|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
No jak poproszę, to albo mi powie że zaplanowała sobie prasowanie w domu np. albo mówi że no doooooobra ale to bym musiała szybko wrócić bo ona coś tam.... to mi się odechciewa ![]() Cytat:
Trzymaj się ! codziennie myśle co u Was... Eh, trudno poradze sobie. Tzn to nie ejst też tak że moi rodzice mi nie pomagają, pomagają ale tak bardziej... Że jedziemy razem na spacer i się nią na spacerze zajmują, no ale zawsze jak jestem ja, a nie powiedzą że może zabiorą mała na spacer. Zrobiłam obiad, pomyłam naczynia... Ale mam tyle prasowania, że jakbym komuś zapłaciła 1zł za każdą rzecz to byłby bogatym człowiekiem.... A Hania bawi się w najlepsze, bardzo poprzestawiała sobie spanie
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
O rety, ale jestem wykonczona, dziecie me jest dzisiaj nieodkladalne a ja taka zarobiona przed wyjazdem na dodatek Jestem wyrodna i wrzucilam ja na chwile do jumperoo, inaczej musialabym chyba siasc i plakac, z nia na rekach of kors
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na spacerze.
Zaszlismy z ciekawosci pod hale, na ktorej sa rozgrywane ME w siatke (10min piechota od naszego mieszkania). Jakos tak spontanicznie wyszlo i....mamy bilety na jutrzejszy mecz Polska-Francja!!! Sikam w majty ze szczescia!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Takze szukajcie jutro Nawijki i nawijkowego TZ w tv
|
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh - kurde, moja mama to samo. Jak chce zeby Boryskiem sie zajela, to ona nie zawsze taka chetna jest. Czasem mi przykro, bo raz ze powinna tylko czekac az spedzi troche czasu z wnukiem, tym bardziej ze srednio raz na pooltra tyg go zawoze a dwa .. wie, ze mi przeciez samej ciezko, bo TZ non stop pracuje i ze potrzebuje troszke odpoczynku.
|
#3005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
możesz mi zapłacić ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
no taki zdrowy to on nie jest, zakatarzona ta moja bida i troche pokasluje na dodatek ale najwazniejsze ze osluchowo czysto...
Cytat:
![]() Cytat:
genialna rzecz!---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- nawijko - ale farciara z Ciebie, super! |
||
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak to zrobiłaś, że masz bilety? Kubuś ci załątwił, przyznaj się ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- idę do łązienki, zjeść jeszcze coś i chyba się upiję, żeby nie myśleć o tym weekendzie ![]() może się jeszcze dzisiaj odezwę
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Pstryczku przepraszam,źle się wyraziłam. Chodziło mi właśnie o to że oskrzelowo czysto.
Elmi mam nadzieję że ten weekend będzie lepszy niż poprzedni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
elllmi trzymam kciuki, zeby Tz poszedl po rozum do glowy
|
#3010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, co Ty. Ja tyle dałam, ale babka by normalnie wydala do tych 5,80, bo tyle powiedziała ![]() Cytat:
![]() Interesujemy się środowiskiem naturalnym! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie --------------------------- Kończę pić 3 drinka. Wpadła jeszcze raz ta kuzynka moja ze swoim, bo jutro już wyjeżdżają. Ojacierpiędolę! Więcej nie piję!!! ![]() Deli, a mój pytong dopiero w środę będzie ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- A patrzcie na to ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Aha, dziś przyszła do mnie krwawa Bożena Napierdaszały mnie lędźwie od rana, że ojesus, a teraz cieknie jak z kranu, a bezboleśnie na maxa!NIOCH NIOCH NIOCH!
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-20 o 20:20 |
||||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia ale prosilas rodziców by zostali z Małą ??
Kurcze my jak poprosimy teściów to nie ma problemu by z nią zostali. Nigdy nic nie powiedzieli, a wręcz się cieszą jak przyjdą. Moja mama mieszka 20 km od nas to już inaczej, ale jak ja raz prosiłam to też powiedziała że bez problemu przyjedzie i zostanie. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Aga nam chodzi o zaproponowanie pomocy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Wrzuciłam filmik do k.
![]() Aga, u nas tak samo ![]() Wygrywamy! ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Nie ma czegoś takiego u nas A Wy kiedykolwiek prosiliście ich o to? Bo może jak raz im powiecie, to potem sami zaczną pytać? Tak to się pewnie nie domyślą... |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam tutaj moja mame pochwalic, a mi sie wlasnie tak mega przykro zrobilo, ze szok....
byla u nas ostatnio tydz temu w sobote. chcialam, zeby dzisiaj przyjechala chociaz malego zobaczyc. nie, ona sie bardzo zle czuje (ok,jest chora,ma czasem gorsze dni, rozumiem) dzwonie do niej, ze mecz jest i czy oglada - okazuje sie, ze jestnw sklepie i mierzy bluzki......to do nas nie ma sily wpasc, ale na zakupy ma sile? pytam sie w takim razie kiedy bedzie - no weekend nie, bo jedzie do W., pn nie bo spotyka sie z kolezanka na kawie, potem angielski, wt pewnie bedsie zmeczona, sroda ma hiszpanski, czw pt ona jeszcze nie ma planow a weekend do w., no do qwa, my sie nie liczymy? u nas w druga strone, jak chcemy gdzies wyjsc to nie ma probpemu, zostanie z mlodym, ale zeby sama przyjechala trzeba ja sila sciagac..... ide do lozka bo mi cholernie smutno
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa siedzi w domu,a powiedziała że z Blanka nie zostanie jak wrócę do pracy. Liczy się tylko druga wnuczka.
Moja mama uważa że Blanka jej nie lubi,więc na siłę jeździmy do Niej,żeby mała się przyzwyczaiła,ponieważ mama ma ja ze żłobka odbierać. Myślę że gdybym name poprosiła to by została. Moi teściowie nawet raz nie wzięli Blanki na spacer! Nie jest to dla mnie problem,tylko niech mi potem nikt nie mówi że Blanka jest przyzwyczajona tylko do mnie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko , to jest jej pierwszy wnuczek, tesciow trzeci, nawet moja mama przyznaje, ze t.maja wiekszego swira na punkcie babelka niz ona. no ale czy to jest sie czym chwalic?
az mi sie plakac chce przepraszam za smecenie
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Cię zdenerwowałam, to jeszcze raz przepraszam
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
![]() W piątek tyle stron ?! Napiszę co u nas i biorę się za nadrabianie. A więc po wieczornej akcji z gilami , w nocy jeszcze Blanka kaszlała więc zadzwoniłam rano do lekarza ( błąd) zeby ją obejrzała. Rano zrobiłam jej inhalacje i próbowałam wyciągnąć gluty, znowu się nie dało .Dwie dorosłe osoby i nie podołały. Ogólnie to już Wam kiedys mówiłam, że moja lekarka to suczowata baba. Teraz upewniła mnie w tym jeszcze bardziej- zmieniam Blance lekarza. Ona jest dobrym specjalistą w jej kompetencje nie wątpię ale ja od lekarza wymagam też empatii, dobrego kontaktu z dzieckiem i szacunku do rodzica i dziecka, czego pani doktor na pewno nie posiada. Była dziś w złym humorze.Jak powiedziałam że przychodzę bo Blanka ma katar i kaszle to -"ale to nie jest koniec świata!" I się patrzy na mnie jak na głupa. A ja mówie że chciałabym sprawdzić mimo wszystko co z nią jest. I mówię, że nie wiem czy Blanka ma gorączkę bo nie dała mi zmierzyć temp bo mamy termometr taki elektroniczny a ona w histerii nie da sie do siebie dotknąć a to przecież trzeba chwile potrzymać i mówię że mam problem z wyciąganiem gilów i czy jest jakiś sposób na to inny. To ona się na mnie patrzy i na stażystkę bo akurat była i zaczęła się na mnie drzeć że to niemożliwe żeby się nie dało, że każde dziecko się da , że jak sobie trochę popłacze to przecież nic się nie stanie i że krzywdzę dziecko. I komentarze do tej stażystki "ludzie święcie jak to możliwe że nie da się dziecku temp zmierzyć, no jak no jak" I do mnie że ja ją osłabiam. Już wtedy miałam łzy w oczach.Wzięła ją potem do badania i zaczęła się szarpać z nią.Blanka w płacz. to ta ja ją trzymałam za jedną rączkę a ona za drugą ale ją ścisnęła tak że dziwie się że siniaka nie ma, Blanka w histerię wpadła no i mi łzy pociekły wtedy i ona na mnie że niepotrzebnie becze, że dziecku się krzywda nie dzieje, że ono musi płakać i takie tam i że to nie jest koniec świata że ona ma katar poza tym jest zdrowa tylko "mamusia ma jakiś problem, bo pewnie ma poczucie winy że dziecko zaraziła"..a ja głupia cipa nie umiałam jej odpyskować tylko się rozpłakałam na całego. Potem coś jeszcze do tej swojej stażystki gadała ale już nie słuchałam. Potem nagle była miła i powiedziała że Blanka jest super hiper fajna i takie tam bla bla bla Wiecie ja wszystko rozumiem, że jestem nadwrażliwa, że jestem mocno przywiązana do Blanki i może za bardzo wszystko przeżywam no ale to trzeba aż takim wrednym być i mnie oceniać. Wiem, że powinnam jej te gile odciągać ale jest mi jej szkoda jak ona się tak wije w histerii. Dobra nie smęce już idę nadrabiać póki mi mąż pozwoli bo już czatuje na kompa
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, generalnie źle nie jest - jak ich POPROSZĘ, to zostaną, ale zawsze z komentarzem, żebyśmy jak najszybciej wracali... Na co dzień jest tak, że strasznie uwielbiają małą, chętnie się z nią bawią, czy nawet popilnują chwilę, jak chcę ugotować obiad, czy coś tam... Ale jak chcemy wyjść, to jest właśnie gorzej i... to jest trochę przykre, bo przez to właśnie nie wychodzimy nigdzie we dwoje, no bo nie chcę, żeby mi robili jakąś łaskę...
A zakupy z małą uwielbiam, także nie proszę, dajemy radę. ![]() Taki przykład - jutro wieczorem jadę na imprezę urodzinową do kumpelki. Rodzice o tym wiedzą i specjalnie wspomniałam im, że zabieram ze sobą kuzynkę (nie chcę sama, bo impreza w klubie, zaraz się przyklei jakiś baran do mnie... z kuzynką raźniej), zamiast Łukasza, no bo nie miałby się kto małą zaopiekować - przez noc, kiedy ona się budzi maks 2 razy na mleko i tyle... Nawet nic nie wspomnieli, że mogliby się np położyć u nas w sypialni z nią, a my byśmy sobie poszli na imprezę we dwoje... |
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
tylko przypomniałam sobie teściów i ich podejście do Blanki. Także nie martw się ![]() Cytat:
Lenova! Aż mi się łzy zakręciły w oczach! Bardzo dobrze że zmieniłas lekarza. Co za durna baba! No brak słów! A nie możesz tego gdzieś zgłosić?Znowu set nasz ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Black - to jest przykre, moja mama ma podobnie, nawet jej przez myśl nie przejdzie, że chciałabym z TZ gdzies wyjsc, tylko we dwoje, bo "po co, przecież ja nie mam nic doo roboty"
Już prędzej teściowa by się zaoferowała Z tego powodu wolę Borysa wszędzie ze sobą zabierać niż prosić mamę o pomoc. Tzn. wiem, że nie ma złych intencji i może pewnych kwestii nie rozumie, ale ja tez czasem jestem już tak umęczona, że jak mam si,ę tłumaczyć dlaczego chciłabym zostawić u niej Boryska, to .. mi się nie chce.
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok robimy tugezę która polewa
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jeszcze o t. Ja bardzo dobrze widzę, nawet tż, że dla niej ważniejsza jest druga wnuczka, córka jej córki. Pierwszego mieli wnuka w ogóle, ale Julka jest pierwszą wnuczką, 3 miesiące starsza od Poli. No i przykro mi, że jak jesteśmy u nich wszyscy, to t. więcej czasu spędza z Julą, bardziej się z nią "dogaduje", ale co ja poradzę. Ona z małą spędza dużo więcej czasu, nieraz cały tydzień u t. siedzą, jak szwagierka z Julką przyjedzie, bo męża ma w delegacji. No i wiadomo, że są bardziej zżyte. A my tyle, co w weekend wpadniemy, i to nie każdy, i na jakieś urodziny/imieniny. I teściowie też do nas przyjeżdżają tylko na jakieś okazje. Nigdy nie przyjechali ot tak, do Poli, jak chcemy, żeby się nią zajęli, to zawozimy do nich, nigdy nie przyjeżdżają tutaj. Zresztą Pola nie lubi u nich zbytnio być, jak ją zostawiliśmy na noc, kiedy my byliśmy na weselu ostatnio, to dwa razy trzeba było jechać, bo taka była marudna. Ale, przyznam szczerze, no po prostu to jest dla mnie normalne. Że dziadkowie z jednym wnukiem mają lepszy kontakt, z drugim mniej, że nawet bardziej go lubią. Kurde, nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały, szczególnie Ty, Fewciu Każdy ma inne spojrzenie na to. A szczególnie po tym, co pisałaś Ty w klubie - u nas aż tak źle jednak nie ma Bo jednak się nią tak zwyczajnie interesują, a u Was... ![]() Więc po raz kolejny przepraszam, bo wiem, że źle zabrzmiało, to co wcześniej napisałam
|
||
|
|
|
#3024 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mega odparzenie to możesz smarować 2 razy dziennie klotrimazolem. U nas jak było takie mega mega z ranami to taka fajna lekarka mi poleciła po jednym dniu zeszło i wtedy plus bephanten. co do nocek to TAKI ETAP tak myśle :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W zupkach po 6 miesiącu jest pomidor więc chyba można. lecę dalej nadrabiać |
|||||||
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Hje jeszcze raz mnie przeprosisz i kopala w dupala zarobisz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z tż dosłownie kilka razy gdzieś wychodziliśmy, dosłownie na godzinę, i zawsze jak mała już na noc spała. I wtedy mówiłam mamie, że chcielibyśmy wyjść i czy by przypilnowała, i jak się Pola obudzi, to po prostu zadzwoni, a my przyjedziemy jak najszybciej. I nie było problemu. No tylko, że Twoja by musiała przyjechać? Cytat:
Tylko pić już nie piję, bo, jak Boga kocham, ręce mi się już trzęsą
|
||
|
|
|
#3027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz? Boje sie sprawdzac ![]() Taaak, ważą kilo trzysta jak Ty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() TZ malo spontaniczny jest, w sumie jak uslyszalam, ze sa bilety to juz sie nakrecilam na maksa. Zaciagnelam go do tego faceta co sprzedawal i TZ nie mial wyjscia ![]() A Kubus przespal cala transakcje ![]() Lenova, co za babsko Wcale Ci sie nie dziwie, ze zmieniasz pediatre!! Tacy ludzie nie powinni byc lekarzami, kpila sobie z Ciebie w zywe oczy! ![]() Co do t.- moja bardzo chetnie zostaje z Kuba. Przez pierwsze pol roku wcale nie prosilismy jej o pomoc i nawet miala do nas o to żal ![]() Jutro w czasie meczu drugi raz zostanie z moim wariatem. Troszke sie boje, bo akurat bedzie to czas usypiania.... A Kuba usypia na cycu.... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-20 o 21:34 |
|||||
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
egzakli Cytat:
Mamy niedługo rocznicę z tż ciekawe czy zajmną się Hanią
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh to ja polewam - znowu winko popijam
![]() Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?A Wasze dzieciaczki piją samo mleko w ciągu dnia czy z dodatkiem kaszy? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Cieszę się że tak mi pomaga. Mogłam się na spokojnie w domu wykąpać, wyspać,zjeść, zrobiłam gar zupy na 2-3 dni.
no i ta biegunka 

Jestem wyrodna i wrzucilam ja na chwile do jumperoo, inaczej musialabym chyba siasc i plakac, z nia na rekach of kors 

Przykre to.