 6660g. No i nienawidzę zimy i takiej beznadziejnej jesieni. Chyba wpadnę w depreche, jak nie będę mogła wyjść na dwór.Teorema, cudownie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Linka dawaj martini! Jacie kręcę, ale mam ochote na jakiegos drinka. Przed ciąża z mężem czasem sobie pilismy drinka wieczorkiem na rozluznienie. A staranka po takim rozluznieniu to dopiero byla przyjemnosc
![]() Ja kupilam tez skladniki na barszcz bialy, tylko jeszcze z rana do miesnego po biala kielbaske skocze. Zjadlam czekoladke i synek sie niezle rozbrykal. Ale skubany uspokaja sie kiedy przykladam dlon do brzucha.
|
#2449 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam mówić, że powiedziałabym że Marcelek nas olewa, ale nie znam odpowiednik, ale Nuna mnie wyręczyła Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty myślisz, że XSki to nie chcą kupować takich rzeczy? Cytat:
Wywołały chyba dziewczyny Juliana Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa..taaaa chociaz alkohol mi został z tego wszystkiego...
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz
Cytat:
A niedzielny obiad mam z glowy, bo mama nas do siebie zaprosila ![]() Zazyczylam sobie zupe ogorkowa i kurczaka po chinsku
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
aaaale ze co ??? mam sie rozebrac i Wam fote strzelic??
i kolejnego slodkiego szkraba mamy na watku ide robić sos pomidorowy do gołąbasków |
|
|
|
#2454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jupiiii!!!!! gratuluje mamusiu! JULEK WITAJ Z NAMI:-* A poród eksprez,tylko dzieci ci rodzić! Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2455 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a jednak miałam jeszcze sekundke
![]() Cytat:
![]() oczywiście żartuje, nie bijcie mnie ![]() Cytat:
to juz naprawde niedługo cieszę się że gin nie chce ryzykować i Ci to zaloży Cytat:
ŻARTUJE jestem ciekawa jak sobie radzicie, ile was jest, jakie dzieciaczki itp. czy zasypiają razem. Zawsze chciałam pracować w żłobku Cytat:
a młody stety niestety coraz mądrzejszy więc na więcej sobie pozwala ![]() mój niewiele mniejszy jak Twój ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Doczytałam tylko ze Julek już jest!! GRATULACJE Pszczoua ![]() jesteś ekspres babka |
|||||||
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua gratulacje!!! Witamy Julka
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Cos nie tak?
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm wyciągnełam wkladke i na płasko mierząc wyszło mi 26cm
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zmierzyłam moje buty w środku, no i takie czółenko na obcasie wysokim ma prawie 26 cm a płaski sportowy ma 25, może długość zależy też od kształtu buta.
Wygląda na to, że na mnie by były w sam raz ![]() Któraś jeszcze ma taką płetwę?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

Chyba o to pytasz, tak? Czy ja coś slabo kontaktuje? (--> moze tak być, bo robię się niebezpiecznie rozkojarzona pod wieczór ostatnio :/)

Pszczoua
GRATULACJE!!!! Fajnie, że tak szybko się odezwałaś 

ide nadrabiac dalej, tylko wczesniej szybki prysznic, bo dziecko usnelo.
ja pozalam sobie na slaba jedna do poludnia...