Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 19:45   #3841
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
parówek? to ja koło jajek i tak patrzę...hm...aaaaaaaa tż joasi! ale to tak mi się żaróweczka zapaliła potem koło wina ale przez chwilę bo weszliśmy w złą alejkę bo szukałam syropów barmańskich a potem jeszcze był w kasie obok no i wtedy już wiedziałam o co cho czyli on mnie widział pierwszą na to wychodzi jak ja go nie
ale gdzie Ty za mną patrzysz, haha?
Hehe :P no to żeście się mijali nieźle :P Coś mi opowiadał przez telefon o Tobie ponoć ale nie słyszałam go bo jakieś szumy plus gadanie w pracy więc się obraził na mnie przedtem jak się zapytałam czy Cię widział:P bo on oburzony że przecież mi mówił i opowiadał przez tel :P
A gdzie patrze? :P chodzę codziennie na przystanek na zdrową, bo nie chce mi się na tramwaj z buta chodzić :P i zawsze patrzę koło Twojego bloku czy się nie pelętacie :P
Cytat:
Napisane przez Dont Know Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny, w ogóle w domu wszyscy tak przeżywają, moja mama też mówi że cały dzień jak struta, ja myslalam ze pojde jutro na jakiś dancing z moim bo ma imieniny chłopczyna, ale on dopiero jutro wraca wczoraj pracowal 22 godziny a ja to już w ogóle straciłam ochote na wszystko... za tydzien mam panienski to cos poszaleje
będzie dobrze
No i życzę już dobrej zabawy na panieńskim! tylko kontuzji się nie nabaw jak ja :P
Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Joasia a jak praca??
a dobrze, nie narzekam.. w sumie to lubię takie siedzenie w biurze i kontakt z ludźmi niestety to zimno nam strasznie doskwiera i dzisiaj nawet w odcieplanych gatkach poszłam i mi nie pomogło :P mam na razie koleżanki które praktyki u nas robią więc w wielu rzeczach mi pomagają :P
niestety przez chodzenie ciągłe noga na tym cierpi ;/ i ostatnio zamiast lepiej to coraz gorzej. boli cholernie i mam mega opuchnięte kolano.

viva ! super że i słoneczko i wiaterek A co do polaków na obczyźnie to fakt.. ciężko się czasami przyznać skąd pochodzi się ;/
Stary 2013-09-20, 19:54   #3842
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
ja też ale na wesele w niedziele poprawiny, w poniedziałek poprawiny poprawin także 3dniowa impreza
no to ja nie aż tak hucznie ale urodzino-obrona koleżanki tż
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Hehe :P no to żeście się mijali nieźle :P Coś mi opowiadał przez telefon o Tobie ponoć ale nie słyszałam go bo jakieś szumy plus gadanie w pracy więc się obraził na mnie przedtem jak się zapytałam czy Cię widział:P bo on oburzony że przecież mi mówił i opowiadał przez tel :P
A gdzie patrze? :P chodzę codziennie na przystanek na zdrową, bo nie chce mi się na tramwaj z buta chodzić :P i zawsze patrzę koło Twojego bloku czy się nie pelętacie :P
hahahaha no to nieźle! ale jak to, że on mnie zna? lol ja myślałam, że ja raczej z takich co się łatwo ich nie zapamiętuje i nie rzucają się w oczy w tłumie no bo Twój co innego, jeszcze wyższy niż mój!

a z przystankiem nieźle ale ja ostatnio mało z domu wychodzę bo mi zimno dziś poszliśmy kupić mi bilet semestralny na pętlę, potem na zakupy i wymienić korony co nam zostały

no i fajnie, że praca się podoba

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-09-20 o 19:55
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:59   #3843
Dont Know
Wtajemniczenie

ja rok temu na poprawinach skrecilam tak noge ze lezalam 3 miesiace...
joaś Ty co zrobilas??

Dont Know jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:03   #3844
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaha no to nieźle! ale jak to, że on mnie zna? lol ja myślałam, że ja raczej z takich co się łatwo ich nie zapamiętuje i nie rzucają się w oczy w tłumie no bo Twój co innego, jeszcze wyższy niż mój!

a z przystankiem nieźle ale ja ostatnio mało z domu wychodzę bo mi zimno dziś poszliśmy kupić mi bilet semestralny na pętlę, potem na zakupy i wymienić korony co nam zostały

no i fajnie, że praca się podoba
Kiedyś pokazałam mu Cię :P bo mówiąc czasami o Tobie mówię "nasza sąsiadka" :P więc kiedyś był ciekaw i pokazałam mu kilka waszych fot :P nawet nie raz się pyta "co tam u naszej sąsiadki" :P

No a on faktycznie, olbrzym :P 192 cm ;p ale bywają więksi! :P

Ej.. teraz wgl to siedzi na krześle owinięty cąły kołdrą, nawet głowe :P nawet nosa mu nie widać haha :P a gdzejniki już lekko ciepławe zaczynają się robić
Stary 2013-09-20, 20:03   #3845
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Właśnie się was przestraszyłam
Hejka

Jak było, no genialnie było Słońce każdego dnia, co prawda było też dość wietrznie, ale nie na tyle, żeby to jakoś mocno przeszkadzało Hotel mieliśmy przy samej plaży, drzwi z ogólnego salonu otwierały się już bezpośrednio na piasek Woda przyjemna, przede wszystkim czysta. No i Bułgaria to piękny kraj, naprawdę świetne widoki I jak widać przeżyłam lot samolotem w piątek 13-ego Więcej kłopotów mieliśmy dziś, ponad godzina opóźnienia No i mało przyjemnie było po wejściu do mieszkania, ale to już brutalna rzeczywistość. I zaraz doła złapię, przez tą szarówkę za oknem, ja chcę słońce

A co do pocztówki, bo zaraz zaczniecie mnie molestować Będzie, ale dajcie mi się przystosować, 10 minut temu skończyłam nas rozpakowywać, wstawiłam pranie, zrobiłam jedzenie, teraz popijam kawkę i zaczynam nadrabiać internet i was przede wszystkim, ale pewnie skończę jutro Więc pocztówka w niedzielę będzie, ok?
Dobrze,że wypoczynek udany.
A że się tak spytam - jak tam alkohole na bezcłówce ?
Cytat:
o rany ja mam już ciary jak widzę/słyszę niemiecki...wybaczcie nie znoszę
Mnie tak samo... A moja siostra chodzi do klasy niemieckiej i mam 3 h dziennie niemieckiego codziennie
Cytat:
ja 3 lata się uczyłam tego języka i nie mogę przeżyć tego, że tam nawet najsłodsze znaczeniowo słowo brzmi tak "barbarzyńsko" ja lubię słuchać hiszpańskiego
no ale bez urazy nie tak się jakoś musiałam uzewnętrznić jak zobaczyłam ten język
Ja nie cierpię hiszpańskiego ani francuskiego. Teraz szczególnie hiszpańskiego,mamy tylu hiszpanów tutaj i jak napieprzają tymi swoimi jadaczkami to nie idzie wytrzymać. STRASZNIE hałaśliwy naród,mam dosyć słuchania ich wrzasków o 3 w nocy
Za to włoskiego bym mogła i o 3 w nocy słuchać,przynajmniej nie mówią AŻ TAK szybko

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
O tyle dobrze, ze angielski jest uniwersalny . We Francji z tym troche gorzej :/.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O tak,Francuzi nie czują potrzeby sie uczyć języków obcych.Nawet gałkę loda ciężko kupić,bo nie rozumieją .
Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Lepsze jest "bo u NAS w Anglii", "u NAS w Niemczech", a gość tam 2 miesiące siedzi
Nooo,a U NAS W NORWEGII
Cytat:
Dobry
witam nowa PM widze ze mamy podobnie...

jak wam dzień mija... bo moj taki jest denny jak nie wiem, tak strasznie za TŻ, mój długoletni przyjaciel - mój pies dziś zdechł, nawet nie zdążyłam się z nim pożegnać
Biedna
Mi chomika rozszarpał kot. Już to była strata,wiec nie wyobrażam sobie pieska Teraz chyba się najbardziej boję,że mi piesek umrze,bo jest stary i codziennie pytam siostry jak tam Maksik.

Cytat:
Ja już tak od wielu lat sądzę, niestety nasz naród zachowuje się gorzej niż bydło, wiem że nie wszyscy ale tylko te złe zachowania się pamięta.
Co do Bułgarii to też nie do końca bo zależy w jaki region trafiliście( zawsze pytam recepcje hotelu z jakiego kraju mają najwięcej gości-bo nie jeżdżę z biurami po Europie) ja unikam rejonów gdzie Niemcy i Rosjanie i Polacy, bo jak mówisz wstyd.
Dlatego właśnie ja się nie zgodzę z Vivą W sensie o nie przyznawaniu się. Trzeba robić nam dobrą opinię,żeby te buraki nie były kojarzone jako Polacy,tylko my
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:05   #3846
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:

a dobrze, nie narzekam.. w sumie to lubię takie siedzenie w biurze i kontakt z ludźmi niestety to zimno nam strasznie doskwiera i dzisiaj nawet w odcieplanych gatkach poszłam i mi nie pomogło :P mam na razie koleżanki które praktyki u nas robią więc w wielu rzeczach mi pomagają :P
niestety przez chodzenie ciągłe noga na tym cierpi ;/ i ostatnio zamiast lepiej to coraz gorzej. boli cholernie i mam mega opuchnięte kolano.
To super jak praca fajna, z kolanem już mniej fajne.... Jakieś okłady zimne czy cokolwiek chociaż ?
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:07   #3847
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
ja rok temu na poprawinach skrecilam tak noge ze lezalam 3 miesiace...
joaś Ty co zrobilas??
ała!! a w którym miejscu ją skęciłaś?
Ja na wieczorze panieńsko-kawalerskim (w sumie już 4 tygodnie temu!) zwichnęłam kolano, rzepka mi wyskoczyła jak to mówię :P wiesz szkoda mi było już teraz tego Małżeństwa że żadnego pokazu nie mają, więc o północy wychodząc na jedną piosenkę na parkiet to tam zostałam..a co.. atrakcje taką zafundowałam
No i niestety wiązadło mi się zerwało w kolanie i miałam sporo płynu.. i w sumie nadal boli bo nie oszczędzam się ostatnio..

A a propos kolana i pracy!!!! matko! jedyna rzecz która mnie w pracy denerwuje to właśnie kolano.... codziennie słyszę od kogoś że powinnam się oszczędzać, że co mi się dzieje, tysiąc porad gdzie iść, co robić, wspominanie że może pora pomyśleć o operacji!! dobrze że ten tydzień się skończył, bo już nie będzie chyba osoby która zobaczyłaby mnie po raz pierwszy z tą nogą. ileż można słuchać ;p
Stary 2013-09-20, 20:10   #3848
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość

Dlatego właśnie ja się nie zgodzę z Vivą W sensie o nie przyznawaniu się. Trzeba robić nam dobrą opinię,żeby te buraki nie były kojarzone jako Polacy,tylko my
Ale ja już pisałam że patriotką nie jestem i nie lubię polszy więc ja się przyznawać nadal nie będę My nawet miedzy sobą w miejscach publicznych rozmawiamy po angielsku No wyjatki były w zeszłym roku jak ponownie odwiedziliśmy to samo miejsce i jadaliśmy w naszje ulubionej restauracji to kelner Nas pamiętał! z roku poprzedniego i to było mega miłe.I z nim po polsku rozmawialiśmy , jakoś ten chorwat bardziej po pl rozmawiał niż po ang. No ale na szczęście tam gdzie my w Cro byliśmy to rodaków było niewielu , a na pewno w miasteczku gdzie myśmy byli to ani razu nie usłyszeliśmy języka polskiego-i takie wakacje lubię
Stary 2013-09-20, 20:11   #3849
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ale ja już pisałam że patriotką nie jestem i nie lubię polszy więc ja się przyznawać nadal nie będę My nawet miedzy sobą w miejscach publicznych rozmawiamy po angielsku No wyjatki były w zeszłym roku jak ponownie odwiedziliśmy to samo miejsce i jadaliśmy w naszje ulubionej restauracji to kelner Nas pamiętał! z roku poprzedniego i to było mega miłe.I z nim po polsku rozmawialiśmy , jakoś ten chorwat bardziej po pl rozmawiał niż po ang. No ale na szczęście tam gdzie my w Cro byliśmy to rodaków było niewielu , a na pewno w miasteczku gdzie myśmy byli to ani razu nie usłyszeliśmy języka polskiego-i takie wakacje lubię
Wybacz,ale to dla mnie jest trochę dziwne

Ale też wolę wakacje samemu,bo czuję się anonimowa.
It never fails.
Stary 2013-09-20, 20:12   #3850
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie cierpię hiszpańskiego ani francuskiego. Teraz szczególnie hiszpańskiego,mamy tylu hiszpanów tutaj i jak napieprzają tymi swoimi jadaczkami to nie idzie wytrzymać. STRASZNIE hałaśliwy naród,mam dosyć słuchania ich wrzasków o 3 w nocy
Za to włoskiego bym mogła i o 3 w nocy słuchać,przynajmniej nie mówią AŻ TAK szybko
francuski i włoski to mój love!! :P to że Francuzi uważają że wszyscy powinni znać ich język to faktycznie głupota.. i ogólnie mają dziwną mentalność i postrzeganie świata ale język to ja kocham <3 zresztą od wczoraj mamy stażystkę z Francji więc znowu się wdrażam do słuchania francuskiego całymi dniami :P
A co do włoskiego i mówienia wolno/szybko :P znam takich włochów którzy tak mówią szybko i do tego zaciągają dialektami, że czasami ciężko zrozumieć :P taki jeden włoch, przyjaciel rodziców, często gdy chciał powiedzieć tak żebym ja nie zrozumiała to właśnie mówił szybko i dialektem
Cytat:
To super jak praca fajna, z kolanem już mniej fajne.... Jakieś okłady zimne czy cokolwiek chociaż ?
tak.. codziennie okładam lodem, do tego codziennie rano krioterapia czyli takie "zamrażanie" kolana.. ale wizyta u lekarza dopiero za 3 tyg ;p
ale spoko do mojego wesela na pewno się zagoi
Stary 2013-09-20, 20:13   #3851
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Wybacz,ale to dla mnie jest trochę dziwne

Ale też wolę wakacje samemu,bo czuję się anonimowa.
Masz prawo tak myśleć, ja nie lubię się przyznawać że z pl jestem i już. Za dużo widziałam, i powtórzę wstyd mi za polaków i tyle
Stary 2013-09-20, 20:16   #3852
iixi
Zakorzenienie

po co się przyznawać skoro my i tak wszędzie mamy taką a nie inną opinie? I to że paru ludzi się przyzna do tego to nic nie zmieni.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:16   #3853
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:

tak.. codziennie okładam lodem, do tego codziennie rano krioterapia czyli takie "zamrażanie" kolana.. ale wizyta u lekarza dopiero za 3 tyg ;p
W to nie wątpię Ale no ciężko będzie ci ogarnąć to kolano jak tak chodzić dużo musisz ..ehhh życie
Stary 2013-09-20, 20:17   #3854
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubię się przyznawać że z pl jestem i już. Za dużo widziałam, i powtórzę wstyd mi za polaków i tyle
ja mam tak samo.

BLOG

Stary 2013-09-20, 20:17   #3855
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
po co się przyznawać skoro my i tak wszędzie mamy taką a nie inną opinie? I to że paru ludzi się przyzna do tego to nic nie zmieni.
Też się nie przyznajesz za granicą ??
Stary 2013-09-20, 20:17   #3856
pejlin
Wtajemniczenie

ok już mi odpowiedziałaś
Stary 2013-09-20, 20:17   #3857
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Masz prawo tak myśleć, ja nie lubię się przyznawać że z pl jestem i już. Za dużo widziałam, i powtórzę wstyd mi za polaków i tyle
A czemu tak robicie? Chcecie byc "lepsi"? (nie zaczynam, ciekawi mnie po prostu takie podejście) bo w sumie czy mówicie po Pl czy nie, to i tak Polakami wciaz jesteście :P a Polaków łatwo po twarzy nawet rozpoznać .

Stary 2013-09-20, 20:19   #3858
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu tak robicie? Chcecie byc "lepsi"? (nie zaczynam, ciekawi mnie po prostu takie podejście) bo w sumie czy mówicie po Pl czy nie, to i tak Polakami wciaz jesteście :P a Polaków łatwo po twarzy nawet rozpoznać .
A co mam na twarzy napisane że jestem z Polski
Stary 2013-09-20, 20:19   #3859
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Też się nie przyznajesz za granicą ??
no tak, a po co to robić? Tyle razy już za granicą widziałam, że Polaków gorzej traktują, że lepiej nie mówić.. Czasami wrażenie mam, że nie lubią nas równie bardzo co my np. cyganów.

BLOG

Stary 2013-09-20, 20:21   #3860
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
francuski i włoski to mój love!! :P to że Francuzi uważają że wszyscy powinni znać ich język to faktycznie głupota.. i ogólnie mają dziwną mentalność i postrzeganie świata ale język to ja kocham <3 zresztą od wczoraj mamy stażystkę z Francji więc znowu się wdrażam do słuchania francuskiego całymi dniami :P
A co do włoskiego i mówienia wolno/szybko :P znam takich włochów którzy tak mówią szybko i do tego zaciągają dialektami, że czasami ciężko zrozumieć :P taki jeden włoch, przyjaciel rodziców, często gdy chciał powiedzieć tak żebym ja nie zrozumiała to właśnie mówił szybko i dialektem

Ja nie lubię francuskiego,bo mój tż mówi płynnie ,bo jego mama wykłada na uniwerku francuski i od dziecinstwa rozmawiała z nim po francusku.Miałam nie raz niemiłe sytuacje,jak przy mnie mówiła do niego po francusku specjalnie po to,żebym nie rozumiała a potem pytała się mnie coś po francusku wiedząc,że nie znam tego języka
A włoski wiem,że można napi*przać szybko,ale porównuję tu sobie włochów i hiszpanów i Ci drudzy zdecydowanie wygrywają w szybkości mówienia i zarozumiałości
Cytat:
Gdyby wszyscy tak myśleli to kiepsko by było Właśnie dlatego,żeby zmieniać stereotyp trzeba to robić. A tak w ogóle,to stereotyp podsycają sami Polacy ,bo tutaj nie spotkałam się z negatywnym zdaniem na temat Polaków Zresztą my w sumie też staramy się robić dobra opinię,w zasadzie jako jedyni robimy duże obiady "polskie" dla wszystkich i połowa akademika mówi,jakie to polaki fajne,bo jeść dają
It never fails.
Stary 2013-09-20, 20:22   #3861
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
A co mam na twarzy napisane że jestem z Polski
Nie, rysy twarzy sa bardzo łatwo rozpoznawalne . Tutaj np. praktycznie bezbłędnie jestem w stanie po twarzy stwierdzic kto jest Polakiem, a kto nie. Moze isc, zachowywać sie normalnie i nie musi nic mowic- to widac. Nie mowie tego obraźliwie, bo i mnie to dotyczy po prostu cos jest takiego, ze Polskie twarze sa łatwo wylapywalne.

Stary 2013-09-20, 20:27   #3862
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
no tak, a po co to robić? Tyle razy już za granicą widziałam, że Polaków gorzej traktują, że lepiej nie mówić.. Czasami wrażenie mam, że nie lubią nas równie bardzo co my np. cyganów.
O tak,szczególnie jak robimy z siebie procesję z ukrywaniem Wtedy od razu widać,że coś się kombinuje Sry,ale nikt nie uwierzy Polakowi,który udaje,że Polakiem nie jest,bo od razu widać,że coś kombinuje. Dla mnie to smutne,naprawdę,mimo że wielką patriotką nie jestem,ale uważam,że trzeba swój kraj szanować. Nie trzeba szanować rządu,polityków,ale kraj? owszem. Uważam,że to poniekąd oznaka dobrego wychowania,żeby nie pojeżdżac swojego kraju,bo to my a nie nikt inny pracujemy na to,żeby postrzegano go tak,a nie inaczej

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Nie, rysy twarzy sa bardzo łatwo rozpoznawalne . Tutaj np. praktycznie bezbłędnie jestem w stanie po twarzy stwierdzic kto jest Polakiem, a kto nie. Moze isc, zachowywać sie normalnie i nie musi nic mowic- to widac. Nie mowie tego obraźliwie, bo i mnie to dotyczy po prostu cos jest takiego, ze Polskie twarze sa łatwo wylapywalne.

To prawda Polki mają takie drobne twarze często,dość szeroko rozstawione oczy,za to polacy okrągłe buzie i małe oczy i usta. Ale to nie reguła. Niestety ja poznaję rodaków głównie po tipsach u kobiet i "pseudo" eleganckich ciuchach albo żelu na włosach Ale to dlatego,że nikt inny się tu tak nie nosi,bo wszyscy na sportowo
It never fails.
Stary 2013-09-20, 20:27   #3863
Dont Know
Wtajemniczenie

Joaś ja mam w Krakowie dobrego specjaliste także jak coś to na PW * nie cytować...
ja w sumie to skręcenie + poszła torebka stawowa, ale w sumie to sie nie chciala zabardzo noga naprawiać, noi mialam rehabilitacje, noi sanatorium miesiac i tak sie przeciaglo do 3 miesiecy....

Dont Know jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:32   #3864
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś pokazałam mu Cię :P bo mówiąc czasami o Tobie mówię "nasza sąsiadka" :P więc kiedyś był ciekaw i pokazałam mu kilka waszych fot :P nawet nie raz się pyta "co tam u naszej sąsiadki" :P

No a on faktycznie, olbrzym :P 192 cm ;p ale bywają więksi! :P

Ej.. teraz wgl to siedzi na krześle owinięty cąły kołdrą, nawet głowe :P nawet nosa mu nie widać haha :P a gdzejniki już lekko ciepławe zaczynają się robić
hehehe fajnie ja też mówię do Radka "nasza sąsiadka joasia"
Cytat:

po twarzy nie sądzę, raczej po sandałach i skarpetkach
Cytat:

no ja np. zdecydowanie nie mam "polskiej" twarzy nie mówię, że to źle lub dobrze no ale urody słowiańskiej typowo nie mam
Stary 2013-09-20, 20:35   #3865
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
O tak,szczególnie jak robimy z siebie procesję z ukrywaniem Wtedy od razu widać,że coś się kombinuje Sry,ale nikt nie uwierzy Polakowi,który udaje,że Polakiem nie jest,bo od razu widać,że coś kombinuje. Dla mnie to smutne,naprawdę,mimo że wielką patriotką nie jestem,ale uważam,że trzeba swój kraj szanować. Nie trzeba szanować rządu,polityków,ale kraj? owszem. Uważam,że to poniekąd oznaka dobrego wychowania,żeby nie pojeżdżac swojego kraju,bo to my a nie nikt inny pracujemy na to,żeby postrzegano go tak,a nie inaczej

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

To prawda Polki mają takie drobne twarze często,dość szeroko rozstawione oczy,za to polacy okrągłe buzie i małe oczy i usta. Ale to nie reguła. Niestety ja poznaję rodaków głównie po tipsach u kobiet i "pseudo" eleganckich ciuchach albo żelu na włosach Ale to dlatego,że nikt inny się tu tak nie nosi,bo wszyscy na sportowo
Az tak szczegółowo to nie zwracam uwagi . Ale cos w sobie te Polskie twarze maja, ze w 95% jestem w stanie stwierdzic kto jest Polakiem, a kto nie. I nawet jak ta twarz mowi po angielsku, to widac, ze nie jest to Brytyjczyk :P.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
hehehe fajnie ja też mówię do Radka "nasza sąsiadka joasia"

po twarzy nie sądzę, raczej po sandałach i skarpetkach

no ja np. zdecydowanie nie mam "polskiej" twarzy nie mówię, że to źle lub dobrze no ale urody słowiańskiej typowo nie mam
Kwestia obserwacji . Tez tak myslalam, jak kurde? Twarz jak twarz. Nie, "naszych" banalnie poznać. Bynajmniej nie po sandalach i skarpetkach pod kolano.

Stary 2013-09-20, 20:36   #3866
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Kwestia obserwacji . Tez tak myslalam, jak kurde? Twarz jak twarz. Nie, "naszych" banalnie poznać. Bynajmniej nie po sandalach i skarpetkach pod kolano.

no jak nie taki to zawsze Polak
Stary 2013-09-20, 20:36   #3867
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Az tak szczegółowo to nie zwracam uwagi . Ale cos w sobie te Polskie twarze maja, ze w 95% jestem w stanie stwierdzic kto jest Polakiem, a kto nie. I nawet jak ta twarz mowi po angielsku, to widac, ze nie jest to Brytyjczyk :P.
jak byłam w Anglii to od razu rzucał się w oczy okropny, niemodny i niechlujny strój i po tym Anglików szło łatwo rozpoznać. szczególnie kobiety tam paskudnie się ubierają.

BLOG

Stary 2013-09-20, 20:39   #3868
magda_mjt
Zakorzenienie

Ex no wlasnie nie zawsze , ja najpierw patrze na twarz nie na buty :P

Ixi i bardzo dobrze- ponownie kwestia obserwacji. Nie mam zamiaru bronić, bo to czesto prawda co mowisz. Ale ubiór mozna zmienic, z twarzą jest gorzej .

Stary 2013-09-20, 20:43   #3869
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
A cóż to? aaaa ok ok wszystko zapisane w każdym razie
A ile poświęciłaś czasu zanim przystąpiłaś?
Chodziłam rok na kurs, ale byłam już na takim poziomie, że wiele się nie dowiedziałam Tylko jak rozwiązywać zadania, takie jak są na egzaminie.

Cytat:
Napisane przez germanistka1988 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Postanowiłam ujawnić się w wątku, bo podczytuje Was od dłuższego czasu i miło by było stać się częścią Waszej społeczności
Witaj

Cytat:
Ma mega dziwną twarz,jak koń. I w sumie nie chciałabym wyglądać jak ona,jest za bardzo umieśniona jak na kobietę wg mnie.Taka męska.
I te jej teksty Nie,zdecydowanie nie jestem jej fanką,już wolę Mel B. i jej okrzyki,bo mnie bawią
Ona ma mięśnie? Niby gdzie? Jest chuda jak patyczek i sama nawet przyznała się, że waży 50 kg. Gdyby miała mięśnie, to przy jej wzroście i figurze ważyłaby co najmniej 7 kilo więcej.

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Siemka laseczki
Heko

Cytat:
ja 3 lata się uczyłam tego języka i nie mogę przeżyć tego, że tam nawet najsłodsze znaczeniowo słowo brzmi tak "barbarzyńsko" ja lubię słuchać hiszpańskiego
no ale bez urazy nie tak się jakoś musiałam uzewnętrznić jak zobaczyłam ten język
Ostatnio czytałam sobie fiszki z hiszpańskiego, którego uczył się mój brat i byłam zachwycona Takie śmiesznie brzmiące słówka, a niektóre takie zwyczajnie ładne Chyba się nauczę hiszpańskiego

Cytat:
viva spoko ja na śląsku mieszkam ale po śląsku mówić nie umiem, rozumiem tylko trochę i nie podoba mi się jak ktoś tak mówi. Dla mnie to troche wieśniacko brzmi ale w sumie mało osób znam które tak mówią, głównie na wsiach się to jeszcze praktykuje albo jakieś starsze osoby z miast tak mówią (z moim obserwacji)
Hah, to mój Tż ma takiego kolegę ze śląska, który na co dzień gada normalnie, ale jak się upije to włącza mu się język śląski Jak go pierwszy raz widziałam i się napił za dużo piwa, trochę przysnął i nagle wstaje taki zaspany i pyta: "Chopy.. kaj my som?" Myślałam, że umrę ze śmiechu

Cytat:
Dobry
witam nowa PM widze ze mamy podobnie...

jak wam dzień mija... bo moj taki jest denny jak nie wiem, tak strasznie za TŻ, mój długoletni przyjaciel - mój pies dziś zdechł, nawet nie zdążyłam się z nim pożegnać
O rany, strasznie współczuję Ogromnie przywiązuję się do zwierząt i na tą chwilę nie mogę sobie wyobrazić, że mojego psa lub kota miałoby zabraknąć Zresztą, widziałyście moją rozpacz gdy moja kicia zaginęła.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:45   #3870
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc laski.
Mam 8 stron do nadrobienia kolejny dzień i pierdziele!
Cały tydzień nadrabiałam a moje posty i tak toną w waszych i nikt mi nawet cześć od 2 dni nie mówi więc się ofochałam! ;p
Ohoho, a jak ja Ci odpisałam na posta i Ty nic, to co, też mam się fochnąć? Kto tu jest przez kogo olewany?

Cytat:
Sorki, ale to jest mega śmieszne Między innymi przez to są takie stereotypy o Polakach, że mają takie kompleksy na swoim punkcie, że na każdym kroku udają, że nie są Polakami, ale to i tak widać. I nie mówię tego w negatywnym sensie, ale ja tam za granicą zawsze wiedziałam, że np. obsługuje nas Polka w restauracji i nie dlatego, że zachowywała się jak wieśniara. To po prostu widać, tak jak Magda mówi.

Kurde, zła jestem bo mi się zbytnio nie udały zakupy Kupiłam sobie płaszczyk, choć był nadprogramowy, a butów, które są mi potrzebne, nie kupiłam Tak samo cyrk - w żadnym z dziewięciu sklepów nie było białych tenisówek w moim rozmiarze I jeszcze w dodatku złapały mnie dolegliwości w związku z moim zespołem jelita drażliwego i byłam wnerwiona na maksa Nawet mi się dzisiaj nie chciało gadać z Tżtem, bo w nerwach mogłam mu coś złego powiedzieć, to wolałam zdać krótkie sprawozdanie i się rozłączyć. Echh

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Łoo, a w ogóle - viva moderatorką zostałaś? Oj, to teraz musimy się hamować na wątku, bo nas złoją we dwie z lolusl tak bardzo, że zapomnimy co to wizaż

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości