|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Magdalenne, u nas wiekszosc rzeczy przy Edziu robie ja. Jedynie co robi TZ to nieraz go ponosi, gdy ja musze cos zrobic a Edziu marudzi, uspokaja go gdy moje metody nie dzialaja lub jest z nim gdy chce sie poprzytulac do synka. Poza tym sprzata wanienke i pieluchy po kapieli.
Na mnie cala reszta. Jednak pomaga mi w obowiazkach domowych, moze Twoj TZ moglby Ci w ten sposob pomagac? I Skylie ma racje, musisz mu wyjasniec konkretnie co i jak chcesz ![]() Samantha, u nas w nocy raczej nie ma zabawy. Staram sie nie rozmawiac z Edziem (chyba ze uspokajam z placzu). Po zmianie pieluszki gasze lampke i jemy w polmroku. Moze dzieki temu Edek nie myli dnia z noca, nie wiem. U nas wczoraj caly dzien wymknal sie z rutyny. Po poludniu wybralam sie na zakupy z mama i ciocia. Bylo fajnie, moje pierwsze dluzsze wyjscie . W nocy odciagnelam pokarm i Edziu pieknie jadl, niestety moje cycki niemal pekly i w nocy musialam rozmasowywac bo juz sie tworzyly grudki. Teraz juz jest lepiej. Wieczorem zas odwiedzili nas znajomi i przez to Maly mial dzien dziecka i nie mial kapieli. W sumie mialam poczucie winy, bo widzialam, ze Edek byl mocno zmeczony nowa sytuacja (dzien kompletnie rozwalony, nowe miejsca, nowe twarze, inny rytm), ale tak bardzo brakowalo mi wyjscia, ze nie moglam sobie odmowic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-09-22 o 09:13 |
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Wiecie co, wczoraj wieczorem oglądałam kabarety, i do dziś nie mogę przestać się śmiać.
Na dobry początek dnia... https://www.youtube.com/watch?v=CbvusJc5J94
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
kejt za chrzciny![]() Sam ją kąpię na łóżku, ale mnie kręgosłup nie boli, myślę, że stelarz będzie dla ciebie zbawieniem lub chociaż jakiś wysoki stół ![]() Jeśli chodzi o tz to jak ma wolne bardzo mi pomaga, nakarmi Like, przybierze, bawi jak jest marudną, ale też potrafi trzymając ją grać na playu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42931185]Sam ja do tego nie dopuszczam, mam malutkie swialo, a po karmieniu noszę dosłownie chwilke, potem siadamy i usypiamy. Potem odkladam Małego i jak nadal nie chce spać, to trzymam rączki i ja zamykam oczy, żeby widział, ze śpimy. Z reguły sie udaje. Ale na ogół zasypia i bez tego. Ale ja śpię z Małym, więc może jest mi łatwiej niż gdyby spał sam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja tez z nim śpię. Tzn.po kapeli,ktora dzis mieliśmy po 20 dopiero i jedzeniu zasnął cos koło 21:30 i spał do 12:30 ale w lozeczku. Ja wtedy nie śpię jeszcze bo mam czas zeby siebie ogarnąć cos. W dzien to jest gonitwa na czas o wszystko. No i przychodzi ta 12:30-1 w nocy i synus spać nie chce do ok.3 w nocy. Karmie w łóżku. Tylko go z ramienia zdejmie i juz oczy jak 5zl. Wali kupala zazwyczaj wiec musze go przebrać. Wtedy musze rozjasnic światło. Mam astygmatyzm i jestem ślepa . Nie chce wyrznac orła z nim czy umazac nas w kupie. No,ale nie zapalam jupitera lekko rozjasniam tylko i walczę zeby cos widziec wiecej. Zazwyczaj daje mu drugiego cycka i on zasypia i co jak tylko go spuszcze z ramienia to zaraz sie budzi. Albo jak wyje cycek. No nie bede jego smoczkiem. Czasem go przytule i jakoś zasnie, ale rzadko. Teraz leży na łóżku. Suszarka chodzi obok, a on leży spokojnie i sie patrzy w polmroku ![]() Przez to mam zrabany dzien bo śpię czasem do 12stej lub 13stej bo wiadomo, ze on potem wstaje o 7rano i ofc tez zasypia jakoś po półtorej godzinie dopiero No , a potem wlasnie budzi sie 12-13. Wkurza mnie to. Cytat:
Awokado juz jadłam w guacamole i w burito. Dumam nad pieczarkami,ale chyba nie bede ryzykować narazie. W poniedziałek na bank musze cos zrobic do jedzenia na kilka dni bo juz mam dość, a tez jeść na mieście to bankrta mozna strzelić. Cytat:
Jak ma wolne to czasem przyjdzie posiedzi obok pogada do małego cos mi poda i sprzątnie wanienke i przed naszykuje i tyle. No musze ten stelaz kupić bo naprawde noga mi strasznie dzis boli. Dzis jak sie odgielam to ledwo małego na przewijak zanioslam. Ledwo co ![]() Starość nie radość. Strasznie mnie ciaza wyniszczyla. Czuje sie jak bym miała 70lat, a pomyśleć ze jecze ńiedawno robiłam szpagat i chowalam sie do pudełka od zapalek. Dzis to se moge...... ![]() Cytat:
Moze naprawde En tesciowa miała racje, ze dzieci sie uzależniają od tego
|
|
|
#3635 |
|
Konto usunięte
|
A właśnie, mój TZ też robi w domu, to też jest ważne. Zmywarka, często pranie, podłogi są w jego gestii, czasami coś ugotuje. Robi zakupy prawie codziennie.
A ja kapie na stole, mamy taki rozkładany i super mi sluzy. A niedługo musze kupić większą wanienke i przewijak.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-09-22 o 09:46 |
|
|
|
#3636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42931560]A właśnie, mój TZ też robi w domu, to też jest ważne. Zmywarka, często pranie, podłogi są w jego gestii, czasami coś ugotuje. Robi zakupy prawie codziennie. A ja kapie na stole, mamy taki rozkładany i super mi sluzy. A niedługo musze kupić większą wanienke i przewijak.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No to tez cos robi. Moj tez cos robi,ale bym lubiła zeby bardziej umiał sie małym zając zebym wiedziała, ze spokojnie moge gdzies wyjść na dłużej niz koło domu na 2h max. Choć ostatnio z zakupami to sie ochrzania. Kupuje w drogich sklepach i mnie to wkurza bo i tak mały ssie kasę ładnie. Dzięki app obliczylam , ze w rok zużyje ok. 3000 pieluch. Kupując w miarę jakieś tanie wydam ok. $500 na same pieluch rocznie. Przeraża mnie wyobrażenie sobie 3tysiecy pieluch wyważonych w śmieci w glob gdzies ![]() Mam nadzieje, ze zacznie na nocnik siadać jak najszybciej. Nie ma obcji ze bede go kisic 2lata w pieluchach. Moj stół jest szklany i owalny do tego jest na takim X osadzony, a nie na 4 nogach wiec boje sie ryzykować. Znów cos trzeba kupić. Dzis jedziemy kupić w końcu karuzele nad łóżeczko i nosidelko z mamas and papas. Znalazłam fajne. Cena tez jest za☠☠☠iscie fajna ![]() Magdalenne - pomyślałam o tej córeczce dzis w łazience jak byłam i o ciazy i sorry ,ale chyba Alex bedzie jedynakiem. No chyba, ze wpadne. Bo jak pomyśle o tym, ze ile sie martwilam w ciazy czy on jest zdrowy czy nie poronie czy ma wszystkie paluszki nóżki oczka itd. I o samym porodzie i o tym co teraz przeżywam, ze nie umiem w spokoju posiedzieć i co 10-15min.latam sprawdzam jak mu tam. Zanim zasne , a on spi w lozeczku to normalnie 300razy wstaje i mu główkę poprawiam kocyk itd. Nie umiem sie wyluzowac i martwię sie o niego ciagle. Jak wyszłam ze szpitala to ciagle bałam sie czy napewno go dobrze trzymam czy mu wygodnie i najlepiej tak jak Kathe mowi schowalabym go z powrotem do brzucha bo wiem, ze tam był bezpieczny. Czy Wy wciąż jeszcze poplakujecie sobie? Bo ja tak niestety
|
|
|
#3638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka taka se, mały wstał o 4 i stwierdził, że ma gdzieś spanie Wkładałąm mu smoczek co chwilę do 6 rano, kiedy to wzięliśmy go do łóżka i tż go zabawiał aż zasnął, bo ja już na oczy nie widziałam![]() Cytat:
![]() A tż mi podniosł ciśnienie na wiele sposobow, m.in. chcial wczoraj na probie zrobic wstep do pępkowego(jednego z 4). To mu powiedziałam, że chyba na łęb padł i że chyba go fantazja ponosi. Poa tym nie wyobrażam sobie spania w jednym pokoju z dzieckiem, kiedy on sobie coś chlapnal. Nie bedzie mi drewutni z pokoju robił ![]() Co do karmi - Alek sie zbytnio nie przejal, to matka zaczela panikowac ![]() Aaa no i po dzisiejszej nocce moge napisac, że małemu karmi nie zaszkodziło! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym spokojnie zakładała!![]() Cytat:
Sama widze po nas - wiem, że mam super tżta, czasami się zastanawiam, jakim cudem tki fajny facet mi się trafił, a czasami taki burak i egoista z niego wychodzi (jak np. wczoraj), że moje rozciągnięte do granic możliwości cycki opadają po sama podłogę, serio. I też u nas bywa tak, że sprzedaję małego tżtowi, kiedy chce szybko mieszkanie ogarnac np. i widzę, że gra, mały zaczyna płakać, a on mu np. wciska drugą reka smoka tylko Normalnie szału wtedy dostaje, zamiast wziac to dziecko, jakos uspokoic, to wciska smoka. A najgorsze jest to, że to są jakies takie odpały własnie, bo widzę ze zawyczaj bierze na rece, śpiewa mu, rozmawia z nim, pokazuje rozne rzeczy. Faceci to czasami chodząca tragedia
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pomocy TZ przy dziecku. Moj mąż robi przy Mai wszystko co ja a nawet wiecej. Bo ja nie obcinam paznokci, nie tykałam pępka, on trzyma Maje w wanience bo ja się boję że ją upuszcze. I nawet przełamał się i przewija po kupie chociaż jak byłam w ciąży mówił że nie da rady
![]() No i jest totalnie w niej zakochany. Rano bierze ją do nas do łóżka i tulą się, mąż ją zawsze wycałuje od stópek po główkę Jedyne co mnie wkurza to nocne karmienie. Karmimy na zmianę i mąż tak twardo śpi że muszę go budzić żeby Maje nakarmil. Czasem nawet kilka razy musze powtórzyć bo nie dociera. A raz miałam mega wnerwa sama juz poszłam po mleko bo ile można powtarzać. Ale zawsze rano przeprasza i każe mi iść sie zdrzemnac do drugiego pokoju i on sie zajmuje córeczka. Ale to wszystko ciężka praca przed pojawieniem się Mai. Moja teściowa NICZEGO nie nauczyła mojego męża. Zawsze robiła wszystko sama i robiła awantury jak chciał np zrobić sobie uwaga kanapki ona uważa że to kobieta powinna robić wszystko w domu bo to jej obowiązek. Ja mam zupełnie inne zdanie i jak TZ był ze mną musiał robić wszystko. I nauczył sie robić wszystko w domu. Druga sprawa że chciał
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu nie zapomnę pierwszej smółki małego w szpitalu - ja padnięta i obolała po cc, a mały walnął taką smółkę, że z pampersa się wylewała Tz dał radę, aż go babki chwaliły z sali - nie ważne, że zużył pół opakowania mokrych chusteczek![]() Mojego tż teściowa też niewielu rzeczy nauczyła i on w ogóle żył i chyba żyje nadal w przekonaniu, że są obowiązki męskie i kobiece. Ja w sumie nie mam z tym problemu, bo lubię to robić. Z tym że tż wie, że dopóki będzie w porządku i nie będzie zgrzytów, to będzie miał czyste i wyprasowane ubrania, boiad na stole i czyste mieszkanko, a jak tylko coś przeskrobie, to w jednych skarpetach może i tydzień łazić
|
|
#3641 |
|
Konto usunięte
|
Ja też musiałam wszystkiego uczyć TŻa. I dlatego Artka chcę tak wychować, że będzie umiał sobie zrobić śniadanie czy wyprasować koszulę. Na wstępie zaplusuję u synowej
![]() Ja byłam wczoraj na stronie szpitala, w którym rodziłam i jak widziałam tam zdjęcia sali porodowej, KTG i tego wszystkiego, to sobie myślałam cały czas - NIGDY WIĘCEJ. Nie przejdę przez tę męczarnię psychiczną drugi (właściwie trzeci, choć pierwszy nie był obkupiony aż takimi nerwami) raz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaaa żabcie
![]() Moje dziecko dało pospać do 9 Juz jestesmy po sniadanku,Tz oglada bajki ,Laura śpi w pozycji żabki na prawym uszku Czekam az wstanie to mykniemy na spacer po okolicy A popoludniu moze kogos odwiedzimy i pojedziemy do parku w trójke ![]() Miłej niedzieli ![]() Poczytam co tam naskrobałyście
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
wiecie co idzie sobie w łeb strzelić normalnie, mieliśmy u siebie w gościach Pana skoka , wyprowadził się po tygodniu a zaczęły się znów kolki, od 3 dni Szymek wieczorem wyje jak opętany, nic nie działa, nosimy, przytulamy, masujemy, podaje krople sab simplex, herabtke koperkową, no nic nie działa, płacze strasznie od 3 dni zasypia dopiero po 23 wymęczony płaczem ![]() Rocky - natchnełaś mnie na pierogi i dziś będe lepić ale ja sie nie porywam na 300 sztuk ![]() Skyle - szalona kobieta z ciebie o tej porze ćwiczyć ![]() ![]() Magdalenne - mój tż to tez maniak komputerowy, kiedyś namiętnie grał w gry strategiczne, potem grał na przeglądarkach, siedział całymi nocami i grał, dziś juz nie gra ale znalazł sobie inne zajęcie przy komputerze a mianowicie klika jakieś reklamy, linki za które mu płacą kaske nie wiem o co chodzi ale ciągle coś wyszukuje i siedzi ciągle przed lapkiem na szczęscie sam z siebie zajmuje się małym, karmi, przewija, bawi się, jak poprosze to i wykąpie (kiedyś kąpaliśmy na zamiane ja dziś on jutro a teraz to ja głównie kąpie), denerwuje mnie te jego siedzenie przed laptopem, mógłby więcej czasu spędzać z nami np na spacerach. Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze z pepuszkiem bedzie ok.Cytat:
Trzymaj sie kochana moze tz w koncu przejrzy na oczy i przemysli swoje szczeniackie zachowanie czego ci zycze oby kryzys minął.Nie wiem ale wydaje mi sie ze chyba tak.Poki co ja robilam tylko z gryczanej ![]() Sam ja nie mam stelaża do wanienki.Kładziemy ją na komodzie bo mamy taką długą i wysokosciowo jest w sam raz. Ale polecam ci stelaż jak nic innego nie wykminisz bo ci kręgol padnie od pochylania sie.Ja przez kilka dni jak nie miałam przewijaka to jęczałam z bólu. Cytat:
musze sie ostro brac za siebie ale stopniowo bo to masakra ta moja kondycha ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Sama widze jak odzyłam przed i w trakcie chrzcin teraz juz wrociło wszytsko do normy.Laura tez miała 3 dni rozwalony rytm dnia ale było to nam potrzebne. Cytat:
Chciałabym drugie dziecko w przyszłym roku tworzyc ale zaczynam sie coraz bardziej bac... Cytat:
moj tez juz przebiera z klexa A w przysżły weekend mam szkołe.I bedzie z Laurką wiec zobaczy jak to jest ![]() Cytat:
![]() Katarzynko zaprzegnij Tza do pomocy Moj wczoraj ciasto zagnaitał i musze przyznac ze robi to lepiej ode mnie ![]() Wogole pomaga mi w domu duzo i zajmuje sie Laurą.Czasem sam od siebie a czasem ja mu sprzedaje ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ide sie ogarnąć i potem na spacerros
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Masakra. Czemu kobiety to robią. Przecież dokładają sobie pracy a poza tym facet potem ma ciężej w życiu. Moja mama też wszystko robiła za mojego brata i jak pojechał na studia to nawet w akademiku pralki nie umiał włączyć i tachał to pranie do domu. To zamiast mama go nauczyć robić pranie to wyprała i wyprasowała królewiczowi
|
|
|
#3646 |
|
Konto usunięte
|
No, to pochwaliłam TZa, ze mi pomaga i właśnie stlukl mi szklankę, która miałam do Karmi, bo chciał ja włożyć do zmywarki, a ona jest za duża... No ale olewam temat, to tylko szklanka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
W weekend TZ w domu, więc nie zaglądam do laptopa prawie i mnie mało
Przeleciałam na szybko i:Cynamonku - jesteśmy z Wami całym serduchem i wierzymy, że wszystko skończy się dobrze! Adaśko to silny chłopak i da radę pokonać wszelkie przeciwności! Magdalenne - mam nadzieję, że pokonacie kryzys! Usiadźcie wieczorem wspólnie na spokojnie, porozmawiajcie, zjedzcie razem kolację i odprężcie się - może tego Wam też brakuje Kejt - powodzenia na chrzcinach __ Basia przespała dziś CAŁĄ noc! ok 21 zasnęła, po 2 obudziłam się z piersiami jak skała, więc postanowiłam ją obudzić i co? Zjadła na śpiocha, odbiła też na śpiocha - nawet oczek nie otworzyła (!), położyłam do łóżeczka i spała do 6! Dziecko mi chyba dorasta
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka! Dzis jestem sama ale jakos nie umiem sie do was wbic
Z resztą Hania zaczyna pochlaniac większość mojego czasu w dzien. Nie marudzi ale wszystko ja interesuje wiec ciagle wymyslam zabawy wczoraj za to basen ja strasznie wymeczyl i troche pospala w dzien.Ciesze sie bo nocki nasze wyglądają moim zdaniem fajnie. Mala spi codziennie 19.30-20 i zaczyna sie mietolic w lozeczku ok. 1 i to tak ze sie nie rozbudza, biore ja do siebie, karmimy sie na lezaco i po ciemku. Potem szybki bek, bo i tak zaraz spi przy piersi i do wyrka spowrotem. Potem ok. 4 znów sie wije i nawet oczu nie otwiera. I tak do 8 a potem wstajemy. Teraz właśnie jestesmy na pierwszym spacerku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie maz oprocz kapieli robi wszystko czasami mam wrazenie ze przez to odciaganie pokarmu to on wiecej czasu i energi poswieca naszym synkom :-( brakujre mi tych chwil zwlaszcza jak potem mi opowiada co jeden lub drugi zrobil
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- a tak w ogole to Leo ma dzis miesiac
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Dziś nie gotuje obiadu. Zamawiamy pizzę Ps. Tak sobie przypomnialam, że moja córeczka uwielbia być na przewijaku. Gdy ją tam położę to zaraz się uspokaja. W ogóle to lubi jak sie ją przewija, ubiera itp a najbardziej lubi leżeć z gołą doopinką.
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
CYNAMONOWA
odezwij się Kochana, gdy bedziesz w stanie Moj maz normalnie nic przy Lili nie robi wiecej - Lilo sie go boi podkowke robi do niego i szuka mamusi Lili od dwoch nocy spi po 8 h po kapieli Szok normalnie
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
dla niemowlaka![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Pozdrowienia ze środka lasu
Zostawiliśmy młodego z dziadkami a sami poszliśmy na grzyby. Oczywiście stwierdzili że idziemy Patrykowi siostrzyczkę zrobić Nadrobię wieczorkiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
:thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
dziewczyny jaka karuzele nad lozeczko polecacie??
|
|
|
|
#3656 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
![]() My sobie odpoczywamy całą rodzinką po obiadku, teście mieli dziś przyjechać, naszykowałam obiadek, serniczek itp, ale zadzwonili przed godziną że mama TŻ ma katar i ze nie przyjadą aby Tymusia nie zarazić. Więc zjedliśmy sobie sami obiadek i odpoczywamy, Tymuś jeszcze śpi, już przespał porę karmienia. A mieliśmy go zostawić z dziadkami i ruszyc w miasto, abym się trochę pouczyła jeździć autem, no ale trudno nic z tego. Z katarem niech lepiej nie przyjeżdżają, a ja na powrót do jazdy mam jeszcze czas ![]() Cytat:
Często też robię na 2 dni jakiś makaron w sosie, lub zapiekanke makaronową, gotuję więcej jednego dnia i na drugi dzień tylko odgrzewam ![]() Ja też mam mega parcie na słodkie, zjem posiłek i za chwile przychodzi ssanie na słodycze. Chodzę non stop na glodzie słodkiego, bo staram się ograniczać. Ja zamiast chudnąć to wciąż tyję ![]() Cytat:
![]() Wow piękny wynik, Nasz usypia ok 21 i budzi się pomiędzy 3-4, czyli max 7 godzin.
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpn
Mam FP rainforest u moich rodziców i Tiny Love klasyczną w domu. Mój zdecydowanie woli tą 2. Tak samo syn koleżanki. FP nie widział jeszcze a na tą u nas zapatrzony.
Wróciliśmy obładowani grzybami i czekamy na obiadek. Nie było nas kilka godzin a ja się tak stęskniłam za szkrabem że szok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie słodyczy to ja mam tak samo! Jak nie przepadalam kiedys za czekolada to ostatnio zjadlam tabliczkę z orzechami. Dzis zagryzam Michalkami a dodatkowo tesciowa od znajomego kupila kilogram z fabryki czekolady
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie prosze mi zrobić pranie mózgu i zmotywować do karmienia piersią
cały czas karmie tylko cyckiem, nic innego Zuza jeszcze w paszczy nie miała (no może oprócz kropelek espumisanu) po kazdym ataku kolki mam wyrzuty do samej siebie ze to może przez moje mleko lub może zjadłam cos nie tak (bo jem wszystko od poczatku do tego wczoraj mama 5 m-cznego Wojtusia zapewniała mnie ze mam podawać przed karmieniem wode z glukozą lub herbatke koperkową, bo dzieko nie może non stop trawic mleka że u nich kolki przeszły, tylko ze ona karmiła tylko 2,5 m-ca a ja nie chce przestać karmic piersią poza tym kolki nei są codziennie i ostatnio trwają maks 30 minut wiec moze to nie przeze mnie ![]() Cynamonku ciągle myśle o Adasiu i mam nadzieje, że wyjdziecie z tego wszystkiego jakimś cudem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

za chrzciny

Normalnie szału wtedy dostaje, zamiast wziac to dziecko, jakos uspokoic, to wciska smoka. A najgorsze jest to, że to są jakies takie odpały własnie, bo widzę ze zawyczaj bierze na rece, śpiewa mu, rozmawia z nim, pokazuje rozne rzeczy. Faceci to czasami chodząca tragedia

na szczęscie sam z siebie zajmuje się małym, karmi, przewija, bawi się, jak poprosze to i wykąpie (kiedyś kąpaliśmy na zamiane ja dziś on jutro a teraz to ja głównie kąpie), denerwuje mnie te jego siedzenie przed laptopem, mógłby więcej czasu spędzać z nami np na spacerach.