Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 13:34   #3331
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git
Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" moja słodka dziewczynka

Potem pojechaliśmy do moich rodziców bo to tylko 100 km od chirurga, ale masakra była w drodze. Maja darła sie jak opetana. Co chwila musieliśmy stawać. Nawet zaliczyła przewijanie w bagażniku
U rodziców padła i spała cały czas, drogę powrotną tez cała przespala. Wróciliśmy przed 20 i biedna była tak wymeczona dzisiejszym dniem ze po kąpieli padła i spi nadal.

uwaga bede sie chwalić
Moja córeczka uśmiecha sie do mnie świadomie
gdy sie tulimy i mówię jej jak bardzo ja kocham to przesyła mi najcudowniejszy uśmiech świata wczoraj też obdarowała mnie bezzebnym uśmiechem gdy siedzialam druga godzinę w nocy usypiajac ja i tracąc nerwy, a Maja spojrzała na mnie, dłuższa chwile popatrzyla, potem zrobiła oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha. No i jak tu sie złościć
Brawo za uśmiech! Aż sama się uśmiechnęłam jak czytałam
No i brawo dla dzielnego pacjenta
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczny, masakra, mam gorączkę. Było 38,9, godzinę temu a teraz po paracetamolu 38,6 jeszcze to musiało się przypaletac... Nie mam siły. Jutro do giną. Poproszę o kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bidulka
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

I Mój "Malutki"... w wolnych chwilach gdy nie śpi
Ale fajniutka mała Małgosia
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:37   #3332
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
O to ja mam podobny i nawet powiem więcej... nie mam pojęcia czy go polecam

fajny
mamy ten sam model kocyka z biedry, mogli by znów jakąś promocję dziecięcą zrobić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:38   #3333
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Mój już powoli tez zaczyna przypominać kuleczkę
Czekam jak zacznie chodzić i wyszczupleje znów

Z telefonem jestem w lepszej sytuacji bo jutro dostane kolejne darmowe minuty Bo od dwóch tygodni oczywiście nic na koncie nie ma
no a ja przez dzwonienie za granice i sms zagraniczne mam rachunek bagatela 588 zl

A Piter slodziak i taki duzy !

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-09-20 o 13:39
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:42   #3334
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No i brawo dla dzielnego pacjenta
Mi jest zawsze smutno po szczepieniach Młodego, że mi nie dają takiej naklejki

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:42   #3335
luksia
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki sie przydały
Chirurg w ogóle nas bardzo uspokoił bo widział jaka jestem spanikowana. Obejrzał pępuszek i stwierdził że wygląda bardzo dobrze i wystarczy jeszcze kilka razy zalapisować tym środkiem wysuszającym i będzie git
Maja była taka grzeczna że dostała od pana dr naklejkę "dzielny pacjent" moja słodka dziewczynka

Potem pojechaliśmy do moich rodziców bo to tylko 100 km od chirurga, ale masakra była w drodze. Maja darła sie jak opetana. Co chwila musieliśmy stawać. Nawet zaliczyła przewijanie w bagażniku
U rodziców padła i spała cały czas, drogę powrotną tez cała przespala. Wróciliśmy przed 20 i biedna była tak wymeczona dzisiejszym dniem ze po kąpieli padła i spi nadal.

uwaga bede sie chwalić
Moja córeczka uśmiecha sie do mnie świadomie
gdy sie tulimy i mówię jej jak bardzo ja kocham to przesyła mi najcudowniejszy uśmiech świata wczoraj też obdarowała mnie bezzebnym uśmiechem gdy siedzialam druga godzinę w nocy usypiajac ja i tracąc nerwy, a Maja spojrzała na mnie, dłuższa chwile popatrzyla, potem zrobiła oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha. No i jak tu sie złościć
za uśmiech i za pępuszek
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Jak tesciowa przyjechała to ja stwierdziłam , ze zeby krócej byc w jej towarzystwie to spieprzam kupić pieluchy małemu. Mały spał ofc. Za ok.20min. Tz pisze , ze mały wstał i kweka. Odp., zeby go przytulil i , ze za 10-15min.bede, a ten do mnie "ale mialas tylko pieluchy kupić" Sztylety od razu milalam w oczach
No i on , ze jego matka sie małym zajmuje. Mysle trudno.
Wchodzę do domu ona go trzyma tak jakby przy swoim cycku tzn.tej wyschnietej wypalonej przez slonce skórze. Ja mowie, ze zaraz go wezmę tylko ręce umyje. Biorę go , a ona mi tak go podaje jakby mi go dać nie chciała. Do tego ta kobieta w ogóle zębów chyba nie myje Serio masakra normalnie zawsze ma taki oddech tragiczny

No i ja małemu cycka bo wiadomo był głodny moj Misio, a ona zza drzwi,moze on jest taki grzeczniutki i ze dzieci musza sobie pokrzyczec i ofc Tz juz te teorie podlapal
Wiec mu mowie,ze gowno prawda i ze jak mi kiedyś dopuści podczas mojej nieobecności do tego,ze mały bedzie krzyczał to z dupy nogi powyrywam. Ze chyba tłumaczyłam mu,ze jak dziecko płacze tzn.ze moze cos chce lub go cos boli bo mówić nie umie, ze moze czuje sie samotne etc.

Tesciowa to jakas rabnieta jest Pffff pokrzyczec trochę musi i gardło zdrzemnac i traume miec jakas. Fuck wiecej go nie zostawie. Ch* niech gadają, ze jestem matka kwoka w d* ich mam.
Jak maja mi dziecko skrzywdzić

Mały sie od dwóch dni usral za przeproszeniem na huśtawke i nie ma lepszego miejsca na spanie. Tv gra i muzyczka w huśtawce i najlepsze kimanie
ach te teściowe to chyba jakiś inny gatunek człowieka jest ale moja mama też tak mówi że dziecko powinno sobie popłakać tak jakby dla rozrywki to robiło
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Z tej okazji sesja w zoomie
ojej
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42901216]

Maly spi na tarasie, ja pije kawke

My odpalilismy sezon kominkowy ubielbiam kominek!!!!
[/QUOTE]
zazdroszczę i kominka i tarasu
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ona- tak zgadzam sie z tym terrorem, ale ja nie odrozniam u mego syna kiedy on to robi bo on praktycznie placze tylko jak chce jesc. Jak ma kupe to poprostu nie chce usnac. Jak mu sie g na zakretach nie wyrabia to odpycha sie nogami bo sie denerwuje i robi e! E! E!

Elaine- owszem jesli moj syn cos skrzeknie czy wrzasnie to nie lece w panice. Nawet tlaczylam sama to Tz ostatnio, ze dzieci tez wydaja z siebie dzwieki jakies. Gugaja cos etc. I nie znaczy ze juz bedzie syrena. Bo jak maly tylko z siebie dzwiek wydobedzie to Tz juz ma strach w oczach
Ale...nie dopuszczam do tego zeby wrzeszczal jak opentany bo se musi pokrzyczec. No sorry. On za mna teskni, a ja se mam siedziec na luzie i a pokrzycz se :/

Ja za chwile och*jeje normalnie. Wyskakiwalam spod prysznica na pogotowiu bo maly zalaczyl ostro syrene. Dalam mu cycek. Zjadl i jak tylko go z reki spuszczam to wrzask. Dobra znow cycek i poszedl do lozeczka i w doopie was mam nie bede spal, ale se lezal. Ja lezalam gola na lozku i dumalam myc sie czy nie To Tz sie na mnie rzucil i dziabnal raz dwa I zaraz syn zalaczyl syrene wiec na biegu umyc cycka i synusiowi teraz dac
Biedne te moje cycki takie sa rozchwywtywane.

No zeby bylo lepiej to o 9rano mam gina. Jest 3. Syn spi na lozku na moim ramieniu. Tz wykapany, a ja leze na plasko i dumam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie znoszę tego pytania. Ostatnio mąż wrócił z pracy, mały płakał, bo był śpiący, zmęczony i go usypiałam. Jak przegapię moment usypiania, to później idzie gorzej i przez łzy niestety. No i ten mój chłop wchodzi i pyta- Czemu on tak płacze? Wie, że nie znoszę kiedy o to pyta, więc mu odpowiedziałam:
- Bo przegrał ze mną w szachy!!

...Mąż przestał pytać.

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:45   #3336
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
no a ja przez dzwonienie za granice i sms zagraniczne mam rachunek bagatela 588 zl
Masz na co zbierać Nie zazdroszczę

Ej idę jutro szukać sukienki na chrzciny... potrzebuje taką z masakrycznie dużym dekoltem, co by potem łatwo cycka wyciągnąć... a wszystkie co mam są zabudowane pod samą szyję i zapinane na plecach
Przecież nie będę się tam do goła rozbierać

Mały
Stary 2013-09-20, 13:47   #3337
luksia
Zadomowienie

Cytat:
Powrocilismy z przychodni - osluchowo czysto katar owszem kazapal euphorbium piskac i sciagac gluty. Zwazylismy mlodego z ciekawosci i wazy 6020 ga ma 10 tygodni
kawał chłopa
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
wiecie co mnie tak wkurza ta nagonka naszych babc, mam, tesciowych i innych osob o to zeby podac butelke ,,bo dziecko ma juz 3 miesiace". MASAKRA

Nasza pediatra mowi, ze to dlatego ze wbrew pozorom kiedys mniej kobiet kp. Nasze babcie dawaly krowie mleko, zageszczone mąką, zeby dziecko najadlo sie i byl spokój. Kobiece mleko natomiast jest latwo przyswajalne i dlatego dziecie potrzebuje czestszego przystawiania.

WHO opracowalo tez dlatego siatki centylowe dla kp bo wg nich to jest naturalne i raczej dzieci karmione mm powinny byc porownywane do dzieci kp a nie odwrotnie. Dlatego czasami matki przezywaja ze ich dzieci malo przybieraja, a przy kp wiadomo ze moga mniej przybierac niz na mm.

Moja babcia to samo do mnie gada, zeby dokarmiac mm. A ostatnio mowi, ,,dokarmiasz juz?"

Wg mojej pediatry i poloznej do pierwszego szczepienia dziecko powinno przybrac min 1 kg na kp i jest ok, mój przybrał ponad 1,5 kg wiec po jaki grom mam mu dawac mm

Już wyspał się mój Michaś.
widzę że z Ciebie mądra kobieta jest i matka zgadzam się ze wszystkim co napisałaś
Cytat:
Podobno kiedyś na wsiach podawano dzieciom herbatke z maku,żeby dzieci spały, a rodzice mogli pracować w polu

też o tym słyszałam

co do słoiczków to mam dużo mrożonych owoców więc będę coś tam robić na bieżąco ale myślę że nie obejdzie się bez kupowania z reszta po to jest żeby kupować a nie samemu się mordować ze wszystkim spadam z maleństwem na drugi spacer dzisiaj bo taka fajna pogoda że aż żal w domu kisnąć paaa

a i gratki i dla wszystkich naszych jubilatów i jubilatek

Z.
Stary 2013-09-20, 13:48   #3338
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Oliath- gapa ze mnie i nie zapisałam sobie sprzedawcy u którego kupowałaś te ładne chustki na szyjkę dla Lilo. Podasz link lub nazwę sprzedającego?
http://allegro.pl/listing/user/listi...20773&id=89526 :d
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Siedzę w aucie pod Kauflandem i karmie bo nie pomyślałam żeby to zrobić przed wyjściem.

Oliath wyglądaj listonosza next week!!!!

Sis Ty wariatko

Cytat:
O to ja mam podobny i nawet powiem więcej... nie mam pojęcia czy go polecam

jaki dorosly
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 13:50   #3339
luksia
Zadomowienie

Cytat:

Ej idę jutro szukać sukienki na chrzciny... potrzebuje taką z masakrycznie dużym dekoltem, co by potem łatwo cycka wyciągnąć... a wszystkie co mam są zabudowane pod samą szyję i zapinane na plecach
ja tam się rozbierałam bo przecież nie przyszło mi wcześniej do głowy że kupić coś wygodnego do karmienia tylko dopiero jak trzeba było cycka wyciągnąć to się skapłam i całą górę musiałam rozpiąć bystrzak ze mnie wiem ale pierwszy raz jestem matka karmiącą no

Z.
Stary 2013-09-20, 14:00   #3340
iwona335
Zakorzenienie

witam

ja tylko przyszłam podziekować za komentarze do fotek

poważnie Zuzia taka do mnie podobna??? wogole to ona na zdjeciach zupelnie inaczej wychodzi niż w rzeczywistości
ale ciesze się, że jest do mnie podobna- wkońcu córeczka mamusi

no i na tyle mam czas
papa
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:05   #3341
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
ja tam się rozbierałam bo przecież nie przyszło mi wcześniej do głowy że kupić coś wygodnego do karmienia tylko dopiero jak trzeba było cycka wyciągnąć to się skapłam i całą górę musiałam rozpiąć bystrzak ze mnie wiem ale pierwszy raz jestem matka karmiącą no

Poszukam jednak czegoś wydekoltowanego
Młody najedzony jednak wybijemy na spacer

Tylko cos zrobimy z zawartością majtek

Mały
Stary 2013-09-20, 14:07   #3342
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dzisiaj Mały o godzinie 16:10 będzie miał 8 tyg

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:14   #3343
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
ach te teściowe to chyba jakiś inny gatunek człowieka jest ale moja mama też tak mówi że dziecko powinno sobie popłakać tak jakby dla rozrywki to robiło
moja za to mówi ze chłopcy nie moga dizo płakac bo zle na jajeczka wpływa

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Synek
Stary 2013-09-20, 14:28   #3344
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo to Piotruś ma dostać naklejkę a nie ty

Mąż w pracy, Majula zjadla i śpi w łóżeczku. Wróciło moje kochane dziecko

A co do wagi dzieci to trochę się zdziwiłam wczoraj. Maja w poniedziałek ważyła 460o a w czwartek 4640 czy to możliwe żeby tak malutko przybrała? Apetyt ma, je ładnie, rzadko ulewa...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:30   #3345
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Nie znoszę tego pytania. Ostatnio mąż wrócił z pracy, mały płakał, bo był śpiący, zmęczony i go usypiałam. Jak przegapię moment usypiania, to później idzie gorzej i przez łzy niestety. No i ten mój chłop wchodzi i pyta- Czemu on tak płacze? Wie, że nie znoszę kiedy o to pyta, więc mu odpowiedziałam:
- Bo przegrał ze mną w szachy!!

...Mąż przestał pytać.

Cytat:

Noo niezła sumka

Cytat:

Albo szukaj czegos z rozpinanymi guziczkami na przodzie

Zjadlam zupe, bylam sie przejsc na spacerek, zjadlam dwa ciastka, zmeczylam sie tym wszystkim..

Poki co malego ubieram na dwor normalnie, wczesnie rano ma tylko kombinezon z misia, teraz np jest w bodziaku na to ma koszulke z dlugim rekawe, spodenki i skarpetki, przykryty kocykiem z polarku.. I wiekszosc ludzi jak nas widzi to sie pyta dlaczego maly nie ma czapki... I ze zimny chów stosuje.. Przeciez w gondoli jest cieplo i ńie wieje o co im chodzi???
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:41   #3346
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Załóż tył na przód

Cytat:
Sis Ty wariatko
Ty wiesz, coś w tym jest, mój mąż tak samo do mnie mówi jak się wściekam na niego!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 14:52   #3347
fiazo
Zakorzenienie

ide z kompa trzeba kupe przewinąć

Synek
Stary 2013-09-20, 15:33   #3348
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny, kiedy po raz pierwszy kładłyście maluszki w leżaczku?

Mamy ten z fisher price, nie rozkładany na płasko, mały w niedzielę kończy 3 tyg i zastanawiam się czy powoli będę mogła go wsadzac czy nie bardzo. Bo już ma coraz mniej drzemek w dzień i czasami nie mam jak się za robotę wziąć
Jakoś chyba po miesiącu, tylko wysiedział w nim 2 minuty i na tym był koniec, do teraz zbytnio woli podłogę od leżaczka

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
aaa i wiem co:
czy waze dzieci sa tez takie aktywne?kurka ja juz sie zastanawiam czy ona nie jest jakas nadpobudliwa w bujaczku tak sie rzuca do zabawek ze az cala podskakuje,tylek ma w gorze a nogami tak kopie ze wali w twarde elementy. Przy przebieraniu to samo. Wczoraj tak kopala na przewijaku ze odepchnela sie ode mnie i glowa zaryla w sciane. Oczywiscie ryk mega wszystko robi tak gwaltownie
pędzi tymi nogami jak nie wiem, dołącza ręce i aż się dziwie, że tak można i straszny nerwusek z niego

Cytat:
Czy ja wiem czy łatwiej. Wyparzanie, mycie butelek. Przygotowywanie mleczka. Pogdrzewanie. Problem w podróży. A przy piersi ma się zawsze pyszne mleczko w odpowiedniej temp.
Mój też zjada pyszne mleko w odpowiedniej temperaturze fakt, w trasie było ciężko, ale i z tym sobie poradziliśmy

Cytat:
Powrocilismy z przychodni - osluchowo czysto katar owszem kazapal euphorbium piskac i sciagac gluty. Zwazylismy mlodego z ciekawosci i wazy 6020 ga ma 10 tygodni
piękna waga

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

U mnie na mleku jest tak napisane i w szpitalu też tak mówili. Jak na początku miał mleko dla wcześniaków to można było 30 minut.
może jakiś inny skład jest, nie wiem

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mój Szymcio dostał od siostry Tż -a naszyjnik dla dzieci z bursztynów, dokładnie taki http://www.ambertrue.pl/10-naszyjnik...la-dzieci.html.
na stronie jest napisany taki tekst
Koraliki wykonane są z prawdziwego bursztynu bałtyckiego, posiadają niezwykłe właściwości, które zostały docenione nawet w czasach starożytnych. bursztyn znany jest ze swoich właściwości bakteriobójczych oraz przeciwbólowych . bursztyny działając elektrostatycznie w sposób naturalny odstraszając owady i insekty, jego działanie przeciwbólowe, może być przydatne podczas ząbkowania. Nadają się dla dzieci od 3 miesiąca życia .

Wierzycie w takie cuda ?

Raczej nie ale jakby rzeczywiście działało na ząbkowanie to byłby mój I ładny jest

Zaliczyliśmy prawie 5 godzinny spacer z przerwą na jedzonko i na wymianę butów, bo mi się rozwaliły a były bardzo wygodne...
Czekam na kolejne jedzonko i może jeszcze wybędziemy z chałupki.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Tak dyskretnie się przypomnę

Jakie macie nawilżacze powietrza/jakie polecacie?
nie pomogę

Cytat:

Słodki ten Twój syneczek
A sukienka to może rozpinana z przodu i będziesz mogła ją mieć pod samą szyję

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:37   #3349
luksia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Cytat:

my już po spacerku wiatr piździ więc długo nie byłyśmy

Z.
Stary 2013-09-20, 15:40   #3350
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

https://www.youtube.com/watch?v=kuIo...e_gdata_player

Tak Fi gada z karuzela

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:45   #3351
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Tak Fi gada z karuzela

słodko i fajna macie karuzele

Mój się nie daje nagrywać, jak zobaczy aparat to milknie ale chyba zrobię tak jak Ty z odległości, bo na to nie wpadałam

Franuś
Stary 2013-09-20, 15:50   #3352
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A my dzis wlasnie konczymy 3 miesiace
Tydzien temu skonczylysmy 12 tygodni, ale Lilo slabo z tą glowka ;/ ona w ogole nie lezy na brzuszku, bo zaraz ryk, wiec w ogole nie cwiczy podnoszenia i nadal dzięciołuje i nie jestem pewna, czy by usiadla ciagnieta za rączki

Wieczorem sie zwazymy i zmierzymy

Acha, i wciaz uzywamy pampków dwójek (ale to juz ostatnia paczka, bo zaczynaja sie odciskac na fałdziatych udeczkach ) i smoczków z jedną dziurką
Najlepszego dla Lilo
Weź pod uwagę to, że Lilo jest tak naprawdę młodsza o kilka tygodni
Cytat:

Cytat:

Cytat:

Tak Fi gada z karuzela

Fajny ten Fi
Mamy identyczną melodyjkę w miśku, który stoi przy przewijaku

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-20 o 15:56
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:51   #3353
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Tak Fi gada z karuzela

super gada - widac ze karuzelka mu sie podoba

Moj gada wlasnie na lezaczku do zabawek taka macha nogami ze sam sie buja

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 15:52   #3354
yevele
Zadomowienie

Hej, ja tylko na szybko podczytuje i czekam na tżta bo sobie poszedł robić tatuaż z peselem młodej

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Załóż tył na przód
Stary 2013-09-20, 15:57   #3355
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

A Fiś dziś kończy 7tyg

Cytat:
Ale klocuszek

Cytat:

Cytat:

Cytat:

kocham takie zabobony

A my byliśmy na spacerku, zdążyliśmy przed deszczem
nie chce zapeszać ale chyba nas Pan skok opuszcza

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:02   #3356
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

A my byliśmy na spacerku, zdążyliśmy przed deszczem
nie chce zapeszać ale chyba nas Pan skok opuszcza
Nas też, ale za to chyba przyjdą kolki

Franuś
Stary 2013-09-20, 16:03   #3357
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kejt- szczepimy w przyszłym tygodniu, teraz ide do apteki po szczepionke.

Jutro idziemy na basen!!!!

oo jak sie do tego przygotwujesz? w ogole gdzie mozna kupic takie majtochy na basen? bo my tez sie zastanawiamy nad tym, ale chyba 10tyg bobas jeszcze za maly?

w ogole moje dziecko dzisiaj sie obudzilo ok 9 w sumie jak sie obudzilam to on juz nie spal tylko lezal i sie gapil w sufit i machal nozkami dalam mu piciu i zasnal ok 11 i spal do 14, teraz spi od po 15 ja nie chce zapeszac, ale moje dziecko od samego poczatku jest naprawde bardzo kochane, pomimo tych wszystkich skokow, w nocy budzi sie tylko na jedzonko i spi dalej, nie placze, w ogole moze kilka razy mial w sowim zyciu mega silny placz, nie chce sie chwalic :P no ale boje sie, ze jak bysmy mieli w przyszlosci drugie dziecko to ono za to da nam w kosc

w ogole ostatnio bylam u gin i dal mi recepte na cerazette chyba tak to sie pisze, na tabsy anty, ale przeczytalam wiele zlych opinii i chyba ich nie bede wykupowac...
oczywiscie gin zapomnialam sie zapytac czy moge cwiczyc itp, pow ze bilzna ok i polecil mi jakas masc na blizny ze jej nie bedzie widac jeszcze nie wykupilam oczywscie, ale ostatnio zauwazylam ze z dwoch miejscach leci chyba troche ropa ;/

Wiecie co ta pogoda na mnie zle dziala, tesknie nadal za brzuszkiem, chcialabym byc jak kangur, wlozyc Michasia do siebie czasem.

odnoscie brzucha to ja nadal mam flak! w ogole jak go wcaigne to czuje miesnie, tez tak macie? jakby takie lekkie zakwasy

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:06   #3358
luksia
Zadomowienie

uwaga uwaga po raz pierwszy upublicznię zdjęcie mojej pierworodnej córki jest to dla mnie wielka chwila dlatego proszę o wyrozumiałość

a oto i Zuzanna tadaaaaam

chciałam uchwycić jak się śmieje ale jak zobaczyła aparat to po śmianiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13791 [800x600].jpg (37,0 KB, 46 załadowań)

Z.
Stary 2013-09-20, 16:07   #3359
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Aż trudno opisać co czuję gdy Majulka się do mnie uśmiecha coś niesamowitego. Dzisiaj aż nie chce jej kłaść spać tylko tulimy się, ja gadam do niej a ona śmieje się na okrągło. Aż TZ nam pozazdrościł i przyszedł do nas do łóżka się poprzytulać

Teraz śpi moja córeńka na balkonie a ja wcinam Laysy i zastanawiam sie co tu robić...może zrobię w końcu paznokcie na jakiś kolor bo od porodu nie malowałam.

Eveewe zdrówka dla Aleksa

Co do ślinienia to Maja wczoraj zaczęła toczyć pianę wygląda jak ze wścieklizną i co jakiś czas doprowadza mnie o zawał bo krztusi sie tą śliną
moj tez slina sie bawi w ogole wczoraj co chwile sie krztusil, juz sie zastanawiamam co mu jest, ale pewnie tak jak piszesz to slina.

w ogole to czy Wasze dzieci butelkoe na laktatorach pily duzo a teraz chca mniej? bo moj od miesiaca pije chyba 150 ml i teraz jakby mniej chcial pic, w ogole jak wypije tyle to odbije mu sie i za kilkanascie minut uleje troche, ma tak od kilku dni, wczesniej nigdy nie mial porblemow z ulewaniem a teraz tak, moze za duzo jednak tego mleczka> moze jest teraz bardziej tresciwe i dlatego mniej potrzebuje?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 16:07   #3360
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
oo jak sie do tego przygotwujesz? w ogole gdzie mozna kupic takie majtochy na basen? bo my tez sie zastanawiamy nad tym, ale chyba 10tyg bobas jeszcze za maly?

w ogole moje dziecko dzisiaj sie obudzilo ok 9 w sumie jak sie obudzilam to on juz nie spal tylko lezal i sie gapil w sufit i machal nozkami dalam mu piciu i zasnal ok 11 i spal do 14, teraz spi od po 15 ja nie chce zapeszac, ale moje dziecko od samego poczatku jest naprawde bardzo kochane, pomimo tych wszystkich skokow, w nocy budzi sie tylko na jedzonko i spi dalej, nie placze, w ogole moze kilka razy mial w sowim zyciu mega silny placz, nie chce sie chwalic :P no ale boje sie, ze jak bysmy mieli w przyszlosci drugie dziecko to ono za to da nam w kosc

w ogole ostatnio bylam u gin i dal mi recepte na cerazette chyba tak to sie pisze, na tabsy anty, ale przeczytalam wiele zlych opinii i chyba ich nie bede wykupowac...
oczywiscie gin zapomnialam sie zapytac czy moge cwiczyc itp, pow ze bilzna ok i polecil mi jakas masc na blizny ze jej nie bedzie widac jeszcze nie wykupilam oczywscie, ale ostatnio zauwazylam ze z dwoch miejscach leci chyba troche ropa ;/

Wiecie co ta pogoda na mnie zle dziala, tesknie nadal za brzuszkiem, chcialabym byc jak kangur, wlozyc Michasia do siebie czasem.

odnoscie brzucha to ja nadal mam flak! w ogole jak go wcaigne to czuje miesnie, tez tak macie? jakby takie lekkie zakwasy
Kathe psikaj ranę octeniseptem. Ja nie mam takiego odczucia w miesniach.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości