|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Kingsof zostań, a swoją drogą jeszcze zdążysz się załapać na maj-czerwiec 2014
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!
![]() nie było mnie 2 dni i mam troszkę do nadrobienia ![]() Wojtus trochę się zmienił(ale nie chce zapeszać) duzo mniej płacze, brzuszek boli go juz tylko czasami, dzisiaj zrobił kupkę po 4 dniach i była ok- bez bąbelków powietrza ! ![]() dzisiaj 5 minut temu skonczył 5 miesięcy!! ![]() diabli- super.ze już jestes w domku razem z Nelką obyś szybko rozkręciła sobie laktacjęcloche- duuuuużo zdrówka i siły dla Flo!! kingsof- witaj! ja też miałam b.rozwinięty instynkt macierzyński, popracowałam w zawodzie 2 lata (tez pigularstwo ) i zaszłam w ciąże
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byla pierwsza operacja z tych trzech, ktore trzeba zrobic przy tych kompleksowych wadach serca.a mi tez pryszczole wylaza, coraz ciekawsze sa! no i ja ze stresu je do krwi rozbabruje czekajac na wejscie do malego
|
|
#1955 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że nie ma informacji o takich sprawach, pewnie dlatego żeby mniej ludzi załatwiało ![]() my o zasiłku nie wiedzieliśmy, i dodatkowym tysiaku, ale na miejscu nam babka powiedziała żeby pisać o to jeszcze. Cytat:
![]() Cytat:
aż nie chce myśleć co rodzice przeżywają. dobrze że Floruś dzielnie sobie radzi Diabli, dobrze że jesteś, ból minie szybko i wszystko będzie tylko wspomnieniem ... już nie opuścisz Nelusi na dłużej ![]() Cytat:
--- ledwie żyje, telepię się z zimna mimo swetra i szlafroka, nie kontaktuje ... snuuuu
|
|||||
|
|
|
#1956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Specjalnie dziś wchodziłam by to sprawdzić ![]() Szkoda tego maluszka obok. Nie wyobrażam sobie stresów i nerwów rodziców w szpitalach ![]() Cytat:
W każdym razie nic innego mi do głowy nie przychodzi więc zakładam, że to jeszcze brzuszek, ale to nie są jakieś harcory. Smok na to pomaga No jeszcze tydzień i będzie miał takie 3 mies.przepisowo ( bo urodzony na przełomie 37, a 38) i wtedy będę obserwowała czy coś się mocno zmienia. W każdym razie już od dawna niczym się nie wspomagamy, więc i tak jest ok. Cytat:
A machanie rękami i nogami to często też podekscytowanie. Idę, bo Daruś mi krzyczy na motoleżaczku na zmianę z gadaniem. W ogóle mega testuje swój głos ostatnio
|
|
#1957 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za takie miłe powitanie coś mi źle pocytowało ;/ mam 22 lata
|
|
#1958 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz zachwycam się młodym i zastanawiam na co ja tak długo czekałam, teraz już mogłabym mieć kolejnego berbecia a tak zanim znowu zdecyduje się na kolejne to potrwa ![]() Cytat:
ja już tęsknię do swojej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
|
|
#1959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ją lubię ![]() Motyl- mi też jakieś pryszczochy straszne zaczęły wyłazić, ale przez to (a w zasadzie dzięki temu), że nie mam czasu teraz na przeglądanie się w lusterku to ich nie wyciskam i muszę przyznać że nie jest tak źle ![]() zawsze martretowałam dziada jak tylko wypatrzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale na kolejne dzieciątko chcemy zdecydować się jak najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- [QUOTE=Veronic;42911801]Dobry wieczór! ![]() nie było mnie 2 dni i mam troszkę do nadrobienia ![]() Wojtus trochę się zmienił(ale nie chce zapeszać) duzo mniej płacze, brzuszek boli go juz tylko czasami, dzisiaj zrobił kupkę po 4 dniach i była ok- bez bąbelków powietrza ! ![]() dzisiaj 5 minut temu skonczył 5 miesięcy!! ![]() za 5 miesięcyi oby to był dobry znak zwiastujący całkowity koniec brzuszkowych problemów Cloche- Florek walczy, jest silny i na pewno szybko to przezwycięży. Najgorsze za Wami. A Ty odpoczywaj jak najwięcej, pamiętaj że on siłę czerpie od Ciebie. Wiadomo, że mały jest dla Ciebie najważniejszy, ale zadbaj też o siebie ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Vil- nadrabiałam na szybko.. choróbsko Cię dopadło, czy to przemęczenie ? ojj... |
|||
|
|
|
#1961 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=lonely_lady;4291240 7]a mój prawie zawsze w środku dnia (ok. 13-14) ma taką dłuższą drzemkę 2-3 godzinną
![]() bardzo ją lubię ![]() Motyl- mi też jakieś pryszczochy straszne zaczęły wyłazić, ale przez to (a w zasadzie dzięki temu), że nie mam czasu teraz na przeglądanie się w lusterku to ich nie wyciskam i muszę przyznać że nie jest tak źle ![]() zawsze martretowałam dziada jak tylko wypatrzyłam ![]() jeśli to nie ból brzuszka, to może zmęczenie ? mój tak czasem robi jak go zmęczenie dopada.. co do pogrubionego- też tak sobie myślę ![]() ale na kolejne dzieciątko chcemy zdecydować się jak najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() nie umiem do końca prawidłowo cytować, wybaczcie :/
Edytowane przez kingsof Czas edycji: 2013-09-20 o 19:39 |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam do czegoś przyznać.. od dłuższego czasu ( nie pamiętam ile to już minęło chyba jakieś 2 tygodnie) chodziłam struta i wściekła na siebie przez tą zagubioną kasę Wiktorka... wczoraj się znalazła
----- Dzisiaj byłam u fizjoterpeuty. Nie mogłam już chodzić przez ten ból pleców.. ponastawiał mi troszkę kręgosłup. Może teraz będzie lepiej
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pamiętam Twoją historię, i gdzie się znalazły na co wcześniej nie wpadłaś?
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Juz wiemy co jest przyczyną dlaczego Adaś nie przybiera na wadze- ma poważna wadę serca.
Jesteśmy w szpitalu a do mnie wciąż to nie dociera. Jak sie otrzasne to wpadne na dłużej. Prosimy o kciuki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1966 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
jakim cudem dopiero teraz wykryta?
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Trzymajcie się ciepło! ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1968 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
masz zapewnione. Jak to możliwe, że wcześniej tego nie wykryli? Po porodzie i nawet na USG w ciąży? Masakra!! dla Ciebie kochana, że się tym zajęłaś!
|
|
#1969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, trzymaj się. Dobrze, że w końcu go zbadali.
|
#1971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
#1973 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale rodzinne... szaaaaał Cytat:
i z przepisu na ciasto i ja skorzystam ![]() Cytat:
no a co do tego maluszka.... nawet nie chcę myśleć co czują rodzice i jeszcze ode mnie witamy ![]() Cytat:
biedny Adaś, daj znać jak się dowiesz czegoś więcej ![]() Diabli dobrze, że jesteś Lonely cieszę się, że pieniądze się znalazły!!! === za Bartusiem dziś pierwsze zanurzenie pod wodą na basenie podobały nam się zajęcia wcześniej byliśmy zmienić deklarację lekarza pierwszego kontaktu dla nas i dla Bartusia a przed spaniem chyba miał atak bólu brzuszka bo bardzo płakał, nic nie pomagało aż w końcu zrobiłam masaż brzuszka maścią majerankową rozluźnił się i od razu uśmiech pojawił się na jego buźce później trochę pogadał z mamusią, napił się i śpi
|
||||
|
|
|
#1974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chcę troszkę popracować ![]() Cytat:
Cytat:
aż mi dreszcze przeszły, zaciskam najmocniej
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego tak wcześnie zaczynacie?
|
|
|
|
#1976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie przykra sprawa z tym maluszkiem... Nie wyobrażam sobie, co muszą czuć jego rodzice ![]() Cytat:
za 5 miesięcy ![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki masz zapewnione ![]() Dawaj znać, co i jak
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cloche na pewno wesprze Cię trochę inaczej niż my tylko dobrym słowem. Dziewczyny jak cynamonowa jest w UK to tam USG robią 2 razy, więc lekarz pewnie później przeoczył, a przeciez później nikt nie robi USG serduszka, nawet u nas jeśli przy porodzie było ok. uciekamy do kina, młoda z dziadkami zostanie, znów był cyrk przy jedzeniu, ale szybko zażegnałam, nakarmiłam strzykawką Cały czas mam wrażenie, jakby ją bolało to, że mleko jej przepływa. Chora matka ze mnie
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana jestesmy z Toba badz silna dla Adasia nie do uwierzenia ![]() Cytat:
)
|
|
#1979 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() daj znać czy fizjoterapeuta pomógł ! Cytat:
masakra ![]() ale da się wyleczyć i będzie ok? czekamy na wiadomości. dużo dużo zdrówka dla Adasia Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-20 o 20:48 |
|||
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

Zostań z nami. Zawsze raźniej jak nas więcej

wmawiam sobie, ze chociaż trochę znieczula. mój M. zrobil mi wieeeelka niespodzianke i Nelusia czekala na mnie w samochodzie pod szpitalem (razem z babcia :P) gdybym wiedziała to ucieklabym stamtąd w piżamie. no i wylam cala droge jak bobr - chyba dopiero wtedy zeszly cale emocje. malutka najpierw dluuugo mi się przygladala, bo w takich wylezanych 4dniowych włosach jeszcze mnie nie widziala
walcze i mam nadzieje, ze uda mi się to jakos przywrocic. w szpitalu bylam ciagle na kroplówkach, później nie mogłam już nic pic, bo gardlo nie pozwalalo, wiec może o to chodzi. kupiliśmy na razie bebilion i najpierw ciagnie cyca, a jak już zaczyna poplakiwac dostaje butle, bo zapasy mojego (te sierpniowe z upalow) to jednak sama woda i nie wystarczają jej do zapełnienia brzusia. wczoraj trochę odespałam, bylismy na mini spacerze z wozkiem, ale jednak z goraczka to glupi pomysl
no i było "haaaalo, ja do was mooooowie" "matkoooo umarlam czy jak? wezcie mi te maske" "nooo niech się pani tu popatrzy, haaaaalooo nie chce tej maski". w końcu ktoś zalapal i przyszedł i mi ja zabral, a wtedy już było fajne chlodne i takie rześkie powietrze 
dlatego musieli nas przesunac... normalnie od 7 rano do 21 operowali!
07.07.2012
Tak opisałas wsio, że czułam się jakbym tam była

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mial robiona ta operacje co Florek ponad 3 miesiace temu... ja wtedy nie dopuszczalam takiej mysli, ze cos mogloby pojsc nie tak. a ryzyko bylo wtedy dosc wysokie... ech, strasznie szokuja takie informacje jednak...

nawet nie chcę myśleć co czują rodzice