Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 13:22   #2791
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

ja mam taki biustonosz, same silikonowe miseczki i miałam ostatnio na weselu, super się sprawdził ale mam mały biust ale na swój ślub radziłabym kupić coś lepszego ja tam nie mam tego problemu, idę bez stanika

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:25   #2792
vixena
Rozeznanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A byłaś u sliwinskiego w Manu? My byliśmy i nie wiem czy tam nie będziemy zamawiać!!

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
nie byłam, ale zajrzę kiedyś przy okazji. waham się czy nie zrobić u lokalnego złotnika bo znajoma polecała. chcę załatwić sprawę obrączek do końca października
Stary 2013-09-22, 13:37   #2793
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
jakie sklepy polecacie? Nie chcialabym wydac majątku na sam stanik.
sklepy z braffitingiem - niedawno tu dziewczyny wrzucały stanikową mapę świata i inne linki - musiałabyś się cofnąć trochę Majątek.. myślę że ok 100-150zł by cię kosztował minimum. Czy warto.. ja uważam że tak. Źle dobrane staniki robią na prawdę dużą krzywdę. Nie jest to jakoś tanio ale za to przy dbaniu o stanik posłuży na prawdę długo a nie jak takie badziewie za 20zł co się po krótkim czasie rozciągają przesuwają. to że ktoś ma "mały biust" nie znaczy że nie warto zwrócić na to uwagę.. warto sobie chociaż sprawdzić cz to "marketowe" 70B jest faktycznie 70B czy po prostu taki nam pasuje w miarę i "jakoś" leży. Potem jak sobie wymierzysz z różnych firm rozmiary i zobaczysz czy ci dany fason pasuje można przez internet taniej kupić i zawsze zostaje grosz w kieszeni. Uważam że to pozorna oszczędność kupno takich źle dobranych staników. No ale ja sama jestem "nawrócona" i z 80C wyszło mi 70E.. a ja też nie lubię przepłacać i majątku nie mam żeby wydawać na staniki ale to uważam że warto

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-09-22 o 13:40
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:40   #2794
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tez sie chyba zdecyduje na perlowe ecru, chyba ze faktycznie znajde gdzies fajny sklep papierniczy co ma duzy wybor kopert itp

Przypomnialo mi sie przeciez o fajnym sklepie papierniczym, kolo mojej pracy duzo osob go sobie chwali, bo maja wszsytko http://www.paperconcept.pl
Na allegro uzytkownik zbyszek0609 to właśnie Paper Concept. Zamawiałam u niego tasiemki i próbki kopert do zaproszeń, szybko, sprawnie, duży wybór. Więc polecam dziewczynom spoza Wa-wy.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
no wlasnie skomplikowane nie są, mam już wstępny wzór zrobiony w microsofcie, wystarczy kupic tusz i papier ozdobny. Jak dobrze pojdzie to w poniedzialek pojedziemy do wawki uzupelnic toner i zakupimy w papierniczym kilka arkuszy ozdobnego papieru i zobaczymy potem jeszcze pasmanetria... myslicie ze dostane w niej cyrkonie czy tylko wstazki? A jesli wstazek tez nie dostane to gdzie mam szukac?
Ja zamawiałam cyrkonie i perełki samoprzylepne na allegro. Za 96 sztuk zapłaciłam cos ok. 2 zł. Trzymają się dobrze, polecam!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:46   #2795
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Gdzie Wy mieszkacie, że za 3-4 pokojowe mieszkanie płacicie po 180 tysięcy
U nas 3 pokoje NOWE to koszt 350 tysięcy, 3 pokoje do remontu można znaleźć powiedzmy za 250tys (w nowszym budownictwie), ale to i tak ceny ogromne, bo wiadomo, że 250 tys, a remont pewnie kolejne 50 tysi, masakra.
To tak samo jak u nas. Za 200tys to my możemy kupić 30parę m2.

W życiu nie zdecydujemy się na mieszkanie, za tą cenę możemy kupić szeregówkę u dewelopera, chociaż parę metrów głupiego ogródka będzie.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie że ja znowu o tym samym, ale ciągle myślę o tej sukience! Mogę oglądać ją na zdjęciach bez przerwy Teraz żałuję że nie zapytałam czy mogę zrobić w niej zdjęcie, by Wam pokazać żebyście powiedziały jak wyglądam. Byłam z TZ i on mówi że ślicznie, ale wiecie jak to się robi zakupy z facetami Muszę chyba iść ją jeszcze raz pomierzyć, ale tym razem z jakąś koleżanką
Idę nadrabiać wątek i tropić Twoją kieckę
Edit: znalazłam. Priscilla, ładna jest! A jaką jeszcze chciałaś przymierzyć? Gdzie jeszcze mierzyłaś sukienki?
Pytałaś wcześniej o zaproszenia - na Piasta, na Mieszka I ,w tych pawilonach jest sklep papierniczy (obok kwiaciarni i cukierni Kinga). Facet od niedawna zaczął tam też prowadzić sprzedaż artykułów ślubnych, zaproszenia,winietki,księ gi gości, kieliszki itp. Ceny ma fajne i można się dogadać co do wstążki, koloru papieru itp. Najdroższe zaproszenia ma po 3.50zł.
Po sąsiedzku - na Piastowskiej jest też jakiś sklep ze ślubnymi artykułami, ale nie wchodziłam tam nigdy. Mają swoją www.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2013-09-22 o 13:54
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:58   #2796
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
nie byłam, ale zajrzę kiedyś przy okazji. waham się czy nie zrobić u lokalnego złotnika bo znajoma polecała. chcę załatwić sprawę obrączek do końca października
my bylismy na zgierskiej podobno u dobrego zlotnika. Ceny troche tansze niz u Sliwinskiego, ale koles malo przyjemny, tzn tak jakby zostawil nas samych sobie w wyborze, pokazal co ma i juz, malo doradzal. Ale podobno ma dobre opinie. Gwarancja dozywotnia. U nas to sie malo sprawdzi bo i tak nie mieszkamy w PL, wiec jeszcze nie wiemy co z tymi obraczkami bedzie. Raczej w PL, bo duzo taniej, ale nie wiem gdzie.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:04   #2797
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a na co zwracacie uwagę przy wyborze fotografa / kamerzysty? We Wrocławiu jest ich naprawdę od groma i nie wiem czym się kierować
Ja patrzyłam najpierw na zdjęcia na stronie i na blogach, czy czułam to "coś" i po prostu czy zdjęcia mi się podobały. Jeśli tak, wysyłałam zapytanie o ofertę i czekałam na cennik. Tak więc ostatecznie zdecydowały te dwa kryteria, w sumie spośród kilkudziesięciu ofert tylko jedna spasowała nam pod względem stosunku jakość-cena, który jest wg mnie mega korzystny. Na szczęście pani fotograf okazała się super kobietą i mogliśmy się na nią zdecydować od razu
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:12   #2798
rabbitka
Rozeznanie

ufff' nadrobiłam,
cashmere, Kasia1201 super, że znalazłyście wymarzone suknie

Elrosa bardzo mi się podobają Twoje zaproszenia, dla mnie wyszły świetnie, nawet z tym prążkowanym papierem, połączenie kolorów rewelacja

co do mieszkanie też byśmy chcieli już swoje a nie na wynajmowanym, ale przed ślubem nie ma szans

pisałyście o stanikach, ja bym się bała ten sylikonowy założyc, że mi się odklei, albo coś i jak część Dziewczyn wspomniała, dobrze jest wybrać się na braffiting, zainwestować w dobry stanik, który nam ładnie biust wymodeluje (kiedyś nosiłam push up-y, teraz gdy dobrze dobrany stanik, już ich nie potrzebuje, bo nawetmój niewielki biust wygląda dobrze :p ) i będzie służył dłużej niż np taki z bazarku.

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:39   #2799
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyszły.
A jakiego programu używałaś do zrobienia projektu?
Używałam dwóch - grafiki w Illustratorze, skład całości w InDesignie.
Stary 2013-09-22, 14:40   #2800
moooniaaaa
Zakorzenienie

Enzunio, widziałam Twoje rozmyślania nad fryzurą.
A coś w tym stylu?
Idę za m-c na wesele i chyba się umówię do fryzjerki, żeby mi machnęła coś w tym stylu bo podobną chcę mieć na ślub. Rozpuszczone, pofalowane, ale spięte w jednym miejscu i puszczone bokiem. Grzywkę mam na boku, też chcę żeby została. Moją sukienkę i facjatę widziałaś Chyba będziemy miały podobną rozkminę z fryzurą na ślub
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (30,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-ślubne-z-grzywką-13.jpg (29,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-ślubne-z-grzywką-15.jpg (24,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-417767.jpg (31,2 KB, 14 załadowań)
Stary 2013-09-22, 14:51   #2801
anka1897
Wtajemniczenie

velika super, że znaleźliście samochód Sama mam peugeota (trochę mniejszy - 206) z czystym sumieniem polecam. Mój szef ma 407 i jest z niego zadowolony. Tylko On założył gaz, w salonie jak kupował samochód.

ana90 po namowach dziewczyn na wątku zakupiłam pierwszy prawidłowo dobrany biustonosz. Różnica ogromna. Na chwilę obecną zaopatruję się w Triumphie - fajne promocje mają i jakość produktów dobra. W salonach gdzie byłam obsługa pomocna, widać że Panie znają się na swojej pracy. W najbliższym czasie wybieram się do esotiqa.

Elrosa zmieniłabym czcionkę w zaproszeniu, na coś bardziej fantazyjnego ale eleganckiego zarazem. 2 wkładki do zaproszeń - nie za dużo? Może spróbuj zmieścić wszytsko na jednej i zobaczyć jaki efekt. Poza tym wykonanie super

Lemon_Drop 3 i 6 mi się podoba

Alloffkowa fajnie, że tyle się u Was dzieje Powodzenia w kupnie mieszkania.
U nas stan deweloperski 60 m2 koszt ok. 250 tysięcy. Z rynku wtórnego można kupić za 140 tyś. Dlatego wolimy się wybudować
Zakupiłam dzisiaj już kalendarz na 2014 rok i kalosze w biedronce

Odnośnie czegoś niebieskiego na ślubie, chciałabym mieć bukiet jak w załączniku. Mam nadzieję że wyczerpuje on zapotrzebowanie na kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet1.jpg (13,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0119.jpg (99,7 KB, 11 załadowań)

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-22, 15:00   #2802
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
sklepy z braffitingiem - niedawno tu dziewczyny wrzucały stanikową mapę świata i inne linki - musiałabyś się cofnąć trochę Majątek.. myślę że ok 100-150zł by cię kosztował minimum. Czy warto.. ja uważam że tak. Źle dobrane staniki robią na prawdę dużą krzywdę. Nie jest to jakoś tanio ale za to przy dbaniu o stanik posłuży na prawdę długo a nie jak takie badziewie za 20zł co się po krótkim czasie rozciągają przesuwają. to że ktoś ma "mały biust" nie znaczy że nie warto zwrócić na to uwagę.. warto sobie chociaż sprawdzić cz to "marketowe" 70B jest faktycznie 70B czy po prostu taki nam pasuje w miarę i "jakoś" leży. Potem jak sobie wymierzysz z różnych firm rozmiary i zobaczysz czy ci dany fason pasuje można przez internet taniej kupić i zawsze zostaje grosz w kieszeni. Uważam że to pozorna oszczędność kupno takich źle dobranych staników. No ale ja sama jestem "nawrócona" i z 80C wyszło mi 70E.. a ja też nie lubię przepłacać i majątku nie mam żeby wydawać na staniki ale to uważam że warto
Szczera prawda
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 15:35   #2803
justynkie
Wtajemniczenie

Jesli chodzi o to silikonowe coś nazywane stanikiem, to ja osobiście odradzam. Mam te silikonowe miseczki, trzymają się dobrze, nie ma opcji że się odkleją, dopasowują się do ciała, są niewidoczne. Ale to nie jest biustonosz... Po nałożeniu tych miseczek biust nadal "skacze" jak bez stanika, bo niby jak ma być trzymany? To jest raczej po to, żeby sutki nie były widoczne. Ja kupiłam to raz na wesele a skonczyło się na tym, że nałożyłam to jako wypełnienie mojego stanika i miałam świetny efekt push-up
Dobrze dobrany strapless nie powinien spadać i radziłabym zainwestować właśnie w taki stanik. Osobiście mogę też powiedzieć że kiedys kupowałam zwykłą bardotkę z odpinanymi ramiączkami, mającą silikonowe wstawki na obwodzie. Nigdy tego typu biustonosz nie zsuwał mi się.

A co do tych silikonowych misek, jak jechaliśmy na to wesele kuzyna to ja jechałam samochodem z siostrą i jej mężem, i moja mama ciągle żartowała z tego "stanika" i powiedziala do szwagra: "K. tylko nie hamuj za mocno bo Justynie cycki na przednią szybę wyskoczą".

Stary 2013-09-22, 15:56   #2804
ijaa
Zakorzenienie

Oj.. normalnie ostatnio czasem nie grzeszę i mam mega zaległości na wątku. Z tego się się zdążyłam zorientować.. działo się!

Ślubne 'ciut nowości':

- chyba będziemy celować w inne miejsce na ceremonię niż to które planowaliśmy. Byliśmy tam ostatnio na ślubie i.. no nie podobało nam się. Bardzoooooo szybko, bardzoooo mało miejsca. Gości było gdzież z 50 (może 60) i ledwo się zmieścili, a u nas na samym ślubie będzie da razy tyle.
W przyszłą sobotę wybieramy się z dwa inne miejsca i będziemy wtedy decydować.

- oficjalnie, wszem i wobec ogłaszam, iż po wczorajszych buszowaniach po ślubnych salonach mam wybraną suknię! Znalazłam tą, naj, naj, jedną!
Najlepsze, że jest zupełnie inna od moich wcześniejszych typów, które było ok, ale.. no uczucie bez przy kieckach było porównania z tym którego doświadczyłam gdy ją ubrałam i spojrzałam w lustro. Moje towarzyszki również zauroczone i zachwycone i postanowione zostało, że to jest TO!
Nie kupiłam jeszcze, bo nie miałam przy sobie pieniążków, ale planuję to zrobić najpóźniej w ciągu dwóch tygodni.

Ze spraw około ślubnych, tyle, że już nie naszych: wczoraj przyjaciele podzielili się z nami nowiną - zaręczyli się! Mamy więc w przyszłym roku kolejny ślub. To już łącznie z naszym.. piąty!

I jeszcze pytanie z gatunku 'technicznych': czy którakolwiek z Was myślała o prostej fryzurze, na kształt po prostu kucyka/końskiego ogona, w jakiejś wytworniejszej wersji. Poszukuję inspiracji w tym temacie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:06   #2805
vixena
Rozeznanie

cześć ijaa
po 1.chwal się sukienką,
po 2. dobrze, że sprawdziliście miejsce bo mogłoby być kiepsko jeśli goście by się nie zmieścili (tu przewaga ślubu w kościele, kościoły zazwyczaj są duże)
po 3. też będziemy balować w przyszłym roku, mamy 3 (lub 4 - nie wiem co z Tz kolegą, ale chyba na 2014 tez zaplanuja) w przyszłym łącznie z naszym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-22, 16:22   #2806
ijaa
Zakorzenienie

Jak ktoś bierze ślub kościele ze względu na większą ilość miejsca, to faktycznie można to liczyć w kategorii przewagi.
Suknię pokażę w klubie, jak mnie tylko właścicielka do niego wpuści - bom się zgapiłam i jeszcze nie mam dostępu.

Stary 2013-09-22, 16:31   #2807
gornek
Zakorzenienie

Ja mysle o prostej fryzurze, ale tylko z tego wzgledu, ze dlugosc wlosow raczej na nic innego mi nie pozowli i mam problem ;/ wlosy mam nawet nie do ramion, wystajaj troche za linie brody, fakt zapuszczam ale do maja az tak duzo mi tego nie urosnie, bede liczyc na kreatywnosc mojej fryzejrki.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:35   #2808
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Jak ktoś bierze ślub kościele ze względu na większą ilość miejsca, to faktycznie można to liczyć w kategorii przewagi.
Suknię pokażę w klubie, jak mnie tylko właścicielka do niego wpuści - bom się zgapiłam i jeszcze nie mam dostępu.
oj żarcik taki to jak mnie wpuszcza to zobaczę
Stary 2013-09-22, 16:58   #2809
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
A co do tych silikonowych misek, jak jechaliśmy na to wesele kuzyna to ja jechałam samochodem z siostrą i jej mężem, i moja mama ciągle żartowała z tego "stanika" i powiedziala do szwagra: "K. tylko nie hamuj za mocno bo Justynie cycki na przednią szybę wyskoczą".
Hahahha dobre! Ja planowałam dla siebie bardotkę ale jak tak popatrzyłam na te strapless to chyba będę w nie celowac

Cytat:
- oficjalnie, wszem i wobec ogłaszam, iż po wczorajszych buszowaniach po ślubnych salonach mam wybraną suknię! Znalazłam tą, naj, naj, jedną!
Najlepsze, że jest zupełnie inna od moich wcześniejszych typów, które było ok, ale.. no uczucie bez przy kieckach było porównania z tym którego doświadczyłam gdy ją ubrałam i spojrzałam w lustro. Moje towarzyszki również zauroczone i zachwycone i postanowione zostało, że to jest TO!
Nie kupiłam jeszcze, bo nie miałam przy sobie pieniążków, ale planuję to zrobić najpóźniej w ciągu dwóch tygodni.
Gratuluję! Pochwal się co to za model

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-22, 16:58   #2810
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Idę nadrabiać wątek i tropić Twoją kieckę
Edit: znalazłam. Priscilla, ładna jest! A jaką jeszcze chciałaś przymierzyć? Gdzie jeszcze mierzyłaś sukienki?
Pytałaś wcześniej o zaproszenia - na Piasta, na Mieszka I ,w tych pawilonach jest sklep papierniczy (obok kwiaciarni i cukierni Kinga). Facet od niedawna zaczął tam też prowadzić sprzedaż artykułów ślubnych, zaproszenia,winietki,księ gi gości, kieliszki itp. Ceny ma fajne i można się dogadać co do wstążki, koloru papieru itp. Najdroższe zaproszenia ma po 3.50zł.
Po sąsiedzku - na Piastowskiej jest też jakiś sklep ze ślubnymi artykułami, ale nie wchodziłam tam nigdy. Mają swoją www.
Dzięki za info, co ja bym bez Ciebie zrobiła
Chciałam jeszcze zmierzyć tą http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,3255.html Urzekła mnie swoją prostotą Byłam w Marry Me i tam podobałam się sobie w kilku kieckach Mierzyłam też "Twoją" Rosanę Poźniej byłam w Kaprysie. Bardzo nastawiałam się na ten salon, ale kiecki mnie rozczarowały... Mimo że Panie bardzo miłe, nic tam dla mnie nie było

Cytat:
Pokazuj!!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 17:30   #2811
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Enzunio, widziałam Twoje rozmyślania nad fryzurą.
A coś w tym stylu?
Idę za m-c na wesele i chyba się umówię do fryzjerki, żeby mi machnęła coś w tym stylu bo podobną chcę mieć na ślub. Rozpuszczone, pofalowane, ale spięte w jednym miejscu i puszczone bokiem. Grzywkę mam na boku, też chcę żeby została. Moją sukienkę i facjatę widziałaś Chyba będziemy miały podobną rozkminę z fryzurą na ślub
No właśnie Taka jak ta trzecia jest ekstra (druga też, ale tylu włosów chyba nie mam). Ogólnie idę n ostatnią próbną, bo tył wiem jaki chcę mniej więcej, ale tym razem spróbuję jakiś koczek na bok (bo jeszcze nie miałam) i przód taki jak w tej trzeciej co wstawiłaś. Jesli spodoba mi się koczek to git, jeśli nie (pewnie nie) a spodoba mi się przód to na ślub wezmę przód tej i tył którejś poprzedniej z tych, które miałam

Cytat:

gratuluję!!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Chwaliłam się ostatnio własnym projektem zaproszeń, dzisiaj udało mi się je wydrukować

Nie jest źle, chociaż muszę wybrać inny papier - ten jest z jednej strony w prążki i wydruk na nim wygląda tak sobie. Ale i tak jestem z nich zadowolona, podobają mi się niesamowicie!

Do kompletu dorobiłam jeszcze małe bileciki z dodatkowymi informacjami i prośbą o potwierdzenie przybycia - będzie jeszcze trzeci z mapką. Ten z informacjami muszę przeredagować, powstawiało mi nowe linie tam, gdzie mu się podobało
Nie w moim stylu, ale bardzo fajne!!
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 17:47   #2812
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja mysle o prostej fryzurze, ale tylko z tego wzgledu, ze dlugosc wlosow raczej na nic innego mi nie pozowli i mam problem ;/ wlosy mam nawet nie do ramion, wystajaj troche za linie brody, fakt zapuszczam ale do maja az tak duzo mi tego nie urosnie, bede liczyc na kreatywnosc mojej fryzejrki.
Ja mam włosy już dość długie - w najdłuższym miejscu za zapięcie od stanika. Rosną mi też szybko (i je dodatkowo stymuluję ), więc liczę, że jeszcze kilka centymetrów dojdzie.
Ogólnie celuję/celowałam w jakieś delikatne/romantyczne upięcia, (zwłaszcza, że do sukni byłyby idealne) ale.. wiem, nie od dzisiaj, że mój TŻ ubóstwia mnie w wysokim prostym końskim ogonie i wiadomo, że jakiej bym fryzury nie zrobiła dla niego będę najpiękniejsza, to pomyślałam czy by aby jednak w tą stronę nie iść.
Może nie zupełnie prosta kitka, bo to jednak dość zwyczajnie, ale coś pokombinować z włosami w przy głowie, a później spiąć/związać by by był efekt kucyka.
Póki co nie mam pojęcia jak miałoby to wyglądać, ale tak sobie w głowie dywaguję.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-09-22 o 17:51
Stary 2013-09-22, 17:59   #2813
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć ijaa
po 1.chwal się sukienką,
po 2. dobrze, że sprawdziliście miejsce bo mogłoby być kiepsko jeśli goście by się nie zmieścili (tu przewaga ślubu w kościele, kościoły zazwyczaj są duże)
po 3. też będziemy balować w przyszłym roku, mamy 3 (lub 4 - nie wiem co z Tz kolegą, ale chyba na 2014 tez zaplanuja) w przyszłym łącznie z naszym
Oj nie zawsze 3 lata temu byłam na ślubie chyba w najmniejszym na świecie kościele. Kolega brał ślub w małej wioseczce na Warmii, kościółek był mega mały, 2 rzędy ławek po 2 ławki, na jednej mogły siedzieć aż 4 osoby!!!
Więc w ławkach siedziało 16 osób, TŻ głową dotykał mini balkonu na którym zmieścił sie organista z mini organami oraz dziewczyna która śpiewała. PM siedziała prawie na ołtarzu. Generalnie mikro kościółek. Fotograf jak wszedł do środka to powiedzial tylko: "o k..."

Ijaa czekam na suknię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-22, 18:06   #2814
vixena
Rozeznanie

ijaa a może coś w tym stylu http://www.pinterest.com/pin/117515871499369501/
tylko dodać można ewentualni jakąś ozdobę, jeśli lubisz ozdoby. na jasnych włosach może wyglądać lepiej
Stary 2013-09-22, 18:11   #2815
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ijaa a może coś w tym stylu http://www.pinterest.com/pin/117515871499369501/
tylko dodać można ewentualni jakąś ozdobę, jeśli lubisz ozdoby. na jasnych włosach może wyglądać lepiej
No, fajnie, faaaaajnie.
Ozdoba na pewno jakaś będzie, ale nie wielka bo suknia jest zdobiona (koronkowa), więc żeby nie było przesady.

Dobra.. wstawię kieckę na trochę, co byście zobaczyły. Usunę za niedługo, bo jednak nie chcę by mnie ktoś zidentyfikował.

Stary 2013-09-22, 18:13   #2816
ijaa
Zakorzenienie

Uwaga! Moja wybranka.
Mierzyłam wersje bez trenu w śmietankowej bieli i taką wersję wybieram.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-09-23 o 19:09
Stary 2013-09-22, 18:15   #2817
justynkie
Wtajemniczenie

ijaa ale piękna!!!

Stary 2013-09-22, 18:18   #2818
anannke
Zakorzenienie

piękna koronka

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 18:31   #2819
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Uwaga! Moja wybranka.
Mierzyłam wersje bez trenu w śmietankowej bieli i taką wersję wybieram.
Helios by Maggio Ramantti.
Śliczna!!!

Hej, co myślicie o takiej biżu?
1. http://www.etsy.com/listing/16235433...d_tlp=weddings
2. http://www.etsy.com/listing/12806122...f=favs_view_18
3. http://www.etsy.com/listing/12378349...f=favs_view_14
4. http://www.etsy.com/listing/99135035...ef=favs_view_3
Byliśmy dzisiaj w dwóch galeriach i oglądaliśmy bizuterię ale nie ma nic ciekawego.... Jedynie w Aparcie mierzyłam takie i takie ale wydają mi się za krótkie. Jutro jeszcze pójdę do dwóch małych jubilerów i jesli nic nie znajdę to zdecyduję się na coś z etsy, tylko potrzebuję waszej porady Na szyję i rękę nie będę mieć nic. Poniżej moja suknia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (83,8 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-09-22 o 18:34
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 18:39   #2820
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dzięki za info, co ja bym bez Ciebie zrobiła
Chciałam jeszcze zmierzyć tą http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,3255.html Urzekła mnie swoją prostotą Byłam w Marry Me i tam podobałam się sobie w kilku kieckach Mierzyłam też "Twoją" Rosanę Poźniej byłam w Kaprysie. Bardzo nastawiałam się na ten salon, ale kiecki mnie rozczarowały... Mimo że Panie bardzo miłe, nic tam dla mnie nie było
I jak Rossana? W kaprysie tam na wyjazdówce czy w central parku? Bo jeśli w central parku to mnie te salony odstraszały. Tak samo bodajże Wiktoria na Św Rocha - ceny mieli z kosmosu,a materiały jak na firanki.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
No właśnie Taka jak ta trzecia jest ekstra (druga też, ale tylu włosów chyba nie mam). Ogólnie idę n ostatnią próbną, bo tył wiem jaki chcę mniej więcej, ale tym razem spróbuję jakiś koczek na bok (bo jeszcze nie miałam) i przód taki jak w tej trzeciej co wstawiłaś. Jesli spodoba mi się koczek to git, jeśli nie (pewnie nie) a spodoba mi się przód to na ślub wezmę przód tej i tył którejś poprzedniej z tych, które miałam
Aż musiałam swoje załączniki pootwierać i przeprowadzić analizę
Jak będziesz po próbie to pokaż się

Cytat:
Może nie zupełnie prosta kitka, bo to jednak dość zwyczajnie, ale coś pokombinować z włosami w przy głowie, a później spiąć/związać by by był efekt kucyka.
Póki co nie mam pojęcia jak miałoby to wyglądać, ale tak sobie w głowie dywaguję.
Mam wizję idę szukać w googlach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości