Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 22:21   #3601
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

misiaczka ciężko stwierdzić.. tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo czy dziecko ma kolki czy to coś innego.. ale jak taki nagły ryk i nie mogliście uspokoić, to być może cos z brzuszkiem, jakies ruchy jelit.. dobrze, że Maja już sie uspokoiła i śpi

U nas Mały po 19 płakał.. ale to już na pewno ze zmęczenia.. o tej porze jest kąpany, cycuś i paciu Mąż nie chciał go dzisiaj myć, on by chciał co drugi dzień.. ja wolę codziennie, bo widzę, że dziecko po kąpieli jest fajniejsze, spokojniejsze, lepiej wchodzi w tryb nocny. Kąpiel go uspokoiła..słodki się zrobił..zjadł, położyłam go na naszym łóżku, pogapił się w balony zawieszone na lampie i w cienie od lampki na suficie..pociumkał smoka i po dłuższym czasie usnął..ja tlyko gdzieś tam z boku koło niego leżałam czy siedziałam, nie odzywając się..a on tak spokojnie odpływał
Zaraz idę się myć.. na tvn 'Lejdis' leci

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Tekst z 'Lejdis': "Jeżeli faceci są z Marsa, to niech tam k*rwa wracają"

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:31   #3602
surka
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

A ją dzisiaj dostałam @. Ogólnie jakoś nie płacze z tego powodu, ale martwi mnie bo boli mnie kapa od 2 dni jak stoję i nie wiem o co chodzi :niewiem:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:35   #3603
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Samanta: z tym klubem to lipa,ale mi generalnie pasuje apka. Emotek nie lubię za bardzo,cytować - wole odpisywać a tu mogę pisać i jednocześnie pisać kolejne posty. Dzięki temu nie zapominam co miałam na myśli. Udanego spaceru!

Ciekawe jak Adaś na spacerze?

Skylie: pan Bobr mnie rozwalił

Zastanawiam się też co u Niuni też mieli problemy z zdrowotne...eh eh oby wszystko ok.

Dobrej nocy wszystkim

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 22:53   #3604
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

U nas same nieszczęścia przed chrzcinami-moje cycki, męża od tygodnia boli kręgosłup, że ledwo szyją kręci, a Fi dziś lzawi i ropieje oczko ;( w dodatku... Kto nam podeslal pana Skoka?!

Od wczoraj mam teściowa. Dziś przewinelam Fi przed jedzeniem i dałam jej żeby nakarmila. Ja poszłam na manicure.

Wróciłam, to mi mówi, że po jedzeniu miał taaak mokro (ciekawe...) I go przewinela. Później spał w wózku i pół materaca obsikane, bo pampers ledwo zapiety :[ a w wózku nie miałam podkladu pod przescieradlo... Niech to!! Oby wyschlo do jutra. Ale zdenerwowalam się po maxie. Teraz wstawilam pranie z przescieradlem, bo też tylko jedno mam.

.
3mam kciuki,niech nieszczescia miną...
ech te tesciowe :/
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Rockyy korzystamy z pogody żeby się hartować. I tak mam wyrzuty sumienia ze tylko godzinkę dziennie,ale Misiek bywa rozkrzyczany i każde wyjście jest trochę stresujące. Ale czego się nie robi dla dziecka..fajnie ze Laurka tak lubi kąpiele

Ładnie Majusia i Laurka spia my to tak 8-9 na nogach bo potem nie chce mi się zwlec z łóżka i cały rytm dnia rozwalam sobie.

No my dzis na dworze nie bylysmy,bo tak to staram sie te godzinke,dwie zeby była na powietrzu swiezym.Ale lało Jak jutro bedzie padac to nałoze na wozek folie,ubiore cosik sobie p/deszczowego i choc na 20 minut pojde bo moze dzis byla pod koniec dnia taka marudna bo jej swiezego powietrza brakowało?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42926473]J

Mój Maluch coś markotny, nie podoba mi sie to w połączeniu z tym plakaniem przy jedzeniu. Boziu, dziecko to naprawdę największy skarb, jak coś mu dolega, to tak boli serce...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
mnie dzis serce pękało bo pod koniec dnia Laurke kolka pomęczyła
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
news dnia dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów założyłam buty na obcasie, ale mi dobrze było
a potem w cerfurze kupiłam kolejne za całe 15zł
Ja pierwszy raz byłam podczas chrzcin i myslałam ze mi nogi odpadną

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Perse Tosiek ma takie objawy że się ślini, pcha łapki do buzi jakby chciał wpakować tam obie pięści i zakochał się w smoczku którego do tej pory nie uznawał więc obstawiam, że to zębiska, ale pewności nie mam

Dobrej nocy wszystkim.
czyli jest dla nas nadzieja ze moja mała polubi pana smoczka
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
J

Rocky - dawaj przepis na pierogi z kasza
Ciasto robisz tak jak ciasto na pierogi
A farsz: gotujesz kasze gryczaną,odcedzasz.Jak wystygnie to dajesz twaróg półtłusty,mieszasz to i doprawiasz wg uznania.
Smacznego
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
U nas do 18 było taaaak fajnie. Z małą zlazilam pół miasta, nogi w tyłek wchodzą. Maja nie spała na dworze tylko leżała cichutko i patrzyła w daszek gondoli zrobiła też na spacerze kupkę która odkryliśmy dopiero w domu jak rozpiełam kombinezon to mnie smrodek uderzył i myślałam że będzie wieczór bez krzyków skoro kupa była...
Pomyłka. Taki był wrzask że u TZ w oczach widziałam panikę i przerażenie. Nie potrafiliśmy jej ani na chwile uspokoić. Ryczalam razem z nią, tulilam, nosilam. A ona aż bordowa od płaczu. Dałam jej trochę mleczka chociaż jedla wcześniej i sie uspokoiła. Usnela na 5 min i budziła z krzykiem.
Dałam infacol. Teraz spi od 15 min...

czy to kolki?
Oby nie bo nie nie chce wiecej widzieć tak płaczącego mojego dziecka
Witaj w klubie.U mnie dzis klexy tez w porządku.A wieczorem krzyk...No i Infacol poszedł w ruch :/
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42928550]

A u nas dzisiaj było przytulanko rano, ale bez szału. Nie zapomniałam jak to sie robi, ale przytulac sie i nasluchiwac, czy nie zaplacze, to jednak nie do końca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Moje dziecko za kazdym razem wyczuwało moment i spało grzecznie aby rodzicom w takim momencie nie przeszkodzić

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
misiaczka ciężko stwierdzić.. tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo czy dziecko ma kolki czy to coś innego.. ale jak taki nagły ryk i nie mogliście uspokoić, to być może cos z brzuszkiem, jakies ruchy jelit.. dobrze, że Maja już sie uspokoiła i śpi

U nas Mały po 19 płakał.. ale to już na pewno ze zmęczenia.. o tej porze jest kąpany, cycuś i paciu Mąż nie chciał go dzisiaj myć, on by chciał co drugi dzień.. ja wolę codziennie, bo widzę, że dziecko po kąpieli jest fajniejsze, spokojniejsze, lepiej wchodzi w tryb nocny. Kąpiel go uspokoiła..słodki się zrobił..zjadł, położyłam go na naszym łóżku, pogapił się w balony zawieszone na lampie i w cienie od lampki na suficie..pociumkał smoka i po dłuższym czasie usnął..ja tlyko gdzieś tam z boku koło niego leżałam czy siedziałam, nie odzywając się..a on tak spokojnie odpływał
Zaraz idę się myć.. na tvn 'Lejdis' leci

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Tekst z 'Lejdis': "Jeżeli faceci są z Marsa, to niech tam k*rwa wracają"
Hahha fajny tekst

Mojemu tzowi nie chciało sie dzis kapac Laurki ale przywróciłam go do porządku.Dzieci uwielbiają rytuały i widze to po mojej małej.Kąpanko-cycek-przytulanko i spanko
Stary 2013-09-21, 22:55   #3605
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Adaś ma poważna wadę serca- dlatego nie przybiera na wadze.
Zwatpilam w istnienie Boga.
Odezwę sie jak trochę emocje opadna i ogarne ten cały koszmar.

Bardzo Wam współczuję, ściskam Was mocno. Musisz wierzyć, że będzie dobrze.

Jak przeczytalam o Adasiu to już nie mogę się skupić, napisze to co zapamietalam.

Sam nie wyrzucaj mleczka z zamrazalki. To prawda, że mleko z pierwszego miesiaca jest inne niz to z trzeciego itp., ale ono nadal jest wartosciowe. Byc moze dziecko nie naje sie nim jak tym z późniejszego okresu, ale w czasie kryzysu lepsze jest takie niż żadne lub mm.

Ja również potwierdzam, ze katarek jest the best. Też mam kartarka, jest rewelacyjny. Ja płacilam za niego 40zł w aptece gemmini, w stacjonarnej kosztuje ok 60zł. Michałek woli go niż gruszkę, nie płacze wcale, a ile wyciaga ...
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:01   #3606
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Na zastoje najlepsze prasowanie cycki praktycznie miękkie, ale nie sciagam do końca pokarmu. Dzięki temu, że mało czasu poświęcam na laktator to już praktycznie wszystko mam na jutro gotowe. Jeszcze męża od godziny gonie, żeby wypastowal sobie buty,bo pewnie jutro będzie bieganina. Oby pora karmienia nie wypadła podczas mszy...

Ach no i skoro mam więcej czasu, to Filipowa koszule wyprasowalam bez zaprasowania rekawu- bo nie znoszę tego u innych

I oczywiście mam stres, bo wczoraj w ręku upralam Fi spodnie na chrzest i jeszcze nie wyschly.... Suszylam suszarka, zelazkiem i jeszcze wilgotne. Macie sposoby?

I mam pytanie-czy to obciach założyć białe buty? Mam mietowa sukienkę, biały żakiet i czarne buty do tego nie pasuja... A nie mam w kol. nude.

Ostatnio mi najbardziej pasował czarny żakiet ale mi się odwidzialo :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:08   #3607
dzoan
Zakorzenienie

surka i tak współczuję @

Umyłam się, dopiłam karmi z kieliszka do czerwonego wina..tak elegancko pomarzyłam o 300-tu pierogach Rocky i chyba czas spać..

Idę do mojego jedynego wiernego mężczyzny Olusia.. bo mąż już dawno mnie opuścił i śpi na kanapie w salonie, gdzie jutro niedziela, nie pracuje i mógłby wrócić do sypialni.. Ale po co się męczyć z płaczącym w nocy dzieckiem.. żona od tego

Dobranoc

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Na zastoje najlepsze prasowanie cycki praktycznie miękkie, ale nie sciagam do końca pokarmu. Dzięki temu, że mało czasu poświęcam na laktator to już praktycznie wszystko mam na jutro gotowe. Jeszcze męża od godziny gonie, żeby wypastowal sobie buty,bo pewnie jutro będzie bieganina. Oby pora karmienia nie wypadła podczas mszy...

Ach no i skoro mam więcej czasu, to Filipowa koszule wyprasowalam bez zaprasowania rekawu- bo nie znoszę tego u innych

I oczywiście mam stres, bo wczoraj w ręku upralam Fi spodnie na chrzest i jeszcze nie wyschly.... Suszylam suszarka, zelazkiem i jeszcze wilgotne. Macie sposoby?

I mam pytanie-czy to obciach założyć białe buty? Mam mietowa sukienkę, biały żakiet i czarne buty do tego nie pasuja... A nie mam w kol. nude.

powodzenia na chrzcinach

sama ostatnio swoje spodnie przed chrzcinami prasowałam z rana..tyle że ja je prałam późnym wieczorem w przeddzień chrztu spokojnie do jutra doschną

myślę, że białe buty będą ok

Papa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:15   #3608
skylie
Wtajemniczenie

A ja właśnie zaczuynam skalpel

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:22   #3609
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi sie ze nie Będą współgrac z żakietem białym

A spodnie traktowane suszarką i żelazkiem powinny spokojnie przez nocke wyschnąc
3mam za chrzciny
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
surka i tak współczuję @

Umyłam się, dopiłam karmi z kieliszka do czerwonego wina..tak elegancko pomarzyłam o 300-tu pierogach Rocky i chyba czas spać..
A ja marze o Karmi Twym
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaczuynam skalpel

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ide w kimee.Dobranoc żabcie
Stary 2013-09-22, 00:15   #3610
skylie
Wtajemniczenie

Skonczylam. Odswiezona po prysznicu, wiec pora.w.kimke sie udac

WOJTUŚ
Stary 2013-09-22, 01:30   #3611
ita83
Wtajemniczenie

moje dziecko spalo 4 godz! jupiiii

teraz pytanie jak dokonac tego zeby kazde karmienie bylo co 4 godz hmmmmm
Stary 2013-09-22, 01:50   #3612
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Kejt: nie jest obciachem nosić białe buty teraz wręcz modne tylko trzeba je dobrze ubrać powinny pasować do miętowej sukienki. Super ze z zastojem lepiej. Powodzenia na chrzcinach!

Skylie: ja nie mam siły na nic o tej godzinie a ty widzę skalpel

Ita: dać dziecku zjeść więcej (jeśli nie odmawia) lub po prostu czekać aż sama będzie jadło na tyle dużo ze nie go głód budził. Nasz sam sobie wydłużał,bo jak zje odpowiednią przez niego okreslona ilość mleka to odsuwa główka i nie jestem w stanie dać mu więcej bo po prostu nie chce

Lachryma: jak chrzciny?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-09-22, 02:02   #3613
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Witam, pierwsze karmienie za nami, Mały usypia, a ja zasiadam do Top Chefa i laktatora

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 02:07   #3614
Agrafka86
Wtajemniczenie

A i przed wizytą u znajomych byliśmy u chirurga z Małym. Z siusiakiem wszystko dobrze. Ale w szpitalu źle mu ucieli pepowine. Pępek wystaje i ma taką końcówkę. Jest delikatna przepukline. Lekarz założył mu bandaże. Jak zejda to na kontrolę.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 02:47   #3615
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie. Ale mi tęskno za wami Nie mam kiedy siąść nawet do kompa Mały od kilku dni marudny, wczoraj cały dzień krzyczał. Nie wiem czy to kolka czy skok... Uspakaja się tylko na spacerach, więc łazimy łazimy łazimy... Za to schudłam znowu i ważę już mniej niż przed ciążą...

Nie wiem co będzie z moim małżeństwem. Już kiedyś wam pisałam, że jest źle, podjęliśmy próbę walki, ale pomału mam dość Mój mąż to duże dziecko, które świata poza kompem nie widzi Jak go proszę, żeby zabawił małego, to jedną ręką grzechocze mu grzechotką nad samą głową, a głowę ma obróconą do kompa Moim rodzicom, z którymi mieszkamy nie pozwala wziąć małego na ręce. Najlepiej, żeby nawet na niego nie patrzyli. A sam się nie kwapi do pomocy przy nim. Karmienie to moja działka, przewijanie też. On jedynie pomaga przy kąpieli, bo kąpiemy razem i na spacerach się pcha do wózka... Bo wtedy go ludzie zobaczą. Powiedziałam mu wczoraj, że pora dorosnąć, bo póki co zachowuje się jak 5letni chłopiec, który dostał nową zabawkę. Sam się nią nie bawi, ale jak ktoś inny ją chce, to mu się przypomina i się nie podzieli. Strzelił focha, ale mam to w nosie. Mam nadzieję, że przemyśli, bo dwoje dzieci mi nie potrzeba na razie

Przepraszam, że tylko o sobie, ale syn się budzi właśnie na karmienie.

Cynamonku ściskam mocno
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 03:20   #3616
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Kejt nikt nie będzie patrzeć na twoje buty, tylko na filipka. No niestety, nasze dzieci przyciągają całą uwagę i odwracają uwagę od nad czasami zbyt zmęczonych mam.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 04:47   #3617
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Samanta: z tym klubem to lipa,ale mi generalnie pasuje apka. Emotek nie lubię za bardzo,cytować - wole odpisywać a tu mogę pisać i jednocześnie pisać kolejne posty. Dzięki temu nie zapominam co miałam na myśli.
No niby tak,ale ja często zapominam co komu wiec wole cytowac

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Ciasto robisz tak jak ciasto na pierogi
A farsz: gotujesz kasze gryczaną,odcedzasz.Jak wystygnie to dajesz twaróg półtłusty,mieszasz to i doprawiasz wg uznania.
Smacznego

Mojemu tzowi nie chciało sie dzis kapac Laurki ale przywróciłam go do porządku.Dzieci uwielbiają rytuały i widze to po mojej małej.Kąpanko-cycek-przytulanko i spanko
Dzięki

A moze byc inna kasza lub kilka masz zamieszanych?

Jak ja zazdroszczę Wam, ze Tzci kapia dzieci. Moj Tz nie umialby. Ja to sie nawet bym bała. Czasami jak on bierze małego to mam ciarki. No,ale daje mu i proszę go zeby uważał bo musi sie przecież nauczyć

Mi tak kręgosłup boli, ze ja myje co dwa dni.
Ale zastanawiam sie czy nie zaczac myć małego w jadalnym na stole. Bo póki co myje go na łóżku moim i jestem zgarbiona i jest masakra potem ze mną.
Ciekawe czy taki stelarz do wanny by był bezpieczny?
Musze cos wykminic. W wannie w łazience na kolanach to w ogóle tragedia

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Bardzo Wam współczuję, ściskam Was mocno. Musisz wierzyć, że będzie dobrze.

Jak przeczytalam o Adasiu to już nie mogę się skupić, napisze to co zapamietalam.

Sam nie wyrzucaj mleczka z zamrazalki. To prawda, że mleko z pierwszego miesiaca jest inne niz to z trzeciego itp., ale ono nadal jest wartosciowe. Byc moze dziecko nie naje sie nim jak tym z późniejszego okresu, ale w czasie kryzysu lepsze jest takie niż żadne lub mm.

Ja również potwierdzam, ze katarek jest the best. Też mam kartarka, jest rewelacyjny. Ja płacilam za niego 40zł w aptece gemmini, w stacjonarnej kosztuje ok 60zł. Michałek woli go niż gruszkę, nie płacze wcale, a ile wyciaga ...
Nie No wiem juz nie wyrzuce

Cytat:

Moim zdaniem nie obciach. No chyba,ze sa to kozaczki to tak

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 04:50   #3618
ita83
Wtajemniczenie

no tym razem maly glodek aie uaktywnil po 3 godz

jesli chodzi o ilosc jedzenia to po tym jak Leon stwierdza ze jest pelny to potrafie mu wcisnac jeszcze 10-20ml ale to niewiele pomaga bo ile to tak ilosc dla lakomczuszka
Stary 2013-09-22, 05:14   #3619
Samantha7
Zakorzenienie

Moj mały musi byc związany na noc na spanie bo sie strasznie wybudza i sżarpie i wyrywa se włosy. Strasznie to wyglada. Łapie sie za noc za oczy , uszy. Skokonie go i spokój w miarę, w miarę bo smoczek wypluwa , a potem walczy zeby go z powrotem wsadzić se

Ja byłam dzis w sklepie i kupiłam sobie trampki converse zwykle. Wchodzę patrzę, a tu zimowe rzeczy, a ja se mysle matko jaka jestem zacofana.
Kupiłam małemu zestaw piłkarza. Body, skarpetki i czapkę jak piłka. Tz lubi. Byly jeszcze buciki na rzepy takie mieciusie tez w piłkę,ale odpuscilam.
Kupiłam małemu spiworek i szkoda,ze one nie maja na rączki tez czegoś,moj ma takie lody często po mamie zapewne.
Dwie pary polspiochow bez stopek i były takie mieciusie woombie i miałam ochotę kupić,ale kurde tylko 0-3 mc to gdzie dla tego mego klocka. Ja mu na 6 lub 9 mcy ciuchy kupuje.

Ale dla dziewczynek jest wiecej ubranek. Normalnie dyskryminacja,ale jak kiedyś złapie chęć na dziewczynkę to bede zgubiona. Wtedy to Tz bedzie mógł byc załamany

Jutro poproszę wujka zeby mi pokazał jak sie robi aukcje na ebay'u i chyba wstawie tez ubranka dziecia mego nie wiem sama. Niektore miał moze raz na sobie niektore w ogóle nie zdarzył zalozyc.

Jakierka, AgaPlast- co robicie na obiady tak zeby choć na dwa dni starczyło? Mi juz pomysły sie kończą.

Wykapalam małego i se tak nadwyrezylam biodro i nogi, ze masakra

Czy przy kp mozna espumisan brać nam kp?

Mam takie parcie na słodkie ze bym zezarla chyba wielki tort obrzydliwy , a ja nie lubiłam nigdy ciast i czekolady.

Stary 2013-09-22, 05:23   #3620
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Magdalen e: przytulam. Mam nadzieje ze maz się ogarnie. Tak jak czytam was to faktycznie czas kiedy pojawia się w związku dziecko wystawia na próbę związek. Chociaż nie wiem czy to też trochę tak nie jest ze wtedy po prostu wychodzą problemy z czasów przed dzieckiem w wiekeszym wydaniu..no i ten chwilowy brak czasu dla partnera też wpływa...eh..

Samanta: ale przecież możesz odpisywać i w tym samym momencie masz też post na który odpisujesz,wiec nie idzie zapomnieć co komu. Moim zdaniem właśnie jest wręcz przeciwnie i to mi się bardzo podoba. A stelaż do wanienki mamy i sprawdza się super,jest bardzo stabilny.

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Aa zapomniałam dodać ze maz jest tak zakochany w małym ze szok. Nie spodziewałam się ze aż tak. No i jest bardzo kochany,owszem czasem mnie czymś zirytuje ale ciężko mi na niego narzekać teraz.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-09-22, 05:54   #3621
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Magdalen e: przytulam. Mam nadzieje ze maz się ogarnie. Tak jak czytam was to faktycznie czas kiedy pojawia się w związku dziecko wystawia na próbę związek. Chociaż nie wiem czy to też trochę tak nie jest ze wtedy po prostu wychodzą problemy z czasów przed dzieckiem w wiekeszym wydaniu..no i ten chwilowy brak czasu dla partnera też wpływa...eh..

Samanta: ale przecież możesz odpisywać i w tym samym momencie masz też post na który odpisujesz,wiec nie idzie zapomnieć co komu. Moim zdaniem właśnie jest wręcz przeciwnie i to mi się bardzo podoba. A stelaż do wanienki mamy i sprawdza się super,jest bardzo stabilny.

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Aa zapomniałam dodać ze maz jest tak zakochany w małym ze szok. Nie spodziewałam się ze aż tak. No i jest bardzo kochany,owszem czasem mnie czymś zirytuje ale ciężko mi na niego narzekać teraz.

Ciekawe jak jest stelaz po Eng?

Wiesz co nie wiem o co Ci chodzi
Jak mam np. Kilka stron do nadrobienia i czytam czytam to ciezko jest zapamiętać 3-4 str. I odp.co komu.
A tak jak pocytuje se to wiem co komu.
No chyba, ze w tym app tez jest taka jakas obcja to wtedy by było fajnie.
Bo ja na bieżąco nigdy nie jestem z Wami bo jest różnica czasowa dość spora

Magdalenne - moj Tz tez mi nie pomaga za bardzo jedynie na spacery chodzi z nami i wozi nas do lekarza i załatwia papierologie.
A nawet nie wykapie. Wanienke sprzątnie ot cała jego robota.

No,ale jakby robił tak, ze by cos gledzil na odwal sie do małego i se sie kompa gapil to w mordę dostał jak sie patrzy.

No głupio Twoj Tz robi, ze sam sie dzieckiem nie zajmie ,ma dziadkom nie da

Przykre,ale mysle, ze zimny kubeł pomoże najprędzej.

Trzymaj sie

Stary 2013-09-22, 06:29   #3622
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie butów
Magdalene przykro mi, że z mężem nie tak ale wierzę, że się u Was zmieni sytuacja. Tak jak pisała Elaine, dziecko to próba.

My po 1 karmieniu. Fi się przebudzal wcześniej, ale przysmak na dłużej, więc karmienie wypadnie nam na chrzest.. yhh

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 07:10   #3623
jakierka
Zadomowienie

Samantha, ja robie bardzo proste i szybkie obiady z wiadomych powodow Najczesciej jadam warzywa typu cukinia, baklazan, kabaczek (warianty typu leczo, smazone, nadziewane, w sosie pomidorowym), ziemniaczki, buraczki, marchew (sorowka). Jadam tez brokuly, kalafior, fasolke, groszek. Gotuje nieraz zupy. Jadam kasze (jeczmienna, gryczana, kus kus, jaglana). Niestety tez jem kupne rzeczy typu tortelini (szpinak), gniocchi, tarty, pierogi, kluski, kopytka. Rowniez makarony i ryz (z wyzej wymienionymi warzywami). Jadalam tez sojowe produkty, ale chwilowo je odstawilam.
AgaPlast pewnie poda Ci bardziej wymyslne potrawy, u nas raczej robione na szybko i dosc prosto

Stary 2013-09-22, 08:35   #3624
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Samantha, ja robie bardzo proste i szybkie obiady z wiadomych powodow Najczesciej jadam warzywa typu cukinia, baklazan, kabaczek (warianty typu leczo, smazone, nadziewane, w sosie pomidorowym), ziemniaczki, buraczki, marchew (sorowka). Jadam tez brokuly, kalafior, fasolke, groszek. Gotuje nieraz zupy. Jadam kasze (jeczmienna, gryczana, kus kus, jaglana). Niestety tez jem kupne rzeczy typu tortelini (szpinak), gniocchi, tarty, pierogi, kluski, kopytka. Rowniez makarony i ryz (z wyzej wymienionymi warzywami). Jadalam tez sojowe produkty, ale chwilowo je odstawilam.
AgaPlast pewnie poda Ci bardziej wymyslne potrawy, u nas raczej robione na szybko i dosc prosto

Ja czasami mysle,ze ja to g jadam. Wlasnie tez na szybko. Czasem to nawet jakieś kanapki z masłem i pomidorem bo zauważyłam, ze mały nie lubi ogórków i arbuza A w ciazy zarlam tonami

A co jest złego ze szpinakiem? Bo ja bardzo lubie i często jem z makaronem.
No i zupy ofc sa podstawa u mnie. Tylko,ze moje zupy to sa bardzo warzywna bo wody z czymś tam to se moge z butelki sie napić.

No i wlasnie brakuje mi takich kotletow z ciecierzycy czy soczewicy etc. , ale poszukalam w standard blogu "co na wege obiad" i znalazłam kilka przepisów na szybko z ziemniaków itd.

Cos jeść trzeba. Zima idzie. Ja czuje sie zwłaszcza rano bardzo słabo i spiaco. Nie pije kawy, a chyba zaczne.
Pije tylko popołudniu taka lure mrozona

Ja brokula i kalafiora nie moge jeść. Zjadlam raz i mały złe sie czuł. Nie płakał,ale widziałam , że sie męczy z brzuszkiem. Był bardzo niespokojny.

A jadlas moze pieczarki?

Ja to tylko Fasolke szaparagowa jem i jestem okay tzn. Mały jest okay

No z czasem na obiady to jest katastrofa. Dlatego chce cos w wolnym czasie jak Tz bedzie w domu zrobic wiecej i zamrozic. Jakieś pierogi z różnymi nadzieniami,kopytka, kotlety z tofu i kartofli i rożnych kasz.
Zastanawialam sie tez co by było jak bym zjadla kapustę gotowania z golabkow bo zawsze z Tz uwielbialismy gołabki , a teraz doopa. Nie bede sie męczyć i robić jak potem jeść nie bede mogła

Czasami to mysle , ze znów studiuje bo spaghetti jest podstawa w menu

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Czy Wasze dzieci tez w srodku nocy chca sie bawic ?
Maly zawsze jak wstanie na karmienie ok. 12:30 to potem nie chce spac czasem do 3 w nocy
Wykancza mnie to. Moglby zjesc i isc spac jak przystalo.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Stary 2013-09-22, 08:45   #3625
Konto usunięte

Sam ja do tego nie dopuszczam, mam malutkie swialo, a po karmieniu noszę dosłownie chwilke, potem siadamy i usypiamy. Potem odkladam Małego i jak nadal nie chce spać, to trzymam rączki i ja zamykam oczy, żeby widział, ze śpimy. Z reguły sie udaje. Ale na ogół zasypia i bez tego. Ale ja śpię z Małym, więc może jest mi łatwiej niż gdyby spał sam.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 08:45   #3626
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam małemu zestaw piłkarza. Body, skarpetki i czapkę jak piłka. Tz lubi. Byly jeszcze buciki na rzepy takie mieciusie tez w piłkę,ale odpuscilam.
Kupiłam małemu spiworek i szkoda,ze one nie maja na rączki tez czegoś,moj ma takie lody często po mamie zapewne.
Dwie pary polspiochow bez stopek i były takie mieciusie woombie i miałam ochotę kupić,ale kurde tylko 0-3 mc to gdzie dla tego mego klocka. Ja mu na 6 lub 9 mcy ciuchy kupuje.

Ale dla dziewczynek jest wiecej ubranek. Normalnie dyskryminacja,ale jak kiedyś złapie chęć na dziewczynkę to bede zgubiona. Wtedy to Tz bedzie mógł byc załamany
Też tak stwierdziłam z tym śpiworkiem. Mamy jeden i nóżki fajnie ciepłe, ale rączki zimniuchne... Ale mój synio to wybitnie ciepłolubny po mamusi
A dla dziewczynek to są cuda w sklepach Kiedyś chciałam drugie dziecko i marzyła mi się córeczka, ale trzeciego dziecka mogę nie ogarnąć..

Cytat:
Masz zdecydowanie rację z tym, że wychodzą problemy sprzed ciąży. Mój TŻ zawsze dużo siedział przed kompem. Jeszcze w czasach narzeczeństwa zaczął grać w jakąś durną gierkę, gdzie wstawał kilka razy w nocy ataki wysyłać. Wtedy była pierwsza faza walki i powiedziałam, że albo komp albo ja. W ten sam dzień usunął konto i przez dłuższy czas było lepiej. Teraz faktycznie mało czasu mu poświęcam i pewnie dlatego uciekł w kompa. Ale gdyby mnie odciążył trochę, to miałabym więcej siły na przytulanki np. A tak i sił brakuje i frustracja rośnie.
Stary 2013-09-22, 08:48   #3627
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Ja czasami mysle,ze ja to g jadam. Wlasnie tez na szybko. Czasem to nawet jakieś kanapki z masłem i pomidorem bo zauważyłam, ze mały nie lubi ogórków i arbuza A w ciazy zarlam tonami

A co jest złego ze szpinakiem? Bo ja bardzo lubie i często jem z makaronem.
No i zupy ofc sa podstawa u mnie. Tylko,ze moje zupy to sa bardzo warzywna bo wody z czymś tam to se moge z butelki sie napić.

No i wlasnie brakuje mi takich kotletow z ciecierzycy czy soczewicy etc. , ale poszukalam w standard blogu "co na wege obiad" i znalazłam kilka przepisów na szybko z ziemniaków itd.

Cos jeść trzeba. Zima idzie. Ja czuje sie zwłaszcza rano bardzo słabo i spiaco. Nie pije kawy, a chyba zaczne.
Pije tylko popołudniu taka lure mrozona

Ja brokula i kalafiora nie moge jeść. Zjadlam raz i mały złe sie czuł. Nie płakał,ale widziałam , że sie męczy z brzuszkiem. Był bardzo niespokojny.

A jadlas moze pieczarki?

Ja to tylko Fasolke szaparagowa jem i jestem okay tzn. Mały jest okay

No z czasem na obiady to jest katastrofa. Dlatego chce cos w wolnym czasie jak Tz bedzie w domu zrobic wiecej i zamrozic. Jakieś pierogi z różnymi nadzieniami,kopytka, kotlety z tofu i kartofli i rożnych kasz.
Zastanawialam sie tez co by było jak bym zjadla kapustę gotowania z golabkow bo zawsze z Tz uwielbialismy gołabki , a teraz doopa. Nie bede sie męczyć i robić jak potem jeść nie bede mogła

Czasami to mysle , ze znów studiuje bo spaghetti jest podstawa w menu

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Czy Wasze dzieci tez w srodku nocy chca sie bawic ?
Maly zawsze jak wstanie na karmienie ok. 12:30 to potem nie chce spac czasem do 3 w nocy
Wykancza mnie to. Moglby zjesc i isc spac jak przystalo.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Ja pieczarki jadlam ale Edziu ma problemy z brzuszkiem po nich, bo sa coezkostrawne. Zaczne wprowadzac pozniej. Tez marze aby robic domowe pierogi i roznego rodzaju kotlety z warzyw i kasz czy tez z soczewicy, ale poki co konczy sie na jadaniu tego w wersji nie zmiksowanej lub kupnej Wkrotce planuje sprobowac awokado. Szpinak tez jadlam, ale nie jakos duzo.
Kawe pije bezkafeinowa lub zbozowa
Od kilku dni zaczelam przyjmowac kwasy omega 3 6 9 i teotetycznie nie jestem juz w pelni wegetarianka

Stary 2013-09-22, 08:48   #3628
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Skylie: ja nie mam siły na nic o tej godzinie a ty widzę skalpel

ja tez, ale w ciagu dnia nie mialam.czasu. Jak juz sie wzielam za siebie to trzeba ruszac tyleczek Tyle ze tak sie wygimnastykowalam ze potem usnac nie.moglam tak mnie energia rozpierala

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie. Ale mi tęskno za wami Nie mam kiedy siąść nawet do kompa Mały od kilku dni marudny, wczoraj cały dzień krzyczał. Nie wiem czy to kolka czy skok... Uspakaja się tylko na spacerach, więc łazimy łazimy łazimy... Za to schudłam znowu i ważę już mniej niż przed ciążą...

Nie wiem co będzie z moim małżeństwem. Już kiedyś wam pisałam, że jest źle, podjęliśmy próbę walki, ale pomału mam dość Mój mąż to duże dziecko, które świata poza kompem nie widzi Jak go proszę, żeby zabawił małego, to jedną ręką grzechocze mu grzechotką nad samą głową, a głowę ma obróconą do kompa Moim rodzicom, z którymi mieszkamy nie pozwala wziąć małego na ręce. Najlepiej, żeby nawet na niego nie patrzyli. A sam się nie kwapi do pomocy przy nim. Karmienie to moja działka, przewijanie też. On jedynie pomaga przy kąpieli, bo kąpiemy razem i na spacerach się pcha do wózka... Bo wtedy go ludzie zobaczą. Powiedziałam mu wczoraj, że pora dorosnąć, bo póki co zachowuje się jak 5letni chłopiec, który dostał nową zabawkę. Sam się nią nie bawi, ale jak ktoś inny ją chce, to mu się przypomina i się nie podzieli. Strzelił focha, ale mam to w nosie. Mam nadzieję, że przemyśli, bo dwoje dzieci mi nie potrzeba na razie

Przepraszam, że tylko o sobie, ale syn się budzi właśnie na karmienie.

Cynamonku ściskam mocno
Kurcze mysle ze musisz tlumaczyc i gonic do zajmowania sie dzieckiem. Z czasem bedzie lepiej Faceci nie maja instynktu tacierzynskiego od poczatku. Przychodzi z czasem. Poza tym percepcja tego co robia i jak pomagaja jest inna. Jestem przekonana ze Twoj tz uwaza ze sie czepiasz bo przeciez "zajal" sie dzieckiem tak jak prosilas Jeszcze raz- trzeba tlumaczyc i byc cierpliwym jak dla dziecka i nie odpuszczac
Trzymam kciuki zeby wyszlo dla Was slonko

Cytat:
No
Jak ja zazdroszczę Wam, ze Tzci kapia dzieci. Moj Tz nie umialby. Ja to sie nawet bym bała. Czasami jak on bierze małego to mam ciarki. No,ale daje mu i proszę go zeby uważał bo musi sie przecież nauczyć

Mi tak kręgosłup boli, ze ja myje co dwa dni.
Ale zastanawiam sie czy nie zaczac myć małego w jadalnym na stole. Bo póki co myje go na łóżku moim i jestem zgarbiona i jest masakra potem ze mną.
Ciekawe czy taki stelarz do wanny by był bezpieczny?
Musze cos wykminic. W wannie w łazience na kolanach to w ogóle tragedia

Nie No wiem juz nie wyrzuce

Moim zdaniem nie obciach. No chyba,ze sa to kozaczki to tak
Moi tz tez kapie.Ole. Wojtusia tez kapal. Zalezalo mi zeby mieli cos co beda robic wspolnie. Tym bardziej ze tz pracowal od rana.do wieczora i czesto wracal wlasnie na kapanie Wojtusia.

Do wanieni polecam stelaz. Nie wyobrazam sobie kapiwli dziecka bez

A tak wogole to dzien dobry

Ciekawe jak chrzciny poszly u Lachrymy

WOJTUŚ
Stary 2013-09-22, 08:49   #3629
magdalennne
Wtajemniczenie

Sam może i by chciał, ale nie pozwalam. My mamy w nocy zapaloną malutką lapmkę, więc jest dość ciemno cały czas. Staram się wstać do niego zanim porządnie się rozbudzi. Wtedy zwykle przy cycku mi przysypia. Pobudzam go, żeby zjadł. Potem chwilę usypiam i zwykle zasypia. A jak jest bunt to do skutku. Niestety zasypia przy bujaniu na rękach, ale na szczęście w dzień nie wymaga noszenia, to w nocy mogę przeżyć.
Stary 2013-09-22, 09:05   #3630
Konto usunięte

Magdalenne, mój TŻ jest identyczny z tym kompem, ma ponad 30 lat, a ciągle mi opowiada, jakie podbił nowe lądy i z kim wygrał wojnę, no noł koment. Przy Małym też mi pomaga jedynie w kąpieli. No i zabawia go, jak go o to proszę, jak ja muszę coś zrobić, a Mały ewidentnie nie chce być sam.
No ale między nami jest już dużo lepiej niż było. A też już było mega kryzysowo... Ja też trochę odpuściłam.
Jedyna różnica - mój TŻ nie wtrąca się do moich rodziców (choć nie mieszkamy razem), owszem czasami coś skomentuje, ale gdyby tylko wspomniał, że moja mama lub mój tata nie mają nosić Małego, to chyba bym padła ze śmiechu, a potem mielibyśmy następne pół roku kryzysu.
Ale też prawdę napisała sky - nasza i ich percepcja tego, co robią przy dzieciach diametralnie się różnią.
I tutaj znowu z pomocą przychodzi moja książka, która głosi prawdę, że: faceci z reguły pracują 8 h/dobę, a kobiety przy dzieciach - 24 h/dobę...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości