|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
Cytat:
mnie kręgosłup już nie boli. Cytat:
W warszawce 330 zł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ptyś dziś nie mógł zasnąć a potem budził się co 15 minut. Jak nie on. Jestem padnięta. Od 5 nie śpie a na dodatek zafundowałam sobie dzikie tańce w ramach spalania kalorii. Może się naoglądał tych moich wygibasów i przez to ma jakieś koszmary
? No nic...zobaczymy czy da pospać. Dobranoc!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
malaczarna a robiłaś sobie też masaż przy prysznicu? żeby pomóc udrożnić kanaliki?
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- malaczarna niech mąż zrobi Ci masaż karku dla rozluźnienia.. może stresik też źle działa.. przeczytałam jeszcze, żeby zrobić pranie ręczne.. weź złap cokolwiek i pougniataj w wodzie.. może rzeczywiście pierś puści ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- i jeszcze termofor możesz przyłożyć.. |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Ale faktycznie może rozgrzeje mięśnie piersiowe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam jeszcze coś takiego: "ja z doświadczenia dodam jeszcze: przystawiać dziecko tak aby jego broda była skierowana w kierunku zastoju (ja kładę córcię na przewijaku odwrotnie czyli głową w moją stronę w tzw pozycji 69), wcześniej ogrzewam pierś małym termoforem i trochę masuję"
tylko do tego musiałabyś obudzić Fi
|
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzoan mi w aptece powiedział sprzedawca, żeby uważać, bo dziecko może bać się dźwięku odkurzacza. Ale mój śpi jak odkurzam także luz. Podlaczasz go do rury odkurzacza. Także wymogów nie ma.
Baloniku brawo za tydzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka mój raczej odkurzacza się nie boi.. martwiłabym się bardziej o odczucie wysysania mu czegoś z noska..
nie lubi jak mu się w kinolku grzebie .. no chyba że ma dobry humor, to da przez chwilę pogmerać ![]() a drogi ten Katarek? Idę spać.. jak wlezę do łóżka Mały na bank się obudzi i udrożni mi cycka, bo lada chwila będę mogła nim zabić malaczarna mam nadzieję, że pozbędziesz się zastoju.. wtedy na pewno łatwiej pójdzie Dobranoc i spokojnej nocy |
|
|
|
#3488 |
|
Konto usunięte
|
Małaczarna - hardkorowy sposób z czasów mojej mamy - rozgrzać pierś spirytusem. Ja raz tak zrobiłam, kąpiel, gruba warstwa kremu, spirytus na waciku, kawałek jakiejś folii, ściąganko, zimna kapusta - w 2 dni uporałam się z początkiem zapalenia, a pierś tak bolała, że nie umiałam podnieść ręki.
Kurde moje dziecko śpi od 20, na brzuszku, chwilę przysnęłam z nim, ale potem wstałam, odciągnęłam, obejrzałam Na dobre i na złe, mógłby się obudzić, poszlibyśmy normalnie spać na dłużej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3489 |
|
Przyczajenie
|
Widocznie zeżarły ją wyrzuty sumienia jak można okłamywać koleżanki z jednego forum :/ To smutne.
|
|
|
|
#3490 |
|
Konto usunięte
|
Wstał, poplakal, nakarmion, zasypia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Ed. Nie zasypia, uśmiecha sie do motylka na karuzelce. Mam nadzieję, ze po dokladce usnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Witam przy pierwszym nocnym wymuszonym karmieniu. No taka już twardą miałam lewą pierś że dziecko z lozeczka wyciagnelam i jedz mała. No pojadła 10 min i śpi, a jeszcze mogłaby pojesc.
Idę dalej spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Następny śliczny kudlacz Cytat:
![]() A ja narzekam, ze śpię po 4-5h na raty Cytat:
Przytulamy Was mocno ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42913313] Artek od paru dni odstawia straszne jazdy przy jedzeniu. Zje np 30 albo 50, przerywa i zaczyna ryczec, aż robi sie purpurowy. Muszę go uspokajac i często resztę dopija, jak ja go lulam na stojąco. Ktoś ma pomysł, o co mu chodzi? Chce potem pić, bo dopija te resztę, ale skąd ten płacz w przerwie? Odbijam go oczywiście, a mleko ma dobra temperaturę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Moze uszko mu boli lub ma cos z gardziolkiem. Ja bym rozebrala dziecko i ogladnela cialko. Moze cos go uwiera,metka jakas cos. Ja nie poszłam do gina rano. Mały mi nie dał. Spalam na raty masakra ze mną sie działa. Nie miałabym nawet jak sie wyszykowac. Moze na środę sie zapisze. W ogóle do doopy dzis dzien. Spać mi sie chce. Mieliśmy z Tz iść na spacer ,ale nie poszliśmy bo złapalam dola z powodu mojego wyglądu. Nie moge na tego flaka patrzeć Normalnie az mnie trzacha. Musze wymienić garderobę bo niestety co z tego,ze sie żadne w spodnie sprzed ciazy jak mnie cisną w brzuch i usiąść juz nie dam rady, a ta falda skory wisi mi na kapie ![]() Tz sie usral i zaczal lazic za mną i mnie przekonywać, ze jestem taka piękna i ze przecież dziecko urodziłam i ze po CC jestem. I gadal nawet wczoraj , ze jest lepsze moje ciało bo jest miekciejsze, a nie takie ubite ![]() Chyba kurna zwiotczale, a nie miekciejsze. Chyba moj Tz do okulisty musi sie przejść ![]() Do tego nie moge patrzeć na moje włosy,które sa takie suche , ze masakra. Kolor mi sie zmyl i wyglądają jak sraczka. Tęsknię za moim blondem,ale jak zaczne teraz schodzić do blondu to w ogóle mi sie polamia i bede chyba lysa. Kurde jakim kolorem machnąć zeby nie był rudy odcień? Czym zabić te rudosc bo mnie szlak trafi i sie na węgiel kamienny walne W ogóle przyjdzie oszalec. Wczoraj były takie tropiki, ze mało nie padlam z gorąca dzis do pol dnia tez, a teraz jest juz tak zimno, ze trzeba bluzę zakładać ![]() Ide dalej nadrabiac.
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Witam przy drugim karmienia: -)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
no i znow karmimy
tzn juz po karmieniu ze sprzentem grajacym przy cycku a moje nieobliczalne dziecko o 20 zjadl 180 ml - myslicie ze az do teraz spalo - gdzie o 23 juz bylo eeeeeee czylo mamo ja jestem glodny wytrabil 110 ml i laskawie dopero teraz l
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z pierwszego karmienia. Znowu mieliśmy aktywny dzień, spacer 1,5 z czego większość Igi przespał (!) i była też moja mama z chrzestnym i ciocia pol dnia. Tak się ucieszyłam bo chrzestnego od ślubu nie widziałam czyli dwa lata prawie,a dość blisko jesteśmy. Galganek grzeczny tyle czasu aktywny był ze jak padł po 18tej to przegapił kąpiel i po 21 karmienie i spać dalej poszedł.
Misiaczka:wspolczuje 8mek! Mnie ostatnio jedna masakrycznie bolała kilka dni do tego migdał i słabo było...a Mai nie zarazisz,chociaż Ty butla karmisz chyba no nie? taribani: rozwalił mnie Twój Chopin grający nóżkami ![]() Samanta: maz tak jak twój też jak mały zaplacze to juz jakby krzywda mu się działa..ale wodze ze uczy się i przyzwyczaja..chociaz i tak rozczula mnie jak mówi przy wieczornym zasypianiu ze Igi taki smutny i samotny w łóżeczku i robi taka sama podkowke jak dziec. Kocham go normalnie strasznie! Magolinka: za pakowanie i przeprowadzkę! Fajnie ze będziecie się urządzać - strasznie fajne uczucie ![]() Sammi: miało być ze 3mam kciuki żeby się wszystko z małym uregulowalo )Tweed: dość szybko kladlam do lezaczka ale mam rozkładany na płasko,dopiero kilka dni temu ustawilam pod lekkim skosem ale Igi ma 10tyg. 10stron jeszcze wg aplikacji mi zostało do doczytania,ale to przy następnym podejściu bo mały przyznał i ja też lece spać dalej Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam sie po dluzszej przerwie
![]() Jakos nie mialam weny na wizaz, do tego mamy goscia - przyjechala w odwiedziny moja ciocia z Polski. W przyszlym tygodniu moja mama obchodzi 50te urodziny i to tez zajmuje nasze mysli ![]() Edziu wczoraj skonczyl miesiac (Arrabiata i Kubusiowa, usciski dla Waszych Maluszkow )Cynamonowa, tak mi przykro!! :/ Co za matoly z tych lekarzy, ze tego nie wykryli wczesniej i Adas biedny sie nacierpial! Trzymam aby wada nie okazala sie grozna Kejt, aby zastoj minalKarolajn, fajnie, ze juz na basen sie wybieracie Mnie kregoslup boli i zacczelo sie po porodzie, a rodzilam naturalnie.Witamy nowa mame, Luksja My po karmieniu, ide odciagne nieco mleczka, jutro wyruszamy na miasto i wole moec cos w butli na wszelki wypadek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze nie dostanę juz bo sie wsciekne ![]() Mam ok. 3litrow mleka w zamrazarce z czasów kiedy miałam nawal i musiałam odciagac jak szalona. Mały miał wtedy tydzień dwa. I nie wiem? Czy jest sens trzymać takie mleko czy wyrzucić??? Bo mowilyscie, ze mleko zmienia swoj skład i te moze juz nie byc wartościowe czy cos takiego
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na pierwszym karmieniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to jakoś nie jestem przekonana do tych aspiratorow. U nas takiego katarka nie widziałam,ale sa takie co sie ustami ciągnie.
Wyglada to jakby sie chciało mozg wyssac. Sorry,ale tak mi sie kojarzy ![]() Póki co używam gruszki i walczę z synem i potem patyczkiem do uszu wyciągam kozuchy klamczuchy. Tego saline tez nie uzylam bo Tz użył na sobie i musze nowe kupić. A inhalator uwielbiam. Pamietam jak ciotki mały na leżaco wlasnie miał te inhalacje i odlatywal. Smialismy sie , ze to mały cpunek. Robił takie oczy jakby miał odlot
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzoan mój jak mu coś przy nosie robiłam to płakał, a przy tym katarku jest tak szybko, że nawet nie kweknie
My placilismy 60zl.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
zastoju. Z mężem się nie zrelaksowalam, bo pracował przed kompem, poza tym teściowa za ścianą :P No i witam się przy pierwszym karmieniu ![]() Mamy karmiace mm, ile kup robią maluchy? U mnie do tej pory kupa była przy każdym karmieniu, a teraz nic. Aż przyjemnie się pampera zmieniało
Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-09-21 o 06:43 |
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Kaolajn: daj znać jaj Hani basen się podobał
Cynamonkowa:bardzo mocno przytulam ciebie u Adasia!! Jakierka: też mnie kręgosłup bolał dość długo po porodzie.mysle ze musi się przestawić na inny środek ciezkosci Agrafka: najlepsze dla synka!my inhalator od 1,5mies uzywamy i Igi bardzo lubi my mamy Philips respironics Elite na all kupowałam, ma maseczkę dla dziecka i dorosłego. Koleżanka ni poleciła i jestem B.zadowolona.Kathe: na basen id 3mies a gatki można kupić min w biedrze Skylie: najlepszego dla malucha! Kocuur: wspolczuje skoku,a maz jakoś odciążyć cię trochę nie może zebys podpala? Arabiatta: powinas skierowanie od pediatry dostać. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja właśnie musze moje biedne, nieprzytomne dziecko na basen obudzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Jakierka u mnie tez pojawił sie ból kręgosłupa po porodzie. Ale u mnie to po znieczuleniu do cesarki.
Minęło po kilku tygodniach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Samanta ja mam fride do nosa, nie walczę z kozami, nie mecze sie patyczkami. U mnie sie super sprawdza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Samanta mleko w zamrażarce moze być do pół roku i nie zmienia składu. Nic sie nie dzieje z nim. Nie wyrzucaj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Ja takie cos znalazlam http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00171...sbs_2?pi=SS115 Myslisz, ze dobre bedzie?
|
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
kolejny dzień deszcz kiedy to sie skonczy![]() wczoraj miałm mega wnerwa ale to opisze jak wrócę bo teraz zbieran sie do szkoły nadrobie tylko co tam napisałyście Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Witam przy kawce
Zuzia wstala obudzila mnie myslalam ze jest glodna a ona chciala sobie pogugac bo jej sie nudzilo a teraz usypia hahah nagadala soe i kima wogole wzielam ja rano do lozka i polozylam w jednym miejscu wiadomo a obudzilam sie a ona lezy po skosie z glowa pod moja glowa czyli jak lezala pionowo to lezy poziomo hahhaa... wogole na tym z poprzedniej strony co ktos wklejal o skokach(nie popatrzylam kto przepraszam) jwst ze dzidzius 9-12powinien trzymac zabawki i pchac do buzi..a moja tego nie robi nie interesuja ja zabawki wsumie..mam sie martwic czy poczekac? kejt a jak masujesz cycki?mi gin oatatnio pokazal zeby ucisnac tam gdzie ma sie zastoj i robic taka spiralke takie kolka nieodrywajac reki wiesz coraz wieksze najmniejsze na strodku zastoju jakby i coraz woelsze na cala piers a poNiej sciagac to mocno dosc reka w strone sutka...niewiwm czy dobrze opisalam czy rozumiesz:-P i fakt rozmasowal mi zastoj ktorwgo niw moglam sie pozbyc na wszystkie sposoby.. |
|
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Bry,
u nas mega mgła- piękna pogoda na chrzest ![]() Kejt- u nas jest przynajmniej jedna kupka na dzień, a czasami dwie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

za pępuszka i zdrówka dla Ciebie!

uśmiałam się z fragmentu o zębach 

? No nic...zobaczymy czy da pospać. Dobranoc!

aby wada nie okazala sie grozna 
kiedy to sie skonczy