|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
misiaczka ciężko stwierdzić.. tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo czy dziecko ma kolki czy to coś innego.. ale jak taki nagły ryk i nie mogliście uspokoić, to być może cos z brzuszkiem, jakies ruchy jelit.. dobrze, że Maja już sie uspokoiła i śpi
U nas Mały po 19 płakał.. ale to już na pewno ze zmęczenia.. o tej porze jest kąpany, cycuś i paciu Mąż nie chciał go dzisiaj myć, on by chciał co drugi dzień.. ja wolę codziennie, bo widzę, że dziecko po kąpieli jest fajniejsze, spokojniejsze, lepiej wchodzi w tryb nocny. Kąpiel go uspokoiła..słodki się zrobił..zjadł, położyłam go na naszym łóżku, pogapił się w balony zawieszone na lampie i w cienie od lampki na suficie..pociumkał smoka i po dłuższym czasie usnął..ja tlyko gdzieś tam z boku koło niego leżałam czy siedziałam, nie odzywając się..a on tak spokojnie odpływał ![]() Zaraz idę się myć.. na tvn 'Lejdis' leci ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Tekst z 'Lejdis': "Jeżeli faceci są z Marsa, to niech tam k*rwa wracają" |
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A ją dzisiaj dostałam @. Ogólnie jakoś nie płacze z tego powodu, ale martwi mnie bo boli mnie kapa od 2 dni jak stoję i nie wiem o co chodzi :niewiem:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta: z tym klubem to lipa,ale mi generalnie pasuje apka. Emotek nie lubię za bardzo,cytować - wole odpisywać a tu mogę pisać i jednocześnie pisać kolejne posty. Dzięki temu nie zapominam co miałam na myśli. Udanego spaceru!
Ciekawe jak Adaś na spacerze? Skylie: pan Bobr mnie rozwalił ![]() Zastanawiam się też co u Niuni też mieli problemy z zdrowotne...eh eh oby wszystko ok. Dobrej nocy wszystkim Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3604 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech te tesciowe :/ Cytat:
Jak jutro bedzie padac to nałoze na wozek folie,ubiore cosik sobie p/deszczowego i choc na 20 minut pojde bo moze dzis byla pod koniec dnia taka marudna bo jej swiezego powietrza brakowało?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42926473]J Mój Maluch coś markotny, nie podoba mi sie to w połączeniu z tym plakaniem przy jedzeniu. Boziu, dziecko to naprawdę największy skarb, jak coś mu dolega, to tak boli serce... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mnie dzis serce pękało bo pod koniec dnia Laurke kolka pomęczyła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciasto robisz tak jak ciasto na pierogi ![]() A farsz: gotujesz kasze gryczaną,odcedzasz.Jak wystygnie to dajesz twaróg półtłusty,mieszasz to i doprawiasz wg uznania. Smacznego ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42928550] A u nas dzisiaj było przytulanko rano, ale bez szału. Nie zapomniałam jak to sie robi, ale przytulac sie i nasluchiwac, czy nie zaplacze, to jednak nie do końca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Moje dziecko za kazdym razem wyczuwało moment i spało grzecznie aby rodzicom w takim momencie nie przeszkodzić ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Mojemu tzowi nie chciało sie dzis kapac Laurki ale przywróciłam go do porządku.Dzieci uwielbiają rytuały i widze to po mojej małej.Kąpanko-cycek-przytulanko i spanko
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przeczytalam o Adasiu to już nie mogę się skupić, napisze to co zapamietalam. Sam nie wyrzucaj mleczka z zamrazalki. To prawda, że mleko z pierwszego miesiaca jest inne niz to z trzeciego itp., ale ono nadal jest wartosciowe. Byc moze dziecko nie naje sie nim jak tym z późniejszego okresu, ale w czasie kryzysu lepsze jest takie niż żadne lub mm. Ja również potwierdzam, ze katarek jest the best. Też mam kartarka, jest rewelacyjny. Ja płacilam za niego 40zł w aptece gemmini, w stacjonarnej kosztuje ok 60zł. Michałek woli go niż gruszkę, nie płacze wcale, a ile wyciaga ... |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Na zastoje najlepsze prasowanie
cycki praktycznie miękkie, ale nie sciagam do końca pokarmu. Dzięki temu, że mało czasu poświęcam na laktator to już praktycznie wszystko mam na jutro gotowe. Jeszcze męża od godziny gonie, żeby wypastowal sobie buty,bo pewnie jutro będzie bieganina. Oby pora karmienia nie wypadła podczas mszy...Ach no i skoro mam więcej czasu, to Filipowa koszule wyprasowalam bez zaprasowania rekawu- bo nie znoszę tego u innych ![]() I oczywiście mam stres, bo wczoraj w ręku upralam Fi spodnie na chrzest i jeszcze nie wyschly.... Suszylam suszarka, zelazkiem i jeszcze wilgotne. Macie sposoby? I mam pytanie-czy to obciach założyć białe buty? Mam mietowa sukienkę, biały żakiet i czarne buty do tego nie pasuja... A nie mam w kol. nude. Ostatnio mi najbardziej pasował czarny żakiet ale mi się odwidzialo :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
surka i tak współczuję @
![]() Umyłam się, dopiłam karmi z kieliszka do czerwonego wina..tak elegancko ![]() i chyba czas spać..Idę do mojego jedynego wiernego mężczyzny Olusia.. bo mąż już dawno mnie opuścił i śpi na kanapie w salonie, gdzie jutro niedziela, nie pracuje i mógłby wrócić do sypialni.. Ale po co się męczyć z płaczącym w nocy dzieckiem.. żona od tego ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() sama ostatnio swoje spodnie przed chrzcinami prasowałam z rana..tyle że ja je prałam późnym wieczorem w przeddzień chrztu spokojnie do jutra doschną ![]() myślę, że białe buty będą ok Papa
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie zaczuynam skalpel
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będą współgrac z żakietem białym ![]() A spodnie traktowane suszarką i żelazkiem powinny spokojnie przez nocke wyschnąc ![]() 3mam za chrzcinyCytat:
A ja marze o Karmi Twym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Ide w kimee.Dobranoc żabcie
|
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
Skonczylam. Odswiezona po prysznicu, wiec pora.w.kimke sie udac
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko spalo 4 godz! jupiiii
teraz pytanie jak dokonac tego zeby kazde karmienie bylo co 4 godz hmmmmm
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt: nie jest obciachem nosić białe buty
teraz wręcz modne tylko trzeba je dobrze ubrać powinny pasować do miętowej sukienki. Super ze z zastojem lepiej. Powodzenia na chrzcinach!Skylie: ja nie mam siły na nic o tej godzinie a ty widzę skalpel ![]() Ita: dać dziecku zjeść więcej (jeśli nie odmawia) lub po prostu czekać aż sama będzie jadło na tyle dużo ze nie go głód budził. Nasz sam sobie wydłużał,bo jak zje odpowiednią przez niego okreslona ilość mleka to odsuwa główka i nie jestem w stanie dać mu więcej bo po prostu nie chce Lachryma: jak chrzciny? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3613 |
|
Konto usunięte
|
Witam, pierwsze karmienie za nami, Mały usypia, a ja zasiadam do Top Chefa i laktatora
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
A i przed wizytą u znajomych byliśmy u chirurga z Małym. Z siusiakiem wszystko dobrze. Ale w szpitalu źle mu ucieli pepowine. Pępek wystaje i ma taką końcówkę. Jest delikatna przepukline. Lekarz założył mu bandaże. Jak zejda to na kontrolę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie. Ale mi tęskno za wami
Nie mam kiedy siąść nawet do kompa Mały od kilku dni marudny, wczoraj cały dzień krzyczał. Nie wiem czy to kolka czy skok... Uspakaja się tylko na spacerach, więc łazimy łazimy łazimy... Za to schudłam znowu i ważę już mniej niż przed ciążą...Nie wiem co będzie z moim małżeństwem. Już kiedyś wam pisałam, że jest źle, podjęliśmy próbę walki, ale pomału mam dość Mój mąż to duże dziecko, które świata poza kompem nie widzi Jak go proszę, żeby zabawił małego, to jedną ręką grzechocze mu grzechotką nad samą głową, a głowę ma obróconą do kompa Moim rodzicom, z którymi mieszkamy nie pozwala wziąć małego na ręce. Najlepiej, żeby nawet na niego nie patrzyli. A sam się nie kwapi do pomocy przy nim. Karmienie to moja działka, przewijanie też. On jedynie pomaga przy kąpieli, bo kąpiemy razem i na spacerach się pcha do wózka... Bo wtedy go ludzie zobaczą. Powiedziałam mu wczoraj, że pora dorosnąć, bo póki co zachowuje się jak 5letni chłopiec, który dostał nową zabawkę. Sam się nią nie bawi, ale jak ktoś inny ją chce, to mu się przypomina i się nie podzieli. Strzelił focha, ale mam to w nosie. Mam nadzieję, że przemyśli, bo dwoje dzieci mi nie potrzeba na razie![]() Przepraszam, że tylko o sobie, ale syn się budzi właśnie na karmienie. Cynamonku ściskam mocno
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Kejt nikt nie będzie patrzeć na twoje buty, tylko na filipka. No niestety, nasze dzieci przyciągają całą uwagę i odwracają uwagę od nad czasami zbyt zmęczonych mam.
|
|
|
#3617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moze byc inna kasza lub kilka masz zamieszanych? Jak ja zazdroszczę Wam, ze Tzci kapia dzieci. Moj Tz nie umialby. Ja to sie nawet bym bała. Czasami jak on bierze małego to mam ciarki. No,ale daje mu i proszę go zeby uważał bo musi sie przecież nauczyć ![]() Mi tak kręgosłup boli, ze ja myje co dwa dni. Ale zastanawiam sie czy nie zaczac myć małego w jadalnym na stole. Bo póki co myje go na łóżku moim i jestem zgarbiona i jest masakra potem ze mną. Ciekawe czy taki stelarz do wanny by był bezpieczny? Musze cos wykminic. W wannie w łazience na kolanach to w ogóle tragedia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
no tym razem maly glodek aie uaktywnil po 3 godz
jesli chodzi o ilosc jedzenia to po tym jak Leon stwierdza ze jest pelny to potrafie mu wcisnac jeszcze 10-20ml ale to niewiele pomaga bo ile to tak ilosc dla lakomczuszka
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Moj mały musi byc związany na noc na spanie bo sie strasznie wybudza i sżarpie i wyrywa se włosy. Strasznie to wyglada. Łapie sie za noc za oczy , uszy. Skokonie go i spokój w miarę, w miarę bo smoczek wypluwa , a potem walczy zeby go z powrotem wsadzić se
![]() Ja byłam dzis w sklepie i kupiłam sobie trampki converse zwykle. Wchodzę patrzę, a tu zimowe rzeczy, a ja se mysle matko jaka jestem zacofana. Kupiłam małemu zestaw piłkarza. Body, skarpetki i czapkę jak piłka. Tz lubi. Byly jeszcze buciki na rzepy takie mieciusie tez w piłkę,ale odpuscilam. Kupiłam małemu spiworek i szkoda,ze one nie maja na rączki tez czegoś,moj ma takie lody często po mamie zapewne. Dwie pary polspiochow bez stopek i były takie mieciusie woombie i miałam ochotę kupić,ale kurde tylko 0-3 mc to gdzie dla tego mego klocka. Ja mu na 6 lub 9 mcy ciuchy kupuje. Ale dla dziewczynek jest wiecej ubranek. Normalnie dyskryminacja,ale jak kiedyś złapie chęć na dziewczynkę to bede zgubiona. Wtedy to Tz bedzie mógł byc załamany ![]() Jutro poproszę wujka zeby mi pokazał jak sie robi aukcje na ebay'u i chyba wstawie tez ubranka dziecia mego nie wiem sama. Niektore miał moze raz na sobie niektore w ogóle nie zdarzył zalozyc.Jakierka, AgaPlast- co robicie na obiady tak zeby choć na dwa dni starczyło? Mi juz pomysły sie kończą. Wykapalam małego i se tak nadwyrezylam biodro i nogi, ze masakra Czy przy kp mozna espumisan brać nam kp? Mam takie parcie na słodkie ze bym zezarla chyba wielki tort obrzydliwy
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalen e: przytulam. Mam nadzieje ze maz się ogarnie. Tak jak czytam was to faktycznie czas kiedy pojawia się w związku dziecko wystawia na próbę związek. Chociaż nie wiem czy to też trochę tak nie jest ze wtedy po prostu wychodzą problemy z czasów przed dzieckiem w wiekeszym wydaniu..no i ten chwilowy brak czasu dla partnera też wpływa...eh..
Samanta: ale przecież możesz odpisywać i w tym samym momencie masz też post na który odpisujesz,wiec nie idzie zapomnieć co komu. Moim zdaniem właśnie jest wręcz przeciwnie i to mi się bardzo podoba. A stelaż do wanienki mamy i sprawdza się super,jest bardzo stabilny. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- Aa zapomniałam dodać ze maz jest tak zakochany w małym ze szok. Nie spodziewałam się ze aż tak. No i jest bardzo kochany,owszem czasem mnie czymś zirytuje ale ciężko mi na niego narzekać teraz. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co nie wiem o co Ci chodzi Jak mam np. Kilka stron do nadrobienia i czytam czytam to ciezko jest zapamiętać 3-4 str. I odp.co komu. A tak jak pocytuje se to wiem co komu. No chyba, ze w tym app tez jest taka jakas obcja to wtedy by było fajnie. Bo ja na bieżąco nigdy nie jestem z Wami bo jest różnica czasowa dość spora ![]() Magdalenne - moj Tz tez mi nie pomaga za bardzo jedynie na spacery chodzi z nami i wozi nas do lekarza i załatwia papierologie. A nawet nie wykapie. Wanienke sprzątnie ot cała jego robota. No,ale jakby robił tak, ze by cos gledzil na odwal sie do małego i se sie kompa gapil to w mordę dostał jak sie patrzy. No głupio Twoj Tz robi, ze sam sie dzieckiem nie zajmie ,ma dziadkom nie da ![]() Przykre,ale mysle, ze zimny kubeł pomoże najprędzej. Trzymaj sie
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie butów
![]() Magdalene przykro mi, że z mężem nie tak ale wierzę, że się u Was zmieni sytuacja. Tak jak pisała Elaine, dziecko to próba. My po 1 karmieniu. Fi się przebudzal wcześniej, ale przysmak na dłużej, więc karmienie wypadnie nam na chrzest.. yhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Samantha, ja robie bardzo proste i szybkie obiady z wiadomych powodow
Najczesciej jadam warzywa typu cukinia, baklazan, kabaczek (warianty typu leczo, smazone, nadziewane, w sosie pomidorowym), ziemniaczki, buraczki, marchew (sorowka). Jadam tez brokuly, kalafior, fasolke, groszek. Gotuje nieraz zupy. Jadam kasze (jeczmienna, gryczana, kus kus, jaglana). Niestety tez jem kupne rzeczy typu tortelini (szpinak), gniocchi, tarty, pierogi, kluski, kopytka. Rowniez makarony i ryz (z wyzej wymienionymi warzywami). Jadalam tez sojowe produkty, ale chwilowo je odstawilam.AgaPlast pewnie poda Ci bardziej wymyslne potrawy, u nas raczej robione na szybko i dosc prosto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ciazy zarlam tonami ![]() A co jest złego ze szpinakiem? Bo ja bardzo lubie i często jem z makaronem. No i zupy ofc sa podstawa u mnie. Tylko,ze moje zupy to sa bardzo warzywna bo wody z czymś tam to se moge z butelki sie napić. No i wlasnie brakuje mi takich kotletow z ciecierzycy czy soczewicy etc. , ale poszukalam w standard blogu "co na wege obiad" i znalazłam kilka przepisów na szybko z ziemniaków itd. Cos jeść trzeba. Zima idzie. Ja czuje sie zwłaszcza rano bardzo słabo i spiaco. Nie pije kawy, a chyba zaczne. Pije tylko popołudniu taka lure mrozona ![]() Ja brokula i kalafiora nie moge jeść. Zjadlam raz i mały złe sie czuł. Nie płakał,ale widziałam , że sie męczy z brzuszkiem. Był bardzo niespokojny. A jadlas moze pieczarki? Ja to tylko Fasolke szaparagowa jem i jestem okay tzn. Mały jest okay ![]() No z czasem na obiady to jest katastrofa. Dlatego chce cos w wolnym czasie jak Tz bedzie w domu zrobic wiecej i zamrozic. Jakieś pierogi z różnymi nadzieniami,kopytka, kotlety z tofu i kartofli i rożnych kasz. Zastanawialam sie tez co by było jak bym zjadla kapustę gotowania z golabkow bo zawsze z Tz uwielbialismy gołabki , a teraz doopa. Nie bede sie męczyć i robić jak potem jeść nie bede mogła ![]() Czasami to mysle , ze znów studiuje bo spaghetti jest podstawa w menu ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Czy Wasze dzieci tez w srodku nocy chca sie bawic Maly zawsze jak wstanie na karmienie ok. 12:30 to potem nie chce spac czasem do 3 w nocy Wykancza mnie to. Moglby zjesc i isc spac jak przystalo. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3625 |
|
Konto usunięte
|
Sam ja do tego nie dopuszczam, mam malutkie swialo, a po karmieniu noszę dosłownie chwilke, potem siadamy i usypiamy. Potem odkladam Małego i jak nadal nie chce spać, to trzymam rączki i ja zamykam oczy, żeby widział, ze śpimy. Z reguły sie udaje. Ale na ogół zasypia i bez tego. Ale ja śpię z Małym, więc może jest mi łatwiej niż gdyby spał sam.
|
|
|
#3626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dla dziewczynek to są cuda w sklepach Cytat:
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkrotce planuje sprobowac awokado. Szpinak tez jadlam, ale nie jakos duzo.Kawe pije bezkafeinowa lub zbozowa ![]() Od kilku dni zaczelam przyjmowac kwasy omega 3 6 9 i teotetycznie nie jestem juz w pelni wegetarianka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
ja tez, ale w ciagu dnia nie mialam.czasu. Jak juz sie wzielam za siebie to trzeba ruszac tyleczek Tyle ze tak sie wygimnastykowalam ze potem usnac nie.moglam tak mnie energia rozpierala ![]() Cytat:
Jeszcze raz- trzeba tlumaczyc i byc cierpliwym jak dla dziecka i nie odpuszczac ![]() Trzymam kciuki zeby wyszlo dla Was slonko Cytat:
Do wanieni polecam stelaz. Nie wyobrazam sobie kapiwli dziecka bez A tak wogole to dzien dobry ![]() Ciekawe jak chrzciny poszly u Lachrymy
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam może i by chciał, ale nie pozwalam. My mamy w nocy zapaloną malutką lapmkę, więc jest dość ciemno cały czas. Staram się wstać do niego zanim porządnie się rozbudzi. Wtedy zwykle przy cycku mi przysypia. Pobudzam go, żeby zjadł. Potem chwilę usypiam i zwykle zasypia. A jak jest bunt to do skutku. Niestety zasypia przy bujaniu na rękach, ale na szczęście w dzień nie wymaga noszenia, to w nocy mogę przeżyć.
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
Magdalenne, mój TŻ jest identyczny z tym kompem, ma ponad 30 lat, a ciągle mi opowiada, jakie podbił nowe lądy i z kim wygrał wojnę, no noł koment. Przy Małym też mi pomaga jedynie w kąpieli. No i zabawia go, jak go o to proszę, jak ja muszę coś zrobić, a Mały ewidentnie nie chce być sam.
No ale między nami jest już dużo lepiej niż było. A też już było mega kryzysowo... Ja też trochę odpuściłam. Jedyna różnica - mój TŻ nie wtrąca się do moich rodziców (choć nie mieszkamy razem), owszem czasami coś skomentuje, ale gdyby tylko wspomniał, że moja mama lub mój tata nie mają nosić Małego, to chyba bym padła ze śmiechu, a potem mielibyśmy następne pół roku kryzysu. Ale też prawdę napisała sky - nasza i ich percepcja tego, co robią przy dzieciach diametralnie się różnią. I tutaj znowu z pomocą przychodzi moja książka, która głosi prawdę, że: faceci z reguły pracują 8 h/dobę, a kobiety przy dzieciach - 24 h/dobę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Mąż nie chciał go dzisiaj myć, on by chciał co drugi dzień.. ja wolę codziennie, bo widzę, że dziecko po kąpieli jest fajniejsze, spokojniejsze, lepiej wchodzi w tryb nocny. Kąpiel go uspokoiła..słodki się zrobił..zjadł, położyłam go na naszym łóżku, pogapił się w balony zawieszone na lampie i w cienie od lampki na suficie..pociumkał smoka i po dłuższym czasie usnął..ja tlyko gdzieś tam z boku koło niego leżałam czy siedziałam, nie odzywając się..a on tak spokojnie odpływał 

Jak jutro bedzie padac to nałoze na wozek folie,ubiore cosik sobie p/deszczowego i choc na 20 minut pojde bo moze dzis byla pod koniec dnia taka marudna bo jej swiezego powietrza brakowało?

i myślałam że będzie wieczór bez krzyków skoro kupa była...

spokojnie do jutra doschną 

A w ciazy zarlam tonami