Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 16:47   #2971
meduzza
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do stroju domowego: najcześciej się przebieram, chociaż dół.
Bo jakoś mi wygodniej, natychmiast po wejściu do domu rzeczy mnie "jakby gryzą" i zdejmuję. Spodnie zamieniam najczesciej na legginsy, takie, w ktorych też chodziłam do ludzi i jeszcze bym mogła ale np mają już ślady zmechaceń mocne. A legginsy grubsze są jak dresy w komforcie noszenia.
ja też się przebieram. Zwykle legginsy+tunika i bluza
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nadmienię, że mój mąż był tym dzieckiem
Rajusiu, już tworzę obraz Twojej teściowej w głowie Mogę Cię pocieszyć? Moja ostatnio pokroiła TŻtowi kotleta na kawałeczki
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy właśnie od lekarza. Mała jest przeziębiona. Dostała Nasivin do noska,syrop prawoślazowy na kaszel i wit C. Poczytam Was może wieczorem,bo muszę obiad zrobić,a Niunia w końcu Zasnela. Zapewne pospi 30min

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
Ojej dopadło i Blankę. Kurujcie się, oby to było tylko małe przeziębienie.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Na jakimś innym forum

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

W ogóle, to Wam nie napisałam, jakiego zawalosa dostałam w aptece
Poprosiłam o ten alantan, babka mi daje, i mówi "PIĘĆDZIESIĄT złotych i ... groszy"
Wyciągam 50, zesrana patrzę na ten ekranik na kasie, co się cena wyświetla i jest: 50, 16
Ojacierpiędolę!
Dałam jeszcze 1 zł, babka zobaczyła, że na to popatrzyłam, to ona pyk w klawiszek i z uśmiechem powtarza "5, 80" i na ekraniku się zmieniło.

Myślałam, że mi pikawa siądzie, a ona chyba się skapnęła, bo dziwnie się patrzyła
O nie... Nie lubie tak Też kupiłam alantan przedwczoraj
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Znalezione w sieci;

Jaki jest szczyt meskiej odwagi ???

Wrócic zalanym w trupa do domu, koniecznie pokryty na calym ciele szminkami roznych kolorow, pachnacy damskimi perfumami, podejsc do zony, dac jej siarczystego klapsa w tylek i powiedziec:
Jestes nastepna grubasku
Sikaaaam

Dziewczyny teściowa poszła z Małą na spacer. W kombinezonie. Zimowym. 14'C. Wiem, wiem, też byłam ostatnio ale wtedy była 8 rano i piździawka. To ja mówię do niej, że co będę ubierać jak będzie 20'C mniej? T:"Kupisz nowy, grubszy kombinezon". I do Małej "Nie wolno dziecka przeziębiać, nie, nie"
Także tego.....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:47   #2972
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
nawijko ja też nie daję soków młodemu. Pije wodę a owoce je w deserkach.
Tak cos mi sie kojarzylo

Cytat:
mój tż też jak ma uspokoić Małego to podskakuje
U nas to samo

Cytat:

Lady i proszę Cię,jaka "chudzinka"? 56-57kg żywej wagi Tylko nie mówcie że zdjęcie itp,ale tam jak to Nawijko pisała-robione na wdechu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana, to nie ja waze jak mrowka

Cytat:
dziewczyny, czy Wasze dzieciątka przygotowując się do kolejnego etapu rozwoju przemieszczały się w bok tzn, leży sobie Kubuś na brzuchu, nagle rączkami i nóżkami się odbija i jest już kawalątek dalej... robiły tak Wasze bąble?
teraz tak robi

Cytat:
mój jedynie co potrafi bez problemu zindentyfikować to cyc, żadne kosi kosi, nic nie umie :/
Rozwalilas mnie

Cytat:
hje niee, ona do 12 r.ż dawała dziecku kaszę w butli na śniadanie...

ellmi, chwal sie co za obiadki narobilas

Kurde, jak duzo mozna zrobic w domu nie wlaczajac zbyt czesto wizazu
Od jutra wracam na potege - TZ konczy urlop

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:54   #2973
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Moja ostatnio pokroiła TŻtowi kotleta na kawałeczki
powiedz, że mu jeszcze z tego pociąg zrobiła
i pozwoliłaś teściowej tak grubo ubrać małą?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ellmi, chwal sie co za obiadki narobilas
nic takiego specjalnego, po prostu to co miałam w lodówce i na grządce jeszcze

jedna połowa to marchewa, ziemniak, pietruszka, seler, por, kalarepa, cukinia i kalafior + kurak prosto od teściówki; a do drugiej części zamaist cukinii i kalafiora dałąm buraki, bo młody uwielbia

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:55   #2974
aska27adopcje
Zadomowienie

Laski kopnijcie mnie w dupe, mialam porobic foty ciuszkow i wystawic je na allegro i co .., od 2 godzin zrobilam 5 zdjec, wszystko lezy, nie poprasowane a ja co ... siedze se na necie no nie moge sie zmobilizowac i do roboty zabrac

A tak wogole zadzw przed chwilka do taty mojego .. nie wiem czy pisalam, ale dzisiaj moj tata przyjechal po mloda ... 1 raz jechala beze mnie ... i co, rasie do niego wyciagala, usmiechnieta, szczesliwa ... taty sie pytam czy teskni za mna , a ten nie bo dziadka kocha najbardziej a mi tak smutno jakos, kurde juz taka duza jest ... No i mialam miec czas wolny na robienie fotek ciuszkow no i jakos tak nie wychodzi mi zbytnio

Dziewczyny klt sprzedawaly ubrania, czy wy je wystawialyscie oddzielnie, czy jakos dawalyscie w grupach ... i czy podawalyscie wymiary ciuszkow, czy tylko rozmiar z metki ??
Stary 2013-09-20, 16:56   #2975
misiaeel
Wtajemniczenie

aśka hmm, no w sumie zadowoleni jesteśmy. chociaż developer do najlepszych nie należy. sporo spraw w sądzie ma. tzn wnosili mieszkańcy naszego bloku odwalili u nas fuszere i to sporą. w parkingu woda leci, w komórkach wilgoć u ludzi na parterze grzyb po sufit. po 2 latach dopiero to naprawiają. także całe wakacje miałam plac budowy. non stop się psują bramy wyjazdowe, bo też to zrobili po taniości.
my na szczęście mieszkamy na 2 piętrze, więc nas problem grzyba nie dotyczy.
no to chyba tyle
a co do płatności na początku się cieszyliśmy bo tak mało, ponad 200zł a teraz jest 400, w tym woda ocieplenie itd ale prad oddzielnie. a mamy mieszkanie 50m.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:57   #2976
aska27adopcje
Zadomowienie

A tu dowod haha, a co tam wiedzcie jak mam w pokoju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 36528_605679762816102_1867096710_n.jpg (80,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2013-09-20, 17:01   #2977
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się przebieram. Zwykle legginsy+tunika i bluza

Rajusiu, już tworzę obraz Twojej teściowej w głowie Mogę Cię pocieszyć? Moja ostatnio pokroiła TŻtowi kotleta na kawałeczki

Ojej dopadło i Blankę. Kurujcie się, oby to było tylko małe przeziębienie.

O nie... Nie lubie tak Też kupiłam alantan przedwczoraj

Sikaaaam

Dziewczyny teściowa poszła z Małą na spacer. W kombinezonie. Zimowym. 14'C. Wiem, wiem, też byłam ostatnio ale wtedy była 8 rano i piździawka. To ja mówię do niej, że co będę ubierać jak będzie 20'C mniej? T:"Kupisz nowy, grubszy kombinezon". I do Małej "Nie wolno dziecka przeziębiać, nie, nie"
Także tego.....
ciuppp a karmiła go "za mamusię..."

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

nic takiego specjalnego, po prostu to co miałam w lodówce i na grządce jeszcze

jedna połowa to marchewa, ziemniak, pietruszka, seler, por, kalarepa, cukinia i kalafior + kurak prosto od teściówki; a do drugiej części zamaist cukinii i kalafiora dałąm buraki, bo młody uwielbia

kurcze zabieram się za tego buraka dla małej jak pies do jeża....
Stary 2013-09-20, 17:02   #2978
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Tak, ileż można się sprzeczać? Pewnie i tak by przyszła za 10 min po coś.
Cytat:
A tu dowod haha, a co tam wiedzcie jak mam w pokoju
O nieee nie cierpię takiego stanu. zaraz Ci pokaże co mamy w pokoju teścia....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:03   #2979
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ech mój tzt wlasnie jedzie i jego pyton razem z nim:hahah a:

Cytat:
moja szwagierka (w moim wieku, ale kilka rozmiarów mniejsza) kupuje czasem ciuchy na dziecięcym dziale w HM
Ja 1/3 ubran mam wlasnie stamtad I to rozmiar 164 musze miec, nie 170+

meduzzka Dobrze, ze go jeszcze karmic nie chciala

Aska, szacun

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-20 o 17:05
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:07   #2980
aska27adopcje
Zadomowienie

Kurcze nie wiem jak to ugryzc, ale poprostu obfoce polowed, zawsze to cos bedzie
Stary 2013-09-20, 17:39   #2981
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
tez myslalam zeby je likwidowac odkurzaczem, jutro spróbuje
Ja tak robię z pająkami

A te małe meszki też odkurzaczem wczoraj likwidowałam

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzięki

fewcia, jest nadzieja moja taką właśnie miała kolejność

deli,
aśka, sposób sprawdzony, polecam ścierą to tylko szyba pomazana, a tak to francja elegancja, grecja dyskrecja- szyba czyściutka

to czekam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kurcze, Fewciu, to wybacz, ja sie jaram moim 57 a mam 163 wiec wiesz:P

Laski, ludzie oglupieli!!!!!! U nas dzisiaj 16st bylo jak wychodzilam, teraz slonce wyszlo i siedze w samym sweterku i mi cieplo, a na 10wozkow jakie mijalam 9 mialo postawione budy plus oslonki a jeden mial nawet taki zimowy spiworek!!! ja pierdziut, biedne dzieci.

O, Cala, ja malza nie moge zmobilizowac do ogarniecia much wiec dzisiaj odkurzacz idzie w ruch
Uuaaaaaa jakiego ryma machnelam

Aaaa wczoraj moher mnie zaczepil i pado, ojezusmarijo, pani, polowa wrzesnia jest a pani dziecko bez czapeczki woziiiiiiiiii??????? usmiechnelam sie i poszlam se:P

Charlizz, kochana, niestety, wczoraj pan samotny przystojny tatus widziany byl z malzonka

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

ja mogłabym ważyć i 60kg tylko żebym brzucha nie miała
Moherowi trzeba było grzecznie powiedzieć że to nie jej sprawa

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Blanka ma jeszcze czas. Mnie pediatra mowil, ze normalnie to jest tak, najpierw dziecko siada i siedzac wzmacnia miesnie i cwiczy utrzymywanie rownowagi a dopiero potem raczkuje lub przemieszcza sie w inny sposob
Yae tylko tydzień starszą a tak do przodu z motoryką,pomyślałam że u Blanki coś nie tak.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:54   #2982
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mnie tak boli jakieś 1,5 tyg przed @ obstawiam owulke ? wcześniej mnie tak nie bolało a teraz tak że casem iść nie umiem...

pełnia

Ba ! zawładniemy polską, będziemy mieć sieć punktów Orange nc+
Nie zapomne o Was !

Kurcze dziewczyny ! Fewciu 57 przy 172 ! ważyłam 55kg przy 173 w szkole średniej (ale wyglądałam mało ciekawie...)

teraz mam 64kg, a Wy narzekacie?

Ale Fewciu... wiesz W ogóle mięśnie na rękach mi się robią chyba kupię sobie hantle i jeszcze je dopieszczę

A buty ja chcę kupić za 189 zł w koozy, bo mierzyłam inne ale jakoś mi w nich twardo

ZDRÓWKA dla Dorci i Agu i Fewci i Dari i wszystkich chorusków

http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm A parzcie tu tutaj raczkowanie ejst w 11mscu a siedzenie w 8-9 więc wcześniej

W ogóle powiem Wam, że moje dziecie w ogóle nie czaji kosi kosi, albo papa, albo gdzie jest lampa, uczę ją już miesiąc i nic i nie wiem czy się martwić ? robią Wasze dzieci już takie rzeczy??

Czyli są efekty?
Blanka też nie rozumie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do stroju domowego: najcześciej się przebieram, chociaż dół.
Bo jakoś mi wygodniej, natychmiast po wejściu do domu rzeczy mnie "jakby gryzą" i zdejmuję. Spodnie zamieniam najczesciej na legginsy, takie, w ktorych też chodziłam do ludzi i jeszcze bym mogła ale np mają już ślady zmechaceń mocne. A legginsy grubsze są jak dresy w komforcie noszenia.

dobrze powiedziane-gryza

Cytat:
No właśnie o to chodzi, że jak Pola się urodziła, to do skończenia przez nią 1 miesiąca użyliśmy chyba wszystkich pampersów jakie są, i ani na jednego nie miała uczulenia Dlatego tak o, zmieniłam ostatnio, bo myślałam, że przecież nic nie będzie. No i klops

A w Roztoce właśnie smarowali tylko sudocremem, od samego początku...

Może ona karmiła swoje dzieci strzykawką do 5 r.ż.

Dziewczyny, bo teraz jest sezon na muchy, zima się zbliża i wszystkie bez wyjątku do domów włażą

My też ze wsi, i też lustonosz samochodem śmiga. Jest druga starsza, co pierwsza u nas była, a ona tylko na rowerze ewentualnie, bo prawka nie ma

U nas na razie jest tylko "baba"

J.w. u Deli

Albo może przejść od razu do chodzenia (), a jak nie, to po prostu robi postępy w innej kolejności i musisz być cierpliwa

Właśnie dlatego nie chciałam go kupować, ale o zamienniku nie słyszałam

Powiedzieć Ci, ile ja ważę? Zgadnij, które liczby przestawić w Twojej wadze

Może tak być

jestem cierpliwa,tzn staram się być

Cytat:
I tak w ogóle, to dżędobry

Noc baaardzo średnia, pobudki o 23, północy, 1, 4, 6, w międzyczasie płacz przez sen. Przewinęłam, dałam czopa, nakarmiłam i jeszcze pospałyśmy od 7 do 9
Potem od razu wybyłyśmy na spacer. Zakupiłam Alantan i Pampersy, i zobaczymy

Przy okazji miałyśmy niespodziewane spotkanie 1szego stopnia z nie jaką panią Evel Majeczka jest przesłodka!

A teraz chyba mi cycki i ręce do kolan opadły, bo żem takie przemeblowanie zrobiła w pokoju, że A szafy starej daty, więc konkretne

A Bubulinio teraz śpi

Stary 2013-09-20, 17:56   #2983
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

widziałam odparzenie Hani na zdjęciu, jak się zrobiło bo z misiaelką znamy sią z wątku staraniowego już i rozmawiałyśmy na privie

o kuwa pytongi, pytony leżę pod biurkiem i kwiczę

Pstryczku mums to świnka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 17:59   #2984
bokeh
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny, powiem Wam coś, niby moi rodzice nie są od tego żeby pilnować mi dziecka tylko że mam wrażenie że dla nich to problem tzn dla mojej mamy, poprosiłam ją raz (ostatnio pare dni temu) żeby została z Hanią wieczorem 3h zgodziła się ale to był raz jedyny od czasów noworodkowych, no jeszcze oboje zostali jak jechaliśmy na wesele. Ale tak żeby czasem mi powiedzieć, słuchaj przywieź Hanie do nas albo my wpadniemy może chcesz gdzieś wyskoczyć lub coś zrobić, to nie a mi głupio prosić bo w końcu to moje dziecko. Teraz też dzwoniłam do niej i pytam co jutro robi, chciałam ja poprosić na godzinke-dwie, żeby się zajęła Hanią bo chciałam wyskoczyć do sklepu kupić naspokojnie potrzebne rzeczy a nie z nią w wózku lub nosidle zawsze potem zapominam co miałam kupić lub musze wyjść w trakcie, wiecie jak to jest. To mi powiedziała że nic, a co chcesz mnie w coś ubrać? w sensie jakbym chciała jej wcisnąć Hanie i ona będzie uziemiona tak to odebrałam, to mówię że no może a ona że nie bo chce sobie coś tam porobić.... to nie łaski bez poradze sobie sama, szkoda tylko bo jak przychodzi do zabawy to pierwsi ale jak bym chciała ja chwile luzu to nie Wiem, że to nie ich obowiązek ale wiedzą jaką mam sytuację że sama jestem bo tż tyle pracuje....

ehhh nie wiem może przesadzam bo zmęczona jestem chciała bym chwile dla siebie...
Stary 2013-09-20, 18:03   #2985
szklanka19
Zadomowienie

Hej Nadrabiam powoli i piszę ile pamiętam bo nie wiem jak dalej będę stała z czasem.

Dziękujemy za miłe słowa po zabiegu

Lenova, Sarah, Eff, Fewciu zdrowiejcie szybko!

Hope strasznie mi przykro z powodu Hektorka

Meneq Yae robi Wam remont i pięknie stoi

Też lubię oglądać kulinarne programy, kiedyś namiętnie oglądałam Słodki biznes, teraz lubię australijskiego Masterchefa, oni mają fajnie bo co kilka odcinków jest Masterklasa i uczą różnych potraw. No i wielbię Jamiego Mogłabym oglądać godzinami jak on się zachwyca potrawami, przyprawami, widać, że go to strasznie cieszy A Nigella genialna z tym kosztowaniem i podjadaniem

U mnie zaś sajgon, druga noc nieprzespana, dzisiaj znowu się pojawił katar, ale zero innych objawów, tylko marud, ale to pewnie z niewyspania. Podejrzewam, że winowajcami są krople do oczu, bo pisze na ulotce, że czasem powodują nieżyt nosa. Także padam na dziób, a mój mąż jutro znowu wyjeżdża, wróci we wtorek ;( Nie wiem jak dam radę no i pewnie będzie mnie mniej.

Teraz uspałam Ewcię w chuście przy odkurzaczu i już słyszę, że zaś świszczy coś w nosku Dopiero teraz piję herbatę od rana i zjadłam dwie suche sznitki
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 18:06   #2986
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej Nadrabiam powoli i piszę ile pamiętam bo nie wiem jak dalej będę stała z czasem.

Dziękujemy za miłe słowa po zabiegu

Lenova, Sarah, Eff, Fewciu zdrowiejcie szybko!

Hope strasznie mi przykro z powodu Hektorka

Meneq Yae robi Wam remont i pięknie stoi

Też lubię oglądać kulinarne programy, kiedyś namiętnie oglądałam Słodki biznes, teraz lubię australijskiego Masterchefa, oni mają fajnie bo co kilka odcinków jest Masterklasa i uczą różnych potraw. No i wielbię Jamiego Mogłabym oglądać godzinami jak on się zachwyca potrawami, przyprawami, widać, że go to strasznie cieszy A Nigella genialna z tym kosztowaniem i podjadaniem

U mnie zaś sajgon, druga noc nieprzespana, dzisiaj znowu się pojawił katar, ale zero innych objawów, tylko marud, ale to pewnie z niewyspania. Podejrzewam, że winowajcami są krople do oczu, bo pisze na ulotce, że czasem powodują nieżyt nosa. Także padam na dziób, a mój mąż jutro znowu wyjeżdża, wróci we wtorek ;( Nie wiem jak dam radę no i pewnie będzie mnie mniej.

Teraz uspałam Ewcię w chuście przy odkurzaczu i już słyszę, że zaś świszczy coś w nosku Dopiero teraz piję herbatę od rana i zjadłam dwie suche sznitki
ehhh, wiem coś o tym
Stary 2013-09-20, 18:16   #2987
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Nawijko to mrówki są takie ciężkie?

Bokeh Blanka uwielbia buraki!
Co do mamy. Wiem o czym mówisz. Moja mama została raz z Blanka jak mieliśmy iść na wesele. Ale Mała urządziła histerię i po godzinie był powrót. A tak to NIGDY NIKT poza mną i M się mała nie zajmowali.

Stary 2013-09-20, 18:20   #2988
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Nawijko to mrówki są takie ciężkie?

Bokeh Blanka uwielbia buraki!
Co do mamy. Wiem o czym mówisz. Moja mama została raz z Blanka jak mieliśmy iść na wesele. Ale Mała urządziła histerię i po godzinie był powrót. A tak to NIGDY NIKT poza mną i M się mała nie zajmowali.

a jak Was odwiedzają, to jaki mają stosunek do Blanki? Bo moi super bawią się i w ogóle. No ale nie pomyślą że może bym chciała odsapnąć. Pod tym względem to teściowa więcej by pomagała, bo jak kiedys przyjechała to pierwsze co powiedziała żebyśmy gdzieś z tż wyszli ona zostanie. No ale mieszka daleko....
Stary 2013-09-20, 18:24   #2989
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ja 1/3 ubran mam wlasnie stamtad I to rozmiar 164 musze miec, nie 170+
następna

Cytat:
ehhh nie wiem może przesadzam bo zmęczona jestem chciała bym chwile dla siebie...
wcale Ci się nie dziwię, że masz trochę żal do mamy, bo zazwyczaj jest tak, że babcie tylko czekają, żeby wnuczka/kę popilnować; a może jakbyś powiedziała, że chciałabyś to i to załatwić i z Hanią Ci ciężko, to nie będzie problemu?

moja mama zazwyczaj bierze Filipa jak ten wstanie i tak gdzieś po przedpołudniowej drzemce ok 11 mi go oddaje, także pod tym względem na babcię nie mam co narzekać a jak chcę gdzieś na zakupy wyskoczyć, to zadowolona jak diabli, bo cały dzień z nim sama będzie i ja jej się nie będę wtrącać

Stary 2013-09-20, 18:25   #2990
pstryczek84
Zakorzenienie

my juz po wizycie. osluchowo czysto, mowilam ze mlody pokasluje troche to lekarz kazal robic inhalacje z soli. no wiec teraz jestem na etapie wyboru inhalatora...
jaki macie, jaki polecacie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 18:29   #2991
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Ja tak na chwilkę. Jestem w domu. Tż z Darią w szpitalu już od 13 Cieszę się że tak mi pomaga. Mogłam się na spokojnie w domu wykąpać, wyspać,zjeść, zrobiłam gar zupy na 2-3 dni.
Zaraz jadę do Darii a jutro rano Tż mnie znów zmieni. Z Darią na razie bez zmian. Dalej nie za bardzo chce jeść no i ta biegunka
ehhh...
Aha. Wczoraj jej pobierali krew z paluszka i wyszły dobre wyniki

Z mamą też bez zmian.

Bokeh u mnie jest tak że moi rodzice jakby mogli to zajmowaliby się Darią cały czas Dużo razy z nią zostawali i nigdy mi nie odmówili.
Za to t. zachowuje się tak jak Twoi rodzice. Jak przyjeżdżamy do niej to bawi się z Darią i jest fajnie ale żeby zaproponować jakąś pomoc to
A teraz moja mama w szpitalu i tak mi smutno Jak mama do mnie dzwoni to za każdym razem mówi jak bardzo tęskni za Darią.
Stary 2013-09-20, 18:29   #2992
Delicjanka
Zakorzenienie

Bokeh, rozumiem Cię doskonale. Moja matula na początku zostawała z małą na góra 3 godzinki, jak musialam leciec na uczelnie, ale to było pare razy. Później jak mała podrosła nie chciała z małą zostawać bo ją plecy bolą od noszenia. Natomiast t. zawsze z małą zostanie jak ją poproszę. Siostra też, ale u siostry jest histeryja więc już nie zostawiam. Ech, czekam na tzta jesio.

No i Amelka mówi meme <3

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 18:40   #2993
pstryczek84
Zakorzenienie

Fwcia - zdrowka Wam życze
Cytat:
Kurcze dziewczyny, powiem Wam coś, niby moi rodzice nie są od tego żeby pilnować mi dziecka tylko że mam wrażenie że dla nich to problem tzn dla mojej mamy, poprosiłam ją raz (ostatnio pare dni temu) żeby została z Hanią wieczorem 3h zgodziła się ale to był raz jedyny od czasów noworodkowych, no jeszcze oboje zostali jak jechaliśmy na wesele. Ale tak żeby czasem mi powiedzieć, słuchaj przywieź Hanie do nas albo my wpadniemy może chcesz gdzieś wyskoczyć lub coś zrobić, to nie a mi głupio prosić bo w końcu to moje dziecko. Teraz też dzwoniłam do niej i pytam co jutro robi, chciałam ja poprosić na godzinke-dwie, żeby się zajęła Hanią bo chciałam wyskoczyć do sklepu kupić naspokojnie potrzebne rzeczy a nie z nią w wózku lub nosidle zawsze potem zapominam co miałam kupić lub musze wyjść w trakcie, wiecie jak to jest. To mi powiedziała że nic, a co chcesz mnie w coś ubrać? w sensie jakbym chciała jej wcisnąć Hanie i ona będzie uziemiona tak to odebrałam, to mówię że no może a ona że nie bo chce sobie coś tam porobić.... to nie łaski bez poradze sobie sama, szkoda tylko bo jak przychodzi do zabawy to pierwsi ale jak bym chciała ja chwile luzu to nie Wiem, że to nie ich obowiązek ale wiedzą jaką mam sytuację że sama jestem bo tż tyle pracuje....

przykre to...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 18:49   #2994
laurka23
Zakorzenienie

Nadrabiam

Cytat:
dziewczyny, na mojej piersi rośnie grubson jednak, mało tego, że waży jakieś 8800 (pomiar z wagi łazienkowej) to jeszcze kozaczków jesiennych nie mogę mu zapiąć, bo ma za grube łydki i 4 dyszki poszłyyyyy....
Brawo za wagę, no tak, po 6 miesiącu nie zaczęła płynąć woda z cyca Szkoda że buciki się nie zapinają

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Chyba jednak nie jest tak źle ze mną i zdjęcia zrobilam i zgralam na kompa tadam
a jak się chwalić to na całego i wrzucę jeszcze kilka fotek małego a co :P
Ładnie Ci, a Krzyś słodziaczek

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hm, ja też nie wiem, bo w ogóle nie oglądamy tv

Debrah, no jak to koniec łajzażingu, wieczorami bym była
zaczynam się coraz bardziej przekonywać.

Wyszłam dzisiaj na 4km pobiegać, małż powiedział, że mam iść jak jest jeszcze jasno, bąbla pilnował, jak wróciłam, to Pietraszko uśmiech od ucha do ucha, rączki wyciągał do mnie, jejku, coś pięknego bo zazwyczaj wychodzę jak już bąbelek śpi, no ale z racji tego, że coraz ciemniej to małż mi kazał wcześniej wyjść. Cudowne uczucie a nie było mnie tylko 25 minut
No, słodkie to, jak byłam na zakupach, nie było mnie z godzinę, mały mnie zobaczył i z krzykiem zaczął do mnie pełznąć z bananem na buzince, cudne to było.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To ja jeszcze coś dodam od siebie na te odparzenia.
Blanka praktycznie raz w tygodniu ma odparzenie no i najlepiej działa tormentiol niestety, ale nam lekarka powiedziała, że można ale ostrożnie. Daje jej raz dziennie a w ciągu dnia Bephanten i schodzi. Ten bephantem naprawde dobra rzecz ale droga jak pierun ;/

Jesteśmy po godzninnych płaczkach i histeriach Biedna moja gile jej z nos leciały i nie mogła oddychać. No i co spróbowaliśmy jej wyciągnać te gluty. Ja ją trzymałam małż odciągał tzn próbował, dziewczyny to jest histeria taka że cały blok i pewnie osiedle słyszało. MASAKRA , i sama nie jestem w stanie tego zrobić ni chu chu. Ja nie wiem jakiego już sposobu uzyc na ten katar ((
Kurczę, współczuję, może jednak ten katarek by pomógł? Wiem, nudna jestem z tym.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Młody mi dziś przespał całą noc od 20 do 6:20 bez pobudek po 6 zjadł i spał jeszcze do 7:30
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wczoraj obiecalam Wam zdjecie. Prosze bardzo. Yae zadbala, zeby bylo jeszcze wiecej dziur do podziwiania...
Załącznik 5416162
Ale rozrabiara cudowna!

Cytat:
Nancy ja je kupowalam w biedrlonce, zabce, tesco, raz w rosmanie ... napissze ci tytuly i autorow moze da sie sciagnac ... ale strasznie ciezkie sa .. ale niestety taki jestb zycie ..

Moj pomocnik dorwal sie do katrtonu i pomaga w segregacji
No pomocnica jak się patrzy

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Aaaa jeszcze mi się przypomniało. Dziewczyny walczące z odparzeniami, z Tormentiolem ostrożnie bo on zawiera pochodną kwasu borowego ale jest fajny zamiennik- Tormentalum http://www.doz. pl/apteka/p20806-Tor...eciornika_30_g
Też miałam o nim pisać.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niektore Bobofruty nie maja cukru (jest taki bodajze z marchewka, dynia i czyms jeszcze; inny z winogronem tez nie ma).

Wstyd sie przyznac, ale ja nigdy nie dawalam soczku
W czym to podac? W niekapku?
Przecierowy rozcienczyc?
Zamiast deserku czy pomiedzy posilkami?
Ja raz dałam parę łyków jabłkowego i tyle. Nie zamierzam dawać bo i po co. A kubusi to wcale nie będę dawać, bo w nich nie ma nic wartościowego, co to za sok marchewkowy, w którym wcale nie ma karotenu, a jest masa cukru, tylko po to żeby dzieci chętnie piły.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42903762]Charlizz, Kubusia nie planuję podawać moja Agu sporadycznie dostaje jakieś takie picia, masakrycznie to slodkie.

Powiem tyle - noc masakra. Pobudka co godzinę, pół nocy spędzila Dorotka na mnie śpiąc, a ja teraz w pracy. Gorączki rano niet, ale od placzu zachrypnięta ;([/QUOTE]

Bidusia się męczy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:02   #2995
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

a jeśli mówisz, że zmiana jest sucha to raczej natłuścić musisz...

Black, dobrze gadam?
Hmm, niezupełnie. Natłuszczanie ma funkcję ochronną, nie nawilża i nie odbudowuje. Chroni warstwę lipidową. Na dłuższą metę może przesuszyć, dlatego należy unikać np parafiny w dużych ilościach - ale to tak na marginesie. Jeśli zmiana jest sucha, to nawilżyłabym ją czymś najbardziej naturalnym, jak pantenol, albo lanolina, bo są to substancje odżywcze i nawilżające, a przy tym też regenerują i odbudowują.

Cytat:

O losie. A co TŻ na to? Zjadł to i nic nie powiedział?

Cytat:

Bokeh, ja mam podobnie - moi rodzice też nigdy nie zaproponowali sami z siebie, że się zajmą małą, a jak ich o to proszę, to zawsze takie zbolałe miny robią, że niby coś mają do zrobienia i takie tam... Jakiś czas temu pojechaliśmy z TŻem na kolację, nawet pisałam to tutaj, to oczywiście kazali nam wracać jak najszybciej, najlepiej przed 20:00 (a wyjeżdżaliśmy o 17:30, z czego droga do miasta w tę i z powrotem to jakieś 40 minut...). Także... Znam ten ból. Przykre to.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:02   #2996
ania13.03
Zadomowienie

Silver na pewno wkrotce wyjdziecie na prosta! Strasznie mocno Cie przytulam i Darie od cioci wycaluj

bokeh tez byloby mi przykro na Twoim miejscu. Moze sprobuj pogadac z mama, powiedziec co Ci lezy na sercu?

elllmi problem w tym, ze ja wcale do chudzinek nie naleze Moze to te dzieci teraz takie przerosniete

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:11   #2997
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja tak na chwilkę.

trzymajcie się

Cytat:
No i Amelka mówi meme <3

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
elllmi problem w tym, ze ja wcale do chudzinek nie naleze Moze to te dzieci teraz takie przerosniete
wcale, a wcale nie należysz

Stary 2013-09-20, 19:14   #2998
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
a jak Was odwiedzają, to jaki mają stosunek do Blanki? Bo moi super bawią się i w ogóle. No ale nie pomyślą że może bym chciała odsapnąć. Pod tym względem to teściowa więcej by pomagała, bo jak kiedys przyjechała to pierwsze co powiedziała żebyśmy gdzieś z tż wyszli ona zostanie. No ale mieszka daleko....
Bawia się. I na tym wszystko się kończy. :kwasny
:

Cytat:
następna

wcale Ci się nie dziwię, że masz trochę żal do mamy, bo zazwyczaj jest tak, że babcie tylko czekają, żeby wnuczka/kę popilnować; a może jakbyś powiedziała, że chciałabyś to i to załatwić i z Hanią Ci ciężko, to nie będzie problemu?

moja mama zazwyczaj bierze Filipa jak ten wstanie i tak gdzieś po przedpołudniowej drzemce ok 11 mi go oddaje, także pod tym względem na babcię nie mam co narzekać a jak chcę gdzieś na zakupy wyskoczyć, to zadowolona jak diabli, bo cały dzień z nim sama będzie i ja jej się nie będę wtrącać

ale super! Troszkę zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. osluchowo czysto, mowilam ze mlody pokasluje troche to lekarz kazal robic inhalacje z soli. no wiec teraz jestem na etapie wyboru inhalatora...
jaki macie, jaki polecacie?

super że Mały zdrowy!

Cytat:
Bokeh, rozumiem Cię doskonale. Moja matula na początku zostawała z małą na góra 3 godzinki, jak musialam leciec na uczelnie, ale to było pare razy. Później jak mała podrosła nie chciała z małą zostawać bo ją plecy bolą od noszenia. Natomiast t. zawsze z małą zostanie jak ją poproszę. Siostra też, ale u siostry jest histeryja więc już nie zostawiam. Ech, czekam na tzta jesio.

No i Amelka mówi meme <3

miałam właśnie pytać jak relacje z mama?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Fwcia - zdrowka Wam życze

przykre to...
dziękuje

Grzeją! Grzejniki nie są gorące ale ciepłe!

Stary 2013-09-20, 19:22   #2999
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Bawia się. I na tym wszystko się kończy. :kwasny
:

ale super! Troszkę zazdroszczę.

super że Mały zdrowy!

miałam właśnie pytać jak relacje z mama?

dziękuje

Grzeją! Grzejniki nie są gorące ale ciepłe!

Bez zmian kochana. Dzięki ze pytasz

a co do grzejników, ta babka co u niej wynajmujemy chatke też już grzeje na szczęście.

Wlasnie robie liste zakupów, kurde, mam ochote zrobic strogonowa

Edit; ogladam gazetke leclerca i tam promo na blender 200W za 21 zl

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-20 o 19:30
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:24   #3000
blogerka
Wtajemniczenie

wpadam tylko się przywitać, bo nie wyrabiam ostatnio, znowu czuję się jakaś przemęczona, ta aura jesiena mnie dobija, a Borys daje mi popalić, że hoho.

P.S. black, i pozostałe dziewczyny kończę devious maid - polećcie coś jeszcze

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-09-20 o 19:27
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości