|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ![]() Przypomniałaś mi, że jeszcze wypiłam kieliszek polewki malinowej robionej na spirytusie ![]() Ej, w ogóle to nie napisałam, że Pola już od 20 śpi
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
laurko cudne sloneczko z Michasia
Odprawa wydrukowana, nie ma juz odwrotu ![]() Powiem Wam, ze u mnie jest na odwrot co jest troche chore ale nic na to nie poradze. Moja Mama zawsze jak jestem u niej albo ona jest u mnie to mnie wrecz prosi, zebym sobie gdzies wyszla sama, pojechala na zakupy czy z Tztem do kina, itp, ale ja w ogole nie mam ochoty wychodzic nigdzie bez dziewczyn. Tzn. niby mam, czasem sobie mysle, ze ale by bylo super raz sobie na spokojnie pochodzic po sklepach ale jak juz mam taka mozliwosc to nigdzie nie jade Poza tym nie lubie prosic nikogo o pomoc, moje dzieci i sama sie nimi zajmuje - wiem jak to brzmi, ale taka juz jestem ![]() Laski, czy Wy tez tak teraz macie, ze jecie i ciagle jestescie glodne Ja tak chyba przed zima, zbieram zapasy
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee, ja tak mam od urodzenia
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-20 o 22:05 |
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Siatkarze się spisali
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnej nocki fewciu ![]() Ja mam jeszcze 1,5 godziny czekania na Tz. Family Gay'a sobie chyba poogladam
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-09-20 o 22:09 |
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Asik na koniec
![]() Dobrej nocy, obyś w końcu pospała choć trochę więcej
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Borja spi od 18.30 ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
co do jedzenia, ja nie mam umiaru, dlatego musze sie kontrolowac, ja moge zjesc wiecej niz Tz ktory wazy dwa razy tyle co ja i on ma zoladek jak kurczaczek i jest na zarty a ja moglabym jesc jeszcze
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
To tyle dobrego, że przy tym nawale obowiązków będzie odbierać Blankę ze żłobka Hje oj ja bym też się napiła jakiegoś drinka Ostatnio wypiłam może z 30ml wina i mi poszło w łeb ![]()
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak chyba powinno byc, ale moze niektore babcie nie czuja sie jeszcze w 100% babciami? W sensie, ze moze wola jeszcze same skorzystac z zycia skoro swoje dzieci juz odchowaly? Sama nie wiem ![]() Przypomnialo mi sie jak Nigella w jednym z odcinkow powiedziala, ze ma dzieci tylko dlatego, ze chce kiedys byc babcia Urocze
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Za noworodka to bym pewne uznała za nocny sen
A w obecnej sytuacji, gdyby Pola o tej zasnęła, to pewnie by się obudziła w granicach 19-21 i właśnie byśmy się bawiły, w porywach karmiły do spania ![]() A co do jedzenia - szkoda, że tyle wpyerdalam, a dupa rośnie ![]() Też bym chciała tak jak Ty
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-20 o 22:19 |
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
ja moglabym w ogole nie jesc. dzisiaj, rano kajzerka z serem zoltym i kakao, i dopiero wieczorem dwie kajzerki z pasztetem i herbata
i nie jestem z tego dumna, chcialabym sie zdrowo odzywiac i systematycznie, ale nigdy tego nie potrafilam....babel sie obudzil
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i metabolizm siada niestety. Wspolczuje pobudki
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenova, ale ta lekarka to porażka. W życiu bym więcej do niej nie poszła Nawijko, ale Ci zazdroszczę jutrzejszego meczu Hje możemy sobie podać rękę - też jem, chociaż dupa rośnie i płacz jest jak widzę się w lustrze |
|
|
|
|
#3075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42903762]Charlizz, Kubusia nie planuję podawać moja Agu sporadycznie dostaje jakieś takie picia, masakrycznie to slodkie.Powiem tyle - noc masakra. Pobudka co godzinę, pół nocy spędzila Dorotka na mnie śpiąc, a ja teraz w pracy. Gorączki rano niet, ale od placzu zachrypnięta ;([/QUOTE] Biedule ![]() Cytat:
Cytat:
Bez czapki w taki "mróz" ?! |
|||
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubierania to moja dziś w czapce była. Co z tego, że 18 st było, jak halny u nas wiał :P sama kaptur miałam naciągnięty :P Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-20 o 22:29 |
|
|
|
#3077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fakt, urocze ciekawe czy mnie będzie tak cieszyło bycie babcią chociaż czemy nie, zero spiny,zero stresu, samo rozpieszczanie ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
a co do jedzenia, to powtarzam, ze ja mogabym tyle pochlaniac ale pochlaniam tylko raz na jakis czas bo inaczej to ja bym TZ z jego waga chyba przegonila staram sie kontrolowac
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz mam tak, że jeden dzień albo dwa jak u Ciebie - potrafię przez cały dzień zjeść owoca/kanapkę, pić coś ewentualnie. Ale potem nadrabiam znowu, i wpierdzielam wszystko co mam pod ręką - słodycze, dwie dokładki obiadu, napoje gazowane, kanapki. I mimo że brzuch mi pęka, i nic bym już nie wsadziła, to i tak idę do kuchni, otwieram lodówkę i szuuukam. I dziwić się, że waga rośnie ![]() A obudził się tak na cacy, czy tylko na jedzenie?
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-20 o 22:31 |
|
|
|
|
#3079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- marsi - jak będziesz, może dałabyś jakiś przepis na dobrą rybkę z piekarnika (z piekarnika, bo tak sobie myślę, że zdrowo) ![]() Ps. przepis na steki zapisany i jak TZ sobie zasłuży to postaram się odtworzyć na tyle, na ile mi się uda ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- bokeh - widziałam właśnie zdjęcia z wesela, tacy pozytywni jesteście, bardzo Wam zazdroszczę! a Twój tż mi się kojarzy troszke z fimammi Almodovara
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas ogólnie mama nie odmawia jak muszę coś załatwić, ale właśnie jak chce gdzieś wyskoczyc sie rozerwać czy gdzieś z tż na randkę to nie bo jej zdaniem to jak się ma dziecko to nie powinno się już balować... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- A jeszcze co do kosi kosi to Blanka non stop klaszcze/klaska( nie wiem jak jest poprawnie) ale ona robi to bardziej na słowo "brawo" albo jak coś jej się podoba bardzo to też. No i próbuje robić "pa pa" ale nie podnosi ręki tylko tak sobie macha. No i ona chyba tez będzie nie raczkująca bo niby umie ale tylko do tyłu i non stop siada lub idzie do tyłu. Chyba jej inhalacje pomogły bo dziś śpi już ze smokiem w buzi oddycha przez nos bez chrapania czyli już chyba lepiej ? |
||||||||||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze rozwalony metabolizm cholerka, ale nie potrafie tego zmienic
zabieram sie do tego od paru tygodni, duzo czytam, szukam informacji, ale przeraza mnie to kurcze.....Obudzil sie na dobre. Malz go wzial ja ide spac. Dobranoc lejdis ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane
) i napisałam mu epopeję, wszystko co chciałabym mu powiedzieć, ale mi duma/upór nie pozwoli się do niego odezwać; nawet nie wiem, czy przeczytaCytat:
![]() Cytat:
a teraz jestem po dwóch kieliszkach wina, ba, kielichach, i trochę mi zawirowało![]() no następna; weźcie mnie nie dołujcie ![]() Cytat:
Cytat:
ale ostatnio jadł rosołek i trochę makaronu mu dałamjaki śmiechowy gość i podkradliście Filipowi basenik ![]() oby dla Ciebie tym razem była dobra ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- to ja też spadam, bo kiliszek pusty i jeszcze mnie skusi na następny, a to już byłoby niebezpieczne ![]() dobranocki
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Ziwjam się z imprezy, bo się nam za☠☠☠ista noc szykuje przez to pieprzone uczulenie
Papa |
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hje oby jednak nie bylo tak zle Jak Ty wstaniesz taka biedna skacowana w srodku nocy
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-09-20 o 23:26 |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Dziewczyny OSZALALYSCIE? mam teraz tyle nadrobic? Czy chociaż dziś ktoś tęsknił?DELI? Nadrobie jutro..męża puszczam na integracje w pracy-jutro jedzie w niedzielę wraca...więc same rozumiecie,musze sie teraz nim zająć zaczipowac mu jajosławki ![]() Hje...zdążymy po jednym?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
ale to nie impreza kumpel tz przyszedł ułożyć grafik. Tz ma wolne jedno jeddyne w nasza rocznicę, przypomina mi sie aż jak codziennie byłam sama przez 4 mscs.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też nie umiem jeść systematycznie boję sie ze nie bede potrafiła dobrze odzywic Hani... Robicie dzieciom pomidorowke dzieciową? jak? Idę spac, lekko przybita dobranoc aaa blogerko dziekuję za miłe słowa o mnie i tz jak jest fajnie to faktycznie jest pozytywnie ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3088 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
podobno dobre jest breaking badCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hania na noc dostaję do mleka 5 łyeczek holle no i w dzień też je holle z owocami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
temat Rodziców i teściów. moi jakby mogli to by z nami zamieszkali żeby się Hanią zajmować. jak przyjezdzamy to sobie Ją z rąk wyrywają i cały czas słysze- no jedzcie gdzieś, wyjdzcie sobie. tylko my mieszkamy kawałek od jednych i od drugich więc widujemy się w weekendy co 2 czy 3 tygodnie. a teście, jak już mówiłam, jak do nich pojedziemy, to czasem teściowa weźmie Hanie na rękę, ale jak była mniejsza i zaczynała płakać to od razu oddawała. jak Hania ma dobry humor to ok, ale jak już maruda to nie bardzo
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Jajosławki zaczipowNe...o chuju złoty-toż to nigdy tak szybko się nie dało do nich dobrać
![]() Pewnie tak szybko dopuścił....bo sie bal że go jednak nie puszcze..sasasasasa oby z tego Antonia2 nie bylo..piszę sama do siebie...pic nie ma z kim...ide se spac...ależ dziś sen lekkim bedzie- ..oby i dlugim pa kochane ![]() hje,..masz minusa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- PSTRYCZKU -INHALATORY będą w lidlu...już nie pamiętam..chyba od poniedziałku-już pisalam tu na forum-bedzie tez dzieciowa koncowka-..wszytsko za chyba 99zl-to dobra cena... P.s. Idę spać bom w dobrym humorze to i sny beda dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tylko słyszałam od mamy, że się biedna zmęczyła, ręce od noszenia bolały ale wyjścia nie miała i że muszę uczyć pić z butelki... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

ja winkuję dzisiaj 

Ja tak chyba przed zima, zbieram zapasy

Ma mnóstwo problemów na głowie plus praca od rana do nocy. Aj,długo by pisać. Ale wierze Jej że nie ma czasu.
Ostatnio wypiłam może z 30ml wina i mi poszło w łeb 

i nie jestem z tego dumna, chcialabym sie zdrowo odzywiac i systematycznie, ale nigdy tego nie potrafilam....

a Leo załapał o co chodzi bo po kąpieli jest buziak dla mamy, papa, idą chłopaki grzecznie do sypialni, Leo od razu się kładzie jakby kumał że pora spania- wczoraj trwało to może ze 3 minuty
ale i tak jestem dumna z tatuśka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)