|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
A gdzie patrze? :P chodzę codziennie na przystanek na zdrową, bo nie chce mi się na tramwaj z buta chodzić :P i zawsze patrzę koło Twojego bloku czy się nie pelętacie :P Cytat:
No i życzę już dobrej zabawy na panieńskim! tylko kontuzji się nie nabaw jak ja :Pa dobrze, nie narzekam.. w sumie to lubię takie siedzenie w biurze i kontakt z ludźmi niestety to zimno nam strasznie doskwiera i dzisiaj nawet w odcieplanych gatkach poszłam i mi nie pomogło :P mam na razie koleżanki które praktyki u nas robią więc w wielu rzeczach mi pomagają :Pniestety przez chodzenie ciągłe noga na tym cierpi ;/ i ostatnio zamiast lepiej to coraz gorzej. boli cholernie i mam mega opuchnięte kolano. viva super że i słoneczko i wiaterek A co do polaków na obczyźnie to fakt.. ciężko się czasami przyznać skąd pochodzi się ;/
|
||
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale urodzino-obrona koleżanki tż ![]() Cytat:
ale jak to, że on mnie zna? lol ja myślałam, że ja raczej z takich co się łatwo ich nie zapamiętuje i nie rzucają się w oczy w tłumie ![]() a z przystankiem nieźle ale ja ostatnio mało z domu wychodzę bo mi zimno dziś poszliśmy kupić mi bilet semestralny na pętlę, potem na zakupy i wymienić korony co nam zostały ![]() no i fajnie, że praca się podoba
Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-20 o 19:55 |
||
|
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rok temu na poprawinach skrecilam tak noge ze lezalam 3 miesiace...
joaś Ty co zrobilas??
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a on faktycznie, olbrzym :P 192 cm ;p ale bywają więksi! :P Ej.. teraz wgl to siedzi na krześle owinięty cąły kołdrą, nawet głowe :P nawet nosa mu nie widać haha :P a gdzejniki już lekko ciepławe zaczynają się robić |
|
|
|
|
#3845 | |||||||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() A że się tak spytam - jak tam alkohole na bezcłówce ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za to włoskiego bym mogła i o 3 w nocy słuchać,przynajmniej nie mówią AŻ TAK szybko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi chomika rozszarpał kot. Już to była strata,wiec nie wyobrażam sobie pieska Teraz chyba się najbardziej boję,że mi piesek umrze,bo jest stary i codziennie pytam siostry jak tam Maksik.Cytat:
W sensie o nie przyznawaniu się. Trzeba robić nam dobrą opinię,żeby te buraki nie były kojarzone jako Polacy,tylko my
|
|
#3846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na wieczorze panieńsko-kawalerskim (w sumie już 4 tygodnie temu!) zwichnęłam kolano, rzepka mi wyskoczyła jak to mówię :P wiesz szkoda mi było już teraz tego Małżeństwa że żadnego pokazu nie mają, więc o północy wychodząc na jedną piosenkę na parkiet to tam zostałam..a co.. atrakcje taką zafundowałam No i niestety wiązadło mi się zerwało w kolanie i miałam sporo płynu.. i w sumie nadal boli bo nie oszczędzam się ostatnio.. A a propos kolana i pracy!!!! matko! jedyna rzecz która mnie w pracy denerwuje to właśnie kolano.... codziennie słyszę od kogoś że powinnam się oszczędzać, że co mi się dzieje, tysiąc porad gdzie iść, co robić, wspominanie że może pora pomyśleć o operacji!! dobrze że ten tydzień się skończył, bo już nie będzie chyba osoby która zobaczyłaby mnie po raz pierwszy z tą nogą. ileż można słuchać ;p |
|
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nawet miedzy sobą w miejscach publicznych rozmawiamy po angielsku No wyjatki były w zeszłym roku jak ponownie odwiedziliśmy to samo miejsce i jadaliśmy w naszje ulubionej restauracji to kelner Nas pamiętał! z roku poprzedniego i to było mega miłe.I z nim po polsku rozmawialiśmy , jakoś ten chorwat bardziej po pl rozmawiał niż po ang. No ale na szczęście tam gdzie my w Cro byliśmy to rodaków było niewielu , a na pewno w miasteczku gdzie myśmy byli to ani razu nie usłyszeliśmy języka polskiego-i takie wakacje lubię
|
|
#3849 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Ale też wolę wakacje samemu,bo czuję się anonimowa.
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale język to ja kocham <3 zresztą od wczoraj mamy stażystkę z Francji więc znowu się wdrażam do słuchania francuskiego całymi dniami :PA co do włoskiego i mówienia wolno/szybko :P znam takich włochów którzy tak mówią szybko i do tego zaciągają dialektami, że czasami ciężko zrozumieć :P taki jeden włoch, przyjaciel rodziców, często gdy chciał powiedzieć tak żebym ja nie zrozumiała to właśnie mówił szybko i dialektem Cytat:
ale wizyta u lekarza dopiero za 3 tyg ;pale spoko do mojego wesela na pewno się zagoi
|
||
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz prawo tak myśleć, ja nie lubię się przyznawać że z pl jestem i już. Za dużo widziałam, i powtórzę wstyd mi za polaków i tyle
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
po co się przyznawać skoro my i tak wszędzie mamy taką a nie inną opinie?
I to że paru ludzi się przyzna do tego to nic nie zmieni.
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale no ciężko będzie ci ogarnąć to kolano jak tak chodzić dużo musisz ..ehhh życie
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
ok już mi odpowiedziałaś
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie zaczynam, ciekawi mnie po prostu takie podejście) bo w sumie czy mówicie po Pl czy nie, to i tak Polakami wciaz jesteście :P a Polaków łatwo po twarzy nawet rozpoznać . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, a po co to robić? Tyle razy już za granicą widziałam, że Polaków gorzej traktują, że lepiej nie mówić..
Czasami wrażenie mam, że nie lubią nas równie bardzo co my np. cyganów.
|
|
#3860 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]() A włoski wiem,że można napi*przać szybko,ale porównuję tu sobie włochów i hiszpanów i Ci drudzy zdecydowanie wygrywają w szybkości mówienia i zarozumiałości ![]() Cytat:
Właśnie dlatego,żeby zmieniać stereotyp trzeba to robić. A tak w ogóle,to stereotyp podsycają sami Polacy ,bo tutaj nie spotkałam się z negatywnym zdaniem na temat Polaków Zresztą my w sumie też staramy się robić dobra opinię,w zasadzie jako jedyni robimy duże obiady "polskie" dla wszystkich i połowa akademika mówi,jakie to polaki fajne,bo jeść dają
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, rysy twarzy sa bardzo łatwo rozpoznawalne
. Tutaj np. praktycznie bezbłędnie jestem w stanie po twarzy stwierdzic kto jest Polakiem, a kto nie. Moze isc, zachowywać sie normalnie i nie musi nic mowic- to widac. Nie mowie tego obraźliwie, bo i mnie to dotyczy po prostu cos jest takiego, ze Polskie twarze sa łatwo wylapywalne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3862 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Wtedy od razu widać,że coś się kombinuje Sry,ale nikt nie uwierzy Polakowi,który udaje,że Polakiem nie jest,bo od razu widać,że coś kombinuje. Dla mnie to smutne,naprawdę,mimo że wielką patriotką nie jestem,ale uważam,że trzeba swój kraj szanować. Nie trzeba szanować rządu,polityków,ale kraj? owszem. Uważam,że to poniekąd oznaka dobrego wychowania,żeby nie pojeżdżac swojego kraju,bo to my a nie nikt inny pracujemy na to,żeby postrzegano go tak,a nie inaczej ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Polki mają takie drobne twarze często,dość szeroko rozstawione oczy,za to polacy okrągłe buzie i małe oczy i usta. Ale to nie reguła. Niestety ja poznaję rodaków głównie po tipsach u kobiet i "pseudo" eleganckich ciuchach albo żelu na włosach Ale to dlatego,że nikt inny się tu tak nie nosi,bo wszyscy na sportowo
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Joaś ja mam w Krakowie dobrego specjaliste także jak coś to na PW
* nie cytować...ja w sumie to skręcenie + poszła torebka stawowa, ale w sumie to sie nie chciala zabardzo noga naprawiać, noi mialam rehabilitacje, noi sanatorium miesiac i tak sie przeciaglo do 3 miesiecy....
|
#3864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mówię do Radka "nasza sąsiadka joasia" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale cos w sobie te Polskie twarze maja, ze w 95% jestem w stanie stwierdzic kto jest Polakiem, a kto nie. I nawet jak ta twarz mowi po angielsku, to widac, ze nie jest to Brytyjczyk :P.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
. Tez tak myslalam, jak kurde? Twarz jak twarz. Nie, "naszych" banalnie poznać. Bynajmniej nie po sandalach i skarpetkach pod kolano. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki to zawsze Polak
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie kobiety tam paskudnie się ubierają.
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Ex no wlasnie nie zawsze
, ja najpierw patrze na twarz nie na buty :PIxi i bardzo dobrze- ponownie kwestia obserwacji. Nie mam zamiaru bronić, bo to czesto prawda co mowisz. Ale ubiór mozna zmienic, z twarzą jest gorzej .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3869 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jak rozwiązywać zadania, takie jak są na egzaminie.Cytat:
Cytat:
Heko Cytat:
Takie śmiesznie brzmiące słówka, a niektóre takie zwyczajnie ładne Chyba się nauczę hiszpańskiego Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą, widziałyście moją rozpacz gdy moja kicia zaginęła.
|
||||||
|
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto tu jest przez kogo olewany? ![]() Cytat:
Kurde, zła jestem bo mi się zbytnio nie udały zakupy Kupiłam sobie płaszczyk, choć był nadprogramowy, a butów, które są mi potrzebne, nie kupiłam Tak samo cyrk - w żadnym z dziewięciu sklepów nie było białych tenisówek w moim rozmiarze I jeszcze w dodatku złapały mnie dolegliwości w związku z moim zespołem jelita drażliwego i byłam wnerwiona na maksa Nawet mi się dzisiaj nie chciało gadać z Tżtem, bo w nerwach mogłam mu coś złego powiedzieć, to wolałam zdać krótkie sprawozdanie i się rozłączyć. Echh ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Łoo, a w ogóle - viva moderatorką zostałaś? Oj, to teraz musimy się hamować na wątku, bo nas złoją we dwie z lolusl tak bardzo, że zapomnimy co to wizaż |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

a ja to już w ogóle straciłam ochote na wszystko... za tydzien mam panienski to cos poszaleje 
tylko kontuzji się nie nabaw jak ja :P

ale na wesele
w niedziele poprawiny, w poniedziałek poprawiny poprawin
No i mało przyjemnie było po wejściu do mieszkania, ale to już brutalna rzeczywistość. I zaraz doła złapię, przez tą szarówkę za oknem, ja chcę słońce
Teraz chyba się najbardziej boję,że mi piesek umrze,bo jest stary i codziennie pytam siostry jak tam Maksik.
szkoda mi było już teraz tego Małżeństwa że żadnego pokazu nie mają, więc o północy wychodząc na jedną piosenkę na parkiet to tam zostałam..a co.. atrakcje taką zafundowałam 

I to że paru ludzi się przyzna do tego to nic nie zmieni. 
Kupiłam sobie płaszczyk, choć był nadprogramowy, a butów, które są mi potrzebne, nie kupiłam