|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
chyba rozgwiazda
![]() ale mi ochoty na te knedle narobiłyście ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
okazja jakaś
|
||
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja tylko na chwilke pochwalić sie, że za nami debiut nocniczkowy ![]() wrocilismy że spacerku, rozebralam,.zdjelam pieluszke, posadzilam na nocnik, 30 sekund minelo i siku zrobione ![]() Czarus zadowolony, a mama jeszcże bardziej ![]() a ogolnie to jak.często sadzacie na nocnik? ![]() buziaki |
|
|
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pożarta jestem z tżtem od rana. To ja tu z inicjatywą, żebyśmy gdzieś poleźli całą rodziną, stare miasto cośkolwiek a ten mi tu burczy i fuka dziad jeden
No i jednak wciskam Ewie koło południa butelkę, bo jakoś bez tego ciężko jej usnąć (do tej pory poranna drzemka często była z cycusiem). Tak se myślę, że jak nie ma problemów w ciągu dnia to może w przyszłym tygodniu zaczniemy z nocy rezygnować z cycka... ale tak mi smutno trochę ![]() Mówisz ![]() Cytat:
Cwaniara... i teraz weź się domyśl czy NIEJ czy MNIE ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3726 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woooow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
robi wieczorem pizzę, kupił wino, no i mamy dziś 9 lat odkąd się poznaliśmy ![]() jeszcze nie są pewni co do imienia ![]() 61cm i 4300 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to u nas tak wyglądał wtorek i środa ![]() jak mąż wracał to mówiłam żeby mnie wypchnął z balkonu ale nie chciał ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() jak widzę że kupka idzie ![]() a tak poza tym to po spaniu, po jedzeniu tylko teraz Jan przewraca się na plecy i wywala siusiaka za nocnik ![]() tudzież łapie sobie paluszkami jak siusiak siusia
|
||||||||
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
no wczoraj było tak sobie ale wypiłam kilka drinków to się wyluzowałam wróciliśmy po północy ![]() dzisiaj po 10 polecieliśmy już na dworek bo pogoda tak cudna że kurtek nie trzeba Jan mi podrywa wszystkie ekspedientki w sklepach uśmiecha się, przygląda się a one tylko "aj jaka fryzura pisałyście że w mieszkaniach kiepsko - u nas też nie grzeją ale plusem tego mieszkanka jest to że tu nadal ciepło a ja chodzę w krótkich spodenkach
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ludzie ![]() Ciężkie jest życie matki, oj ciężkie. Ja zawsze w takich sytuacjach pocieszam się, że Judka ma te atrakcje *2 a jakoś daje radę ![]() |
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
aa tak z okazji soboty
![]() jeszcze ani razu ![]() U niej ![]() ![]() ![]()
|
#3730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nocnik lubi, odpieluchowywac bede moze za rok nie wiem zobacze ![]() zalezy to od Mati Cytat:
![]() ![]() ja na pewno poczekam do grudnia z calkowitym odstawianiem, w listopadzie bedziemy powoli dzialac, przez ten okres jesiennych infekcji chce zeby byla na cycu, wyjdzie to jej na zdrowie
|
|||
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i długa przerwa jednak była ![]() ja sobie zacznę od teraz przypominać moment jak miałam synka sąsiadki i jak ryczeli obaj - myślę że szybko mi przejdzie narzekanie to nie jest śmieszne ![]() były naleśniki z twarogiem -Jan zachwycony
|
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my nie sadzamy, nie mam nawet nocnika ![]() Cytat:
na razie chodzi jak zegarek, zobaczymy jak długo ![]() aleś Ty delikatna i wrażliwa i subtelna ![]() no też się nad tym zastanawiałam ![]() AAAAAAAAAAA Adaśko zrobił 3 razy po 2-3 raczki
|
||
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się pytam kiedy mnie w końcu jaki przystojniak zaczepi a nie starsze babcie ![]() dziś taka jedna mnie zatrzymała jaki to synek ładny i podobny do mamy ![]() ale ale chłopy mają inne charaktery od urodzenia już, męskie charaktery to ciężka sprawa i powinnam mieć jeszcze córkę jak Jan będzie miał ze 2 albo 3 latka to powinnam się postarać bo jednak córka w inny sposób okazuje współczucie itd ![]() a pani ma 77, ciężko jej chodzić i marznie bo jest stara a ja młoda to mi ciepło ![]() i czy moja babcia z kimś wychodzi na spacery i o lasce? bo to różnie się może stać i potknąć się może i w ogóle
|
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pojechaliśmy w końcu na rodzinne zakupy. 300zł poooszło nie wiedzieć na co
Nie no dobra - Ewka ma karton pampersów z reala. Jutro tż ma się zrehabilitowac jakąś niespodzianką. Już to widzę ![]() Kupiliśmy sobie też również takie z.a.j.e.b.i.s.t.e żelki na wagę, różne rodzaje, każdego po 2 sztuki i siedzimy teraz na wprost siebie przy dwóch laptopach jak dwa debile i się wymieniamy na smaki Opoką Judka, opoką! To brzmi dumnie ![]() Plus guru żywieniowym. I nie tylko ![]() Cytat:
Lekko Chociaż nie powiem - ostatnio znowu miewam mega erotyczne sny. Ale żeby coś działaś to mi się nie chce A Jan w jakiej formie te naleśniory szamał? Do łapki czy takie rozdziabdziane widelcem z łyżeczki? ![]() Cytat:
![]() dla Adasia! Sobie też coś kup - no taka okazja... ![]() ![]() Ewcia chyba załapała 'papa'
|
||
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u mnie będzie coś koło tego ![]() do łapki, mniejszego mu zrobiłam tego naleśnika |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twarożek wszędzie ![]() Ewce się poprzestawiało i drzemie mi teraz koło południa ponad 2h. i to jest jej jedyna drzemka w ciągu dnia. Potem tuż koło 20 zasypia w zetknięciu z materacykiem. Muszę się przyzwyczaić do nowego trybu ![]() A poza tym jak szła teraz z tżtem do łóżeczka to mi pomachała na dobranoc ![]() Ale tu dziś tłumy przy wieczorze
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
chłop dzisiaj wysprzątał chałupę, łącznie z myciem okien i jeszcze kolację zrobił![]() a Adaś ustał chwilę bez trzymanki
|
|
#3738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie dziecia ![]() Cytat:
mówisz ale nie widzę nic ładnego dla siebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla chłopa nie wypożyczasz czasem ![]() ![]() dla Adasia to jeszcze nie siedzi?? a już stoi??
|
||||
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopa możesz brać, działa mi na nerwy ostatnio może chciał się zrehabilitować ![]() no właśnie taki ewenement mi się trafił, siedzi tylko w krzesełku do karmienia, we wózku lub na przewijaku(na podłodze) a tak to się przewraca, a stał dzisiaj przy pudełku z zabawkami, w jedną rękę wziął zabawkę i chciał drugą to puścił pudło i wziął w drugą rękę, chyba zapomniał, że trzeba się trzymać i tak chwilę zanim się nie zachwiał
|
|
|
#3740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ej może my powinnyśmy się co jakiś czas wymieniać tżtami Ja Twojego mogę w czynie społecznym przyjąć na jakiś czas, odpoczniesz sobie ![]() Cytat:
![]() ![]() Idę do wyra. Jakas taka jestem dzisiaj roze.srana Chyba za dużo żelków
|
|||
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta
![]() Pewnie żadna z Was mnie nie pamięta, ale widzę kilka znajomych nicków ![]() U nas wszystko super. Franuś rośnie jak na drożdżach i od 2 miesięcy chodzi. Wstał pewnego dnia i już nie usiadł Waży niecałe 9 kg i jest strasznym długasem. Biega całe dnie za piłką, a za nim mama, czyli ja. Ma skazę białkową, ale myślę, że z niej wyjdzie. Za tydzień dam mu jogurta i zobaczę jak zareaguje.Poczytam Was troszkę, pewnie nie będę codziennym gościem. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i dzieciaczki chowają się super. Ściskam i całuję
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem za Twojego też mogę przygarnąć, chłopak niczego sobie Cytat:
|
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bebilon Pepti.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#3745 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mala zalapala ze slomki od soczku nie z bidona, na poczatku nacisnelam lekko kartonik zeby smak poczula i to ja zachecilo Z grubszej slomki sie ciezej ciagnie. Musze zakupic jakis kubek ze slomka, jakies polecacie? Czemu nie nacinacie tego wedzidelka teraz? robi sie to nawet maluchom bo przeszkadza to np w prawidlowym jedzeniu z cyca. Cytat:
Rodzilas???? kiedy??? ![]() ![]() Cytat:
Moja dla fanu jak zaspokoi pierwzse pragnienie nabiera cieczy w usta i otwiera buzie. Ze slomki zdecydowanie wiecej wypije ale jak juz jej sie nie chce to robi fan tak samo jak z niekapka ![]() Cytat:
To normalne ze gorne mleczaki maja disteme, z czasem coraz wieksze sa i coraz ich wiecej bo szczeka sie rozrasta Buziaki dla malej Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po imprezie, nie mam siły, ide spac do jutra!
|
|
#3747 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kuchenke kupuje, ciezki temat bo jak sie chce cos fajnego to cena nie fajna. Cytat:
klask i: za gramyCytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze zaraz doczytam do przepisu, bo moj ewoluuje caly czas.
|
|
#3748 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ze co? sny sa wystarczajace? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pocytowalam was troche, ale wpadac codziennie pewnie nie dam rady ![]() Kluska obczaila dzisiaj przemieszcanie sie za pomoca stolika a nastepnie chodzika. Ale nie pozwalam za duzo musi sobie stopy wzmocnic zeby tak pomykac papa
|
|
#3749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Mogłoby to przeziębienie już nas puścić. Mnie jak mnie, ale Tymka ![]() Boję się o tym pisać, żeby się nie odwróciło przeciwko mnie Ale od ponad tygodnia Tymek nie je w nocy Jedna pobudka na wodę i czasem jeszcze na smoczka albo przytulenie Niedługo spróbuję wyeliminować tą butlę o 22.30.Raz posadziłam - cudem w ciągu 10 sekund zdarzyło się siku Nie zmuszam, bo płacze, nie chcę żeby się zraził Mój tak jak Mati Judki - nie ma czasu na takie rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
mniej mnie przez weekend, ale mam rodziców u siebie za wszystkie nowe umiejętności ![]() Mela kilka razy dupsko podniosła i pokołysała się na czterech i na razie na tym koniec. Jak ją ustawię w takiej pozycji to się trzyma, ale sama jakoś mało chętnie się zabiera za to ![]() Od jakiegoś czasu podnosi się z siedzenia na kolana w łóżeczku, a wczoraj 2 albo 3 razy podciągnęła się na nogi ![]() Nie wiem czy u nas powoli też się nie zaczyna przestawiać na jedną drzemkę. Wczoraj spała 2,5 godz do 14 i potem przysnęła na chwilę ok. 19. Zasnęła za to nocnie o 22 chciałabym żeby chodziła spać ok 21, ale od 14 to raczej nie wytrzyma
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

dziś w menu pizze: góralska, serowa i kurczakowa, sałatka brokułowa i czekoladowiec a'la moonie 
okazja jakaś 

Klaudia 16.10.2009

i jeszcze kolację zrobił