|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
piona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedny Adaś ale jestem pewna, że bedzie dobrze, silny chłopak!!! Cytat:
Ja też słyszałam, że woda żywiec nie jest taka dobra... ![]() Cześć Moje dziecko odmawia picia z butelki ciekawe jak jutro M. go nakarmi ![]() a teraz właśnie cyca mnie... o 20 zasnął a przed chwilą oczy jak 5zł
|
|||||
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w niewielkiej ilosci nie zaszkodzi ani nam ani dziecku |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Co do wody Żywiec http://www.sosrodzice.pl/instytut-ma...a-z-kapelusza/ był ten link kiedyś na forum. Podobno była kiedyś afera, że badali jedno źródło to najlepsze, a mają kilka ujęć, w tym takie niefajne ...
|
|
#2075 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczekacie się na pewno Waszego Szczęścia ![]() mój też nie, ale to mały leniuszek ![]() co do szczypania, to czasem też mu się zdarzy Cytat:
wczoraj poszłam i znalazłam prześliczny kombinezon zimowy. Miał doczepiane butki i wyglądał jak nowy. Już chciałam brać, niestety rozmiar 62 więc troszkę mały ![]() ale za to kupiłam małemu 3 nowe czapki na zimę (dwie w komplecie z rękawiczkimi) i pikowaną turkusową kamizelkę na wiosnę ![]() Cytat:
kciuków nie puszczamy ![]() Cytat:
Cytat:
rano był ten kleksik, cały dzień nic tylko bączki. Zobaczymy jak jutro. A śliwek dużo jem takich świeżych, jabłka też wcinam.. o właśnie Hump pytała o przepis na ciasto ze śliwkami. Ja tam idę na łatwiznę i robię takie najprostsze jak się da.. nie jest to mistrzostwo świata, ale znika w jeden dzień i robiłam je już 3 razy w tym tygodniu ![]() masło ucieram z cukrem, dodaję jajka, mąkę odrobinę soli i proszku do pieczenia. siup na blaszkę, na to śliweczki w ilości hurtowej i do piekarnika na jakieś 45 minut w 180stopniach aaa zapomniałam o proporcjach, robię troszkę na oko, ale wygląda to mniej więcej tak: pół kostki miękkiego masła (ok 125g) 10łyżek cukru 3 jajka szczypta soli 10 łyżek mąki 1łyżeczka proszku do pieczenia śliwki Cytat:
![]() ostatnio tak samo jechaliśmy, wzieliśmy dwie ogromne torby, wózek, matę, pampersy, pierdyliard rzeczy dla małego, a leżaczek jechał na przednim siedzeniu pasażera ![]() Cytat:
wygląda na milusi i cieplusiCytat:
Cytat:
---- znowu mi nie pocytowało wszystkiego.. więc to co pamiętam: Axella zaraz Ci nakopię w tą Twoją zgrabną doopkę za te głupoty co wypisujesz... Ale dla Zu jesteś najwspanialsza.. nie masz wad... Kochasz ją i to najważniejsze !! Zakazuję Ci myśleć inaczej Cynamonku zaciskamy za Adasia. Magiczne kciuki na pewno pomogą... ![]() Diabli za gardło, szyję i rozkręcenie laktacji
|
|||||||||
|
|
|
#2076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() rzadko coś tu piszę (bo jak juz chcę napisać to muszę lecieć bo Dżunior krzyczy , ale Was podczytuję regularnie ![]() Cytat:
Cytat:
My na spacery chodzimy w 90% do parku, zahaczamy o targ, ostatnio wziełam Młodego w nosidle i byłam w komisie meblowym bo szukam fajnego, stabilnego kosza na zabawki Ja po galeriach nie chodzę z Młodym wcale, jest tam mnóstwo zarazków, jeszcze teraz jak zaczyna się sezon przeziebień Nawet nie wyobrażam sobie tego manewrowania wózkiem w butikach cloche teraz dopiero przeczytałam co przeżywałaś! Jak czytałam Twoje wpisy to aż mnie ściskało ze współczucia ciesze się ze już jesteście po Cytat:
Cytat:
duże brawa Cytat:
mój też tak ma Cynamonko, jak się dowiedziałas o tej wadzie? Tż u kolegi, Dżunior od 19.15 śpi, a ja popijam Karmi od 2 godzin powinnam zaraz iść spać, choć pewnie za godzinę się obudzi na cyca Mam pytanie- kupiłyscie juz krzesełko do karmienia? czym się kierowałyscie? czy kółka faktycznie są takie potrzebne skoro zamierzam karmić tylko w kuchni? |
|||||
|
|
|
#2077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale 500 km to jednak troszkę daleko żeby jechać sami.. podróż mogłaby trwać 2 dni ![]() 2. też trochę rozciągałam, ale i tak delikatnie go obciskają.. sama mam nerwa jak mnie skarpetki obciskają więc jestem na to wyczulona i ich nie zakładam małemu 3. fajnie, że wyjazd się udał cholercia, nie mam pojęcia co może być przyczyną... ząbki to raczej nie były... niby wkłada sibie rączki i wszystko co złapie do buzi, ale dziąseł rozpulchnionych nie ma... wydaje mi się, że to brzuszek, ale od czego ![]() Cytat:
owszem, wszystko dla ludzi, ale aspartamu to się wystrzegam
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-09-21 o 21:49 |
||
|
|
|
#2078 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie to nie ważne, ważne by zdrowe nadrobiłam ostatnią stronę, reszte jutro jak TŻ na kolejny mecz pojedzie co do wody żywiec- potwierdzam, słyszałam również, ze to tak jak kranówka. Po przegranym niestety meczu pojechaliśmy na grzyby ale niestety znaleźliśmy 2 marne borowiczki później wstąpiliśmy do mojego taty gdzie zachwycałam się psiakami jego sąsiada, urodziło mu się 7 owczarków długowłosych, jeśli chcecie wrzucę Wam jutro fotkę TŻ spragniony wysiorbał 2 piwka i musiałam kierować na co stwierdził, że jestem kochaną żoną, że mu pozwoliłam wypić ale jak zabroniłam trzeciego to zmienił zdanie na ZŁA ŻONA teraz leżakujemy z wieeeelką michą winogron i będziemy oglądać za chwilę Śniegi Wojny miłego wieczoru i spokojnej nocki
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
witam sie wieczorowa pora. Zaraz zmykam spac bo wczoraj pozno sie polozylam. Wykonczylam pierwszy tom.millennium
teraz czekam az tz skonczy czytac drugi ![]() Xal ubawilam sie Twoimi opisami jak Paulinka sciaga skarpetki Sofia dzis zaczela je sobie sciagac raczkami ![]() Mysia Super, ze wyjazd sie udal. Duzo mieliscie atrakcji Sharp- udanego pobytu u rodzicow Cloche, mam nadzieje, ze Florek dalej robi postepy a z Ciebie schodzi powoli ten caly stres ![]() Aas aaa fajnie, ze sie z dziewczynami pluskacie! Gdzie chodzicie na basen? Happy!Wy juz zaraz wyruszacie!!! alez Ci zazdroszcze tych Aten nasze wakacje w Dubaju stoja pod wielkim znakiem zapytania przez te problemy z mieszkaniem... ![]() Barwineczek lista z pierwszej strony raczej aktualna. Tzn kto sie deklarowal to jest wpisany W ttm tyg po raz pierwszy probowalam fasole (w barszczu ukrainskim) i kapuste (w warzywach z patelni) brzuszkowych rewolucji brak ![]() Wiecie co, strasznie mi sie Sofia wyrywa do siedzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2080 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja żałuję, że tak późno się zdecydowałam, zawsze była jakaś przeszkoda. A tak naprawdę jak masz dziecko, to dasz radę wszystko ogarnąć. No i witaj wśród nas ![]() Cytat:
Cloche bardzo się cieszę, że jednak mimo wszystko i Ty i Flo dajecie radę. Pozytywnego flow dla Flo życzę i ściskam wirtualnie!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
3mam kciuki za jutro Grzybobranie bardzo udane. Nazbierałam kań (tak, ryzykowne, ale jak można pomylić muchomora z kanią, no kaman!). Zjedliśmy usmażone w panierce i żyję uwielbiam kanię! Mam swoje miejsce, w którym w sezonie rośnie ich cała kupa i nikt o tym nie wie ![]() Teściowa znów dzisiaj lizała uszy Młodemu, HELP!
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-09-22 o 11:18 |
||||||||||
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
1. bo ja tam chodzilam- sentyment ![]() 2. Bo babcia mieszka km od szkoly i w 4 klasie jak nie bedzie swietlicy to bedzie do niej chodzil 3. Bo mam po drodze do pracy 4. Bo cala grupa przedszkolna tworzy klase 5. Bogate zaplecze sportowe i mnostwo zajec dodatkowych ![]() I tyle hee Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2082 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh tyle "zła" jest na tym świecie, nie wiadomo czy coś jest zdrowe czy nie, coś może nawet wyglądać na zdrowe a i tak zdrowym nie być, jakbym miała tak się przed wszystkim wystrzegać to niewiele bym jadła i piła
żywiec jak kranówka? być może ... aspartam to zło? no pewnie, tak samo jak np glutaminian sodu , wszędzie, na każdym kroku, znajdziemy całą masę chemii, no cóż... nawet nie zliczę ile razy coś takiego spożywałam ... jestem zdania,ze "co za dużo to niezdrowo" a w rozsądnych ilosciach nie powinno zaszkodzic, ale każdy robi tak jak uważa, ja tam nie mam zamiaru tak bardzo się takimi rzeczami przejmować
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doradził żebyś mu albo nie myła uszu, żeby nazbierał się gorzki miodek albo posmarowała czymś gorzkim (tak jak smaruje się paznokcie żeby nie obgryzać) bo dziecku uszy powieje od tej śliny. Ble ![]() Ps. Oczywiście żartował
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-21 o 22:24 |
|
|
|
|
#2085 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
nadrobilam na szybko bo właśnie koleżanka wyszła a ja padam z nóg, mam nadzieję że nic ważnego nie pominęłam
Cytat:
silikonowych nie testowałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- regulacja głębokości oparcia (Przemek nie siedzi jeszcze więc musi mieć odchylone) - łatwe ściąganie blatu na te rzeczy patrzyłam jak kupowałam, najważniejsza ta regulacja odchylenia oparcia była dla mnie. kółka są wg mnie potrzebne, nie patrzyłam na to kupując ale przydaje się, jak jestem sama w domu to ciągle Przemka gdzieś "wywożę" - sprzątam jego pokój to biorę go w krzesełku itp - jest wyżej i ma lepszy widok niż w leżaczku. zresztą w kuchni też go ciągle przestawiam
|
|||||
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wsio, ale nie odpisuje. Padam na pysk.
Młoda nie chce jeść. Kupiliśmy dwie inne butelk bo myśleliśmy, że moze inny smok jej przypasuje. Nie. Karmimy się strzykawką.
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak na szybko czytam o tym aspartamie to faktycznie niezły shit jest
w jakim chorym świecie my żyjemy?? wszędzie jakieś trucizny wciskają.... komiksowa- lizała uszy??? ![]() co za masakra ?! gdyby moja teściowa coś takiego zrobiła więcej już by dziecka na ręce nie dostała;p absolutnie !<moja teściowa nigdy Wojtusia na rękach nie miała;P bo nigdy nie chciała, a ja jej sama z siebie też nie dałam, i przynajmniej nie mam takich chorych akcji >---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() a jak wlewasz jej do buźki to wtedy ładnie połyka ? |
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Ash zamowilam w tamtym tygodniu woombie i leeeci do Polski
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Młoda wykąpana, zjadła 120 ml i padła. Zasnęła sama w łóżeczku
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Julki=== czas na mnie- lecę się myć i spać ![]() dobrej nocy |
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
cztery godziny w galerii na szpilkach
myślałam, że ogarniemy wszystko w godzinę........... moja Kluska też ma jakieś histeryczneataki płaczu, dziewczyny, nie wiem o co cho! kto mi powie, czy jak idą ząbki to dziecina się męczy bez przerwy, czy może mieć ataki bólu kilkakortonie w ciągu dnia...nie wiem co Jej jest ![]() no i ja oczywiście dostaję nerwicy, a myślałam, że się wyleczyłam co do glutaminianu sodu, aspartamu itp to sorry, ale tak łatwo to zastąpić, że nie wiem o co się tu spierać. mówię stanowcze nie. w ogóle jakbym mogła to bym zamieszkała w Bieszczadach i jadła żywność nieprzetworzoną wyłącznie. ale to ja ![]() bratowa mnie zabiła ostatnio pytając czy mam vegetę przypadkiem, bo dzieciom chciała dodać (nie pamiętam do czego, chyba do zupy) bo one tak lubią Cytat:
![]() Cytat:
a z NUKA próbowaliście z tym gumowym smokiem? o co chodzi, czyżby dziąsełka, ząbki? a jak sprawa z pleśniawkami, może to Maci coraz bardziej przeszkadza? sprawdzaj pocztę w poniedziałek, dziś poszła przesyłka
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-21 o 22:54 |
||
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łojeju, chyba bym zwariowała. Może to skok? Moja teraz chyba też go miała i też nie chciała jeść. Wciskałam jej tą butlę na siłę aż zassała i też ledwo 60 wypijała. Od dwóch dni je z butelki aventa z tym średnim smoczkiem i jest spoko. Z TT na razie pije tylko wodę bo szybciej jej leci przez te smoczki początkowe. Dostałam maila, że paka wysłana więc w poniedziałek powinny być od 3 miesięcy+
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Jesuuuu.. Nie mysle E zmeczenia.. Chcialam tyyle napisac ale ide spac. Branoc.
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyłożyłaś się do tego szczypania
|
|
#2095 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
A tak mi się przypomniało, co z Kamciatka?
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Wojtus całkowicie pochłonął jej czas wolny może
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
Dziś tż pierwszy raz karmił Adiego marchewką, skończyło się chichotem młodego, wściekłością tż i pomarańczowym dywanem, który przed jedzeniem był beżowy
|
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
|
|
|
|
#2100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mega kciuki trzymamy z Adim ![]() Mojej koleżanki córka miała 2 miesiące temu operację serduszka w Warszawie, córa już dzień po operacji była radosna i kręciła się z boku na bok. Młoda ma teraz 5 i pół miesiąca i ma się bardzo dobrze, więc wierzę że z twoim synkiem też będzie wszystko ok. My mieliśmy operację jak Adi miał 2 miesiące i domyślam się co czujesz. Wszystko będzie dobrze napewno!!!!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

wracam wlasnie z wyjazdu integracyjnego

doczekacie się na pewno Waszego Szczęścia 

?
duże brawa

mial robiona ta operacje co Florek ponad 3 miesiace temu... ja wtedy nie dopuszczalam takiej mysli, ze cos mogloby pojsc nie tak. a ryzyko bylo wtedy dosc wysokie... ech, strasznie szokuja takie informacje jednak...

Łojeju, chyba bym zwariowała. Może to skok? Moja teraz chyba też go miała i też nie chciała jeść. Wciskałam jej tą butlę na siłę aż zassała i też ledwo 60 wypijała. Od dwóch dni je z butelki aventa z tym średnim smoczkiem i jest spoko. Z TT na razie pije tylko wodę bo szybciej jej leci przez te smoczki początkowe. Dostałam maila, że paka wysłana więc w poniedziałek powinny być od 3 miesięcy+