Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 22:12   #3961
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
eno jak nie ja mówię tylko o butach na pierwszy taniec moje starowinki zostają

a tak ogólnie przez przypadek znalazłam takie mnie się podobają ale zęby bym sobie wybiła wolę zostać przy moich bezpiecznych obcasach
Ee,mi się nie podobają Za bardzo świecą. I nie są jakieś wysokie bardzo ,wiec czemu miałabyś zęby wybić?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Chyba w życiu bym się nie połapała co mam i tym bardziej nie miałabym co na siebie włożyć, bo nie byłabym w stanie się zdecydować
dlatego jedną rzecz noszę max 5 razy Mam swoje ulubione,taką świętą 20-stkę,których nie tykam, a reszta jest sukcesywnie wymieniana. Ty bardziej,że ja się w lumpach zaopatruję,więc nie żal mi odsprzedawać
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:14   #3962
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ee,mi się nie podobają Za bardzo świecą. I nie są jakieś wysokie bardzo ,wiec czemu miałabyś zęby wybić?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

dlatego jedną rzecz noszę max 5 razy Mam swoje ulubione,taką świętą 20-stkę,których nie tykam, a reszta jest sukcesywnie wymieniana. Ty bardziej,że ja się w lumpach zaopatruję,więc nie żal mi odsprzedawać
nie są wysokie? dla mnie 8cm to już są wysokie ja nienawidzę obcasów moje obecne ślubne tez się świecą bo są satynowe jakoś nie wiem takie mi najbadziej na ślub pasowały no i wygodne są a to cenię na pierwszym miejscu w życiu takich wysokich jak te nie założę

no i ogólnie wydaje mi się, że do stylu mojej sukienki pasują najbardziej takie niskie obcasiki albo balerinki

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:15
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:15   #3963
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
eno jak nie ja mówię tylko o butach na pierwszy taniec moje starowinki zostają

a tak ogólnie przez przypadek znalazłam takie mnie się podobają ale zęby bym sobie wybiła wolę zostać przy moich bezpiecznych obcasach
Kształt mają fajny, ale tak to średnio mi się podobają, bo mam alergię na pseudo-satynkowe buty

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:16   #3964
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
nie są wysokie? dla mnie 8cm to już są wysokie ja nienawidzę obcasów moje obecne ślubne tez się świecą bo są satynowe jakoś nie wiem takie mi najbadziej na ślub pasowały no i wygodne są a to cenię na pierwszym miejscu w życiu takich wysokich jak te nie założę
No nie wiem,ja na 8 cm to chodzę na codzień i dla mnie to prawie płaskie buty (bez przesady,serio ) .Aczkolwiek mówię o słupku,nie o szpilce. Ale szpilka to też nie ma problemu,takie biorę sobie na zmianę zawsze Jako te wygodniejsze
It never fails.
Stary 2013-09-20, 22:17   #3965
existence
Zakorzenienie

a mnie się właśnie jakoś satynowe na ślub bardziej podobają niż ze skóry, nie wiem dlaczego fajnie wychodzą na zdjęciach tak zaobserwowałam no nie ważne, ale to przecież mnie się mają podobać
Stary 2013-09-20, 22:18   #3966
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Hej Witam wszystkie nowe PMki Zaczyna robić się tłocznie
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
W ramach odwrotności... wiecie, to moje wizje koszmaru Jak zobaczyłam kiedyś to się przeraziłam ... i płaszczyk i te paznokcie łopaty, albo szpadle nawet i te cudne ozdoby! Na samą myśl chcę się schować i prosić o pomoc (ps. nie wiem kto tam na zdjeciach jest, w necie znalazlam daaawno temu )
oooo wierz mi, ze takie z łopatami to jeszcze miewam czasem okazję spotkać

Cytat:
dobra zaaktualizowałam opis naszej historii w klubie bo wszystkie opisałyście to tak obszernie, że aż głupio mi się zrobiło, że ja tak na odwal się ale ostrzegam nasza nie jest jakaś ciekawa
A co ja mam powiedzieć o swojej??
Cytat:
Napisane przez Talka_22222 Pokaż wiadomość

Nudnylogin no ja mam zamiar w ten weekend ruszyć na grzybki z TŻ -zobaczymy co z tego wyjdzie, bo mam ochotę na jakieś grzybne danie No i gratuluję zostania ciocią
My jutro sie wybieramy, wiec przydałoby mi się już iść spać
Cytat:
Dziewczyny,vote,która sukienka :

http://weronashop.com.pl/pl/suknia-p...rwona.html#op1
(ale ta jest z tafty,więc chyba nie nadaje się na codzień )

czy

http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...0ty%C5%82u/800

ewentualnie ta:
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...x/ladies-dress
Dla mnie 3
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Siemka laseczki
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ej
Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
viva spoko ja na śląsku mieszkam ale po śląsku mówić nie umiem, rozumiem tylko trochę i nie podoba mi się jak ktoś tak mówi. Dla mnie to troche wieśniacko brzmi ale w sumie mało osób znam które tak mówią, głównie na wsiach się to jeszcze praktykuje albo jakieś starsze osoby z miast tak mówią (z moim obserwacji)
Też tak myślałam, ale ostatnio dużo w pracy jeżdżę, jakbyś trafiła do Rudy, Raciborza... itp. zdziwiłabyś się, że tam językiem urzędowym jest język śląski

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
o matko, współczuję też kiedyś traciłam mojego Filipka..
Ja też miałąm Filipa nawet o tym pisałam:http://nabiurkuoli.blogspot.com/2012...ec-swiata.html
Cytat:
Napisane przez Dont Know Pokaż wiadomość
ja mam duzo butów, ale lecą u mnie najszybciej szpilki i baleriny, ale baleriny to okrutnie i stwierdziłam że jak kupie te skórkowe to w nich będę chodzić na naprawdę eleganckie wyjścia
U mnie baleriny też lecą na potęgę

Cytat:
O ja ja też kolekcjonuję Mam około 200 sukienek i spódnic razem, butów ok. 30-40 par. Ale lubię to,bo nie niszczą się tak i mam coś na każde wyjście. w sumie niektóre rzeczy ubieram raz i sprzedaję
To pojechałaś 200 kiecek??
Cytat:

ja takich będę poszukiwać pewnie na nasz pierwszy taniec koniecznie miętowe trampki coś nawet w ten deseń mogłoby być tylko wstążeczki zamiast sznurówek
ex, które to buty do slubu będą ?:P

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:18   #3967
existence
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem,ja na 8 cm to chodzę na codzień i dla mnie to prawie płaskie buty (bez przesady,serio ) .Aczkolwiek mówię o słupku,nie o szpilce. Ale szpilka to też nie ma problemu,takie biorę sobie na zmianę zawsze Jako te wygodniejsze
no ja zdecydowanie jestem trampkowa dziewoja dużo mi szczęśliwiej w trampeczkach niż w obcasach jak mi zabijają stopy, nie nadaję się
Stary 2013-09-20, 22:19   #3968
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, nie dla mnie takie coś Ciągłe uzupełnianie szafy doprowadzałoby mnie do szału. Lubię sobie raz na jakiś czas pójść na zakupy, kupić sweterek albo sukienkę, ale raczej nie jestem fanką codziennego/cotygodniowego buszowania po sklepach/sh Nie odnajduję w zakupach ciuchowych tak wielkiej przyjemności

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-20, 22:20   #3969
lolusl
Japońska rzepa

NabiurkuOli 200 Mniej więcej,tak liczę,bo miałam 187 a potem dowaliłam wakacyjne zakupy w lumpach,wiec przypuszczam,że tak się to przedstawia

No i sukienkę wybrałam tą,co pokazałaś
It never fails.
Stary 2013-09-20, 22:25   #3970
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
ex, które to buty do slubu będą ?:P
no ja planuję 3 pary na obcasie do kościoła i początek wesela, pierwszy taniec trampki i balerinki na zmianę ej ale póki co mam jedneee nadal

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
O rany, nie dla mnie takie coś Ciągłe uzupełnianie szafy doprowadzałoby mnie do szału. Lubię sobie raz na jakiś czas pójść na zakupy, kupić sweterek albo sukienkę, ale raczej nie jestem fanką codziennego/cotygodniowego buszowania po sklepach/sh Nie odnajduję w zakupach ciuchowych tak wielkiej przyjemności
ja buszuję po allegro to moje kolejne uzależnienie ale nie wydaję dużo, tak około 150/200zł miesięcznie na allegro ale ja tam nie kupuję tylko ciuchów a też takie rzeczy użytkowe jak soczewki, jakieś coś co w danej chwili mi potrzebne a w necie kosztuje mniej itp

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

pokazałam tż te "czyli co mówisz, że jednak nie będzie ślubu?" piękne nie? mam cichą nadzieję, że ludzie tego nie kupują.
Stary 2013-09-20, 22:29   #3971
mariamarysienka
Zakorzenienie

Też lubię pobuszować po allegro, ale głównie skupia się to na perfumach Mam sporo perfum na liście, które są swoistymi perełkami i nigdzie poza internetem ich nie dostanę, więc tak poluję

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Dobra, lecę spać. Starczy tego wizażowania na dzisiaj

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-20, 22:31   #3972
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
NabiurkuOli 200 Mniej więcej,tak liczę,bo miałam 187 a potem dowaliłam wakacyjne zakupy w lumpach,wiec przypuszczam,że tak się to przedstawia

No i sukienkę wybrałam tą,co pokazałaś
Ło matko w sumie nie wiem jak bym się w tym odnalazła TŻ juz by mnie chyba całkiem z mieszkania wykopał

Cytat:
no ja planuję 3 pary na obcasie do kościoła i początek wesela, pierwszy taniec trampki i balerinki na zmianę ej ale póki co mam jedneee nadal

No bo już się martwiłam, ze coś mnie ominęło i jakieś zmiany nadeszły

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:33   #3973
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
No bo już się martwiłam, ze coś mnie ominęło i jakieś zmiany nadeszły
nieee wszystko po staremu
Stary 2013-09-20, 22:50   #3974
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Lepsze jest "bo u NAS w Anglii", "u NAS w Niemczech", a gość tam 2 miesiące siedzi
Tak samo jest z tymi co się do stolicy naszej przenieśli. Są tu 2 msc ale dumnie mówią u Nas w Warszawie.

Cytat:
Dobry
witam nowa PM widze ze mamy podobnie...

jak wam dzień mija... bo moj taki jest denny jak nie wiem, tak strasznie za TŻ, mój długoletni przyjaciel - mój pies dziś zdechł, nawet nie zdążyłam się z nim pożegnać
Bardzo, bardzo Ci współczuję.
Wiem co czujesz bo moja ukochana małpa umarła rok temu, była najcudowniejsza na świecie. Tak bardzo za nią tęsknie że nie jestem gotowa na nowego psa.

Cytat:
ja idę jutro na imprezę

Eee ja też Na parapetówę jeeeaaa

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Ale ja już pisałam że patriotką nie jestem i nie lubię polszy więc ja się przyznawać nadal nie będę My nawet miedzy sobą w miejscach publicznych rozmawiamy po angielsku No wyjatki były w zeszłym roku jak ponownie odwiedziliśmy to samo miejsce i jadaliśmy w naszje ulubionej restauracji to kelner Nas pamiętał! z roku poprzedniego i to było mega miłe.I z nim po polsku rozmawialiśmy , jakoś ten chorwat bardziej po pl rozmawiał niż po ang. No ale na szczęście tam gdzie my w Cro byliśmy to rodaków było niewielu , a na pewno w miasteczku gdzie myśmy byli to ani razu nie usłyszeliśmy języka polskiego-i takie wakacje lubię
A to dla mnie strasznie dziwne zachowanie. Strasznie!
Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem co kieruje takimi ludźmi.
No ale to ja.

Cytat:
od Lasockiego ostatnio 2 pary mi się spodobały bardzo. na pewno te a drugich po zdjęciu nie umiem niestety skojarzyć ;/ ale też w tym stylu.
Ivii te butki są super, sama je oglądałam niedawno ale w końcu nie kupiłam/.

Cytat:
Maria zazdraszczam
Mój w ogóle nie ćwiczy, ma taką jakąś figure że wygląda jakby ćwiczył, mój brat który przyjechał w czerwcu do pl pytał się czy M długo bydli bo taki pakerek się wydaje a ja się tylko zaczełam śmiać
No to ja zazdraszczam Tobie bo mój też nie ćwiczy ale na figurę hymm no nie ma się czym chwalić. Brzuch jest pierwszy potem on ( jak zaczynalismy być razem to był o wiele szczuplejszy i fajniej wyglądał) no ale i tak go kocham. Ale dziś kupił sobie sztangi i ma zamiar ćwiczyć
Trzymam mocno kciuki za niego.

Cytat:
Ja tak nie lubię . Szkoda mi wyrzucać cos, co jest w bardzo dobrym stanie. Jak ma jakis defekt to ok, ale jak w pełni dobre to nie. Muszę miec powód, zeby cos wyrzucić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mam/miałam podobnie. Nie umiem wyrzucać ciuchów/ rzeczy to jest okropne. Bo zawsze ale to zawsze jak robię porządki w szafie to mam tam rzeczy w których nie chodzę ale zostawiam bo szkoda, bo w dobrym stanie, bo może schudnę. Muszę się tego wyzbyć koniecznie.

Cytat:
O ja ja też kolekcjonuję Mam około 200 sukienek i spódnic razem, butów ok. 30-40 par. Ale lubię to,bo nie niszczą się tak i mam coś na każde wyjście. w sumie niektóre rzeczy ubieram raz i sprzedaję

No to nieźle. Ja akurat butów mam mało nie mam ich zupełnie gdzie trzymać. Marzy mi się taka mała kolekcja bucików, szczególnie szpilek bo je kocham ale nie dane mi w nich chodzić.

Cytat:
a mnie się właśnie jakoś satynowe na ślub bardziej podobają niż ze skóry, nie wiem dlaczego fajnie wychodzą na zdjęciach tak zaobserwowałam no nie ważne, ale to przecież mnie się mają podobać
Ja mam podobnie. Ogólnie nie nawidzę satynowych butów, dla mnie są wieśniackie ale na wesele sama mam satynowe, bo takie moim zdaniem zdecydowanie bardziej pasują do sukienki ślubnej ( szczególnie do mojej nie widzę butów np skórzanych)

Cytat:
no ja zdecydowanie jestem trampkowa dziewoja dużo mi szczęśliwiej w trampeczkach niż w obcasach jak mi zabijają stopy, nie nadaję się
Ojjj ja też. Trampki uwielbiam.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:58   #3975
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Ja mam podobnie. Ogólnie nie nawidzę satynowych butów, dla mnie są wieśniackie ale na wesele sama mam satynowe, bo takie moim zdaniem zdecydowanie bardziej pasują do sukienki ślubnej ( szczególnie do mojej nie widzę butów np skórzanych)

Ojjj ja też. Trampki uwielbiam.
fajnie, że ktoś rozumie moją pokrętną logikę
Stary 2013-09-21, 00:27   #3976
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
?!?!?!?! ILE?! ej, ale to jest zbieractwo, to się leczy! haha mi tak zawsze TŻ mówi o moich balerinach .... mam tyyyyyyyyle par, a on narzeka, że przeze mnie miejsca na swoje rzeczy nie ma .

Cytat:

ja takich będę poszukiwać pewnie na nasz pierwszy taniec koniecznie miętowe trampki coś nawet w ten deseń mogłoby być tylko wstążeczki zamiast sznurówek
Ej, a mi się z takim pierwszym tańcem na wesoło w trampkach to tylko conversy kojarzą. Sama ostatnio chciałam miętowe kupić.... ale zanim się ogarnełam z tematem, to moja siostra sobie kupiła więc ja już nie kupię. Nie chcę takich butów jak ona :P

Cytat:
Też lubię pobuszować po allegro, ale głównie skupia się to na perfumach Mam sporo perfum na liście, które są swoistymi perełkami i nigdzie poza internetem ich nie dostanę, więc tak poluję
Nie zdarzyło Ci się nigdy trafić na podróbki? moja Siostra raz zdecydowała się na zakup CK Euphoria przez Allegro, ale niedaleko nas z odbiorem osobistym. Często wcześniej kupowała te perfumy w drogeriach czy na lotnisku, więc dokładnie wiedziała, jak mają wyglądać, pachnieć itd. Przyjechała odebrać i mówi, że masakra to była. Tak chamskiej podróbki jeszcze nie widziała, a do tego psiknęła nimi, to zapachu po chwili już nie było :/. A Sprzedawca normalnie pełną cenę sobie życzył :/.

Cytat:
Ja mam/miałam podobnie. Nie umiem wyrzucać ciuchów/ rzeczy to jest okropne. Bo zawsze ale to zawsze jak robię porządki w szafie to mam tam rzeczy w których nie chodzę ale zostawiam bo szkoda, bo w dobrym stanie, bo może schudnę. Muszę się tego wyzbyć koniecznie.

Też tak mam z ciuchami, ale w sumie już wyszło mi to raz na dobre . Zeszłej jesieni trochę schudłam i w styczniu bez problemu zmieściłam się w spodnie, w których już od dobrego roku-dwóch nie mogłam się dopiąc . Plus większośc wtedy moich aktualnych spodni zrobiła się po prostu duża i z tyłka mi leciały... a że były w super stanie, to wszystkie poszły na Allegro . A sama mogłam chodzić w starych spodniach, które były w sumie nówki, bo szybko z nich "wyrosłam" . Teraz dążę do upchania się w spodnie z LO (mój najlepszy wagowo czas ), w Polsce w domu je trzymam na tą okazję . I zaświadczam, że przed weselem wejde we wszystkie moje stare spodnie .

A ze skórą- od kąd wzięłam pod uwagę, że może mogę mieć kolorowe buty- stwierdziłam, że kupię, ale tylko jeśli będą ze skóry . I mam . Choć wciąż nie wiem czy faktycznie w nich pójdę... mimo wszystko wciąz nie jestem przekonana do kolorowych butów na wesele DLA MNIE (ogólnie mogą być, ale w stosunku do mojej osoby nie jestem przekonana).
Stary 2013-09-21, 00:38   #3977
viva91
na przekór do celu

Ale szybko odpadłyście, a ja dopiero teraz skończyłam nadrabiać

Ok. 70-80 stron miałam do teraz Były momenty, gdzie czytałam dokładnie, ale było też tak, że szybko przewijałam, więc mogę być niedoinformowana
Cytat:
viva spoko ja na śląsku mieszkam ale po śląsku mówić nie umiem, rozumiem tylko trochę i nie podoba mi się jak ktoś tak mówi. Dla mnie to troche wieśniacko brzmi ale w sumie mało osób znam które tak mówią, głównie na wsiach się to jeszcze praktykuje albo jakieś starsze osoby z miast tak mówią (z moim obserwacji)
to była nawet dość młoda para, na pewno byli przed 40stką
a Tobie to "szybciej"="wcześniej " ze śląskiej mowy się udzieliło, oni też tak mówili
Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Ja już tak od wielu lat sądzę, niestety nasz naród zachowuje się gorzej niż bydło, wiem że nie wszyscy ale tylko te złe zachowania się pamięta.
Co do Bułgarii to też nie do końca bo zależy w jaki region trafiliście( zawsze pytam recepcje hotelu z jakiego kraju mają najwięcej gości-bo nie jeżdżę z biurami po Europie) ja unikam rejonów gdzie Niemcy i Rosjanie i Polacy, bo jak mówisz wstyd.

A na kartkę wirtualną poczekam
Najbardziej w rodakach wkurzało mnie wpychanie się w kolejkę. Byle być pierwszym. Byle wcześniej przejść kolejkę, aby i tak musieć czekać za całą resztą, która musi nią przejść Mowa o lotnisku i o taranowaniu się bagażem. W hotelu personel też często zwracał Polakom uwagę, żeby lepiej się zachowywali i np. nie okładali się kwiatami doniczkowymi z holu No błagam.

A my byliśmy na południowym wybrzeżu, w Słonecznym Brzegu
Cytat:
Dobrze,że wypoczynek udany.
A że się tak spytam - jak tam alkohole na bezcłówce ?
zabij mnie, ale ja tam żadnych alkoholi nie widziałam pewnie są i jestem sierotą, ale naprawdę nie potrafiłam tego ogarnąć
Cytat:
no ja np. zdecydowanie nie mam "polskiej" twarzy nie mówię, że to źle lub dobrze no ale urody słowiańskiej typowo nie mam
za to ja mam. przekonałam się, jak kiedyś na zawodach robiłam za dziewczynę przynoszącą na poduszeczce medale dla zawodników - zawody były europejskie, więc ubrali mnie w jakiś regionalny strój i kazali upleść dwa warkocze - wyglądałam jak jakaś Jagna
Cytat:
Łoo, a w ogóle - viva moderatorką zostałaś? Oj, to teraz musimy się hamować na wątku, bo nas złoją we dwie z lolusl tak bardzo, że zapomnimy co to wizaż

Cytat:
nie zauważyłam szybciej a zawsze mnie ciekawiło od czego to zależy, że ktoś zostaje tu moderatorem
do dziś sama tego nie wiedziałam

lolusl, jaki dział moderujesz?
Stary 2013-09-21, 00:40   #3978
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam tego problemu z niczym - nie trzymam niczego co mi nie jest potrzebne widzę, że w czymś nie chodzę to do worka ja mam tak w sumie ze wszystkim, nie tylko z ubraniami/butami.. mam okropny porządek we wszystkim i nie chomikuje niczego

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 00:43   #3979
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam tego problemu z niczym - nie trzymam niczego co mi nie jest potrzebne widzę, że w czymś nie chodzę to do worka ja mam tak w sumie ze wszystkim, nie tylko z ubraniami/butami.. mam okropny porządek we wszystkim i nie chomikuje niczego
Z jednej strony chciałabym tak, ale z drugiej strony nie raz to chomikowanie na dobre mi wyszło .

Viva, ixi tez sie chwile nad tym szybciej zastanawiałam myslalam, ze np. ixi szybko pisała i sie słówko złe wplatalo, ale w sumie sens bez problemu zrozumiany . A tu proszę, to to po Śląsku sie tak mowi? jak z naszym polem

Stary 2013-09-21, 00:53   #3980
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę. Czasami jak sprzątam tak dokladnie tj wszystkie rzeczy przestawiam i wycieram to kur.icy dostaję bo pełno wszędzie dziadostwa, ale i tak nei wyrzucę.
Choć przyznam szczerze, że powoli sie z tego leczę bo od kąd jest dziecko to rzeczy jest 15 razy więcej niż wcześniej, a i mały co znajdzie to do buzi pakuje.

Cytat:
Z jednej strony chciałabym tak, ale z drugiej strony nie raz to chomikowanie na dobre mi wyszło .

Viva, ixi tez sie chwile nad tym szybciej zastanawiałam myslalam, ze np. ixi szybko pisała i sie słówko złe wplatalo, ale w sumie sens bez problemu zrozumiany . A tu proszę, to to po Śląsku sie tak mowi? jak z naszym polem

I to też rozumiem i właśnie z tego powodu trzymam rzeczy. Bo już kilkukrotnie zdarzyło się tak, że coś zachomikowałam bo szkoda, a za jakiś czas potrzebne i tatadam znajduję i mam wtedy kasę w kieszeni
Pewnie gdyby mi się nic takiego nie wydarzyło to pewnie bez skrupułów bym wszystko wyrzucała, choć w sumie u Nas to chyba rodzinne jak patrzę na moją mamę i tatę

Viva ja nie odpadłam, pijemy sobie z TŻ wódeczkę i gawędzimy o głupotach. Próbujemy kolejną wytypowaną na wesele, tym razem Bolsa.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 00:56   #3981
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę. Czasami jak sprzątam tak dokladnie tj wszystkie rzeczy przestawiam i wycieram to kur.icy dostaję bo pełno wszędzie dziadostwa, ale i tak nei wyrzucę.
Choć przyznam szczerze, że powoli sie z tego leczę bo od kąd jest dziecko to rzeczy jest 15 razy więcej niż wcześniej, a i mały co znajdzie to do buzi pakuje.
I jak tam Bols? wchodzi?

Swoja drogą, ja chętnie poszłabym już do spania... ale... za namową TŻ'ta puściłam pralkę :/. I muszę jeszcze jakąś godzinę czekać, aż pranie się skonczy, żeby je wyciągnac chociaz wyciągnąc . Sadzilam, ze bedzie to jeszcze maksymalnie pol h, a ta pralka ma zryty czasomierz i nagle kurde ten czas zwalnia :/.
Stary 2013-09-21, 01:08   #3982
iixi
Zakorzenienie

Cytat:

a mi nie przychodzi do głowy sytuacja kiedy bym stwierdziła, że jednak mogłam czegoś nie wyrzucać

oj nooo może to faktycznie jakieś naloty ja w sumie nie wiem czy tu się tak mówi czy nie bo nigdy na to uwagi nie zwracałam ale oprócz wątku tu nikt mi na to uwagi nigdy nie zwrócił więc możliwe, że to wina śląska

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 01:18   #3983
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
a mi nie przychodzi do głowy sytuacja kiedy bym stwierdziła, że jednak mogłam czegoś nie wyrzucać

oj nooo może to faktycznie jakieś naloty ja w sumie nie wiem czy tu się tak mówi czy nie bo nigdy na to uwagi nie zwracałam ale oprócz wątku tu nikt mi na to uwagi nigdy nie zwrócił więc możliwe, że to wina śląska
No, czyli każdy tak traktuje to (nie)trzymanie rzeczy, jak pasuje i jakie są z tym doświadczenia .

Hehehe, no dla mnie też to była nowość pierwszy raz z użyciem słowa "szybciej" spotkałam sie w takim znaczeniu Ale dopoki viva nie poruszyla tej kwestii, to sadzilam, ze to zwykle przejezyczenie/ zle slowo

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Ok, ja też już wyłączam lapka . Idę zabijać czas pod prysznicem, czekając na to głupie pranie . Dobranoc! udanego weekendu
Stary 2013-09-21, 08:14   #3984
germanistka1988
Raczkowanie

GG do germanistka1988

ufff, ja dziś wstałam wcześnie jak na sobotę (i końcówkę urlopu, wolne mam już tylko do środy...), właśnie czekam aż wyschnie mi lakier na paznokciach i za godzinę jedziemy do Warszawy na ... TOP GEAR LIVE - to jeden z ulubionych programów motoryzacyjnych mojego TŻ i jedyny, który ja jestem w stanie obejrzeć (nawet przeczytałam część książki gospodarza - Jeremy'ego Clarksona); przy okazji zwiedzimy stolicę (nie byłam tam ponad 10 lat) i odwiedzimy mojego kuzyna może któraś z Was też się wybiera?

a wczoraj mimo PMS dzień był całkiem fajny; po południu wybraliśmy się do naszych znajomych, którym urodziła się mała dzidzia (4-tygodniowa Zuzia, słodziutka); TŻ rozczulił mnie dwa razy: najpierw w aucie, kiedy chciałam żeby pokazał jakie śpiochy kupił małej, i kiedy mówiłam, że fajne, mimochodem wetknął mniej więcej coś takiego: "jeszcze trochę i nam będą takie potrzebne" (nie pamiętam dokładnie, a jak udałam, że nie dosłyszałam, to nie chciał powtórzyć, wredota ); a potem oczywiście na standardowe pytanie ("to kiedy u Was jakieś wesele?"), odpowiedział sam (czekałam na jego reakcję), że planujemy w 2015 r. także tego, zobaczymy jak się akcja potoczy...
germanistka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:04   #3985
Talka_22222
Raczkowanie

hej nadrobiłam tylko jedną stronę :P TŻ w pracy a ja się w końcu mogę polenić Przyjechałam na weekend na wieś.

Co do ubrań też mam ich całe szafy - zarówno w domu jak i na stancji. Co jakiś czas wrzucam je, ale często mi szkoda i zostaje część. TŻ przeraża moje ilości szmat - zastanawia się gdzie to zmieścimy jak w końcu razem zamieszkamy
Talka_22222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:00   #3986
existence
Zakorzenienie

Ja wczoraj do po 1 oglądałam film

o ranyyyy Bols?! widzę Bols? To najgorsza wódka jaką piłam serio! Wśród naszych znajomych już ma wyrobioną opinię, ona na pierwszym miejscu odpadła. Jak bym ją zobaczyła gdzieś u nas na weselu nawet kieliszka bym się nie napiła i tż podobnie wchodzi Wam ta wódka?

Z tymi ciuchami to ja mam tak, że chodzę nadal w tych z LO i niektórych z gimnazjum no bo mnie waga się nie zmienia, jedynie urosłam ale np. bluzeczek z krótkim rękawem nadal kilka mam bo się mieszczę idealnie ja uważam, że nie mam co wyrzucać, czasem robię taki przegląd szafy i coś się znajdzie ale ogólnie to we wszystkim chodzę i mam ciuchy zarówno w krk jak i u mamy
Stary 2013-09-21, 10:09   #3987
viva91
na przekór do celu

Jeszcze mi klub został do nadrobienia, ale to nie wiem kiedy

Właśnie jem śniadanko i czekamy na nowych współlokatorów, którzy mają się pojawić, zobaczymy co to za elementy...

Zapisałam sobie kilka postów, na które chcę odpowiedzieć, ale to później
Stary 2013-09-21, 10:17   #3988
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie jem śniadanko i czekamy na nowych współlokatorów, którzy mają się pojawić, zobaczymy co to za elementy...

też tak zawsze mówię to powodzenia no i smacznego
klub no tak do nadrobienia i stworzenia własnego profilu już nie ma, że boli
Stary 2013-09-21, 10:25   #3989
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

lolusl, jaki dział moderujesz?
Nasz Viva W sensie ślubny
It never fails.
Stary 2013-09-21, 10:27   #3990
kzb1
Zakorzenienie

Cytat:

Moje to jakieś dziwni ludzie. Serio ja nie wiem jak to będzie z nimi mieszkać :O
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości