|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Aaby - nawet mnie nie strasz, że przy schorzeniach kręgosłupa nie da się zrobić znieczulenia do niego Ja miałam w wieku 17 lat wypadnięty dysk właśnie na tym poziomie i jak mi powiedzą, ze narkoza to
|
|
|
|
|
#1592 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
niech malenki rosnie zdrowo! Duzo sily dla Was ![]() Cytat:
![]() Jejku, znow spalam w dzien takiemu to dobrze
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
|
|
#1594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko lekarz w Polsce powiedział, że oni tego nie praktykują, tu wczoraj lekarz mi mówi że niby też nie bo sama się powinna wchłonąć, ale ja powiedziałam że ona raczej się nie wchłonie, bo już jak by miała się wchłonąć to by to się stało, więc on na to że spoko, to usuniemy, miałam wrażenie że cokolwiek bym sobie nie zażyczyła żeby usunąć podczas cc to by się zgodził ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
#1595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toć torbiele nie są powodem usuwania jajników, spokojnie ![]() Przy cesarce stosuje się znieczulenie zewnątrzoponowe, podpajęczynówkowe lub narkozę ogólną (dożylną lub wziewną). Niestety dyskopatia jest przeciwwskazaniem do kłucia kręgosłupa - czyli zostaje narkoza Cytat:
Zazdroszczę Ci tego uczucia Moja ułożona pośladkowo w ogóle się nie pcha ![]() Cytat:
Dlatego też wiedziałam, że jeśli będę rodzić naturalnie, to znieczulenia nie będzie.W poniedziałek mam wizytę u rehabilitanta - planuję o wszystko wypytać, łącznie z ewentualnym znieczuleniem i jego konsekwencjami (gdyby np. na porodówce machnęli na kręgosłup ręką i mimo wszystko się wbili - kto ich tam wie).
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehhh.. skomplikowane to wszystko.A co do narkozy to miałam obie w życiu, przy operacjach oczu. I po tej wziewnej czułam się o niebo lepiej. W sumie 2h po operacji już śmigałam. A po tej dożylnej to po 6h zaczynałam kojarzyć, gdzie jestem... |
|
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby jednak było inaczej
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu dzisiaj spokój
![]() Lineczki nie ma to od razu nie ma komu spamować |
|
|
|
#1599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla maluszka!!
|
|
#1600 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż też hehehCytat:
Cytat:
Cytat:
Wymiatasz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Antiba piosenka o skuterach u mnie teraz leci w kółko ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- I zasługuję dziś na bacik Zjadłam kawałek serniczka Ale tylko malutki kawałeczek![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- AAAA i dziewczyna z którą leżałam w szpitalu w pokoju napisała smsa że urodziła córeczkę 4 kilo i 58 cm długa Poród naturalny
|
|||||||||
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Kyte, możesz spisać
![]() A sosik robię tak, że ser [żółty zwykły i pleśniowy lazur], ścieram/ rozkruszam, mieszam ze śmietaną 12%, dodaję pieprzu, koperku, natki pietruszki, wszystkiego co mam zielone [bazylia, tymianek]. Schabik dzielę na kotleciki, rozbijam, do środka pasek żółtego sera i podsypuję papryką, zawijam. Układam w brytfannie. Sosik podgrzewam w garnku, aż sery się rozpuszczą [ciągle mieszając]. Zalewam schabik i siup do piekarnika na 40 minut w 175 stopniach
|
|
|
|
#1602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz to nie zrobię bo tyle sera to raczej nie mogę ale później to na bank bo kocham ser!!! Bardzo Ci dziękuję dobra kobieto |
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Tż zrobił lasagne
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest to niestety przyjemne, czasami aż mam łzy w oczach tak mocno się wierci
![]() Od którego tygodnia wykonuje się KTG? |
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę zapytać w poniedziałek od kiedy u nas wykonują. Jeszcze nie miałam robionego
|
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
Mama nadzieję, że zdąży machnąć jeszcze te dwie książki, bo chyba bym go wykopała bądź zebrała popiół do kupy i kazała pisać!!! Nie może tak nas zostawić z tyloma niewiadomymi.
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte malutki kawałek się nie liczy
![]() Też muszę na ktg, bo jakoś mi dZiwnie coś nie wiem czy tak normalnie dziwnie czy coś się dzieje Ciekawe co u Trele
|
|
|
|
#1609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzidzia i widzisz że wszystko się dobrze układa. Maluch z każdą godziną jest coraz silniejszy i niedługo zobaczysz jak zacznie Ci dokazywać. Ściskam mocno![]() A my ciągle męczymy się przy suficie. W łazience taki burdel, że nie wiem jak to jeszcze dziś ogarnę. Remanent w szafie zrobiony i trzy torby ciuchów wywalone
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Kurcze,mam jakies problemy z netem dzis:/pocytowalam i mnie rozlaczylo,pozniej znowu pocytowalam i znowu zdechl net...wiec juz mi sie nie chce:/
kyte,podlaczam sie pod przepis, brzmi latwo i pysznie-cos co lubie,myslisz,ze nam poszybowaly by cukrybpo czyms takim? Miki-ja na 35/36 tydz. Tez jeszcze nie mialam ktg,zapytam przy najblizszej okazji o to...mam co wizyta spradzane tetno maluszka,wiec moze nie bylo potrzeby Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-09-21 o 20:36 |
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia napiszę tylko tyle - TO CUDOWNE WIEŚCI!!!
A ja od wczoraj nie jestem na bieżąco, bo w weekend jak mąż w domu to mam tyle zajęć, że nie ogarniam. Poza tym byliśmy w gościach. |
|
|
|
#1612 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze nie miałam robionego. Jedynie co sprawdzane tętno, a niby na ostatniej wizycie babka wpisała mi 30 tydzień. Mam nadzieję, że teraz mi zrobią bo niby kiedy.Teoretycznie to moja przedostatnia wizyta przed porodem.
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
No pięknie, znowu idzie mi migrena. Ostatnio prawie codziennie mnie męczy
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam lapka i neta a tu taka cisza
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Oglądam The Voice of Poland i z każdym odcinkiem bardziej nurtuje mnie myśl: czym oni nafaszerowali Górniak i Sadowska? Bo niemożliwe, żeby trzeźwi ludzie tak się zachowywali
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
ja tam dzis akurat sie ciesze,ze nie szalejecie z iloscia postow, moglam spokojnie zrobic w ciagu dnia zakupy,troche prania,spokojnie wyprasowalam...i podgladalam bez paniki,ze 10 str.do nadrobienia,ale weekendy sa spokojniejsze zawsze
|
|
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
Dzidzia super bardzo się cieszę, zobaczysz Twoj Młody Wielki będzie isilny
![]() Nasturcja Kocham Cie za te wierszyki ![]() u mnie po imprezce już, powiem że fajnie bylo spotkać sie w grupie z prezentów dostałam kilka drobiazgów,kocyk itp a głównie złożyli mi się i dostałam karte podarunkową do Smyka....powiem ze na leżaczek laktator i troche drobiazgów mi starczy bardzo zadowolona jestem bo dla mnie takie prezenty najlepsze sama sobie kupie
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja całkiem już wypadnę z obiegu jeżeli chodzi o szoły i seriale
|
|
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do VoP to to samo pomyślałam ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Myślę, czy iść się kąpać czy nie i tak od 2h myśle
|
||
|
|
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem co u Trele? Czy coś się zaczęło, choć nie popędzam. Wczoraj urodził mi się chrześniak i dziś są już domu. Czy u Was w szpitalach też tak krótko trzymają?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Ja miałam w wieku 17 lat wypadnięty dysk właśnie na tym poziomie i jak mi powiedzą, ze narkoza to

takiemu to dobrze 
Toć torbiele nie są powodem usuwania jajników, spokojnie 

Moja ułożona pośladkowo w ogóle się nie pcha 

Teraz poszli na dwór bo ładna pogoda i trzeba korzystać.

i tak od 2h myśle