Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 10:22   #3121
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No ale 3 dniówka kończy się właśnie wysypką
Doczytalam na 99% to trzydniowka w poniedziałek do kontroli idziemy naszczescie bez antybiotyków sie obylo

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Chodziło o to ze tz jedzie na wyjazd integracyjny..już właśnie pojechał-i musiałam mu czipa założyć zeby wiedzieć co robi..żeby nię robił głupot
więc jajosławki dobrze,zaczipowane...oby Antonia2 z tego nie było
W kazdym razie przypomniałam sobie wczoraj że tak już dawno sie nie całowaliśmy ...zapomnialam że tak umiem..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja dzis test robilam nietety nie bedzie rodzeństwa dla Julka a moje kopniaki w brzuchu to jelita

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:24   #3122
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Pstryniu pomidorową robiłam wg Sylwietty na skrzydełku. Marcheweczki, pietruszki, selerka ciut, spażyłam pomidory (2 niewielkie) podgotowało się, później dałam dwie łyżki ryżu, zagotowało się i już

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-09-21 o 10:27
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:24   #3123
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zgadzam sie, z jednym wnukiem/wnuczka widza sie czesciej z drugim rzadziej no i wiadomo z czym sie to wiaze ALE moim skromnym zdaniem jesli juz jest taka sytuacja ze jest jakas impreza czy nawet nie ale u dziadkow jest kilkoro wnuczat to w rownym stopniu powinni poswiecac czas wszystkim a nie tylko temu z ktorym sie lepeij dogaduja. amen

jak robicie pomidorowa dla maluchow?

No gotuje bulion warzywny /mięsny.. wrzucam kluseczki i leje sok pomidorowy co t. zrobila włala.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:27   #3124
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Doczytalam na 99% to trzydniowka w poniedziałek do kontroli idziemy naszczescie bez antybiotyków sie obylo

z Dawidem miałam tak samo. 3 dni gorączki czwartego wysypka tutaj pisałam: http://timidhope.blogspot.com/2013/0...o-la-boga.html

Ja dzis test robilam nietety nie bedzie rodzeństwa dla Julka a moje kopniaki w brzuchu to jelita

test

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:30   #3125
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

widzę, ze coraz więcej laseczek chce kolejnego dzidzia

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-21, 10:33   #3126
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
test
Tak samo Julkowe plecy wygladaja i tez zebami polaczone mam nadzieje ze dzis nocka bedzie lepsza i chlopak zcznie jeść , gorczka juz puscila
A test jakis lipny bardzo dlugo nie bylo wyniku chyba z 10 min a potem 1 kreska moze powtorze jak babelki dalej bede czula

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:36   #3127
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
widzę, ze coraz więcej laseczek chce kolejnego dzidzia
Żadne chce...tylko po tej abstynecji u nas (no piwnicznwgo.bungowania nie licze)...to się dorwalam jak.....a że to.ja dominowalam to pozwoliłam sobie na chwile zapomnienia...taka też chwila jest Antonio
P.s. Deli daj znać jak Ci karkowa wyjdzie..a o meszkach pamietam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 10:38   #3128
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Żadne chce...tylko po tej abstynecji u nas (no piwnicznwgo.bungowania nie licze)...to się dorwalam jak.....a że to.ja dominowalam to pozwoliłam sobie na chwile zapomnienia...taka też chwila jest Antonio
P.s. Deli daj znać jak Ci karkowa wyjdzie..a o meszkach pamietam

okej, ale ta karkówe to ja chyba jutro jedna zrobie, dzis dzien lenia. Nie robie nic prócz wieszania prania;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-21, 10:43   #3129
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
okej, ale ta karkówe to ja chyba jutro jedna zrobie, dzis dzien lenia. Nie robie nic prócz wieszania prania;]
Ja wczoraj zrobilam 4 prania(przez to man tyyyle prasowania)ale na sloncu i wietrze wszytsko pięknie wyschlo..
Deli... Bros płytka na owady - http://www.google.com/search?q=Bros+...dy&btnG=&hl=pl
Ja to stawiam przy owocach...meszek nie ma nic...jest naprawdę skuteczne.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-21 o 10:46
Stary 2013-09-21, 10:46   #3130
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz.

Cytat:
Ja wczoraj zrobilam 4 prania(przez to man tyyyle prasowania)ale na sloncu i wietrze wszytsko pięknie wyschlo..
Deli... Bros płytka na owady www.domel_1981.republika. pl/bros%20plytka%20na%20owad y
Ja to stawiam przy owocach...meszek nie ma nic...jest naprawdę skuteczne.

czytam, ze nie mozna tego stosowac gdy sa dzieci poniżej 3 r.ż. ;/
SPOSÓB DZIAŁANIA :
Działa na zasadzie stopniowego uwalniania się z płytki substancji owadobójczej zwalczając owady latające (muchy, komary, meszki, dorosłe osobniki moli odzieżowych) w pomieszczeniach.

SPOSÓB UŻYCIA:
Płytkę wyjąć z opakowania i umieścić na podstawce w miejscu zapewniającym cyrkulację powietrza.
Nie ustawiać jej w bezpośrednim sąsiedztwie otwartego okna. Jedno opakowanie zabezpiecza pomieszczenie do 30m3. Pełną skuteczność uzyskuje się po ok.24 godzinach od wystawienia płytki. Efekt działania przy otwartych oknach zmniejsza się.
Po użyciu umyć ręce wodą z mydłem, nie dopuszczać do zetknięcia się płytek z żywnością, paszą, wodą pitną. Zabezpieczyć płytkę przed dostępem dzieci.
Nie stosować w obecności dzieci poniżej 3 lat, osób chorych, alergików.
Pomieszczenia użytkowe przez ludzi wietrzyć co 8 godzin.
Producent: Bros

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-21, 10:49   #3131
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, wpadam tylko pokazać tort
Skończyłam go w nocy i nieskromnie ale jestem z siebie dumna Myślę, że Karince się spodoba Tylko prawie nic oprócz torta mi się nie mieści do lodówki
e_vel wooooow Szacun!!! Moja Gabi by takiego tortu chyba pokroic nie pozwolila. No masakra, boski jest!!!

Cytat:
Meneq zupę ryżową, bo co?

Lenova masakra z tą lekarką ...

E-vel jesteś artystką

Dziewczyny budzę się w środku nocy, gdzieś po 2, po kurcze coś mi mruga po gębie. Otwieram oczy, patrzę telewizor (reklamy akurat) włączony. Myślę o co cho..? odwracam się na bok, a Dawid siedzi w najlepsze i se trzyma pilota i gapi się na TVN (ramówka)

Hello
U nas tez nocka kiepska. Najpierw Tz wrocil o 23 z pracy i przywiozl takeaway'a Zasiedzielismy sie do pozna, pozniej Lilcia sie obudzila i nie chciala spac a o 5ej Tz do pracy wychodzil i tlukl sie tak, ze nawet Gabi obudzil Zasneslymy dopiero kolo 7 i pospalysmy do 8.30

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:02   #3132
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013,

Cytat:
czytam, ze nie mozna tego stosowac gdy sa dzieci poniżej 3 r.ż. ;/
SPOSÓB DZIAŁANIA :
Działa na zasadzie stopniowego uwalniania się z płytki substancji owadobójczej zwalczając owady latające (muchy, komary, meszki, dorosłe osobniki moli odzieżowych) w pomieszczeniach.

SPOSÓB UŻYCIA:
Płytkę wyjąć z opakowania i umieścić na podstawce w miejscu zapewniającym cyrkulację powietrza.
Nie ustawiać jej w bezpośrednim sąsiedztwie otwartego okna. Jedno opakowanie zabezpiecza pomieszczenie do 30m3. Pełną skuteczność uzyskuje się po ok.24 godzinach od wystawienia płytki. Efekt działania przy otwartych oknach zmniejsza się.
Po użyciu umyć ręce wodą z mydłem, nie dopuszczać do zetknięcia się płytek z żywnością, paszą, wodą pitną. Zabezpieczyć płytkę przed dostępem dzieci.
Nie stosować w obecności dzieci poniżej 3 lat, osób chorych, alergików.
Pomieszczenia użytkowe przez ludzi wietrzyć co 8 godzin.
Producent: Bros
No wiem..ja też czytalam co prawda, teraz tego nie mam-ale miałam w kuchni..no maly tam rzadko kiedy jest..chyba mu nie zaszkodziło...

Stary 2013-09-21, 11:07   #3133
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe

Cytat:
No wiem..ja też czytalam co prawda, teraz tego nie mam-ale miałam w kuchni..no maly tam rzadko kiedy jest..chyba mu nie zaszkodziło...

To odpada. Bo mala b.czesto ze mną w kuchni.
Amelka odsypia nocke.. juz 2 h spi

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-21, 11:11   #3134
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej laleczki Mi dalej mi oddali internetu ale nie mogę dłużej mi wiedzieć co u was...

Może ktoś mi pyknie streszczenie ???

U nas dziś pobudka o 4 po godzinie usnął i obudził się o 6. Dopiero koło 7 usnął i spaliśmy do 8;30. Jak zobaczyłam qpe Oskara to od razu rozjaśniło mi czemu tak prędko się obudził i płakał...

Ogólnie to bardzo żywe dziecko i coraz częściej odnoszę wrażenie że ma Adhd Dzisiaj rano próbował zdemolować łóżko. Nawalał z całych sił-leżąc.

Próbuje już mówić tata Szczególnie jak się bawi i coś sobie tłumaczy to tylko słyszę takim półszeptem; tatataaata
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:12   #3135
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Nocka u nas chiba okej, za duzo nie kumam :P

Babel padl o 24 przy cycu, heh. A i tak wstal o 6 skad on ma sile?

Zaczeli u nas tez grzac 21st w mieszkaniu!!!!!!!!! Masakra normalnie a kaloryfery mamy wylaczone, tak nam rury grzeja mocno. Moze sie obedzie calkiem bez oogrzewania w tym roku???
Jedyny minus - rur nie ma akurat u babla w pokoju, wiec tam chyba bedziemy musieli grzejnik podlaczyc jednak:P

Dospalismy sobie jeszcze 9-11

Elllmi, mam nadzieje, ze sobie wszystko wyjasnicie

Bokeh, tez pierwsze slowo jakie mi na mysl przyszlo jak zobaczylam wasze zdj z tamtego wesela to, ze mega pozytyw

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 11:36   #3136
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło o to ze tz jedzie na wyjazd integracyjny..już właśnie pojechał-i musiałam mu czipa założyć zeby wiedzieć co robi..żeby nię robił głupot
więc jajosławki dobrze,zaczipowane...oby Antonia2 z tego nie było
W kazdym razie przypomniałam sobie wczoraj że tak już dawno sie nie całowaliśmy ...zapomnialam że tak umiem..

Taaa

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a no to nawet i lepiej

Tylko wiesz, ja ją dodałam do zupki a potem jeszcze troche przemiksowałam, że były grudki ale nie takie duże krupy
Tak samo dzis zrobilam

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:27   #3137
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
deli masz, pieczarki. Cebulke i paprykę czerwoną?
To ma być karkowna obiad? Wiesz jak ja robie na szybko..?kroje w plastry , nacieram przyprawami jakie mam, jakie lubie, kroje w plastry miecho, i cebule, w paski papryke no i obrane pieczarki tez w,plsterki.klade warstwowo (ile ci sie zmiesci na,dnie)2-3plastry karkowy na to kolejno pieczarki papryka, cebula, mieso znow i reszta i tak przekladam ile mam miesa. (ja,zawsze z kg mam jakies 7-8plastrow-nie,za grube, nie za cienkie kroje, 2 srednie cebule daje, 0,5kg pieczarek, 1papryka,czerwona). Jeśli czegoś nie masz-ja ostatnio zrobilam tylko z cebula-wszytsko zalewam woda i jak sie zagotuje to dusze na niewielkim ogniu ze 30 min(wtedy trzeba doprawic..dodaje soli pieprzu do smaku).polecam szybko i sprawnie ...aha tz uwielbia do tego kasze gryczaną i mizerie badz biała kapustę z marchewką jablkiem i majonezem

Pozdrawiamy ciocie..
Antonio jest bardzo do Ciebie podobny
a karkóweczkę robię podobnie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nocka u nas chiba okej, za duzo nie kumam :P

Babel padl o 24 przy cycu, heh. A i tak wstal o 6 skad on ma sile?

Zaczeli u nas tez grzac 21st w mieszkaniu!!!!!!!!! Masakra normalnie a kaloryfery mamy wylaczone, tak nam rury grzeja mocno. Moze sie obedzie calkiem bez oogrzewania w tym roku???
Jedyny minus - rur nie ma akurat u babla w pokoju, wiec tam chyba bedziemy musieli grzejnik podlaczyc jednak:P

Dospalismy sobie jeszcze 9-11

Elllmi, mam nadzieje, ze sobie wszystko wyjasnicie

Bokeh, tez pierwsze slowo jakie mi na mysl przyszlo jak zobaczylam wasze zdj z tamtego wesela to, ze mega pozytyw

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
u nas też już grzeją tyle, że bez włączonych grzejników u nas w domu 23 stopnie;p

Hania mi śpi od 1,5 godziny a to do Niej nie podobne o tej porze. nie wiem co mam ze sobą zrobić oglądam zabawki na all

Dziewczyn robicie same kluseczki dla Dzieciaków? jesli tak to jak;p??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:36   #3138
szklanka19
Zadomowienie

Moje dalsze nadrabianie

Debrah u mnie jest tak, że moja zje całą porcję kaszki czy zupki, ale to i tak bez znaczenia bo bez mamy jest histeria. Jak została u moich rodziców 2h to pod koniec już był mega marud i Mama mówiła, że nic ją już nie interesowało tylko się tuliła i szukała ciumka. A dostała i jeść i pić. A dzisiaj mnie nie było pół godzinki, musiałam sobie zakupy zrobić i mąż mówił, że mega histeria. A jak mnie usłyszała, że wróciłam to od razu śmiecho-płacz. Także moja je, a ja i tak jestem uwiązana. Jedne szczęście, że nie idę teraz do pracy. Za Was trzymam kciuki, żeby Amelcia załapała, że jak mama studiuje to się zjada obiadki

Silver współczuję nowych chorób, ja się tego zawsze najbardziej boję w szpitalach. Trzymajcie się dzielnie!

E_vel tulę i świetny tort! A w środku z czego?

Szaja zdrówka dla Dorotki!

Lady co do pracy to ja bym się nie podjęła. Wywieźli by mnie jak nic. Jak zawsze gadałam, że chcę więcej dzieci, tak od tygodnia jestem na nie. Wykończona jestem tak potwornie, że jedyne na co mam ochotę to wyjść z domu i nie wracać.

Lenova głupia baba z tej lekarki

Ja jak mam taki przecierowy sok to go najczęściej mieszam z kaszką zamiast owoców. A do picia jabłkowy np. i wtedy rozcieńczam z wodą. Ale resztę wypijamy sami, bo takiej flachy rozcieńczonej mi dziecko nie wypije, latem piła więcej, teraz parę łyczków. No i kupuję tylko te bez cukru.

Aha i jeszcze mi się przypomniało, że z kulinarnych programów fajnie się ogląda Szaloną kuchnię Hestona Blumentala jaką ten człowiek ma wyobraźnię! Właśnie leci mi w tle

Boziu jak mnie cycek boli, zaś mi się strupek od zatorów zrobił i już mnie coś trafia. A Mała mi zaś spaghetti uskutecznia
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 12:53   #3139
hje
Zakorzenienie

lalencje.

☠☠☠☠a, załamana jestem Noc jeszcze była ładna naprawdę. Pola się obudziła przed 23, bo ją musiało piec/boleć/swędzieć, ale wyczyściłam pupala na glanc, wysmarowałam, założyłam małej tylko koszulkę i pampersa do spania, żeby jakikolwiek większy przewiew był, nakarmiłam ją i pospała ładnie od 00.30 do 6, papu i jeszcze od 6.30 do 8. A ja od 4 nie śpię
No, ale myślałam, że jak taka nocka ładna, to coś lepiej jest, a tu gówno Dalej ma całe czerwone, nabrzmiałe. Tak całkiem przy pachwinkach chyba lekko pobladłe, a tak jesień średniowiecza na całej linii, maciupeńka ranka jej się zrobiła na pipce
☠☠☠☠a, jak jej jakieś zakażenie cewki albo błony śluzowej z tego wyjdzie, to sobie nigdy nie daruję

Zmieniam papmersy praktycznie co pół godziny/godzinę, wycieram tylko wacikami nasączonymi wodą, a potem jeszcze do sucha. I smaruję. I chuj.

Po jakim czasie waszym bąblom schodziły odparzenia? I jeszcze, jeśli kładłyście na noc bez pampersa, to dawałyście podkład na całe łóżeczko? I przykrywałyście normalnie kołderką?

Jak do poniedziałku cokolwiek się nie poprawi, to idziemy do lekarza

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

I w ogóle to przecież to ją musi boleć jak nic, a ona taki dobry humor ma, to już kompletnie nie wiem o co chodzi
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:02   #3140
LadyWhisper
Zakorzenienie

hje, sciagnil pampa i trzymaj polcie bez pampa!!!!! i woda przemywaj nie chusteczkami. i ja bym nie smarowala jak smiga bez pampersa. tak mi meneq kazala robic a z odparzeniem sie meczylismy ok.miesiaca i bylo strasznie straszne i u nas zeszlo w 3 dni przy wietrzeniu i niesmarowaniu

Stary 2013-09-21, 13:03   #3141
misiaeel
Wtajemniczenie

hje a może spróbuj Ją wykapać w krochmalu? potem trochę przewietrzyć albo w ogóle nie zakładać pieluchy.
no i może lepiej idź do lekarza to przepisze taką maść robioną w aptece.
u nas odparzenie szyjki niestety nie znika już od dobrych kilku miesięcy. teraz jest trochę lepiej bo Hania no stop na brzuchu leży to wietrzy ranę i widzę, że już taka czerwona nie jest.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:08   #3142
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ja kilku koleżankom poleciłam katarka i każda mega zadowolona. Frida przy nim to popierdówka.

oglnie frida nie jest zla ale na ciezszy kaliber to tylko katarek

mamy taki: http://www.dombezalergii.com/348-inh...e-neb-50a.html Jestem bardzo zadowolona. Misia mówiła, żeby patrzeć na przepływ powietrza, wydajność nawiewu, powyżej 10 l/min

dzieks. nam lekarz mowil o Philipsie, ze ponoc dobre, i zeby byl tłokowy a nie ultradzwiekowy

Wklejam Wam Michasia w kąpieli

cudny!!!!
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dokładnie. A ja wolę, żeby Pola chwilę popłakała, niż potem się męczyła. W sumie to zauważyłam, że ona coraz mniej się przy tym złości A potem zawsze bierze gruchę (tym aktualnie wyciągamy) i się nią bawi Tak samo to, czym psikamy.
zgadzam sie, chwila placzu ale potem nosek czysciutki!
grucha dajecie rade???????????
szacun!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewyny nie ma mnie na watku bo zlaplismy w srode wirusa juz jest lepiej ale masakra byla teraz roumiem co to znaczy chore dziecko naszczescie goraczka minela nocki ciut lepsze bo tak to cala przeplkna i na rekach nawet cycus nie pomagal
Mam nadzieje ze to 3dniowka i juz po wszytkim ale wczoraj doszla wysypka na cialku i nie wiem czy nie po jednym z syropkow, dzis go nie podaje zobacsymy czy cos zejdzie i licze ze mnie tez puści juz bo wkibelku siedze non stop i wszytko mnie boli:sly:
Buziaki dla waszych chorowitkow

na moje oko to wlasnie trzydniowka. zdrowka!

Cytat:

Pozdrawiamy ciocie..

jaki cyc

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
najważniejsze, że osłuchowo jest czysto

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Macie nosa, po 3 godzinach jechałam pędem do domu...nakarmiłam i pojechałam jeszcze raz.. - ale miałam dziś taką możliwość bo normalnie nie mam i taksówka zostaje.

O tylko słyszałam od mamy, że się biedna zmęczyła, ręce od noszenia bolały ale wyjścia nie miała i że muszę uczyć pić z butelki...

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, wpadam tylko pokazać tort
Skończyłam go w nocy i nieskromnie ale jestem z siebie dumna Myślę, że Karince się spodoba Tylko prawie nic oprócz torta mi się nie mieści do lodówki
Karinka oszaleje z radosci!

Cytat:

Nocka masakrejszyn. Nie dośc ze Amelka poszla spac o 22 to wstała o 1 i zaczeła się zabawa do ok 3. Ok 5 znowu pobudka, musialam dac tztowi robocze ciuchy .. Jestem wykonczona;]

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,
ale mieliśmy cudny wieczór z TZ,

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42918539]

Lenova, i to pogrubione to sedno sprawy niestety. To, ze lekarka zachowala się karygodnie (!!!) to oczywiste, ale kochana ty musisz zęby czasem zacisnąć. Powiedz, co zrobisz gdy malą musialaby zastrzyki brać? Agu miala mając 2 lata, krzyk, wyrywanie się, placz a potem niecheć do lekarzy - ale co mialam zrobić, skoro chora bylą a antybiolem rzygala więc musialbyć zastrzyk? Trzeba troszkę się opancerzować...

swieta racja niestety... jak mlody mi sie zakatarzyl w niedziele, w sumie pierwszy raz (kiedys mielismy katarek ktory trwal 1 dzien - do tej pory nie wiem co to bylo ) to jak w pon wychodzilam do pracy to gula w gardle, łzy w oczach i doopa. jak wrocilam i okazalo sie ze mlody zyje i w sumie nic mu nie jest to jakos mega odetchnelam i nastepnego dnia wychodzilam do pracy juz "normalnie"...
nietety, taka prawda, trza sie wziac w garsc i isc do przodu. poboli poboli ale przestanie

Dziewczyny, u nas noc ok juz i cycuś jedzony :hura: uff. Wczoraj aż do kubka odciągalam ręcznie, w minutę pół kubka zapełnilam.
Huuura!!!!
Z pracy piszę, odrabiamy 14 października.

ale ze jak to odrabiacie? nam dyra mowila ze odrabianie w sobote jest zakazane?
my 14 października mamy wolne, w ramach tych 6 wolnych dni

[/QUOTE]

Cytat:

Dziewczyny budzę się w środku nocy, gdzieś po 2, po kurcze coś mi mruga po gębie. Otwieram oczy, patrzę telewizor (reklamy akurat) włączony. Myślę o co cho..? odwracam się na bok, a Dawid siedzi w najlepsze i se trzyma pilota i gapi się na TVN (ramówka)
o losie!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:11   #3143
hje
Zakorzenienie

Ale jak bez pampersa, to w ogóle nic jej nie ubierać, czy mogę normalnie gatki? Bo ona po podłodze bez przerwy pełza, a my same płytki i panele mamy, to zimno...
A po każdym zesiurnaiu by trzeba było przebrać, a ja na tyle portasków nie mam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

A dzisiaj ją właśnie będę w krochmalu kąpać.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
zgadzam sie, chwila placzu ale potem nosek czysciutki!
grucha dajecie rade???????????
szacun!
Tak, bo Pola nigdy jeszcze nie miała takiego kataru meeega, tylko nosek zapchany czy coś, więc psiukam sterimarem i potem wyciągam gruchą
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:22   #3144
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryniu pomidorową robiłam wg Sylwietty na skrzydełku. Marcheweczki, pietruszki, selerka ciut, spażyłam pomidory (2 niewielkie) podgotowało się, później dałam dwie łyżki ryżu, zagotowało się i już
tęks!
chodzi mi o pomidora wlasnie.
nie robilam nigdy pomidorowy z pomidorow, zawsze przecier :/
czyli jak - spazyc te pomidory w skorce, obrac i zagotowac przez chwilke takiego calego?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
[COLOR="Silver"]

Tak, bo Pola nigdy jeszcze nie miała takiego kataru meeega, tylko nosek zapchany czy coś, więc psiukam sterimarem i potem wyciągam gruchą
takzem myslala wlasnie
a chociaz fride masz, tak w razie W?
bo cos czuje ze przy najmniejszym katarku to ta gruche jeno piz.dniesz przez okno i tyle bedziesz ja widziec

Cytat:
No gotuje bulion warzywny /mięsny.. wrzucam kluseczki i leje sok pomidorowy co t. zrobila włala.
no wlasnie a jak sobie poradzis jak ktos nie ma przecieru tesciowej?

Cytat:
lalencje.

☠☠☠☠a, załamana jestem
jak nawiecej bez pampka. jak masz zimne podlogi to porozkladaj koce, kołdry co by miala cieplo w pupencje...

wracajac do inhalatora - dobry taki?
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...553927077.html

Stary 2013-09-21, 13:28   #3145
LadyWhisper
Zakorzenienie

hje, albo w lozeczku bez spodenek bez niczego, tylko podklady rozloz zeby Ci nie zasiusiala materacyka. ja tak wietrzylam a ze mlody w dzien na lozeczko ma alergie to siedzialam przy nim i sie z nim bawilam :P

Stary 2013-09-21, 13:28   #3146
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
tęks!
chodzi mi o pomidora wlasnie.
nie robilam nigdy pomidorowy z pomidorow, zawsze przecier :/
czyli jak - spazyc te pomidory w skorce, obrac i zagotowac przez chwilke takiego calego?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

takzem myslala wlasnie
a chociaz fride masz, tak w razie W?
bo cos czuje ze przy najmniejszym katarku to ta gruche jeno piz.dniesz przez okno i tyle bedziesz ja widziec

no wlasnie a jak sobie poradzis jak ktos nie ma przecieru tesciowej?

jak nawiecej bez pampka. jak masz zimne podlogi to porozkladaj koce, kołdry co by miala cieplo w pupencje...

wracajac do inhalatora - dobry taki?
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...553927077.html
bardzo prosto;p parzysz pomidory, zdejmujesz skórke, kroisz i wkladasz do zupki

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-21, 13:39   #3147
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo prosto;p parzysz pomidory, zdejmujesz skórke, kroisz i wkladasz do zupki
aha aha czyli wystarczy polac goraca woda i styknie? bez gotowania? sory za badziewiaste pytania

a propo, łer is Badzia?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

No prosze...
http://www.pudelek.pl/artykul/59163/...rugie_dziecko/

Stary 2013-09-21, 13:40   #3148
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
aha aha czyli wystarczy polac goraca woda i styknie? bez gotowania? sory za badziewiaste pytania

a propo, łer is Badzia?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

No prosze...
http://www.pudelek.pl/artykul/59163/...rugie_dziecko/
jeees, zalej wrzątkiem i poczekaj ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-21, 13:43   #3149
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

rowniez sciskam

u nas jak poprosze to mama bez problemu zajelaby sie mlodym ale od powrotu do pracy mama siedzi z nim codziennie te kilka godz wiec mi troche glupio ja prosic zeby jeszcze zostala z nim popoludniu ale jak mus to mus, zostanie raczej bez problemu. co do wieczornych wyjsc to mlody jest na cycku wiec sprawa sama sie rozwiazuje a raczej przywiazuje ale ja narazie nie mam potrzeby ychodzenia na nocne balangi raczej. wole sie wyspac

Wiesz, ja też nie - kumpelka mnie namawiała przez tydzień, aż się w końcu zgodziłam, choć dzisiaj ciągle myślę, jak się tutaj wywinąć z tej imprezy. Koniec końców pewnie nigdzie nie pójdę, ale zobaczymy. Nie chcę jej zrobić przykrości, ale generalnie nie przepadam za imprezami i wolałabym zostać z małą w domu.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 13:45   #3150
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
jeees, zalej wrzątkiem i poczekaj ;p

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...?ticaid=51158d

odswiezacz powalil mnie na cycki!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości