Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 08:49   #3361
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Meneq

Dziewczyny może zrobimy w klubie Apteczkę pierwszej pomocy? Tyle piszemy tu o lekach,maściach itp,potem gdzieś to ginie i pytamy o to samo. A tak wszystko byłoby w jednym miejscu.
Nawet osoby które nie maja dostępu do klubu,szybciej dostałyby odpowiedź. Co o tym myślicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:59   #3362
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Neti: dawaj mu dużo pić, sok z jabłek, woda ze śliwek, cokolwiek z błonnikiem, żeby ruchy robaczkowe zwiększyć.
BiedaK
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:03   #3363
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurczę, mam gorączkę... 37,8... Mam nadzieję, że to jednak nie jest żaden wirus, boję się o małą. Poprosiłam TŻa, żeby ją trochę odizolował dzisiaj ode mnie... Boję się.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:14   #3364
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

fewciu wiem będzie mi zaraz wbijac do głowy że nie mam racji ale czuje się złą mamą, nie wiem czy wynika to z racji mojego wieku (chociaż wcale nie taki młody 22 lat) z tego że Misiek był nie planowany, dalsze uzasadnienie nadawało by się bardziej do k. a narazie nie mam czasu.

pomysł z apteczką w k. jak dla mnie bardzo dobry

neti0 a czy ty podajesz Antosiowi jakieś probiotyki? BioGaje, Dicoflor? a może pomógl by mu espumisan nie wiem czy to przypadek ale jak Bartus czasami nie mógł zrobić i mu podałam to pruknął sobie po nim 2 raz i kupka zaraz poszła
Stary 2013-09-23, 09:23   #3365
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
fewciu wiem będzie mi zaraz wbijac do głowy że nie mam racji ale czuje się złą mamą, nie wiem czy wynika to z racji mojego wieku (chociaż wcale nie taki młody 22 lat) z tego że Misiek był nie planowany, dalsze uzasadnienie nadawało by się bardziej do k. a narazie nie mam czasu.

pomysł z apteczką w k. jak dla mnie bardzo dobry

neti0 a czy ty podajesz Antosiowi jakieś probiotyki? BioGaje, Dicoflor? a może pomógl by mu espumisan nie wiem czy to przypadek ale jak Bartus czasami nie mógł zrobić i mu podałam to pruknął sobie po nim 2 raz i kupka zaraz poszła
Nie podaje juz bo jak bralismy ten syrop na zaparcia, to kazala pediatra nam odstawic dicoflor(wczesniej bralismy biogaje). A odkąd mi tu na forum pomoglyscie z tymi kupkami to bylo w miare ok...bobki codziwn, kupy co 2..3dni,teraz kupy nie ma z 5 dzien, ale te bobki sa codziennie i wczioraj jak patrzylam byl twardszy...ale takie byly zawsze-twardsze-teraz ta kupa jest mega twarda...widze ja..i widze jak go boli...mozE czmychne szybko do apteki po ten dicoflor?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kurczę, mam gorączkę... 37,8... Mam nadzieję, że to jednak nie jest żaden wirus, boję się o małą. Poprosiłam TŻa, żeby ją trochę odizolował dzisiaj ode mnie... Boję się.

Black kuruj sie kochana...pewniw Cie przewialo..teraz taka pogoda okropna siw zaczyna .. :banghead:

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Neti: dawaj mu dużo pić, sok z jabłek, woda ze śliwek, cokolwiek z błonnikiem, żeby ruchy robaczkowe zwiększyć.
BiedaK
Tzn.co z tym blonnikiem?

A co do apteczki w k....super pomysl..

Jeju maly jeszcze spi..ale jak wstanie-juz sie boje co bedzie,boje sie mu wpychac czopka do pupki-dobrze ze dzis tz wzial wolne-bo samej kiepsko.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-23 o 09:25
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:42   #3366
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Hej kochane, nadrobilam;p
Pstryniu, niezle z ta kartkówką;p

Mi sie popsuł samochód w sobotę; ] jakiś tam wąż się urwał i woda uciekała i nie grzała fura no i teraz jestem uziemiona.. ale max do środy ;p
Pogoda nieciekawa... zimno......wietrznie....p ada...
Tzt pojechał juz w delegacje ech;(
wczoraj mu zrobiłam karkówe z warzywami a do pracy upieklam mu udka w panierce, zrobilam kopytka, leczo i rosół ;] no i jeszcze musialam mu poprasować ciuszki;] i kurna...jak skonczylam to moje skarbiątka juz spaly, a chcialam bunga;( abuuuuuuuuuu

Wczoraj bylam na grzybach oczywiscie nie znalazlam nic w lesie hahaaa dopiero jak pojechalismy na maslaki;p to sie zaczelo;p ja pitole laski, nie sadzilam ze jestem taka odważna, weszlam w gąszcz choinek w poszukiwaniu grzybów, co rusz to pająk, myslalam ze zejde, co chwile krzyczalam, uzbieralam prawie całą siatę polowa robaczywe ale i tak jestem z siebie dumna ze tam weszlam;D

a sajgon mam w kuchni nieziemski;p ech i w lazience tez;p masakra;p

Neti, u nas dicoflor sie sprawdzil

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:57   #3367
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Natomiast - pytałyście, jak się bawiłam. Naprawdę, było super, jednak wszystko, co dobre, kiedyś się kończy - strułam się niemiłosiernie alkoholem. Nie wypiłam dużo, jedynie 3 drinki i tyle, prawie w ogóle nie odczułam tego alko, a dzisiaj mam taką biegunkę, dreszcze i osłabienie, że padam na twarz po prostu. Od czasu do czasu też mnie mdli... Masakra.
ja wczoraj właśnie wstałam w nocy na kibel bo mnie cisło i okazało się że sama woda. Dwa razy wstawałam i teraz też musiałam iść, a kurcze nie jadłam nic takiego. No chyba że placki ziemniaczane w bacówce

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane później Was nadrobię, ale teraz mam pytanko - Domcię też dopadł katar, nie leje jej się z nosa tylko siedzi gdzieś w środku i oddychać biedna nie może. Co mam kupić w aptece? Co jest najlepsze dla takich małych brzdąców?

Wiem, że tysiąc razy ten temat poruszałyście, ale ja głupia nic sobie nie zapisałam Wybaczcie i pomóżcie

Nie muszę pisać, że nocka z tego powodu do d*** Nie zliczę ile razy wstawałam i małą nosiłam, bo płakała. Prawie zasypiałam z nią na rękach.
wodą morską pryskaj, odciągaj fridą, w ostateczności Nasivinem dla dzieci psikaj
witaminkę C i wapno możesz podać

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczęłam Was podczytywac...jeszcze parę stron mi zostało...ale potrzebuję pomocy..kilka dni Antonio bez kupy....ale robi bobki...wczorajszą i dzisiejsza noc tragiczna jęczał..wiercil się ..przed chwila po karmieniu wielki ryk...no i twrda jak kamien kupa...nue może jeJ zrobić..widać ja ale nie może jej wycisnąć...właśnie przysłnal ze, zmęczenia i tego płaczu-a płakał niemilisiernie a ja razem z nim.czopka mu nie włożę bo nie mam jak...ta kupa prawie na wylocie..proszę pomozcie, jak sie z przebudzi to znow będzie walka..

to może jak się obudzi połóż go na pleckach i podciągnij nóżki do brzusia, poróbcie rowerek, skoro kupka na wierzchu? A nie zjadł czegoś co by go tak przytwardziło? Za dużo marchewki?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Meneq

Dziewczyny może zrobimy w klubie Apteczkę pierwszej pomocy? Tyle piszemy tu o lekach,maściach itp,potem gdzieś to ginie i pytamy o to samo. A tak wszystko byłoby w jednym miejscu.
Nawet osoby które nie maja dostępu do klubu,szybciej dostałyby odpowiedź. Co o tym myślicie?

właśnie miałam pisać to po tym jak Ewik napisała w związku z katarem

Cytat:
ja się właśnie w nocy czułam rak dziwnie,, ni to na bełty się zbierało, w plecach łamało..

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej kochane, nadrobilam;p
Pstryniu, niezle z ta kartkówką;p

Mi sie popsuł samochód w sobotę; ] jakiś tam wąż się urwał i woda uciekała i nie grzała fura no i teraz jestem uziemiona.. ale max do środy ;p
Pogoda nieciekawa... zimno......wietrznie....p ada...
Tzt pojechał juz w delegacje ech;(
wczoraj mu zrobiłam karkówe z warzywami a do pracy upieklam mu udka w panierce, zrobilam kopytka, leczo i rosół ;] no i jeszcze musialam mu poprasować ciuszki;] i kurna...jak skonczylam to moje skarbiątka juz spaly, a chcialam bunga;( abuuuuuuuuuu

Wczoraj bylam na grzybach oczywiscie nie znalazlam nic w lesie hahaaa dopiero jak pojechalismy na maslaki;p to sie zaczelo;p ja pitole laski, nie sadzilam ze jestem taka odważna, weszlam w gąszcz choinek w poszukiwaniu grzybów, co rusz to pająk, myslalam ze zejde, co chwile krzyczalam, uzbieralam prawie całą siatę polowa robaczywe ale i tak jestem z siebie dumna ze tam weszlam;D

a sajgon mam w kuchni nieziemski;p ech i w lazience tez;p masakra;p

Neti, u nas dicoflor sie sprawdzil
Deli podziwiam Cię, non stop temu TZtowi do dogadzasz

Ja wczoraj wzięłam Młodego i pojechałam z rodzicami na pieszą wycieczkę na Obidzę. Ojciec mój wózek wypchał do góry hłehłe a jak nogi bolą od schodzenia z tym wózkiem. na zmianę wszyscy go 3mali a Dawid zadowolony, śmiechu pełna gębą że go wszyscy pchaja, tzn w dół to trzymja

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

dla Oskara małej i Piotraska Insolito za 8 miesięcy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:59   #3368
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Meneq

Super pomysł
Zakładaj wątek w klubie

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:06   #3369
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

mnie też wczoraj połamało, plecy i gardło mnie boli, nie mam siły,nawet nie mam ochoty na kawe- coś poważnego

Lenka dalej się rzuca w nocy, ewidentnie przez zeby, chciałam jej dać mleka to tylko gryzła smoka, dalek mamy tylko 1 ząbek

Jestem zrozpaczona, tż w czwartek jedzie w delegację, odciągałam jak długo mogłam ale niestety idzie zima i jedzie gdzie pewna praca, a jestem pewna ze jak zacznie to szybko nie wrci w okolice domu pracować, będziemy się widywać od piątku wieczor pewnie do piniedziałku nad ranem, od kęd jest Lenka to nie potrafię się odnaleźć sama w domu, pewnie będę jeździć do rodziców.

nie mogę włączyć laptopa bo zaraz Lenka jest przy nim i ona żądzi ostatnio usypiałam ję a tż siedział w laptopie, zauważyła i koniec spania, na kolana do taty, napstrykała się, otwierała-zamykała, musiał wyłączyć dopiero poszła spać.

lecę zerknąć bo pewnie zaraz wstanie.
Stary 2013-09-23, 10:07   #3370
misiaeel
Wtajemniczenie

Debrah bo mi wczoraj nie zacytowało, brawa dla Amelki za raczkowanie

Black kuruj się, oby to w nic poważniejszego się nie rozwinęło

neti kurde to macie z tymi kupami:/ a podajesz Mu cały czas jakieś jabłuszka czy śliwki ?

Deli brawa za grzyby

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:07   #3371
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Iffonka ja absolutnie nie będę Ci nic doradzać ani odradzac. Tylko ciekawa byłam czemu taka zmiana,bo najpierw 4 a teraz 1

Black zdrowia!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:09   #3372
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Deli podziwiam Cię, non stop temu TZtowi do dogadzasz

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

dla Oskara małej i Piotraska Insolito za 8 miesięcy
No jak na weekendy jest to musi cos zjesc domowego mój kochany

Hope, zabij mnie ale nie wyslalam CI jesio teog kompleciku, do czwartku powinnam wyslac

Ja też się podłączam do życzeń <3

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:18   #3373
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hej.

Moja Julka też nie gaworzy. A po tym co Black napisała, to Oliwa wymiata
fewcia, musimy czekać, może i na nas przyjdzie pora
Iguś też żadnych słów typu mama czy coś, tylko tak coś po swojemu jak na filmiku z pralką ale to on mruczy raczej bez ładu i składu tak więc ja też czekam...
Jak przeczytałam o Oliwce to mi szczeka opadła...też czekam na filmik!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Urodziny Karinki super udane Reakcja na tort jest na zdjęciu.
O kurcze ale super

fewciu - dobry pomysł z apteczką
Stary 2013-09-23, 10:20   #3374
charlizz
Zadomowienie

Neti, może pomasuj mu brzuszek,na plecach połóż i kolanka podegnij do brzuszka. kurcze strasznie szkoda Antonia!

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:22   #3375
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej
Bokeh,Fewcia- I'm come back
Dłużej bez Was nie da się żyć

Hope,Deli-w imieniu Oskarka DZIĘKUJE Jeny jakie to moje dziecko już dorosłe jest
W ogóle jak go postawie do łożeczka to od razu robi zryw i mnie za szmaty i na ręce się pakuje. Zrobił się niesamowity cycuś Cały czas tylko mama i mamy rączki

Insolito-buziaki dla Piotrusia

Neti-ja bym nic nie podawała na Twoim miejscu. Tak jak Debrah pisze tylko naturą go potraktuj

Black- za zdanie egz. Pewnie że pamiętamy jak pozdrawiałaś profesorka środkowym paluszkiem

Deli-ale Twój tż-cik ma u Twego boku dobrze

Mnie też jakieś choróbsko bierze. A Oskar nadal ma katar i doszedł kaszel. Narazie podaje mu witamine C i wapno. Smaruje nos maścią majerankową bo fridy zaczął się bać i wody morskiej też. Dziś do zestawu aptecznego dołącze jeszcze syrop i może go jakoś wylecze. Robię też inhalacje parowe i mam maść rozgrzewającą także będę działać.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:26   #3376
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nic nowego nie dostal..jedyniw co kilka dni temu bobofruta ale to byl z bananem...a sliwke suszona gerbera,daje raz na 3dni...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:46   #3377
nancykenator
Zakorzenienie

witam się z rana nie było mnie tylko weekend a Wy tak szalejecie
powoli ale dzielnie nadrabiam

Cytat:
Meneq zupę ryżową, bo co?

Lenova masakra z tą lekarką ...

E-vel jesteś artystką

Dziewczyny budzę się w środku nocy, gdzieś po 2, po kurcze coś mi mruga po gębie. Otwieram oczy, patrzę telewizor (reklamy akurat) włączony. Myślę o co cho..? odwracam się na bok, a Dawid siedzi w najlepsze i se trzyma pilota i gapi się na TVN (ramówka)
haha padłam
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje za pomysl

I trzymam kciuki, zeby nastroj sie poprawil

Ale mam dzis maruda w domu....
Drzemki to zawrotne 2x5min od 6:30, nawet w Tuli na dworze nie kimnal...
Jadlam dzis pol zoltka z bialkiem, zblendowana zupke, ktora nie zmiescila sie do sloiczkow i resztke kaszy jaglanej, czyli to, co robilam dla Kuby
Szkoda, ze do cyckow sobie nie dosiegam, bo obiad bym z glowy miala

W czasie mycia wlosow lobuz mi sie obudzil i "wytwarzanie piany" musialam dokonczyc z nim w pokoju

Musze nas spakowac (spimy u t., bo wieczorem mecz), a kompletnie nie mam jak...

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laski, co mozna dodac do kuskusu? Kupilam pierwszy raz i nie wiem z czym podac.
polecam coś z sosem bo kuskus bez sosu robi się bardzo zapychający. Ja robię kurczak/parówka z pieczarkami kukurydzą curry i dużą ilością śmietany albo z przecierem pomidorowym
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie mam czasu się odnosić więc się tylko pochwalę : RACZKUJEMY! - młoda wczoraj zaczęła ale nie widziałam a tż zapomniał mi powiedzieć - moja dzielna !!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
debrah Brawo dla Amelki!
My tez mamy newsa: jest pierwszy zabek.
Milej niedzieli!

Cytat:
Hej hej widzialam, ze pytalyscie o mnie.

Powiem Wam, ze mimo wyniku warto bylo!! Bylam juz na tej hali, ale cala w barwach bialo-czerwonych robi piorunujace wrazenie!!
Zdarlam gardlo, ledwo co dzis gadam, a dlonie cale czerwone od klaskania! W koncowce rzucalam miechem jak rasowy kibol! TZ stwierdzil, ze nie przypuszczal, ze taki dzikus ze mnie
Szkoda, ze wynik taki, a nie inny, ale co zobaczylam to moje
FEWCIU, nie mialam czapki, ale czerwona bluzke, flage na plecach i czasem w wuwuzele zatrabilam

A po meczu wbilismy sie jeszcze na domowke do znajomych

A teraz mniej przyjemne rzeczy....
Kubus zostal z t. I przed spaniem urzadzil jej niezla szkole.
T.mowi, ze wyl 15min bez przerwy, moge przypuszczac tylko, ze czas ten powinnam podwoic...
W czasie meczu oczywiscie sie nie przyznala, zeby mnie nie stresowac, ale jak wrocilismy to wyszlo...

Tak sie bidulek zmeczyl, ze spal do 5 bez cyca ale jak sie przytulal w nocy!! Caly czas lapki mial na mnie!

Jestesmy nadal u t., takze jak beda nudzic przy stole to Was nadrobie :P
Narazie mignal mi zabek YAE-gratulacje!!
I tule biedna FEWCIE!

biedny Kubuś
super, że dobrze się bawiliście
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
chcecie sie troszke posmiac?
polecenie brzmialo:przetłumacz (typowa kartkowka ze słowek)
snake-wąsz
papuga-papug's
shirt-spodnie, koszula
(moze akurat trafie )
garden-ogrut
pierwszy-łan

i hje na torcie
ferry-płyn :
ooo masakeros prawie się posikałam

czytam dalej...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:58   #3378
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Zapomnialabym...
Wczoraj na zakupach odkrylam wspaniale zabawki; milego ogladania.
Cos z tego chcemy w przyszlosci kupic Yae
http://www.ed-inter.co.jp/list.html?td=cat&ic=1&tb=1

Jak sie Wam podobaja?

---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Dzis w knajpce Yae zaczepiala malzenstwo siedzace obok. Wywiazala sie rozmowa i pani w pewnym momencie pyta: czy Yae juz roczek skonczyla?
Świuetne zabawki, ale my drewniane też mamy tu nie zazdroszćżę:

http://www.zielonezabawki.pl/
http://www.maxizabawa.pl/

Cytat:

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

I jeszcze chciałam powiedzieć że Blanka nie gaworzy.

najczęściej jest tak, że jak dziecko rozwija się ruchowo to nie intelektualnie i odwrotnie, przystopuje z ruchem pewnie zacznie gadać

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, nie nadrabiam, bo nie mam czasu, bo idę z Mają do lekarza. Kaszle i ma katarek

Urodziny Karinki super udane Reakcja na tort jest na zdjęciu.

cudne foto

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Tzn.co z tym blonnikiem?
Pamiętaj, że sam błonnik nic nie da i zapcha tylko jelita! błonnik MUSI mieć dużo płynu, wówczas działa.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:01   #3379
hope01
Zakorzenienie

Deli nic się nie dzieje, spokojnie

Robię Dadolowi pomidorową, chłopu rosół i ogarniać trzeba ten sajgon

A, Black zgapiłam od ciebie butki i kupiłam wczoraj Dawidowi, tak na cieplejsze troszkę jeszcze dni jesieni do wózka. Super są, strasznie milusie
A i kupiłam mu jeszcze w H&M czapkę i rękawiczki
http://www.hm.com/pl/product/14438?article=14438-A
a to na prawde bardzo polecam http://www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-F

Stary 2013-09-23, 11:04   #3380
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka laski, zaraz sie biore za nadrabianie dnia wczorajszego .... chcialam wam sie tylko pozalic ... zrobila mi sie jakas kulka na bozence ... wczoraj zauwazylam bo mnie cos zaczelo bolec tam, przebilam igla, bo ja zawsze chce wszystko wyciskac, poszlo troche ropki, ale nie duzo ... a dzis jest dalej i to wieksze TZ mnie ogladal i mowie, ze spuchnieta i czerwona tam jestem ... ju sie do ginekologa umowilam na jutro, chyba to jest zapalenie gruczolu ... juz sie naczytalam, ze w najlepszym wypadku antybiotykoterapia i sie samo wchlonie, jak nie zabieg, nacina sie skalpelem, spuszcza plyn, wsadza tampon na 2 dzien wyciaga i zaszywa

Wiecie ja to mam kuwa takiego pecha, najpierw pekniecie macicy, hemoroidy, potem kamienie na woreczku i laparoskopia, no ale zeby ropien na bozenie

Pstryniu kartkowki masakra ... najlepsza hje na torcie zdecydowanie i liberum veto Szajkowe :P:

Ide nadrabiac, narazie Hania i Julasek cudooooo ... a Julasowe zebole jakie fajne

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-09-23 o 11:05
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:13   #3381
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no wlasnie nawet nie wiecie jakie dzieciaki maja skojarzenia
tylko raz jeden jednyny podalam przyklad My pen is...
na szczescie dzieciaki nie zakumkaly
hahaha
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42932617]Otóż, moje drogie, liberum veto był kompozytorem [/QUOTE]
no popatrz, faktycznie
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no ja tez właśnie

dobra.... to pokazuję musze teraz troche poczekać aż coś z nimi znów zrobię bo obawiam się żeby mi nie odpadły....
jak dla mnie pięknie wyglądasz
Cytat:
Chorobsko mnie lapie
Nos buzuje, w gardle drapie
o kurczę bidulka
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No i tak:
Wszystkiego najlepszego dla świętujących dziś bobasków!
Juliankowi Miki przede wszystkim zdrowia
Blance Aśki
Amelce Debrah
i Wojtusiowi Lubci
dołączam się do życzeń

Cytat:
szaja, hje chodzilo o pluca w dopelniaczu
łoooo kurczę, nigdy bym nie zgadła
Cytat:
Hej!

Black gratuluje egzaminu i życzę dużo Zdrówka!

Hje walcz dzielnie z odparzeniem!

Mała Wracaj szybko do nas.

Nasza noc znowu ciężka. Blanka często się budziła z płaczem,nie wiem o co chodzi. Nie wygladala jakby coś ja bolało... Pobudka o 6,od jakiegoś czasu tak się budzi,a wcześniej to do 7 spala. Dziecko mi dorasta?

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

I jeszcze chciałam powiedzieć że Blanka nie gaworzy.

za to pięknie rozwija się pod względem ruchowym gaworzyć też zacznie
Stary 2013-09-23, 11:14   #3382
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka laski, zaraz sie biore za nadrabianie dnia wczorajszego .... chcialam wam sie tylko pozalic ... zrobila mi sie jakas kulka na bozence ... wczoraj zauwazylam bo mnie cos zaczelo bolec tam, przebilam igla, bo ja zawsze chce wszystko wyciskac, poszlo troche ropki, ale nie duzo ... a dzis jest dalej i to wieksze TZ mnie ogladal i mowie, ze spuchnieta i czerwona tam jestem ... ju sie do ginekologa umowilam na jutro, chyba to jest zapalenie gruczolu ... juz sie naczytalam, ze w najlepszym wypadku antybiotykoterapia i sie samo wchlonie, jak nie zabieg, nacina sie skalpelem, spuszcza plyn, wsadza tampon na 2 dzien wyciaga i zaszywa

Wiecie ja to mam kuwa takiego pecha, najpierw pekniecie macicy, hemoroidy, potem kamienie na woreczku i laparoskopia, no ale zeby ropien na bozenie

Pstryniu kartkowki masakra ... najlepsza hje na torcie zdecydowanie i liberum veto Szajkowe :P:

Ide nadrabiac, narazie Hania i Julasek cudooooo ... a Julasowe zebole jakie fajne
prawdopodobnie możesz miec zapalenie gruczołu Bartoliniego tu masz o tym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=266381 i spokojnie

Stary 2013-09-23, 11:15   #3383
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42946509]Świuetne zabawki, ale my drewniane też mamy tu nie zazdroszćżę:

http://www.zielonezabawki.pl/
http://www.maxizabawa.pl/

najczęściej jest tak, że jak dziecko rozwija się ruchowo to nie intelektualnie i odwrotnie, przystopuje z ruchem pewnie zacznie gadać

cudne foto

Pamiętaj, że sam błonnik nic nie da i zapcha tylko jelita! błonnik MUSI mieć dużo płynu, wówczas działa.[/QUOTE]

Faktycznie.
Mnie sie z tej strony, ktora podalam, bardzo podobaja zestawy do gotowania, ale widze, ze podobne tez sa w Pl dostepne. I bardzo fajnie!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:16   #3384
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq

jestem ZA
Cytat:
zdrówka życzę

pozdrawiam i całuję wszystkie chore dzieciaczki i ich biedne mamusie
pstryczku czym kierowałaś się przy wyborze inhalatora?
hje biedna Polcia ja się tylko zastanawiam czy to są zmiany odparzenne czy po prostu od nadmiaru sudocremu, bo nie wiem czy jedne i drugie leczy się tak samo...
evel tort mega jesteś bardzo zdolna podziwiam Cię

nadrobiłam Was przepraszam tylko, że tylko tyle pocytowałam i nie do wszystkiego się odniosłam ale mam kiepski weekend za sobą i najchętniej schowałabym się pod kołdrę i spod niej nie wychodziła. No ale nic, życie i na na pewne rzeczy nie ma rozwiązania.
Dość smęcenia teraz trochę się pochwalę tzn pochwalę moją maliznę
Coraz więcej goworzy, oprócz dadada i dededede i memememe zaczęło występować bababab i bebebee kręci się wokół własnej osi wszędzie, na podłodze, na łóżku, na kanapie dziś mnie zaskoczył bo popełz do tyłu ale to chyba przez przypadek i pewnie się po prostu ślizgał
dalej idą nam żeby bo u rodziców gryzł nawet nogi od ławy
i zaskoczyła mnie moja mama, powiedziała, żebym nie dawała mu dużo kaszy, bo ta zapycha, lepiej jakieś warzywo czy coś, bo mleka Kubuś ma dużo, ładnie przybiera więc po co np dawać mu 100 ml kaszy skoro moje mleko jest bardzo wartościowe
Stary 2013-09-23, 11:16   #3385
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Deli nic się nie dzieje, spokojnie

Robię Dadolowi pomidorową, chłopu rosół i ogarniać trzeba ten sajgon

A, Black zgapiłam od ciebie butki i kupiłam wczoraj Dawidowi, tak na cieplejsze troszkę jeszcze dni jesieni do wózka. Super są, strasznie milusie
A i kupiłam mu jeszcze w H&M czapkę i rękawiczki
http://www.hm.com/pl/product/14438?article=14438-A
a to na prawde bardzo polecam http://www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-F
A u mnie w sklepie nie ma kolorów dla dziewczynek tylko te granatowe i szare

Kurcze krzesło spadło na Zuźkę. Ona się go trzymała i zaczęła lecieć a ono na nią. Biegłam z prędkością światła, zdążyłam rękę pod głowę podłożyć, ale krzesło spadło jej na nóżki chyba tylko, bo to było tak szybko. Na główkę na pewno nie, mam nadzieję że na brzuszek też nie :banghead::banghead: głupia pipa że mnie :banghead::banghead:

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-23 o 11:20
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:16   #3386
misiaeel
Wtajemniczenie

o kurde aśka współczuję:/ może niepotrzebnie to wyciskałaś?

co moja Hanka robi z puzzlami
http://img571.imageshack.us/img571/3456/qqcf.jpg

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:18   #3387
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o kurde aśka współczuję:/ może niepotrzebnie to wyciskałaś?

co moja Hanka robi z puzzlami
http://img571.imageshack.us/img571/3456/qqcf.jpg
haha u u nas identycznie
Stary 2013-09-23, 11:35   #3388
aska27adopcje
Zadomowienie

Hope to wlasnie jest to ... przeczytalam ten watek i pocieszajacy nie jest ... pisza ze antybiotyki nie zawsze.pomagaja i ze zabieg buuuu ... moja bozenka ...
ale sie zachmurzylo u mnie ... dziekujemy z blanka za zyczenia wczorajsze.

Black oby Cie chorobsko ominelo ...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Misia cudo, Myslalam ze tylko moja mala jest takim kibolem ... i ze tylko blanka jest lysolem a tu prosze ma kolezanke bezwlosa :d
i mamy podobnych Tz, moj dopiero niedawno odkryl ze pralke da sie wlaczyc. co do zelazka nie prasuje. ja do niedawna nie prasowalam mu bo nie mam kiedy, ale ta sirota chodzil taki wygnieciony, ze az mi wstyd bylo. on powiedzial ze mu to nie przeszkadza, ale to swiadczy o mnie przeciez ... no i mu prasuje znowu ...

a co do wyciskania ja juz tak mam i nie umiem tego opanowac ... przed sek znow troche wycisbelam ... ale ju do jutra nie tykam ...

mloda przebudza sie po 1,5 godz drzemce :p
Stary 2013-09-23, 11:35   #3389
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,

melduje,że żye ale coś nie mam nastroju żeby pisać
mam nadzieję,że za kilka dni będzie lepiej to się odezwę

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hope to wlasnie jest to ... przeczytalam ten watek i pocieszajacy nie jest ... pisza ze antybiotyki nie zawsze.pomagaja i ze zabieg buuuu ... moja bozenka ...
ale sie zachmurzylo u mnie ... dziekujemy z blanka za zyczenia wczorajsze.

Black oby Cie chorobsko ominelo ...
to pewnie guz bartoliniego
http://portal.abczdrowie.pl/pytania/...osob-go-usunac

oby samo zeszlo i nie trzeba operować
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:40   #3390
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Aśka, spokojnie, bartolini się kłania kup sobie od razu czarną maść ichtiolową, bez recepty, i smaruj wg ulotki, powinno przejść nie strachaj!

Misia, Dorcia tak samo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości