|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
hmm wiesz może być tak, że skoro Wy nie prosicie to wychodzą z założenia, że sobie radzicie i sami nie proponują ![]() ![]() Cytat:
Co do teściowej to się nie wypowiem Co do mamy a po czym stwierdziła, że Blanka jej nie lubi ??? no bo jeśli jej nie widuje, nie zna to wiadomo , że dziecko nie będzie chciało na rączki itp..... Tylko kurcze wiesz możesz mieć problem potem , bo naprawdę pomoc babci się przydaje, także myślę, że powinnaś częściej mamę prosić, bo wątpie byś się doczekała takiej propozycji. A może jak mama będzie częściej z Blanką to zmieni swoje nastawienie ![]() :con fused:I przepraszam jeśłi Cię uraziłam |
||
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() W ciągu dnia Pola je tylko kaszki, czasem mleko daję przed obiadkiem, ale nie zawsze. A tak to mleko zawsze tylko na noc i w nocy ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Uważaj, bo Ci Fewcia z bańki zasadzi
|
||
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może po prostu nie zdają sobie sprawy, że chciałybyście spędzić czas z Tżtem !!! A może przez to że się nie prosi o pomoc to myślą, że dajecie sobie radę i sami nie proponują??? A może trzeba pogadać z nimi ??? To takie moje luźne przemyślenia :brz ydal:Wiecie ja wychodzę z założenia, że lepiej poprosić no bo skąd oni mają wiedzieć, że ja bym tam chciała kiedyś wyjść gdzieś z mężem ![]() ![]() Wiecie nie wydaje mi się by rodzice/teściowie sami nam proponowali takie rzeczy. Powiedzą my zostaniemy z dzieckiem wy sobie gdzieś idźcie. Co innego jak się ich poprosi. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-20 o 21:24 |
||
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
hje, moge zapytac dlaczego tak duzo kaszek dajesz Poli? Nie z jakiejs zlosliwosci, ciekawa jestem
![]() I pytanie - robicie dzieciom obiadki z ryzem/kasza? Ja do tej pory jedynie z ziemniorem, ale mi sie juz znudzily, a co dopiero Kubie
|
|
|
|
#3035 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miśka woziłam teraz jak miał ten katar w śpiworku, ale nie mam takiego puchatego typowo zimowego pod spód go cieniej ubieram. Wyszłam z założenia, że on jak mi śpi na spacerku to mu przyjemniej tak, w domu przecież też pod kołderką sypia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Michaś śpi, ja też zaraz idę się kąpać i lulu. Miałam chyba coś jeszcze pisać, ale dziś mam sklerozę masakryczną. Wklejam Wam Michasia w kąpieli ![]() |
|||||||||
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za wredna lekarka !!!!!!!!!!!!!!!! Następnym razem jej odpyskuj, ona nie jest od oceniania tylko od leczenia. A co do wyciągania gilów to niestety jak Zuzka miała katar to darła się strasznie, ale trudno nosek trzeba oczyścić, a ona popłakała i przestawała. |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1-2 na dzień. Przyznaję, daję z butli, ale są to jedyne butlowe posiłki w dzień. Tak to wszystko to, co my jemy I mleko na noc. Czyli wychodzą 3-4 posiłki mleczne na całą dobę. To chyba nie jest źle?
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie kaszki dajesz Poli? Ja się właśnie zastanawiam, że może samo mleko Domci już nie wystarcza, zresztą w tych schematch żywienia zalecają dawać mleko z kaszką, raz z bezglutenową, raz glutenową. Tak hje robisz? |
|
|
|
|
#3039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa razy w ciągu dnia?? za dużo chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurde jeszcze do tż przychodzi kolega zrobić grafik, nie mam ochoty nikogo oglądać !!! ![]() Ciekawe jak debrah z amelcią
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem zawsze bierze gruchę (tym aktualnie wyciągamy) i się nią bawi |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
I tym prostym sposobem zarobiłaś mega kopa,nadałam
kurierem Cytat:
Moja dostaje kaszkę rano,na śniadanie,z owocami,podawana łyżeczką-tak wprowadzam gluten. Jak Dawałam jej na noc to brzuszek bolał. Bokeh coś dużo tych imprez macie Ale dobrze,każde wyjście Was zbliży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Nie nie, dziś pierwszy raz. Wczoraj wieczorkiem troszkę popiłam
Oczywiście, żeby nie było - tatuś czuwał nad małą ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz kończę dawać wszystkie te Bobovitowe jakie mamy, wszystkie są bez cukru. Ja się schematu nie trzymam Ale robię na zasadzie - raz kaszka zwykła, owocowa np., a raz jakaś owsiana czy kukurydziana. I wszystkie są już mlekiem, więc robię na wodzie.Ale jak wykończymy wszystkie, to przerzucimy się już na te kasze manny i inne. |
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
hje - u mnie jest taka sprawa, ze musialabym mamie Borysa zawieźć, mniejsza o to .. ja juz sie na wakacjahc podytywalam, czy moze kiedys, bo chcielibysmy razem gdzies wyjsc, ablo chciaz spedzic czas we dwoje bez dziecka .. i co?
8 miesiecy nie prosilam o pomoc, kiedy nie musialam ale nie spotkalam sie z jakims entuzjazmem, raczej t bylo takie z laska, ze moze, ewentualnie, jesli to i tamto .. ale na zasadzie, jakbym wydziwiala bo chce bez dziecka wieczor spedzic.
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, o jakiej konkretnie kaszce mówisz?
Ewik, a Bokeh chyba chodziło, że to mięsko 2 razy dziennie to za dużo
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Upiłyściesię czy co? ![]() Moja mama niestety nie ma bardzo czasu zostawać z Mała. Ma za dużo na głowie-rozumiem. I mimo to zgodziła się,właściwie to chyba nawet zaproponowała,że będzie Blanke ze żłobka odbierać. A co do t. to się nie wypowiadam bo mi tak ciśnienie skoczy że serce stanie Cytat:
Dziękuje ![]() Słodziak ![]() Cytat:
Pytanie techniczne-jak czyścicie Fride? ![]() I jeszcze jedno. Denerwuje mnie jak otworze nowe mleko dla Blanki a miarka jest na dnie Już się nauczyłam zostawiać z poprzedniego opakowania,ale to denerwujące. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoro 3-4 razy to chyba ok Dajesz jej wszystko to, co Ty jesz? Nie gotujesz juz specjalnie dla niej? Taka dla doroslych?
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też się zastanawiam, i jakoś tak mam złe przeczucie, że skoro Debrah teraz tu nie ma, to znaczy, że walczą po ciężkim dniu... Ale obym się myliła
![]() Cytat:
Moja tylko czasem takie odchyły ma, ale to nie w temacie wychodzenia gdzieś
|
|
|
|
|
#3051 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w ogóle oglądam sobie filmiki Agatkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas komary... a rok temu do listopada/grudnia france gryzły! i takie maleńkie bąble po nich są tylko Cytat:
Ja osłonki nie daję, ogólnie tego nie lubię wolę kocyk, wczoraj Dorka (bierzcie poprawkę na chorobę) miała bodziaka z długim, bluzkę, kurtkę, apaszkę pod szyjką, czapę, spodnie takie cienkie sztruksiki, więc na to dałam getry i kocyk. A ja sweter, na to kurka nieprzemakalna z polarem ciepłym dopinanym - tak wiało :/
|
||||
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
W tej chwili mam w domu 2, ale na obu napisane tak samo.
Bobovita mleczna kaszka manna tradycyjny posiłek (po 6 mż) Bobovita kaszka mleczno-ryżowa o smaku malinowym bezglutenowa (po 4mż) Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-20 o 21:44 |
|
|
|
#3053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Raz pamiętam jak powiedzialam mamie, że "nie mam czasu" na co ona mi odpowiedziała "a co Ty masz takiego do roboty" kopara mi opadła. No co? nic .. kombinuję jak się wykąpać, uczesać, zjeść cokolwiek pomiędzy noszeniem Borysa na rękach ![]() Ale ostatnio - dzięki pomocy teściowej - wyciągełam TZ na piwko i rolki i było cudownie. Wystarczy kilak chwil i mozna sobie przypomniec jak to jest zyc pełnią życia. Tak niewiele potrzeba, dlaczego moja mama tego nie rozumie i sama sie nie zaoferuje? .. wiesz co, to juz na wakacjach w Chorwacji moj tato kazal mi isc plywac, opalac sie, czytac ksiazkę, mowil ze mam odpoczywac .. ba, on mi na obiadach Borysa wyrywal z rak jak tylko zaczynal marudzic.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-09-20 o 21:49 |
||
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Wszystko", nie w sensie, że cokolwiek, czyt. żurek, bigos, golonka Tylko np. rosół, jak jakaś zupa, której nie powinna, to chociaż mięsko z niej, chlebek, owoce wszelkie, warzywa też.O, tak to ujmę: oprócz kaszek (jeszcze) i mm, Pola je "niedzieciowo" A jest specjalna kasza dla dzieci? ![]() Hehe Cytat:
![]() No i dla mamy.A teściowe, cóż... Temat rzeka
|
||
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ma też czasu by czasami wpaść na godzinkę lub dwie ?? nie mówię codziennie, ale 2 razy w tygodniu np ?? By się Blanka przyzwyczaiła Pogrubione dobre i to Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-20 o 21:51 |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42915328]
a w ogóle oglądam sobie filmiki Agatkowe ![]() u nas komary... a rok temu do listopada/grudnia france gryzły! i takie maleńkie bąble po nich są tylko Ja osłonki nie daję, ogólnie tego nie lubię wolę kocyk[/QUOTE]Oj, też kiedyś będę do takich filmików wracać ![]() U nas też w tamtym roku w zimie żarły. Przez to się wydaje, jakby przerwy nie było, tylko non stop komary ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Pola już chyba od miesiąca nie je mm w dzień, tylko kaszki. I na początku faktycznie wychodziło jakieś 3-4, w porywach 5. No ale, kurde, nic jej nie jest, to się chyba nie będę martwić
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest napisane na opakowaniu, dlatego nie daję kaszki 2 razy dziennie. Wątpię by miało to szkodzić, zresztą dziewczyny też pisały, że dają 2-3 razy dziennie. |
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizus, kobitki, czuję się, jakbym po kilkumiesięcznej przerwie do nałogu wróciła
![]() Mam mroczki przed oczami, sucho w gardle, ręce mi się rzęsą. A wypiłam tylko 3 drinki ![]() Od dziś jestę abstynentę
|
|
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja winkuję dzisiaj
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Ma mnóstwo problemów na głowie plus praca od rana do nocy. Aj,długo by pisać. Ale wierze Jej że nie ma czasu.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

ja też się przebieram. Zwykle legginsy+tunika i bluza

dla mamy.