|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
ja mam taki biustonosz, same silikonowe miseczki i miałam ostatnio na weselu, super się sprawdził
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2792 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
sklepy z braffitingiem - niedawno tu dziewczyny wrzucały stanikową mapę świata i inne linki - musiałabyś się cofnąć trochę
![]() ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-09-22 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() |
#2795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu nie zdecydujemy się na mieszkanie, za tą cenę możemy kupić szeregówkę u dewelopera, chociaż parę metrów głupiego ogródka będzie. Cytat:
![]() Edit: znalazłam. Priscilla, ładna jest! A jaką jeszcze chciałaś przymierzyć? Gdzie jeszcze mierzyłaś sukienki? Pytałaś wcześniej o zaproszenia - na Piasta, na Mieszka I ,w tych pawilonach jest sklep papierniczy (obok kwiaciarni i cukierni Kinga). Facet od niedawna zaczął tam też prowadzić sprzedaż artykułów ślubnych, zaproszenia,winietki,księ gi gości, kieliszki itp. Ceny ma fajne i można się dogadać co do wstążki, koloru papieru itp. Najdroższe zaproszenia ma po 3.50zł. Po sąsiedzku - na Piastowskiej jest też jakiś sklep ze ślubnymi artykułami, ale nie wchodziłam tam nigdy. Mają swoją www. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2013-09-22 o 13:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
my bylismy na zgierskiej podobno u dobrego zlotnika. Ceny troche tansze niz u Sliwinskiego, ale koles malo przyjemny, tzn tak jakby zostawil nas samych sobie w wyborze, pokazal co ma i juz, malo doradzal. Ale podobno ma dobre opinie. Gwarancja dozywotnia. U nas to sie malo sprawdzi bo i tak nie mieszkamy w PL, wiec jeszcze nie wiemy co z tymi obraczkami bedzie. Raczej w PL, bo duzo taniej, ale nie wiem gdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Rozeznanie
|
ufff' nadrobiłam,
cashmere, Kasia1201 super, że znalazłyście wymarzone suknie ![]() Elrosa bardzo mi się podobają Twoje zaproszenia, dla mnie wyszły świetnie, nawet z tym prążkowanym papierem, połączenie kolorów rewelacja ![]() co do mieszkanie też byśmy chcieli już swoje a nie na wynajmowanym, ale przed ślubem nie ma szans ![]() pisałyście o stanikach, ja bym się bała ten sylikonowy założyc, że mi się odklei, albo coś ![]()
#2799 |
Zadomowienie
|
Używałam dwóch - grafiki w Illustratorze, skład całości w InDesignie.
#2800 |
Zakorzenienie
|
Enzunio, widziałam Twoje rozmyślania nad fryzurą.
A coś w tym stylu? Idę za m-c na wesele i chyba się umówię do fryzjerki, żeby mi machnęła coś w tym stylu bo podobną chcę mieć na ślub. Rozpuszczone, pofalowane, ale spięte w jednym miejscu i puszczone bokiem. Grzywkę mam na boku, też chcę żeby została. Moją sukienkę i facjatę widziałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Wtajemniczenie
|
velika super, że znaleźliście samochód
![]() ana90 po namowach dziewczyn na wątku zakupiłam pierwszy prawidłowo dobrany biustonosz. Różnica ogromna. Na chwilę obecną zaopatruję się w Triumphie - fajne promocje mają i jakość produktów dobra. W salonach gdzie byłam obsługa pomocna, widać że Panie znają się na swojej pracy. W najbliższym czasie wybieram się do esotiqa. Elrosa zmieniłabym czcionkę w zaproszeniu, na coś bardziej fantazyjnego ale eleganckiego zarazem. 2 wkładki do zaproszeń - nie za dużo? Może spróbuj zmieścić wszytsko na jednej i zobaczyć jaki efekt. Poza tym wykonanie super ![]() Lemon_Drop 3 i 6 mi się podoba ![]() Alloffkowa fajnie, że tyle się u Was dzieje ![]() U nas stan deweloperski 60 m2 koszt ok. 250 tysięcy. Z rynku wtórnego można kupić za 140 tyś. Dlatego wolimy się wybudować ![]() Zakupiłam dzisiaj już kalendarz na 2014 rok i kalosze w biedronce ![]() Odnośnie czegoś niebieskiego na ślubie, chciałabym mieć bukiet jak w załączniku. Mam nadzieję że wyczerpuje on zapotrzebowanie na kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o to silikonowe coś nazywane stanikiem, to ja osobiście odradzam. Mam te silikonowe miseczki, trzymają się dobrze, nie ma opcji że się odkleją, dopasowują się do ciała, są niewidoczne. Ale to nie jest biustonosz... Po nałożeniu tych miseczek biust nadal "skacze" jak bez stanika, bo niby jak ma być trzymany? To jest raczej po to, żeby sutki nie były widoczne. Ja kupiłam to raz na wesele a skonczyło się na tym, że nałożyłam to jako wypełnienie mojego stanika i miałam świetny efekt push-up
![]() Dobrze dobrany strapless nie powinien spadać i radziłabym zainwestować właśnie w taki stanik. Osobiście mogę też powiedzieć że kiedys kupowałam zwykłą bardotkę z odpinanymi ramiączkami, mającą silikonowe wstawki na obwodzie. Nigdy tego typu biustonosz nie zsuwał mi się. A co do tych silikonowych misek, jak jechaliśmy na to wesele kuzyna to ja jechałam samochodem z siostrą i jej mężem, i moja mama ciągle żartowała z tego "stanika" i powiedziala do szwagra: "K. tylko nie hamuj za mocno bo Justynie cycki na przednią szybę wyskoczą".
#2804 |
Zakorzenienie
|
Oj.. normalnie ostatnio czasem nie grzeszę i mam mega zaległości na wątku. Z tego się się zdążyłam zorientować.. działo się!
![]() Ślubne 'ciut nowości': - chyba będziemy celować w inne miejsce na ceremonię niż to które planowaliśmy. Byliśmy tam ostatnio na ślubie i.. no nie podobało nam się. Bardzoooooo szybko, bardzoooo mało miejsca. Gości było gdzież z 50 (może 60) i ledwo się zmieścili, a u nas na samym ślubie będzie da razy tyle. W przyszłą sobotę wybieramy się z dwa inne miejsca i będziemy wtedy decydować. ![]() - oficjalnie, wszem i wobec ogłaszam, iż po wczorajszych buszowaniach po ślubnych salonach mam wybraną suknię! ![]() ![]() ![]() Najlepsze, że jest zupełnie inna od moich wcześniejszych typów, które było ok, ale.. no uczucie bez przy kieckach było porównania z tym którego doświadczyłam gdy ją ubrałam i spojrzałam w lustro. ![]() ![]() ![]() Nie kupiłam jeszcze, bo nie miałam przy sobie pieniążków, ale planuję to zrobić najpóźniej w ciągu dwóch tygodni. ![]() ![]() ![]() Ze spraw około ślubnych, tyle, że już nie naszych: wczoraj przyjaciele podzielili się z nami nowiną - zaręczyli się! ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze pytanie z gatunku 'technicznych': czy którakolwiek z Was myślała o prostej fryzurze, na kształt po prostu kucyka/końskiego ogona, w jakiejś wytworniejszej wersji. Poszukuję inspiracji w tym temacie. ![]()
![]() |
#2805 |
Rozeznanie
|
cześć ijaa
![]() po 1.chwal się sukienką, po 2. dobrze, że sprawdziliście miejsce bo mogłoby być kiepsko jeśli goście by się nie zmieścili (tu przewaga ślubu w kościele, kościoły zazwyczaj są duże ![]() po 3. też będziemy balować w przyszłym roku, mamy 3 (lub 4 - nie wiem co z Tz kolegą, ale chyba na 2014 tez zaplanuja) w przyszłym łącznie z naszym ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś bierze ślub kościele ze względu na większą ilość miejsca, to faktycznie można to liczyć w kategorii przewagi.
![]() Suknię pokażę w klubie, jak mnie tylko właścicielka do niego wpuści - bom się zgapiłam i jeszcze nie mam dostępu. ![]()
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle o prostej fryzurze, ale tylko z tego wzgledu, ze dlugosc wlosow raczej na nic innego mi nie pozowli i mam problem ;/ wlosy mam nawet nie do ramion, wystajaj troche za linie brody, fakt zapuszczam ale do maja az tak duzo mi tego nie urosnie, bede liczyc na kreatywnosc mojej fryzejrki.
#2808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam jeszcze zmierzyć tą http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,3255.html Urzekła mnie swoją prostotą ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2811 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie celuję/celowałam w jakieś delikatne/romantyczne upięcia, (zwłaszcza, że do sukni byłyby idealne) ale.. wiem, nie od dzisiaj, że mój TŻ ubóstwia mnie w wysokim prostym końskim ogonie i wiadomo, że jakiej bym fryzury nie zrobiła dla niego będę najpiękniejsza, to pomyślałam czy by aby jednak w tą stronę nie iść. ![]() Może nie zupełnie prosta kitka, bo to jednak dość zwyczajnie, ale coś pokombinować z włosami w przy głowie, a później spiąć/związać by by był efekt kucyka. Póki co nie mam pojęcia jak miałoby to wyglądać, ale tak sobie w głowie dywaguję. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-09-22 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Więc w ławkach siedziało 16 osób, TŻ głową dotykał mini balkonu na którym zmieścił sie organista z mini organami oraz dziewczyna która śpiewała. PM siedziała prawie na ołtarzu. Generalnie mikro kościółek. Fotograf jak wszedł do środka to powiedzial tylko: "o k..." ![]() Ijaa czekam na suknię ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
Rozeznanie
|
ijaa a może coś w tym stylu http://www.pinterest.com/pin/117515871499369501/
tylko dodać można ewentualni jakąś ozdobę, jeśli lubisz ozdoby. na jasnych włosach może wyglądać lepiej
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ozdoba na pewno jakaś będzie, ale nie wielka bo suknia jest zdobiona (koronkowa), więc żeby nie było przesady. Dobra.. wstawię kieckę na trochę, co byście zobaczyły. Usunę za niedługo, bo jednak nie chcę by mnie ktoś zidentyfikował. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Uwaga! Moja wybranka.
![]() Mierzyłam wersje bez trenu w śmietankowej bieli i taką wersję wybieram. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-09-23 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Wtajemniczenie
|
ijaa ale piękna!!!
![]()
#2818 |
Zakorzenienie
|
piękna koronka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, co myślicie o takiej biżu? 1. http://www.etsy.com/listing/16235433...d_tlp=weddings 2. http://www.etsy.com/listing/12806122...f=favs_view_18 3. http://www.etsy.com/listing/12378349...f=favs_view_14 4. http://www.etsy.com/listing/99135035...ef=favs_view_3 Byliśmy dzisiaj w dwóch galeriach i oglądaliśmy bizuterię ale nie ma nic ciekawego.... Jedynie w Aparcie mierzyłam takie i takie ale wydają mi się za krótkie. Jutro jeszcze pójdę do dwóch małych jubilerów i jesli nic nie znajdę to zdecyduję się na coś z etsy, tylko potrzebuję waszej porady ![]() ![]()
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-09-22 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będziesz po próbie to pokaż się ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.