|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Vegeta dzieciom? Nigdy nie skumam slodzenia herbaty, solenia potraw i dodawania sztucznizny. Jest tyyyle pysznych ziol, a wiele potraw tym bardziej dzieciom którym smak dopiero sie wyrabia, nie trzeba "ulepszac". No ale wiekszej krzywdy dzieciakom nie robia wiec niestety tak będzie. Takie czasy No ale co soe dziwic-dzis w reklamie taka oto scena (przekaze 'graficznie' bo zazwyczaj wyciszam dzwiek na reklamach') Dziewczynka jest "chora", mama zalamana radzi sie jakiejs panni i zblizenie na miód, cytryny, czosnek itd (czyli ze to zle bo nie dziala) a ani wyjmuje kropelki magiczne i dziecko zdrowe ![]() Moral oto taki-po co naturalnie jak mozna chemia! jasne, jak natura ni pomaga to ok, bierzemy lek. Ale lek, po konsultacji z lekarzem! Wygadalam sie. Wybaczcie :p Spc nie moge.. Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
vil możesz podać link krzesełka do karmienia które kupiłaś, bo szukam i nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Xal ja msm lyzeczke silikonowa z canpola jest super mam tez plastikowa ale widze ze m. Lepiej je z tej silikonowej bo on ja podczas jedzenia przygryza i wciaga jedzonko heee
Axela uwielbiam slodzona herbate dlaczego tego nie rozumiesz?Jutro kupuje dentinix M. Ewidentnie od paru dni cierpi z powodu dzasel on sie neczy i ja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Wczesnie? Ja mysle, ze w sam raz, w koncu to bedzie poczatek 6 tego miesiaca
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Diabli - fajnie, ze juz po i znosisz to naprawde dzielnie, pozdrawiamy z Nelcia Cloche- kciuki w dalszym ciagu mam zacisniete ![]() Cynamonowa - wspolczuje, mam nadzieje, ze uda sie wyleczyc ![]() Lonely- super, ze kaska sie znalazla ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- King- witaj
|
|
#2105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ona nie zainteresowana czy się boi?!Nie mam zielonego pojęcia czemu nie chce. Problem z jakością jej jedzenia mamy od2miesięcy, ale teraz to jakieś apogeum. Jest krzyk jak się zbliża smoczek Nawet R. kupił taką butlę by mogła sama trzymać. No ok sama trzyma, wkłada do buzi, pociągnie raz i koniec. Płacz, rzut butelką, ewentualnie gryzienie smoczka. Cytat:
![]() Cytat:
Kauczukowe smoczki to jedyna opcja jaka nam została. Co dziwne kupiliśmy butelkę z takim samym smoczkiem jak ma dydusia. To z tego to już w ogóle jest katastrofa jakaś, a na logikę to powinna zassać go tak jak swój smoczek. Pleśniawek nie mamy juz(no chyba, że coś jej w srodku jej tam siedzi) Dziąsła takie same jak miała (mam porównanie z tym Jasiem, który ma całe rozpulchnione) , więc nie wiem. A jak pójdę do lekarza to wyjdę na matkę, która nie umie nakarmić swojego dziecka, tylko jedno ale, ona cały czas przybiera pięknie na wadze, więc nikt problemu nie widzi. Cytat:
Z opcji została mi zmiana mleka czego się boję, ewentualnie podawanie badziewnych owocowych kaszek, które zmienią smak mleka. Lub łyżeczka, ale to już w ogóle poroniony pomysł, bo trwało to by i trwało. No chyba, że albo mamy takie dziecko (w myślach jak ją karmię to jestem taka zła, że to się w głowie nie mieści, ale staram się bym nie była spięta ani zdenerwowana jak ją karmię by się na niej nie odbiło) albo no kurcze nie wiem, refluks by jej tak dokuczał, miała tak przeżarte gardzioło, że by ją bolało? Tylko pewnie jak znów pójdę do lekarza to zostanę potraktowana jak hipochondryczka i nic nie uda mi się wskórać. ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Kurcze poczytałam o tym refluksie i pisałam Wam już, że młoda bardzo dużo ulewa, jedzenia cofa jej się kilkanaście razy na dobę i wraca spowrotem. Co powoduje podrażnienie przełyku i niechęć do jedzenia, więc zgadzałoby się. Mam w domu ten syrop gastrotus, ale nie mam recepty, Vil masz może? Bo nie wiem czy ktoś to jeszcze ma? Ile on jest ważny od otwarcia? ---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- Nawet istnieje kaszel refluksowy. Co by tłumaczyło, czemu wiecznie kaszle
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
bo po co skoro gorzka jest ok, po co od razu z gory zakladac ze dziecku trzeba slodzic :p o to chodzilo. Z jest niemożliwa.. Godzine później poszla spac i wstala przed 6,teraz zasnela znow.. I caala noc sie kteci, wierci, kombinuje.. Padam.. Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Vil te kombinezony to z tesco?
Ash na potocka chodzimy Aha! A jednak z tym żywcem coś jest na rzeczy;-) ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- A lyzeczki my mamy babyono i hipp. Obie są spoko. Ale przecież same wiecie że dziewczyny są mało wybredne;-) I trzymajcie kciuki za chrzciny! To już dziś o 13! |
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
super, to czekamy
![]() Cytat:
zeby bylo podwojnie fajnie!Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz jakiegoś normalnego lekarza? takiego, który poważnie się wsłucha w Twoje obawy? to normalne, że się martwisz i kontrolujesz, wydaje mi się, że dobry lekarz jest na to nastawiony. poczytałam i ja o tym refluksie i jak to zazwyczaj bywa z wiedzą z internetu- część objawów może się zgadzać (a może też pasować do szeregu innych przypadłości), część nie..powiedziałabym jednak lekarzowi, żeby się wypowiedział w tej kwestii, może zlecił badania...ale jeśli przybiera na masie to już duży plus Motylku. Helena też robi cyrki przy jedzeniu, ulewa dużo, czasem np cały dzień...sama nie wiem, mam nadzieję, że intuicja mnie nie oszukuje, że to NA PEWNO ilości w normie. z tymi cyrkami przy jedzeniu to ja dopasowuję tę teorię, że w dzień wszystko Ją interesuje, nie może się skupić, wciąż odrywa usta od piersi, wygina się, odwraca (szlag mnie trafia i mówię Jej o tym wprost). Czasem zadziała ostawienie i przystawienie później, cichy kąt, leżąca pozycja, czasem nie. Spróbuj przeczekać do następnej wizyty? A płacze z głodu? No i ja chyba spróbowałabym zagęścić mleko, żeby wpłynęło ograniczająco na ulewanie edit- doczytałam, że po 5 h nie była głodna. a częściej i mniej próbowałaś? Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Dzień dobry wszystkim- lecę czytać o skokach, czy jakiś w wieku Heleny jest może, bo coś się dzieje niedobrego z moją złotą istotką Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-22 o 08:06 |
||
|
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Moj mialbinna noc Bpowodu gosci ale dzisiaj wracamy do rytmu Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Happy moze Helen tak reaguje na podekscytowanie rodzicow wyjazdem. A to co piszesz o jedzeniu u nas zgadza sie co do joty. Zwalam na wiek
wszystko dookola takie interesujace a cialo wciaz ograniczone. Frustrujaca sytuacja! Motylku wspolczuje Wam wiecznych problemow.... Mysle, ze warto drazyc temat. Bo ta sytuacja i Was juz dlugo trwa wiec trudno ja tlumaczyc skokiem itd. jak sie bada czy dziecko ma refluks? |
|
|
|
#2112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
U nas na osiedlu spokojnie i aut nie kradna. A 100l to spora roznica faktycznie Cytat:
![]() Zapomnialam napisac wczesniej - super że kasa sie znalazla Cytat:
super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lece dzis szukac tu innej wody dla dzieci niz żywiec
|
|||||
|
|
|
#2113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym siłą wyszarpała dziecko teściowej w takiej sytuacji. Powiedz, że to twoje dziecko i sobie tego nie życzysz.Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo co mi po aucie niewygodnym, ale z fajnymi podwietleniami deski rozdzielczej ...---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Motylku może od tego ulewania ją gardło boli i dlatego nie chce ciągnąć butli?
|
|
#2114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem ile może być ważny, w necie powinny być ulotki i powinno tam być, ja nie mam teraz czasu szukać bo u mamy jesteśmy i tak się na chwilę tylko dorwałam Cytat:
trzymamy !!!
|
|||
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zalozylam spacerowke ale z tym durnym wizazu nie moge foty dodac zrobie probe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna proba
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Aas kciuki za chrzciny
Moj wlasnie drzemke robi w spacerowce oparcie nie rozklada sie na plasko ;( ale klade go pupa na oparcie wiec caly kregoslup jest w lini prostej chyba nic mu nie bedzie nie Dzisiaj ide na ur. Chrzesniaka , szykuje sie wiec pozniej nadrobie Zjem pyszny torcik i od jutra dieta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() banka- ja też przez długi czas nie mogłam dodać fotek na wizażu motylek- co do teściowej to nie sądzę żeby się bała (wychowała 6 dzieci), ale NIGDY nie widziałam , żeby była zainteresowana Wojtusiem... od urodzenia widziała go może raptem z 4-5 razy... zresztą dla mnie to i lepiej. bo nie przepadam za moimi teściami Wojtuś też chlusta po kilka nawet kilkanaście razy dziennie używałam przez jakiś czas ten gastrotuss i na ulotce nie ma takiej informacji jak np "zużyć w ciagu miesiąca od otwarcia" ,także spokojnie możesz używać mam nadzieję, że w końcu Matylda przekona się do butelki...bo takie karmienie strzykawką to męczące jest ,co? === dzisiaj Wojtuś w nocy budził się co 2 godziny.... a teraz marudzi i płacze...
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten lekarz u którego byłam prywatnie jest ordynatorem na oddziale dziecięcym. Miał fajne podejście, wziął 100 zł. Moim zdaniem powinnaś pójść tam bynajmniej ktoś cię wysłucha a nie będzie chciał szybko załatwić bo 50 osób w kolejce.
|
|
#2120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wpadam jak zwykle powiedziec ze zyjemy ![]() u nas ostsnio troszke sie poprawiło, mała wiecej czasu umie sie zająx soba np. na macie, ale zeby niebyło tak słodko powóciły kolki ale juz mniejsze niż były wcześniej i już niesa takie długie jak były, ale pomimo to jak mała skończyła 3 mc one mineły a teraz jak ma 16 tyg to powróciły Mało przybiera na wadze, wazy ok 6,5 kg czyli od porodu przytyła około 2300 wiec wg mnie mało jak na 4mc ??? idziemy z nią też do neurologa bo główke przekrzywia w lewa strone i to widać chociażby jak oglada sie jej zdjecia... Teraz ponadrabiam was bo ciekawa jest co tak słychać u was, mała śpi, a tz gotuje obiad wiec chwilke mam czasu |
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
zaczynam mieć wątpliwości, czy dobrze robimy nie biorąc wózka. jednak to cały miesiąc
tylko chusta, nosidło i fotelik samochodowy. zastanawiam się jak będę się np stołować w restauracji, z dzieckiem na sobie, bo gdzie Ją odłożę...wzięcie wózka nie wchodzi jednak w grę, bo za cholerę się nie zabierzemy, dwie walizki i wózek, który trzeba będzie składać i rozkładać do pociągu...no i jak dojechać autem z lotniska do domu, bez fotelika...........ooups.---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i my czekamy pełne 6 miesięcy, więc 5 to dla mnie osobiście szybko hej! ja już po szkole, mąż robi obiad - dziś łosoś
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to teraz lubi szczypac i ciągnąć za wsłosy jak jej np. zasłonie tv
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Happy a nie mozecie wziac stelaza do wozka i wozic Helenki w foteliku? Bo macie chyba maxi cosi jesli dobrze kojarze?
Banka fajnie Michas wyglada w spacerowce. Nasza ma dopiero 3miesiace ale ostatnio strasznie sie buntuje w wozku i bede chyba musiala zmontowac spwcerowke szybciej niz planowalam jak wrocimy to musze sprawdzic czy nasza rozklada sie na plasko.
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź do lekarza, niech zlecą wszystko co trzeba i wtedy przynajmniej się uspokoisz, że np. nic jej nie jest tylko jest wybredna. A samemu myślenie o refluksie nic nie a. Cytat:
U nas dziś też jakaś dziwna sprawa, ale na bank nie skok, bo niedawno miał ten z 12 tygodnia, więc tak szybko nie przeskoczył na kolejny. Zastanawiam się czy to nie kryzys laktacyjny ten z 3 mc, bo moje dziecko zjadło o 10, tato je przejął, a przed 12 była taaaaaka awantura i nic nie działało tylko cycek. Teraz śpi.
|
|
#2129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
i ciesz się, że woła mój nie woła
|
||
|
|
|
#2130 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

myślałam, że ogarniemy wszystko w godzinę........... 

Łojeju, chyba bym zwariowała. Może to skok? Moja teraz chyba też go miała i też nie chciała jeść. Wciskałam jej tą butlę na siłę aż zassała i też ledwo 60 wypijała. Od dwóch dni je z butelki aventa z tym średnim smoczkiem i jest spoko. Z TT na razie pije tylko wodę bo szybciej jej leci przez te smoczki początkowe. Dostałam maila, że paka wysłana więc w poniedziałek powinny być od 3 miesięcy+

zeby bylo podwojnie fajnie!
Dziecko tak na starcie zatruwać? Aspartam to ZŁO
doczekacie się na pewno Waszego Szczęścia 
ja bym siłą wyszarpała dziecko teściowej w takiej sytuacji. Powiedz, że to twoje dziecko i sobie tego nie życzysz.
07.07.2012