Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 03:29   #3091
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
oplułam monitor

Lady a to jasne, że na zimowy za wczesno
nancy ale ja nie powiedziałam nic w kontekście że masz się gorsza czuć każdy dzieciak inaczej się rozwija, Dawid umie to, Amelki to czy to, Kubusie tamto

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

ja dziś robię zupę ryżowa, przed doprawieniem młodemu odleję i troszkę przeblenduję

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

potwierdzam bo widziałam. Strasznie to biedulkę musi piec
Jaka zupe?!

---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja tak robię z pająkami

A te małe meszki też odkurzaczem wczoraj likwidowałam

to czekam

ja mogłabym ważyć i 60kg tylko żebym brzucha nie miała
Moherowi trzeba było grzecznie powiedzieć że to nie jej sprawa

Yae tylko tydzień starszą a tak do przodu z motoryką,pomyślałam że u Blanki coś nie tak.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To motoryka Yae jest nienormalna... Ale ale, Yae jeszcze nie siedzi!! Nic sie nie martw o Blanke, wszystko z nia w jak najlepszym porzadku!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:26   #3092
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hej, wpadam tylko pokazać tort
Skończyłam go w nocy i nieskromnie ale jestem z siebie dumna Myślę, że Karince się spodoba Tylko prawie nic oprócz torta mi się nie mieści do lodówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (98,1 KB, 75 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:43   #3093
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Dziękuje Wam Kochane! Noc faktycznie troszkę lepszą. Spalam z 5godz! Niuni chyba leki na noc pomogły ponieważ nie kasłała w nocy. Obudziła się tylko raz na jedzenie o 2.30 i pobudka o 6. Niestety wcześnie. Ale ja uwielbiam jak Lezymy wszyscy razem w łóżku i Blanka się popisuje przed tata

Lady ja staram się jeść wtedy co Blanka,czyli co trzy godziny. Jak robię jej jedzenie to przygotowuje coś małego dla siebie i jak ja nakarmię to zostawiam chwilę dłużej w krzesełku i sama jem.

Meneq to Yae staje a nie siedzi? Ale agentka!

E_vel przepiękny tort !!! Napisz koniecznie reakcje Karinki.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:49   #3094
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Tak, niby po 9 msc mozna ale coś mi sie pomieszalo i dałam ale nic nie było...
Jaglana po 9 mscu?
Jak zwykle - co schemat to co innego pisza :/

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Jajosławki zaczipowNe...o chuju złoty-toż to nigdy tak szybko się nie dało do nich dobrać
Pewnie tak szybko dopuścił....bo sie bal że go jednak nie puszcze..sasasasasa oby z tego Antonia2 nie bylo..piszę sama do siebie...pic nie ma z kim...ide se spac...ależ dziś sen lekkim bedzie- ..oby i dlugim pa kochane
Nic nie skumalam - tak zaszyfrowalas

evel, super tort Ci wyszedl!!! Karinka na pewno bedzie szczesliwa!!

Wiedzialam, ze wczorajszy sen bez przerw do 4:30 to przypadek
Dzis wszystko wrocilo do normy - 4 pobudki i wstajemy o 6:30

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-21 o 07:51
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 07:59   #3095
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Skończyłam go w nocy i nieskromnie ale jestem z siebie dumna Myślę, że Karince się spodoba Tylko prawie nic oprócz torta mi się nie mieści do lodówki
Nic dodać, nic ująć. Karinka na pewno będzie ZACHWYCONA.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:00   #3096
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wpadam tylko się przywitać, bo nie wyrabiam ostatnio, znowu czuję się jakaś przemęczona, ta aura jesiena mnie dobija, a Borys daje mi popalić, że hoho.

P.S. black, i pozostałe dziewczyny kończę devious maid - polećcie coś jeszcze
podłączam się pod serialowe pytanie.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
hje, moge zapytac dlaczego tak duzo kaszek dajesz Poli? Nie z jakiejs zlosliwosci, ciekawa jestem

I pytanie - robicie dzieciom obiadki z ryzem/kasza?
Ja do tej pory jedynie z ziemniorem, ale mi sie juz znudzily, a co dopiero Kubie
No sypie ryz, kluseczki roznie;p
Cytat:
Jajosławki zaczipowNe...o chuju złoty-toż to nigdy tak szybko się nie dało do nich dobrać
Pewnie tak szybko dopuścił....bo sie bal że go jednak nie puszcze..sasasasasa oby z tego Antonia2 nie bylo..piszę sama do siebie...pic nie ma z kim...ide se spac...ależ dziś sen lekkim bedzie- ..oby i dlugim pa kochane

hje,..masz minusa

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

PSTRYCZKU -INHALATORY będą w lidlu...już nie pamiętam..chyba od poniedziałku-już pisalam tu na forum-bedzie tez dzieciowa koncowka-..wszytsko za chyba 99zl-to dobra cena...

P.s. Idę spać bom w dobrym humorze to i sny beda dobre

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Deli..na muszki jest specyfik i to skuteczny..dowiem sie nazwe i dam znac.

ok, czekam na nazwe.
Cytat:
aaaaaaaaa piękny!!!!!!!!!!!!! <3<3

Nocka masakrejszyn. Nie dośc ze Amelka poszla spac o 22 to wstała o 1 i zaczeła się zabawa do ok 3. Ok 5 znowu pobudka, musialam dac tztowi robocze ciuchy .. Jestem wykonczona;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:03   #3097
iffonka7
Zadomowienie

Ależ wy pędzicie
Bartuś ostanio potrzebuje 100% uwagi, ciagle jeczy, chyba nam górne zęby idą.
W nocy miał pare pobudek ale szybko wkładałam mu smoczek i było ok. Ostatnio ciągle śpi ze mną, mógłby w łóżeczku bo lubi ale ja tak Kocham mieć go przy sobie .

Co zakładacie dziecią na stopy albo macie zamiar zakładać jak wychodzi a jest już dość chłodno? może któras podrzucić jakiegos linka z allegro.
Stary 2013-09-21, 08:19   #3098
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Jaglana po 9 mscu?

A wg tego co Ty patrzalas kiedy? Ale nawet hipp ma zupke krupniczek po 9 mscu

Idę zobaczyć tort Karinki w przegladarce

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-09-21, 08:21   #3099
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hmmm, ja chyba nie mam co polecić, jeśli chodzi o seriale - wszystkie tytuły, które lubię, zostały już dawno wymienione... Sama nie mam co oglądać teraz. Czekam na jakieś olśnienie serialowe.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:32   #3100
marsi11
Zakorzenienie

hej,
ale mieliśmy cudny wieczór z TZ, wyjście nam dobrze zrobiło
odwaliłam się jak ta lala,założyłam najwyższe szpile, piękny make up, fryura i fajne ciuchy, tego mi było trzeba bo ostatnio wszystko co zakłądam na siebie to zaraz mam obrzygane i ciągle mam na sobie marchewkę, kaszkę, zupkę

TZ adorował mnie cały wieczór, wróciliśmy przed pólnocą ale poszliśmy spać gruubo po 2

ech czuję,że żyję

słuchajcie moja teścowa to zaklinaczka dzieci
w normalnych okolicznościach moje dziecko budzi się wieczorem od 1-4 razy a jak ona zostaje to śpi jak zabity jak ona to robi?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nadmienię, że mój mąż był tym dzieckiem
hehhe to Twoj lepszy, mój TZ tylko do pierwszej klasy ciągnął butle

Cytat:
Kurcze dziewczyny, powiem Wam coś, niby moi rodzice nie są od tego żeby pilnować mi dziecka tylko że mam wrażenie że dla nich to problem tzn dla mojej mamy, poprosiłam ją raz (ostatnio pare dni temu) żeby została z Hanią wieczorem 3h zgodziła się ale to był raz jedyny od czasów noworodkowych, no jeszcze oboje zostali jak jechaliśmy na wesele. Ale tak żeby czasem mi powiedzieć, słuchaj przywieź Hanie do nas albo my wpadniemy może chcesz gdzieś wyskoczyć lub coś zrobić, to nie a mi głupio prosić bo w końcu to moje dziecko. Teraz też dzwoniłam do niej i pytam co jutro robi, chciałam ja poprosić na godzinke-dwie, żeby się zajęła Hanią bo chciałam wyskoczyć do sklepu kupić naspokojnie potrzebne rzeczy a nie z nią w wózku lub nosidle zawsze potem zapominam co miałam kupić lub musze wyjść w trakcie, wiecie jak to jest. To mi powiedziała że nic, a co chcesz mnie w coś ubrać? w sensie jakbym chciała jej wcisnąć Hanie i ona będzie uziemiona tak to odebrałam, to mówię że no może a ona że nie bo chce sobie coś tam porobić.... to nie łaski bez poradze sobie sama, szkoda tylko bo jak przychodzi do zabawy to pierwsi ale jak bym chciała ja chwile luzu to nie Wiem, że to nie ich obowiązek ale wiedzą jaką mam sytuację że sama jestem bo tż tyle pracuje....

ehhh nie wiem może przesadzam bo zmęczona jestem chciała bym chwile dla siebie...
ech wiem co czujesz,moja matka kiedyś mi powiedziała,że nie będzie wnuków nianczyć bo ona nie ma takiego obowiązku i że swoje dzieci wychowałą
dodam,ze mama nie pracowala cale zycie i generalnie nic nie robi tylko lezy i pachnieno ale niestety wnuki też ją w dupie mają

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja tak na chwilkę. Jestem w domu. Tż z Darią w szpitalu już od 13 Cieszę się że tak mi pomaga. Mogłam się na spokojnie w domu wykąpać, wyspać,zjeść, zrobiłam gar zupy na 2-3 dni.
Zaraz jadę do Darii a jutro rano Tż mnie znów zmieni. Z Darią na razie bez zmian. Dalej nie za bardzo chce jeść no i ta biegunka
ehhh...
Aha. Wczoraj jej pobierali krew z paluszka i wyszły dobre wyniki

Z mamą też bez zmian.

Bokeh u mnie jest tak że moi rodzice jakby mogli to zajmowaliby się Darią cały czas Dużo razy z nią zostawali i nigdy mi nie odmówili.
Za to t. zachowuje się tak jak Twoi rodzice. Jak przyjeżdżamy do niej to bawi się z Darią i jest fajnie ale żeby zaproponować jakąś pomoc to
A teraz moja mama w szpitalu i tak mi smutno Jak mama do mnie dzwoni to za każdym razem mówi jak bardzo tęskni za Darią.
super że już w domku

Cytat:
wpadam tylko się przywitać, bo nie wyrabiam ostatnio, znowu czuję się jakaś przemęczona, ta aura jesiena mnie dobija, a Borys daje mi popalić, że hoho.

P.S. black, i pozostałe dziewczyny kończę devious maid - polećcie coś jeszcze
my oglądamy The Bridge
Cytat:
Moja teściowa siedzi w domu,a powiedziała że z Blanka nie zostanie jak wrócę do pracy. Liczy się tylko druga wnuczka.
Moja mama uważa że Blanka jej nie lubi,więc na siłę jeździmy do Niej,żeby mała się przyzwyczaiła,ponieważ mama ma ja ze żłobka odbierać. Myślę że gdybym name poprosiła to by została.
Moi teściowie nawet raz nie wzięli Blanki na spacer!

.
denerwuje mnie jak ktoś tak gada

Cytat:
Ale ostatnio - dzięki pomocy teściowej - wyciągełam TZ na piwko i rolki i było cudownie. Wystarczy kilak chwil i mozna sobie przypomniec jak to jest zyc pełnią życia. Tak niewiele potrzeba, dlaczego moja mama tego nie rozumie i sama sie nie zaoferuje? .. wiesz co, to juz na wakacjach w Chorwacji moj tato kazal mi isc plywac, opalac sie, czytac ksiazkę, mowil ze mam odpoczywac .. ba, on mi na obiadach Borysa wyrywal z rak jak tylko zaczynal marudzic.
no widzsz

Cytat:
jaaaa respect
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:51   #3101
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Bylismy na spacerze.
Zaszlismy z ciekawosci pod hale, na ktorej sa rozgrywane ME w siatke (10min piechota od naszego mieszkania).
Jakos tak spontanicznie wyszlo i....mamy bilety na jutrzejszy mecz Polska-Francja!!!
Sikam w majty ze szczescia!!!!!!!!!

Takze szukajcie jutro Nawijki i nawijkowego TZ w tv
bo wierzę, że przypadkiem szłaś...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
chcialam tutaj moja mame pochwalic, a mi sie wlasnie tak mega przykro zrobilo, ze szok....
byla u nas ostatnio tydz temu w sobote. chcialam, zeby dzisiaj przyjechala chociaz malego zobaczyc. nie, ona sie bardzo zle czuje (ok,jest chora,ma czasem gorsze dni, rozumiem) dzwonie do niej, ze mecz jest i czy oglada - okazuje sie, ze jestnw sklepie i mierzy bluzki......to do nas nie ma sily wpasc, ale na zakupy ma sile? pytam sie w takim razie kiedy bedzie - no weekend nie, bo jedzie do W., pn nie bo spotyka sie z kolezanka na kawie, potem angielski, wt pewnie bedsie zmeczona, sroda ma hiszpanski, czw pt ona jeszcze nie ma planow a weekend do w., no do qwa, my sie nie liczymy? u nas w druga strone, jak chcemy gdzies wyjsc to nie ma probpemu, zostanie z mlodym, ale zeby sama przyjechala trzeba ja sila sciagac.....
ide do lozka bo mi cholernie smutno

Cytat:
Moja teściowa siedzi w domu,a powiedziała że z Blanka nie zostanie jak wrócę do pracy. Liczy się tylko druga wnuczka.

ano wlaśnie, o ile babcia wcale nie musi zostawać, to szlag trafia, gdy inna wnuczka hołubiona...

Cytat:
jeszcze tylko , to jest jej pierwszy wnuczek, tesciow trzeci, nawet moja mama przyznaje, ze t.maja wiekszego swira na punkcie babelka niz ona. no ale czy to jest sie czym chwalic?
az mi sie plakac chce
przepraszam za smecenie
strasznie to przykre ;(

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Heja
W piątek tyle stron ?!
Napiszę co u nas i biorę się za nadrabianie.

A więc po wieczornej akcji z gilami , w nocy jeszcze Blanka kaszlała więc zadzwoniłam rano do lekarza ( błąd) zeby ją obejrzała. Rano zrobiłam jej inhalacje i próbowałam wyciągnąć gluty, znowu się nie dało .Dwie dorosłe osoby i nie podołały.
Ogólnie to już Wam kiedys mówiłam, że moja lekarka to suczowata baba. Teraz upewniła mnie w tym jeszcze bardziej- zmieniam Blance lekarza. Ona jest dobrym specjalistą w jej kompetencje nie wątpię ale ja od lekarza wymagam też empatii, dobrego kontaktu z dzieckiem i szacunku do rodzica i dziecka, czego pani doktor na pewno nie posiada.
Była dziś w złym humorze.Jak powiedziałam że przychodzę bo Blanka ma katar i kaszle to -"ale to nie jest koniec świata!" I się patrzy na mnie jak na głupa. A ja mówie że chciałabym sprawdzić mimo wszystko co z nią jest. I mówię, że nie wiem czy Blanka ma gorączkę bo nie dała mi zmierzyć temp bo mamy termometr taki elektroniczny a ona w histerii nie da sie do siebie dotknąć a to przecież trzeba chwile potrzymać i mówię że mam problem z wyciąganiem gilów i czy jest jakiś sposób na to inny.
To ona się na mnie patrzy i na stażystkę bo akurat była i zaczęła się na mnie drzeć że to niemożliwe żeby się nie dało, że każde dziecko się da , że jak sobie trochę popłacze to przecież nic się nie stanie i że krzywdzę dziecko. I komentarze do tej stażystki "ludzie święcie jak to możliwe że nie da się dziecku temp zmierzyć, no jak no jak" I do mnie że ja ją osłabiam. Już wtedy miałam łzy w oczach.Wzięła ją potem do badania i zaczęła się szarpać z nią.Blanka w płacz. to ta ja ją trzymałam za jedną rączkę a ona za drugą ale ją ścisnęła tak że dziwie się że siniaka nie ma, Blanka w histerię wpadła no i mi łzy pociekły wtedy i ona na mnie że niepotrzebnie becze, że dziecku się krzywda nie dzieje, że ono musi płakać i takie tam i że to nie jest koniec świata że ona ma katar poza tym jest zdrowa tylko "mamusia ma jakiś problem, bo pewnie ma poczucie winy że dziecko zaraziła"..a ja głupia cipa nie umiałam jej odpyskować tylko się rozpłakałam na całego. Potem coś jeszcze do tej swojej stażystki gadała ale już nie słuchałam. Potem nagle była miła i powiedziała że Blanka jest super hiper fajna i takie tam bla bla bla

Wiecie ja wszystko rozumiem, że jestem nadwrażliwa, że jestem mocno przywiązana do Blanki i może za bardzo wszystko przeżywam no ale to trzeba aż takim wrednym być i mnie oceniać. Wiem, że powinnam jej te gile odciągać ale jest mi jej szkoda jak ona się tak wije w histerii.

Dobra nie smęce już idę nadrabiać póki mi mąż pozwoli bo już czatuje na kompa
Lenova, i to pogrubione to sedno sprawy niestety. To, ze lekarka zachowala się karygodnie (!!!) to oczywiste, ale kochana ty musisz zęby czasem zacisnąć. Powiedz, co zrobisz gdy malą musialaby zastrzyki brać? Agu miala mając 2 lata, krzyk, wyrywanie się, placz a potem niecheć do lekarzy - ale co mialam zrobić, skoro chora bylą a antybiolem rzygala więc musialbyć zastrzyk? Trzeba troszkę się opancerzować...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Bokeh to ja polewam - znowu winko popijam

Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

A Wasze dzieciaczki piją samo mleko w ciągu dnia czy z dodatkiem kaszy?
Za duzo, lepsze żółtko. I bardziej potrzebne.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

OMG< tort zjawiskowy i młody w kąpieli w torbie cudny

Dziewczyny, u nas noc ok juz i cycuś jedzony :hura: uff. Wczoraj aż do kubka odciągalam ręcznie, w minutę pół kubka zapełnilam.

Z pracy piszę, odrabiamy 14 października.

I poproszę

Para staruszków postanowiła przypomnieć sobie, jak to wygląda życie seksualne. Zabrali się do rzeczy, ON w pewnej chwili zaczyna stękać: oooouuuuuu... ONA pyta: kochanie, ty dochodzisz czy odchodzisz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 08:52   #3102
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
wooow! jest przepiękny!

Cytat:
Dziękuje Wam Kochane! Noc faktycznie troszkę lepszą. Spalam z 5godz! Niuni chyba leki na noc pomogły ponieważ nie kasłała w nocy. Obudziła się tylko raz na jedzenie o 2.30 i pobudka o 6. Niestety wcześnie. Ale ja uwielbiam jak Lezymy wszyscy razem w łóżku i Blanka się popisuje przed tata

Lady ja staram się jeść wtedy co Blanka,czyli co trzy godziny. Jak robię jej jedzenie to przygotowuje coś małego dla siebie i jak ja nakarmię to zostawiam chwilę dłużej w krzesełku i sama jem.

Meneq to Yae staje a nie siedzi? Ale agentka!

E_vel przepiękny tort !!! Napisz koniecznie reakcje Karinki.

cieszę się, że już trochę lepiej

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
podłączam się pod serialowe pytanie.

ok, czekam na nazwe.

aaaaaaaaa piękny!!!!!!!!!!!!! <3<3

Nocka masakrejszyn. Nie dośc ze Amelka poszla spac o 22 to wstała o 1 i zaczeła się zabawa do ok 3. Ok 5 znowu pobudka, musialam dac tztowi robocze ciuchy .. Jestem wykonczona;]
współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,
ale mieliśmy cudny wieczór z TZ, wyjście nam dobrze zrobiło
odwaliłam się jak ta lala,założyłam najwyższe szpile, piękny make up, fryura i fajne ciuchy, tego mi było trzeba bo ostatnio wszystko co zakłądam na siebie to zaraz mam obrzygane i ciągle mam na sobie marchewkę, kaszkę, zupkę

TZ adorował mnie cały wieczór, wróciliśmy przed pólnocą ale poszliśmy spać gruubo po 2

ech czuję,że żyję

słuchajcie moja teścowa to zaklinaczka dzieci
w normalnych okolicznościach moje dziecko budzi się wieczorem od 1-4 razy a jak ona zostaje to śpi jak zabity jak ona to robi?

hehhe to Twoj lepszy, mój TZ tylko do pierwszej klasy ciągnął butle

ech wiem co czujesz,moja matka kiedyś mi powiedziała,że nie będzie wnuków nianczyć bo ona nie ma takiego obowiązku i że swoje dzieci wychowałą
dodam,ze mama nie pracowala cale zycie i generalnie nic nie robi tylko lezy i pachnieno ale niestety wnuki też ją w dupie mają

super że już w domku

my oglądamy The Bridge

denerwuje mnie jak ktoś tak gada

no widzsz

jaaaa respect
o kurde cudnie mega Wam zazdroszczę takiego wyjście

dzień dobry

pogoda piękna, Hania nie śpi od 7 a teraz na dywanie bunuje
dzisiaj mój Tż przyjezdza

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:15   #3103
hope01
Zakorzenienie

Meneq zupę ryżową, bo co?

Lenova masakra z tą lekarką ...

E-vel jesteś artystką

Dziewczyny budzę się w środku nocy, gdzieś po 2, po kurcze coś mi mruga po gębie. Otwieram oczy, patrzę telewizor (reklamy akurat) włączony. Myślę o co cho..? odwracam się na bok, a Dawid siedzi w najlepsze i se trzyma pilota i gapi się na TVN (ramówka)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:19   #3104
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh to ja polewam - znowu winko popijam

Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

Za dużo mięsa, nadmiar białka obciąża nerki. Już pręcej coś bardziej kalorycznego, te kaszki np. No i jak Szaja pisze, wartościowsze żółtko

Cytat:
Słodziak

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Ja też Osłonkę od razu wywaliłam, po prostu kocykiem przykryję i jest fin
Ja w ogóle osłonki nie miałam Tylko kocyk jak już. Mam taki fajny nie za gruby polarowy kombinezon - pajacyk. W sam raz na taką pogodę. Co z tego ze 12 - 14 stopni jak wiatr łepetynę urywa. Ale nie wyobrażam sobie zimowego kombinezonu ubierać, co bym miała zimą ubierać?

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
laurko cudne sloneczko z Michasia

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jaki śmiechowy gość i podkradliście Filipowi basenik
Pamiętam zdjęcie Filipka w baseniku Młody już za duży na naszą wanienkę, a w tym ma tyle radochy że szok

Cytat:
Szczena opada, Karinka będzie zachwycona

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42918539]
Lenova, i to pogrubione to sedno sprawy niestety. To, ze lekarka zachowala się karygodnie (!!!) to oczywiste, ale kochana ty musisz zęby czasem zacisnąć. Powiedz, co zrobisz gdy malą musialaby zastrzyki brać? Agu miala mając 2 lata, krzyk, wyrywanie się, placz a potem niecheć do lekarzy - ale co mialam zrobić, skoro chora bylą a antybiolem rzygala więc musialbyć zastrzyk? Trzeba troszkę się opancerzować...

młody w kąpieli w torbie cudny
[/QUOTE]

Dziękujemy

Lenova, po takiej akcji też bym lekarkę zmieniła, ale mam podobne zdanie jak Szaja Czasem dla dobra dziecka trzeba coś zrobić mimo histerii i płaczu. Niestety. Michał też na początku strasznie się wyrywał i wył, wręcz piszczał ze strachu jak mu odciągałam glluty katarkiem. No ale co z tego, MUSIAŁAM inaczej by nie mógł oddychać. Potem się przyzwyczaił i skończył się problem, ale musiał się przekonać, że nic mu nie grozi. Tak samo w szpitalu. Musiał mieć wenflon, mimo że jego zakładanie było straszne Trzeba mieć grubą skórę, niestety, nie ochronimy naszych dzieci przed każdym bólem czy strachem

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

Dziewczyny budzę się w środku nocy, gdzieś po 2, po kurcze coś mi mruga po gębie. Otwieram oczy, patrzę telewizor (reklamy akurat) włączony. Myślę o co cho..? odwracam się na bok, a Dawid siedzi w najlepsze i se trzyma pilota i gapi się na TVN (ramówka)
Dadi jest niesamowity Rozrabiaka jakich mało

Debrah Strasznie mi przykro, że mała nie umie nic jeść czy pić z butelki. Nie pisałaś chyba, tak jak Kija proponowałam Ci spróbować podać mleko łyżeczką, albo z kubeczka maleńkimi łyczkami. Próbowałaś tak? Czy może problemem jest w ogóle mleko mm. Mojej kuzynki syn za nic w świecie się tego nie napije.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:20   #3105
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

E-vel jesteś artystką

Dzieci są cudowne!

Marsi,znaczy TZ stanął na wysokości zadania

Deli strasznie współczuję nocy

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:32   #3106
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

hope tv maniak

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:34   #3107
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

E-vel jesteś artystką

O mamo dobrze ze nie mamy tv w sypialni.

Evel! Masakra tort jest przepiękny! Chyba bym sie poryczala jakby mi ktoś zrobił taki bo to tyle serca widać wlozylas w jego zrobienie.... Zguby cudo!

Ostatnio na FB widziałam rewelacyjny tort potem wam wkleje.

Marsi zazdroszczę wieczoru

Stary 2013-09-21, 09:38   #3108
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Dziewyny nie ma mnie na watku bo zlaplismy w srode wirusa juz jest lepiej ale masakra byla teraz roumiem co to znaczy chore dziecko naszczescie goraczka minela nocki ciut lepsze bo tak to cala przeplkna i na rekach nawet cycus nie pomagal
Mam nadzieje ze to 3dniowka i juz po wszytkim ale wczoraj doszla wysypka na cialku i nie wiem czy nie po jednym z syropkow, dzis go nie podaje zobacsymy czy cos zejdzie i licze ze mnie tez puści juz bo wkibelku siedze non stop i wszytko mnie boli:sly:
Buziaki dla waszych chorowitkow

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:51   #3109
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewyny nie ma mnie na watku bo zlaplismy w srode wirusa juz jest lepiej ale masakra byla teraz roumiem co to znaczy chore dziecko naszczescie goraczka minela nocki ciut lepsze bo tak to cala przeplkna i na rekach nawet cycus nie pomagal
Mam nadzieje ze to 3dniowka i juz po wszytkim ale wczoraj doszla wysypka na cialku i nie wiem czy nie po jednym z syropkow, dzis go nie podaje zobacsymy czy cos zejdzie i licze ze mnie tez puści juz bo wkibelku siedze non stop i wszytko mnie boli:sly:
Buziaki dla waszych chorowitkow

No ale 3 dniówka kończy się właśnie wysypką
Stary 2013-09-21, 09:53   #3110
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Brazowego nie mam, a bialego nie zamierzam dawac takze jeszcze poczekam

Cytat:
A wg tego co Ty patrzalas kiedy? Ale nawet hipp ma zupke krupniczek po 9 mscu
Ja sie sugeruje tym: http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=214 Tu jest jaglana po 8 mscu.

Przestalam patrzec na te wszystkie schematy sponsorowane (Bobovita, Hipp, itp), bo tam dane warzywo/owoc w danym miesiacu jest zalezne od tego, co producent ma w ofercie :/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42918539]bo wierzę, że przypadkiem szłaś...
[/QUOTE]
Ciiiii, tak mialo to przed TZ wygladac

Cytat:
AS!!!!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:54   #3111
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Jaglana po 9 mscu?

Chodziło o to ze tz jedzie na wyjazd integracyjny..już właśnie pojechał-i musiałam mu czipa założyć zeby wiedzieć co robi..żeby nię robił głupot
więc jajosławki dobrze,zaczipowane...oby Antonia2 z tego nie było
W kazdym razie przypomniałam sobie wczoraj że tak już dawno sie nie całowaliśmy ...zapomnialam że tak umiem..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 09:57   #3112
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

E-vel jesteś artystką

Cytat:

Ja sie sugeruje tym: http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=214 Tu jest jaglana po 8 mscu.

Przestalam patrzec na te wszystkie schematy sponsorowane (Bobovita, Hipp, itp), bo tam dane warzywo/owoc w danym miesiacu jest zalezne od tego, co producent ma w ofercie :/

AS!!!!!!
ja też brązowego używam ryzu Kurna, Amelka spi, a ja zamiast się ogarnąc to leze z nią w łózku. Tzt od 5 rano na nogach, robi ogrodzenie;] później jadę na działkę z Amelką.

Hope- Dadi rządzi! moja Amelka wyrywała tztowi wlosy spod pachy za to o 2 w nocy hahahaha

Lenova- SZOK, dobra decyzja ze zmianą lekarza. Głupie babsko...
Macie jakiś dobry przepis na karkówkę? nie wiem co by ciekawego z nią by zrobić, sos odpada ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-21 o 10:13
Stary 2013-09-21, 10:04   #3113
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka laski. Witamy sie z mloda w ten jakże piękny i sloneczny dzionek

Jestem u rodzicow z mloda, spalam u nich ... czytalam, ze wczoraj na tapecie byly relacje miedzy dziadkami i wnukami .. ja naprawde nie moge narzekac, moi rodzice sa na mala tak nakreceni, ze nigdy w zyciu nie sadzilam, ze tak bedzie ... najbardziej zwariowal moj tata, dla mnie oschly, surowy, mloda kocha najbardziej na swiecie i chyba z wzajemnoscia. smrodek sie najbardziej do niego rwie, raczki wyciaga, tuli i zasypia mu na klacie ... ojciec zamecza wszystkich jej fotami, mama mowila ze klienci w firmie zanim ich obsluzy to musza wszystkie nowe fotki zobaczyc i z taka duma mowi ze mloda kocha dziadka najbardziej ... rodzice codziennie sa jak mooga na 2-3 godz na zmiane .. wczoraj 1raz tata ja zabral autem (kurcze dziwnie sie czulam, mhyslalam, ze bedzie plakac czy cos, a ona wpatrzona w dziadka smiala sie, nawet na mnie nie spojrzala, jak zamykalam auto .. poitem dzwonilam jeszcze kilka razy zeby spytac jak tam, to w koncu uslyszalam ze mam nie truc i im przeszkadzam ), a dzis ja zostawiam tak od 11 do 17, jade ogarniac ciuchy ...
Co do tesciow ... temat dlugi, ja tez jestem nastawiona do nich negatywnie ... oni oboje pracuja, tesciowka od pon do sob od 6 do 18, wiec nie kaze jej przychodzic tak pozno, tesciu do 14 i on przychodzi zawsze w sr (od 3 tygodni )... tesciowa w niedziele ... tesciow sie boi, zanim sie oswoi z nimi musi minac duzo czasu, ja musze byc zawsze w tym samym pokoju co oni .. teraz w niedziele jade do nich z mala, bo mnie tz wrobil .... posiedze ze 2 max 3 godz .. mloda nie zna ich domu .. nie wiem dlaczego taka jestem, moze dlatego ze slyszalam jak to beda rozpieszczac mloda, jak to beda sie nia zajmowac itp .. a jak przyszlo co do czego to wyszla lipa, jak zawsze skonczylo sie na gadaniu ... drazni mnie tez ich podejscie, daj jej chleba, ciasta, micha, kup chodzik, prowadz za raczki tip .. i tekst ze jak ona wychowywala to bylo inaczej ... nie mowiac juz ze samega skapcami i kupuja wszystko najtansze i najgorsze, ja wiem, ze to nie ma moze znaczenia ... ale kurde wiecie jak mi mowia ze czekaja az Blanke z nimi zostawie i bedzie z nimi spala w sypialni, a ja od razu mysle ze w ich poscieli ... kurde a tesciowa jest czysta osoba, ale jakos mnie to przeraza ... jak spie u rodzicow, zawsze rano zanosze im mloda do sypialni, zeby soe pobaraszkowali i mi to nie przeszkadza
Stary 2013-09-21, 10:09   #3114
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hej laski!
dzis moja zaba spala do 7.45 , wczoraj do 7.30, rozpiescza mnie normalnie ten moj babel
Cytat:
jeszcze tylko , to jest jej pierwszy wnuczek, tesciow trzeci, nawet moja mama przyznaje, ze t.maja wiekszego swira na punkcie babelka niz ona. no ale czy to jest sie czym chwalic?
az mi sie plakac chce
przepraszam za smecenie
tule mocno...

Cytat:
Heja
W piątek tyle stron ?!
Napiszę co u nas i biorę się za nadrabianie.

A więc po wieczornej akcji z gilami , w nocy jeszcze Blanka kaszlała więc zadzwoniłam rano do lekarza ( błąd) zeby ją obejrzała. Rano zrobiłam jej inhalacje i próbowałam wyciągnąć gluty, znowu się nie dało .Dwie dorosłe osoby i nie podołały.
Ogólnie to już Wam kiedys mówiłam, że moja lekarka to suczowata baba. Teraz upewniła mnie w tym jeszcze bardziej- zmieniam Blance lekarza. Ona jest dobrym specjalistą w jej kompetencje nie wątpię ale ja od lekarza wymagam też empatii, dobrego kontaktu z dzieckiem i szacunku do rodzica i dziecka, czego pani doktor na pewno nie posiada.
Była dziś w złym humorze.Jak powiedziałam że przychodzę bo Blanka ma katar i kaszle to -"ale to nie jest koniec świata!" I się patrzy na mnie jak na głupa. A ja mówie że chciałabym sprawdzić mimo wszystko co z nią jest. I mówię, że nie wiem czy Blanka ma gorączkę bo nie dała mi zmierzyć temp bo mamy termometr taki elektroniczny a ona w histerii nie da sie do siebie dotknąć a to przecież trzeba chwile potrzymać i mówię że mam problem z wyciąganiem gilów i czy jest jakiś sposób na to inny.
To ona się na mnie patrzy i na stażystkę bo akurat była i zaczęła się na mnie drzeć że to niemożliwe żeby się nie dało, że każde dziecko się da , że jak sobie trochę popłacze to przecież nic się nie stanie i że krzywdzę dziecko. I komentarze do tej stażystki "ludzie święcie jak to możliwe że nie da się dziecku temp zmierzyć, no jak no jak" I do mnie że ja ją osłabiam. Już wtedy miałam łzy w oczach.Wzięła ją potem do badania i zaczęła się szarpać z nią.Blanka w płacz. to ta ja ją trzymałam za jedną rączkę a ona za drugą ale ją ścisnęła tak że dziwie się że siniaka nie ma, Blanka w histerię wpadła no i mi łzy pociekły wtedy i ona na mnie że niepotrzebnie becze, że dziecku się krzywda nie dzieje, że ono musi płakać i takie tam i że to nie jest koniec świata że ona ma katar poza tym jest zdrowa tylko "mamusia ma jakiś problem, bo pewnie ma poczucie winy że dziecko zaraziła"..a ja głupia cipa nie umiałam jej odpyskować tylko się rozpłakałam na całego. Potem coś jeszcze do tej swojej stażystki gadała ale już nie słuchałam. Potem nagle była miła i powiedziała że Blanka jest super hiper fajna i takie tam bla bla bla

Wiecie ja wszystko rozumiem, że jestem nadwrażliwa, że jestem mocno przywiązana do Blanki i może za bardzo wszystko przeżywam no ale to trzeba aż takim wrednym być i mnie oceniać. Wiem, że powinnam jej te gile odciągać ale jest mi jej szkoda jak ona się tak wije w histerii.

Dobra nie smęce już idę nadrabiać póki mi mąż pozwoli bo już czatuje na kompa
co za ciota!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pstryczku, generalnie źle nie jest - jak ich POPROSZĘ, to zostaną, ale zawsze z komentarzem, żebyśmy jak najszybciej wracali... Na co dzień jest tak, że strasznie uwielbiają małą, chętnie się z nią bawią, czy nawet popilnują chwilę, jak chcę ugotować obiad, czy coś tam... Ale jak chcemy wyjść, to jest właśnie gorzej i... to jest trochę przykre, bo przez to właśnie nie wychodzimy nigdzie we dwoje, no bo nie chcę, żeby mi robili jakąś łaskę... A zakupy z małą uwielbiam, także nie proszę, dajemy radę.

Taki przykład - jutro wieczorem jadę na imprezę urodzinową do kumpelki. Rodzice o tym wiedzą i specjalnie wspomniałam im, że zabieram ze sobą kuzynkę (nie chcę sama, bo impreza w klubie, zaraz się przyklei jakiś baran do mnie... z kuzynką raźniej), zamiast Łukasza, no bo nie miałby się kto małą zaopiekować - przez noc, kiedy ona się budzi maks 2 razy na mleko i tyle... Nawet nic nie wspomnieli, że mogliby się np położyć u nas w sypialni z nią, a my byśmy sobie poszli na imprezę we dwoje...
rowniez sciskam

u nas jak poprosze to mama bez problemu zajelaby sie mlodym ale od powrotu do pracy mama siedzi z nim codziennie te kilka godz wiec mi troche glupio ja prosic zeby jeszcze zostala z nim popoludniu ale jak mus to mus, zostanie raczej bez problemu. co do wieczornych wyjsc to mlody jest na cycku wiec sprawa sama sie rozwiazuje a raczej przywiazuje ale ja narazie nie mam potrzeby ychodzenia na nocne balangi raczej. wole sie wyspac

Cytat:
chcialam tutaj moja mame pochwalic, a mi sie wlasnie tak mega przykro zrobilo, ze szok....
byla u nas ostatnio tydz temu w sobote. chcialam, zeby dzisiaj przyjechala chociaz malego zobaczyc. nie, ona sie bardzo zle czuje (ok,jest chora,ma czasem gorsze dni, rozumiem) dzwonie do niej, ze mecz jest i czy oglada - okazuje sie, ze jestnw sklepie i mierzy bluzki......to do nas nie ma sily wpasc, ale na zakupy ma sile? pytam sie w takim razie kiedy bedzie - no weekend nie, bo jedzie do W., pn nie bo spotyka sie z kolezanka na kawie, potem angielski, wt pewnie bedsie zmeczona, sroda ma hiszpanski, czw pt ona jeszcze nie ma planow a weekend do w., no do qwa, my sie nie liczymy? u nas w druga strone, jak chcemy gdzies wyjsc to nie ma probpemu, zostanie z mlodym, ale zeby sama przyjechala trzeba ja sila sciagac.....
ide do lozka bo mi cholernie smutno

Cytat:
Pstryczku przepraszam,źle się wyraziłam. Chodziło mi właśnie o to że oskrzelowo czysto.

spoxik

nadrabiam dalej...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:11   #3115
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
ja też brązowego używam ryzu Kurna, Amelka spi, a ja zamiast się ogarnąc to leze z nią w łózku. Tzt od 5 rano na nogach, robi ogrodzenie;] później jadę na działkę z Amelką.

Hope- Dadi rządzi! moja Amelka wyrywała tztowi wlosy spod pachy za to o 2 w nocy hahahaha

Macie jakiś dobry przepis na karkówkę? nie wiem co by ciekawego z nią by zrobić, sos odpada ;p
deli masz, pieczarki. Cebulke i paprykę czerwoną?
To ma być karkowna obiad? Wiesz jak ja robie na szybko..?kroje w plastry , nacieram przyprawami jakie mam, jakie lubie, kroje w plastry miecho, i cebule, w paski papryke no i obrane pieczarki tez w,plsterki.klade warstwowo (ile ci sie zmiesci na,dnie)2-3plastry karkowy na to kolejno pieczarki papryka, cebula, mieso znow i reszta i tak przekladam ile mam miesa. (ja,zawsze z kg mam jakies 7-8plastrow-nie,za grube, nie za cienkie kroje, 2 srednie cebule daje, 0,5kg pieczarek, 1papryka,czerwona). Jeśli czegoś nie masz-ja ostatnio zrobilam tylko z cebula-wszytsko zalewam woda i jak sie zagotuje to dusze na niewielkim ogniu ze 30 min(wtedy trzeba doprawic..dodaje soli pieprzu do smaku).polecam szybko i sprawnie ...aha tz uwielbia do tego kasze gryczaną i mizerie badz biała kapustę z marchewką jablkiem i majonezem

Pozdrawiamy ciocie..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-09-21 09.25.48.jpg (86,1 KB, 40 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-21 o 10:18
Stary 2013-09-21, 10:12   #3116
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

AS!!!!!!
a no to nawet i lepiej

Tylko wiesz, ja ją dodałam do zupki a potem jeszcze troche przemiksowałam, że były grudki ale nie takie duże krupy

Cytat:

ja najbardziej lubię taką zwykłą usmażoną, nacieram solą pieprzem, czosnkiem lub jakie tam przyprawy akurat lubię i na patelnie mocno obsmażam, tylko przed jeszcze ją trochę rozbijam nie wiem jakoś taą lubie najbardziej
Stary 2013-09-21, 10:17   #3117
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
deli masz, pieczarki. Cebulke i paprykę czerwoną?
To ma być karkowna obiad? Wiesz jak ja,robie na,szybko..kroje w plastry , nacieram przyprawami jakie mam, jakie lubie, kroje w plastry xebule w paski papryke no i obrane pieczarki tez w,plsterki.klade warstwowo (ile ci sie zmiesci na,dnie)2-3pkastry karkowyna to kolekno pieczarki oapryka cebula, mieso znow, i reszta i tak przekladamile mam miesa. (ja,zawsze z kg mam jakies 7-8plastrow-nie,za grube, nie za cienkie kroje, 2 srednie cebula, 0,5kg pieczarek, 1papryka,czerwona. Jeśli czegoś nie masz-ja ostatnio zrobilam tulko z cebula-wszytsko zalewam woda i gotuje..dusze, jak sie zagotije, dusze na niewielkim ogniu ze 20-30 min(wtedy trzeba doprawic..dodaje soli pieprzi do smaku).polecam szybko i sprawnie ...aha tz uwielbia do tego każe gryczaną

Pozdrawiamy ciocie..
pieczarek nie amm ale moge miec to zrobie, dziękuje;*

Cytat:
a no to nawet i lepiej

Tylko wiesz, ja ją dodałam do zupki a potem jeszcze troche przemiksowałam, że były grudki ale nie takie duże krupy

ja najbardziej lubię taką zwykłą usmażoną, nacieram solą pieprzem, czosnkiem lub jakie tam przyprawy akurat lubię i na patelnie mocno obsmażam, tylko przed jeszcze ją trochę rozbijam nie wiem jakoś taą lubie najbardziej
no wlasnie taka robilam albo piekłam albo wlasnie sos ale juz nudą powiało ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-21, 10:21   #3118
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Ale jeszcze o t. Ja bardzo dobrze widzę, nawet tż, że dla niej ważniejsza jest druga wnuczka, córka jej córki. Pierwszego mieli wnuka w ogóle, ale Julka jest pierwszą wnuczką, 3 miesiące starsza od Poli. No i przykro mi, że jak jesteśmy u nich wszyscy, to t. więcej czasu spędza z Julą, bardziej się z nią "dogaduje", ale co ja poradzę. Ona z małą spędza dużo więcej czasu, nieraz cały tydzień u t. siedzą, jak szwagierka z Julką przyjedzie, bo męża ma w delegacji. No i wiadomo, że są bardziej zżyte.
A my tyle, co w weekend wpadniemy, i to nie każdy, i na jakieś urodziny/imieniny. I teściowie też do nas przyjeżdżają tylko na jakieś okazje. Nigdy nie przyjechali ot tak, do Poli, jak chcemy, żeby się nią zajęli, to zawozimy do nich, nigdy nie przyjeżdżają tutaj. Zresztą Pola nie lubi u nich zbytnio być, jak ją zostawiliśmy na noc, kiedy my byliśmy na weselu ostatnio, to dwa razy trzeba było jechać, bo taka była marudna.
Ale, przyznam szczerze, no po prostu to jest dla mnie normalne. Że dziadkowie z jednym wnukiem mają lepszy kontakt, z drugim mniej, że nawet bardziej go lubią.

Kurde, nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały, szczególnie Ty, Fewciu Każdy ma inne spojrzenie na to. A szczególnie po tym, co pisałaś Ty w klubie - u nas aż tak źle jednak nie ma Bo jednak się nią tak zwyczajnie interesują, a u Was...
Więc po raz kolejny przepraszam, bo wiem, że źle zabrzmiało, to co wcześniej napisałam
zgadzam sie, z jednym wnukiem/wnuczka widza sie czesciej z drugim rzadziej no i wiadomo z czym sie to wiaze ALE moim skromnym zdaniem jesli juz jest taka sytuacja ze jest jakas impreza czy nawet nie ale u dziadkow jest kilkoro wnuczat to w rownym stopniu powinni poswiecac czas wszystkim a nie tylko temu z ktorym sie lepeij dogaduja. amen

Cytat:
mamy jakiś taki aspirator z babyOno no i niestety odkurzacza się boi

W zupkach po 6 miesiącu jest pomidor więc chyba można.
kochana, nawet jak odkurzacza sie boi ja i tak bym na twoim miejscu zainwestowala w katarka
przy odciaganiu nim cala sprawa trwa max pol minuty a nochalek czysciutki! a w trakcie i tak bedzie raczej plakac wiec moze nawet nie skapnie sie ze ten odkurzacz jest wlaczony. my odciagamy na najnizszej mocy i chodzi wtedy cichutko

jak robicie pomidorowa dla maluchow?

Cytat:

bosz! najlepiej jakby dziecko przybieralo 10 kg na tydz
sprawdzila na siatce jej wage?
pol kilo to wcale nie jest malo, najwazniejsze ze przybiera.

mom zdaniem za duzo miesa
moj je kaszki tylko bo butla jest bleee. ale my jeszcze na cycu wieczorkiem i cala nocka.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:21   #3119
hope01
Zakorzenienie

Ja zaraz idę po szmateksach pochodzić i zostawiam Młodego TZtowi. Obiad mają, więc się nie pali

Neti cudniście

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:22   #3120
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
a no to nawet i lepiej

Ja kiedyś też taka lubiłam..ale nie jemy prawie wogóle teraz smażonego..a pozatym przy Antosiu..jak sobie wsio wrzuce do gara to się samo pichci

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-21 o 10:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości