|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Proszę o poradę...
Cytat:
![]() Grzecznie pojechali do Rz. i zajęli się zakupami dla wnuczki ![]() Za tydzień w weekend mają przyjechać ja poznać, termin umówiony za moja zgoda ![]() MONIA takim to ja teraz.jestem, nie muszę nic robić Moje słońce nie chce samo spać, tylko u mamusi mydelniczka be, a najlepiej to spać z cycem w buzi
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Proszę o poradę...
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Proszę o poradę...
Gratulacje dla Nowych Mamuś!
Szczególnie dla Papalinki, musiała się biedna nacierpieć po tych problemach po biegu...
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
mój śpi już 3h
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Mam temp 39 st i ledwo się trzymam. Małż sam kąpie Milosza, Zuzia na szczęście na noc u babci. Zostaję jutro sama bo Małż do pracy
|
|
|
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy się poprawić Cytat:
Przez tą zółtaczkę Filipa, neonatolog kazała mi od dzisiaj do poniedziałku nie podawać mojego mleka tylko jakieś modyfikowane. W poniedziałek pobieramy krew i zobaczymy co dzieję się z tą bilirubiną. Być może żółtaczka jest związana z karmieniem piersią (próby wątrobowe wyszły ok, wynik na cytomegalię wyszedł ujemny, więc szukają innych przyczyn tej żółtaczki). Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2013-09-21 o 19:35 |
||
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszałam się że przy drugim bardziej wiadomo ocb i może ciut łatwiej będzie a tu jak widać klopsior. |
|
|
|
|
#2022 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Babki z poradni nie było.
Nie wszystkie położne są takie pomocne, część z nich to od razu o zatrzymaniu laktacji mówiła. Laktator po odstawieniu od cyca stawia sprawia, że brodawki są bardziej wklęsłe niż były. Marek kupił nakładki, bo te co miałam były beznadziejne. Strasznie jest ciężko, bo to, że one są takie wielkie też jest problem. Tzn. Cycek zatyka mu nos i nie ma czym oddychać. KASKA, mi nie dali od razu, bo musiał iść do badań przez te wody i problemy z wyjściem. No i do inkubatora musiał iść. Gdyby nie było takich problemów to bym dostała go od razu. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Wiesz, ja trochę nie mam siły z tym walczyć, bo jestem jeszcze bardzo słaba, kręci mi się w.głowie, prawie.zemdlalam pod prysznicem. A w domu pół prostu nie będę mogla sobie na to pozwolić.
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
moja sis cioteczna miała wklęsłe brodawki i co prawda w bólu walczyła o kp, ale udało się |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Powiem wam, że aż nie wierzę że wy już macie dzieci a ja jeszcze tyle czekania
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- HELP muszę w końcu kupić biustonosz do kp i spoko zmierzyłam się pod biustem i biust i mi obecnie wychodzi 70 B i zastanawiam się czy jak wezmę 70 C to będzie dobrze... kupowałyście biustonosze na all?? |
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
Cytat:
Ale jest coraz lepiej Najgorzej z sikaniem ![]() Nie mogę na tel białego zrobić, więc sorry ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
byłyśmy na dłuższym spacerze, dodałam zdjęcie
|
#2030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masz tylko gorączkę, czy jakieś inne objawy? mam nadzieję się cie nie rozłożyCytat:
|
|
#2031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna
Cytat:
ja ostatnio rozmawiałam z P., że jak będziemy chcieli drugie to nie wiem jak ogarnę jak siostrzyczka/braciszek będzie takim ssakiem jak Mikuś ja czasem nie mam jak iść siku, a przecież on będzie chciał z mamą też pobyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi się ostatnio też w dyni kręciło muszę badania tarczycy zrobić więc od razu krew pyknę Cytat:
![]() mnie to nie rusza
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
matall ja długo trzymałam, bo się bałam
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Czeszko... Melduje ze zyje ale co to za zycie...wiec tak...dzis o 13 przyjechalam do szpitala na ktg...na ktg zero skurczy...moja polozna powiedziala ze jednak nie da rady wieczor przyjechac na kontrolne ktg do nas do domu i jesli nie ma rozwarcia to wracam do domu i jutro przychodze na wywolanie... Nio wiec dobra, bada mnie, mowi ze duzo sie zmienilo od przedwczoraj, szyjka miekka, calkowicie zgladzona i ze glowka juz bardzo nisko (jakies -3 czy cos takiego ale nie wiem o co chodzi) po chwili mowi ze rozwarcie jest minimalne na opuszek, ale jak wcisnela tam opuszek to nagle mi mowi ze zrobilo sie 3 cm i ze zostaje do porodu... Ja jak mowilam ze chce rodzic to oblal mnie zimny pot i mine mialam ponoc nietega haha
no ale ze ja tu wszystkich znam haha to pytam czy moge jeszcze do domu na obiad i po rzeczy zgodzili sie bo skurczy brak o 16 bylismy tu z powrotem, juz z wiekszymi bolami i niewielkimi skurczami na ktg...ale rozwarcie dalej takie samo... Teraz mam bole krzyzowe w miare regularne i zastanawiam sie czy juz moga mi dac znieczulenie haha twarda jestem nie ma co... ![]() polozna powiedziala ze dzis to raczej nie urodze ale nie wiem czy chodzilo jej o to ze do polnocy czy do rana :P poki co czekam do 21 i beda mi sprawdzac rozwarcie znow i robic ktg... Jesli nic sie nie powiekszylo to tz jedzie do domu... Kurna ja tak czekalam na odejscie czopa a nie wiem czy w ogole go mam bo dalej nic nie odchodzi haha z nowosci to syn mi wazy wg pierwszego pomiaru 3900, a wg 2 3700 mam nadzieje ze bardziej na minus niz na plus... Lozysko juz stare i wg mnie malo wod...ale lekarz powiedzial ze w porzadku... Jesli do jutra nic sie nie wydarzy to dostane cos na wywolanie bo poki co licza ze samo sie rozkreci... Od 17 do 20 spacerowalismy wiec mam nadzieje ze troche rozwarcia przybylo... A w ogole leze z laska z ktora chodzilam na SR, tylko ze bidula meczy sie na porodowce aktualnie... |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
a my już po kąpieli- ślicznie ten hipp pachnie
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna
ja chcę na all taki na poczatek kupić niezbyt drogi, bo później to się na allesa w sklepie skuszę...
ewentualnie może podskoczę do mojej sis i zamierzę takie jak ona kupiła bo ma z allesa i zobaczę jak mój cyc będzie wyglądał i będę miała jakieś odniesienie do rozmiaru... jak dostałam pokarmu Jakubem to moje cyce przybrały rozmiar z miseczki A na duże C... i dlatego też mam metlik w głowie a na all taki tańszy patrzę: http://allegro.pl/antybakteryjny-do-...536377333.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...536377322.html ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki za sprawną akcje
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnieeeesiły mocy Samba! napisz jak bedzie czas po 21 co i jak
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie wiem czy dłużej. Ogólnie to też dzisiaj mało z nim czasu spędziłam
głównie mama z siostrą. Ja byłam na zakupach z rana, później pojechałam na 'jazdę próbną' bo kupiliśmy nowe auto i potem znów małe zakupy.I tak jakoś przeleciał mi dzień. Ale żeby nie było, że z nim w ogóle nie siedziałam ![]() Jutro zobaczę jak śpi ![]() Cytat:
Dopiero w piątej dobie położna mi powiedziała że jak nie zrobię to mnie nie wypuszczą do domu. Dała mi czopka Ale i tak wtedy nie wyszłam przez tą żółtaczkę Filipa. |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaki wyszli na chwilę do kolegi a matka wariatka już tęskni za małym.
Objadłam się pizzą z sosem czosnkowym, zjadłam chałwę i zaraz jeszcze coś wrzucę póki jeszcze mogę bezkarnie I mówta co chceta ale jak wybije mi koniec 37 tc to biorę się za wyganianie małego chyba kurde przez was doczekać się nie mogę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.