|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Heeej Zabki
![]() Zrobilismy dzis z Tzem ponad 300 pierogów z mięsem,ruskich i z kaszą i serem. Laura ma dzien spiocha ale co sie dziwic,cały dzien jest ponuro i pada :/ Cytat:
![]() o kurde ![]() Cytat:
dla niuni ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42917683]Małaczarna - hardkorowy sposób z czasów mojej mamy - rozgrzać pierś spirytusem. Ja raz tak zrobiłam, kąpiel, gruba warstwa kremu, spirytus na waciku, kawałek jakiejś folii, ściąganko, zimna kapusta - w 2 dni uporałam się z początkiem zapalenia, a pierś tak bolała, że nie umiałam podnieść ręki. Kurde moje dziecko śpi od 20, na brzuszku, chwilę przysnęłam z nim, ale potem wstałam, odciągnęłam, obejrzałam Na dobre i na złe, mógłby się obudzić, poszlibyśmy normalnie spać na dłużej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zapisze ten sposób w razie W Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tajemniczo
|
|
#3572 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja polecam Calgel ![]() Cytat:
W centrum Chorób Serca w Zabrzu śp. dr Religa uratował zycie mojej tesciowej..... Cytat:
![]() Cytat:
MUSI byc dobrze .Trzymam za Was ogromne kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta: jeszcze nie rozgryzlam,bo dopiero wczoraj w nocy zainstalowałam.
Cynamonkowa: super ze puścili was na spacer. Cały czas myślami razem z mężem i igim z wami. Także leci do was pozytywna energia. Czy lekarze określili jak duży musi byś Adaś do operacji? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3574 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Majeczki.Laura wczoraj nam do 11 pozwoliła.Kimała w środku z nami ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Elaine fajnie ze spacerujecie sobie z Gałgankiem.U mnie znów pogoda do bani.A chciałam zabrac Laure i tza do parku .... Laura spi.Zjadła dosc sporo i spłakała sie strasznie bo ją kolka pomęczyła.Dałam Infacol,utuliłam i zrobiło jej sie lepiej...Kima. Przed 20 tz ja wykapie,potem cycek i spanko.Ona jak ja na przwijaku rozbieram do kapania to cieszy sie jak nie wiem co az z radochy wierzhga nóżkami i raczkami I zawsze sie cieszy i smieje do owieczek z tapety
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie było dziś w szkole, trochę się wyrwałam od mego dziecia, kadra pamięta że byłam w ciąży i powiedzieli że przymkną oko na moje nieobecności bo zapytali czy mam z kim zostawić, do tego powiedziałam że piersią karmię
po za tym wkurzyłam się na tż bo chcieliśmy na stacji uzupełnić powietrze w kołach w wózku i on zamiast napompować to spuścił i do mnie pretensje. ale jechał jakiś rowerzysta i poprosiłam o pomoc, na szczęście miał pompkę a co do wczoraj to zła na teściów jestem mega ubzdurali sobie wczoraj kupno tv dla babci i tż poszedł z synkiem żeby im pomóc, a ja w tym czasie relax zaczęłam uskuteczniać zaraz dzwoni do mnie że trzeba jechać do innego sklepu i poszukać, a że on wypił to ja muszę jeździć i tak objechaliśmy z dzieckiem całe miasto za telewizorem, kupiliśmy ale ja zła bo dziecko nie wykąpane , nie położone spać o tej co zwykle, wróciliśmy chyba o 21 do domu, cała się gotowałam ale nic nie mówiłam, tż też był wkurzony że akurat wczoraj bo dziś musieli zawieźć wyżaliłam się teraz lece nadrabiać cały dzień |
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazomnie tez takie akcje wkurzają :/ Tz korzysta z tego za przez 24h moge byc kierowcą .....
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
U mnie lepiej z cyckami kupiłam sobie radlerka ;D jeszcze nigdy nie piłam. U nas same nieszczęścia przed chrzcinami-moje cycki, męża od tygodnia boli kręgosłup, że ledwo szyją kręci, a Fi dziś lzawi i ropieje oczko ;( w dodatku... Kto nam podeslal pana Skoka?! Od wczoraj mam teściowa. Dziś przewinelam Fi przed jedzeniem i dałam jej żeby nakarmila. Ja poszłam na manicure. Wróciłam, to mi mówi, że po jedzeniu miał taaak mokro (ciekawe...) I go przewinela. Później spał w wózku i pół materaca obsikane, bo pampers ledwo zapiety :[ a w wózku nie miałam podkladu pod przescieradlo... Niech to!! Oby wyschlo do jutra. Ale zdenerwowalam się po maxie. Teraz wstawilam pranie z przescieradlem, bo też tylko jedno mam. Cynamonku, myślę o Was cały czas. Wiesz jak nazywa się ta wadą? Adasko silny jest, sama saturacja o tym świadczy. A Ty probuj się przy nim uspokajać, szkoda, zebys straciła pokarm tak jak ja... Sciskam mocno! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy korzystamy z pogody żeby się hartować. I tak mam wyrzuty sumienia ze tylko godzinkę dziennie,ale Misiek bywa rozkrzyczany i każde wyjście jest trochę stresujące. Ale czego się nie robi dla dziecka..fajnie ze Laurka tak lubi kąpiele
![]() Ładnie Majusia i Laurka spia my to tak 8-9 na nogach bo potem nie chce mi się zwlec z łóżka i cały rytm dnia rozwalam sobie. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Mnie odobiscie frida do miala nie brzydzi i sama zasysam. Odkurzacza jeszcze nie używałam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bolał przez parę tygodni po cc Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za powodzenie moja bratanica miała operację na otwartym sercu i specjalnie jeździli do łodzi bo tam ponoć najlepsi są dla dzieci specjaliści , co jakiś czas jeżdżą na kontrolę jak miała nina operację to wszyscy jak na szpilkach siedzieliśmy i czekaliśmy na jakieś wieści uff nadrobiłam |
|||||
|
|
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ja też ciągle myślę o naszych biednych Cynamonkach...
Mój Maluch coś markotny, nie podoba mi sie to w połączeniu z tym plakaniem przy jedzeniu. Boziu, dziecko to naprawdę największy skarb, jak coś mu dolega, to tak boli serce... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
news dnia dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów założyłam buty na obcasie, ale mi dobrze było
a potem w cerfurze kupiłam kolejne za całe 15zł |
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cześć dziewczyny, ostatnio mnie mało, ale Tomuś pochłania cały mój wolny czas..
Przeczytałam pobieżnie, póki co chciałam się odnieść tylko do informacji Cynamonki: Kochana, jesteś tak silną i kochającą kobietą i matką, że aż łzy płyną po policzku. Brak mi słów po prostu, strasznie mi przykro i chciałabym Cię przytulić tak mocno i Cię nie puszczać.. przez głupiego lekarza straciliście te 5 tygodni i tego im nie odpuszczaj, natomiast jestem pewna, że lekarze otoczą go najlepszą opieką. To wszystko jest przerażające, ale ja wiem i wierzę w to, że jak Adaś już będzie zdrowy to Waszym jedynym zmartwieniem będzie to, czy dać mu jabłuszko, czy marchewkę. Dużo siły kochana, masz nas i nie zapominaj o tym, a nasze magiczne kciuki już nie raz dowiodły, że działają!!! Teraz wszystkie kciuki są podwójnie zaciśnięte- nasze i naszych maluszków
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
CYNAMONKU, a ja wierze i czuje, ze bedzie dobrze. Okrutne to, ze tyle cierpien na Was spada, alezaraz zaswieci dla Was slonce i poleca same dobre wiesci. Sciskam Wasza Trojeczke!
|
|
|
#3585 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniale, że wypuścili Was na spacer Cytat:
trzymaj się dzielnie! Cytat:
a co Ty na to? ![]() Cytat:
![]() łoj...a jaki był powód Waszych zgrzytów, że biszkoptom się dostało? ![]() ![]() mnie też było głupio jak raz po 2 butelki karmi wózkiem z dzieckiem pojechałam oj Mały miał prysznic z browara... który facet nie chciałby się w browcu taplać Cytat:
normalnie dla Was i dla Laury, że Wam na to pozwoliła ![]() Cytat:
a akcja z telewizorem masakra Cytat:
![]() Cytat:
No a propo spacerów dzisiaj wyszliśmy na 40 min Mały nie potrafił zasnąć, choć oczy przymykał.. rozwył się, mąż tel nie odbierał, myślałam że go zabiję jak wrócę.. na rękach Mały wył, wózek mi na boki uciekał.. w końcu wsadziałm Maego byle szybko dojechać do domu.. darł się, a przed samą klatką przysnął ale taka byłam już zła, że wróciłam z nim do domu.. z mężem spięcie od samego wejścia.. Mały na kaltce już się obudził.. zasnął jak go na ręce wzięlam i w łóżeczku pospał, a ja walnęłam się do naszego łóżka na drzemkę..i takie mamy spacery
|
||||||||
|
|
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo -
Cytat:
Zastanawiam sie czy nie warto poczytac jakie doawiadczenie maja w tego typu wadami u Was w szpitalu i czy nie byloby dobrze znalesc taki w UK, Polsce czy innym kraju gdzie maja duze doswiadczenie w operacjach i leczeniu podobnych przypadkow.
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonku nic więcej nie napiszę niż dziewczyny. Wiem tylko, że będzie dobrze
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Hejoo
Na wstępie Kejt - fajnie gada ten Twój Fi, a co do pecha przed chrzcinami trzeba go rozgonić, powiedz sobie głośno NIC NAM NIE PRZESZKODZI ![]() Ja wam powiem, że mój Igor to zdrajca...to ja się nim zajmuje praktycznie 24/7 a On co? Uśmiechał się dziś do tatusia świadomie Teściowa znalazła u niego patent na usypianie! Mizianie w okrąg koło oczu i po linii brwi. Aż nie dowierzałam jak Igor w momencie zamykał oczka i zrelaksowany zasypiał oO A i chyba do nas skok przychodzi bo coś marudny bez powodu bywa ostatnio, kto wie..kto wie..
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Czytam dziś tylko. Ze trzy razy się zabierałam żeby coś napisać, ale po wpisach Cynamonka jakoś nic nie mogłam sklecić. Wszystko takie puste się wydaje. Napiszę więc tylko Cynamonku kochany i Adasiu najdzielniejszy trzymam kciuki, modlę się i myślę o Was. Poryczałam się jak bóbr serce mi ścisnęło i tyle ze mnie dziś pożytku, aż się Tosiek dziwnie na mnie patrzył co ja taka zasmarkana a przecież grzeczny dziś był. Tulę Was mocno Słoneczka i wiem, że będzie dobrze bo przecież to szczęśliwy wątek. Mój Tosiek jakoś przetrwał szpitale, zapalenia uszu, brzuszkowe problemy to i Adaś da radę Cytat:
oj tam zaraz błąd Fi tylko pozdrawia wizażową ciotkę Perse Tosiek ma takie objawy że się ślini, pcha łapki do buzi jakby chciał wpakować tam obie pięści i zakochał się w smoczku którego do tej pory nie uznawał więc obstawiam, że to zębiska, ale pewności nie mam ![]() Dobrej nocy wszystkim. |
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znalazlam aspirator na baterie wczoraj i taki kupie. Wyglada trochę jak elektroniczny termometr co do ucha sie wkłada.
Rocky - dawaj przepis na pierogi z kasza ![]() I tyle bo skrzekun juz wola.
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo: jak to mówią po deszczu zawsze przychodzi słońce (kiedyś na pewno)
Perse oj tak skarb ale ile nerwów człowiek ma kiedy coś złego mu się dzieje.. Dzoan: witaj zatem w klubie. U mnie podobnie spacerki wyglądają ale staram się nie wymiekac. Sąsiedzi juz pewnie na mnie dziwnie patrzą, bo wychodzę na spacer Igi zwykle płacze,wracam też. Jednak muszę przyznać ze pośrodku zdarza mu się spać kosztuje mnie to trochę cierpliwości i trzymania nerwów aby nie wrócić do domu![]() Samanta: nie mam pojęcia jak stad wejść do klubu ![]() ona: wspolczuje zabkow nadal.. Ghia jak rozwiazalas zajęcia na aplikacji? Chodzisz? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3593 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
![]() Nie ma sie czym chwalic ale Wojtek nie rozumie idei Pana Boga tylko mowi ze jest Pan Bóbr Powiedzial ze jak umrze to pojdzie to Pana Bobra Cytat:
To dla meza ![]() Cytat:
Olus wie jak sie zachowac w towarzystwie ![]() Cytat:
Tez nie lubie takich akcji :/ Cytat:
Moze dlatego ze wczoraj ponarzekalam na Ole ![]() Faktycznie wszytskie plagi u Was . Chociaz w sumie sama tesciowa 3/4 normy wyrabia ![]() NENI- gratki dla Kubisia
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-22 o 00:16 |
|||||
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kibicujecie, że właśnie przegrywały z Francuzami? !!! Hm??!!
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dzisiaj z Małym u znajomych
niedawno wróciliśmy. Teraz śpi zmęczony. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3596 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonku super ze mogliscie wyjsc na spacer
Przeczytalam spam troche po łepkach, ale nie mam siły pisać... mielismy spedzic wieczor z tz ale cos dzialamy sobie na nerwy i chyba nic z tego nie wyjdzie.. A dzisiejszy dzien byl tak fajny zostawilam chlopakow i pojechalam sobie na zakupy troche sie poobijalam, zrobilismy smaczny obiadek a ze starszakiem pyszne muffinki Zmeczona jestem chyba ide zaraz spac... |
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp
Cynamonku Tak mi przykro jak dlugo musial sie Adas meczyc, mam nadzieje, ze teraz z snia na dzien bedzie coraz lepiej no i po operacji bedzie super, masz teraz ciezke chwile, jesli masz ochote pisz, wyzalaj sie, mozesz tutaj sie wyplakac, albys do Adasia byla silna i usmiechnieta, to trudne pewnie ale dzeicko czuje w rodzicach ze cos zlego moze byc, dlatego tak wazne dla Adasia jest to zeby mial silna mamusie
![]() kurcze a u mnie wczoraj pisallam ze przyszla @, na majtkach mialam plame jakbym dostala okres, ale tylko na tej plamie sie skonczylo, do teraz cisza, ja nie wiem... co to moze byc?? |
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp
Cytat:
Elaine- ja tez nie wiem. Nawet zasubskrybowalam klub i doopa. Do tego nie widac tu emotek wiekszosci i nie mozna cytowac. Lipa ta app. U nas sie zchlodzilo znow. Mie tak gnie na spanie ze omg, ale musze sie trzymac bo chce na spacer isc w koncu. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas do 18 było taaaak fajnie. Z małą zlazilam pół miasta, nogi w tyłek wchodzą. Maja nie spała na dworze tylko leżała cichutko i patrzyła w daszek gondoli
zrobiła też na spacerze kupkę która odkryliśmy dopiero w domu jak rozpiełam kombinezon to mnie smrodek uderzył i myślałam że będzie wieczór bez krzyków skoro kupa była...Pomyłka. Taki był wrzask że u TZ w oczach widziałam panikę i przerażenie. Nie potrafiliśmy jej ani na chwile uspokoić. Ryczalam razem z nią, tulilam, nosilam. A ona aż bordowa od płaczu. Dałam jej trochę mleczka chociaż jedla wcześniej i sie uspokoiła. Usnela na 5 min i budziła z krzykiem. Dałam infacol. Teraz spi od 15 min... czy to kolki? ![]() Oby nie bo nie nie chce wiecej widzieć tak płaczącego mojego dziecka
|
|
#3600 |
|
Konto usunięte
|
Sky pan bóbr rozwala system
![]() Mały zasypia, oby pospal do 1-2, bo chce z nim... A u nas dzisiaj było przytulanko rano, ale bez szału. Nie zapomniałam jak to sie robi, ale przytulac sie i nasluchiwac, czy nie zaplacze, to jednak nie do końca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

zapakuje gdzies i jak będzie wieksza to sobie poczyta (albo i nie) :p
Ale dziś już spoko i oby tak zostało jak najdłużej
Tabletek nie chciał wypisać,bo raz że miałam problemy z hormonami przed ciążą, dwa że powiedział że za wcześnie i tak bo miesiączka jeszcze nie wróciła. Szkoda, no ale będę jeszcze negocjować z moją endokrynolog te tabletki anty, a jak nie to chociaż zastrzyki. Chciałabym poprostu coś innego niż gumki
dla niuni 
kupię dziś maść dla dzieci na ząbkowanie (chyba Agrafka polecała
Płuca i wątroba uciskaja żołądek stąd te jego straszne wymioty i ostatnio kaszel. Jest średnio. Muszą Małego podtuczyc do operacji bo teraz jest za mały i za słaby. Potrzebują na to 2-3 miesięcy, które możemy spędzić w szpitalu chyba, ze wyniki będą super to puszcza nas do domu i tam będziemy czekać. Ja siedzę cały czas na laktatorze i odciągam pokarm, który zanika przez ten cały stres.

Wierzę, że mimo iż diagnoza tak strasznie brzmi, wszystko będzie dobrze.. w końcu lekarze robią to dla polepszenia zdrowia Adasia! My tutaj serduszkami, mocą, siłą i wiarą jesteśmy z Wami i na pewno będzie ok! Musicie zakładać tlyko taką opcję. A nie chcecie mimo wszystko skonsultować jeszcze w Pl? Tulam mocno!