|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Meneq
![]() Dziewczyny może zrobimy w klubie Apteczkę pierwszej pomocy? Tyle piszemy tu o lekach,maściach itp,potem gdzieś to ginie i pytamy o to samo. A tak wszystko byłoby w jednym miejscu. ![]() Nawet osoby które nie maja dostępu do klubu,szybciej dostałyby odpowiedź. Co o tym myślicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Neti: dawaj mu dużo pić, sok z jabłek, woda ze śliwek, cokolwiek z błonnikiem, żeby ruchy robaczkowe zwiększyć.
BiedaK
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, mam gorączkę...
37,8... Mam nadzieję, że to jednak nie jest żaden wirus, boję się o małą. Poprosiłam TŻa, żeby ją trochę odizolował dzisiaj ode mnie... Boję się.
|
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
fewciu wiem będzie mi zaraz wbijac do głowy że nie mam racji ale czuje się złą mamą, nie wiem czy wynika to z racji mojego wieku (chociaż wcale nie taki młody 22 lat) z tego że Misiek był nie planowany, dalsze uzasadnienie nadawało by się bardziej do k. a narazie nie mam czasu.
pomysł z apteczką w k. jak dla mnie bardzo dobry neti0 a czy ty podajesz Antosiowi jakieś probiotyki? BioGaje, Dicoflor? a może pomógl by mu espumisan nie wiem czy to przypadek ale jak Bartus czasami nie mógł zrobić i mu podałam to pruknął sobie po nim 2 raz i kupka zaraz poszła
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() ...mozE czmychne szybko do apteki po ten dicoflor?Cytat:
Black kuruj sie kochana...pewniw Cie przewialo..teraz taka pogoda okropna siw zaczyna .. :banghead: Cytat:
A co do apteczki w k....super pomysl.. Jeju maly jeszcze spi..ale jak wstanie-juz sie boje co bedzie,boje sie mu wpychac czopka do pupki-dobrze ze dzis tz wzial wolne-bo samej kiepsko. Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-23 o 09:25 |
|||
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Hej kochane, nadrobilam;p
Pstryniu, niezle z ta kartkówką;p Mi sie popsuł samochód w sobotę; ] jakiś tam wąż się urwał i woda uciekała i nie grzała fura no i teraz jestem uziemiona.. ale max do środy ;p Pogoda nieciekawa... zimno......wietrznie....p ada... Tzt pojechał juz w delegacje ech;( wczoraj mu zrobiłam karkówe z warzywami a do pracy upieklam mu udka w panierce, zrobilam kopytka, leczo i rosół ;] no i jeszcze musialam mu poprasować ciuszki;] i kurna...jak skonczylam to moje skarbiątka juz spaly, a chcialam bunga;( abuuuuuuuuuu Wczoraj bylam na grzybach oczywiscie nie znalazlam nic w lesie hahaaa dopiero jak pojechalismy na maslaki;p to sie zaczelo;p ja pitole laski, nie sadzilam ze jestem taka odważna, weszlam w gąszcz choinek w poszukiwaniu grzybów, co rusz to pająk, myslalam ze zejde, co chwile krzyczalam, uzbieralam prawie całą siatę polowa robaczywe a sajgon mam w kuchni nieziemski;p ech i w lazience tez;p masakra;p Neti, u nas dicoflor sie sprawdzil
|
|
#3367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witaminkę C i wapno możesz podać Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Ja wczoraj wzięłam Młodego i pojechałam z rodzicami na pieszą wycieczkę na Obidzę. Ojciec mój wózek wypchał do góry hłehłe a jak nogi bolą od schodzenia z tym wózkiem. na zmianę wszyscy go 3mali a Dawid zadowolony, śmiechu pełna gębą że go wszyscy pchaja, tzn w dół to trzymja ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- dla Oskara małej i Piotraska Insolito za 8 miesięcy
|
||||||
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Super pomysł ![]() Zakładaj wątek w klubie ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie też wczoraj połamało, plecy i gardło mnie boli, nie mam siły,nawet nie mam ochoty na kawe- coś poważnego ![]() Lenka dalej się rzuca w nocy, ewidentnie przez zeby, chciałam jej dać mleka to tylko gryzła smoka, dalek mamy tylko 1 ząbek Jestem zrozpaczona, tż w czwartek jedzie w delegację, odciągałam jak długo mogłam ale niestety idzie zima i jedzie gdzie pewna praca, a jestem pewna ze jak zacznie to szybko nie wrci w okolice domu pracować, będziemy się widywać od piątku wieczor pewnie do piniedziałku nad ranem, od kęd jest Lenka to nie potrafię się odnaleźć sama w domu, pewnie będę jeździć do rodziców. nie mogę włączyć laptopa bo zaraz Lenka jest przy nim i ona żądzi ostatnio usypiałam ję a tż siedział w laptopie, zauważyła i koniec spania, na kolana do taty, napstrykała się, otwierała-zamykała, musiał wyłączyć dopiero poszła spać.lecę zerknąć bo pewnie zaraz wstanie.
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah bo mi wczoraj nie zacytowało, brawa dla Amelki za raczkowanie
Black kuruj się, oby to w nic poważniejszego się nie rozwinęło ![]() neti kurde to macie z tymi kupami:/ a podajesz Mu cały czas jakieś jabłuszka czy śliwki ? Deli brawa za grzyby
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka ja absolutnie nie będę Ci nic doradzać ani odradzac.
Tylko ciekawa byłam czemu taka zmiana,bo najpierw 4 a teraz 1 ![]() Black zdrowia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hope, zabij mnie ale nie wyslalam CI jesio teog kompleciku, do czwartku powinnam wyslac ![]() Ja też się podłączam do życzeń <3
|
|
|
#3373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak przeczytałam o Oliwce to mi szczeka opadła...też czekam na filmik! O kurcze ale super fewciu - dobry pomysł z apteczką
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Neti, może pomasuj mu brzuszek,na plecach połóż i kolanka podegnij do brzuszka. kurcze strasznie szkoda Antonia!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Bokeh,Fewcia- I'm come back ![]() Dłużej bez Was nie da się żyć Hope,Deli-w imieniu Oskarka DZIĘKUJE Jeny jakie to moje dziecko już dorosłe jest ![]() W ogóle jak go postawie do łożeczka to od razu robi zryw i mnie za szmaty i na ręce się pakuje. Zrobił się niesamowity cycuś Cały czas tylko mama i mamy rączki Insolito-buziaki dla Piotrusia ![]() Neti-ja bym nic nie podawała na Twoim miejscu. Tak jak Debrah pisze tylko naturą go potraktuj Black- za zdanie egz. Pewnie że pamiętamy jak pozdrawiałaś profesorka środkowym paluszkiem![]() Deli-ale Twój tż-cik ma u Twego boku dobrze Mnie też jakieś choróbsko bierze. A Oskar nadal ma katar i doszedł kaszel. Narazie podaje mu witamine C i wapno. Smaruje nos maścią majerankową bo fridy zaczął się bać i wody morskiej też. Dziś do zestawu aptecznego dołącze jeszcze syrop i może go jakoś wylecze. Robię też inhalacje parowe i mam maść rozgrzewającą także będę działać.
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nowego nie dostal..jedyniw co kilka dni temu bobofruta ale to byl z bananem...a sliwke suszona gerbera,daje raz na 3dni...
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3377 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana
nie było mnie tylko weekend a Wy tak szalejecie ![]() powoli ale dzielnie nadrabiam Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo z przecierem pomidorowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, że dobrze się bawiliście Cytat:
![]() czytam dalej... |
|||||||
|
|
|
#3378 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tu nie zazdroszćżę:http://www.zielonezabawki.pl/ http://www.maxizabawa.pl/ Cytat:
![]() Cytat:
cudne foto ![]() Pamiętaj, że sam błonnik nic nie da i zapcha tylko jelita! błonnik MUSI mieć dużo płynu, wówczas działa. |
|||
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Deli nic się nie dzieje, spokojnie
![]() Robię Dadolowi pomidorową, chłopu rosół i ogarniać trzeba ten sajgon A, Black zgapiłam od ciebie butki i kupiłam wczoraj Dawidowi, tak na cieplejsze troszkę jeszcze dni jesieni do wózka. Super są, strasznie milusie ![]() A i kupiłam mu jeszcze w H&M czapkę i rękawiczki http://www.hm.com/pl/product/14438?article=14438-A a to na prawde bardzo polecam http://www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-F |
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Hejka laski, zaraz sie biore za nadrabianie dnia wczorajszego .... chcialam wam sie tylko pozalic ... zrobila mi sie jakas kulka na bozence
... wczoraj zauwazylam bo mnie cos zaczelo bolec tam, przebilam igla, bo ja zawsze chce wszystko wyciskac, poszlo troche ropki, ale nie duzo ... a dzis jest dalej i to wieksze Wiecie ja to mam kuwa takiego pecha, najpierw pekniecie macicy, hemoroidy, potem kamienie na woreczku i laparoskopia, no ale zeby ropien na bozenie Pstryniu kartkowki masakra ... najlepsza hje na torcie zdecydowanie i liberum veto Szajkowe :P: Ide nadrabiac, narazie Hania i Julasek cudooooo ... a Julasowe zebole jakie fajne
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-09-23 o 11:05 |
|
|
|
#3381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42932617]Otóż, moje drogie, liberum veto był kompozytorem no popatrz, faktycznie ![]() Cytat:
![]() o kurczę bidulka ![]() Cytat:
łoooo kurczę, nigdy bym nie zgadła ![]() Cytat:
gaworzyć też zacznie
|
||||
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42946509]Świuetne zabawki, ale my drewniane też mamy
tu nie zazdroszćżę:http://www.zielonezabawki.pl/ http://www.maxizabawa.pl/ najczęściej jest tak, że jak dziecko rozwija się ruchowo to nie intelektualnie i odwrotnie, przystopuje z ruchem pewnie zacznie gadać ![]() cudne foto ![]() Pamiętaj, że sam błonnik nic nie da i zapcha tylko jelita! błonnik MUSI mieć dużo płynu, wówczas działa.[/QUOTE] Faktycznie. Mnie sie z tej strony, ktora podalam, bardzo podobaja zestawy do gotowania, ale widze, ze podobne tez sa w Pl dostepne. I bardzo fajnie! |
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pozdrawiam i całuję wszystkie chore dzieciaczki i ich biedne mamusie ![]() pstryczku czym kierowałaś się przy wyborze inhalatora? hje biedna Polcia ja się tylko zastanawiam czy to są zmiany odparzenne czy po prostu od nadmiaru sudocremu, bo nie wiem czy jedne i drugie leczy się tak samo...evel tort mega jesteś bardzo zdolna podziwiam Cię ![]() nadrobiłam Was przepraszam tylko, że tylko tyle pocytowałam i nie do wszystkiego się odniosłam ale mam kiepski weekend za sobą i najchętniej schowałabym się pod kołdrę i spod niej nie wychodziła. No ale nic, życie i na na pewne rzeczy nie ma rozwiązania. Dość smęcenia teraz trochę się pochwalę tzn pochwalę moją maliznę ![]() Coraz więcej goworzy, oprócz dadada i dededede i memememe zaczęło występować bababab i bebebee kręci się wokół własnej osi wszędzie, na podłodze, na łóżku, na kanapie dziś mnie zaskoczył bo popełz do tyłu ale to chyba przez przypadek i pewnie się po prostu ślizgał ![]() dalej idą nam żeby bo u rodziców gryzł nawet nogi od ławy i zaskoczyła mnie moja mama, powiedziała, żebym nie dawała mu dużo kaszy, bo ta zapycha, lepiej jakieś warzywo czy coś, bo mleka Kubuś ma dużo, ładnie przybiera więc po co np dawać mu 100 ml kaszy skoro moje mleko jest bardzo wartościowe
|
||
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
tylko te granatowe i szare Kurcze krzesło spadło na Zuźkę. Ona się go trzymała i zaczęła lecieć a ono na nią. Biegłam z prędkością światła, zdążyłam rękę pod głowę podłożyć, ale krzesło spadło jej na nóżki chyba tylko, bo to było tak szybko. Na główkę na pewno nie, mam nadzieję że na brzuszek też nie :banghead::banghead: głupia pipa że mnie :banghead::banghead: Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-23 o 11:20 |
|
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurde aśka współczuję:/ może niepotrzebnie to wyciskałaś?
co moja Hanka robi z puzzlami ![]() http://img571.imageshack.us/img571/3456/qqcf.jpg
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Hope to wlasnie jest to ... przeczytalam ten watek i pocieszajacy nie jest ... pisza ze antybiotyki nie zawsze.pomagaja i ze zabieg buuuu ... moja bozenka ...
ale sie zachmurzylo u mnie ... dziekujemy z blanka za zyczenia wczorajsze. Black oby Cie chorobsko ominelo ... ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Misia cudo, Myslalam ze tylko moja mala jest takim kibolem ... i ze tylko blanka jest lysolem a tu prosze ma kolezanke bezwlosa :d i mamy podobnych Tz, moj dopiero niedawno odkryl ze pralke da sie wlaczyc. co do zelazka nie prasuje. ja do niedawna nie prasowalam mu bo nie mam kiedy, ale ta sirota chodzil taki wygnieciony, ze az mi wstyd bylo. on powiedzial ze mu to nie przeszkadza, ale to swiadczy o mnie przeciez ... no i mu prasuje znowu ... a co do wyciskania ja juz tak mam i nie umiem tego opanowac ... przed sek znow troche wycisbelam ... ale ju do jutra nie tykam ... mloda przebudza sie po 1,5 godz drzemce :p
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
melduje,że żye ale coś nie mam nastroju żeby pisać mam nadzieję,że za kilka dni będzie lepiej to się odezwę Cytat:
http://portal.abczdrowie.pl/pytania/...osob-go-usunac oby samo zeszlo i nie trzeba operować |
|
|
|
|
#3390 |
|
Konto usunięte
|
Aśka, spokojnie, bartolini się kłania
kup sobie od razu czarną maść ichtiolową, bez recepty, i smaruj wg ulotki, powinno przejść Misia, Dorcia tak samo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

37,8... Mam nadzieję, że to jednak nie jest żaden wirus, boję się o małą. 

a do pracy upieklam mu udka w panierce, zrobilam kopytka, leczo i rosół ;] no i jeszcze musialam mu poprasować ciuszki;] i kurna...jak skonczylam to moje skarbiątka juz spaly, a chcialam bunga;( abuuuuuuuuuu
hahaaa dopiero jak pojechalismy na maslaki;p to sie zaczelo;p ja pitole laski, nie sadzilam ze jestem taka odważna, weszlam w gąszcz choinek w poszukiwaniu grzybów, co rusz to pająk, myslalam ze zejde, co chwile krzyczalam, uzbieralam prawie całą siatę
polowa robaczywe 

dla Oskara małej i Piotraska Insolito za 8 miesięcy 

... wczoraj zauwazylam bo mnie cos zaczelo bolec tam, przebilam igla, bo ja zawsze chce wszystko wyciskac, poszlo troche ropki, ale nie duzo ... a dzis jest dalej i to wieksze
musze teraz troche poczekać aż coś z nimi znów zrobię bo obawiam się żeby mi nie odpadły....