|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Doczytalam na 99% to trzydniowka w poniedziałek do kontroli idziemy naszczescie bez antybiotyków sie obylo
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Pstryniu pomidorową robiłam wg Sylwietty
na skrzydełku. Marcheweczki, pietruszki, selerka ciut, spażyłam pomidory (2 niewielkie) podgotowało się, później dałam dwie łyżki ryżu, zagotowało się i już
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-09-21 o 10:27 |
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No gotuje bulion warzywny /mięsny.. wrzucam kluseczki i leje sok pomidorowy co t. zrobila włala.
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
widzę, ze coraz więcej laseczek chce kolejnego dzidzia
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Tak samo Julkowe plecy wygladaja i tez zebami polaczone mam nadzieje ze dzis nocka bedzie lepsza i chlopak zcznie jeść , gorczka juz puscila
A test jakis lipny bardzo dlugo nie bylo wyniku chyba z 10 min a potem 1 kreska moze powtorze jak babelki dalej bede czula ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Żadne chce...tylko po tej abstynecji u nas (no piwnicznwgo.bungowania nie licze)...to się dorwalam jak...
..a że to.ja dominowalam to pozwoliłam sobie na chwile zapomnienia...taka też chwila jest Antonio ![]() P.s. Deli daj znać jak Ci karkowa wyjdzie..a o meszkach pamietam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Deli... Bros płytka na owady - http://www.google.com/search?q=Bros+...dy&btnG=&hl=pl Ja to stawiam przy owocach...meszek nie ma nic...jest naprawdę skuteczne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-21 o 10:46 |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz.
Cytat:
SPOSÓB DZIAŁANIA : Działa na zasadzie stopniowego uwalniania się z płytki substancji owadobójczej zwalczając owady latające (muchy, komary, meszki, dorosłe osobniki moli odzieżowych) w pomieszczeniach. SPOSÓB UŻYCIA: Płytkę wyjąć z opakowania i umieścić na podstawce w miejscu zapewniającym cyrkulację powietrza. Nie ustawiać jej w bezpośrednim sąsiedztwie otwartego okna. Jedno opakowanie zabezpiecza pomieszczenie do 30m3. Pełną skuteczność uzyskuje się po ok.24 godzinach od wystawienia płytki. Efekt działania przy otwartych oknach zmniejsza się. Po użyciu umyć ręce wodą z mydłem, nie dopuszczać do zetknięcia się płytek z żywnością, paszą, wodą pitną. Zabezpieczyć płytkę przed dostępem dzieci. Nie stosować w obecności dzieci poniżej 3 lat, osób chorych, alergików. Pomieszczenia użytkowe przez ludzi wietrzyć co 8 godzin. Producent: Bros
|
|
|
#3131 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hello U nas tez nocka kiepska. Najpierw Tz wrocil o 23 z pracy i przywiozl takeaway'a Zasiedzielismy sie do pozna, pozniej Lilcia sie obudzila i nie chciala spac a o 5ej Tz do pracy wychodzil i tlukl sie tak, ze nawet Gabi obudzil Zasneslymy dopiero kolo 7 i pospalysmy do 8.30
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe
Cytat:
Amelka odsypia nocke.. juz 2 h spi
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laleczki
Mi dalej mi oddali internetu ale nie mogę dłużej mi wiedzieć co u was...Może ktoś mi pyknie streszczenie ???U nas dziś pobudka o 4 Ogólnie to bardzo żywe dziecko i coraz częściej odnoszę wrażenie że ma Adhd Próbuje już mówić tata Szczególnie jak się bawi i coś sobie tłumaczy to tylko słyszę takim półszeptem; tatataaata
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Nocka u nas chiba okej, za duzo nie kumam :P
Babel padl o 24 przy cycu, heh. A i tak wstal o 6 skad on ma sile? ![]() Zaczeli u nas tez grzac 21st w mieszkaniu!!!!!!!!! Masakra normalnie a kaloryfery mamy wylaczone, tak nam rury grzeja mocno. Moze sie obedzie calkiem bez oogrzewania w tym roku??? ![]() Jedyny minus - rur nie ma akurat u babla w pokoju, wiec tam chyba bedziemy musieli grzejnik podlaczyc jednak:P Dospalismy sobie jeszcze 9-11 ![]() Elllmi, mam nadzieje, ze sobie wszystko wyjasnicie ![]() Bokeh, tez pierwsze slowo jakie mi na mysl przyszlo jak zobaczylam wasze zdj z tamtego wesela to, ze mega pozytyw ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
a karkóweczkę robię podobnie ![]() Cytat:
tyle, że bez włączonych grzejników u nas w domu 23 stopnie;p Hania mi śpi od 1,5 godziny a to do Niej nie podobne o tej porze. nie wiem co mam ze sobą zrobić oglądam zabawki na all![]() Dziewczyn robicie same kluseczki dla Dzieciaków? jesli tak to jak;p??
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Moje dalsze nadrabianie
![]() Debrah u mnie jest tak, że moja zje całą porcję kaszki czy zupki, ale to i tak bez znaczenia bo bez mamy jest histeria. Jak została u moich rodziców 2h to pod koniec już był mega marud i Mama mówiła, że nic ją już nie interesowało tylko się tuliła i szukała ciumka. A dostała i jeść i pić. A dzisiaj mnie nie było pół godzinki, musiałam sobie zakupy zrobić i mąż mówił, że mega histeria. A jak mnie usłyszała, że wróciłam to od razu śmiecho-płacz. Także moja je, a ja i tak jestem uwiązana. Jedne szczęście, że nie idę teraz do pracy. Za Was trzymam kciuki, żeby Amelcia załapała, że jak mama studiuje to się zjada obiadki Silver współczuję nowych chorób, ja się tego zawsze najbardziej boję w szpitalach. Trzymajcie się dzielnie! E_vel tulę Szaja zdrówka dla Dorotki! Lady co do pracy to ja bym się nie podjęła. Wywieźli by mnie jak nic. Jak zawsze gadałam, że chcę więcej dzieci, tak od tygodnia jestem na nie. Wykończona jestem tak potwornie, że jedyne na co mam ochotę to wyjść z domu i nie wracać. Lenova głupia baba z tej lekarki Ja jak mam taki przecierowy sok to go najczęściej mieszam z kaszką zamiast owoców. A do picia jabłkowy np. i wtedy rozcieńczam z wodą. Ale resztę wypijamy sami, bo takiej flachy rozcieńczonej mi dziecko nie wypije, latem piła więcej, teraz parę łyczków. No i kupuję tylko te bez cukru. Aha i jeszcze mi się przypomniało, że z kulinarnych programów fajnie się ogląda Szaloną kuchnię Hestona Blumentala jaką ten człowiek ma wyobraźnię! Właśnie leci mi w tle ![]() Boziu jak mnie cycek boli, zaś mi się strupek od zatorów zrobił i już mnie coś trafia. A Mała mi zaś spaghetti uskutecznia |
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a, załamana jestem Noc jeszcze była ładna naprawdę. Pola się obudziła przed 23, bo ją musiało piec/boleć/swędzieć, ale wyczyściłam pupala na glanc, wysmarowałam, założyłam małej tylko koszulkę i pampersa do spania, żeby jakikolwiek większy przewiew był, nakarmiłam ją i pospała ładnie od 00.30 do 6, papu i jeszcze od 6.30 do 8. A ja od 4 nie śpię ![]() No, ale myślałam, że jak taka nocka ładna, to coś lepiej jest, a tu gówno Dalej ma całe czerwone, nabrzmiałe. Tak całkiem przy pachwinkach chyba lekko pobladłe, a tak jesień średniowiecza na całej linii, maciupeńka ranka jej się zrobiła na pipce ☠☠☠☠a, jak jej jakieś zakażenie cewki albo błony śluzowej z tego wyjdzie, to sobie nigdy nie daruję Zmieniam papmersy praktycznie co pół godziny/godzinę, wycieram tylko wacikami nasączonymi wodą, a potem jeszcze do sucha. I smaruję. I chuj. ![]() Po jakim czasie waszym bąblom schodziły odparzenia? I jeszcze, jeśli kładłyście na noc bez pampersa, to dawałyście podkład na całe łóżeczko? I przykrywałyście normalnie kołderką? Jak do poniedziałku cokolwiek się nie poprawi, to idziemy do lekarza ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- I w ogóle to przecież to ją musi boleć jak nic, a ona taki dobry humor ma, to już kompletnie nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
hje, sciagnil pampa i trzymaj polcie bez pampa!!!!! i woda przemywaj nie chusteczkami. i ja bym nie smarowala jak smiga bez pampersa. tak mi meneq kazala robic a z odparzeniem sie meczylismy ok.miesiaca i bylo strasznie straszne
i u nas zeszlo w 3 dni przy wietrzeniu i niesmarowaniu
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
hje a może spróbuj Ją wykapać w krochmalu? potem trochę przewietrzyć albo w ogóle nie zakładać pieluchy.
no i może lepiej idź do lekarza to przepisze taką maść robioną w aptece. u nas odparzenie szyjki niestety nie znika już od dobrych kilku miesięcy. teraz jest trochę lepiej bo Hania no stop na brzuchu leży to wietrzy ranę i widzę, że już taka czerwona nie jest.
|
#3142 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
grucha dajecie rade??????????? szacun! Cytat:
jaki cyc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42918539] Lenova, i to pogrubione to sedno sprawy niestety. To, ze lekarka zachowala się karygodnie (!!!) to oczywiste, ale kochana ty musisz zęby czasem zacisnąć. Powiedz, co zrobisz gdy malą musialaby zastrzyki brać? Agu miala mając 2 lata, krzyk, wyrywanie się, placz a potem niecheć do lekarzy - ale co mialam zrobić, skoro chora bylą a antybiolem rzygala więc musialbyć zastrzyk? Trzeba troszkę się opancerzować... swieta racja niestety... jak mlody mi sie zakatarzyl w niedziele, w sumie pierwszy raz (kiedys mielismy katarek ktory trwal 1 dzien - do tej pory nie wiem co to bylo ) to jak w pon wychodzilam do pracy to gula w gardle, łzy w oczach i doopa. jak wrocilam i okazalo sie ze mlody zyje i w sumie nic mu nie jest to jakos mega odetchnelam i nastepnego dnia wychodzilam do pracy juz "normalnie"...nietety, taka prawda, trza sie wziac w garsc i isc do przodu. poboli poboli ale przestanie Dziewczyny, u nas noc ok juz i cycuś jedzony :hura: uff. Wczoraj aż do kubka odciągalam ręcznie, w minutę pół kubka zapełnilam. Huuura!!!! Z pracy piszę, odrabiamy 14 października. ale ze jak to odrabiacie? nam dyra mowila ze odrabianie w sobote jest zakazane? ![]() my 14 października mamy wolne, w ramach tych 6 wolnych dni [/QUOTE] Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak bez pampersa, to w ogóle nic jej nie ubierać, czy mogę normalnie gatki? Bo ona po podłodze bez przerwy pełza, a my same płytki i panele mamy, to zimno...
A po każdym zesiurnaiu by trzeba było przebrać, a ja na tyle portasków nie mam ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- A dzisiaj ją właśnie będę w krochmalu kąpać. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o pomidora wlasnie. nie robilam nigdy pomidorowy z pomidorow, zawsze przecier :/ czyli jak - spazyc te pomidory w skorce, obrac i zagotowac przez chwilke takiego calego? ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() a chociaz fride masz, tak w razie W? bo cos czuje ze przy najmniejszym katarku to ta gruche jeno piz.dniesz przez okno i tyle bedziesz ja widziec Cytat:
![]() jak nawiecej bez pampka. jak masz zimne podlogi to porozkladaj koce, kołdry co by miala cieplo w pupencje... wracajac do inhalatora - dobry taki? http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...553927077.html |
|||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
hje, albo w lozeczku bez spodenek bez niczego, tylko podklady rozloz zeby Ci nie zasiusiala materacyka. ja tak wietrzylam a ze mlody w dzien na lozeczko ma alergie to siedzialam przy nim i sie z nim bawilam :P
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli wystarczy polac goraca woda i styknie? bez gotowania? sory za badziewiaste pytania ![]() a propo, łer is Badzia? ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- No prosze... ![]() http://www.pudelek.pl/artykul/59163/...rugie_dziecko/ |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja też nie - kumpelka mnie namawiała przez tydzień, aż się w końcu zgodziłam, choć dzisiaj ciągle myślę, jak się tutaj wywinąć z tej imprezy. Koniec końców pewnie nigdzie nie pójdę, ale zobaczymy. Nie chcę jej zrobić przykrości, ale generalnie nie przepadam za imprezami i wolałabym zostać z małą w domu.
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...?ticaid=51158d odswiezacz powalil mnie na cycki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

zeby wiedzieć co robi..żeby nię robił głupot
na skrzydełku. Marcheweczki, pietruszki, selerka ciut, spażyłam pomidory (2 niewielkie) podgotowało się, później dałam dwie łyżki ryżu, zagotowało się i już ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Myślę, że Karince się spodoba 

Mi dalej mi oddali internetu
ale nie mogę dłużej mi wiedzieć co u was...
???
skad on ma sile?